Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
4,7Ghz-n 2133 as ramokkal 2:23 alatt tolta le a blend-et nálam. Kevésbé fűt mint vártam. megállt 55 fokban.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Utóbbi kapcsán már molesztáltalak az Offosban.., csak még nem vetted észre.

Az egyetlen ok amit el tudok képzelni annak kapcsán hogy de miért pont Blender az annyi, hogy ez a progi híresen utálja az FX-eket, irreálisan alulteljesítenek benne, fene sem tudja miért (ugye az Intelből is kinéz az ember kb mindent..
) és feltételezem úgy voltak vele direkt egy ilyen szoftverrel demózzák le a Ryzent, mondván "nesztek".. 
(#69397) Omli85:

-
Omli85
őstag
Elvan nektek nézve szerintem ezzel a többiek is egyetértenek
.
Amúgy ez az elég jól skálázó HT érdekes helyzetet hozhat a kisebb modell esetén is i5 ellen pláne ahol ugye nincs HT.
Kalandos időszak lesz ez itten én amondó vagyok
. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi
üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak tudni letenni az asztalra, vagyis, hogy mit fognak mutatni a tesztek a valóságban.
Igen, Én is eZen agyaltam, hogy ezt a szintet elvileg dual channel memóriavezérlővel hozza, ami nem hátrány.

Mondjuk tegyük hozzá, hogy ez ez alatt a program alatt érvényes, ki tudja, máshol, fogalazzunk úgy, használati szoftverek, játékok mellett, hogy fog viselkedni, az FX-hez képest is.
Nagyon kíváncsi vagyok. Nekem van pár ismerősöm, aki valszeg fog váltani FX-ről, sőt, talán s1366-ról is, ha jól sikerül.

Én nem játszottam, nincs kedvem.
Azon agyaltam, hogy esetleg 5GHz-n megpróbáljam-e lefuttatni, de.. most nincs kedv.

-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Egen, durván jól adja a HT..
Megjegyzem miért is nem, hát persze hogy bohóckodtam kicsit ezzel a Blender tesztel (
) és igencsak jól reagál a memória piszkálásra, ami annyiból nagyon jót jelent mindenkinek, hogy a RyZen a DualChannel és az alacsonyabb órajel ellenére répázta meg benne a QuadChanneles HEDT nagyvadat. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi
üzenetére
Nyehehe, naigen. Eszembe jut még azért néha-néha.. Régi szép idők.

Remélem megbocsájtják Nekünk eme remekeket.

Őszinte leszek, először azt sem tudtam, hogy mit kell nézni, miután lefutott, aztán leesett, hogy az időt.

Amúgy érdekes, mert ha azt nézzük, akkor a szálakat nézve nagyjából arányosan csökken a rendereléshez szükséges idő.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Lol..

Az majd elválik hogy lehet-e, kvázi megbocsájtja-e nekünk a topic ezt a kis kivételes, Inteles salátázást.
Vezeklés gyanánt háromszor meghallgattam a fanboy songot.., máris jobb..
Megjegyzem azért bátorkodtam, mert a fórumtárs témázgat itt néha Broadwell kapcsán és szemlátomást még senki nem ment emiatt torokra..

Bezzeg a mi időnkben.., azok voltak ám a szép idők..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hova-tovább ha tényleg így alakul akkor az AMD reggelire eszi meg az égi pocsojáinkat, mellesleg itt a többség tudja hogy bizony a mi mellkasunkban is vörös szív dobog.

Egyébként légy erős post után egyből rád gondoltam, Te pedig gondolom egy bizonyos nőnemű felmenőmre..

(#69390) Omli85:
A magam részéről bízom benne hogy hamarabb érkeznek, ezek a Blender/Handbrake tesztek nagyon tetszetősek de ahogy írod is kellenének függetlenek is.
-
Habugi
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Btw nagyon szépet megy a Ryzen 16szállal..(36sec), viszont kelleni fog neki az OC, ahogy kb minden másnak is kell.

Aztán Blender.., na mindegy, mást is találhattak volna.
Egy szálon legyen fickós, nem kell Skylake szint és árazás.., ha ezek összejönnek egy vevőjük már tuti van, repítem ki ezt az éhes kis 4magost..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Olcsó kategória mindig kell. Szerintem ez most sem lesz másképp.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Azért a 220W is befigyelhet és a 95W között hatalmas különbség van.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Persze én is így vagyok vele majd a valós tesztek lesznek jók viszonyítási alapnak. Mindenesetre a blend teszt eredmény elég szemléletes ha kikerül a handbrake azt is lecsekkolom és ha számottevő a különbség a kettő között akkor igazából én vevő vagyok a dologra ha értelmes árcédulát találnak ki.
-
Omli85
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Blender fent van itt: [link]
Én ennyit mértem (4.5Ghz): (Asszem észlelhető a különbség)
Handbrake még nincs meg arra lennék igazából én is kíváncsi mert az inkább érintene

-
Omli85
őstag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Hát nem vitték túlzásba az infó áradatot de, hogy handbrake meg blender eredmény engem eléggé meggyőzött hogy itten valami készül.
Persze kicsit nesze semmi fogd meg jó volt kb az egész konkrét dátum nincs csak megerősítették a Q1-et.. Sanszos itt konkrétumok csak CES-en lesznek :/. Árazás detto nincs de tekintve, hogy meccsben van a 6900K val kíváncsi vagyok milyen árcímkét fognak felvillantani.
Mindenesetre úgy tűnik hozzák azt amit ígértek ergo vállalhatónak tűnik a +40% Az FX-re a 95W-s fogyi is elég korrekt. Ez az új autoOC (XFR+Pure Power +Precision Boost) meg elég érdekesnek tűnik
. -
vyce21
tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Tudom, szoktam nézni. De nem jöhet szóba. Csak az edigital.
Isc: Még meg látom. Mert tényleg nem sokkal több, sőt. Csak pont kiesik a keretemből. (200k, alaplap, CPU, VGA) Mert a kiszemelt VGA (Asus Strix RX 480 8GB) 99.999 ről ugrott 116ra.
-
Pro!Petya
addikt
Hát ezek RyZen-dítettek

-
Jakuskacsa
senior tag
Józan paraszti ésszel azt hinnénk, hogy a 8350 jobban tuningolható mint a 8320. Aztán a valóságban általában kiderül, hogy ehhez csak mák kell, és semmi más. Nálam pl a 8320 am egy antituningos példány volt, még a 4,4 et is nyögvenyelve vitte, a 8350 meg bőven tudná az 5Ghz-t, csak hűteni nem bírom. Ott van hablaty példánya az 8320 as, mégis tudja az 5Ghz-t 24/7 ben. Inkább amit érdemes figyelni az a default cpu vcore, mert ott ami 1,3 körül/alatt van, az nagy valószínűséggel jól tuningolható példány.
-
vyce21
tag
Sziasztok
Egy FX 8350 megéri azt a plusz 5-6k-t egy FX 8320-al szemben? (8350 nem BE, 8320 BE)
-
lee56
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ezek semmilyen szempontból nem lesznek FX-ek, valószinüleg a nevükben sem. Amit eddig lehetett tudni innen-onnan, abból mondjuk nem tünik rosznak, egyszálas teljesítményben pl felnőnek közel skylake szintre, de fogyasztásról eddig szinte semmit nem tudni pl, jó FX-ekénél biztosan 1000x jobb lesz a telj/fogyi mutatóban is. De és itt jön a nagy DE amit itt sokan nem éppen jó hírként fogtok értelmezni, tuningpotenciálról eddig semmi jót nem lehetett hallani, sőt ellenkezőleg, vélehetően a késedelmeknek is pont ez, azaz az alap és turbó órajelek lehető legmagasabbra pumpálása lehetett az okozója. Szóval csak óvatosan az elvárásokkal, de holnap úgyis megint egy kicsit okosabbak leszünk, talán.

-
Askformore
senior tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Ha minden igaz, nemsokára érkezik ugyanebből a Gainwardból egy 1060. Vajon elég lesz neki a 8350 4,3Ghz-en? Mondjuk ha nem, akkor felszabadul 60wattom a kártyacsere miatt, amit tuningra fordíthatok

-
pipo112
őstag
válasz
hundai
üzenetére
nos én az egyszálas teljesítményre meg a memória kezelésre leszek kíváncsi mert ezek optimalizálása miatt késett/késik a zen úgy néz ki ezt mára sikerült nekik ,de majd holnap 3pm cst idő szerint minden kiderül ha itthon leszek meg is nézem a bemutatót élőben mit is tud ,meg Paper master mit is fog mondani .
szerintem kb 3,6-3,8 ghz lesz a csúcs 4 magosnak kb 4,2-4,3 turbóval de ugye ezek is fx ek lesznek szvsz tuning potenciál is lesz bennük ,mondjuk az majd Februárra várható ,hogy az mekkora lesz mikor már nyugaton megjelennek az első fecskék. Én tuti bevállalok egyet ha hozza pl egy 6500k/ 4790k teljesítményét simán !!! nem akarok intelt valahogy nem vágyok rá , soha nem is volt bár volt már a kezem alatt inteles gép de nekem tudott annyival többet adni mint amennyivel többe kerül .
bár ha hozza a skylake teljesítményét akkor ez is annyiba fog kerülni szvsz 70/90k környéke na de AMD !!! pedig az egyik kedvenc színem a kék de pirosban jobban mutat a gép!!!
-
pipo112
őstag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Holnap mutatja be az amd a shummit ridge cpu-kat amik ha igaz húsvétra itt is itt lesz azt majd hozza nyuszi

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Sajna lapból meg memóriából akkor sem engedne a lelkem. Abból akkor is puccosat vennék, mégha i5 K-t raknék is bele, az meg akkor is drága.... még... 1 év múlva már lehet bevállalom. Meg addigra meglátjuk jó lesz e a Zen, az AMD oldalt amúgy is jobban ismerem, szeretem...de ez már a jöbő titka.
-
pipo112
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Nos már 1.5hónapja nézem a vga-kat amióta haza jöttem izlandról nem bírtam tovább a nyálcsorgatást

A karácsonyi felárazást én is vágom ,ezért nem is boltban vettem hanem itt .
Nem akarom reklámozni az eladót de így ki jött 137k-ból 1 Zotak amp edísön, igaz Evga ftw dt-t szerettem volna de saja az elfogyott
így erre esett a választásom a sárgás beütések jól fognak mutatni a silent base 600 orange-ban
.
Amúgy én is így érzem hiába van cpu ha no vga az a kb 20 fps ami benne marad a kariban meg pont nem érdekel fhd-hozza full full grafot meg a fix 60fps t elégedett leszek és megköszönöm Jézuskának !
jakusj thx a részletes leírást így már biztos vagyok abban amit sejtettem, hogy azért nem marad sok a vga-ban a játékok alatt
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
i7k vs. i5k játékban nem sokat jelent, az már tényleg overkill, vagy ha SLI a terv, akkor lehet kihasználni igazán. Az meg megint -nekem- nem érv az i7 mellett, h 180 fps lesz, az i5-el "csak" 150 az FX-el meg 100... Amikkel játszom, oda a 60+ elég, de ahogy figyelem, 40 alá ne menjen és bódottág van. Persze kinek mi.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Amúgy Hablaty uraság is ezt mondta. Ha nem FHD-n használom (márpedig nem) akkor teljesen megfelel arra amire nekem kell. Egyébként 4,8 on már nem hozz rossz eredményeket az fx sem. Én egy hónapja arra jutottam, hogy valamerre lépnem kell. Vagy a 970 mellé veszek egy skylake-t, vagy veszek egy videókártyát. Szerintem is jobb döntés volt a jelenlegi mint konfigot cserélni. A másik nagy bajom, hogy elég maximalista vagyok ilyen téren. Ha tehát hasonló konfigot raknék össze (saber lap +8350 tuning kocka) akkor a másik oldalon is ugyanilyen minőséget szeretnék látni. Ahhoz meg egy vagon pénz kell. Márcsak ha egy i7 "K" -t nézek, és csak a középkategóriából akkor is 80ezer az alja, alaplap újabb 40-50, + ugye memóriákat is cserélnem kell, mert ddr4.
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Szerintem proci miatt ne bánkódj, jó kocka az! Volt nemrég egy teszt, ott a régi Intel is szépen megdolgozta az új VGA-kat, a teszten is frankón látszott, hogy VGA kell, proci meg jó ha van. De fordítva meg lehet kefélni... szal. i7 mellé a 460 a pénzkidobás inkább, mint FX mellé a 1070. Pedig sokan úgy vannak, h majd vesz jó VGA-t. Csak addig a proci is felesleges.

-
hundai
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nálam a GTA5-ben kegyetlen sokat hagy..50% procihasználattal .
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
hundai
üzenetére
Mindegyik hagy benne, de mint mondtam 5-10-15 fps-t optimalizáltságtól függően. Megmondom őszintén nem vagyok nagy GTA 5 fun, de egyszer tényleg kipróbálom. Nálam a GTA a harmadik résznél kifújt. Utánna már nem tetszett. (Valahogy már nem az a feeling mint előtte.) A legnagyobb meglepi amúgy a Tomb raider volt 1440 ben fullon fix 60 fps-el toltam végig egy szem lagg nélkül 3d ben (3d TV-n - támogatja a 3d-t a játék)
-
hundai
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Dying light, GTA5(nem tudom hogy próbáltad e) nem hagy a kártyában?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
pipo112
üzenetére
Nálam kb 3-4 hete van egy Gainward Gs 1070 @GLH, a proci 4,8Ghz 8350. Elődje egy 970 volt. Csak pár játék ízelítőként:
Dying light előtte: 1080 kimaxolva és 60-80fps-em volt. Utánna: 1440 és 70-100 fps között kimaxolva lehet tolni. (4K-ban "csak 40-50Fps-em van) Természetesen a minimunokat úgy értem, hogy az alá nem esik.
Crysis 3 előtte, fhd max (élsimitésból lett visszavéve) és voltak helyek ahol belepottyant a 30-35fps-be, átlag olyan 60-70 volt. Utánna: 1440 és stabil 60-80 fps.
Mad max: 1080 ban kimaxolva 60-80fps, utánna: Minden ultrán 4K ban fix 60 -nal tolom.
Nfs run - előtte fogalmam sincs - utánna 4K-ban stabil 120-140fps.
Nfs 2016 előtte: 1080 ultrán 120fps, utánna: ultrán 4K-ban 80-100fps.
BF1 - singleben!! - 4K-ban játszom, de mivel nem tudom valamiféle bug miatt mérni az fps-t ezért csak azt tudom mondani, hogy akadásmentesen lagg nélkül ultrán.
Quantum brake: 1080 fullon jó ha volt 50fps-em. Most 1440 ben van 70-100 között.
Tény! Hogy pl a 3d mark benne hagy bőven, nálam 12260 pöttyöt csinált ezzel a konfiggal, a Graf point az rendben is van, a másik két érték ahol azért kéne a cpu erő na ott gyenge. Hasonló konfig Intelel hoz kb 17000 pontot, de hogy őszinte legyek játékok alatt ez annyira nem észrevehető. Igazából ha ellépsz FHD-ról, annan már még kevesebb hátrány származik a gyenge FX ből, mert ott már záródik az olló, és nincs akkora cpu limit mint pl. FHD-n. Szóval nagyobb felbontásokon egész jól teljesít. Szerintem, (de nem vagyok ennyire intel vs amd guru) max 10-15 fps lehet a két konfig között). Persze most ne vegyük ide az alapból is állandóan cpu limites fosegyszállathasználokoptimalizálatlanvagyok játékokat.
A lényeg, hogy nem fogsz benne csalódni, váltáskor meg majd kapunk még + erőt.Még valami: egyébént meg azért is érdemes neked is feljebb rakni a felbontást, mert sokkal szebb a 4k még akkor is ha fel kell áldozni valamit azért, hogy legyen fix 60fps-ed.
-
-
pipo112
őstag
válasz
djsiegfried
üzenetére
Crimson lesz a ludas nálam win10 alatt minden rendben .
kicsit off : Kb 1 hét és jön a gtx 1070 ami remélem azért annyira nem fogja szétnyúzni a procimat esetleg akinek van ilyen páros meg oszthatná velem . Zen érkezéséig jó lenne ha bírná de ha nem akkor át kell álljak skylake-re -
djsiegfried
tag
Nálam rengeteget javult a helyzet. Príma BIOS beállításokkal és Win8.1 donwgrade-del végre szárnyal a gépem. A VGA sem rosszalkodik, az fps-ek sem esnek, nincs többé BSOD, nincs többé probléma. Igaz, így nem élvezhetem a Gears4-et, de valamit valamiért.... Ez a Win10 vagy a Crimson (még nem tudom melyik) nagyon el van baszva...
-
törölt tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Érdekes, nekem teszteléshez lett még régebben Win telepítve, de nem voltak pontszámban különbségek. Ez is FX dolog lenne?
-
Jakuskacsa
senior tag
win 7, vagy win10? Nálam ez a váltás ugyanazon a frekin majd 20 pont kölönbséget produkál cb15ben. Most csak fejből tolom, de ha jól rémlik akkor 4,8Ghz-n 8 magos fx 765 pontot csinál win7 alatt, míg win10-ben meg 744 volt talán a legjobb.
Ugyanez a helyzet kb. 3d mark vantage teszteknél. közel 1000-1500 pont kölönbség van a win7 javára.
Az ibt is kevesebbet csinál, bár ott nem ennyire feltűnő a jelenség, max 1-2Gflops. -
marquuard
veterán
Sziasztok, jelenleg FX6300 4,6GHz-en megy 1,4V-tal. Cinebench R15-ben 520-as értéket kapok, IBT pedig 63GFlops. Ezek jó értékeknek számítanak a 6 maghoz?
-
rantotthusi
tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
köszönöm a választ!
az egy kb 2,5 vagy talán 3 centis kis venti ami az északi hidat vagy mit hűt!
nem hangos abszolut csak gyors
ha egy asrock extreme 3 as lapot megnézel szemből akkor a proci alatti bordára tettem rá a proci mellett balra levő bordára az a vrm meg tettem egy másikat vagyis mellé biztos ami biztos!
amig nem lesz egy jobban szellőző házam valahogy hüteni kell! 
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
rantotthusi
üzenetére
Az 1 -es a cpu hőfok érzékelő, a 2. meg csak kalkulált. Szóval a fönti a fontosabb, azt kelln ézzed, egyébként ha visszaolvastál volna kb 20 hozzászóllást a többiek pont erre szántak több mint 30 hozzászóllást... (kimondani is szörnyű, hogy ennyit foglalkoztunk vele)
Amúgy meg mi a fene pörög nálad 5400 as fordulaton???
-
-
bebe159
aktív tag
Nem feltétlen FX kérdés, kicsit OFF (azért nekem is 6300-as van). Gondolom ismeritek az Open Hardware Monitor nevű progit. Azt szeretném tudni, hogy az alaplaphoz 2 hőmérsékletet ír, melyik micsoda, és hogyan lehetne hűteni az elsőt?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Gépen túl sok a KODI, szeretem, jó média központ, 1000+filmhez érdemes, de akkor már inkább felrakom az OkosTVmre, és abba dugom a filmes vincsit. Pcre normál lejátszó kell.
Lee, ne érezd, ez kompletten az én hülyeségem. Elmostam, majd beraktam a sütőbe melegen tart funkción, hogy gyorsabban kiszáradjon, csak a műanyag annyira gyenge, hogy a 80c-t nem komálta, és eldeformálódott. Megesik. Úgyis másfél hete gyengélkedett már, a betűk is elkezdtek lekopni... Ideje volt újat szerezni. Csak ne lennének 150+€felett az RGB háttérvilágítású darabok.
-
Askformore
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Persze, az is elég lehet, én is tudnám pl a tv beépített lejátszójával nézni a videókat, de azért a Kodi elég sokat hozzáad a filmnézési élményhez..borítóképek, poszterek, leírások, imdb pontszám, sorozatoknál kilistázza a részeket, kipipálja a látottakat, xbox controller támogatás és még 1millió hasznos funkció.
meg nekem valamiért akadoznak a filmek a TV-re áthúzva, mindegy milyen lejátszót használok.. Kodival meg megy, ezért IS használom. -
válasz
Askformore
üzenetére
SMPlayer (MPLayer könnyített változata, a sok sallang nélkül) és Potplayer... mikor melyik a szimpi. Kodi jó, még XBMC korából ismerem, de sok esetben felesleges ennyi, sokáig fent volt, de rájöttem, h nem igazán érdekel, elég a filmcím, indít, kész. OK, én nem vok filmekre kattanva, szal. másnak biztos jól jön a sok extra.
-
lee56
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Jah majd megnézem, így már érthető(bb) köszi. Nightly azért elég általános kifejezés.

És bocsika, úgy érzem bűnrészes vagyok ebben én is. Jobbulást neki, ha még feléleszthető.
-
lee56
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ugye a VLC-ről beszélszünk?

-
Plasticbomb
addikt
válasz
OP-ToTo
üzenetére
Épp szétkaptam a billentyűzetem... copy paste=
VGA spec:
HDMI Maximum resolution: 4096x2160 @ 30 Hz
AMD HD Media Accelerator
Unified Video Decoder (UVD)
H.264
VC-1
MPEG-2 (SD & HD)
MVC (Blu-ray 3D)
MPEG-4 Part 2 (DivX/Xvid)
Adobe Flash
DXVA 1.0 & 2.0 support
WMV HD
Video Codec Engine (VCE)
Multi-stream hardware H.264 encoder
Full-fixed mode: 1080p @ 60 FPS encoding
Hybrid mode: Stream Processor-assisted encodingEz alapján ugyan nem vagyok biztos, melyik UVD verzió van benne, így nem vagyok biztos abban sem, tutira viszie az UHD-t a kártya, de: mivel akarod nézni és hol?
Amúgy ez itt már off, a kártya sorozat topikjában kéne erre rákérdezni, illetve más alkalmazásokat is kipróbálni. Hja, és ezt a listát írd be az adatlapodon a cuccok részhez. Máskor könnyebben tudnak majd segíteni neked.
Amíg nem száradt meg a bill, inkább nem nézek rá a fórumra, ez rosszabb, mintha játszanék...
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Bocsi
kicsit figyelmetlen voltam.CPU: AMD FX-6300
Alaplap: Gigabyte 880GM-D2H
SSD: Samsung 840 120GB
2x4gb ram ami 1333 Mhzen fut.
MSI R7750 1gb rammal. 830mhz a mag órajele elvileg.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
OP-ToTo
üzenetére
Na szóval, hogy összefoglaljuk végre a CUCCAID:
CPU: AMD FX-6300
Alaplap: Gigabyte 880GM-D2H
SSD: Samsung 840 120GBOS: Win7
UHD TV.
Amik kellenének még, az pl MILYEN VGA? Az alaplapi integrált? Az Nem tud UHD felbontást, csak sima FULLHD-t. Abban az időben meg még nem is létezett a HDMI2, max gondolat szintjén. Talán 1.2, esetleg 1.3 lehetett akkoriban? Na szóval, ha azt használod, akkor UHD-t felejtsd el. Vegyél legalább egy R7 260 szintű kártyát (inkább RX460, AMD oldalon csak onnan van HDMI2 dugasz).
-
Krogoth
senior tag
Hy.
CPU-Z progiba a Core Voltage most terhelés alatt 1,428 V. Biosban a CPU OFFset Voltage résznél, ha emelem az értéket, akkor az ugye ehhez adódik hozzá?
Azaz CPU OFFset Voltage 1,428 V és mellette felpluszolom az értéket 0,072, akkor kap a procim 1,5V-t?Köszi
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Omli85
üzenetére
Jelenleg Win 7et használok. Sosem próbáltam még ezeket az újdonságokat mint win8/win10. 120gbos Samsung 840 SSD van benne C meghajtónak. VLC-t használok. Utánaolvastam kicsit, lehet nem ártana beszereznem egy HDMI 2.0 kábelt. Gondolom nem azt vettem alapból. Igazából kevés az UHD tartalom. Nem nagyon van még mit nézni. Csak zavaró hogy vettem egy UHD tv-t és kihasználni sem tudom. A hűtést tekintve nem aggódok. Egyrészt elég hideg a szobám, másrészt elég jó hűtőm van szerintem. Valami ilyesmi:
De rendeltem a proci mellé egy Zalman CNPS90F-t mert olcsó volt. -
lee56
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Szintén zenész a kolega?

Amúgy eddig én is MPC-HC fan voltam, de mostanában feltünt mióta GPU-Z-zek állandóan az új kártyám miatt, sokat ugrálnak felfele az órajelek és ami rosszabb a feszültség is vele film lejátszás közben. Próbálgattam más lejátszókat és meglepetésemre win10 saját médiaplayere negyed akkora fogyasztást produkált, ha lehet hinni a GPU-Z-nek legalábbis, memória órajelet se emelte és alapfeszen ment, csak GPU órajel emelkedett néha-néha, de a fesz nélkül így csak elenyésző fogyasztást produkált. Tehát azt hiszem manapság már nem elég naprakész az MPC-HC már, kicsit fura hogy már kb 1 éve nem is jött ki új verzió belőle..
-
Omli85
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Amíg nincs probléma addig felesleges változtatni

-
Omli85
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Pár éve mozgok ezekben a dolgokban és bizony találkoztam már nem egy videóanyaggal amit normális lejátszó ide vagy oda bizony nem árt ha fent van egy codeck pakk is mellé a gépen
. Nem mindent eszik meg az MPC-HC+VLC kombó sem sajnos
. Ellenben ha megtámogatod őket egy K-Lite pakkal akkor nincs az a videó amit nem játszanának le normálisan ha mégis akkor az nem videó fájl
. -
Out
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A kettő közül melyiket ajánlod inkább pornófilmekhez?
-
Omli85
őstag
válasz
OP-ToTo
üzenetére
4K videóknál nem csak a CPU és a VGA a szempont hanem a háttértár is amiről lejátszod az adott anyagot. Töredezetteb/telepakolt vagy egyéb dolgokkal is terhelt hdd esetén eléggé meg tudja viselni egy normális 4K videó fájl a merevlemezt. Illetve az sem mindegy milyen lejátszót használsz adott esetben és milyen kodeckek vannak a gépen.
-
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Köszi, megtörtént. Eredetileg azért vettem új procit, mert a 4k videót eszméletlen akadtak. Sokat javult a helyzet de még nem tökéletes. Valószínűleg a videokártyám is gyenge.
Milyen alaplapot ajánlotok?
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Már arról írok. Nem érzékelek semmi problémát. Bios resetet hogy kell?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
OP-ToTo
üzenetére
Szia! Először is csekkold le hogy mikori a biosod mert ahhoz hogy kezelje az fx cpukat ahhoz a legfrissebb bios kell hogy fent legyen. Ha ez megvan akkor kicserélheted, de utanna bios reset, a többit megoldja a win7. Viszont nem biztatlak, sajnos az a lap nem épp fx alá van tervezve. Összefoglalót olvasd el, fontos! Ha laggol tovább folytatjuk az okosítást, mert akkor be kell lőni manuálisan/ esetleg alul is kell feszelni.
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Megérkezett végre az AMD FX 6300 procim. Black Fridayen vettem Emagon

Csak simán beleraktam a gépbe, nem telepítettem semmit. Jó ez így? Vagy érdemesebb újrarakni a rendszert? Windows 7 van fent. Eddig AMD X2 260 volt bent.
Alaplap Gigabyte 880GM-D2H
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

) és feltételezem úgy voltak vele direkt egy ilyen szoftverrel demózzák le a Ryzent, mondván "nesztek".. 

) és igencsak jól reagál a memória piszkálásra, ami annyiból nagyon jót jelent mindenkinek, hogy a RyZen a DualChannel és az alacsonyabb órajel ellenére répázta meg benne a QuadChanneles HEDT nagyvadat. 

így erre esett a választásom a sárgás beütések jól fognak mutatni a silent base 600 orange-ban
Néztem a grafikonokat, olyan +10-15%-ot kaptak most a karik. Nem is izgat, ha kapok év végi prémcsit, akkor veszek vmit (januárban, mert sóher vagyok