Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1
üzenetére
A két X58-as lapra UEFI módban nem, azok legacy BIOS-osak. Hétvégén kiásom őket és elválik.
Rufussal meg lehet csinálni MBR-esre a W11-es telepítőt pendrive-ra, de lehet hogy a W7 DVD/USB Tool is megcsinálja, bár az mégse lesz jó, ott nincsenek extra opciók. 
FX:
Előszedem a másik lapot is, emlékeim szerint abban FX8350 van, 4*2 GB 2133-as ramokkal, a lap egy MSI 970A Gaming Pro Carbon, ezt M2 nVME SSD-vel fogom megvizsgálni (pci-e gen 2.0 x4), megkapja a tesztre a Wraith Prism RGB hűtőt, hadd virítson.
Anno FX8320e-vel használtam, 4,6 GHZ volt a vége, 4,4-re lőttem be, Cooler Master Nepton 140XL AIO-val hűtőttem. -
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen azt tudom, hogy a EFI egy átmenet a BIOS és UEFI között, de, hogy csak EFI, de nem UEFI-t tudó lapra lehet e modern OS-t telepíteni EUFI módban arról fogalmam sincs.
A Te fenti két lapod tud UEFI-t? A kérdés igazából az, hogy tudsz e rájuk W11 24H2-t telepíteni UEFI módban?
-
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1
üzenetére
Asus P6T Deluxe - ebben Xeon X5690 van, a másik meg Gigabyte GA-EX58-UD5 - ebben meg asszem i7-960, mindegyikben 6*2 GB RAM.
A lényegi difit nem tudom az UEFI meg az EFI között, csak annyit hogy az EFI egy átmenet a legacy meg az UEFI között.
EFI -vel adott ki az Asus is lapot, s775-ös P5 valamelyiket. -
brabbitz
senior tag
Az érdekes lesz, nem tudom hogy felfog menni. Amugy en is kiváncsi vagyok, hogy a i7-2600K-t mennyire eszi meg egy W11.
F*szom, egyre jobban kedvem van FX-ezni megint....
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ha belefér az idődbe szívesen veszem a gyakorlati tapasztalatokat. Pontosan milyen típusú X58-as lap ez?
Igazából a Gigabyte féle Hybrid EFI is izgat engem, hogy arra vajon megy e majd EFI módban a telepítés??? Sajnos nem találtam érdemi infót arra, hogy pontosan mi is a különbség UEFI és Gigabyte féle Hybrid EFI között?
-
petakpa1
őstag
válasz
brabbitz
üzenetére
Igen legfrissebb (v4.6) Rufussal lehet olyan W11 24H2 telepítőt készíteni, amivel kiiktatódik a telepítés során az alábbiak vizsgálata: 4GB+RAM, TPM2.0, SecureBoot, Online MS fiók megléte. Sőt még MBR rendszerű telepítőt is lehet vele készíteni, azaz elméletileg UEFI Bios nélküli gépezetre is telepíthetsz vele. Hangsúlyozom elméletileg, mert nem próbáltam ki a gyakorlatban. Csak kb 1 év múlva lesz ez esedékes feladat nálam, mikor a W10 22H2 támogatása lejár, és át kell állítanom egy régi gépet W11 24H2-re.
A szóban forgó gépnek ilyen a konfigja egyébként:
MB: Gigabyte 880GM-D2H rev 4.0. UEFI nincs csak Hybrid EFI. Számomra is kérdés, hogy lehet-e majd rá GPT partícióval UEFI módban telepíteni W11-et
CPU: FX63xx vagy FX83xx lesz, jelenleg Phenom II van benne
RAM: 8 GB ez OK
GPU: MSI720 GT ez is OK
SSD: 64 GB-os kicsit kevés, de a minimumot megugorjaMajd még jövő őszig gyűjtök infókat, hogy hasonló konfigra telepített e már bárki 24H2-t?
-
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1
üzenetére
CPU: az összes Bulldozer tudja az SSE4.2-őt (ez takarja a POPCNT utasítást is, enélkül a hackelt W11 sem megy fel - legalábbis én nem jártam sikerrel - Athlon II 250-es CPU-val kipróbáltam, eldobta mindig magát telepítés előtt).
Az SSD az alap, már W10 óta, HDD-vel halál a W10 is.
DX12: nos, én 9600GT-t használtam, ez ezeréves kari, és DX10-es (de van hivatalos W10x64-es drivere, ezzel megy W11 24H2 alatt is).
Secure boot:
Nálam aktív
Rufussal csináltam meg, TPM 2.0-át deaktiváltam, UEFI ezen a lapon adott.
Viszont:
Meg tudom nézni hamarosan neked Inteles géppel, X58-as cucc lesz, legacy BIOS, TPM nuku, secure boot nuku, csak a proci lesz okés (meg persze ram, ssd, vga), X5690 Xeon - ez is tudja az SSE4.2-őt, Intelnél az s1366-os foglalatú Nehalem procik tudják elsőként.
AMD-ből nincs legacy BIOS-os lapom, amibe menne az FX CPU.
-
Elkárhoztam, 32GB(ami még indokolt volt) helyett 64GB DDR3 berendelve (4x16, 5k/db) 😂😂
Ha működik, akkor 4x8GB lehet eladó lesz😂😂Bocs srácok, ramdrive-ból csgo-zok.
Or idk, it is a dumb thing -
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Igen a Tied egy relatíve modern gépezet.CPU biztos, hogy megfelelő?
Intel oldalon tudtommal min gen8 Amd oldalon meg Ryzen2 kell W11-nek.
Vagy 24H2 verzióval ez átalakul és már bármilyen CPU jó, ami SSE4.2-t támogat? Ha utóbbi, akkor valóban elég már az FX is
. Nekem majd olyan gépre kell felvarázsolnom W11 24H2-t jövőre, amiben van
+ SSE4.2-t tudó CPU van (ez lenne egy FX83xx esetleg 63xx)
+ SSD
+ 8 GB ram
+ DX12-t tudó GPU
DE nincs
- TPM2.0
- Secure Boot
- és UEFI Bios sem, hanem csak hagyományos BIOS ún Hybrid EFI-vel (Gigabyte alaplap). -
brabbitz
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Az korrekt azért, bár itt igazából az árral van bajom, ha érted mire gondolok.....
De azért néha innen onnan összelehet szedni jó áron ezeket is, de azért lestem mikor 4 honappal ezelott egy 8 magosért elkértek 15 ezret, mármint abbol a pénzből már Zen+t veszel.
De mégegyszer írom, szerencse + türelemmel egyébként olcsón összelehet szedni -
jokeph
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Ezt az FX-es gépet igazából nem is akartam megvenni, de 40e-ért (+5e benya) nem volt szívem otthagyni, így elhoztam a komplett félgépet, + 1 FX41xx és két AM3-as Athlont grátiszban.
Eredetileg csak a 4*8 GB 1600CL11-es Kingston Fury RAMok érdekeltek, de amikor összeraktuk az eladónál és beröffentettem (tápot+vga-t vittem), láttam hogy kell az egész, az M5A99X EVO R2.0 egy kiváló lap FX alá, az FX8370 meg arany középút a CPU-k között. -
-
-
-
válasz
erer1000
üzenetére
Én az UD7-ben próbáltam anno 2db Ref Sapphire HD7970-et és 2db Gigabyte Windforce R9 280X-et egyszerre de nem sok sikerrel. A harmadik kártya is alig hozott valamit, a negyedik meg csak malmozott magában. Elméletben jó lett volna a Tripla vagy Quad CF, de a gyakorlatban soha sem volt túl sok haszna vagy értelme ellentétben a sima CF-el, ami DX11-ig bezárólag pár kivételtől eltekintve többnyire a mai napig működik még akár két RX590-el is.
Ami viszont tény hogy meglehetősen jól mutatott egymás mellett a 4db Radeon kártya egy épített vizes FX-es gépben.
-
válasz
Tomcat
üzenetére
Álom alaplap AM3+ hoz nekem a ASRock 990FX Fatal1ty Killer volt.
"
A fedélzeten négy darab DDR3-as memóriafoglalat lapul, amelyekben akár 64 GB-nyi DDR3-2400 MHz-es rendszermemória is elfér. Bővítőhelyek tekintetében nem rossz a felhozatal, hiszen három darab PCI Express 2.0 x16-os, illetve két PCI Express 2.0 x1-es slotot vonultat fel a deszka. Két darab PCI Express 2.0 x16-os slot a 990FX északi hídhoz csatlakozik, így ezek x16, illetve x8/x8 sávszélesség mellett üzemelnek, harmadik társuk azonban az SB950-es déli hídhoz van huzalozva, így csak x4-es sávszélességgel gazdálkodhat.
Az új alaplapon öt darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztek el, de rajtuk kívül egy M.2-es slot is rendelkezésre áll, ami egy SATA 6 Gbps-os és egy PCI Express 2.0 x2-es kapcsolatot egyesít. A fedélzeten négy darab USB 3.0-s port lapul, plusz a játékosoknak szánt perifériákhoz optimalizált USB 2.0-s portok is a kínálat részét képezik."Natív M2, 64GB RAM, 990FX, combos VRM, stb stb.
Mondjuk a 990X lapomon az X4 PCIE foglalatot ha nagyon akarnám, egy 4k Ft-os átalakítóval M2-vé lehetne alakítani, 2GB/s max képességgel.
Csak a bootolást nem szeretné (már próbáltam annó) -
petakpa1
őstag
válasz
erer1000
üzenetére
OK. Milyen TPM modul ez? Bármilyen TPM nélküli alaplapba bele lehet tenni, vagy BIOS-nak amúgy támogatnia kell.
Egy Gigabyte 880GM-D2H lapot kell majd jövőre W11 24H2 kompatibilissá varázsolnom. Phenom II helyett megy majd bele 63xx vagy 83xx, de Rufus-sal okosított telepítő kell majd, mert ebben ún EFI BIOS van, Secure Boot biztos nincs és ugye az FX sem támogatott CPU. TPM kártya csak az egyik kívánalmat orvosolná, ha egyáltalán működne ebben a lapban...
-
-
Cpu átvéve, mellé a sorozat végi wraith hűtővel.
Azért a torony hutomet hagytam inkább fent, ami 130w-ig van írva.
Nos, takaritas után a terhelt állapot 20 fokkal alacsonyabb 😂😂😂
72->54Ja és úgy tűnik hogy 4,4GHz fesz emelés nélkül megy, stressz teszt alatt se bukott 1 óra alatt még
-
-
válasz
erer1000
üzenetére
Igen, az ASUS-Gigabyte TPM 2.0 modulok a 20 pin-esek pont megegyeznek. Én 6db ot vettem belőlük különböző helyekről különböző gyártóktól, és egyikkel sem jártam sikerrel. Az 1.2 modulok viszont gond nélkül mennek. Küldtem egy ticket-et a Gigabyte customer service-nek ahonnan azt a választ kaptam hogy a TPM 2.0 modul az AM3+ lapokon nem támogatott, de az 1.2 igen, használjam azt vagy vegyek új cuccokat.
Egyébként előfordulhat olyan is hogy az ASUS lapon menni fog. -
válasz
Tomcat
üzenetére
Én találtam az asusomhoz 2.0 modult, 4ezerért ebayon.
De amúgy SSE4, és POPCOUNT támogatva van cpu oldalról is, szóval a legutóbbi patchekkel nincs gond.
Egyedül a modulok miatti ütemező vehet le valamennyi teljesítményt, de 0-7% esetén simán vállalható még szerintem, hisz win10 meg 2025 ben már végez az eletciklusaval
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Nekem Corsair Dominator 2400-as 2*8GB RAM-ok működnek 2133-on 10-10-10-30-as időzítésekkel 1,65V-on. Valahogy több pontszámot kapok mint 1866-on 9-9-9-28-as időzítésekkel. A Gigabyte 990FXA-UD7 lapban van még 2db RX590 Nitro+ CF-ben hajtva mindkét gépben + 1-1 Enermax Platimax 1000 táp. Nincs szívem szétszedni őket, meg ugye technológiai kuriózumnak sem utolsó, mivel a CF a DX 11-ig működik rendesen.
Ma már inkább csak a Ryzen-es gépeimet használom amikben friss cuccok vannak.

@#78453 erer1000: Bizony nem árt időnként alaposan takarítani és újrapasztázni. Jótékonyan hat a stabilitásra és valamivel jobbak lesznek a hőfokok is.

A 8370 a legutolsó kiadása. Gyakorlatilag ugyanaz, csak a boost clock 100 MHz-el magasabb. Elvileg jobban kellene hogy bírja a tuningot. Ja igen, az FX sajnos már több dologban is elvérzik a W11 követelmények szempontjából. RUFUS-al fel lehet rakni ugyan, de kérdés hogy megéri-e. W10-el viszont tökéletes, annak a TPM 1.2 is elég. Nálam az alaplap nem ette meg a Gigabyte TPM 2.0 modulokat csak az 1.2-eseket szereti.
-
Amúgy úton van egy tpm 2.0 modul az alaplapomhoz.
Bár win 11 szerint unsupported az FX, de fel lehet rakni.
Ki fogom próbálni hogy win10 vs 11 hogyan hat az FX-re, optimalizálva van e a modulokra.
Kíváncsi vagyok -
-
-
M0ng00se
őstag
ha megvan a pin ami letörött és bátor vagy, akkor próbáld meg berakni a foglalatba a törött darabot, aztán utána mehet rá a proci
-
-
brabbitz
senior tag
válasz
erer1000
üzenetére
tamogatlak, megfelelo tweakeles mellett en is hasznalnam csak egyszeruen egeszet elolrol kellett volna megepitem (megfelelo alaplap, ram, huto, proci stb) dragabban jonnek ki mint egy korabeli Intellel.
ha adott a lehetoseg valoban erdekes kihasznalni. Eleg jol oregedik ez a platform, emlekszem kerek tiz eve mar mindenki temetni akarta.
kitartast hozza. -
Köszi, ránézek
Nagyon nem akarok teljesen új platformot, mert anyagilag az erős lenne, itt meg a teljes 32GB RAM, alaplap, hűtő, minden más megvan, csak a cpu kéne.
Meg ez is elég az igenyeimre 95 százalékban. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Kulterben kifujattam.
Viszont mivel ennyire rá volt rohadva, a foglalatból a hűtővelegyutt jött ki, eltört egy tű amikor óvatosan vissza akartam hajlítani.
Nem bootol már, beep kód alapján CPU.
Szerintem szegény 8350 most halt meg 😭😭😭😭
Lehet még egyáltalán valahonnan szerezni?
Elfekvoben esetleg nektek? -
-
brabbitz
senior tag
válasz
Tomcat
üzenetére
Utolag egyebkent en nem adtam volna el az FX gepeimet. Nem tudom miert, mindig volt nekem valami bennuk ami megfogott.
egyebkent teljesen igazad van, valoban nem allnak aranyban egymassal, talan ez az ok volt ami miatt hagytam oket. Az a baj hogy a progik tobbsege is keson kezdte el kihasznalni, pl az R6S, csak most kapott DX12-t, es sokkal jobban fut vele mint DX11-Vulkannal, csak a problema hogy ennek mar evekkel ezelott igy kellett volna lennie.Btw az FSB-NB-HT trio babralasa tud jo erot biztositani az FX-nek, foleg egy jo idozitesu rammal.
-
válasz
erer1000
üzenetére
Nekem is megy még néha két 10+ éves FX8350 konfig a mai napig, amik 4,8 GHz sebességen 24/7 stabilak és szükség esetén tesztekre 5,2 GHz sebességre is tudom konfigurálni. Az elsőn 240-es AIO, a másodikon épített víz van telepítve Chieftec nagy torony házakba. Mindkettő gép működés közben ontja magából a hőt, így érdemes a hőelvezetésről gondoskodni.
Alapon 4,4-4,5 GHz a maximum amit jellemzően a 8350-ek tudnak stabilan 24/7, viszont némi feszültség emeléssel lehet őket bőven gyorsítani. Valamennyit segít a tuning, viszont az a tapasztalatom hogy a pluszban felhasznált áram és a keletkezett hő nem áll arányban a teljesítmény növekedéssel.
Vagyis érdemes, esetleg ajánlott valamennyit tuningolni rajtuk de egy szint után már annyira minimális a további teljesítmény nyereség hogy értelmét veszti.Én a legnagyobb ugrást anno a teljesítményben akkor tapasztaltam amikor a W10-re váltottam W7-ről ezeken a gépeken és szemlátomást a proci fele nem "malmozott" tovább amikor futott valami ami végre ki is használta az erőforrásokat.
-
-
válasz
erer1000
üzenetére
Közepes toronyhűtővel már jó lenne tippem szerint. Nálam DeepCool van a 8320- on, 4GHz fixen, nagyon jók a hőfokok, de a ház is be van ventizve rendesen. Bírná a 8350- et is sztem. Bár már ez a hűtő is 155mm magas, meg már nem kapható, de valami hasonló esetleg, ami picit alacsonyabb.
Vizet nem használok, arra nincs tippem. -
Viszonylag ritkán, kb 2 hetente használom már csak a gépemet. Nintendo switch, okos TV és Rog ally kiváltotta szinte teljesen, kivéve ha haverokkal valami FPS/battleroyal és hasonlót tolunk.
Viszont néha egy kicsit a 8350 szűk tud lenni. I mean bőven játszható, de +10% nem lenne rossz, mert minden másban kielégíti az igényeimet a gép.
Viszont a CPU hűtő Oc-hoz elégtelen.
152mm magas hűtő, vagy 240es aio víz elférne a házba.Alap órajelnek 4,5-öt bírja a cpu, mert annó koliba kiraktam az ablakhoz mínusz fokokban hülyéskedni és stabil volt, de a hűtés csak így volt elég, mert 120w-ra méretezett játékszerem van csak rajta hűtő néven.
Szerintetek inkább aio víz vagy egy nagyobb léghűtés lenne ideális rá? (Hűtési teljesítmény+ár arányba)
-
petakpa1
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Van egy F4-es BIOS hozzá 2012 februárból Agesa 1.1.0.2-re frissítve és egy
F5A beta BIOS 2012 májusból (ehhez semmit nem írt Gigabyte sajnos), de ha jól értem a történelmet mindkettő Vishera magos FX-ek megjelenése előtti
.
Ha az időbeliségből indulunk ki, akkor a fentebb linkelt CPU Uprade és Userbenchmark oldalakon sem írnák, hogy működik a lapban az újabb FX...VRM problémát így már értem, köszi.
-
frescho
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Az első a BIOS-on. Hasonló nem támogatott procinál már jártam úgy, hogy nem indult a gép, de úgy is, hogy csak panaszkodott a mikrokód hiányára.
A második a VRM-en és a hűtésén. Az FX sokkal jobban rángatja a VRM-et, még ha a patkolt X3 sem eszik kevesebbet. Nem a fogyasztás a gond, hanem annak a hirtelen változása, ezt a tranzienst nem szeretik a gyenge lapok. -
petakpa1
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Köszi frescho.
És min múlik az a kis szerencse? BIOS-on vagy VRM-en vagy egyeben, vakszerencsén?
Pont gyenge 3+1-es VRM miatt gondolkozom eleve csak az FX-6300-ban.
Jelenleg Phenom II X3 720 BE van benne négymagosítva és 3,2 GHz-en járatva, azaz gyakorlatilag Phenom II X4 955 CPU-ként üzemel. Egy kicsit emelni kellett vcore-on, hogy stabil legyen ezzel a beállításal a CPU.VRM-eket hűtendő mosfet-ekre tettem 1-1 mini alubordát ahogyan a lenti képen is látható. Hűtő is top flow, és VRM-ek felé is megy valamennyi levegő.

Ja és még anniy infó, hogy a gépet 70+-os Fatreom használná emailezésre, böngészésre, irodai alkalmazásokra (Word, Excel, AbevJava), ritkán youtube videók megnézésére és média Kép és videó lejátszásra Kodival.
Tehát a legnagyobb terhelés amit CPU-nak és VRM-nek bírnia kell az a Windows frisstés esetleg youtube HD videó lejátszás lesz
.
GPU az lapra integrált HD4200
. -
frescho
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Kis szerencsével menni fog benne, erre jók az esélyeid. Nagyobbal jól fog menni erre meg kevesebb. Az a VRM kicsit karcsú, a 6300-hoz talán-talán elég lesz throttling nélkül, ha olyan hűtőt raksz rá aminek a fuvallata a FET-eket is hűti.
Sokan nem hitték el, de nekem egy elég gyér lapban is sikerült megráncigálni még a 8300-at is, persze ott már plusz ventit kapott. [link]
Tuning, finomhagolgatásról meg itt írtam: [link]
-
petakpa1
őstag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy működne-e egy Piledriver magos FX-6300 CPU egy olyan 880G chipsetes AM3+ lapban, amelyik FX kompatibilis, tehát a CPU foglalat fekete színű rajta, de gyártó supportja szerint csak Bulldozer magos FX-eket támogatja?
Konkrétan egy Gigabyte GA-880GM-D2H rev 4.0 verziós alaplapról lenne szó.
Gigabyte holnapja szerint csak Bulldozer magos FX-eket támogat ez az alaplap, és a neten rákeresve a legtöbb fórumon is azt válaszolják, hogy nem fog menni, mert nincs a hivatalos support listán. Szerintem nem tényleges tapasztalat alapján válaszolnak, hanem csak ha megnézték Gigabyte support oldalán és ha ott nem támogatott akkor nem megy és kész…
Ugyanakkor a https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-880GM-D2H(rev._4.0).html oldalon az van, hogy működik akár F3-as Biossal is (ami még csak nem is a legutolsó
)
valamint a https://www.userbenchmark.com/System/Gigabyte-GA-880GM-D2H/3377 oldalon 880GM-D2H alaplapokkal beküldött eredményekre rákeresve több olyan találat is van amit AMD FX-63xx vagy 83xx CPU-kal nyújtottak be, tehát mintha mégis működnének Vishera FX-ek ebben a lapban
.Mi a véleményetek erről a kérdésről?
Van itt esetleg olyan aki próbált már Piledriver magos FX-et 880G chipsetes lapban?
Mi volt a tapasztalat?
- Nem indult?
- Indult, unknown CPU-t írt ki BIOS, de ennek ellenére rendben működött?
- Indult de Win alatt fagyott?
- Indult, nem fagyott, de pl energiagazdálkodási funkciók nem működtek, nem vette vissza órajelet, vagy épp nem turbózott?
- Teljesen rendben volt minden?
Elsősorban alap beállítások melletti működés érdekelne nem tuning, de ha valamilyen beállítás segíthet stabilizálni az alap órajel/szorzó/turbó melletti működést az is jöhet persze.Itt a topicban is volt valaki akinek hasonló lappal volt/van konfigja, írtam is nkei privin, de nem válaszolt egyenlőre, lehet ritkán jár már csak ide...
-
brabbitz
senior tag
Ebbe lehet valami, HT-Link is felel a cpu-n keresztül mozgó adatok sebességéért, szóval lehet rá befolyása.
-
brabbitz
senior tag
NB nalam elment 2,6Ghz, HT-Linket nekem lehetetlen volt 2,4Ghz fölé emelni.
-
M0ng00se
őstag
NB orajelen jar az L3 cache is, nekem anno FX8350-nel 2.7GHZ korul volt a max amit stabilan tudtam hozni. De ha jol emlekszem mar 2600-zon is kimerheto volt a sebesseg. En nem nagyon emlekszem hogy a HT hozott volna erdemi gyorsulast.
-
brabbitz
senior tag
Hali. Mire gondolsz NB orajel problema alatt? A probléma hogy soha senki nem tudott dűlőre jutni, hogy meddig és hogyan, mikkel lehet eljutni egy magas HT-link orajelhez. Elmeletileg valoban dobott sokat a gép performanszán, de jellemzoen az alaplapok nem birtak vele. Amellé hogy nem volt rossz dolog ha Syncben (NB-HTazonos orajelen, max 10% kulonbseg) dolgoztak. Ha NB-d tulmelegedik, akkor csokkenteni kell a feszbol, ugyanis gyarilag tul vannak eresztve. Mondjuk ezek legalabb birjak, az Intellel ellentetben
AM3+ nagy problemaja a Phenom konstrukcio fenntartasa a visszfele kompatibilitas miatt (melyet hala eg nem tartott meg ilyen szinten, mert rajottek hogy lehetetlen)
Ha megfelelő konstrukciokkal, és sok szar minosegu lapokat nem engedtek volna át mert az AM3-nak is szar volt, AM3+nak meg fokepp, akkor az FX egy tok okes, v sikeres sorozat lett volna. -
Zsocó
aktív tag
Mi volt anno a probléma az NB órajellel? Hasonló cipőben járok.

-
brabbitz
senior tag
Rendben, köszönöm szépen nektek, ha lesz időm sztm felrakok egyet akkor, nekem is van hasonlom hála ég.
-
brabbitz
senior tag
Sziasztok, 990XA-UD3-nál NB 56-57 fok játékban mennyire jó?
Van egy 1800rpm-es hűtő a ház I/O Shield mellett, de értelemszerűen nem kell ettől megváltás várnom. A proci nem éri el a 50 fokot sem sokszor. (R6-al játszok, igényesebb játékokhoz main gépemet előveszem azért
) -
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Vagy egy MSI 970A Gaming Pro Carbon, ez is már használható. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
blacksir
üzenetére
Sajnos az FX sorozat teljes élettartama alatt problémás volt az alaplapok gyenge minősége ( VRM áramkörök alulméretezése ) nem írtad milyen lap van alatta , minimum követelmény az M5A 97 lap de a 8xxx procihoz inkább a M5A 99 lap amin már hűtött tápellátás van de ezeknél is ajánlot egy plusz kicsi ventillátort ( 5-8 cm ) ráfordítíni a bordákra ! Az én első lapomon hiába volt hűtőborda a vízhűtés miatt nem kapott hideg levegőt és két év alatt megsűlt
Utólag lehet ráragasztani hűtőbordákat a FET-ekre és venni egy ventit [link]
-
blacksir
tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Ahha értem. Tehát a feszko felvétel melegíti, és ez nem tesz jót neki. Termalpad vagy paszta lenne jobb alá? Az a baj hogy nem volt még FX procim, és hát belefutotam egy random újra indulgatasba amit csak ennek tudtam be hogy tulmelekszik a proci. Ezek szerint a vrm is. Köszi a segítséget! :D
-
-
blacksir
tag
Sziasztok.
Kíváncsi lennék hogy ehez a két procihoz mit ajánlanátok megfelelő hűtés céljából.
FX6300 felhasználás terület: kisebb szerkesztesek, vágó program használata, net, office progrik, adobe progik.
FX8320 felhasználás terület: 3d szerkesztések, 3d nyomtató programok használata, áramkör szerkesztő programok használata, videó rögzítő használata, és játék.
Ha tudtok küldjetek nekem pár linket is vagy ha van ott olyan akinek van esetleg eladó, az ne tartogasa magába és írjon rám, érdekelhet.
Válaszokat előre is köszönöm.

-
M0ng00se
őstag
kis múltidézés
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
lenne egy eladó crosshair v + 8350-es proci +16 gb ram
haver eladná mert megszorult anyagilag
az alaplap proci ram kombót tőlem vette még annó, ment benne az 5ghz
az alaplap nem makulátlan, szerdán csinálok róla képeket, ha valakit érdekel írjon
-
helgi
aktív tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
"A lehető legalacsonyabb fesz mellett a lehető legmagasabb freki na az a RULEZ mert akkor max kihasználtság !"
Igen, írni is akartam, hogy ASUS M5A97 EVO R2.0 [link] lapban egy FX6300BE-t használok 4.2-őn 1.225-ön, stabilan. Úgyhogy proci függő a dolog. -
FX alatt lévő MSI 970 Gaming lapnál, hogyan lehet vajon kikapcsolni az USB-ket a leállítás után?
EUP 2013 van az ERP helyett. Ez nem opció.
Wake UP-nál minden disabled-en.
Eszközkezelőben az összes gyökér hubnál pipálva a lekapcsolás engedélyezés.
Energiasémánál USB felfüggeszthető állapot engedélyezve. -
FoFR
csendes tag
Sziasztok! Lehetseges, hogy 1,35V es 4,1 GHz miatt meghalt a halokartyam? Minden rendben volt, kikapcsoltam a gepet. Ma bekapcsoltam, visszavettem 1,3V-ra es 4,1 GHz mellett, majd kek halal. Utana atallitottam 1,3V-ra es 4,0 GHz-re, majd bekapcsolas utan nem volt net. Kabel es fali csatlakozo ellenorizve, mindegyik jo. Win visszaallitas, driver update megvolt, eredmeny nincs. Valami otlet? Koszonom!
-
FoFR
csendes tag
Adott felbontáson különböző beállítások (low/high) mellett nem volt különbség.
Illetve 1024, 1600 és 1920 között sem volt különbség.
De még 1024 full low (tehát minden IS low
) és 1920 med/high között sem volt lényeges különbség.Próbáltam teljes képernyőt, teljes képernyős ablakot és sima ablakot is (valahol azt olvastam, hogy sokaknál a teljes képernyős ablak volt a megoldás).
Az egyetlen különbség akkor mutatkozott, amikor kíváncsiságból levettem a legalacsonyabb 4:3-as felbontásra (talán 700x400 körül), illetve mindent full low-ra tettem. De így is csak max 110 fps volt.
Este megnézem az említett msi afterburnerrel, hogy mennyire van kihasználva a cpu, illetve a vga, talán kiderül, hogy mi a ludas

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rufussal meg lehet csinálni MBR-esre a W11-es telepítőt pendrive-ra, de lehet hogy a W7 DVD/USB Tool is megcsinálja, bár az mégse lesz jó, ott nincsenek extra opciók. 

Igen a Tied egy relatíve modern gépezet.
.

.

.