Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlindMind
tag
válasz
Bali27
üzenetére
Én nem ajánlom abba a lapba a 8370-et ezzel a hűtővel semmiképpen, Ha alapon el is menne a nyári 35 fokban lehet lenne gondod, szerintem pipáld ki hogy megoldottad a gondot és csak használd! Én nem öntenék bele pénzt, már csak azért is mert a 8370 elég ritka,használtba (persze az más ha újonnan veszed).Egyszerűen nem éri meg, nem nyernél vele annyit...
-
Bali27
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
26 a proci, a hűtőm meg tuti jonak kell lenni. Elég bika na meg tornádó van a házban

Uj gépre nincs szükségem ezért attol tarrok legjobban hogy az alaplap elszáll és akkor cseszhetem a eamit procit hűtőt. Am3as alaplapot ujonnan elfekvoben be lehet még szerezni? -
belaazallat
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
"Az a kérdés hogy ha vennék Fx8370-et az a vga-t jobban meghajtaná -e. Azaz lehet -e több vagy stabilabb fps?"
A puding próbája az evés, alap órajelen, 4GHz-n alulfeszelve, nagyobb hűtővel talán. De ezt is csak akkor érdemes, ha nagyon minimális ráköltéssel sikerül beszerezni a procit és a nagyobb hűtőt.
-
Bali27
addikt
2 játék van amivel játszok. Red Orchestra meg Insurgency. (Régebben Rome 2 Total war de már nincs időm rá)
Red Orchestra ami jobban igénybe veszi a vasat. 3,8-ra van huzva a proci, így alap feszültségeken bírja ennyivel.
Lemértem hogy a 6 magból az első három 90% körül megy, a maradék három meg 50% körül.
Vgam Gigabyte 7870-nek meg 50% a terhelése.Az a kérdés hogy ha vennék Fx8370-et az a vga-t jobban meghajtaná -e. Azaz lehet -e több vagy stabilabb fps?
-
DraXoN
addikt
válasz
M0ng00se
üzenetére
én igen, de az élettartam inkább 4-5 év, de ezt vagy 10 éve, hogy tapasztaltam egy alaplapon.. lehet a mai gappadok már akár jobb minőségűek (mert szedtem le már 5+ éves alaplapon, és még jónak tűnt) és tovább tarthatnak..
de hővezetésben a gappad ugyan rosszabb mint a paszta, de azok is igen sokat fejlődtek az "első generációk" óta... pontosabban amióta a nanotechnológiát egyre inkább alkalmazzák az esetükben...
-
M0ng00se
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
Ahogy Draxon írta, a vrm borda alatt hővezető szivacs (gap pad) van, aminek van egy kis vastagsága, ami miatt nem szabad pasztázni. Ha pasztáznád akkor lenne egy kis rés a chipek és a borda között, nem érne oda hozzá. A gap pad viszont kitölti a rést és faszán odaér. Idővel elhasználódnak, bár én még nem láttam olyat.
-
DraXoN
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
előfordulhatott, hogy elfáradt ami a hűtőborda alatt volt, de az nem is paszta, hanem gap-pad többnyire.
paszta oda nem jó! ... az egy dolog, hogy összeken mindent, de nem biztos, hogy tökéletesen egyforma magasak a vrm chippek.
Windows nálam is frissített, de nem tapasztaltam problémát.
(#76285) Cseri0058
Én egy RX470et használok (Ami gyárilag kb. az RX570 órajelein megy, Red Devil RX470 volt a leggyorsabb 470es
).
a modern játékok meglepően jól kihasználják az FXeket, így többnyire a VGA fogy el nem a CPU és amiatt kell visszavennem a grafikából.. ennél a kártyánál az RX590 kb.30%al erősebb.
Szerintem ha nem alapórajelen megy az FX, akkor nem okozna neki problémát. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Cseri0058
üzenetére
Nyugodtan lecserélheted a karit, én egy 6300-as procival hajtok egy 1070-et, de simán jó hozzá.
Konfig csere után pedig szárnyalni fog.
Én megfogadtam magamnak, amig nem ég le a lapom vagy a procim, vagy a táp, biza addig nem fogok cserélni, max egy nagyon jó vétel esetén, mert bizony a legújabb játékokban is simán megvan a 60+ FPS, pl Division 2-ben is, bétát néztem. Persze én inkább koca gamer vagyok, aki havonta játszik max 10 órát összesen
-
válasz
DraXoN
üzenetére
Persze, de én meg tudtam oldani, 155mm magas, 4 hőcsöves hűtő nekem elegendő a 4GHz- hez. 158mm megy max a házba, így pont 3 mm maradt az oldallapig. A második venti, a fotón az átlátszó (Akyga), nem nyúlik be a VRM fölé, leeresztettem teljesen, pont nekifúj a bordának. A ramok felőlit pedig a lehető legmagasabbra tettem (a hőcsövek csúcsáig), hogy az első ramhoz ne érjen hozzá.

-
M0ng00se
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
Amit bejelöltem feljebb kis bordára és környékére rakj egy ventit ami telibe fújja.
Anno én is így tettem

(gyalázatos képminőség, de igazából ez egy videó)
Az a venti egy 9,2cm-es ipari valami volt. Tökéletesen oda tudtam rakni, az egyik oldaláról tartotta a gépház hátulja, a másikról meg fogta a cpu hűtő. Ekkoriban sikerült kicsikarni az FX8150-ből kb 4,3Ghz stabil (játék\sony vegas alatt nem fagyott) órajelet , télen.
Nyáron persze borult az egész...
A venti alatti kis fémszínű pöcs, az a híres vrm hűtő mégpedig :Thermalright HR-09 TYPE 2. Sz@rt sem segített de legalább nem volt drága. Valahol még mindig megvan, csak a lefogatók hiányoznak... -
Cseri0058
őstag
Sziaaztok
Van egy fx8320-as procim ami alapon megy. Gondolkodtam, hogy vennék egy rx590-es kártyát. Jelenleg r9 280-am van. Szóval elég nagy ugrás lenne. Van értelme cserélni? Lenne előrelépés? Nyáron mindenképpen cserélem a procit az új szériára... -
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
nem biztos, hogy megoldható ez, van az a toronyhűtő méret aminél a hátsó már a vrm felett van konkrétan. Pl. Thermalright Macho Rev. A (az enyém), a korábbi CM Hyper 212+ -al nem volt olyan gondom, hogy a vrm felé kellett plusz venti (1 venti volt rajta, valószínű, pont kapott még kicsi légáramlatot ami elég volt), de ezzel a nagyobb hűtővel van.. venti nélkül 4.2nél be-be korlátoz IBT alatt, de ventivel a 4.4en is stabil tud lenni (csak szar a CPUm, mert 4.4hez már 1.5v felett kér enni, 4.5 meg 1.55v mellett se stabil, többet adni meg nem mertem)...
-
DraXoN
addikt
válasz
Bali27
üzenetére
Fújni könnyebb mint elszívni. többnyire nagy huzat se kell.
A toronyhűtőkkel ez a gond, a VRM körül meg tud állni a levegő, mert hiába abba az irányba megy tovább a cpu hűtő levegője, pont elfúj a VRM rész felett így az nem kap a "huzatból"..
Ebből a szempontból jobbak az alaplap irányába fújó CPU hűtők, csak ott a teljesítményt korlátozza, hogy a méret jobban behatárolt azzal az elrendezéssel.
-
Bali27
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Ilyen házam van. Szóval venti van bőven. [link]
És Asrock 970 Extreme4 alaplap.
Ja meg van.. az összefoglaló is.. Majd estefelé ránézek.- -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa vagyok egy Fx6300-nak.
Az a problémám hogy az utóbbi időben a kedvenc játékom Red Orchestra Heroes to Stalingrad (Unreal 3-as engine) elkezdett látványosan szaggatni. Leesik az FPS majd visszamegy.
Windows 10 frisítés volt nemrég, nem tudom hogy ennek köszönhetem-e mert eddig ilyesmiket nem csinált.
Monitoroztam játék közben és az semmit se mutat.
VGA kb 50%-on megy a proci meg 80-90%-on. (igaz pár hete még a proci is 60-70 % környékén ment)Szerintetek a fenti probléma mitől lehet?
-
lovas001
aktív tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Én szvsz egyikre sem ölnék ennyi pénz már. Annyit nem fogsz nyerni velük mint amennyi a befektetett pénz lesz.
Megpróbálnék apróról valami kicsit újabb dolgot összehalászni ha sürgős, ha nem akkor egy 2600 ryzen árát mondjuk egy viszonylag olcsóbb lapba összespórolni , a mostanit meg eladni ahogy írtad. Szerintem időtállóbb és megtérülőbb lenne. -
Zicokuka
senior tag
Tudom nem jó ómen,de egy Sandy I7 jobb alternatíva,nem kell brutális hűtés,nem kell prémium lap alá stb..persze ez megint egy hitvallás,de a józan ész az Intel mellet dönt.(Ryzen 2600-am van,2 I7 után
) így nem lehet mondani hogy márkabu.. lennék.Vagy esetleg egy FX8 is jó lehet megrángatva,és optimalizálva. -
BlindMind
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Hát ez a vonal marad akkor meg 9590-et neki!! Aztán ha rád szakad a bank jöhet a Zen 2xxx vagy akkor már az új ha időben jól jön ki!
-
BlindMind
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Teljesen magán véleményem a dologról, nem fektetnék már 1155-be főleg egy 1070 mellé már nem az dukál, de persze Te tudod!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Köszi mindenkinek.

50k-ért adja egy helybeli illető a félkonfigot 4*4 GB rammal, viszont a ramra nem is tartok nagyon igényt. Viszont ha megveszem az egészet egybe, és mondjuk én is eladom az egyémet olyan 30-35k környékén, + plusz veszek 15k környékén egy erősebb hűtőt, akkor úgy gondolom az a 30k, amit kiadok, még nem olyan vészes összeg, ennyit még ellehet rá költeni. Nekem egyedül a hőfokokkal lenne bajom, mert láttam szintén használtam egy i7 2600-at + b75 lapot, és oda alapon a stock hűtő is elég lenne.

Sokat nem akarok költeni, de azért kicsit jobb lenne bármelyik verzió, mint a 6300-as Fx-em.

-
lovas001
aktív tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Táp elég , a cpu hűtő fog limitálni. Jól beállítva szerintem még kiszolgál egy ideig , de sok pénzt nem szabad rááldozni.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Jó áron hozzájuthatnék egy Asus Saboteur laphoz és egy 9590 procihoz.
Kérdésem az lenne, hogy a tápom elbírná-e a rendszert, és hogy a hűtőm bírná-e
Esetleg ha vmi kevés hozzá ( hűtő,táp ) , lejjebb venném az órajelét, és a Vcore-t

-
Newneed
tag
Igazán egy 8XXX FX cpu max.-ig felhúzva, minden mai játékkal elboldogul egy izmosabb vga mellett.
Általános polgári használatra tökéletesen kielégít mindent, aki meg komolyabban benne van a melóban, az úgy is céges számlára megvesz akármit!
Egy darabig biztosan használhatóak lesznek még az fx-ek, úgy mint a mai napig sok Phenom cpu ketyeg még jobb vga társaságában.Anyagilag követni ezt az iparágat, eléggé pazarló átlag fizetés mellett.

-
-
válasz
BlindMind
üzenetére
Régi játékokhoz is jó az. Lemértem retro teszttel :

Igaz hogy egyelőre HD6850 van benne, a GTX580- at ebbe nem dobom bele, mert csak 600W- os táp van benne. Szénné égetné, képes 340W+ kakaót felvenni powerben. Viszont mindkét kártya kompatibilis a régebbi cuccokkal, NV1050- en pld már a SSamHD- t nem lehet elindítani, csak az újraírt változatot.
A 965- ös proci a GTX580- al (látszik hogy csak annyival hoz többet, amennyivel a videokártya erősebb) :

-
BlindMind
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Ez mondjuk egyértelmű hiszen csak egy öreg architektúráról van szó, bár nem hiszem hogy sokan vannak akik FX-el játszanának 4k-ban, mert ugye ha van egy combos VGA-d akkor már nem FX-el fogsz "szenvedni". A legtöbb itteni kollégának még mindig a sima full HD a vendége napi szintem.
-
Newneed
tag
Két napja néztem videót, ahol az R3 1200-at engedték össze az FX8350-el játékokban.
Az alap órajelen ketyegő R3 1200-as is simán, gond mentesen verte az FX8350-et.
A húzott R3 1200-as meg széttépte a 8350-est!
Tehát még a legkisebb ryzen is képes, az egykori nagyágyút földre teperni.Nekem FX8300-am van 3,8Ghz-en, és igazán mindenre elég amire van igényem, bár nagyon gondolkodok az am4-es platformra váltásra, de úgy gondolom még várhatok, nem sürgős.

-
M0ng00se
őstag
válasz
DraXoN
üzenetére
Ha már a sebesség szóba jött

Ma készítettem egy videót, amiben van két kisebb felbontású rész (800x600-60fps,720x540-24-fps) ezek összesen kb 5 percesek, és egy hosszabb rész, az 75 perces, windows 10 beépített felvevőjével felvett fullhd 60fps videó. Na, ezt a 3 dolgot összegyúrtam, meg dobtam még alá egy hangsávot és kirendereltem 1080p 60fps-be Vegas Pro 14-gyel.. Ez a művelet ~210 percet vett igénybe lényegében nulla GPU gyorsítással(ne menjünk most bele, hogy miért nem használja a GPU-t..).
Döntsétek el Ti, hogy mennyire jó ez a sebesség
Hozzá kell tennem, hogy renderelés előtt a cpu ventit fixen maxra állítottam, és az első szívó ventiket 80%-ra ami kb 2500 rpm lehet (12cm delta industrial), plusz a vrm-en lévő 2 darab 6 cm-es ventit is maxra állítottam, így állt be a hőfok stabil 60-ra (procimag). -
DraXoN
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
nem érdemes szerintem már sokat FX be beleölni ... én is vehetnék egy tuningosabb cput (az enyémnek 4.3 1,4V az értelmes vége, 1.55V-on 4,4Ghz, egyszerűen "fal" van ebben a korai példányban). vagy az alaplapba m.2 SSD-t, de nem akarok már feltétlen költeni rá, sokat nem nyernék vele.
egy 4 magos, 8 szálas ryzen "kettéhugyozza" ... (a sima 4 magos, 4 szálas azért annyira nem).
De nem rohanok, amivel eddig próbáltam játszani mind ment (ami rosszul az is a VGA miatt), most télen még a fogyasztása is előnyös mert melegíti a lábamat a hidegben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nyáron majd cserélem .. talán... vagy nem, majd meglátom... amíg nem érzem túl kompromisszumosnak a játékokban addig marad... az irodában levő gépem (i5-3470) úgy is cserére kerül amint megjelenik a ryzen 3 ... úgyhogy lesz majd mivel "játszani"...
-
-
Watt25
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
BlindMind
üzenetére
Ahogy DraXon fórumtárs is írja, sokkal jobban nem fog menni, mert ezeken a lapokon pcie 2.0-ás sávok vannak, az "korlátoz".

Pesze igazából ez egyáltalán nem korlát, a SATA3-nál így is majd 4-szer gyorsabb.
DraXon: igazából csak azért gondoltam rá, hogy teszek bele NVME SSD-t, mert most már kezdenek jó áron lenni - 2015-ben 18k-ért vettem a 120 GB-os Kingston Hyper X Fury SATA3 SSD-t, tavaly decemberben
ugyanennyiért vettem a pcie NVME Kingston A1000-est, ami 240 GB-os.
Meg mert olyan kis kompakt az egész. Nagyon tetszik.Z270m-es Asrock mini-ITX lapomba egy Kingston A1000 240 GB-os van, viszont azt max kísérletből teszem át, mert ez az SSD csak 2 sávot használ, ami az Asrock lapban nem gond, mert az 3.0-ás sávokkal rendelkezik, azon is ki tudja magát futni, 1900/900 az olvasás/írás.
Ezt az SSD-t még a "kínai" s2011-es E5 3.2s-es lapomba is bele fogom próbálni, elvileg az is 3.0-és sávokkal bír, van mellette 4*4 GB DDR3 1600L Crucial ram (szépen mennek Quad-Channelben) és egy Ivy Bridge EP E5-1620v2 XEON CPU.

Tehát, a lényeg, a 4 sávot használó EVO sem fog jobban menni nagyon, a 2.0-ás sávok "bekorlátozzák".

És megmarad egy SATA port, nem mintha a 6 db kevés lenne.

-
BlindMind
tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Hát te tudod ,nekem hogy még szenvednem is kellett vele is megérte, ha meg adott a foglalat akkor pláne nem értem miért nem használod! Ennek a Formula Z-nek talán ezt tudom egyedül felróni hogy nem tettek rá, de valószínű azért mert elég korán érkezett a piacra és egyből az akkori "leget" akarták...Amúgy lehet találni 8x PCIE kártyát is csak nyilván nem racionális az ára..
-
DraXoN
addikt
válasz
BlindMind
üzenetére
2000 körülinél sokkal gyorsabb nem tudna lenni, az már közelít a "gyakorlati maximumához" a 4x pcie foglalatnak, ami 20Gb/s az kb. olyan 2500MB/s elméleti maximum ... elméleti, a gyakorlati olyan 2200 körül ha lehet (ha jó az implementáció minősége).
mondjuk az én alaplapomon is van ilyen foglalat, de igényét nem éreztem, hogy bármit bele akarjak rakni...
-
jokeph
nagyúr
-
BlindMind
tag
Az összes komolyabb 990es lap jégen van aprón innen vett valaki esetleg valamit? Lehet még is reneszánsz fog következni?

-
jokeph
nagyúr
válasz
BlindMind
üzenetére
Mindenki nyugodj meg, nincs szentségtörés.

Én magam kifeszegettem az FX8320e-ből, amit lehetett. 4,6 GHZ volt a max (all core), 4,8 GHZ volt 2 modullal amit bírt az MSI 970A Gaming Pro Carbon lapban.
- hűtött, 6+2 fázis.CPU hűtés játékvÍzzel, CM Nepton 140 XL.

4,9-en még elindult, 5 GHZ-en már be se bírt kapcsolni.
2 féle ember DC-ik ebben a fórumban:
Aki kíváncsi és akinek átmenetileg muszály.

-
-
Johni5
őstag
válasz
DraXoN
üzenetére
Szerintem is. Gyalázat az a lista,azért írtam,hogy jól tükrözi a valóságot.xd Ír oda -33 fps-t,ami a valóságban kb a 8-at karcolja.
Azt is csak ott,ahol cpu limit van.Codegány 300 meg a 760-as lap biztos nem bírta az 570-et meg a nyócvanhárom20-at.290X et teszteltem 9370 vs 3770k környezetben.Eredmény X.
High Quality valamennyire még oké is amúgy. -
jokeph
nagyúr
válasz
DraXoN
üzenetére
Gondolom, az összehasonlító oldalon nem volt OC, alapon ment az FX8320, ami asszem 3,5 GHZ...
De te biztos legalább 4 GHZ-en használod
(#76206) Taifa Díaz:
Ha az az alaplapod van, ami a cuccok közt szerepel, és még nem húztad meg a 8320-at, akkor hajrá, 4 GHZ + aminél megtáltosodnak ezek a CPU-k.
Nekem FX8320e van (3,2 GHZ alap), all-core 4,5-öt bírta, a tiédnél picit gyengébb lapban.

-
Johni5
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
ITT VGA-CPU párosítást megadod,és látni fogod.Elég jól tükrözi a valóságot.
A játék optimalizációval persze számolni kell. -
Taifa Díaz
őstag
Halihó FX testvérek. A kis FX-8320 mennyire fog vissza egy Sapphire RX 570 Nitro+ vga-t DX12-ben?
-
Johni5
őstag
válasz
joker1220
üzenetére
Ezt mi leteszteltük.HT emelésnél nézz egy VGA számítási teljesítményt.Ahol kevés a sávszél,ott dob rajta rendesen.-Aidában is találsz ilyet.-
Elérhető legmagasabb OC ra FBS-s tuningnál van hatással.Ha szerencséd van,akár a 4400-at is karcolhatja az NB frekvencia.Legtöbbször mondjuk IMC limitbe futok-4xx fsb-n- -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) így nem lehet mondani hogy márkabu.. lennék.Vagy esetleg egy FX8 is jó lehet megrángatva,és optimalizálva.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...
Csak Bencselésnél rakom össze.Kb 110w