Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dauerstage
tag
válasz
ahantos1963
üzenetére
Köszönöm válaszod. Tudom hogy az alaplap fostalicska de ezt dobta a gép. Előtte (kb. fél éve) phenom x4 9600be volt. Számomra ez a lap is hatalmas előrelépés, de amint tudom cserélni fogom. A tápom Be Quiet system power 9 (400w). Az lc power a procihűtő.
-
ahantos1963
kezdő
válasz
Dauerstage
üzenetére
" (fos) az fx széria" Dehogy az!
Csak a fosozás a játékosok és a csak 1-2 szálat használó júzerek által hirdetett vallás.
Az FX-ek 1 magos teljesítménye erőteljesen elmaradt az Intel procik hasonló értékétől clock2clock. Kb. FX mag = 2/3-ad Intel mag. Vagy, Intel mag = 1,5 FX mag.Nomeg! Kevés jó lap volt az FX-ekhez, az olcsójánosok meg vettek FX-et macskajancsi lappal és ócska táppal. Emiatt az FX-ek sokszor még az alapteljesítményüket sem tudták hozni. És nem gondoltak bele, hogy nem az FX proci a szar, hanem a konfigjuk.
Nomeg! A 6 és 8 magos FX-eket pedig legalább 4,2-4,4 GHz-ig tuningolni kell(ett), de ehhez a "macskajancsi lapok" VRM-je (Voltage Regulator Modul(s) - feszültség szabályzó modul(ok) ) rohadt gyenge.
4 magos FX-et pedig nem volt szabad venni, mert a Phenom II X4 procik simán elvalagázták őket.---
Az IPC gyengeségét az AMD az AM4 szériában szépen felhozta szinte tökéletes Intel szintre. És ár/teljesítmény arányban jóval kedvezőbben, mint az Intel. + normális "APU"-ja az Intelnek nincs és az AMD hasonló árakon több magot, szálat kínál jelenleg.Röviden ennyi.
"Amd fx-6300(Lc power Lc-cc95), Asrock 960gm-vgs3 fx" - a lap 760G chipset-tel szerelt, ami még AM3-hoz is a leggyatrábbak közül való
No, ezt a tápot nagy ívben hajítanám ki a véres g3cibe és a lap is "macskajancsi" féle.
--------
Ezt a kommentet a 4,2 GHz-re húzott FX-8320-as gépemről írom. (Kapott SSD-t, 16GB ramot, fut, mint a táltos ló, de elérte az értelmes upgrade maximális határát. Remélem, hogy kihúzza 10 éves koráig, mikor is 60 éves leszek. Ha leszek egyáltalán.
) -
Dauerstage
tag
Sziasztok. Valaki meg tudja nekem mondani hogy miért (fos) az fx széria? Kivesézősebben kérném ha lehet mert ma is fx-6300-at használok és semmi bajom vele. Szomszéd (i5 2310) használ és kényelmesen ráver az fx(mind a két proci stock).
-
ahantos1963
kezdő
válasz
Pitralon
üzenetére
Most jó a link.
De a lap nem meggyőző. Hiába van borda a VRM-en, ha az csak 4+1-es.
FX-83xx-hez a leghasználhatóbb, legolcsóbb és tuningképes lap a Giga 970A-UD3 rev. 3. volt. Ennek az utódja az UD3P. Na, ez bírja az FX-8320-amat 4,2 GHz-en 0,05V fesz emeléssel és egy feszesebb LLC beállítással.Az Asrock utolsó ATX méretű AM3+ -os lapja már pöpec volt.
---------------
AM4 oldalon meg a Gigáról visszatértem az MSI B450 laphoz. -
Pitralon
tag
válasz
ahantos1963
üzenetére
Pontosan ide mutat: [link]

Nem értem mi volt a gond...,de korrigáltam...!

-
Pitralon
tag
Sziasztok!
Véleményem szerint manapság ez a legjobb elérhető mATX-es alaplap AM3+ foglalattal...: [link]...
Az újabb 8300-asokból jó hűtés mellett, alulfeszelve..., 1.275 Volt mellett..., jól szellőző házban ki lehet csikarni a 4 GHz-et.
Az Aida szintetikus tesztjein lehet bukó, de normál használat mellett ez a terhelés nem fordul elő...Még valami...a wrm hútés..., ezt a hűtőventit azoknak ajánlom, akiknek olyan oldalt perforált házuk van, ahová befér..., van rajta egy termikus szenzor, amit oda tesztek, ahová akarjátok, szerintem jobb mint egy pwm-es, mivel a 40 centis kábel végét oda rakod, ahová tetszik.... [link]

-
jokeph
nagyúr
válasz
ahantos1963
üzenetére
Az én lapom gyengébb, 6+2 fázisos csak, analóg tápellátással, LLC nincs.
Játékvízzel volt hűtve, plusz kapott kiegészítő léghűtést a VRM és a chipset is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Johni5
őstag
válasz
ahantos1963
üzenetére
M5A99 be mehet,az bírja.
Vízzel nálam 1.46 V on ment 4850-et.
laceb :APM-et kapcsold ki! -
Johni5
őstag
Ja,így oké,hogy miért 1.25V a Cpu-NB fesz. HT-t visszább venném,mert az freki emelésnél szokott fogni,másrészt nem gyorsít szinte semmit sem--VGA val kell tolni egy tesztet,de ha nem használod 3D szerkesztésre,akkor nincs jelentősége a HT frekinek--CPU fesz magasabb frekin viszont valóban karcsú lesz.1.35V-ot megcéloznám legalább.Én speciel a 200 at nem szerettem soha ,inkább a 205-220 közötti FSB-t használtam,mert kevesebb fesszel tudta ugyanazt a fervenciát magasabb NB freki mellett alacsonyabb hőfokon.---Most ez 8300 vagy 8350?--
-
jokeph
nagyúr
válasz
ahantos1963
üzenetére
+1.
Nálam a 8320e 4,6-hoz bekérte az 1,47V-ot.

MSI 970A Gaming Pro Carbon lapban (nincs LLC, analóg tápellátás).Napi használathoz visszavettem 4,5-re, ott elég volt neki az 1,41Volt is (ebből CPU-Z szerint terhelés alatt 0,02Volt volt a Vdrop, azaz 1,39Volt-al ment).

-
ahantos1963
kezdő
válasz
M0ng00se
üzenetére
+1.
Szerintem is sovány az a CPU fesz.
Az én FX-8320-am alapfeszen hozza a 4 GHz-et, 4,4 GHz-hez +0,1V-ot kell adni és elég feszes LLC-t. (4,5 GHz-nél már nagyon kéri a feszt és melegszik, mint a barom.)1,35-1,42 V CPU fesszel lehet próbálkozni, a hűtés és a ház szellőzése legyen jó.
-
DraXoN
addikt
milyen feszültségértékeket adsz a cpunak?
illetve ez tuning, garancia nincs rá, hogy sikerül az adott érték pl. az én 8320amnak a vége a 4.2nél gyári feszültségen, némi "extrát" adva LCC-re 4.3mon stabilizálható, de 4.4 hez már feszültséget kell növelnem, a 4.5 höz már akkora fesz kell, hogy lehűteni se tudom egy Thermalright Macho Rev.A -val se (nem kis darab)... felette el se tudom indítani stabilan (eléggé antituning példány szegény)..
-
laceb
tag
Sziasztok!
Próbálom tuningolni a procim.Az összefoglalóban található angol nyelvű oldalról néztem a beállításokat.4.4Ghz-et céloztam meg.
[link]
Prime 95 tesztnél
"Small FFTs" beállításnál nincs semmi gond, felmegy 70 C-ig a hőfok de ott megáll..
In-Place large FFTs beállításnál viszont kb fél perc alatt kékhalállal újraindul.
Mi lehet a baj?Esetleg elfogy a tápom?Mit állítsak szerintetek?
FX 8300
Asus M5A99FX Pro R2.0
XFX R9 380
FSP Raider 550
-
BlindMind
tag
válasz
Pitralon
üzenetére
Én csak akkor próbálnám meg rátenni ha lehet manuálisan flash-elni a biost (non secure-ba, nekem is így ment fel a mod-olt mert amúgy korruptnak látta...) mert akkor vissza lehet tenni az eredetit minden gond nélkül. A kérdés hogy tényleg érdemes -e ennyit vesződni vele, és ha fel is megy lehet fagyogatni fog emiatt. Én személyes véleményem alapján ne csináld!
-
Pitralon
tag
Elnézést, már nem tudtam szerkeszteni az előbbit..., közben néztem a későbbi revíziókat, azokon is van IDE csatoló még..., tehát ez nem lehet gond...
Viszont írtam, hogy ha nem ragaszkodsz a mAtx formátumhoz, akkor lap+proci "félgépet" fillérekért hozzád vágnak itt az aprón....
Az FX-eknek sajna nagy hibája volt, hogy kevés jól működő mATX-es lap készült hozzájuk...

-
Pitralon
tag
válasz
seniman
üzenetére
A nyákot áttervezték kissé, az semmi, de ha belenyúltak az IDE csatolókba, az gond lehet, de kérdezzünk meg másokat is, hátha okosabbak mint mi...http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-880gm-d2hrev_13/#support-dl
Mi a véleményetek...?
A 880G chipszet tuti bírja, kérdés, hogy Gigáék meddig voltak hajlandóak biossal támogatni a lapot...
Azt hiszem erről van szó, továbbra is azt mondom, hogy egy 6300-as jól működne benne, de 4xxx-el ne kísérletezz, az túl gyengus, és ha az megy benne, akkor a 6300-asnak is mennie kell...
De hátha egy guru is hozzászól.., én várnék kicsit!

-
Pitralon
tag
válasz
seniman
üzenetére
Szia!
Tudom ez nem párkereső oldal, de ha pösti vagy, akkor összehozhatunk valamit, vagy írd meg mire vagy kíváncsi...

Top Flow hűtés kell abból is a jobb fajta, valamint nem árt, ha az oldallapi venti rádolgozik a procihűtőre..., friss levegő jusson a házba, ne csak a meglévő langyit kergesd..... , ez az alap...

-
Pitralon
tag
válasz
seniman
üzenetére
Szia!
Én egy hasonló chipszettel szerelt, Asrock 880gm LE FX lapban használok egy FX 8300-as procit, a lap táprészének a hűtésével komolyabban foglalkozni kell. De sikerült megoldanom, hogy 1.275 volton 4.1 GHz-en stabilan működjön a szerkentyű.
Előzőleg volt ebben a lapban egy 6300-as procim, azt 4.5 GHz-en is hajthattam, jóval kisebb hőtermelés mellett.
Azelőtt meg egy Phenom II 960T szolgált teljes értékű hatmagosra feloldva ugyanebben a lapban 3.4 GHZ-en....
De Phenom II X6-ost már nem vennék manapság, drágák használtan, nyers erőben még jók, de ugye utasításkészletük jóval fejletlenebb, 45 nanós gyártástechnológia, jóval kisebb cache tárak...Egyébként anno az én lapomhoz is kiadtak egy 125 wattos FX-eket is tartalmazó procilistát, de ezt visszavonták...(nem véletlenül...)
Nagy valószínűséggel a Te lapodban is jól működne egy 6300-as FX, a legutolsó bios verzióval, próbálj meg kölcsönbe szerezni egyet, vagy vegyél itt az aprón, max nem megy, eladod buksz 1-2 ezer forintot..., 8 ezerért is láttam már...
Üdv, és jó hétvégét kívánok!

-
DraXoN
addikt
válasz
BlindMind
üzenetére
Alapból erősebb az x6 a 6magos FXnél, de az újabb programokban ahol kihasználják az FX extra utasítás képességeit, ha fut is az x6oson, akkor is lemarad az FX mögött, esetenként nem is kicsit...
legyen ez játék vagy más program..
egyszerűen azon cpu felett is eljárt az idő... -
-
seniman
veterán
válasz
Johni5
üzenetére
Még a 6350 is urban legend számomra,de azt már több külföldi oldalon is láttam említve.Érdekes módon a cpu-upgrade oldalán is csak Vishera modellek vannak üzemképesként jelölve,valamiért a Bulldozer és a Zambezi nem játszik.
De itt még az FX8300-al is kompatibilisnek írják a lapomat.
-
seniman
veterán
válasz
BlindMind
üzenetére
Köszi!
Nyilván nem agyonfeszelni akarom,eleve egy FX6350 a kiszemelt,leginkább mert újan is olcsóbb a túlárazott X6-os Phenomoknál.Itt benne van a listában,ez azért nem egy komolytalan oldal.
-
BlindMind
tag
válasz
seniman
üzenetére
Szerintem csak a BIOS-tól függ, és későbbi időkben a régebbi "vékony" lapokra is kiadtak minden BIOS-t , (így került bele szinten minden lap support listájába a FX8XXX) amennyiben az adott verzió támogatja úgy bele próbálhatod. A szokásos hőmérsékleti gondok figyelembe vétele mellett!
-
seniman
veterán
Sziasztok!
Van egy Giga 880GM-D2H rev1.3-as lapom.Több külföldi oldalon olvastam már hogy nem hivatalosan FX-ekkel is megbirkózik,bár a support szerint ezt csak a rev3 és rev4-es verziók tudják.Tudna valaki erről megerősítést adni?Nyilván nem 8350 vagy 9590 kaliberű procit szánnék bele,meg a VRM is kapna valami méretes bordát,ha már gyárilag lespórolták.A különböző revíziók közt a chipsetben nincs különbség,a csatlakozók helyével,számával,meg a vrm elrendezésével variáltak csak.
-
DraXoN
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
az integer egységek ténylegesen duplázva vannak, minden "szálnak" van saját L1 gyorsítótára.. ezek elég nagy különbségek.
Az FPU rész valóban közös, DE még se teljesen, a kialakítása olyan, hogy ha csak 128bites a művelet akkor a fél FPU-t ki tudja sajátítani a modul fele, így mind 2 mag a modulban kap egy-egy 128bites szeletet.. ha 256bites kód futódna akkor "összevonódik". Ez esetben "elméletileg" elcsúsztatva tudja kihasználni a 2 mag az 1 FPU egységet.. 1x ez, 1x az, a művelet végrehajtási "szünetben" amíg úgy is várna az FPU a hosszú futószalag miatt. elméletben jó is, de a gyakorlatban sokszor van "ütközés" és feltorlódás ilyenkor.. ez az FX egyik gyenge pontja, a másik, hogy magonként csak 2 integer egységet kapott, azaz modulonként 2-2, de elbírt volna a rendszer 4-4et és jobb lett volna az órajel/teljesítmény.. persze pont az órajel lett volna emiatt alacsonyabb (bár mivel Glo-Fo nem bírt magas órajeleket, lehet jobb döntés lett volna).. az osztott FPU még akkor is időnként szívás lett volna ugyan, de nem az fogta vissza a cpukat.. amíg nem AVX kódot futtatott az egység legalábbis..ez mondjuk érdekes, a zen cpukban is az AVX kódok esetén van "gyengeség" szintén az FPU miatt, mert ott is csak fele olyan széles mint az intelé.. igaz ott nem adódik össze 2 cpu FPU-ja teljessé, hanem az cpu kettébontja a kódot és 2 részletben futtatja le (fele sebességgel emiatt)..
de ez valami amd hagyomány lehet, anno az sse kódok valamelyik verziójával is ezt művelték a K8 cpuk ...
igaz, arra jó, hogy a kód fusson (és tranzisztort spórol vele a gyártó), ha meg esetleg szélesebb körben elterjedne, majd egy későbbi cpuban lesz "teljes értékű" feldolgozó (mint látszik, AVX se terjed gyorsan, játékoknál legalábbis tavaly jelentek meg az elsők amik megkövetelik.. mondjuk akkor most belegondolva, azon játékok celeronon és pentiumon nem is futnak?)... -
jokeph
nagyúr
válasz
Pitralon
üzenetére
Igazából kihajcsaaaa, csak 1440p-n kell használni.
Egyébként, emlékeim szerint az FX SMT Modulos felépítése működésileg teljesen más, mint az Intel féle Hyper-Threading. A HT pusztán virtuális szálkezelés megvalósítás (2-szer annyi szálon mehet a feldolgozás, mint a fizikai valós magok száma).
-
Pitralon
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Üdv!
Annyira olcsó, hogy az már nevetséges, egyik ismerősöm 970-es Giga lappal, plusz 8350-es procival vett itt a PH-n 20 ezerért.....
És ami a lényeg..., tényleg a modulos felépítésnek "hála" két mag osztozik egy FPU-n, éppen ezért nem mindegy, illetve nem hiszem, hogy az újabb grafikai motoroknak mindegy, hogy ebből 3 (FX 6-os sorozat) , vagy 4 (8-as sorozat...) van a prociban...

Elhangzott már az a kijelentés is, miszerint ez egy Hyper Treading jó sok tranyóval megvalósítva...., de mindegy..., mostanság ezt már "ingyen" adják...
GTX 1070- et hajtok vele, tudom nem "hajcsa ki"...., de jobb mint előzőleg a 6300-as 4.5 Ghz-en...!

-
jokeph
nagyúr
válasz
Pitralon
üzenetére
Igen, olcsó jános kategória lett.
Azért, azt tegyük hozzá, hogy többnyire nem a legacélosabb alaplapokkal vannak.

De mint a Te példád is mutatja, össze lehet hangolni azért.
Én anno az FX8320e+MSI 970A Gaming Pro Carbon lapot 33+37=80k-ért vettem, vadi újonnan.
Most már a felét se éri... úgyhogy vissza is dobozoltam, és jól elraktam, majd előhúzom pár év múlva, retrózni.
-
Pitralon
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Üdv!
Hidd el, már én is kinőttem, csak gondoltam valakit érdekelhet még ma is, hogy ha 1-2 fokot nyerünk mondjuk egy polírozással, vagy az oldallapi venti optimális szögbe állításával, akkor az esetleg másokat is érdekelhet.
Annyira fillérekért adják mondjuk az FX-es félgépeket itt az aprón, hogy az meghökkentő, szerintem egyáltalán nem rosszak annyira...

-
Pitralon
tag
Sziasztok!
Kicsit mókoltam az asztali gépemen, és úgy néz ki, hogy kicsit sikerült javítani..., tehát most egy Asrock 880 GM LE FX lapban "küzdök" egy FX 8300-zal..., nos sikerült 1.275 volttal kicsikarni belőle 4.1.GHz-et, ahol is beton stabil, persze kicsit változtattam a hűtésen, mert az itt nagyon fontos.
Ha valakit érdekel cpu hűtőalj "réztalp" polírozás, és el tudja hozni a cumóját Pesterzsébetre, annak megcsinálom, van filckorongom, a pasztát forgás közben kell hozzányomni...,nem visz annyit le az anyagból, hogy gond legyen, de a kezelés után fésülködni lehet a réztalpban!

További szép napot, és kellemes hosszú hétvégét kívánok!

-
BlindMind
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nincs személyes ellentétem az RGB-s cuccokkal amíg nem feláras és kikapcsolható, így mindenki ízléséhez mérten szabályozhatja. Én már speciel ki nőttem a "mutogatom a gépemet milyen szép színes" és a "gép van a szoba középpontjába" korból. TJ11-em is úgy van be fabrikálva az asztal alá, gyakorlatilag semmi sem látszik belőle, pedig impozáns egy darab talán anno még csajozni is lehetett volna vele! (gyere mutatok valami igazán nagyot...
) -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Azért is vettem meg, mert nagyon jóféle táp, 5 év garral.
Már a doboza is ütős, némelyik alaplapnak nincs ilyen patent csomagolása.
Full-moduláris, ez is szempont volt, az RGB-s Riing ventilátor meg plussz extra benne (egyébként ki is kapcsolható, lehet színváltós és egyszínű is) - és passzol a TT házhoz, ebben ugyanilyen sémájú RGB-s ventik vannak, valamint tudja a passzív módot is a táp, ezt kézzel lehet bekapcsolni rajta-Zero Fan gomb.
Rá is merek kötni bármit, a jövőben ez majd valószínűleg X99-es HEDT gép lesz, kemény OC-val.
Anno ezt a házat is az FX miatt vettem, tágas, jól szerelhető, nagyon jól szellőzik és a mi a legfontosabb, hogy az összes ventilátor helyre lehet tenni 140-es ventilátorokat (meg persze 120-ast is), ez meg azért volt szempont, mert már megvolt a CM Nepton 140 XL játékvízem, ezt szintén az FX kedvéért szereztem be anno, nagyon hatékony, 4,6-on járatva se engedte 60 fok fölé IBT alatt sem.
-
válasz
BlindMind
üzenetére
Az biztos elegendő oda.
(#76442) erer1000 : ja, amiatt ok, mert 1050 van mellette, az nem eszik sokat
(#76443) jokeph : komoly táp, az Intel nem fogyaszt sokat, de ne bánd, sosem árt a tartalék, vagy lehet hogy valamikor teszel bele 2080- ból SLI- t

Nálam a Phenom-II+GTX580+600W Csifi mellett ha elindítottam a szőrösfánkot, hallottam hogy belassulnak a gépben a ventik. Terhelésen az 580 simán benyal 340W+ - ot, a legnagyobb fogyasztású 1 GPU- s kártya (idleben viszont alig eszik, nagyon vissza tudja venni magát). 700W- al már ok. A 8320 mellett meg csak 6850 van, oda jó a 600W- os.
-
válasz
erer1000
üzenetére
Min 6-700W- os táp kell ezekbe, 12V- on 500W+ terhelhetőséggel. Persze ne feledjük a hatásfokot sem, a konnektorból többet vesz fel, mint amit az eszközök fogyasztanak, tehát a fogyasztásmérő többet mutat mint amit a gyengeáramú oldalon megzabál. A jobb 80+ - os tápoknál kisebb a veszteség.
-
erer1000
őstag
idle 89-92W
IBT Very High alatt 8350 4,1GHZ @1,224V
232-239Wmellé 1050Ti, + az 6 HDD + még DVD-t is írnék, szerintem a végéhez is érne a 450-es táp

-
DraXoN
addikt
-
Szokenesz
senior tag
válasz
lovas001
üzenetére
Nagyon nem izgat a watt, csak a tápom erősen ki van centizve, így 4Ghz-nél ha IBT + VGA-nak fut a Furmark laza 360 wattot bepuszilt, a tápom a táblázata szerint 12V-on meg 350-et tud

Oké, normál esetben ezt elvileg soha nem éri el, de akkor is inkább vissza 3,5GHz + alulfeszre, egyszer úgyis cserélve lesz a komplett gép, majd akkor kap új tápot is.. ha valamire kevés lesz az FX, akkor úgyis kevés lesz 4GHz-en is.De az tetszik, hogy netezés alatt 70-80 watt között jár

-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Csak egy kis tapasztalat, gondolom nektek nem újdonság.
Eddig is tudtam, hogy szeret fogyasztani az FX, de ezen akkor is meglepődtem... rádugtam fogyasztás mérőre a masinát:
Konnektorból felvett áram alapfeszen 4Ghz-en, IBT alatt 250 watt, alulfeszelve 3,5GHz-en 185-190 watt, azért 60 watt különbséget nem gondoltam volna alulfeszelésnél..
-
M0ng00se
őstag
Üdv nemes urak!
Tervezek RX580 8GB-re váltani a mostani GTX1060 3GB-ról.
Mennyi előnyöm származna belőle?
1 éve is az 580-at szerettem volna venni, de akkor elkapkodták a bányászok, ha jól emlékszem 170 ezer forint körül volt.
A plusz memória gondolom jól jönne, viszont az 1060-hoz képest az RX-nek több shadere van.Így felmerült bennem ,hogy a mostani procim kihajcsa-e
.
Van egy tippem, hogy teljesen nem fogja, mert az 1060-at sem hajtotta ki minden esetben. -
Johni5
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
-185C 1.72V 7.2GHz F10 Enter.Giga 990FX lap vrm nem bírta a kiképzést. 990 Extrém 9 nél ez volt a bemelegítés,utána mentem fel 1.9V 7.6GHz-re.Azzal a lappal nem volt gond.
A füst az benne maradt, csak 00 post kód fogadott.Alias kapufa a procinak.csak azért sajnálom,mert Subaruwrc ezzel a procival tartja a hazai rekordot 8187 MHz-vel. -
Bali27
addikt
Sziasztok. Úgy döntöttem maradok a 6300-nál.
Amig ez a gép megy, addig megy
Remélem hogy a ryzen 4 vagy az utánig elhúzza... 
-
DraXoN
addikt
válasz
erer1000
üzenetére
a fenti példányról készült kép FA 1137EPM, amiből a számok az érdekesek, az alapján az adott cpu pl. 2011. 37. hete
elvileg valahol a dobozon is rajta van ez.. vagy nincs (nem tudom már), de a cpu mivel látszik oldalt így arról leolvasható..
szoftveres módot nem tudok, semmilyen program nem írja ki tapasztaltaim szerint, lehet bele se írták úgy csak a kupakra.
-
BlindMind
tag
-
DraXoN
addikt
válasz
Pitralon
üzenetére
Hivatalos hír nincs, senki se foglakozott velük, amd-se, azonos gyári értékeken hozta le a későbbi példányokat is, nincs "finomítás" köztük, akkor se ha esetleg a kései példányok már jobban bírták volna a paraméterezést.
vagyis gyakorlatilag "újratesztelésre" se költött már az amd semmit az architektúrával kapcsolatosan.
vagy tudtak róla, de nem foglalkoztak vele.. de egyik-másik kései példány igen jól húzható... de csak pletyka szinten létezik ez az állítás. és nem is garancia, hogy valaki kifog ilyen példányt.óriási előrelépés persze nincs, ahhoz újabb steppingek kellettek volna, ahol "direkt" a gyenge pontokon is módosítanak kicsit, még azonos gyártástechnológián is lehetett volna előrelépést elérni .. valamennyit. De amdnél nem szántak erre pénz (vagy mert úgy ítélték meg nem éri meg (úgy se lett volna versenyképes), vagy mert nem is volt rá feltétlen keret, hisz a zen nagyon vitte a pénzt.. elkölteni 10-15millió dollárt egy új steppingre meggondolandó, ha nincs jelentős haszna)..
Így ha javultak is (valamit javultak azért) akkor is azonos specifikációt vártak el a termékektől. valószínű azért valami haszna máig volt az amdnek rajtuk... a legfrissebb gyártású amiről eddig hallottam az 2018.10. havi ... úgy tudom már csak a korábbi megrendeléseket teljesítik és teljesen leáll a gyártás... ha le nem állt már és tudják esetleg raktárról a maradék megrendelést "kiszórni"..
bár elvileg a távol-keleten és afrikában pár szegényebb régióban máig árulják őket 760as chipsettel (azokat is gyártják még!) szerelt alaplapokban, "olcsó" harmadik világbeli gépekként... -
Pitralon
tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Éppen erre lennék kíváncsi: "max annyiban jobbak a későbbi példányok amit a gyártási finomodás okozott..." mert erről semmilyen hivatalos hírt nem találni.
Saját véleményem szerint óriási előrelépésről nem is lehet szó, azonban ennyi év alatt, amióta gyártják az FX-eket..., azért valamit javulhatott a gyártástechnológiájuk, mondjuk üzemi fesz/órajel tekintetében...
-
DraXoN
addikt
válasz
Pitralon
üzenetére
Alacsonyabb órajel és gyárilag pár tizeddel csökkentett feszültség ami miatt "belefér" a 95Wba. De ezt be lehet állítani a 125W-os példánynak is. sőt a 9xxx-resek is azonosak, csak ott meg ellentétesen, egekbe tolták a feszültséget és kicsit megemelték az órajelet...
de mint azonos chip, azonos technikán gyártva, tudott volna csiszolni az évek alatt az amd, akár új steppinggel is nyerhetett volna plusz tempót (kicsit), de nem csinált a sorozattal már semmit a 9000-res FXek megjelenése után.max annyiban jobbak a későbbi példányok amit a gyártási finomodás okozott.. de utóbbi szerencse kérdése erősen...
ami biztos, hogy az én korai 8320asom nem barátja a tuningnak... -
Pitralon
tag
válasz
Pitralon
üzenetére
Elnézést, az előbb csatolt linken szereplő 8350-es link valamiért nem müxik, és már nem tudtam szerkeszteni..., azért oda kell figyelni, mert van még bőven üzlet, ahol a régi, kisebb hűtővel adják...
Na, ezeket találni a Wraith coolerrel, de rendelés előtt azért egy telefont megér, ne átvételkor derüljön ki a turpisság: [link]
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN
üzenetére
Ok, értem, csak arra lennék kíváncsi, hogy az órajel csökkentése miatt lett a 8300-as csak 95 wattos, vagy javult valami a gyártás során...
Amúgy 8300 ingyen szállítással...: [link]
Vagy Wraith cooler-es 8350: [link]
Ahogy látom, elég jó árban mennek itt a PH-n a Wraith hűtők, tehát, ha valakinek nem kell és eladná, akkor ez is szempont lehet, mivel a 8300-ashoz csak a fityó alu kockát adják....
Mondjuk nekem a bios is reklamálna, ha 8350-est raknék a lapba...
-
-
Pitralon
tag
Szia!
Ha egy tanácsot elfogadsz..., azért azt a 8350-est meggondolnám, a 8300-asra csak 95 Watt van írva, ami jól jöhet, ha egyszer el akarnád adni.
Mondjuk az rejtély, hogy csiszolódott-e valamit a gyártástechnológia, mire kijött a 8300-as.
Amúgy oda húzod simán bármelyik 8300-ast, mint amit egy 8350-es tud...szerintem. Viszont az szól a 8350 mellett, hogy ha jó helyről rendeled, akkor Wraith hűtővel kapod, azt meg jó áron el tudod itt passzolni.
Ryzenre spec én azért nem váltottam, mert tökéletesen működik a gépemen egy Win 7 Ultimate, és ramot sem kellett cserélnem..., ebben az esetben persze DX 12-nek finító...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Nem mutat sehova.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-