Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Azzal, hogy megprobaltatok megforrasztani semmi gond nincsen, rengeteg video-leairas van rola a neten es az esetek 90%-ban sikerul is teljesen atlag emberegnek is a javitas, en is megprobaltam volna.
Tehat ha jol ertem, ezt az azutot igy vetted ezzel a hibaval es most megprobalod megcsinalni, de nem tudni hogy ki javitotta mar elotte, illetve hogy mit csinaltak vele?
Ahogy olvasom, a bontott darab(amiben talan tudnek segiteni) akkor megoldas, ha megvan az eredeti modul es azon a szamok teljesen megeggyeznek a bontottal, akkor nem kell programozni, minden mas esetben igen.
Talatam egy ilyet:
[link]
Errol garantaljak,hogy mukodni fog a kocsiban, es programozni sem kell, szerintem arban annyira nem veszes.
$150 dollar+100 dollar es ha megkapjak a rossz alkatreszed akkor visszakapod a $100-t.Vagy ez, ez csak $99 dollar.
[link] ( itt is vissza kell kuldened a hibas modult)Ha az ABS lampa nem jott vissza es a kilomerora is mukodik akkor lehet,hogy a javitas sikeres volt es a hiba mashol lesz?
-
Weareus
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Közben rájöttem, hogy hülye vagyok: megnéztem a levelezésben Pizo_S70 kolléga által küldött két nyáklap-fotót, (v70, 850) és összevetettem a neten lévőkkel, és biza nem Pizo kolléga hibázott, hanem az én v70-esemben egy 850-es Volvo vezérlője van.
Akkor először is köszi a konstruktív kérdést, rávezetett a probléma lényegére
Másodszor két megoldást látok:
1. Venni egy új/használt v70-es vezérlőt (ez fájna nagyon)
2. Használni ezzel, feltéve ha megfelelő fékerőt produkál majd a tárcsák/betétek cseréje után. Utóbbi esetben jönne szóba az autóval történő összekódolás, ha jól sejtem? -
Weareus
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Jogos kérdés. Pizo fórumos kolléga mikor segített, küldött nekem részletes leírást arról, hogy miként néz ki a V70-es és a 850-es Volvo abs-vezérlője. Szétszedéskor azonban mikor előtűnt a nyáklap, láttuk, hogy ez most vagy 850-esé vagy pedig Pizo kolléga cserélte fel a fényképek alatt a levélben a feliratot.
Most dolgozom, nincsenek itt a fotók, de rákeresek neten és megnézem, hogy melyik való a v70-esbe, s összevetem, hogy most akkor melyik van benne valóban.
Persze kérdés, hogy a 850-esé szabatos-e bele egyáltalán. Ha nem, akkor Pizo kolléga cserélte fel a képeket (ami mit sem von le értékes segítségéből).
Ha viszont a 850-esé nem szabatos, akkor v70-es van benne, ez esetben nem tudom, hogy érdemes/kell-e kódolni? -
Weareus
addikt
Szakemberhez vittem. Kolléga a zseni és az őrült között van, cnc-vezérléseket ír, ha kell oszcilloszkóppal kimérte volna a jeladót is. Egy gyanús forrasztás volt, azt megcsinálta és bejött. 1000 Ft-ot kért, te fizettél 35-öt néhány forrasztásért. Gratula hozzá. Én segítséget, ötletet kértem, nem pedig okoskodást-kioktatást.
Sit venia verbo. -
Ck.
addikt
válasz
Weareus
üzenetére
Miért nem vittétek el szakemberhez az ABS modult? Én épp most rendeltem meg a javítást a pixelfix-nél. Az országban senki más nem vállalja az ABS elektronika javítását, rajtuk kívül. 35 ezer pénz lesz, de garanciával együtt, erre vannak szakosodva.
Az otthoni babrának sosincs jó vége.
Az ilyeneken szvsz nem szabad spórolni. -
Weareus
addikt
Üdv. V70-es (1998, benzin, turbo) autón világított az abs és a tracs, továbbá nem ment a sebesség-mutató. Abs-modult kiszedtük, az elektromos rész át lett forrasztva, visszaraktuk, légtelenít, olaj utánatölt, légtelenít. Eredmény: lámpák nem világítanak, megy a sebességmérő. Viszont: fékpadon az abs-modul kiszedése előtt megfelelő fékerőt produkált, visszarakás után újra fékpad, eredmény: lesújtó. (-40% hátul, és elöl sem túl jó).
Szervizes szerint (Misleny, Suzuki) sz@rul forrasztottunk, szerintem ők sz@rul légtelenítettek. (Mondjuk utóbbi esetben beesne a fékpedál, meg ilyesmi..., szóval lehetne érezni, de nem érzek semmit, azon kívül, hogy erősen balra húz az autó fékezéskor.)
ABS-vezérlő cserét javasolnak. Na, annyi pénzem nekem nincs. (Meg nem is igen kapni...)
Most akkor ilyenkor?
Megnéztük a féktárcsát, fékbetétet: igaz, hogy kuka, de félek, ha fel lesz rakva az új, nem fog megjavulni a fékerő. (Különben is: az abs kiszerelés előtt még a kukás szett is megfelelő fékerőt produkált, utána (1 nap) már nem volt jó...)
Mi lehet a gáz?
Azért is probléma, mert a közlekedésfelügyeletre fog menni vizsgázni az autó, mivel forgalomba helyezésről van szó.Pizo_s70 kolléga segítségét ezúton is szeretném megkösöznni.

-
zsid
senior tag
Ezzel én tisztában vagyok, de míg egy kuplung elhalásnak van némi előjele, ahogy a kettős tömegű csereérettségének is, addig az automatának nem feltétlen ( pl nálam sem volt ).
Ha megkérdezel 100 automatás tulajdonost, kb 95 azt fogja mondani, hogy abban nem kell olajat cserélni vagy nem tudja ( ennél már csak az rosszabb, hogy a TC-s olajdoki is azt az ökörséget hajtja, hogy nem kell benne cserélni..),3 tudja, hogy kell, de mivel nem előírás így nem cserél,2 pedig rendszeresen cserélni. Akkor keress egy olyan eladó autót ami minden igényednek megfelel és pont a maradék 2%-ba fog esni!
Szóval marad a tartalék zsebpénzes verzió.

-
FeRRaR1
őstag
válasz
minek?:S
üzenetére
1 éved van még a vásárlásig, akkor felesleges linkelni, én kibővíteném csak a listádat:
S60 2000 - 2009
V/XC 70 2000 - 2006
S80 1998 - 2006
S80 2006 - 2014S60 esetén édes mindegy hogy 2005 vagy egy évvel korábbi, mivel ugyan az a kaszni. Állapotot veszel, nem évjáratot, ez nagyon fontos, általában elég jól felszereltek tolató radar, és tempomat ha nem is mindegyikbe, de nagy részükben van (itt kint nem láttam még nélküle az említett típusokból) ABS + szervó már rég alap a Volvonál.
Arra figyelj, hogy Volvo által gyártott motorosat vegyél, pl D5, illetve ha automata akkor hidegen teszteld le hogy ránt e indulásnál, szépen veszi e a fokozatokat, nagy gyorsításnál vissza váltás, nem okád füstöt stb... Az általad megadott fogyasztásba belefér a D5 és T5 is, meg nyilván minden ami alatta van, szóval az említettek 99% kevesebbet fogyaszt.
Viszont mindenképp vigyél valakit aki guru, nehogy rászedjenek egy lefingott darabra.
Nekem S80 2007 D5 van, faternak ugyan ez, meg egy 2004 S80 D5, most vadászok neki hétvégi autót, XC70 [link] magamnak meg V70 T5-öt hobbi meg pakolós autónak: [link].
-
őstag
Üdv.
Ha minden jól megy.. amit nagyon remélek... 1 éven belül vehetek akár Volvot, S60ast néztem ki, abban csak elférek kényelmesen, de, ha a lentebb leírtak alapján S80 is belefér, uccu neki. Nos kritériumok:
max 2-2,5 milliót szánnék rá.
2005nél ne legyen öregebb, 2004 még nagyon határ eset
200k km-nél ne legyen benne több, ha egy mód van rá.
ne fogyasszon túl sokat. mondjuk városban 12-13, o.úton 7-9 l max.
itthon használhatót, ne kelljen még azért is fizetni, hogy forgalomba helyezhessem.
A többi az csak opcionális, ha belefér: tolatóradar, szervó, ABS/ASR, tempomat.Ha linket is adnátok, annak nagyon örülnék. Illetve, amit hülyén írtam, azt nyugodtan javítsátok, mint mondtam, nem vagyok nagy guru a témában.
-
FeRRaR1
őstag
Lehet hogy megőrültem, de most hogy költözök, és átutaztam párszor a Nürburgring mellett, elkapott az érzés hogy kéne csapatni rajta picit, meg nem ártana egy pakolós autó sem, amit nem sajnálok.
Erre a beteg meglátásom szerint egy V70 T5 lenne a legmegfelelőbb manuális váltóval, ezért el is kezdtem licitálni párra, jelige, olcsó legyen és csak keveset költünk rá.
Ez a karosszéria, esetleg a ránc felvarrt, és semmiképpen sem többért

Ez a néhai rendőr autó is szép lehet 352 pacival, csak elszaladt az ára egy hobbi autóhoz képest (nekem)
Megőrültem?
(Most licitálok egy 250 lovas automatára és egy 260-as manuálra)
-
zsid
senior tag
Mivel több apróság van benne és több munkaóra rendbe rakni.
A Geartronichoz egy szeleptömb 150-180 000Ft között szokott lenni, a többi aprósággal anyagárban megáll a mutatvány olyan 220-250 000 között, ha a konverterhez nem kell hozzányúlni. Ha az is cserés/felújítós akkor az is 70-120 000 között. Ezek még csak az alkatrészek."Ha megkapja a megfelelő törődést"
Általában nem kapja meg. -
Ck.
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Mivel drágább egy automata javítás, mint egy kuplung + kettőstömegű csere?
Amúgy meg az A6-ot 4 éve vettem használtan, idén lesz 14 éves. Nagy motor is, dízel is, azon belül is 2.5 V6 TDI, meg még tiptronic is a drága, tehát kész a halálos ítélet. De elárulom, se a motorhoz, se a váltóhoz hozzá sem kellett nyúlni. Ha megkapja a megfelelő törődést, akkor örök élet + 1 nap. Mellesleg az automata a motort is jobban kíméli. Körültekintően kell használtat vásárolni és akkor nem lesz kellemetlen meglepetés. -
kcs73
aktív tag
válasz
echterion
üzenetére
Nem ez volt a célom,sőt!
Ha leinformálható az autó,akkor egész nyugodtan,mert ennek ellenére is nagyon tetszik az autó!
Bár lehet,hogy nálam ez már betegség!
De nem megyek vele orvoshoz,mert ki tudja!
Lehet az orvos még hülyébb mint én!
A mai világban nem lehet tudni!
Sőt,példát is tudok rá!
Egyszó mint száz,én úgy vagyok vele,mint a nőkkel,ha nem érzem jól magam benne akkor nem kell!!!

-
kcs73
aktív tag
válasz
echterion
üzenetére
Hívtam a tulajt,és azt mondta,hogy a Mercedesbe amire cseréltem elromlott a motor!Tehát azt meg akkor nekem kell fizetni!A merci amiről szó van 2,5 éve volt nálam,mindíg pöccre indult,soha nem volt semmi baja!
Tehát annak a valószínűsége,hogy elromlott,éppen most,egyenlő a nullával!
Akár a házamat is rá tenném!
Most hívott a szerelő,hogy levette a váltót,és szerencsém volt,hogy elromlott,így legalább még élek! Ugyanis a váltóból hiányoztak csavarok,az önindítót alíg tartotta valami,a benzin cső,elvágva,és összekókányolva!!!!!!
Erről ennyit! Nem akarom bántani a magyarokat,mert én is az vagyok és büszke vagyok rá!
De ha ezt itt ausztriában csinálja meg a kereskedő,akkor csúnya kártérítést varnak a nyakába,és bezáratják a boltot!
Az más kérdés,hogy nem is tudja megcsinálni,mert minden autóra 1 év garanciát kell válalnia!
Na de mindegy ilyen az élet!
úgy néz ki,hogy 350000-ből "meg úszom"!
Mindíg tanul az ember,és azt jegyzi meg a legjobban amikor a saját kárán tanul!
41 éves vagyok,ez a 23. kocsim,de még így nem jártam! Végül is 23 kocsinál 1-szer belefér,nem!?

-
zsid
senior tag
Nálam akkor volt hasonló, amikor a fűtést csináltuk. Utána egy darabig mintha szorult volna a váltóbowden és én is nehezen tudtam berakni D-be ( de csak oda). Egy kis igazgatás után elmúlt a probléma.
-
runner 125
nagyúr
Sajnálom, de hányszor leírtam h ha vki automatát vállal be, legyen a zsebben meg 5-600k, hiszen egy ennyi idős - de meg fiatalabb automatanal bármikor beuthet a krakk.
-
kcs73
aktív tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Én sem hiszem,hogy 5,nap és 500km alatt tettem tönkre.
De ha nem akar fizetni nem hiszem,hogy tudok csinálni bármit is!
Ez mostmár rajta múlik.
Ma kiderül.
A baj az,hogy Klágenfurtba vagyok,találtam egy magyar szerelőt,így olcsóbb lenne a le-fel szerelés,azaz,így lenne kb 500 euró.
És akkor erre jön a váltó csere,vagy javítás!
Az plusz 200000ft!
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok! Vettem agy Volvo V70-est,és 5 nap telt el,és nem tudom betenni D-be!
2001-es,2.3i,250Ps
Van valami tipp,hogy mi lehet a baja?
Vagy tud valaki esetleg bontott váltót hozzá?
Elektromos baja valószínü nincs,mert egy szerelő megnézte. -
FeRRaR1
őstag
válasz
LegoHead
üzenetére
Szia, hova valósi vagy, tudok ajánlani embert aki ránéz. Lehet hogy össze függ a kettő, de nem feltétlen, ha első generációs S80 akkor simán elszökhetett az összes gáza már, csak egy feltöltés kell neki (velünk előfordult a 2004-esen, utána hibátlanul működött) de ezt a klímás majd megmondja. Van egy országos szinten profi elektromos emberünk, ő minden ilyen és ehhez hasonló dolgot megold, mert ez így nagyon kevés amit mondtál, látatlanba meg nem nagyon lehet autót szerelni.
-
LegoHead
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt, nem szeretek ajtóstúl berontani sehova, de segítségre van szükségem. Pár hete vettem egy S80-ast, ami napok alatt lemeríti az akkut. Nagyon sok oldalon találtam hasonló panaszokat, de megoldást még sehol. Szóval hátha itt közületek tudja valaki a tutit? A klima sem jó
(ez persze lehet különszál mis, csak megemlitettem)Köszönöm,
-
FeRRaR1
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Mikor először mentem körbe, akkor nálam is csak feküdtek, másodszorra már mindenki aktív volt, az a titka, hogy 17:00-kor zárják a kapukat, de 18:00-ig még körbe lehet menni, szóval az utolsó körömre olyan 17:05-kor indultam, alig volt kocsi, és a vadőrök fárasztották az állatokat, mindegyik mozgott játszott evett vagy valami.
Volt több utasom is:
A tigrisek meg a medvék azok nagyon aktívak voltak záráskor:
De a legjobb az elefánt volt, azok hogy örültek egymásnak mikor össze engedték őket, megfogták egymás farkát vagy ormányát mosolyogtak és futottak.
Eszméletlen jó volt az egész, még vissza is fogunk menni, megbeszéltük.
A képek minőségéért elnézést, asszony lőtte telóval
-
werszomjas
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Micsoda szerencséd volt, én is voltam a napokban itt, de a tigrisek csak feküdtek, pedig kétszer is végig mentünk.
Majmoknál voltál? Nekünk volt utasunk

-
FeRRaR1
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Woburn Safari Park, be lehet hajtani az állatok közé, oroszlán, tigris, farkas, medve, majom, zsiráf, stb... nagyon nagy élmény. A belépőn rajta volt hogy kabrióval tilos behajtani a farkasok és tigrisek közé, meg egyébként máshova is csak saját felelősségre

Ck.
Ha úgy megyek, hogy ráérősen, és meg is állok esetleg Németbe, akkor én se megyek gyorsabban 150-160-nál, de éjszaka, lehet hozni sokat, teszem azt mész 3-4 órát folyamatos 200 körül, akkor azért elég szépen tudsz hozni az időn. Egy 17-18 órás útnál bizony számít, és most elég sűrű volt a programom, ezért nem volt pihenő, úgy hogy siettem kicsit jobban. De nem jellemző hogy ennyire megyek, nagyrészt 140-150 a nappali, nem Német sebességem. rajtam meg nem fog a trafi, de pszt ez titok

-
Ck.
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Kicsit off, sose értettem, van olyan helyzet amikor megeri a plusz X liter fogyasztást a 180-200-as tempó a trafi-biztos 140-150 tempomat helyett?
Én pl. most megyek haza, utána vissza, összesen 4000 km, de még se fordult a fejemben 150-nél több. Pedig tudna menni az a V6 TDI. -
FeRRaR1
őstag
Megvettem ebay liciten, fél ár alatt utána pár héttel hazavittem, és megkapta a lehető legnagyobb szervizt szinte, a teljesség igénye nélkül: Teljes vezérlés, vízpumpa fagyálló és összes szíj új, új gyertyák, új olaj, összes szűrő, váltó olaj, fékpofák, már kapott egy új Bosch S5 100-as akksit is, szóval tényleg minden ki lett cserélve, kb 200 e volt mindennel együtt akksi nélkül.
Még két dolog van hátra, a gumik nemsokára elérik a kopásjelzőt, és egy nagyon picit húz ballra, de csak egy lehelletnyit és csak lassú araszolásnál, nem is értem, de mindegy is, mert a következő projekt egy új szett Conti Sport Contact 5 vagy Michelin Primacy HP gumi, + felni polírozás, + futómű állítás. Utána, majd a következő fékpofa cserénél már a tárcsák is cserések, van egy kisebb válluk már.
De napi használatban van, mint ahogy fentebb írtam egy hónapja teljesítettem vele 5000+ kilómétert kevesebb mint két hét alatt.
Egyébként ilyennel még nem is találkoztam, 4 személy, fullra megpakolva, haladok a német pályán 180-al, mondom gyorsítok kicsit, pont emelkedő volt, erre kiírja hogy lassítsak, mert a váltó túlmelegedett... Mondom fasza
de megkérdeztem az elektromos szerelőmet, azt mondta ez normális, túl volt terhelve a kocsi és emelkedőn gyorsítottam, ha tovább gyorsítok akkor korlátozza annyira a teljesítményt, hogy ne károsodjon, de ha fixen 6.ban van nem értem miért melegszik fel, na mindegy, csak érdekesség képen mondtam
Kicsit akadozik is indulásnál néha a váltó, lehet azért is volt, mert véres kicsit a torka.Gumikról még annyit, hogy nagy esőben már viszonylag könnyen megúszik pályán, szárazon még tökéletes, de hát asszony is vezeti, fő a biztonság...
Az Angol kocsi témához meg, nekem sincs vele gondom sehol, valaki könnyen megszokja, valaki évek alatt sem, mind a kettőre van példám családon belül.
-
Ck.
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Én most épp Angliában használom a magyar autót. Gond nélkül előzök, csak meg kell tanulni a technikáját. Ugyanennek a tükörképe a jobb kormányos autó itthon. Nem vészes.
Ha végleg hazajovok akkor hozok aprópénzért vmi komoly gépet, magyar rendszam és hadd szóljon. Nekem oly mind1 hogy jobb vagy bal oldalon van a tekerő. -
-
Ck.
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Én autotraderen és gumtreen szoktam nézelődni. De nehezen fér a fejembe, hogy ha ugyanazt a modellt és évjáratot hirdetik 600-1500-ig, akkor a 600 nem egy roncs lesz.
2 autóm végezte 1 éven belül a roncs telepen, egyik 550 font volt, a másik 680. Mindkettő majdnem 1 év mottal, az első 2 hónapban tünetmentes működéssel. Nekem kezd kicsit jogosan inogni a bizalmam az olcsó angol autókkal.
Te hol vetted? Elvitted atnezetni? -
FeRRaR1
őstag
válasz
üzenetére
Figyelj, ezt mindenképpen ki kell próbálnod úgy is mielőtt megveszed, de az S40 biztos felejtős.
Attól függ milyen motorral veszed, és főként hol és hogyan használod, ehet 6 litert is de 16-ot is.
Ck.
Igen Angol, fent is vannak a képek [link]
Ismerősöm is 500 fontért vett V70-et, én is viszonylag jó áron vettem, ha szemfüles vagy, bizony ki lehet fogni olcsót, de nem olyan könnyű az mint sokan hiszik

-
Ck.
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Neked is angol autód van? Páran itt ph-n szentül gyozkodnek h 600 fontért már meg lehet venni a tuti 2002-es S60-at.
No nekem három 1000 font alatti angol autóm volt, ebből 2 a scrapyardon végezte, úgyhogy nem vmi jó az arány. De ha magyar autót használsz, akkor eleve a kérdésem is okafogyott.
-
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Húú ezaz
Megyünk feljebb az árban.. nehogy már beférjek oda is, ahova más .. nehogy
Igazából nem mostanában vennék Volvot, Még csak télen szeretném lerakni a jogsit, veszek egy trabit, első ülést kipattintom és hátsóról vezetek
kb 5 év múlva/belül szeretnék venni Volvot addigra össze tudok szedni 2-3 milliót talán 
Nekem igazából a 2005-2006os modellek tetszenek, régebbi az nem, újabb meg.. pénz se lenne rá. Egy ilyen kb mennyit ehet 100-on? 8 körül nem?
Illetve, most egy lehet, hogy egy hülye kérdés jön, de van valami jelentősége a Platinum, Premium, Black Edition jelzőknek? most így ezeket látom használtautón, van más? Ha van jeletősége, mi és melyiket érdemes venni?
Szerk.: S40 és S60-ban mekkora a max hely a sofőr lábának, ezt nem tudja valaki?
-
CYBERIA
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
„mint pl. egy Super B-ben”
Superb. Így, egyben. Sokan nem tudják, pedig a b az nem egy külön betű, hanem a szó része.
[link]
-
FeRRaR1
őstag
válasz
üzenetére
Innentől kezdve S80, abba nagyon kényelmesen el fogsz férni elől, és hátul is, igaz én "csak" 190 vagyok, 47-es lábbal

Így van kb féltávnál az ülés, annyira hátra tudom tolni, hogy nyújtott lábbal is tudok ülni ha az kell.
Jól teszed egyébként, nekem is megfordult a kezem alatt jó pár alacsonyabb kategóriás autó, Golf V, Megane II, Laguna II, Partner, Fiesta, Thalia, Astra Classic, Astra, Nemo, Stift, stb... és azt mondom, hogy ne úgy keljen beszállnod a saját autódba, hogy már azt várod mikor szállhatsz ki abból a hulladékból, igenis legyen nagy kényelmes, és nem a hibái miatt szerethető... Talán a Golf volt az ami elviselhető volt, és kényelmes, szerettem vele utazni, a többi felejthető vagy rémes kategória. A lagunából úgy szálltam ki egy Angliai út után, hogy majd meg haltam, minden megállásnál nyújtás, stb... Most, hogy S80-al utazok, ezerszer kipihentebben érkezek meg, fele annyi megállás sem kell, indulásnál leküldök egyszerre 800-900 km távot, és utána pár pihenő és tankolás. A plusz poén, hogy laguna után csak az ágyat vártam, most meg van energiám még aznap elintézni egy két tennivalót. Annyit mondok, egy hónapja toltam le vele 5000+ kilómétert két hét alatt. London-Pécs-Zadar-Sibenik majd vissza fele. Egy rossz rezdülése nem volt, és bátran álltam neki, a rendetlenkedő váltó ellenére.
Nem fogod megbánni, mert minden nap örömmel fogsz bele ülni.
De ha megvan a konkrét példány, azért kérdezz be itt is, mielőtt megveszed, megnézed.
-
őstag
Huh, hát köszi a sok segítő hozzászólást

Akkor lenne még pár kérdésem, ha nem vagyok túl tolakodó. Nos, elég magas vagyok, relatíve engem a sofőr ülés/hely mérete izgat inkább, mint a hátsóké. Szóval most vagyok kb 2méter, 50es lábbal. Növök még, ez tuti -legalább is szeretnék minimum 210-ig-
éshogyakkormostezhogy, beférnék kényelmesen egy S60ba? Nem éreznék semmit sem kicsinek? Egyelőre nem tudom, hogy mikor tudom kipróbálni, mert ismeretségi körömben senki nem engedheti meg magának ezt a luxus -én sem, de én megteszem
- de nem akarok utazgatni feleslegesen, hogy megnézem, aztán mégsem jó és akkor utazgatásosdi .. Sajnos nekünk Suzuki WagonR+unk van meg egy Mazda E2200.. szerintem el tudjátok képzelni, hogy hogy "férek" el benne 
Első körben így ennyi, nem akarom nagyon összesűríteni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
üzenetére
S60 szerintem is egy remek aranyközépút.
A mostani S40 gyakorlatilag egy Volvo formába csomagolt Ford Focus, ugyanis közös a padlólemezük. (Első gen. S40 pedig a Carisma-ra épült.)
Motoválaszték is sokkal gyérebb, pl. D5-ös saját fejelsztésű, vagy nagy benzines szintúgy Volvo motorral itthon kb. nem is forgalmazták (csak PSA motorokkal), elvétve találni olyanokat, ha igen 99%-uk persze import.S60 kapcsán első negatív tapasztalat mindig a hátsó lábtér szűke. Valóban a méretéhez képest kisebb hátul a lábtér, de ez nem azt jelenti, h ne férne el kényelmes 4 felnőtt, max nem lehet átrakni egyik lábat a másikra, mint pl. egy Super B-ben.
A legfontosabb makacs tény, h mi az a keret amiért Volvo-t szeretnél venni. Mint minden hasznaltauto-nál, itt is a piaci átlagár fölötti modellekből érdemes válogatni, így könnyen lehet h racionális okokból ki is esik valamelyik modell.
-
runner 125
nagyúr
-
FeRRaR1
őstag
válasz
üzenetére
Most ültem pont egy S60-ba, és elöl tökéletes, de hátul kicsi volt az S80-hoz képest, meg úgy ránézésre sem volt valami nagy lábtér. De polestar csomagos volt, így nem bírtam megállni hogy kipróbáljam

Szóval szerintem S60 vagy S80, próbáld ki, mindegyik nagyon jó autó, amelyik neked jobban megfelel.
-
zsid
senior tag
válasz
üzenetére
A legalapvetőbb különbség a méretben van, a számok növekedésével nő az autó hossza, szélessége, tengelytávja.
A melyiket érdemes az leginkább a felhasználás jellegétől függ ( vagy a "szerelem első látásra" hatástól ). Mivel a Volvo picit máshogy pozicionálja az autói méretét, mint a német prémium trió, ezért én azt mondom, hogy az S60 egy arany középút. A hétköznapokban még nem túl nagy, viszont ha be kell ülnie 4 felnőttnek, akkor meg nem túl szűk. De ez csak az én szubjektív véleményem.
-
őstag
Üdv. Nem tudom mennyire unalmas és alap kérdés ez, de gondoltam felteszem. Volvo S40-60-80 között mik a szembetűnő különbségek? Nem vagyok nagy autóguru, eddig hidegen hagytak az autók, nagyon most sincs ez másképp, de lassan ideje lenne venni valamit és ezek a Volvok igen csak megtetszettek, szerintetek melyiket érdemes venni ezek közül? Esetleg érdemes e "kezdő" sofőrnek?
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Már eleve az is egy elég érdekes ötlet volt , hogy megvették a GM-től a 4T65EV/GT licenszét majd legyártatták a japán Aisin-nal...
Ha jól emlékszem a Volnál csak a Geartronicok hullottak idő előtt, a többi automata elég jól bírta. Az olajcsere kihagyásával járó problémák meg az össze többi gyártó hasonló elven működő váltóit is kifektették. A lifetime olajjal feltöltött ZF váltók a BMWk alatt sem bírtak 250 000km-nél lényegesen többet. -
gaborbol
őstag
Hat igen, ha megnezzuk a listat, hogy 10 even kerszult mennyi autoba tettek kokretan ezeket a valtokat azert nem semmi es azokkal nincs tomeges gond.
Elhibazott dolog volt a Volvo reszerol, tudtak hogy gyenge lesz megis beleraktak. Azt mondjak a V8-hoz adott 5 sebessegessel nincs tomeges gond ott a motorral van tomeges gond
-
zsid
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Hát kb!
Ha meglesed a cikk elején felsorolt cumókat, a felújítás csak anyagárban többe kerül. mint 200 000.. Nem csoda, hogy itthon egy árajánlat rá 300 000-nél indul ( és akkor még szóba sem került a konverter).FeRRaR1
Ha patent a váltó, akkor a szűrő és olajcsere szerintem elég. De ha a váltó kint van az asztalon, akkor a szűrő csere és a mágnes tisztítás legfeljebb egy óra. -
gaborbol
őstag
Azt a durva..... hat ennek en sem allnek neki, nem veletlen fizetett az elozo tulaj 2400 dollart az automata felujjitasaert, hat ez baszott bonyolult moka

Itt valamit feluton rosszul raksz be, vagy nem pontosan stimmel az alkatresz es osszerakod, visszateszed a helyere es nem jo, fel is gyujtanam a kocsit vele egyetemben. -
FeRRaR1
őstag
Bár a kihívás vonzó, így első alkalommal mégsem állnék neki mókolni egy még ennél is valószínűleg bonyolultabb szerkezetet

Ha lenne időm meggondolnám, hogy rászánom, csak az a baj, hogy évente 3-4 alkalommal vagyok otthon, 1-2 hetet, aminek nagy része már fix, hogy mit kell csinálnom. Ezért is keresek valakit, aki előkészíti nekem a váltót, én megveszem, fater elhozza, megrendel hozzá mindent (szűrő, olaj, tömítés stb) és pl a kocsi következő nagy szervizelésénél betetetném.
Szerinted egy hibátlanul működő váltónál elég a szűrő tömítés + olaj csere, átjáratással lefejtve, és a mágnes kipucolása, vagy azért komolyabban szét kéne kapni?
-
zsid
senior tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Felépítéséből adódóan nem lehet. A belső dolgokhoz egyáltalán nem férni hozzá. Itt meg tudod nézni, hogy is néz ki belülről egy ilyen(vagyis inkább a tiédnek az elődje):
[link]A "váltókarter" alatti részek kitakarítása önmagában nem elég, erre viszont tökéletesen megfelel a féktisztító, illetve a fémporfelfogó mágneshez egy puha rongy.
-
FeRRaR1
őstag
Igazából egy működő autóból kimentett váltó lesz, de ha már ki van szedve le akarok tudni mindent, szűrő, tömítés és olaj csere, + nagytakarítás, a váltó szervizesek azt hiszem féktisztítóval szokták kiretkelni, de én ilyet még nem csináltam... Így igazából meg szeretném csináltatni ezt, az nélkül hogy haza kelljen mennem, és akkor majd csak a váltót cserélni. A nagytakarítását is meg lehet oldani komolyabb szétszedés nélkül szerinted?
-
zsid
senior tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Az évet nem figyeltem, csak a futást. A többiben egyetértünk

A váltóban a mágnest kitakarítani, szűrőt és a tömítést ki lehet cserélni komolyabb szétszedés nélkül, akár te is meg tudod csinálni. Tizenegynéhány sima hatlapfejű csavar van a váltódekliben, lelazítod és mindenhez hozzáférsz. Olajjal feltölteni nem kell, azt be tudod tölteni felülről, miután beraktad a váltót.
Viszont ennél komolyabban a belsejébe csak váltószervizes fog belenyúlni, az meg felújítással kezdődik. -
FeRRaR1
őstag
Ezt én tökre elfogadom, hogy vannak olyan körülmények ahol bírná, akár tovább is, de ezt semmi nem figyeli, hogy hogyan volt hajtva. Ez az egyik baj, a másik meg az évet miért növelték akkor ha ez nem bullshit akar lenni? Mert ez azt feltételezi, hogy több mint egy év alatt rakják bele, akkor bizony az nagyon rövid utakból, sok hideg motoros indulás leállással lesz abszolválva. Mindegy engem nem érint, én korábban cserélek úgy is mindig, és a családban is mindenki kb.
De hogy legyen Volvo téma is:
Veszek egy használt váltót (S80 D5 2007 Geartronic) mert ugye mint korábban kifejtettem, néha ránt indulásnál. Az megoldható, hogy a kocsi nélkül, otthon valaki szétszedi a váltót, kitakarítja rendesen, a mágnest is, szűrőt tömítést cserél és feltölti olajjal a kocsi nélkül? Mikor megyek majd haza, akkor meg "csak" a váltót kéne már kicserélni, és elrakni tartalékba a még működőt, vagy megcsináltatni és eladni.
-
zsid
senior tag
Nem teljesen hülyeség ez a megnövelt olajcsere periódus. Ahogy CYBERIA is írja, bizonyos körülmények teljesülése esetén nincs ezzel gond. Egy nemzetköziben tisztességesen hajtott Sprinterbe beleszalad 16 000-25 000km között !havonta!. Azért ez egy picit más felhasználási mód, mint évi 12 000-ret belerakni egy dízelmotorba csak városban.
Nem tudom van-e különbség a személyautós és kisteher dízel motorokban a Mercinél ( az oké, hogy adott motorkóddal szerelik mindkettőbe, de ettől még előfordulhat
).Nálunk nagy haszonjárműveknél már nagyon rég ilyen hosszú csereperiódusok vannak, viszont itt még a jármű kézikönyvében fel vannak sorolva a főbb felhasználási területek és az azokhoz tartozó olaj/szűrő csereperiódus. Folyamatos nagy sebességű autópályás használatnál egy két típusnál már 80-120 000km-es csereperiódusokat is megengednek. Mi 60k km-es csereperiódust tartunk BP MaxDrain olajjal és az autók még megvannak így 1 000 000 km felett is. Az előző munkahelyemen 700 000km-rel kaptam egy francia Ifa-t ( Renault Magnumot ), a motor 1 250 000-nél volt először megbontva, akkor is a porlasztókat kellett cserélni, mert már feladták a harcot. Most is van olyan Volvo FH-nk, amiben 1 300 000km felett van, és a 60 000-res csereperiódus alatt alig eszik meg 2-3 liter olajat.
Nem a hosszú periódussal van a baj, hanem azzal, hogy az átlag ember olyan használat mellett akarja alkalmazni, ami mellett nem lehet. Nálunk pl ugyanarra az autóra, amire a gyártó megenged autópályán 80 000km-t, nehéz terepen/bányában már csak X üzemóra vagy 10 000km-t ír elő cserére.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
CYBERIA
üzenetére
Nem képes figyelembe venni, hogy hogyan jön össze a 40e, faternak is előző generációs 2.2 CDI van, nagyrészét a távnak angli és m.o. között szedi össze, mégis kapja a cserét 20e után, igaz így 300e környékén egy szál gond sem volt vele, gyorsításnál terhelten sem kormol semennyire.
-
CYBERIA
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Az a 40 000 km egy maximum, általában inkább ez van:
„elviszi szervizbe mikor a kocsi jelzi hogy kell, és ennyi”Ha többnyire nemzetközi forgalomban vesz részt a jármű, akkor egyrészt hamar összejön pár tízezer kilométer, másrészt sokkal kedvezőbbek az üzemi körülmények, mint ha sokat szenved városi környezetben. Utóbbi esetben meggyőződésem hogy nem 40 000 km környékén fog felvillanni a lámpa.
Amúgy a cikkből kimaradt, hogy lesz összkerekes változat is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, de a legtöbb ember csak egyszerű felhasználó, elviszi szervizbe mikor a kocsi jelzi hogy kell, és ennyi. Kisebbségben vagyunk, főleg hogy a totalcaron is azt írja válaszokba az olajdoktor, hogy a gyári ajánlást tartsuk be, és az élettartam olaj az élettartam, akkor mit várjunk júzer pistától, aki azt hiszi mindent megtett, mert gyári szervizbe hordta amint jelzett a gép.
-
FeRRaR1
őstag
Megáll az ember esze, azt hittem, hogy a 30e vagy 1 éves csoda periódust nem növelik tovább, de tévedtem: [link]
"a Mercedes az összes változatra 40 ezer kilométeres vagy két éves karbantartási periódust ír elő, ami viszonylag alacsony fenntartási költséget jelent."
Ja az első két cseréig amíg össze nem fossa magát a turbó. Hihetetlen, faternak van előző generációs Viano, 20e és olaj csere, nekem a Volvora 18e mérföldet ír, de még az is 28.800 Km, tuti meg nem várom, 20-22e és csere.
Mi lesz a következő? 50e és három év, az lesz az ultra alacsony fenntartási költséges kategória?

-
Goert
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Alvin_ti4200: Mi volt a negatív élmény a Galériával? Akár pm-ben is küldheted.
zsid: Tudományos háttere, indoka is van a gyáritól eltérő olaj használatának? Tudsz errő valami forrást, olvasnivalót linkelni?
-
Goert
tag
Üdv!
Tudtok ajánlani megbízható szervízt egy 2006-os Volvo S40 1.6D olajcserére? Elsősorban Budapest északi kerületei, mint III, IV, XIII lennének jók.
A fenti feltételekbe beletartozik a Volvo Galéria, mint hivatalos szervíz. Van valakinek tapasztalata velük?
Másik kérdés, hogy sima 10W-40-est tegyek-e bele, mert valahol azt hallottam, hogy sok városi használat mellett a gyakoribb, 10ezres olajcsere-perióduson túl, érdemes ettől eltérő olajjal etetni. Sjanos elfelejtettem, hogy milyennel.
-
Weareus
addikt
-
zsid
senior tag
válasz
Weareus
üzenetére
Ha a szelepszár szimeringekkel lenne a baj, akkor meleg motornál alapjáraton jó kis olajszagot produkálna, nálam ez volt a probléma.
A gyűrűk miatt inkább az olajad hígulna, kartergázosodna és erőtlen lenne - szerintem.
A turbótengely lötyögése már inkább problémás. Vannak feltöltők amiknek a tengelye olajnyomás hatására áll be munkahelyzetbe, azok mozoghatnak minimálisan álló motornál, de ha jól emlékszem a Volvo ilyeneket nem használt. Jelentősebb - mm-es nagyságrendű - lógásnál viszont már elengedhet a turbó annyi olajat, amiből füstpamacs lesz.
Jó lenne kideríteni valahogy, hogy a füst üzemanyagtól vagy olajtól származik. Ha a turbóban a labirintgyűrűk átengednek, akkor a kompresszor oldalon látni kellene egy minimális olajfolyást, illetve a az intercoolerbe menő csőben is lenne egy nagyon vékony poros olajfilm. -
Weareus
addikt
Igen, meg akarom csináltatni minél előbb, de most be kellett állítanom az anyagi kereteket érintő prioritásokat, és ez nyilván hátrébb került, mert első a papírozás, de mindenképp köszönöm a javaslatokat mindkettőtöknek.
Lenne még egy kérdés: eladó szerint kb minden tizedik indításnál dob egy füstpamacsot. Ez valószínűleg három dologtól lehet: szelepszár szimering, turbó vagy dugattyúgyűrűk. Vajon bontás és obd-2-es műszer nélkül szelektálható lenne hogy hol a probléma? Van kilométer rendesen az autóban, szóval elviekben lehet a gyűrű ill. a szimering is. Turbótengelyt bontás nélkül (motor mögött van, csak a hőterelőlemezt kell sz.tem levenni) ha megmozgatom és lötyög, az már gondolom diagnosztikai értékű lehet... -
zsid
senior tag
Szerintem ezt nem nézik műszakin, ilyesmivel nem foglalkoznak.
Megcsinálni viszont tényleg érdemes, engem már egyszer megmentett a menetstabilizátor. Ha akkor nincs, akkor nagyon csúnyán összetöröm az arcom

-
Weareus
addikt
Azt tudja valaki, hogy a külföldi autós műszaki vizsga helyen (nekem speciel Pécs, Hengermalom utca lesz közel) mennyire szőröznek? A Tracs lámpára gondolok. (Azt már kiderítettük, h. ABS, meg hogy forrasztani kell, mert vsz. érintkező hiba, sőt itt a fórumon részletes leírást is kaptam a munkamenetről, csak egyenlőre nem állnék neki. Persze ha muszáj...)
-
7600 GS
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
És mennyi pénzt lenne szabad érte kiadnom körülbelül?

-
7600 GS
addikt
V70 R-re való spoiler-t rá lehet applikálni valahogy sima V70-re is? Második generációsra gondolok.
-
Weareus
addikt
Ez a dokument meglenne valakinek/fellelhető neten angol v. még inkább magyar nyelven? Jól jönne... Sajna a némettel nem állok jól.
-
TonTomika
aktív tag
Az az újabb fajta S40/V50-re vonatkozik. Nagy %-ban megegyezik a Focussal, azonos platformra épülnek, illetve van néhány motor ami ugyan az. Kivéve a pl. D5-öt, az a Volvo sajátja. Az újabb szériás S80 pedig Mondeo alapra épül ha jól tudom.
A szóban forgó régebbi S40 pedig a Mitsubishi Carisma/Lancer alapjára épült, tehát a futómű meg pár dolog megegyezik teljesen.
Érdekesség például, hogy az S60/S70/850 bölcsője, első futóműve is szinte egyforma.
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az ilyeneken szvsz nem szabad spórolni.

de megkérdeztem az elektromos szerelőmet, azt mondta ez normális, túl volt terhelve a kocsi és emelkedőn gyorsítottam, ha tovább gyorsítok akkor korlátozza annyira a teljesítményt, hogy ne károsodjon, de ha fixen 6.ban van nem értem miért melegszik fel, na mindegy, csak érdekesség képen mondtam

Megyünk feljebb az árban.. nehogy már beférjek oda is, ahova más .. nehogy