Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
xEon1337 #7026 üzenetére
En az S80-nal akartam lengokarba szilentet cserelni es volt is hozza kezi celszerszamom, de vert pisaltam mire ki tudtam cserelni, persze csak az egyiket. A vizszinteses elhelyezett darabot egyszeruen nem birtam kiszedni belole.
A vegen inkabb megvettem a komplett lengokart, azert az a "2 csavar kitekerese" leizzaszt majd rendesen. Par orat el lehet vele jatszani, a vegen valami 3 meteres vasruddal pajszeroltam be a helyere az also gombfejet. Azt is konnyu szetverni a kiszereles kozbe ha jol ossze van rohadva, abbol is volt ketto uj , ha esetleg be kene tenni, hogy ne kelljen szetszedni megint.Annak fenyeben, hogy tenyleg milyen melo szerintem nem elborult osszeg az sem, es persze az sem mindegy, hogy milyen anyag megy bele. Fix, hogy gyarit tennek csak bele,
-
gaborbol
őstag
Igy nezett ki az enyem eladaskor 353K KM-rel:
Az ok amiert oda jutott:
Ez is olyan auto volt, hogy amint elkezdett valami szarakodni, megcsinaltam szinte egybol, es csak minosegi cucc ment bele. Persze, ha ezt tetszik es van ra keret akkor eletben lehet tartani, de nalam mar nem ment az sem, pedig magam szereltem, volt full felszerelt muhely, meg ember akit lehetett kerdezni.
Persze lehet szerencsed is. Van aki itt 500K-t elment a loval gazdasagi totalkar nelkul.
Ha nincs 200-300k tartalekba csak az elso evre, en fix hogy nem vagnek bele. -
gaborbol
őstag
válasz
LaptopSystem #6628 üzenetére
Ez, de kemeny. Hihetetlen
-
gaborbol
őstag
válasz
Peti329 #6106 üzenetére
Volvo teljes markaszervizes atnezes nelkul nem gondolkodnek a lehetseges aron. Ha az megvan azzal majd be lehet loni, ott minden felmerult kerdesre valaszt kapsz forintositva.
Egyszer en is majdnem vettem egy 5 eves gyonyoru Toyotat szinten olaszbol 116k-val... A markaszervizes atvizsgalaskor kiderult, hogy olynan 230-260k km lehetett benne amikor valami letetpte a fel aljat a kocsinak, tobb benne a gitt mint a vas meg az egesz oldala vegig volt torve orratol a seggeig.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tom1939 #6028 üzenetére
Irjak, hogy a 2 literes is ugyan ezt csinalja es ezek is az 1.6-os turbosak. Gondolom mivel nincs igazi megoldas a szerviz jatsza a hulyet, csak az internet koraban ez mar nem eladhato mindenkinek.
Az irjakt par helyen, hogy a szoftver frissites segit rajtuk, de nem szunteti meg teljesen a hibat es van, hogy lampatol indulva siman kidobja uresbe, es nem lehet vele aztan mit kezdni vele.Valamint aki kapott frissitest arra panaszkodik hogy azota meg remeg az egesz bode alacsony sebessegnel. Gondolom ugy jarnak majd mint a Ford. Beleolnek egy valag penzt a foltozgatasba, de sosem lesz az igazi, aztan most perlik is oket miatta rendesen.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tom1939 #6010 üzenetére
Nem is ok nelkul felsz tole, tessek:
[link]Olvasd alatta a hozzaszolasokat sorba irjak nincs meg 4.000 kilometer a kocsiba mar szar es a markaszerviz mar terel, hogy nincs ilyen gond ezek ilyenek
En alairom, hogy gyenge az 1.6 ekkora autohoz, de akkor nem ez kene bele, mert ez barmikor veszejjes normal hasznalatba. Konkretan egy szar, ha nem lehet vele biztonsagba elindulni meg kigyorsitani.
Volvo 2013-2016 is ulesekre is panaszkodnak, hogy kopik meg rancosodik a bor par honapos kor utan, de azt legalabb itt iscserelik es nincs sunnyogas.
-
gaborbol
őstag
válasz
customrobi #5833 üzenetére
Nekem ez van, eddig mindent olvasott. Volvo, Mitsubishi, Mazda, Honda, Dodge, Toyota, Saturn, Ford.
Es becsulettel frissitik, egy evig ingyen. Szinte minden markat tud.Van komponens mod rajta, S80-ba latott vagy 10-12 kulonbozo modult, szepen olvasta meg torogette oket. Felhasznalo velemenye szerint is menni fog a 2006-os XC70-nel.
Ez iszonyat sokmindent tud, de nem gyari muszer. Ha csak es kizarolag a Volvo faragasa a lenyeg akkor eleg lesz 88 Eurot elkolteni, a linket privatban atkuldom.
-
gaborbol
őstag
Csalódott vagyok a svéd minőségben...
Egyszer jo alaposan nezz korbe minden alkatreszt a kocsin es ird fel mi sved gyartmany konkretan rajta
Rovid lesz a lista.
Van egy 11 eves PREMIUM autod amin most kezdtek elojonni a gondok. Ez a kocsi alkatresz arban/munkadijban a mai napig egy premium auto es az is marad amig egy nap be nem er a bontoba.
Ezzel sajnos itt nincs vege a tortenetnek, mert szep lassan jon majd a tobbi alkatresz is elo rajta.
Vagy magad szereled es akkor nincs mukadij meg lehuzas az alkatresz arbzban vagy elfogadod a feni ket mondatot es fizetsz.
Légtömegmérő (levegő mennyiség mérő) csere oldotta meg úgy néz ki a gondot. 50 ezres tétel volt.:
Elso korben tisztitani kellett volna, sok esetben az is eleg. Odaadta a szerelod az eredeti legtomegmerot amit "kiszedett" belole? Ha korbenezel, fele ennyiert is lehetett volna venni bele egyet mar, ha valoban kikelett bele, kicserelni meg szo szerint 2 perc.
Motortartó bakot cserélt, ez ilyen gumis vacak, nagyjából 15 ezres tétel volt:
Kerdes melyik lett cserelve, 3K es 8K kozott az is be lehet szerezni, van amit fel ora alatt akkor is ki lehet cserelni, ha meg sosem csinaltal ilyet.3) Ezzel szemben a szerelő állítja, hogy hát elfogyott a gáz belőle újra is töltötte most megint jó:
A klimat hasznalni kell , mert nem csak gaz van benne hanem olaj is ami keni az alkatreszeket-tomiteseket, ha nem hasznalod, nincs kenes, kiszarad. Valahol ereszt kicsit, azert kell toltogetni, de 1.5-2 ev alatt, 11 eves koru kocsinal nem mondanam gondnak. Ha egy nyari szezont sem bir ki, na az gond.
4) Stabilizátor rúd. 7 ezres tétel.
Ez kivetelesen az a tetel amibol csak gyarit vennek, mert az olcso szarok van, hogy egy evet sem birnak ki.Ezt a 7 ezres tetelt meg jegyezd is fel, mert par eve es jonnek majd a szilentek, gombfejek, lengescsillapito, tornycsapagy, az lesz majd ilyen 300-400K es az csak az eleje a kocsinak. Akkor meg hatso futomuhoz hozza sem nyultal.
Hozzateszem a 2 ev garos KOMPLETT kerekcspagy szett( nem csak a csapagy hanem haz benne a csapagy, simering mindenestul) 8K. Ha gyari vettel 50K-ert bele akkor az kerulhet annyiba.Ez egy ilyen tortenet sajnos. En magam szereltem az S80-at, alkatreszbol gyarit-vagy azzal megegyezo minosegut kapott olcson, de 14 eves korara olyan koltsegek jottek fel havi szinten, hogy eleg lett belole.
Ez egy penznyelo. Pedig se a motorhoz se a valtohoz nem kellett hozzanyulni, csak a "kopo" alkatreszek csereje egy hasznalt auto ara. Nem csak a Volvohoz, barmelyik premium autohoz.
Lecsereltem egy 5 eves egy gazdas kocsira azzal nincs ilyen gond, de nem is ennyibe kerult.
-
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #5713 üzenetére
Nezd meg tankolas alapjan, mert USA forumon iranak tobben is 26 MPG-t hosszab utakra. Persze nalunk csak 65 max 75 MPH a megengedett legnagyobb sebbesseg szoval itt biztos jobban fogyaszt, az se mindegy mennyire sik terepen kozlekedsz. Szinten joparan irjak,hogy jobb a fogyasztas a V8 nak mint az elso generacios 3.2-nek volt.
Persze a lovak zabbal mennek.
Nekem a 3.0 Literes V6-os outlander varoson kivul hosszu uton szinten 65-75 MPH atlagsebesseggel csinal 33-34 MPG-t. Varosban hidegen roved tavokon viszont 18 korul ingazik.
A prius 2-bol kifacsarok minden nyulmokust, nem kimelem( persze a sebesseg hatarok betartasa mellett) az 46 MPG ala nem esik be.
-
gaborbol
őstag
Ez mar klasszikus vagy meg kell neki egy kis ido?
Jopar szaladgal nalunk a varosba belole veteran rendszammal.
-
gaborbol
őstag
válasz
zsoltesz9309 #5466 üzenetére
En biztos, hogy a szenzorral kezdenem. Azt magad is meg tudod csinalni es nagy valoszinuseggel ez lesz a gondja nem a ora.
-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #5387 üzenetére
Hat nem irigyellek. Ekkora melot kovetoen akarmi is tortenhetett.
Vagy beszerzed a Volvo Vida-t valahonnan es az alapjan elkezded nezegetni, vagy kell keresned valami Volvos autovillamossagi szerelot. Esetleg, ha magad akarod csinalni akkor meg be kell szerezni egy hasznalt Volvo Dice-t ebayrol. -
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #5385 üzenetére
Az amit linkeltem a rajzon levo bikazo pontok a motorterben megvannak nalad? Kivancsisagbol azt azert megprobalnam, megsem megy a kakao vegig a teljes kocsin. Probalj keresni valami emberesebb autot, en az 1.7-es bigblokkos civic-kkel sose tudtam bebikazni.
Ha akkor se csinal semmit akkor keress valami villamossagi szerelot. Nem hinnem, hogy riaszto vagy vedelem blokkolna ennyire. A riasztonak lede villog a muszerfal tetejen? -
gaborbol
őstag
Egyszer volt egy szuzkim annal is elkezdett valami finoman kopacsolni, de tenyleg nem durvan. En is ugy voltam vele, hogy biztos csak valami aprosag. Aztan kiderult, hogy vezermutengely meg szelephimbak, igy a vegen bontott motor+valto lett belole.
Nem voltam Volvo-ba dizeles, de szerintem ha le van veve az olajbeonto sapka akkor szinte mindnek ilyen hangja van, de cafoljatok meg.
-
gaborbol
őstag
97 Volvos olvasta eddig a topicot eddig amit nyitottam nekik es egy kerdes jott csak, hogy mi a helyzet az olajnyomassal megirtam, hogy az okes es eddig sajnos ennyi.
Ha meglesz a gond mindenkeppen ird meg, mert van vagy 6-8 YouTube video errol a motorrol kulonbozo csorgo-kopogo hanggal, de egyik sem ilyen , talan valakinek segitesz majd vele
-
gaborbol
őstag
válasz
zsolee73 #5361 üzenetére
Shelby bacsi szerint a loero eladja az autot a nyomatek megnyeri a versenyt.
Ha megnezem a 215 lovas verziot a 215 lo 4000-es fordulaton jelenik meg, viszont a maximalis nyomatek meg mar 1500 es 3200 kozott.
Nem veletlen vettek vissza max nyomatekot az automata eseteben : "Volvo has a special version of the D5 for use in the C30, S40, V50 and C70 models that produces 180 hp and 400 Nm of torque (reduced to 350 Nm with automatic transmission)"Kulonben mindenki azt csinal vele amit a szive diktal. lehet sose lesz Baja. Viszont az elso generacios S80 sorba doglos automataja utan en kicsit ovatosabb lennek.
-
gaborbol
őstag
válasz
Xmodule #5336 üzenetére
Ha jol remlik S80 van neked, nem tudom milyen evjarat, de bepakolom amit talalok:
Azt irjak nem bonyolult muvelet, talan a legnagyobb gond a rugo osszehuzasa az egesz mokaban.
Az enyemen is erett volt lassan a csere csak kozben elvalltak utjaink
Ez V70,de talan van benne valami hasonlo: -
gaborbol
őstag
válasz
Wolfskin #5147 üzenetére
Itt irta valaki, hogy O kiszedte az ABS modult, odaadta forrszatasban jaratos ismerosnek az atforrasztotta a fobb forrasztasokat es tokeletes lett. Aztan le is lett baszarintva miatta, hogy nem kene hazilag takolni, meg kinyirja magat stb.
A bontott nagy lutri, eloszor is a modellszamnak teljesen stimmelnie kell, es van belole a banat tudja mennyi. Ellenkezo esetben fel kell programozni marka vagy szakszervizben a kocsihoz. En harom bontottan mentem keresztul egy ev alatt. Azt sem art tudni, hogy beteszed a modult olyan 200-300 Km-t kell megtenni vele, mire megint teljesen kiteszteli a modult, tehat ha beteszel valamit probara, es az nem jelez be 15 perc alatt az sem jelent semmit.
Van itt csoro ismeros akinek en is kiszedtem, levagtam a tetejet, atforrasztottam a labakat, kapott fekete hengerfejtomito pasztat es tokeletes azota is. Tervezesi hiba, hogy a modult tul kozel raktak a motorhoz, ezert a nyak felmelegszik majd lehul felmelegszik majd lehul, rezeg es ez ismetlodik addik amig a labakon a forrasztas el nem reped es a kapcsolat meg nem szakad valahol vagy kontaktos lesz.
Ha van radio-Tv muszeresz vagy hobby eletronikaval foglalkozo ismeros, oda lehet neki adni batran.
[link]Ha parazol tole akkor ennek az embernek el kell kuldni, persze addig all az auto:
Ez a leggyakoribb hibaforras, nem jelenti azt, hogy mas baja nem lehet, de ez a legjellemzobb. Persze kabelhibas is lehet.
-
gaborbol
őstag
válasz
bitpork #5064 üzenetére
Fonokom, telen-nyaron rovidgatya-polo-mezitlab jarkal, bekoltozott egy gazdagabb kornyekre februarban... Par nap mulva bokaig ero ho esett, kiment telefonalni ahogy szokott, mezitlab, rovidgatya.
Kint volt elmondasa szerint epp csak 15-20 percet, egyszer csak nagy szirenazas, mento es mogotte rendor auto. Megallnak mellette, kerdezi toluk, hogy kit keresnek hatha tud segiteni.
Mondjak a rendorok, hogy erte jottek, mert hivast kaptak ket szomszedtol is, hogy egy hajlektalan cipo nelkul mezitlab setal a haz elott fel-le.
Szoval kijottek segiteni.
-
gaborbol
őstag
Hat akarmi is lehet ez alapjan.
Elso tipp, nezd meg a fekfolyadek tartalyt, hogy nem alacsony-e a szint, ha makod van akkor csak ez lesz a gond.
Hibaolvasoval olvasva van-e valami tarolt hiba?Ha nem alacsony a szint akkor vagy break booster vagy ABS computer hibara tipplenk, de megvarjuk az eredmenyt a fekfolyadek ugyeben aztan mehetunk tovabb.
-
gaborbol
őstag
válasz
echterion #4920 üzenetére
Lehet a kocsi szervizelesere vagy a gyerekek latogatasara jobban kell ez az osszeg, de mindegy is reszunkrol.
Volt munkatarsam magyarorszagon az ausztral rokonokait kapott egy baszott draga (500-800 dollaros) golf kesztyut ajandekba. Soha eleteben nem golfozott, nem is fog, de egy 10 dollaros polonak jobban orult volna
-
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #4910 üzenetére
S70/C70
Egy fokkal jobb mint az ezt koveto S80, de meg igy is akad kozos hibalehetoseg:
Futomu, tankajto pantja szeret eltorni, ABS modul, ajto modul, PCV, Turbo, nem turbos eseten a legtomegmero, malo-oregedo belter, problemak a tetovel.
Szerintem 2 milla rengeteg penz egy 14 eves kocsiert, hiaba a keves kilometer meg a megkimelt allapot,csak a korabol fakadoan nyeli majd a penzt, ha napi hasznalatban lesz. Nem is kell semi komolyra gondolni, csak pl egy elso futomu feujjitasra. Ha van garazs, es esetleg masodik/harmadik autokent fut akkor a penz lapatolas merteke lassul, lassulhat.
Nem tudom ki irta a ragado gombokat, ara van egy egyszeru hazi megoldas. Par eve csinaltam rola kepeket ide, siman le lehet mosni rola az olvado szurke ragacsos festeket, alatta fekete vagy szurke a selyem fenyu muanyag, nem nez ki rosszul.
Kozben meg is talatam a kepeket: [link]
(A kormany gombjai a bontobol lettek kicserelve, azok ki voltak kopva azt nem lehet mosassal eltunteni.)
-
gaborbol
őstag
válasz
zolikaDB #4847 üzenetére
Ex, elso generacios S80 tulajkent mondom, hogy ez egy oreg auto.
Az 1999-2001-es evjarat hemzseg a tipushibaktol 9 eves koraban vettem az enyemet az elso tulajtol $2500 dollaert, eszmeletlen megkimelt allapotban, igaz par honappal elotte volt benne automata valto felujjitas 2 ev garanciaval $2400 dollarert.Amiert betelt a pohar az elso gazdanal, az automata valto javitast kozvetlen koveto kormanymu meghibasodasa amit a Volvo markaszerviz szinten $2400 dollarra taksaltak, de a sima mezitlabas szervizek is $1300-as ajanlatok adtak. Valamint a vezeto oldalai ajtomodul ami szinten $600-ra rugott.
6 evig volt nalam, az alatt egy szett premium gumit kapott, valamint a sorozatos tipushibak elharitgatasa - kopolakatreszek csereje, mindezt egymagam szerelgetve es igy is siman beleraktam en is $2500 dollar erteku alkatreszt es komolyabb gondja nem is nagyon volt.
Ha nincs jol felszerelt muhely, nincs tudas, nincs bonto, akkor ez nem $2500 lett volna hanem a duplaja, es nincs erteke ma a kocsinak. Ebbol kiszallni mar nagyon nehez, nem hogy par ev mulva, ha esetleg el akarod majd adni.
Az osszes gumi az ajto korul, az osszes vezeteket vedo cso a motorterben malott-porladt szett, egyszeruen ennyi. Imadtam a kocsit, de nem tudom javasolni jo szivvel, mert eszmeletlen penztemeto.Tipushibak:
Automata valto.
PCV- turbo olajfolyas.
Kormanymu.
ETM.
ABS modul (SWM)
Kormany modul.
Tankajto zar.
Szethullo tetoablak.
Erzekeny futomu.
Kozponti zar modul.
Legtomegmero. -
gaborbol
őstag
-
-
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #4755 üzenetére
Szerintem nem eri meg. Felesegem 176 en vagyok 192 cm es soha nem allitgatjuk az ulest a masik utan. Az egyetlen kivetel, ha tenyleg hosszu utra megyek akkor, kulonben tok felesleges.
En nem nyektetnem a CEM-et semmi penzert, meg az ajto modult sem, nem er annyit.
Ez sajnos nem az osszedrotozom es megy rendszer, ki van talava rendesen. Amit megtanultam,hogy ha 1998-es evjarat vagy annal ujabb es kell valami extra akkor csak ugy szabad megvenni, hogy mar benne van. -
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #4752 üzenetére
Jogos!
Nekem az S80-ba gyarilag nem volt kodlampa elol, csak a szinre fujt takaro lemezek. Valahol elhagytam egyett. Hivtam a Volvot nem is tudom, 14K volt. Az utangyartott gyarival megegyezo kodlampa meg 16K?
Vettem kettot, ott volt neki szinten a gyari vezetek, racsattintom, es semmi, motorterben relehaz megnez, kulon rele kell hozza. Bontoba el, rele kihuz + extra biztositek, betesz eeesss, megint semmi.
Olvasom a Volvo forumot, szakszervizbe kell vinni, es engedelyeztetni a funkciot!!!
Foggalmam sincs, hogy melyik modulban tarolja peldaul az ules poziciot. nalunk a ket taviranyitot ahogy hasznaltad, ugy alitotta az ulest hozza, de hogy ez most a vezeto oldali ajto modulban tarolodik-e vagy valami mas extra modulban azt passzolom.
Kozben megneztem a CEM-be megy, szerintem nem fogmenni magatol, szinte biztos,hogy programozni is kell. Vagy talan nem is oldhato meg. -
gaborbol
őstag
válasz
7600 GS #4750 üzenetére
Nincs nalam mar VIDA fent, de maga a tartaly szeritem az ugyan az mint szinte az osszes hasonlo koru Volvo-n.
komplett tartaly:
P#948546Csak maga a kupak, az: 61435862, 9475862
S80-on csereltem tartalyt en is, de ott a tipushiba, az alig lathato keresztbe elrepedes volt, nem a kupak miatt folyt.
-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #4685 üzenetére
Mert keves kilometers, azert nez ki igy ! Csak 352K Km van benne
Bontobol hoztam el, csak az uleshuzatot, ha visszakeresel it a forumban linkeltem is a cseret, atszamitva par ezer forint volt, de iszonyu rittka ilyet talani, mert mind szet van szakadva.Nincs aruk, viszonylag reteg auto, aki ismeri szereti, a tobbinek fel sem tunik.
-
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #4621 üzenetére
Ha mar leszedted akkor latni fogod a modelszamot rajta, csak a 7-es vagy 9-es sel kezdodoek "javithatoak" az enyem 8-as kezdodott.
A masik meg, hogy Aneda mondja, korant sem biztos, hogy az ABS modul hibas, lehet egy csomo mas hibaja is, mindenkeppen nezd meg a hibakodot mielott nekiallsz.
-
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #4606 üzenetére
Sok alkatresz azonos bennuk, nezem az S60 tipushibakat evjaratra lebontva ugyan azok a szarok sorba:
ETM, futomu, ABS computer, kormanymodul, kiego izzok, ajtozar modul, eltuno hutoviz, tankajto
Ez garantaltan a "legviccesebb". Amikor egy 1000 Km-es ut felenel begurulsz a kutra ures tankkal es nem birod kinyitni a takajtot, mert bezart allapotba fosta el magat a zar.
Pakoltam ki a csomagokat a kocsibol, szedtem le a csomagter karpitot... Feleseg meg kerdezte, hogy hat te meg mit csinalsz -
gaborbol
őstag
válasz
#03969024 #4599 üzenetére
En csak az elso futomube buritottam bele atszamitva 250K-300K-t , es mindent magmam csereltem ki rajta, aztan kicsereltem meg mindket feltengelyt ezen fellul, aztan verge ossze is allt a kocsi.
Gyonyoruen futott is vagy ket hetig, mikor is az ABS computer osszefosta magat. Vettem egy bontottat, ment is par hetig, aztan megint elojott a hiba. Vettem megint egy bontottat, mert az uj tobbe kerul mint amit a kocsi er, ket nap mulva megint elojott a hiba.
Minden kabel-vedocso a motorterben el van oregedve, malik-morzsolodik szet, mar arra is gondoltam,hogy lehet valahol el van baszodva a kabelkoteg, az eletbe meg nem talalom a hibat. Most majd adhatom el a kocsit alkatresznek. Motorhoz- valltohoz hozza sem lett nyulva, lehet beleburitani penzt rendesen, hidd el.
Oreg premium ez van .9 evesen vettem anno eredeti tulajtol, raktam bele kilometer rendesen most 15 eves, ennek itt a vege. -
gaborbol
őstag
válasz
Weareus #4566 üzenetére
Szepek tenyleg. Neztem regebben mar parat Ebay-en fellelkesulve, aztan $4000 korul rozsdaboglya, fele cucc hianyzik, egy szar antenna $100 hozza. Es ezekre minden kene, karosszeria, fenyezes,, javitas, muszaerfal, karpit, tenyleg minden. Ami meg rendben van az $15.000 korul megy, persze nincs garazsom harom autonak.
Igy lassan 40 fele, valami olyat vennek ami nem kerul sokba, fillerekert van hozza cucc a bontoba, es bele kell cask ulni es megy, nem kell evekig, reszelgeni meg keresni hozza a cuccot, mint ez [link]
-
gaborbol
őstag
Koszi!
Reggel raneztem akkor meg nem volt kint.
Hat eleg necces ez a peldany is. En valami olyat vettem volna amin a kasztni jobban nez ki, mert ahhoz nem ertek, fenyezni nem tudok. Belter csere, mechanikus dolgok-valamilyen szinten az eletronika, mennek a bontoba, ebay... igaz ezert a penzert semmit sem lehet venni. Nekik a 7-es sorozat kellett, es persze dizel, es mukodjon.Nem tudom sikerul-e majd eladni, illetve mennyire sikerult kipofozni. Elvileg, muhely van, ahol a shitgun-t reszelik, talan mintha a Bandi tudna fenyezni, jo lenne latni valami sikeres adok-veszek-reszelgetek-kicsit keresek fele mokat. Mint a Wheeler Dealer, cask ok jovl lentebb kezdtek, tok penztelenul. De az otlet maga nagyon jo.
Weareus; Nekik a 7-es sorozat kellett leginkabb a Nemet tura miatt, es persze dizel, es persze meg mukodjon is ennyiert.
Nem tudom, ha esetleg elkezdened polirozni valami komolyabb anyaggal, hogy a szetmalott lakkot le lehetne-e szedni rola. Lehet kicsit jobban nezne ki, meg kis fekete kiwi cipotisztitoval a muanyag leceket kivul biztos lekennemAmugy egesz egyben van a kepek alapjan! Egy nap majd talan nekem is lesz valami, de az inkabb a 60-as 70-es evekbol.
-
gaborbol
őstag
Kivancsi vagyok milyen Volvot vett a totalcar 150k ert.
Az elso video hatalmas, nagyon hora sikeredett. -
gaborbol
őstag
Azert ezek szep szamok! Persze dupla turbo, nekem meg a 2.9 szivorol mindig a Hofi vicc jut az eszembe, hiaba 200 loero.
"Szirenazott a mento, hogy aszondja NE-NO-NE-NO, tudod? De nem azert, hogy felre emberek mert jon a mento! Hanem, Emberek, toljatok mar be, mert a budos eletbe nem erunk be a korhazba."
-
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #4343 üzenetére
Irtam regebben az autos topikba volt munkatarsam haverjat. Renault Master 4 evesen vette 120K vagy 150K-val? szep allapotban. Bevitte a markaszervizbe, hogy akkor nagyszerviz, mondtak OK majd szolnak ha lehet erte jonni.
Aztan hivta a markaszerviz,hogy johet is a vasert, srac meg csoldalkozik, hogy-hogy ilyen gyorsan kesz lett?
Nem lett kesz vele, mert igazabol lemaradtak rola.
Mi az hogy lemaradtak rola?
Az hogy, a computer szerint az utolso hivatalos markszervizi latogatas 420K-nal volt meg. -
gaborbol
őstag
válasz
Xmodule #4305 üzenetére
Ha a fektarcsakat ki tudod cserelni akkor nyugodtan allj neki a lengescsillapitoknak is.
Azt hiszen nekem konretan ez a kit van: [link]
Annyi a szopas, hogy ha egyszer szetszeded akkor majd rajossz,hogy annak a lengescsillapitonak valoszinu mar annyi, a toronycsapagy is szar lehet, meg a lengescsillapito szoknya, ha mar az egyik oldalt kicsereled akkor a masikat is illik. Aztan viheted futomuveshez.Iszonyat penz megy bele aztan, lengokar, szilentek, stabilizator palcak, nalam a toronymerevitonek mind a ket csukloja kopogott, es akkor a hatuljahoz meg hozza sem nyultal igazan.
-
gaborbol
őstag
válasz
LaptopSystem #4274 üzenetére
En biztos valami hasonlot vennek egy zsir uj helyett. Azert ket ev alatt elbukni egy lakas arat rajta az durva. Persze en meg a 3-6 eves korosztalyt favorizalom, az meg mindig kulturalt, jopar evig auto lesz, onnan mar kevesbe faj az ertekvesztes.
-
gaborbol
őstag
Vagy fel eve szeretnem eladni a 2000-es evjaratu S80-at, ugy hogy nincs semmi baja, de nagyon nem jon ossze.
Amint kesz vagyok rajta valamivel, meg aznap vagy esetleg masnap valami mas szarik be rajata. Nagyon szepen egyben volt eddig, de most mar egyszeruen hullik szet az auto. Az osszes gumi az ajtok korul malnak szet, a motorterben az osszes eletromos kabelt vedo muanyag gegecso szo szerint elporladt . A gumi csovek szinten porladnak-szakadnak szet.
Az elmult 1000 Km tortenete:
Futomu kopogott, szilent es lengokar csere megcsinaltam, aztan mind a ket feltengely, majd a korom gyujto doboz J alaku gumicsove(26 dollar): Kb 1 eve szart be eloszor, de nem csereltem ki, tipus hiba, hogy egy bizonyos helyen kilyukad. Levagtam a lyukas reszt kapott egy uj bilincset ment vissza a helyere,minden ok-es.
Ket hete megint dobta a hibat, megvolt meg a gyari uj cso amit anno rendeltem. Persze most az egesz gumicso teljesen vegigrepedt, nincs mese, kicsereltem, de azt a szopast, ne tudd meg. Hogy ki a banat tervez alkatreszt ennyire elbaszott helyre, nem hiszem el.Aztan bontott ABS egyseg par honapo utan a mult heten szinten beszart, megint hoztam egyet garantaltan mukodo-tesztelt peldanyt a bontobol 89 dollar, most megint jo, kerdes meddig.
Tegnap elott kanyarodok ki az utcabol ra a foutra, meleg motor, ralepek a gazra.... es papam, de szepen megy-meg mindig, huz ahogy kell... kb 1 percig aztan elkezd morogni a motor, elszalad a menes, villog a check engine, lehuzodok, muszer radug( ott van bent a csomagtartoba mindig, 4 auto van gondoltam jol jon, persze csak a Volvot kell vele basztatni) 5. henger gyujtotrafo halott. Bolt, cserelm-e az osszeset vagy csak egy darabot. Hat most csak egyet kernek, 55 dollar lesz. Kicserelem, minden fasza.
Ma reggel elforditom a kulcsot meg sem nyikkan a kocsi.Toltore radug, muszer megint elovesz, riaszto rendszer hiba, szirena hiba, kozponti zar egyseg hiba. Hat b+, ha nem magam szerelnem el se tudnam hozni a szerelotol, ilyen utemben. Garantaltan tores mentes, minden elem gyari fenyezesu,kivul-bellul gyonyoru, masodik tulaj vagyok, Kb 100K-t raktam bele az elmult 5 evben.15 eves 353Km es eddig birta, meg en is.
-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #4250 üzenetére
Igen- sajnos van ilyen. A legzsak mogott a kormanyban van egy tekercs nem tudom nalatok, hogy hivjak, de igy nez ki: [link]
Az szarakodik, itt olyan $600 dollarra saccoljak a javitasi koltseget, vagy reszetelegeted a biztositekon keresztul. Van, hogy honapokig( akar 6-8) nem csinalja nalam egyszer sem, aztan van, hogy ket naponta sorba... Timpushiba, rengeteg leiras van hozza a neten.
-
gaborbol
őstag
válasz
Weareus #4020 üzenetére
Nekem se volt kilometerora for dilate am me to vizhifok, sot nem is engedte elinditani a kocsit harmadszorra.
Kivettem egy nap szabit mara, reggel kiszedtem csinaltam rola kepet, elkoccoltam a bontoba es kiszedtem harmat.
Az enyem 10.23 as verzio volt a legujabb meg amit talaltam az meg 24.4. azt szepen beletettem es minden viszza is jott lampakat is levette. Viszont amit tobben is irtak az is bejott,hogy az SRS error
Szepen kitorolltem es most minden jo.
Annyibol korrekt a Volvo hogy erre is kiterjesztettek a 10 ev 320.000 km garanciat, de abbol mar a 14. evevel nagyon kilog. Tervezesi hiba, tul kozel van a meleg motor hozza. -
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
Jovok haza ma melobol, egyszer csak elmegy a kilometer ora, fordulatszam mero meg a vizhofok, majd bedobja hogy
rake Failure Please Stop ASAP valamint kigyullad ABS es Service engine soon lampa is a muszerfalon.
Feknek semmi baja nem volt, nem is alltam felre, hazajottem leallitottam az udvarban. Megprobalom ujrainditani es nem engedi, nem idul el.
Valaki azt irta, hogy ki kell torolni a hibakodokat akkor megint hasznalhato egy darabig, vagy le kell huzni az aksikabelt, valaki meg azt irta hogy ha megnyomod a dudat akkor visszajonnek a muszerek es leveszi az osszes hibat mint ha mi sem tortent volna.
Megnyomtam a dudat es tenyleg, minden visszallt normalisra
Most olvasgatom a forumokat, es S40-S80-V70-XC70 1999-tol 2005 mindenkinel ugyan ez a gond, de megoldast meg nem talatam. Szerintem valami aksi/test/ csatlakozo gond lesz.
-
gaborbol
őstag
Valeo eletronika az nem olcso mulatsag kerem
Ha van bontoba akkor fillerekert meg lehet kapni, kicserelni magad is ki tudod, ha van valamennyi szerszam erzeked. Eloszor elsore egy jot szedtem ki a bontoba, aztan idovel az is beszart akkor hoztam egy masikat mint kiderult az szar volt de aztan szerencsem volt, mert a kovetkezo jo lett azota is megy.
Ennyi penzert nem nagy riziko a kocsi, szerintem a bontoba adnak erte ennyit vas arban, vagj bele ha gondolod.
-
gaborbol
őstag
Ki bassza meg, mert az jellemzoen nyari hiba,most meg mar November kozepe van
Floridaba menet ment el eloszor, nem is tudom 23-as biztositek talan, na meg a napfenytetobol a lehullo felesleges alkatreszekAzt a fekete vastudat meg mindig hordom magammal, pedig mar vagy ket eve leesett a tetobol.
Ja es meg egy mokas dolog eszembejutott, a tankajto retesze is szeret beragadni a bezart pozicioba, ki kell szedni es befujni egy kis WD-40-et ha kap akkor orokos megint. 950Km-es tura, ures volt a tank benzinkut, es nem birtam kinyitni
Pont tegnap lattam egy S80-at kifeszegetett tank ajtoval kozlekedni.
-
gaborbol
őstag
A legnagyobb baja, hogy oreg mar es jonnek rajta elo a gondok folyamatosan. Kerdes milyen allapotu kocsit sikerul venned es mennyit mesz vele, milyen motorral/ valtoval szerelt.
Az automata rizikos, mert alulmeretezett, iszonyatosan hullanak, meg a 2.9-es szivoba is a T6-ba meg meg inkabb mivel abba erosebb a motor. Nekem a sima szivo van 2000-es evjarat, 9,5 evesen vettem akkor meg garos volt a felujitott valto benne, a $2400 dollaros szamla most is ott van a kesztyutartoban.
A T6-ban a turbo is szeret kifekudni, a Volvo motorok onmagukban nagyon megbizhatoak konkretan a motorral nem szokott gond lenni. Ha vennek valamit akkor a T5-ot valasztanam, mert azokban jo a turbo, es az automata valto is(vagy esetleg kezi valtoval). Ez nem jelenti azt, hogy ha veszel egy T6-ot akkor garantaltan megszivod, de nagy ra az eselly.
Az enyemet azert adtak el, mert a valto felujjitast kovetoen a kozponti zar modul is beszart rajta, valamint a hatso ajto zarja, valamint a kormanyszervo rendszer is es ez onmagaban kozel volt a gazdasagi totalkarhoz.
A kormany szervo rendszer hajlamos a folyasra, latod hogy a szervo olaj szepen szivarog ra futomure, aztan eljon az a pont amikor mar annyira gyakran kell utantolteni az olajat, hogy kolteni kell ra ami nem olcso. $2400 korul hozat a szerviz az ajanlatot, kozponti zar modul $600 csak onmagaban, a hatso ajto zarja csak $200.
Megvettem, megcsinaltam ezeket uj vagy bontott alkatreszekbol,majd jott az ETM, ingadozott a fordulatszam. Ki kell pucolni, es ha makod van megszunik, ha nem akkor csere, valahol $1400 korul van arban. Volvo sokaig cserelte ingyen garba, de csak 10 eves korukig. 1999-2000 es evjarat allitolag a legrosszabb ilyen szempontbol eleg sok alkatreszt javitottak ki onnantol, szoval a kesobbiek jobbak.
A futomu teljes egeszeben ki lett cserelve, szilentek, lengokarok, gatlok,mert kopogott zorgott es most legutobb par hete a feltengelyek is, szerintem csak anyagarban az utolso ket evben rament $1500-2000 dollar, es szamtalan munkaora igaz ebben benne van egy szett Michelin Primacy gumi is. A bor ules ulolapot csereltem bontottra, mert 350K km utan mar eleg viseletes volt.
Rozsda nincs a kocsin, de a gumi tomitesek az ajtok korul elkezdtek malani, a kocsi kivul-bellul szep, de ha nem tudsz olcso szerelot, nem magad csinalod, nincs bontobol alkatresz, nincs masodik auto amit tudnal hasznalni, ha ez leterdel... Ha nincs legalabb 200K tartalekba a vasarlast kovetoen, akkor szerintem ne vegyel S80-at, mert lehet hogy kifogsz egy jot, de nagy esellyel belefutsz valami elhanyagolt joszagba amibe onteni lehet a penzt.
Majdnem 80.000 km-t raktam bele 4+ ev alatt, mindenhova elvitt Kanadtol- Key Westig, soha nem rohadt le az ut szelen,de minden meg lett rajta csinalva becsuletesen, es ez realisan nezve nem olcso. Most mar abban a korban vannak, hogy barmi barmikor elojohet rajtuk, es ha hasznalni akarod akkor kolteni kell rajuk.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #3767 üzenetére
2 ora sem kellett hozza, ez annyira trivialis melo, hogy nem is ertem, hogy hogy a peloba,hogy harom szervizbol egy sem csinalta meg. Tovabb tartott felbakolni a kocsit, meg leszedni a kereket mint kicserelni a feltengelyeket.
Mind a ket oldala teljesen oda volt, de 353.000 Km utan mar nem is csoda. Olyan szepen fut megint, hogy csak na, teljesen megszunt a remeges 70-110 Km/h kozott gyorsitaskor.
Volt Peugeot Parnter nalam is elotte HDI, talan 120K-t raktunk bele minden nagyobb gond nelkul. Nekem a Franciaval se volt kulonosebb bajom, A Volvoba eddig tobb valeo alkatreszt kellett cserilni mint a partnerbe osszesen
-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #3788 üzenetére
Hello!
So sikert es oromot az uj szerzemenyhez!
Itt egy reszletes leiras kepekkel a bor ules festeserol:
[link]
Roviden-tomoren, mire mindent osszeadsz kb $100 dollarbol jon ki ket ules anyagarba, rengeteg melo, es 6-9 honap mulva kezdheted elorol. Annak idejen en is gondolkodtam rajta, aztan a bontoba leszedtem a bor uleshuzatot es siman atcsereltem, legjobb lett volna kiszedni az ulest kompletten es atcsereleni oket sokkal rovidebb melo, rengeteg fem karikat kell kiszedni az ulesbol mire lejon a regi huzat es igy is ugy is ki kell szedni az ulest hozza, jopar orat megsporolhattam volna vele.
Az uleshuzat csere eredmenye:
[link] -
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81 #3775 üzenetére
Csatlakozom az elottem szolokhoz!
A T6-ba a turbo es az automata ebben a korban mar eszmeletlen rizikos, ugyan ez vonatkozik a 2.9-es szivora is, tudok mutatni a kesztyutartobol egy $2400 dollaros automata valto javitast. Es nem tudod, hogy mit veszel, eszmeletlen konnyu beleszaladni egy gazdasagi totalkarba. Nemcsak az automata valto miatt, de oreg lovak ezek mar, turbo, kormanymu, ETM, futomu, eszmeletlen penzeket lehet belelaptolni. Nagyon nagyon meg kell nezni mit veszel. Ezeket nem megvenni nehez hanem fenntartani.
Mindenkeppen a T5-ot valasztanam, azokba sokkal-sokkal megbizhatobb a turbo, az automata valto a motor meg ugyan olyan jo. Ha Volvot nezegetsz, szerintem erdemes elgondolkodni a Marsu altal emlitett peldanyon.
-
gaborbol
őstag
Szoval valoszinu utolso projektem az S80-on:
A gyari feltengelyek(jobb es bal) olyan $1200 dollar korul lennenekm ertelem szeruen egy $2000-t ero kocsiba azt kar beletenni. Viszont a gyari felujiitott( nem a gyar ujjitja fel, hanem erre szakosodott ceg) durvan $120 dollarbol megall a par es orok garanciat vallalnak ra. Gondolom ,mivel gyari kibirt 14 evet, a felujitott is ki fog birni parat majd az uj tulajnal.
Szombaton nekiallok aztan meglatjuk,hogy alakul
-
gaborbol
őstag
S80, fogtam vele egy iszonyat mely katyut az autopalyan, szakadt az eso, meg volt telve vizzel egy az egybe atmentem rajta, a jobb kerek szinte szo szerint eltunt benne. Aztan ket napra ra a bal oldal is kapott szinten egy katyut, iszonyat szarul ment a kocsi csak bolyongott az uton.
Megneztem a jobb oldalat, lengokarbol kiszakadt a szilent, kicsereltem a lengokart egy ujra, jobb lett, de nem az igazi.
Nem volt vele idom foglalkozni elvittem szerelohoz, elmondtam mi volt vele szerintem mind a ket oldalt at kene nezni.
Megneztunk minden rendben gumit kellett centirozni most jo. Hazafele megyek raz mit a barom, jobbos kanyarban kovalyog az egesz kocsi.
Atvittem masik szerelohoz. Hat ok nem is tudjak, ha valami egyszeru baja van akkor megcsinaljak, de ha kicsit komolyabb akkor nem.( WTF.. nem ebbol eltek???) Megneztek, nem latnak rajta semmit, szerintuk gumi vagy a felni ut, vigyem gumishoz.Elvittem a gumishoz, ott is elmondtam mi tortent, ne csak a gumit nezzetek hanem a futmovuet is, persze.
Behivtak a muhelybe nezzem meg, szerintuk a gumi is meg a felni is jo... talan egy nagyon picit ut mind a negy kerek, futomu szerintuk rendben van vegyek negy felnit meg negy uj gumit akkor kiderul (WTF????)
Hazavittem bepoccentem felbakoltam, mondom jobbos kanyarban csinalja leginkabb akkor a bal oldala lehet szar. Ezt nem vette eszre a harom szervizbol egy sem:
Ma elvittem futomuveshez, bealitottak, de egyenesbe gyorsitaskor meg mindig vibral enyhen a kocsi, megneztek szerintuk a gumik jok, futomu jo, automata valto hiba lesz.
Holnap elhozom a kocsit toluk, szepen kiszedem mind a ket feltengelyt fix ,hogy az lesza baja es nem az automata valto . Tele van a net vele, hogy ez okozza a vibralast az esetek 90%-ban .
-
gaborbol
őstag
Lovesem nincs hozza csak rakerestem google-lel, ahogy irjak tobben is nem indul-ugyan ez a hibakod:
Aksi biztos jo? Testkabel biztos jo? Lehuzni az akist a kocsirol varni fel orat majd urjaprobalkozni, de amit a legtobben emlegetnek az a uzemanyag pumpa modul hibaja:
p0607 Saab 9-3 0 281 011 055Gondolom a fenti linkel jobban jarsz vagy, ha valaki meg tudja javitani mint esetleg magaval a komplett pumpa+eletronika felujjitassal, bar ez sem veszes, gondolom a gyari uj cucc horror arban lehet.
[link] -
gaborbol
őstag
Kocsi nagyon erzi, hogy el akarom adni. Feltengely elkezdett kopogni, most rendelem hozza a cuccot, ezt meg megcsinalom rajta es ennyi, illetve az egyetlen mukodo taviranyito is beszart.
Vett esetleg valaki uj taviranyitot, es programozta hozza hazilag?
Csinaltam a priuson es elsore ment, gondolom itt is fog.
-
gaborbol
őstag
válasz
LegoHead #3603 üzenetére
Dolgoztam egy Lincol-on( Ford) a mult heten, azt mondtak nem megy a klima. Bekapcsoltad a kilmat es a kompresszor ment,mert ha megfogtad a klima csoveket a mototerbe azok jeg hidegek voltak de az utasterbe meg csak futott mind a bolod.
Mindent gombbal lehet allitani es a muszerfal alatt volt a hutes-futes berakva egy baszott nagy muanyag dobozba abba volt 2 db motor ami nagy muanyag lapatokat forgatott. Ha futeni akartal akkor jobbra fordult a lap elzarva a klima elol a levegot, ha meg balra akkor meg a futres nem ment. Az egyik motor tengelyerol letort a muanyag lap ezert nem erezted a klimat, mert futes modba volt beallva a lap.
Gondolm itt is az a helyzet, hogy az ami szabalyozza, hogy hova menjen a levego valamelyik resze nem megy rendesen. Persze a klimad lehet meg szar egy csomo mas miatt is.
A vicc hogy ez a szar alkatresz kb 20 dollarba kerul, viszont szet kell hozza szedni a teljes muszerfalat szo szerint, gyakorlatilag alig er tobbet a kocsi mint amit arajanlatot adtak ra. Valami 16-18 ora melora hoztak ki. Magat a hofok kezeleo panelt is kicsereltem, de a hiba a sajnos nem abban volt.
-
gaborbol
őstag
válasz
Weareus #3599 üzenetére
Azzal, hogy megprobaltatok megforrasztani semmi gond nincsen, rengeteg video-leairas van rola a neten es az esetek 90%-ban sikerul is teljesen atlag emberegnek is a javitas, en is megprobaltam volna.
Tehat ha jol ertem, ezt az azutot igy vetted ezzel a hibaval es most megprobalod megcsinalni, de nem tudni hogy ki javitotta mar elotte, illetve hogy mit csinaltak vele?
Ahogy olvasom, a bontott darab(amiben talan tudnek segiteni) akkor megoldas, ha megvan az eredeti modul es azon a szamok teljesen megeggyeznek a bontottal, akkor nem kell programozni, minden mas esetben igen.
Talatam egy ilyet:
[link]
Errol garantaljak,hogy mukodni fog a kocsiban, es programozni sem kell, szerintem arban annyira nem veszes.
$150 dollar+100 dollar es ha megkapjak a rossz alkatreszed akkor visszakapod a $100-t.Vagy ez, ez csak $99 dollar.
[link] ( itt is vissza kell kuldened a hibas modult)Ha az ABS lampa nem jott vissza es a kilomerora is mukodik akkor lehet,hogy a javitas sikeres volt es a hiba mashol lesz?
-
gaborbol
őstag
Hat igen, ha megnezzuk a listat, hogy 10 even kerszult mennyi autoba tettek kokretan ezeket a valtokat azert nem semmi es azokkal nincs tomeges gond.
Elhibazott dolog volt a Volvo reszerol, tudtak hogy gyenge lesz megis beleraktak. Azt mondjak a V8-hoz adott 5 sebessegessel nincs tomeges gond ott a motorral van tomeges gond -
gaborbol
őstag
Azt a durva..... hat ennek en sem allnek neki, nem veletlen fizetett az elozo tulaj 2400 dollart az automata felujjitasaert, hat ez baszott bonyolult moka
Itt valamit feluton rosszul raksz be, vagy nem pontosan stimmel az alkatresz es osszerakod, visszateszed a helyere es nem jo, fel is gyujtanam a kocsit vele egyetemben. -
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #3453 üzenetére
Nekem benne volt a kocsiba + a gyari videokazetta.
Valami olyan szoveggel, hogy "Az on autoja a letezo legmodernebb technologival van felszerelve( gondolom itt a cd+kazettas magnora kell gondolni
) gondoskodtunk rola, hogy on kenyelmesen es biztonsagosab utazzon barmilyen korulmenyek kozott.
Barmennyire jol is felszerelet legyen az on autoja, egy dologra sajnos nem kepes, lejatszani ezt a video kazettat... No shit! Kossz sracok!
-
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #3420 üzenetére
Szerintem valami nem stimmel vele. Ennyi kilometer belever es 3000 fontot koltott csak ra ami az egyszeru javitasokat, olajcseret meg gumikat is tartalmazza?
Ez minium 8-9 garnitura gumi, es ekkora futas soran nem padkazott meg semmit, nulla baleset se a futomuvet se a generatort se kormanyszervot se a lengescsillapitokat nem kellett javitani?
A belso ter is kizart, hogy ilyen allapotban legyen ekkora futasnal. a 200 kilonyi valeo alkatreszt meg sem emlitemBaratom golfja amit vett anno ceges kocsikent ismerostol 470.000km benne 4 evesen na azt is tekertek elore a kilometer elszamolas miatt erre is azt tipplenem.
-
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #3417 üzenetére
Uhh, hat ez nem hangzik tul jol
Akkor lehet hagyom a picsbe az outlanderbe a mokolast. majd megy telorol a navi aztan ennyi. -
gaborbol
őstag
válasz
runner 125 #3415 üzenetére
Hogy valt be neked az utolag bepitett cucc a volvoba? Annyi outlandert neztem mar, de szinte egybe sincsen gyari navi, ugy, hogy nekem is lesz majd a sorsom.
A szilentcsere jol megszopatott, a kis henger alapu uj szilentet egyszeruen nem tudtam bepreselni a szettel a helyere. Komplett lengokar csere lett belole 46$ dollar helyett $220 es elbasztam ra vagy 3-4 orat, mire rajottem, hogy ez nem fog menni.
-
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #3410 üzenetére
Ez igy korrektul hangzik!
En nem rizikoznek, egybol kernem a teljes olajcseret. Azt mondjak, ha mar szarul valtogat az mar eleve rossz, akkor mar eleve kapott, ezt elozne meg a redszeres olajcsere. Inkabb most 60k mint 250-400K par honappal kesobb vagy meg rosszab ha kulfoldon terdel le.
A vezeto ules kicsit jobban sikeredett:
(ennyire nem volt durva/koszos mint a kepen latszik, valmiert sotet lett a kep.)Aztan ma meg ismet szilent csere a lengokarban ...
-
gaborbol
őstag
válasz
FeRRaR1 #3403 üzenetére
A tied ujabb nem tudok rola mit mondani biztosra.
Ra kell keresni modellszam alapjan, de szerintem hasonlo mit az elozo szeria.
Az elozo generaciora kifejezetten nem ajonlott a trasmission flush( atoblites, magyarul leengeded es felotod) le kell szedni az olajdeknit, kitisztitani a magnest, kicsereleni a valto hazban levo szurot, tomiteseket.
8.8 L olaj kell bele tehat en vettem 12 litert es eppen csak eleg volt a vegen atmosni vele 3 kis lepesben. 14-16 litert irtak a tobbiek, gondoltam az rengeteg, de annyira nem volt az. Feltotod teljesen a rendszert jaratod 5-10 percet, vagy mesz vele par kilometert, aztan leengedsz 2 litert, megint feltotod, jaratod megint leengedsz 2 liter,es igy tovabb, igy lehet a leheto legtobb regi olajat kiszedni a rendszerbol.
Persze nekem az 1500 Ft-os olaj kell bele, neked a dragabb az mindjart mas teszta.
Az olaj nagyon nem mindegy, hogy milyen, csak es kizarolag azt lehet beletenni amit eloirnak, en oszinten nem nagyon hiszek egy szerelonek sem. Lassan kozel a negyvenhez eddig ketto olyat lattam aki tenyleg megbizhato volt ilyen teren. Hogy mit rakott vagy akar beletenni, meg hogy honnan jott az olaj Inkabb megveszem a markaszervizbol, vagy kimondottan azt a markat amit irnak, ha beszerezheto a szurevel tomitesekkel. cakk pakk.
Ha ez megvan akkor szoftver frissites, rengetegen irtak, hogy nagyon sokat segit, szerintem a tiedre is van valtoval kapcsolatos frissites.
Ha ez a ketto nem hoz eredmenyt, akkor el kell kezdeni gyujteni...
Sajat velemnyem szerint az auto gyartonak nem erdeke, hogy a valto orok eletu legyen. Gondolom beterveznek 10 ev vagy 140K( nem tudom mennyi az EU evi atlaga) Km-t elettartamra es, ha annyit kibir csere nelkul akkor nem kell vele foglalkozni.
Ha egyszer csinalsz egyet akar csak 60-75.000 km-utan a es a sajat kezeddel vakarod ki a femreszeleket a valto dekni aljabol es belegondolsz, hogy ez kering szepen az olajjal es reszeli a tobbi alkatreszt non-stop akkor rajossz, hogy a gyari utmutatas mennyire nem a hosszu eletre fog vezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest