Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ado.
ld az en "kornyezetbarat" C30 1.8Fem, a 10 literes etanolos atlagfogyasztassal. mindezt olyan futomuvel parositva, hogy elobb szorit be az ov, minthogy a kocsi elkezdjen lecsuszni az ivrol (ok, reszleges R csomag, legalabbis az R 17"es felnijei vannak rajta).
viszont a legjobb kornyezetvedelmi besorolasba esek es kb negyedannyit fizetek kornyezetvedelmi hozzajarulasra, mintha D4em lenne.
-
mayo#51
tag
Ha pedig levetítjük kicsiny országunkra a következtetésed, akkor nálunk az oka annak, h az emberek sokan F Astra-t és a Swift-et vesznek az az, h ez a két cég jobb autókat gyárt mindenkinél...
(#4735) runner 125: +1
(#4741) echterion: Én cseppet "drasztikusabban" csontoztam ki anno egy bömösöst, csöppet elkapott a hév, de legalább felfogta...
-
echterion
nagyúr
A kocsi mely részének élvezetéhez tartozik a kilométerekről való villogás, a 145-nél beleállok a seggedbe hozzáállás, a bevágok eléd a dugóban és ha nem sikerül beintek és ereimet kidüllesztve ordítok kifelé viselkedés? És sajnos a többség ekkora meg még nagyobb gyökér. Persze, itt is vannak kivételek és normális emberek, csak sajnos ők a kisebbség.
-
runner 125
nagyúr
Nem értetted meg amiről írtam.
Vehettem volna BMW-t is, nem is értem h keversz ide bármireféle komplexust.
Csak h egyértelmű legyen és értsed: soha nem ülnék bele olyan autóba, amivel nagy átlagban igazi tajparaszt, magukat alfahímnek képzelő, giccsruhákban vonagló, proli suttyók járnak, nem akarok szélsőségekhez tartozni, nem akarok az emberekből utálatot kiváltani, nem akarok tömeg lenni, sem köcsögbéemvés, és így tovább.
Leírtam a linkelt hosszú postomban is, h a BMW-k műszaki tartalmát én nem kérdőjelezem meg, de egyszerűen Mo.-n a BMW tulajdonosok egy apától származnak, legalábbis a szellemiségük biztosan.Noh ez kijött beőlem, mindegy, befejeztem.
hdman
Úh, ez állat lehet, gyönyörű. Egy a kár, h nem 4WD.
-
-
100x inkább Volvo mint BMW
magamutogatós, elszállt ,nagymenő embereknek való a BMW,én is ezt tapasztalom BMW-sekkel kapcsolatban,hogy akinek ilyen autója van az azt hiszi magáról,hogy mindenek felett van,és ő az utak királya és sajnos úgy is viselkedik az utakon!
UI.sajnos ez a tapasztalat,pedig egy szép autóról beszélünk,és az nem az autó hibája,hogy bunkóvá teszi a tulajdonosát valószínű már előtte is az volt
-
FeRRaR1
őstag
Engem is megviccelt egyszer egy merci, Vianó 2009 mivel a tulajdonos újrabőröztette a kormányt, kicserélte a szőnyegeket, és a váltó gombot, + újra fújta az első lököst, kimosatta a motorteret, ráadásul fél évvel korábban, szóval semmi sem tűnt zsír újnak. Így lett benne 160e km ami tök reálisnak tűnt, amég le nem kérdeztük egy Mercedesnél dolgozó ismerőstől hogy az utolsó regisztrált szervizét 2012-ben kapta 286e kilométerrel. Olaszországban...
Eddig ez egyszer fordult elő, a többinél a körültekintő átnézés elég volt. Persze az is lehet, hogy csak szerencsés voltam.
-
-
kcs73
aktív tag
Ha már így személyeskedünk!!!!
Én nem azt írtam,hogy hülye vagy,hanem,hogy hülyét csinálsz magadból!
Erre te le ostobáztál!!!!!
(Mert gondolom a szar után vesszőt akartál írni!!!!!)
Így én azt hiszem,hogy a kettőnk közül te vagy az ostobább!!!!!!!!!
Egyébként a Q7-ről én nem írtam semmit,azt meg pláne nem,hogy szar!!!!
Én az XC90-ről írtam,hogy jó!!!!
Ezek szerint.........persze csak tegyük fel........ha én azt mondom,hogy én okos vagyok,akkor te ebből arra következtetsz,hogy te meg hülye vagy!!!!!!
Persze csak tegyük fel............ -
kcs73
aktív tag
LuckyL te miért rontod itt a levegőt??
Miért jó az,hogy hülyét csinálsz magadból?????
Az ismerősőm egyik reggel elfelejtette bevenni a kanyart egy felüljárón,és lezuhant az alsó útra!!!
XC90-ben ült!!!
3 mentő,1 helikopter......stb.....
Ő meg megúszta a balesetet!!!
Mondanom se kell,hogy milyen autót vett megint!!!!!!!! -
FeRRaR1
őstag
Nekem a megane csinált olyat, hogy megálltam Pécsett egy komolyabb domboldalban, majd nem indult az 1.9 dci, mondom mi a ....., átnéz, hibakeresés, önindító teker, minden okésnak tűnik, hibát sem ír, egy rossz nyekkenése nem volt addig, szerelőm sem tudta, úgy hogy felhívtam egy renault szerelőt, ő mondta, hogy van egy pumpa a motortérben, és meg kell pumpálni (WTF?!), miután meredek helyen parkolsz, egyébként nem indul el
Mondom ilyen nincs a világon, pedig parkoltam már ott rengetegszer, ilyet még más nem produkált. Nagyon horror autóik vannak, egyiken ülést próbáltam állítani, én hülye menet közben, és a háttámla csutkára hátravágódott mikor a Német pályán haladtam (laguna) szerencsére nemsokára volt egy pihenő, de könyörgöm, szét kellett szednem az ülést, vissza ekecskedni a szétugrott dolgokat, utána jó lett, de ez tavaly volt és egy 2006-os törés mentes autóról beszélünk...
Mindegy, ne offoljunk többet, nem lenne elég ez a topik, ha végig akarnánk sorolni a rönyők dolgait...
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
FeRRaR1
őstag
Szia,
Igen ez az újabb 2. generációs S80, nekünk is van a családba ezen kívül még egy 2003 164 losvas, nagyon szerethető és kényelmes, bár közelében sincs a futómű az újnak, ha sietni kell szeret nagyon alul kormányzott lenni, de viszont majd egy literrel kevesebbet fogyasztott. Hatalmas tér elöl hátul nagy csomagtartó ott is.
Erről van most szó:
Egyszerűen hihetetlen, mikor a radaros tempomat magától fékez, majd gyorsít autópályán, mikor beállítod hogy 200.-ig kövesse le az előtted haladó porschet németbe, és vele együtt gyorsít lassít, akár meg is áll, vagy vészfékez. Hihetetlen biztonságérzetet nyújt, hogy egy ilyen hosszú kár 2000km-es úton a radar is figyel helyetted ha te nagyon fáradt lennél.
Tényleg nagyon szeretem, oda figyelek rá, mindent meg akarok adni neki, hogy sokáig szolgálhasson, de ez a váltó dolog aggaszt kicsit.
gaborbol
Nekem a drágábbik olaj ment bele 5.700,- per liter nagyker áron.
Gondoltam hogy nem egy életbiztosítás így, hogy soha nem cseréltek benne, de sajnos én már túl későn tudtam csak megtenni, mivel 200e + van már benne. Igazából hosszú utakon teljesen elhagyja, csak itt városba feltűnőbb néha a rántása.Viszont lenne valami konkrét tanácsod vagy javaslatod esetleg, ami nekem megoldhatná ezt a problémát?
Mert én már tanácstalan vagyok, reméltem hogy az olajcsere megoldja, de csak kicsit jobb lett tőle, amit egyik szerelő javasolt, váltócsere, de a többi nem tudott mit szólni rá, azért ha egy mágnes szelep, vagy nagytakarítás segít rajta, nem költenék rá egy vagyont. (csak ha nagyon muszáj) -
Lizsó
csendes tag
-
runner 125
nagyúr
-
aneda
senior tag
Igen 225 esetén előfordul, hogy beleér a kerékjáratba, ezért cserélhető gyárilag az aláfordulás határoló.
S80 esetén jól emlékezhetsz, ott viccesebb a gumiméret, gyárilag 215/55 a 16-os méret, ennek megfelelően a 17-es is 225/50-re változik.
(érdekes módon a V70-re ír a gyári füzet 205/55R16-ot és 215/55R16-ot is) -
MPowerPH
félisten
Fizikai oldalról nézve, ha a levegő meleg, akkor romlik a hatásfok égéskor. Ugye a hideg levegő kisebb helyet foglal mint a meleg, ezért fajlagosan több levegő juthat be az égéstérbe, aminek köszönhetően nagyobb végnyomás érhető el a robbanás után. És a srác azt mondja, hogy bizony alul méretezték ezt. (bár az közel nem biztos, hogy az R -nél is fennáll ez) Egy nagyobb intercooler egyébként sem egy nagy kiadás, R-hez rengeteg típus kérhető, 250 font-ért nem is drága.
-
MPowerPH
félisten
Szia.
Mennyire igaz az az állítás, hogy a nyári melegben iszonyat legyengülnek ezek a turbo motorok?
Én egy itteni tulajjal beszéltem, és az ő állítása szerint 10 fokig érzi jól magát, 30 fokban pedig hatalmas erőveszteséget kénytelen elkönyvelni.
Csak azért, mert én is hasonló után kergetőzök, igaz az R-est kajtatom. De ha ez igaz, akkor kapásból egy nagyobb intercooler is alap lesz rá. -
MPowerPH
félisten
Igen, vezettem már 2.4T-t, és nem az a versenyautó. Ezért is nézem az R-t. Van tőlünk pár percre egy Volvo szervizes, aki tuninggal is foglalkozik. Stage 1 nem lenne túl drága, és komolyabban hozzá sem kellene nyúlni, így kapnék több lóerőt, na meg a fogyi is kellemesebb lenne. Sokan mondták, hogy kerüljem a geartronic-ot, és válasszam a manual-t. Én is manual párti vagyok, de így még jobban leszűkül a kör.
-
aneda
senior tag
Egyedi regadót akartam, így az akkor árlista alapján kiszámoltam az extrákat, így jött ki ~13.7mFt listaár. Pedig az autóm elég fapados (alap rádió-volt, no telefon, no tempomat, no digitklíma, stb.)
Nem vagyok pontosan tisztában az új autó árakkal, de szerintem ma 8-9 milláért Mondeót adnak, esetleg Passatot. -
zsid
senior tag
Van 4 16-os fekete acélfelnim, csere 1 az 1 ben ?
Amikor felnit vettem tavaly az S80 alá, akkor ilyesmit szerettem volna mint ez, aztán pont nem volt ilyen eladó, vagy már elkelt. Aztán lett végül az a 16"-os , ami most van.
-
CYBERIA
őstag
Akkor nem tudom, ilyen egyszeri problémák vannak néha. Lehet hogy előző nap kevesebbet mentél, nem volt ideje visszatöltődni. Mondjuk ha kiállsz a garázsból, akkor ki tudod próbálni, hogy -15°C-on hogy indul.
Én a helyedben mérnék egy akkufeszültséget indítás előtt. Esetleg érdemes megnézni, hogy néhány fogyasztó bekapcsolásával mennyire esik le a feszültség.
Gyertyákra a kézikönyvben 45 000 kilométert írnak.
-
CYBERIA
őstag
Alapvetően igaz.
De ha minden igaz, a te váltód ugyanolyan AW55-50, mint a 340 N·m nyomatékú dízelhez (az áttétel is ugyanaz), tehát ennyit mindenképpen bírnia kéne. Nem tudom hogy chiptuninggal meddig megy fel a nyomaték, de nem hiszem hogy ennél lényegesen nagyobb lehet. Szóval véleményem szerint mehet a dolog, de azért lehet hogy előtte nem ártana egy automataváltó-olajcsere.
Egyébként én is egyre inkább kevésnek érzem ezt az erőt, 100-150 N·m pluszba jól esne, de főleg 1500-2500 között kéne még nyomaték.
-
truba
tag
Nekem, az öreg szaki ahová hordom az autóimat, mindig azt mondja, hogy vízpumpát minden vezérlés cserénél illik cserélni, mivel az új szíj nagyon feszes- a régi pumpa tengelyét nagyon feszíti amit az nem bír el, na ekkor szokott előbb csak szivárogni, aztán meg folyni a hűtővíz a pumpánál.
Én vezérlés cserénél, mindent cserélnék a helyedben, főleg, hogy megvan mindened.
-
zsid
senior tag
Helló!
Szerintem a T6 annyiban különbözhet a többi fajtásaitól, hogy padlógáznál valamivel jobban megy. Ez vajon megéri azt a többletköltséget, ami a nagyobb fogyasztásból ered?
Én az esetek 80%-ában autópályán/országúton használom a kocsimat. A sebességlimiteket betartva ~10liter/100km körüli fogyasztásokat produkál,ami egy ekkora autótol végülis nem sok. Városban viszont 12 alatt nem nagyon áll meg, még óvatosan használva sem. A legutóbbi pesti mérésem azt hiszem 13,8l/100 volt. Ehhez képest egy D5 eléggé barátságos fogyasztást tud produkálni.
Lehetséges, hogy a 4 sebességes Geartronic dob sokat a városi fogyasztásomon. Egy barátomnak S80 T5-je van 5 sebességes kézi váltóval, saját bevallása szerint, normálisan közlekedve 10 liter körüli fogyasztása volt Pesten (igaz az övé kevesebb egy hengerrel és egy turbóval).#1839: nekem kéne egy cartridge a hátsó CD táramba
-
tkazmer
addikt
és gondolj bele, a korabeli s60asoknak a fordulóköre meg ha lehet, még rosszabb
ennek ellenére - nem tudom hol parkolsz -. pl. a roosevelt téri gresham parkolóházban azért lehet vele közlekedni.
a 163le nem volt nagyon kevés? vezettem 2007-es s80 185le-t, és azért annyira nem ragadtatott el...ami most kapható, a 205le-s már azért egy szimpatikusabbnak tűnő motor -
CYBERIA
őstag
Dehogynem, szerintem olyan 120-150 lóerő alatt elég halovány. Valaki szerint még a T4 motorral is, mondjuk ez már erősen igényfüggő hogy kinek mi az erős és a gyenge.
„Szerintem még ha 95LE maradt az eredetiből, akkor sem vészes.”
Zsír újonnan sem volt sokkal több. Nagyon ritka eset az amikor annyit tud a motor, mint amennyit a gyártó állít. Olyan 88-94% a jellemző, bár létezik ennél rosszabb is, meg 100% fölötti is (tehát erősebb a motor mint papíron, a kerékagyon mérve).„Azt hiszem Mondeoban is van 1.6, 3as BMWben is, Octaviaban meg talán 1.4es is és azokkal is el lehet gurigázni.”
Egy Wartburggal is lehet (kis tuninggal egész jól is tud menni magához képest), de ha már rászán valaki százezreket, milliókat, akkor szerintem ne kelljen már szenvedni a lehető leggyengébb motor miatt. Volvo S80 1.6D-nél is az a helyzet, hogy egyesben még úgy tűnik hogy milyen jól megindul, de a kettes után már egyértelmű hogy nem passzol a motor az autó tömegéhez.„Én arra lennék inkább kiváncsi, hogyan alakul a fogyasztása az S40 2.0-hoz képest.”
Én úgy mondom hogy az 1,8 literes néhány tized literrel fogyaszt többet az 1,6 literesnél, ellenben jóval nyomatékosabb. A kétliteres az 1,8-ashoz képest fogyasztásban majdnem plusz fél liter, nyomatékban viszont kisebb a különbség mint az 1,6-os és az 1,8-as között.Lehet válogatni.
-
hdanesz
őstag
Szia! Köszi a választ. Még nem néztem meg, nem volt időm. Így időben jött a válasz.
Szerintem még ha 95LE maradt az eredetiből, akkor sem vészes. Én csak ahhoz viszonyítom,h. a 206-osom 68LE és 1050kg...de elcsattogok vele. Főleg városban használnám, évente 2-3hosszabb (200-400km-es) túra lenne csak.
Majd' 10éves autótól nem várok csodát, biztos van rajta pár hiba. De úgy vagyok vele, ha nagyobb motorikus/szerkezeti baja nincs akkor remélem jó vétel lesz. A fehér szín különösen tetszik, legalább nem kell szenvedni a megfelelő árnyalat kikeverésével ha javításra kerül a sor.
-
tkazmer
addikt
megértem, hogy elvitte, 200ezernek tényleg nem szabadna rajta komolyan meglátszódnia. habár a bőr 5 év alatt azért öregszik, de ha odafigyeltek rá akkor egy 5 éves 200ezres volvo még nem vészesen öreg.
a szlovák rendszámosdit nem ismerem, németet biztosan lehet szerezni legálisan, cégalapítás nélkül is(tartós bérlet)
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Könyvajánló
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- ZIDOO médialejátszók
- Kikristályosodik a Razr 60
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest