- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
válasz
sh4d0w #18241 üzenetére
Igen közben rájöttem hogy csak le akarnak rázni. De ezt hogy deríthetem ki mi baja? Mert ez egy bináris egyébként itt van
Ismerem a syntax error-t, programozom, de ki tudja mit művelnek egyesek. A lényeg az hogy semmit nem lehet vele csinálni, mert mindenre ezt írja.
Az pedig mitől lehet hogy egy beállított PPA-t egyszerűen ignorál az apt-get update? (ott van előtte updatekor hogy "Ign")
-
sanzi89
addikt
válasz
sh4d0w #17796 üzenetére
Lehet, hogy a fenti kommentben elírtam, de megnéztem újra, a parancssorba jól írtam. Van a mappában egy xy.run állomány, parancssorban kiadom, hogy xy.run és kapom ezt a hibaüzenetet.
u.i.: Arra gondolok, hogy nem kellene, hogy az is gondot jelentsen, hogy egy dolgot megnyissak. Fent pedig, hogy egy Linux telepítéséhez kell egy Linux buherálni.
-
Jester01
veterán
válasz
sh4d0w #17071 üzenetére
Én inkább pont ilyenre bíznám, ami ugyan korlátozott képességű de amit tud azt garantáltan tudja.
Az ntfs millió nüanszát (alkalmasint specifikáció nélkül) valahogy utánozni próbáló csoda drivertől én jobban tartanék. Persze biztonsági mentése amúgy is mindenkinek van, igaz?De nyilván ez itt csak elméleti eszmefuttatás, természetesen az újrapartícionálás az ajánlott megoldás.
-
bambano
titán
válasz
sh4d0w #16841 üzenetére
a./ redir csomagot felrakod és azzal beforwardolsz egy portot a virtuális gép ssh portjára
b./ tűzfal szabályokban csinálsz egy dnat szabályt szintén a virtuális gép ssh portjára.
c./ bemész ssh-val a virtuálist tartalmazó fizikai gépre és csinálsz egy portforwardot.vagy arra a portra, amire szükséged van.
-
-
rt06
veterán
válasz
sh4d0w #16588 üzenetére
markat sem? nekem van olcson elado
szerk.: nem lattad az uvegtigris 2-t?
-
bambano
titán
válasz
sh4d0w #16575 üzenetére
amikor login ablakkal várakozik, akkor még nincs userhez rendelve a session, tehát nem fogja tudni elindítani a gui-s cuccokat.
ha bejelentkezve hagyod ott, akkor már userhez van rendelve, csak ott át kellene hágni az azonos user két sessionje közötti határt.
de beírod a guglinak, hogy null X server és ilyen találatokat hoz, mint ez meg ez.
-
MacCaine
őstag
válasz
sh4d0w #16081 üzenetére
Chakra lett végül.
Viszont van egy kis szívás: live módban minden rendben volt, viszont telepítés után nincs hang.
Pulseaudio démon fut, hwinfo ezt írja a hangkártyáról:[gz@leonard ~]$ hwinfo --sound
16: PCI 08.0: 0403 Audio device
[Created at pci.319]
Unique ID: RE4e.N1SFU+cXY72
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:08.0
SysFS BusID: 0000:00:08.0
Hardware Class: sound
Model: "nVidia MCP79 High Definition Audio"
Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
Device: pci 0x0ac0 "MCP79 High Definition Audio"
SubVendor: pci 0x1043 "ASUSTeK Computer Inc."
SubDevice: pci 0x1503
Revision: 0xb1
Driver: "snd_hda_intel"
Driver Modules: "snd_hda_intel"
Memory Range: 0xf7f78000-0xf7f7bfff (rw,non-prefetchable)
IRQ: 21 (94854 events)
Module Alias: "pci:v000010DEd00000AC0sv00001043sd00001503bc04sc03i00"
Driver Info #0:
Driver Status: snd_hda_intel is active
Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknownVeromix-on hiába állítgatok bármit. Valami ötlet?
-
-
ko9
addikt
válasz
sh4d0w #15956 üzenetére
Igazából mindegy, majd az RDP portjára állítom a VNC-t, hátha akkor átenged, most ez legyen a legkisebb bajom...
Lenne viszont egy nagyobb problémám - igaz ez Android alapú, de a vége a hiányos Linux ismereteimben merül ki...
Csináltam egy mentést a készülék egyik partíciójának egy részéről (ugyanis ez FSTABban sincs benne, csak egy hidden partícióként, és a mérete van megadva - 100Mb).
A parancs ez volt:shell@android:/ # dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/dump bs=1024 count=102400
Lehúztam gépre, majd a file parancs kimenete ez:
[root@ExARCH platform-tools]# file dump
dump: x86 boot sector;
partition 1: ID=0x83, starthead 0, startsector 204816, 262144 sectors;
partition 2: ID=0x83, starthead 0, startsector 466960, 1572864 sectors;
partition 3: ID=0x83, starthead 0, startsector 2039824, 524288 sectors;
partition 4: ID=0x5, starthead 0, startsector 2564112, 4989008 sectors, code offset 0x4f - kicsit tagoltam, hogy átláthatóbb legyen.
Ezt szeretném szétszedni, hogy az egyes részeket lássam, hogy mit rejtenek, viszont tippem sincs hogy lehetne. Egybe mountolni nem tudom, mert nem találja az EXT4 filerendszert, fdisk -l-re fdisk: unable to read dump: Inappropriate ioctl for device a válasz...Köszönöm előre is a segítséget
-
rt06
veterán
válasz
sh4d0w #15841 üzenetére
legszerenyebb velemenyem szerint marhasag mezei netezeshez igy megbonyolitani, de ez egyeni preferencia kerdese, illetve aze, hogy pontosan miert, mihez is kell
buktato lehet egyreszt a sebesseg (ki tudja-e az otthoni geped szolgalni ezt normalis sebesseg mellett), masreszt az ipcimbol adodoan futhatsz teruleti korlatozasba (ha kulfoldrol akarod hasznalni adott orszagban levo oldal megtekintesere, es megfogjak a szerver ip-jet, mert az meg magyar - erre mondjuk eleg kicsi az esely, de elofordulhat)
konfignal openvpn-rol tudok nyilatkozni
- ha bridge-et hasznalsz (nalam pl bridge-ben van a wlan es egy xen halokartya - ha mukodne a lan kartyara rendesen a pci passthrough, az is itt lenne), tun helyett tap device-t hasznalj
- push "redirect-gateway def1" beallitas kelleni fog, hogy minden (netes forgalom is) a vpn-en keresztul menjen
- push "dhcp-option DNS a.b.c.d" beallitas, hogy a nevfeloldas is mukodjon a kliensen (ezt tobb helyen lattam mar lehagyva - legalabbis sejtesem szerint, mert ugyan klienskent csatlakozva a vpn-en akart menni a netem, de nevfeloldas nem volt) -
-
rt06
veterán
válasz
sh4d0w #13235 üzenetére
erdemes mindharom lancot drop-ra allitani?
az input es az accept egyertelmu, hogy ugy a legjobb, viszont ha az output is drop-ra van allitva, az nem szopat meg minden egyes alkalommal, amikor valami uj programot akarsz hasznalni?amugy drop-ra van az allitva, csak nem a lanc alapertelmezett viselkedesevel, hanem o maga adott meg kulon drop szabalyt (es naplozza is ezeket)
-
MacCaine
őstag
válasz
sh4d0w #13138 üzenetére
Igen.
Találtunk egy olyan scriptet, ami megcsinál mindent telepítés közben. Itt van. Teljesen jól végigmegy, megcsinálj a partíciókat, utána mondja, hogy telepítsem, az is lefut hiba nélkül. Rebootnál meg nincs grub menü első körben, aztán kiír egy csomó mindent, mint mikor rendesen bootol, aztán megáll a backtrack háttérképénél. Ennyi. Egyelőre nem találtam megoldást a problémára...
-
-
Zolien
csendes tag
válasz
sh4d0w #12620 üzenetére
Ja akkor oké, most már ezt is tudom pontosan. Viszont bosszant a helyzet, Debian - én úgy veszem észre - tudná, hajlana rá, csak nem tud együttműködni a karival. Nem úgy van, hogy a monitor jelöli ki a felbontásokat a kártya által leképezni tudott tartományból? Vagy egy ilyen régi csatolónál mai képarányról ne is álmodjak? Nem vagyok annyira otthon videokártyákban.
-
bambano
titán
válasz
sh4d0w #12360 üzenetére
A word2x-et nem tudtam letölteni, pedig megtaláltam, mert olyan régi, hogy a sourceforge-n sem ment a letöltése.
A wvlatex meg deprecated az abiword kedvéért, az abiword meg simán elszállt, mint ólajtó, a konvertálási próbálkozásaim közben. Ettől az ökörségtől, amit itt elkövettek, még Freddy Krüger is hidegrázást kapott volna...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sh4d0w #12178 üzenetére
Na, ezzel nem voltam tisztában, hogy a Vista-t és a Win7-et nem kedveli a Suse.
Sajnos azt nem tudom megoldani, hogy két külön vinyóról bootoljanak az OS-ek, mert egy merevlemezt tudok felhasználni a mókára. A másik az egy 1TB-os, és majdnem tele van adattal, amiket nem tudok kimenteni (és szerintem ilyen HDD árak mellett, nem is lesz kimentve egy ideig... 2 hét alatt 2-3x-os árak lettek...).
Lehet, hogy teszek még egy próbát a két OS dual-boot-jára, és ha nem jön össze, akkor elkezdek gondolkodni valami más disztribúción. Debian származékok tehát jól működnek együtt a Win7-el. Kubuntu és Mint tetszik.
Jut eszembe, van elfekvőben egy 40GB-os PATA-s vinyóm. Szerintem azon gyakorlok. -
Epic79
tag
-
Epic79
tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sh4d0w #12176 üzenetére
Az oké, hogy utólag össze lehet hegeszteni valahogy a dual-boot-ot, de nem ez érdekel. Hanem, miként telepítsem, hogy ne jöjjön elő ilyen hiba? Más sorrendben esetleg? Először Suse, aztán Win7? Vagy a Suse telepítésénél oda kell figyelni valamire? Vagy ami a legrosszabb, nincs lehetőség erre Win7-el, csak XP-vel?
-
rt06
veterán
válasz
sh4d0w #12085 üzenetére
koszonom (es bambano-nak/nek? is) a valaszt
elso korben a xen-nek estem neki, egesz jo leirasokat talaltam rola, viszont belefutottam egy olyan problemaba, hogy nem akarja felismerni a raid vezerlomet (aminek okat nem igazan ertem, bele van forgatva a kernelbe)kerdesem az lenne, hogy megoldas lehet-e, ha csinalok egy initramfs-t, abba beledobom a modult, es ott betoltom azt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest