- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V2 - origami
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fooler89
őstag
Van egy Pctv 110i. Ezzel az a probléma, hogy a hangot úgy lehetett csak megoldani, hogy a kártyáról kábellel kivezetem a hangot ezt a hangkártya vonalbemenetére kötöttem. Így viszont tvtime indításánál minden egyes alkalommal hangerőt kell adnom a bemenetre és mikor kilépek akkor le kell némítani. Na erre sikerült írnom egy scriptet(nem értek ehhez de sikerült összekanalazni) még az ubuntus időkben, de akkor alsa hangrendszert használtam, most viszont pulseaudiót.
Hol találhatnék ehhez valamilyen segítséget?. Arch linux 64bit.
-
-
Fooler89
őstag
Van egy ext4-es partició mountolva a home könyvtárba amit torrentezésre használok.
Ez a partició olyat csinál, hogy letörlök pár mappát vagy letöltök, de ujraindítás után ezeket elfelejti. Ehhez kapcsolható még egy olyan hiba amit észrevettem, hogyha futni hagyom a böngészőt és ujraindítás vagy kikapcsolás után bejelentkezek a kdebe akkor azt írja, hogy nem szabályosan volt leállitva a böngésző. Vissza akarom-e állitani bla bla....megjegyzem mindegyik böngészőnél.
Eddig azt hittem, hogy a nobarrier kapcsoló fstabban okozza a hibát, arch wikiben írják, hogy adatvesztés okozhat. Ezért barrier=0 álltam át, de ez se oldotta meg a problémát.A naplozás kikapcsolás nem okozhatta ezt?
# tune2fs -O ^has_journal /dev/sdXYAz elméletem, a kde nem jól állitja le a futó programokat és ezért van az adatvesztés.
KDE Arch linux 64bit
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz sh4d0w #11191 üzenetére
Se ubuntun se debianon se windows 7-en nem így megy.
Leállitja, majd induláskor elindítja és visszadobálja azokat az ablakokat amiket használtam. Firefoxba is úgy van beállitva, hogyha leállitom a programot az előzőleg használt oldallakal adja vissza. Olyankor szokta ezt a hibaüzenetett kiírni mikor becsúszik egy áramszünet.A lényeg, hogy elfelejti azt amit csináltam rajta. De most, hogy így gondolkodtam rajta rájöttem, hogy azóta qbittorrentet használok és lehet, hogy újrainditásnál újra leszedi azokat a torrenteket amiket én letöröltem de a listában még benne van.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Megint egy kis segítség kellene. Ugye két rendszer van a szubnotin az arch és a windows. Jól megvannak egymással de valahogy az órát/dátum-ot egyikőjük se tudja megjegyezni.Ha bekapcsolom a gépet, mindig be kell állitanom az órát és a dátumot független, hogy windows vagy linux.
[link] Ezt a linket nézegetem, de nekem nem sikerült eddig megoldani, valaki tudna nyújtani egy kis útmutatást?MOD:
Most jut eszembe. Gnome 3-ban nem tudok belépni a terület és a nyelv beállitásokba. Mikor elindítanám, kapok egy üres ablakot meg 2 process-t ami 100% és 100%-on futtatja a progit.
Valaki tudna ebben segíteni?[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Siriusb #11371 üzenetére
/etc/rc.conf HARDWARECLOCK="localtime" beállitva.
Deamonok közt ott a hwclock. A gép megjegyzi az időt helyesen. (laptopMost amit csináltam, bios-setup beállitottam az időt, bebootoltom az archba és látom 4 órát tévedett az óra és 21-dikét ír a gnome, a fenti beállitásokkal.
MOD: A másik anomália egyszerre csak megoldódott. Pedig régóta fent állt.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Siriusb #11375 üzenetére
[fooler@fooler-laptop ~]$ locale -a
C
en_US
en_US.iso88591
en_US.utf8
hu_HU
hu_HU.iso88592
hu_HU.utf8
hungarian
POSIX[fooler@fooler-laptop ~]$ locale
LANG=hu_HU.utf8
LC_CTYPE="hu_HU.utf8"
LC_NUMERIC="hu_HU.utf8"
LC_TIME="hu_HU.utf8"
LC_COLLATE="hu_HU.utf8"
LC_MONETARY="hu_HU.utf8"
LC_MESSAGES="hu_HU.utf8"
LC_PAPER="hu_HU.utf8"
LC_NAME="hu_HU.utf8"
LC_ADDRESS="hu_HU.utf8"
LC_TELEPHONE="hu_HU.utf8"
LC_MEASUREMENT="hu_HU.utf8"
LC_IDENTIFICATION="hu_HU.utf8"
LC_ALL=/etc/rc.conf
LOCALE="hu_HU.utf8"
DAEMON_LOCALE="no"
HARDWARECLOCK="localtime"
TIMEZONE="Europe/Budapest"
KEYMAP="hu.map.gz"
CONSOLEFONT="lat2-16.psfu.gz"
CONSOLEMAP=
USECOLOR="yes"Nem, jó. Amugy fent van az lxde felület is és lxdmel indítva se jó.
-
Fooler89
őstag
válasz Speeedfire #11376 üzenetére
Gugliz rá!!!
-
Fooler89
őstag
válasz Jester01 #11380 üzenetére
Siriusb: hu átszerkesztettem, a console fontot is átírtam.
/usr/share/zoneinfo/Europe/Budapest létezik de tartalma számomra nem értelmezhető. Tele kriksz krakszokkal.
~/.bashrc nincs erre vontakozó rész.
[fooler@fooler-laptop ~]$ sudo locale-gen
Jelszó:
Generating locales...
en_US.UTF-8... done
en_US.ISO-8859-1... done
hu_HU.UTF-8... done
hu_HU.ISO-8859-2... done
Generation complete.Jester01:
Biosban megint beállitottam a dátumot majd beléptem az archba.
fooler@fooler-laptop ~]$ hwclock -r --localtime --debug
hwclock a(z) util-linux 2.19.1 csomagból
/dev interface to clock használata.
Feltesszük, hogy a hardveróra a(z) helyi időben marad.
Várakozás az óra ütésére...
az óraütés megvan
A hardverórából olvasott idő: 2011/07/23 14:39:24
A hardveróra ideje: 2011/07/23 14:39:24 = 1311424764 másodperc 1969 óta
2011. júl. 23., szombat, 14.39.24 CEST -0.401650 másodperc
Utána beléptem a biosba és le volt nullázva a dátum/idő.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Jester01 #11382 üzenetére
[fooler@fooler-laptop ~]$ sudo hwclock -r --localtime --debug
Jelszó:
az óraütés megvan
A hardverórából olvasott idő: 2011/07/23 15:32:01
A hardveróra ideje: 2011/07/23 15:32:01 = 1311427921 másodperc 1969 óta
2011. júl. 23., szombat, 15.32.01 CEST -0.467209 másodperc
[fooler@fooler-laptop ~]$ sudo hwclock -w --localtime --debug
Utolsó csúszó igazítás: 1969 után 1311427626 másodperccel
Utolsó beállítás: 1969 után 1244067229 másodperccel
A hardveróra a(z) helyi időt mutatja
az óraütés megvan
A hardverórából olvasott idő: 2011/07/23 15:32:06
A hardveróra ideje: 2011/07/23 15:32:06 = 1311427926 másodperc 1969 óta
Time elapsed since reference time has been 0.999103 seconds.
Delaying further to reach the new time.
A hardveróra beállítása 15:32:06 = 1311427926 másodperc 1969 óta
az ioctl(RTC_SET_TIME) sikerült.
Az óra -0.0 másodpercet csúszott az elmúlt 67360696 másodpercben, a napi -0.007692 másodperc csúsztatási tényező ellenére.
A csúsztatási tényező beállítva napi -0.000002 másodpercre
[fooler@fooler-laptop ~]$ sudo hwclock -r --localtime --debug
az óraütés megvan
A hardverórából olvasott idő: 2011/07/23 15:32:28
A hardveróra ideje: 2011/07/23 15:32:28 = 1311427948 másodperc 1969 óta
2011. júl. 23., szombat, 15.32.28 CEST -0.309063 másodpercEzt nem értem.
-
Fooler89
őstag
[fooler@fooler-linux ~]$ sudo pacman -Syu
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
a(z) core naprakész
a(z) extra naprakész
a(z) community naprakész
a(z) multilib naprakész
a(z) archlinuxfr naprakész
:: Teljes rendszerfrissítés indítása...
:: Lecseréli kernel26-t erre: core/linux? [I/n] i
:: Lecseréli kernel26-headers-t erre: core/linux-headers? [I/n] i
függőségek feloldása...
belső ütközések keresése...
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (nem sikerült kielégíteni a függőségeket)
:: audit: igényli a következőt: kernel26-headers>=2.6.30
Ezt, hogyan tudom megoldani? Ezt olvastam,de nem értem.Ha a vainfora ezt kapom, akkor működik a vdpau?
[fooler@fooler-linux ~]$ vainfo
libva: libva version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/lib/dri/nvidia_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA API version: 0.32
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems VDPAU backend for VA-API - 0.7.3
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG4Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG4AdvancedSimple : VAEntrypointVLD
VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Fooler89 #11456 üzenetére
Sikerült az elsőt megoldani, csak törölni kellett az audit progit.
Most viszont, a laptopon újratettem mind a két rendszer (win7+arch) az idő így most jó.
A történet, aksiról használtam a gépet és a lxde nem figyelmeztett, hogy merül az aksi csak egy hülye jel volt amiből azt vettem le, hogy félig van az aksi. Erre ráküldtem egy frissítést a rendszerre. Elkezdtem telepíteni és hupsz egyszer csak lekapcsolt a gép.
Az első maradandó károsodás, hogy nem megy a flash. Azt mondja frissítsem le, de közben már megtettem, erre gondoltam, akkor letörlöm és újra felrakom. Ezzel csak ez a baj.
[fooler@fooler-hp ~]$ sudo pacman -S flashplugin
függőségek feloldása...
belső ütközések keresése...
Célok (1): flashplugin-10.3.181.35-1
Teljes letöltendő méret: 0,00 MB
Teljes telepített méret: 14,74 MB
Kezdődhet a telepítés? [I/n] i
(1/1) csomagok integritásának ellenőrzése [######################] 100%
(1/1) fájlütközések vizsgálata [######################] 100%
hiba: nem sikerült végrehajtani a tranzakciót (ütköző fájlok)
flashplugin: /etc/adobe/mms.cfg létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/bin/flash-player-properties létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/applications/flash-player-properties.desktop létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/flash-player-properties.png létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/flash-player-properties.png létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/flash-player-properties.png létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/flash-player-properties.png létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/flash-player-properties.png létezik a fájlrendszerben
flashplugin: /usr/share/licenses/flashplugin/LICENSE.pdf létezik a fájlrendszerben
Hibák léptek fel, nem frissült csomag.Mit tudok ezzel kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Fooler89 #11477 üzenetére
A laptopos történet folytatódik...
A pacman frissítése közben, ugye lekapcsolt a gép. Most szeretem volna feltenni a supertux (mario klón) játékot de egy fájl hiányzott neki (libogg). Újra telepítettem de így se fut a játék.
Kérdésem, valamivel el lehet érni, hogy a pacman nézze át az egész gépet és ahol hiányzik valami azt feltelepíti? -
Fooler89
őstag
válasz Siriusb #11495 üzenetére
[fooler@fooler-hp ~]$ supertux2
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:223 [/home/fooler/.supertux2] is in the search path
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:223 [/usr//share/games/supertux2] is in the search path
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'controller' finished after 0.202 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:62 Couldn't load config file: Couldn't open file 'config': No such file or directory, using default settings
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'config' finished after 0.046 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'addons' finished after 0.033 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'tinygettext' finished after 0 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'commandline' finished after 0 seconds
Inconsistency detected by ld.so: dl-open.c: 597: _dl_open: Assertion `_dl_debug_initialize (0, args.nsid)->r_state == RT_CONSISTENT' failed!
Így se jó. -
Fooler89
őstag
válasz Siriusb #11506 üzenetére
Az is borzasztó, hogy írtam, frissítés közben elszállt a gép azaz adatvesztés volt ezért nem megy.
Nem pont a supertuxal van bajom, hanem úgy általánosságban nem tudok telepíteni.
Pacman meg csiga sebességben működik.
De látom, az első megérzésre kellett volna támaszkodnom. Reinstall. -
Fooler89
őstag
Lenne a kis subnotim atom procival.
Azon agyalok így olvasgatás közben, hogy megérné-e nekem a ramba bootoltani az arch linuxot. Lehetőség meg van rá, csak a módját nem ismerem, de vajon érezhető gyorsulás lesz-e?
Többen írják, hogy a programok indításánál érezhető gyorsulás sehol máshol nem viszont cserébe a boot idő hosszabb.Valaki csinált ilyet? Tapasztalatok?
-
Fooler89
őstag
Hogyan tudom azt megcsinálni arch linux alatt, hogy a laptopon és a monitoron két külön asztal legyen?
Kiterjesztett asztalnál jelenleg elcsúszik a tálca, azaz nem látom a futó programokat se.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Igen Nvidia. Na mármost megtaláltam ezt én is viszont nem ezzel van a baj.
A baj, ott kezdődik, hogy jelenleg ha közös felbontásra hozom őket (1024x768) ami egy 16:9 képernyőn hát gyönyörűen olvasható betűket kapunk.
De viszont windowsban képes vagyok 1366x768-ban szinkronba hozni a két képernyőt (subnoti csak ennyit tud) szóval a hardver képes rá. Így már a betűk is olvashatóak. Ezt szeretném valahogy elérni de a monitornál nem ajánlja fel ezt a lehetőséget. A legjobb az lenne ha két asztalra lehetne bontani a két monitort és nem ezt a kiterjesztett ocsmányságot kellene használni.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Lenne egy problémám a flash-el a kis laptopon (Arch 32bit)méghozza hogy az összes flash anyaga "átvilágít" (jobb szót nem tudok rá) a többi ablakra.
Terminált felhozom akkor látom a weboldalak reklámját hiába kicsinyitettem le a böngészőt a tálcára. Így még fórumozni se tudok, reklámokat meg nem minden oldalon tiltom le(valamiből az oldalnak is meg kell élni aki persze számomra nem zavaró reklámokat szolgáltat)Próbáltam a gpu gyorsítást kikapcsolni nem segített, arch fórumon meg nem tudom feltenni kérdésemet annyira nem vagyok jó angolból. (még magyarul is nehéz leírnom)
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
LXDE felületen nem lehet adobe-air programokat futtatni? (phupper)
-
Fooler89
őstag
Aurből leszedtem, majd mikor indítanám ezt kapom.
[fooler@fooler-hp-linux Downloads]$ adobe-air airphupper_0.8.3_setup.air
adobe-air: Extracting application to directory: /tmp/adobeair.hqnUkOD6Yb
adobe-air: Attempting to start application
I/O warning : failed to load external entity "/etc/opt/Adobe/certificates/AIR/crypt//config.xml"
Unable to parse Document: /etc/opt/Adobe/certificates/AIR/crypt//config.xml.
Unknown desktop manager, only Gnome and KDE are supported
.Error: EncryptedLocalStore database access errorAzért kérdezem mert nem tudom,hogy létezhet ilyen.
Az új flash, hogy szerepel a többieknél? Nálam megszűnt a bug és működik a hardveres gyorsítás. -
Fooler89
őstag
Bindelésben kellene segítség.
Van egy ntfs meg egy ext4-es partíció egyiken win7 másikon xubuntu(11.10).
Az ntfs partición ahol van a windows lenne egy-két mappa amit be szeretnék bindelni a /home-ba. Ezzel minden rendben van csak annyi a bajom, hogy nem tudom a tulajdonba venni a felhasználommal ezeket a mappákat. Hiába adom ki parancsba a chown egyszerűen nem veszi át a jogot és így nehézkes ez a mappát karbantartani.A másik Arch linux AMD videokártya. Kérdésem, kézzel frissítitek az fglrx-et esetleg catalyst-hook vagy catalyst-daemon?
Ha jól értelmezem akkor a hook kernel frissítéskor frissíti az fglrxet a daemon pedig bootkor ellenőrzi, hogy frissült-e a kernel, ha igen akkor frissít.
Csak azért kérdezem, mert a daemont feltettem működik patentul viszont hiányzik a catalyst-generator. Ha ezt fel szeretném tenni akkor viszont le akarja törölni a daemont. -
Fooler89
őstag
Kérdésem egyszerű lesz, 3-as verziójú kernelnél miért nem működik a hálókártyám? Xbuntun és arch-al is próbálkoztam de egyiken se tudom beüzemelni, így elég nehézkes használni a rendszer ráadásul mind a kettő integrált. Az egyik nvidia a másik AMD.
Valamit változtattak amiről tudnom kéne? Kivettek a kernelből valamit vagy egyszerűen 2 bugba ütköztem egyszerre?[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz wetomi #12371 üzenetére
Asztali A75 (asrock A75-hvs) laptop NV ION [link]
Az asztalinál beismeri de csak néha akaródzik működni, dhcp-n keresztül nem mindig kap ipt. Ezt megoldottam egy pci-s lan kártyával.Laptopnál fel se ismeri és mivel telepíteni szeretném a laptopra az archot, ott nincs lshw ifconfig-ra meg egy eszközt se listáz. Természetesen a kérdésemtől elkanyarodtunk teljesen, mert arra lettem volna kíváncsi, hogy változtattak-e valamit a 3-as kernelben ami ennyire felboríthatta a hálózati kártyák kezelését. Netalán kézzel kell betölteni a modulokat? Udev a hibás? Vagy mi a fészkes fenét tudtak eltolni egy működő cuccon.
-
Fooler89
őstag
válasz wetomi #12373 üzenetére
Rákötöttem egy switchre és rendbe jött így már fent van az arch.
Xfce4-et tettem fel, megtetszett. Az indításával lenne gondom, nem akarok gdm-et feltenni, mert sok gnome-s függősége.
Most ott tartok, hogy bejelentkezek felhasználómmal és egy startxfce4 paranccsal elindul.
Ezt szeretném automatizálni, de sehogy se sikerül. [link]
Ezzel próbálkoztam de semmi siker, megpróbáltam még az lxdm-et azzal nem akart beléptetni hasonlóan a slim-hez. Kell valami mást is állítani az inittabon kívül? Mert a slim(vagy lxdm) is megfelelne.bambano: Nem hinném, mivel akkor nem instabilan működne hanem egyáltalán. Amúgy is azt, honnan tudhatnám meg?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Már sikerült bár nem tudom mi történt, de érdekelne a megoldás szóval elmondom.
A slim betöltött viszont se root-al se a felhasználóval nem tudtam belépni. Beírtam a kódot, majd eltűnt egy pár másodperce a kép, majd visszadobott.Most sima daemon-ként indítva inittab alapértelmezett állapotban működik. Ja és feltettem az xorg-xdm-et sajnos úgy se volt jó.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy tudnám megoldani azt arch linuxon, hogy a tapipadot kapcsolja ki, mikor az usb-s egeret rádugom.
Ha ezt nem is, de azt viszont nagyon szeretném, ha bill kombinációra lehetne kapcsolni.
Mielőtt valaki kérdezné, nincs rá külön funkció gomb. -
Fooler89
őstag
válasz kovaax #12856 üzenetére
Letudnád írni pár szóban vagy mondatban, hogy melyik disztró mivel tud többet/kevesebbet vagy fogalmazzunk úgy, hogy melyik disztró tetszett és miért?
Nem akarok flém wart csak tapasztalatokat megosztani.Nekem két disztróval van mélyebb ismeretségem ez a Debian és Arch. Archnak a wikijét szeretem, meg a könnyebb konfigurálását. A Debian viszont stabilabb, kevesebb a bug viszont írtó nehéz számomra átlátni a rendszerét és megoldást találni egy hibára. Gondolok itt arra, hogy a squeeze és a wheezynél egy program telepítése különbözhet, azaz nem biztos, hogy találsz hozzá jó leírást. Ennek a tetejébe még az tetszik, mikor a különböző blogokon fent van egy tutorial, végigcsinálod 5-ször és utána rájössz, hogy 1000-dik kommentben ott a javítás a leíráshoz, de a blog készítője nem javítja ki.
Nem bántó szándékkal írom ezt a posztot csupán kiváncsi vagyok, hogy a különbségeket jól látom és valós dolgok alapján döntök, nem csak az én tapasztalatlanságomról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Archnál nem, mert ott mindig a legújabb verzióhoz alakítják a wikit, egy-két nap eltérés persze lehet a frissítés és a wiki frissítése között de a régi csomaghoz nem készül leírás.
kovaax: Ezt a google kereső funkciót nem használtam eddig. Köszönöm a válaszodat, megpróbálom így, hátha megbarátkozom a debiannal.
Ha szabad offolnom, a jövőben tervezek laptopot vásárolni amivel kiválthatnám a asztali+szubnoti kombót. Döntésemet erősen befolyásolja a linux driverek minősége így tapasztalatokra lenne szükségem intel igp-kel kapcsolatban.
Nagyon szeretem az AMD termékeit, de a linuxos driverekkel nem állnak jól, ezért mint gyártó kihúztam a listáról, még az nvidia jöhet a képbe, de velük szokott lenni a legkevesebb gond.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz body007 #12876 üzenetére
"Csökkent a random hátast dobások száma" Ahha szóval mostmár tudom mitől csinálja ezt a gnome3. Megérzésem is ezt sugallta.
Eddig tapasztalatok alapján azt kell mondanom, hogy a fglrx-nek van mit fejlődnie, hiába a nagy támogatottság. Az is igaz, hogy mostanában az AMD nagyobb figyelmet fordít linuxos driverekre, de ez még mindig kevésnek bizonyul.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Általában az ilyen kérdésre az ubuntu a megfelelő válasz. De leírhatnád az igényeidet akkor talán pontosabb választ is kaphatnál.Sőt legpontosabb választ saját tapasztalat alapján kaphatnál.
Irány virtualbox és próbálgasd a disztrókat!Jó tanács: ne add fel!
(#13058)
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Megkérdezem, hátha ti tudtok segíteni.
Videolejátszás gyorsítását szerettem volna megoldani ati kártyával, de több problémába is ütköztem.
Az smplayer hibával leáll pedig mindent a wiki alapján állítottam be. A vlc random ad hangot, ha add akkor meg recseg függetlenül a hardveres kodolástól, ja és a hangerő állításnál elállítja a főhangerőt a rendszeren. A gnome playerben működik a gyorsítás le is veszi a cpuról a terhet viszont sehogy se tudom beállítani, hogy a feliratban helyesen mutassa az ékezetes betűket(érdekesség, hogy csak az É Ű betűket nem jeleníti meg) (kódolás volt unicode,utf8,iso8859-2, nyelvet hun-ra állítottam)
A terminálból indított mplayer működik de használata számomra kényelmetlen.
Azt se értem, hogy mplayer-vaapi csomaggal miért müködik jól működik a lejátszás, az eredeti mplayerrel meg nincs hang, hiába írom be a megfelelő kapcsolókat.Kérdés, érdemes lenne megpróbálni az opensource drivert? Egyáltalán támogatja az APU-kat?
Én nem találtam erre vonatkozó írást.[fooler@fooler ~]$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced,
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Nem lehetne itt folytatni? [link]
Csak a topic szakmaisága miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Nagy hülyeséget csináltam segítsetek.
Conky-t szerettem volna beállítani, hogy automatán induljon a géppel.
El is indult, topban láttam, de az asztalon nem jelent meg.
Addig addig probálkoztam míg észrevettem, hogy már 8 processz fut conky néven.
Egyesével el kezdtem kilövöldözni, mikor véletlenül kilőttem valamit, feltételezem, hogy az xfce ablakkezelőjéhez volt köze, mert azóta nincs cairo-dock csak a no-opengl-es és tvtime-ra ilyen hibaüzenetett kapok.Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/fooler/.tvtime/tvtime.xml
xvoutput: No XVIDEO port found which supports YUY2 images.
*** tvtime requires hardware YUY2 overlay support from your video card
*** driver. If you are using an older NVIDIA card (TNT2), then
*** this capability is only available with their binary drivers.
*** For some ATI cards, this feature may be found in the experimental
*** GATOS drivers: http://gatos.souceforge.net/
*** If unsure, please check with your distribution to see if your
*** X driver supports hardware overlay surfaces.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest