-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
A kérdésem a következő lenne: aki jártas mindháromban, hogyan konfigurálna egy szűz Linux (mondjuk Ubuntu/Debian, verzió nem adott) szerverre egy ilyen környezetet ?:
Apache 2.x + PHP 5 + Postfix
Elsősorban az installálás sorrendjére volnék kíváncsi (ha jól tudom, 1. Apache 2. PHP, a Postfix talán 3.) és az alapvető "must-have" konfigurációs lépésekre.
Tehát hogy néz ki egy ilyen összeállítása, minden extra nélkül ? (parancssorban kiadott parancsokat beleértve)Óriási segítség lenne, ha valaki leírná, mert 1-2 napon belül kapok egy ilyen feladatot (a konkrét paramétereket majd akkor tudom meg).
Több éves Unix (AIX) rendszergazdai múltam van, de az Apache és a PHP konfigurálás/üzemeltetés kimaradt a repertoárból. Szereztem könyveket a témákban, de azok nagyon részletesek és szorít az idő.
S.O.S. és előre is nagyon köszönöm annak, aki segít !
Üdv
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Linux/BASH script írásban jártasak számára egy kérdés:
Paraméterezhető scriptet kellene írnom, ilyesmi formában:
<scriptnév> -a -b -c -d -e ....
Hogyan tudnám megoldani, hogy pl. a "-a" utáni paramétert (pl. számot) ne 2. számúnak vegye, hanem elsőnek ? (Mert ilyenkor az "-a"-t veszi elsőnek alapból).Illetve, hogyan passzolok át egy ilyen paramétert a scriptnek értelmezésre ?: pl. -c 2500 (tehát értelmezze azt, hogy a "-c" benne van a param listában és az utána lévő értéket is)
A paraméterek sorrendje mindig fix ? (Ez azért is fontos, mert ki kell íratnom hiányos/nem megfelelő paraméter megadás esetén a usage-et)
Régebben foglalkoztam már ezzel, de évek teltek el azóta...nem ugrik be és amit eddig neten találtam, azon se leltem meg a pontos választ. Ez egy határidős dolog, 2 napom maradt rá és ez csak a jéghegy csúcsa belőle.
Remélem, érthetően fogalmaztam
Előre is köszi mindenkinek !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged