- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimla65
aktív tag
Az első hozzászólásból kimaradt,hogy az install végén az
Installation finished.No error reported
üzenet jelent meg. -
szimla65
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Vladiem tudom melyik grub volt(1 vagy2)Ezt honnan lehet megtudni.
leslieke:a belinkelt oldal szerint a
sudo grub parancsra pedig azt írja,hogy
sudo: grub: command not found -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre szorulok,most telepítettem újra a win xp-t ahhoz,hogy a linuxot is tudjam indítani újra kell telepíteni a grubot.Ezt meg is csináltam és ezek után semmi nem jön be.csak a fekete képernyő.Szerintetek mit csináltam rosszul.
A grub installt így tettem fel.
Live Cd-t indítottam és utána terminálban ezeket a parancsokat adtam ki.
sudo su
mount /dev/sda5 /mnt
grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda
Várom a segítséget -
szimla65
aktív tag
Üdv!
Lenne egy problémám amit nem tudok megoldani.AsusF3M-AP113 notebook-on a beépített kamera netezés közben bizonyos oldalaknál bekapcsol(világít a led és a kamera működik,a Camorama progival néztem)és sehol nem találáok lehetőséget ahol ki tudom kapcsolni.Van-e erre progi vagy valami más megoldás.
Várom a segítséget -
szimla65
aktív tag
ÜDV!
Segítséget szeretnék kérni.A probléma a következő Egy HDD-n több OP rendszer telepítése,használata.Egy HDD-n van a VIN XP,UBUNTU,MANDRIVA.Az XP-t telepítettem előszőr utánna a Mandriva-t,majd az Ubuntut.Indításkor bejön a Mandriva felülete és választhatok,hogy melyik rendszert szeretném használni,de a felsorolásban nem szerepel az Ubuntu.Mit tehetek valamit elrontootam vagy még nincs teljesen kész.Az XP és a Mandriva működik.És még egy kérdés az origószoftverbázisról töltöttem le a Mandriva-t(KDE)és ott az van írva,hogy magyar nyelvű.már az elesén a nyelvválasztásnál(F2)nem szerepel a magyar,és a frisítés után sem lessz magyar.(Mandriva 2010 KDE)Várom a válaszokat.Kezdő vagyok de szeretek kipróbálni új dolgokat. -
szimla65
aktív tag
ÜDV!
Segítségre lenne szükségem.Ma feltelepítettem egy ASUS notebookra az Ubuntu 10.04.LTS rendszert,símán probléma nélkül felment.Az internet működik(vezetéknélküli) a frisítések megvannak.Semmi mást nem csináltam mert kezdő vagyok és úgy gondoltam első lépésnek ez is jó.A baj akkor tünt fel amikor induláskor az XP-t választom,elég lassan töltődik be azután nem tudok vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni.Leállításnál nem áll le a gép.Az XP és az Ubuntu külön partición van.Egyenlőre azt sem tudom ,hogy lehet a linux-ot teljesen eltüntetni.Várom a válaszotokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest