- Ilyen lesz a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
bambano #22483 üzenetére
SoX ismeri az mp3 formátumot, csak a jogi dolgok miatt nincs benne alapból, neked kellene fordítani source-ból mp3 library (LAME & MAD) támogatással.
Egyébként köztes (kerülő) megoldás lehet, ha SoX-al FLAC-ba konvertálod, onnan már LAME is tudja mp3-ba, és elvileg nincs veszteség a FLAC miatt.
-
Osiris
őstag
válasz
bambano #22466 üzenetére
Rengeteget keresgéltem és azt találtam, hogy a 64 bites ubuntuban a badram grub paramétert nem igazán tudja senki milyen formában kell megadni: a 32bites címekkel nem lehet használni.
Én még nem jutottam oda, hogy ki próbáljam a badram paraméter használatát, de holnap arra is sor kerül. Remélem nekem sikerül a memtest által megadott memóriacímeket megfelelően megadnom (azt már tudom, hogy a memtest tud direkt ilyen formátumban visszaadni hibás címeket).Amit kipróbáltam és valamit csinál az a kernelparaméterként megadott "memtest=4". Ezt szintén a grub-ban adom meg és a dmesg-ben valóban látszik, hogy a boot elején leteszteli a modulokat, de amit a memtest86+ is csak a 7-es tesztben talál meg azt ez meg sem találja.
Holnap remélem a badrammal sikerül megoldani ezt a dolgot.
-
OddMan
őstag
válasz
bambano #22469 üzenetére
Köszi! Amúgy most olvasom én is, hogy nem lehetséges szoftveres raid tömbbe rakni az efi partíciót. Megpróbálkozom újra a telepítéssel úgy, hogy a 200mb-os efi partíció külön lesz és a többi partíció meg már valamelyik raid tömbbe kerül.
Azon gondolkozom, hogy csinálhatnék az sdb-re is egy efi partíciót és oda elmenthetném az adatokat az sda-ról. Ha esetleg valamelyik hdd-vel történne valami, akkor az is meglegyen, bár lehet ezeket az adatokat a grub-install paranccsal és egy live-cd segítségével is meg tudom majd tenni, ha esetleg szükség lesz rá valamikor. -
bucihost
senior tag
válasz
bambano #22451 üzenetére
500 gigát nem szívesen tömörítenék, mikor kb 20 giga maga a rendszer. ugyan ott lennék ahol a part szakad, óriás méretű backupom lenne. Ezért gondoltam egy sima rendszerszintű mentésre, hátha...
Cyber_Bird: Próbáltam több ilyen-olyan progit. a gond a free esxi licensszel lesz. ott meg nincs "varázslat". lehet venni pár ezer $/€-ért licenszt
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano #22372 üzenetére
wifivel használom a netet, úgyhogy az be van kapcsolva.
emvy: mindjárt megnézem a bios-t.
mod: a biosban nincs semmi. Viszont most látható a bluetooth, látja az eszközöket, viszont küldeni/fogadni nem tudok vele. De ennek előbb utánaolvasok, addig nem kérdezek
Utoljára kb. 10 éve használtam bt-t linux alatt.
ngabor@Lenovo-G510:~$ dmesg | grep Blue
[ 7.018807] Bluetooth: Core ver 2.20
[ 7.018821] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 7.018825] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 7.018827] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 7.018833] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 12.534599] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[ 12.534602] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[ 12.534607] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[ 12.612328] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 12.612335] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 12.612340] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11 -
Lacces
őstag
válasz
bambano #22291 üzenetére
Jó, igaz
. Akkor az, hogy az Apache, Ngnix, Gunicorn, Jetty http szerverek (és az adatbázisok - bár ezeket jól belehet konfigolni.) párhuzamosan egyidőben futnak, ugyanazon a Debian webszerveren.
Mert én úgy hallottam, hogy egy webszerver-t nem érdemes több adatbázist és http szervert felrakni, bár én ebben erősen kételkedem.
-
-
kagzer
aktív tag
válasz
bambano #22225 üzenetére
Hát, ha lehet ilyen szar szóviccel élni, ez mesa, tesa...
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
client glx vendor string: Mesa Project and SGI
client glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: nouveau
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NV34
OpenGL version string: 1.5 Mesa 10.5.5Vladi:
A direct renderingre, Yes van... viszont a GLX visuals tele van slow értékekkel.Egyébként itt a teljes kimenet:
[link] -
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #22225 üzenetére
Tévedsz. attól, hogy mesa, még lehet hardveres a gyorsítás. Ha ki tudja hajtani a hardvert. nvidiánál a noveauo vonal nem tudja. Ez a baja az illetőnek.
Valamit még akartam... hmmm... mit is?
Jah igen:
kagzer:
Nem te írtál a logoutra cikket?
a glxinfonak az elejét nézd meg. direct renderinget főleg.
sajnos gyári driver nem lesz már, a nyílt meg ennyit bír. Vagy nézz esetleg meg egy másik disztrót. Hátha ott újabb verzió van pl. -
sonar
addikt
válasz
bambano #22110 üzenetére
Kicsit tegyetek képbe.
Most kimondottan RAID1 (illetve akkor RAID0 is) HW-es és SW-es megoldásról beszélünk pro és kontra.
Viszont akkor hogyan kötöd a winyókat (backplane hova van kötve)? RAID kártyára vagy alaplapra?
Illetve mondtad a cache-eket, de azt a raid kártya menüjében lehet állitani, hogy a Disk Cache-t használja.Mi a helyzet a komolyabb RAID-ekkel. RAID5, RAID 6?
Ha lesz 2 nap szabadidőm akkor nézek egy teljesitmény tesztet, hogy melyik mit tud.
Ez egy olyan terület amit érdemes kicsit körül járni. -
újraregelt
tag
válasz
bambano #22110 üzenetére
Saját emlék: ha valódi hardveres vezérlőről van szó és olyan ingered támad, hogy
- diszket áttenni másikba, megőrizve az adatokat
- kontrollert cserélsz, mert a régi elromlott és az újban a fw verziója picit eltér az eredetitől
akkor a hardveres óriási szopás.
Cserébe úgy vettem észre, lényegesen gyorsabbak a hardveresek, mint a szoftveres megvalósítások (bár nem kizárt, hogy ez a kontroller belső, a szerverével közel megegyező memóriájának, az abban létrehozott cache-nek köszönhető) -
kovaax
őstag
válasz
bambano #22099 üzenetére
Sajnos az érdekes oldalak timeoutolnak nekem. Ez valami konfog szoftváre hozzá(?):
https://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=TOOL-ASUItt meg dánlódok vannak:
http://www.ibm.com/support/Hátha van valami használható is. Azt persze nem tudom, hogy le lehet-e tölteni support nélkül.
-
janos666
nagyúr
válasz
bambano #22080 üzenetére
Jól kezdődik: The rawio is a deprecated interface since Linux kernel 2.6.3.
De ettől függetlenül sem arra való / jó arra, amit én szerettem volna.Bind-eltem egy block device-t raw device-nak, de ahogy sejtettem, erről nem lehet hagyományos filerendszert mount-olni. Ez csak arra jó, ha valaki a saját programjával szeretne nyersen adatokat tárolni filerendszer nélkül, avagy valamilyen saját egyedi filrendszerrel, amit a saját programja kezel, nem a Linux kernel/OS.
Talán az a legegyszerűbb megoldás, ha veszek még 8Gb RAM-ot, és akkor teljesen irreleváns lesz, hogy kvázi elfecsérlek-e belőle 1-2Gb-nyit vagy sem.
De azért fura, hogy ennyire merev a rendszer, és hogy senki olyannak nem jutott még ez eszébe virtualizáció kapcsán, akinek megvan a tudása/ideje/jogosultsága, hogy bevarázsoljon egy mount opciót, aminek hatására minden műveletet directio-ként kezelődik.
Azért kösz a tippeket.
-
Horvi
őstag
válasz
bambano #22070 üzenetére
Köszi a segítséget. Közben találtam egy ilyen kis leírást és itt azt írja, hogy Note: This will not work if you have not setup an email server. Na most ha ebből jól szűröm le akkor a mail küldési dolog csak akkor fog menni ha beállítok mail szervert. De ilyet még nem csináltam a banánon szóval akkor mailt értesítést sem fog küldeni?
-
válasz
bambano #21977 üzenetére
Hehe
Na most megakadtam. Udev szabályokban tud valaki segíteni? A winyómon levőő partíciókat (meg egy másik winyó van esatán) nem érem el userként, csak rootként. Udev szabályokat kéne kreálnom, csak még azt se tudom, hogyan álljak neki...
A belsó winyón (amit néha lehet kiszedek) csak ext4 van, az esatáson NTFS is.
Pl. :
SUBSYSTEM=="block", ATTRS{SERIAL}=="HITACHI_HTS725032A9A364_100823PCK304GKG6KWWJ", NAME="hdd"- hogyan magyarázom meg, hogy az egy winyó? subsystem=block?
- a serialt az udevadm info kimenetéből elég neki odaadni?
- name miben számít?
- szabályban hogy adom meg, milyen jogokkal mountolja?Még túrom a mant , csak lehet fogok ezzel kapcsolatban még hülyeségeket kérdezni
-
McSzaby
őstag
válasz
bambano #21961 üzenetére
Alapvetően teljesen igazad van csak a xubuntun fut minden fos, amit nem akarok "egyből az internetre" rakni. De igen, ez is egy opció nálam, viszont inkább a VM-t preferálnám először.
Ha ott gondok jönnek elő, vagy sokkal lassabb, akkor természetesen marad a Xubuntu alatti virgácsolás.
-
kovaax
őstag
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #21909 üzenetére
C2D-k vannak a T400-akban, azok röhögve elvisznek még bármit. Az előző, CoreDuos-s T60-am is teljesen alkalmas volt még mindenre. SSD egyikben sem volt. Ráadásul mindegyiket KDE-s disztrókkal használtam / használom, azok még csak nem is vékonyak annyira.
Zewa: nem úgy volt, hogy ugatsz a Linuxra?
Amúgy a véleményem az, hogy 64 bites C2D proci, és 2GB ram, ez a minimum, ha hosszabb távra tervezel. De persze 4GB, mellé SSD vagy SSHD, és akkor még rohanni is fog, nem csak jól futni.
Amúgy ha már úgy is Debian topic, egy LXDE-s Debian még egy P4 celeronon is egész jól fut, lehet vele böngészni is, de persze az már proci gyilkos.
-
-
spammer
veterán
válasz
bambano #21896 üzenetére
Nem kell indexet olvasni, problem solved.
Amúgy most próbaképpen rámentem a Zindexre, meglepően simán betöltötte a Firefox. Igaz, fent van egy uBlock is, ami sok szemetet szűr, de manapság már amúgy is kötelező valami adblocker. Noscript viszont nincs. És így is elég simán megy a scroll, pedig az oldalsávban van pár hülye gif is.
-
válasz
bambano #21896 üzenetére
Nem tudom, nekem pl. SSD-vel 1Gb RAM mellett az 1.7-es Pencium M még használható. Nyilván egy kétmagos Atomtól 2GB RAM mellett nem egy Core i teljesítményét kell várni.
Én pl. el bírnék viselni a tabletem helyett egy EEE-t rendes Linuxszal, sokkal több mindenre jó.Illetve!
Ha már.
Valaki ki tudna segíteni egy 3.0.8+ kernelhez, sun5i -re fordított uinput.ko -val? Van egy Allwinner A13 alapú tabletem, amire kéne rendesen működő VNC, és emiatt nem megy. Az Android topicban nem sok válasz érkezett. -
kovaax
őstag
-
spammer
veterán
válasz
bambano #21893 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy a Flash/Facebook és hasonló gépigényes weboldalak neccesek lesznek, nyilván csodát a linux sem tesz a böngészéssel. De vannak olyan disztrók, amik viszont simán elfutnak ilyen vason is, és nyilván egy lájtos disztrón több erőforrás marad a böngészőnek is.
Most épp egy netbookról írok:
Model name: Intel(R) Celeron(R) CPU 723 @ 1.20GHz
CPU MHz: 1196.9521 mag, 1 GB RAM, 600 MB foglalt, úgy, hogy fut a Firefox, GIMP, Terminál, Geany, Thunar, Opebox (Arch).
load average: 0.17, 0.27, 0.32
-
-
-
spammer
veterán
válasz
bambano #21734 üzenetére
Webes felület, de elég fapados szar (meg bugos is)
Nincs is kézi mount/unmount opció. Most próbáltam megint HDD-vel:
user.notice: kernel: sd 6:0:0:0: [sdc] Spinning up disk...
user.notice: kernel: sd 6:0:0:0: [sdc] 625142448 512-byte logical blocks: (320 GB/298 GiB)
user.notice: kernel: sd 6:0:0:0: [sdc] Attached SCSI diskDe mondom, működött ez régebben simán, mindenféle variálás nélkül. Na de mindegy, holnap nyomok a routernek egy firmware frissítést, meg ha kell, újrahúzom a Sambát.
-
spammer
veterán
válasz
bambano #21730 üzenetére
sudo mount.cifs //192.168.0.1/sdc $HOME/RouterUSB/
Password for root@//192.168.0.1/sdc:
Retrying with upper case share name
mount error(6): No such device or addressNem listázza, így nincs meg a Sharename. Ezért próbáltam az sdc -vel, amit a router logban írt.
Régebben ment simán a linkelt leírás alapján, bedugtam az router USB-be a cuccot, smbclient azonnal látta, listázta, utána mount.cifs aztán jó napot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #21722 üzenetére
Bár nem tudom pontosan mire gondoltál, de megcsináltam a particionálást kparted alatt, nem kicsit volt egyszerűbb.
Mondjuk a leírás további része nem igazán stimmelt, de végül rájöttem mi miatt nem tud bootolni ez a szépség és most már fut rajta a Debian
, úgyhogy megvolt az év utolsó hőstette, mehetek inni rá! BUÉK
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #21720 üzenetére
Létrehoz az SD kártyán 1 darab 48 megás fat32-es partíciót, ahová a boot és a kernel kerül majd később. Több leírás is ugyanezt a parancsot írja betű szerint, max az lehet a gond, hogy nem Debian alatt csinálom, talán más az sfdisk verzió.
Ha nem jövök rá, akkor megpróbálom mással létrehozni a partíciókat majd. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #21693 üzenetére
E szerint csinálva:
git clone git://git.denx.de/u-boot.git
cd u-boot/
git checkout v2014.10 -b tmp
wget -c https://raw.github.com/eewiki/u-boot-patches/master/v2014.10/0001-sama5d3_xplained-uEnv.txt-bootz-n-fixes.patch
patch -p1 < 0001-sama5d3_xplained-uEnv.txt-bootz-n-fixes.patchBelenéztem a fájlba (ezzel kellett volna kezdenem
) és látom, hogy nem a fájlt, hanem az oldal html kódját töltötte le. Akkor is ez volt, ha kézzel szedtem le a böngészőből.
Végül belementem a fájlba böngészővel, átváltottam RAW nézetbe, azt kimásoltam bele a fájlba, így most jó, lefutott a patch.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bambano #21597 üzenetére
Ezek így rendben vannak szerintem, ugyanis magán a routeren optware fut.
Ennek az optware-nek a /opt mappájában van a /debian.
Ami eléréseket írtam az előző hsz-ban, az mind a /debian-ban vannak, tehát nyugodtan elé rakhattam volna, hogy /opt/debian
A külső indító szkriptben így van megadva, ahol az OS a routerre kötött USB2-es HDD-n lévő partíció LABEL-je:
CHROOT_DIR=/tmp/mnt/OS/asusware.arm/debianputty-val belépve SSH-n és kiadva a cd /opt parancsot, akkor a /tmp/mnt/OS/asusware.arm mappába ugrik, tehát ez az alapértelmezett /opt mappa
Ezzel a szkripttel meghívva a debianos rtorrent-et nem lesz üzemkész a program: S99debian szkript
Ebből olvassa ki az indítandó szolgáltatásokat: chrooted-services.list fájlDebianba egy a /opt/bin mappában lévő debian nevű szkript léptet be:
#!/bin/sh
mount -o bind /dev/ /opt/debian/dev/
mount -o bind /dev/pts /opt/debian/dev/pts
mount -o bind /proc/ /opt/debian/proc/
mount -o bind /sys/ /opt/debian/sys/
chroot /opt/debian /bin/bashEgyszerűen beírom optware alatt, hogy: debian
Ilyenkor megváltozik a terminal-ban a status sor:
ASUSWRT-Merlin RT-AC68U_3.0.0.4 Tue Nov 11 04:54:58 UTC 2014
admin@RT-AC68U:/tmp/home/root# debian
root@RT-AC68U:/#Itt beütve, hogy /etc/init.d/rtorrent start szépen hiba nélkül elindul az rtorrent, rutorrent-tel lehet hozzá csatlakozni (na persze, ha az apache el lett indíva előtte)
Most megyek melóba. Este, ha hazaértem készítek egy asus féle DDNS-t és kreálok neked ftp hozzáférést. Szerintem úgy gyorsabban át tudod tekinteni ezt az "öszvér" kialakítást
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bambano #21595 üzenetére
Ezen leírás alapján [link] egy preparált debian-wheezy lett kibontva a router /opt alá debian mappanévvel.
Van benne /home, teljesen üres
/usr/local/bin
rtorrent
xmlrpc
xmlrpc_parsecall
xmlrpc_transport
xmlrpc-c-config/usr/local/sbin teljesen üres
/tmp
.ICE-unix\
.X11-unix\
mc-root\passwds fájl tartalma
root:x:0:0:root:/root:/bin/bash
daemon:x:1:1:daemon:/usr/sbin:/bin/sh
bin:x:2:2:bin:/bin:/bin/sh
sys:x:3:3:sys:/dev:/bin/sh
sync:x:4:65534:sync:/bin:/bin/sync
games:x:5:60:games:/usr/games:/bin/sh
man:x:6:12:man:/var/cache/man:/bin/sh
lp:x:7:7:lp:/var/spool/lpd:/bin/sh
mail:x:8:8:mail:/var/mail:/bin/sh
news:x:9:9:news:/var/spool/news:/bin/sh
uucp:x:10:10:uucp:/var/spool/uucp:/bin/sh
proxy:x:13:13:proxy:/bin:/bin/sh
www-data:x:33:33:www-data:/var/www:/bin/sh
backup:x:34:34:backup:/var/backups:/bin/sh
list:x:38:38:Mailing List Manager:/var/list:/bin/sh
irc:x:39:39:ircd:/var/run/ircd:/bin/sh
gnats:x:41:41:Gnats Bug-Reporting System (admin):/var/lib/gnats:/bin/sh
nobody:x:65534:65534:nobody:/nonexistent:/bin/sh
libuuid:x:100:101::/var/lib/libuuid:/bin/sh
messagebus:x:101:103::/var/run/dbus:/bin/false
rtorrent:x:1000:1000:RTORRENT,1,1,1,1:/opt/rtorrent:/bin/bash/sur/lib mappa tartalma
apache2\
apr-util-1\
apt\
arm-linux-gnueabi\
cgi-bin\
compat-ld\
coreutils\
dbus-1.0\
dpkg\
gcc\
gnupg\
gold-ld\
ldscripts\
locale\
mc\
mime\
perl\
perl5\
php5\
pkgconfig\
python2.6\
python2.7\
python3\
sasl2\
ssl\
tc\
valgrind\
X11\
libapr-1.so.0
libapr-1.so.0.4.6
libaprutil-1.so.0
libaprutil-1.so.0.4.1
libbfd-2.22-system.so
libboost_iostreams.so.1.49.0
libcdio.so.13
libcdio.so.13.0.0
libcdio_cdda.so.1
libcdio_cdda.so.1.0.0
libcdio_paranoia.so.1
libcdio_paranoia.so.1.0.0
libcppunit.a
libcppunit.la
libcppunit.so
libcppunit-1.12.so.1
libcppunit-1.12.so.1.0.0
libcwidget.so.3
libcwidget.so.3.0.0
libept.so.1.0.5.4.12
libept.so.1.aptpkg4.12
libGeoIP.so.1
libGeoIP.so.1.4.8
libGeoIPUpdate.so.0
libGeoIPUpdate.so.0.0.0
libneon-gnutls.so.27
libneon-gnutls.so.27.2.6
libonig.so.2
libonig.so.2.0.0
libopcodes-2.22-system.so
libopencv_core.so.2.3
libopencv_core.so.2.3.1
libopencv_imgproc.so.2.3
libopencv_imgproc.so.2.3.1
libperl.so.5.14
libperl.so.5.14.2
libqdbm.so.14
libqdbm.so.14.14.0
libsqlite.so.0
libsqlite.so.0.8.6
libxapian.so.22
libxapian.so.22.5.0
pt_chown -
AtHoS
nagyúr
válasz
bambano #21593 üzenetére
Bakker! 4 szót írtál le és nem értem a kérdést
nálam van a hiba?
Megpróbálok saját kútfőből értelmezve válaszolni
chroot-on belül telepítve van a screen és lehet is indítani vele, mert ha belépek kézzel a chrooted debianba, akkor szépen indul az rtorrent ezzel a sorral:
--exec $SCREEN -- -DmUS $SCREEN_NAME $RTORRENT $PARAMItt linkeltem a használt szkripteket [link]
-
-
-
rt06
veterán
válasz
bambano #21314 üzenetére
pluz ha mar a putty-ot hozza fel elrettento peldanak, annak is van olyan opcioja, hogy "seconds between keepalive", ami pont arra valo, hogy ne legyen idle a kapcsolat, es ne dobalja el az sshd
ettol persze meg valoban nem inditunk napokig futo script-et putty (vagy akarmilyen ssh) session-ben screen, vagy valami detach nelkul -
válasz
bambano #21306 üzenetére
és @emvy : Csak ötletelés volt, ismerős mutatott egy ultradurva felbontású monitort, és kitalálta, hogy ő négyfelé osztaná... 4 asztalra.
Köszi
@bambano : Nekem volt pár éve hogy csak úgy volt hajlandó működni a második kimenet a gépemen, hogy külön X screen volt
Az egér átment, de ablakot nem lehetett áthúzni, amit ott indítottam, az volt ott.
-
pakriksz
őstag
válasz
bambano #21068 üzenetére
Shellnek? Nemtudom nem állítottam be semmit.
txt-nek lehet "formátuma"? Én úgy tudtam hogy sima szöveg, és az UTF-8 kódolás az elfogadott unixon. Vindózon csináltam notepad++-ban az ip listát, amit UTF-8-ra állítottam, és azt másoltam át a linuxos gépre. Az nem volt jó, de az egész fájlt copy pastelve nano-ba meg jó lett. -
pakriksz
őstag
válasz
bambano #21061 üzenetére
Nem kell találgatni ott a kód nézz rá, annyi az egész. Hol van ott a hiba?
Tessék a lista eleje:
173.0.84.8
173.0.84.40
173.0.88.8
173.0.88.40
173.0.92.8
173.0.93.8
64.4.249.8Sima uft-8 txt.
iptablessel ez a hiba:
' not found.4.14: host/network `173.0.84.8
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information. -
pakriksz
őstag
válasz
bambano #21059 üzenetére
Melyik programozási hibámért? azért hogy egy egyszerű alap funkció sem működik ebben a hulladékban? Bárhol utána nézek, mindenhol így írja a változót, mégsem működik.
Egyébként amit írtál az sem működik "ERROR: Bad source address".
@McSzaby: úgy sem működik. Én sem raktam bele több ezer ip-t, mindössze 106 darabot. De a ciklus le is fut annyiszor, csak a sor tartalma nem megy át.
-
pakriksz
őstag
válasz
bambano #21051 üzenetére
sudo "ufw ...."
így most csak szokásosan a végét "írja" be, eleje lemarad(vagy éppen össze vissza keveri, a végét írja előre, az elejét pedig a végére... ez valami poén akar lenni a készítők részéről?):
to any port 8080 proto tcp: command not found
vagy
to any port 8080 proto tcp: not foundow from 173.0.84.8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest