- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megoldható a következő? Ha igen, hogyan?
Ubunturól van szó. Azt szeretném, hogy amikor a fényképezőgépemet csatlakoztatom a géphez USB-n keresztül, akkor az rögtön szinkronizálja a rajta lévő fotókat egy bizonyos mappába. Biztos végtelenül egyszerű...
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP nyomtató/szkenner és egy Ubuntut futtató HTPC-m (amin fut Kodi, Samba, torrent, nginx, stb). Kérdésem, hogy tudom-e őket valahogyan úgy párosítani, hogy a belső hálón élő gépek tudjanak neki nyomtatandó feladatokat küldeni, és a szkenner része is működjön. Akár egy webes felületen keresztül... Létezik ilyen?
Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra sem tudjátok, mit kell tennem ahhoz, hogy ne ilyesmi karaktereket lássak SSH-n keresztül belépve: "A rendszer ĂşjraindĂtĂĄs miatt AZONNAL leĂĄll"? Biztosan szerver-oldalon kellene valamit állítanom, mivel több gépen, más-más klienssel belépve is ugyan ez a helyzet. Nem hinném, hogy az jó megoldás, hogy mindig a klienst állítom a szerver után. Sajnos úgy néz ki, hogy most Google nem a barátom, vagy csak én nem találom a megfelelő keresőszót.
Ubuntu 14.04.1 LTS, Openssh server.
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy friss telepítésű Ubuntu. Feltettem rá az openssh-t. Működik is, semmi gond nincs vele, viszont ha klienssel belépek, akkor a magyar ékezetes betűk helyett krix-karxok jelennek meg. Kerestem beállítást a /etc/ssh/sshd_config, /etc/ssh/ssh_config fájlokban, de sehol nem találtam arra hivatkozást, hogy milyen karakterkódolás legyen.
Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tőzsde és gazdaság
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest