- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megoldható a következő? Ha igen, hogyan?
Ubunturól van szó. Azt szeretném, hogy amikor a fényképezőgépemet csatlakoztatom a géphez USB-n keresztül, akkor az rögtön szinkronizálja a rajta lévő fotókat egy bizonyos mappába. Biztos végtelenül egyszerű...
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP nyomtató/szkenner és egy Ubuntut futtató HTPC-m (amin fut Kodi, Samba, torrent, nginx, stb). Kérdésem, hogy tudom-e őket valahogyan úgy párosítani, hogy a belső hálón élő gépek tudjanak neki nyomtatandó feladatokat küldeni, és a szkenner része is működjön. Akár egy webes felületen keresztül... Létezik ilyen?
Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra sem tudjátok, mit kell tennem ahhoz, hogy ne ilyesmi karaktereket lássak SSH-n keresztül belépve: "A rendszer ĂşjraindĂtĂĄs miatt AZONNAL leĂĄll"? Biztosan szerver-oldalon kellene valamit állítanom, mivel több gépen, más-más klienssel belépve is ugyan ez a helyzet. Nem hinném, hogy az jó megoldás, hogy mindig a klienst állítom a szerver után. Sajnos úgy néz ki, hogy most Google nem a barátom, vagy csak én nem találom a megfelelő keresőszót.
Ubuntu 14.04.1 LTS, Openssh server.
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy friss telepítésű Ubuntu. Feltettem rá az openssh-t. Működik is, semmi gond nincs vele, viszont ha klienssel belépek, akkor a magyar ékezetes betűk helyett krix-karxok jelennek meg. Kerestem beállítást a /etc/ssh/sshd_config, /etc/ssh/ssh_config fájlokban, de sehol nem találtam arra hivatkozást, hogy milyen karakterkódolás legyen.
Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest