- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merlini
tag
válasz
confuser #403 üzenetére
dptrsk - MCC listája + Oliverda és pictigjis - MCC listája
inspirator.blog/mcc-kodok-listaja 2022-es cikk/összefoglaló -
axioma
veterán
válasz
confuser #364 üzenetére
te egyebkent vissza tudod kovetni, hogy mire mit adtak az mbh-nal? erstenel legalabb latszanak a forintok menet kozben is, itt viszont kapok 2x egy honapban valami penzt, ami jogcim alapjan ettol fugg, de se azt nem tudom hogy mikre nem kaptam, se azt hogy mi volt szerintuk a nyero csoport amire emeltet adtak (ilyen egyszeruen, mint osszes koltes *1% sose szokott stimmelni, legalabbis a fordulonapi)
van errol valami csak az en figyelmemet kerulte el, esetleg webesen kene nezni hozza nem mobilon? -
válasz
confuser #309 üzenetére
Lenyűgöző, hogy mennyi munkát, energiát beleraktál.
Van egy-két dolog pl. amit visszatérítéseknél máshogyan tapasztalok, biztosan fejlődtek, változtak a bankoknál is a dolgok, igyekszem őket összeszedni. Pl. az OTP is gyorsabb lett és a cetelem/cofidis is, hogy még pontosabb összképet tudjál adni <3
-
Yellow73_a
tag
válasz
confuser #273 üzenetére
Azt látom az MBH oldalán, hogy havonta min. 150e Ft jövedelemnek kell lennie. Ez érkezhet más számlára is? Vagy ha ennek a hitelkártya számlájára kell érkeznie, ez lehet akármilyen beérkezett pénz, akár több alkalommal, vagy csak bérjövedelem lehet?
A havi 150 eFt-ba beletartozik a hitelkártya költéseinek visszafizetése is? -
SzGee
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
confuser #222 üzenetére
kh premium nem eleg hogy extra magas 800e bejovo elvaras [az amugy lenne], de az ingyenesseghez konkretan az o kartyajukkal is kell kolteni... betetivel legalabb? nem is neztem tovabb, meg a bogyomben vannak a zero miatt... ez csak annak ingyenes, aki naluk tartja a befekteteset
esetleg ha naluk kotunk ki epitesi hitellel... akkor meggondolando atszervezni ne'mi kamatkedvezmenyert az eletunket -
Mauzes
addikt
válasz
confuser #222 üzenetére
Annyi benne a foglalkozás, hogy nekem folyószámlából is több van, és egyiken sem tartok sok pénzt alapból, hanem be vannak fektetve, tehát nem tudom/akarom automatikusan levonatni a tartozásokat, mindig néznem kell minden hitelnél, hogy mi a fizetendő, ráadásul nem is ugyanakkor van a fordulónap a különféle termékeknél, stb.
Nem mondom, hogy iszonyat nagy meló, de míg fiatal korombon kifejezetten kerestem a sprórolási lehetőségeket és örültem, hogy kis extra munkával megtakarítok (keresek egy kicsit), de most már néha úgy érzem, hogy öreg vagyok ehhez, legyen inkább kényelmesebb az életem.
-
axioma
veterán
válasz
confuser #217 üzenetére
Na de az a szamlacsomag meg egy baromi draga dolog, a legsimabb szamlajuk penzutaztatassal 500+Ft havidij... akkor mar inkabb kifizetem hitelkartyara, raadasul KH-nak a Zero ota nem hiszek, meg anno a hitelkartyajuk folyamatosan egyre kevesebbet adott igy azt is visszaadtuk eleg gyorsan a zero utan, sztem ezt is le fogjak rontani, bar ne legyen igazam.
-
Mauzes
addikt
válasz
confuser #217 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy nekem bőven elég, ha ingyen van a bankolás (sőt, nettó pluszban jövök ki), azon már nem aggódom, hogy abszolút mindent kimaxoljak. Sőt, már néha inkább az egyszerűsítésen gondolkodom, hogy a 3 hitelkártya is overkill, a kényelemnek is van egy előnye, hogy egyszerűen kevesebb termékkel kelljen bármennyit foglalkozni.
-
Mauzes
addikt
válasz
confuser #213 üzenetére
Én így kombinálom a kártyákat:
- KH hitelkártya: élelmiszer, önmagában nagy tétel. Mivel Premium vagyok, ingyen van.
- Erste Max: mindeféle kajálások (irodai kantin, gyorskaják, étteremek), és kulturális szolgáltatások, jegyek/belépők. Bőven jól termel csak ezekre is
- MBH Go: minden másra. Szerintem jobb a visszatérítési rendszere, mint a Cofidisnek. Valami fura okból nekem sose vonnak le semmilyen díjat (ez másnak is így van?) -
válasz
confuser #179 üzenetére
Nálam az verte ki még a biztosítékot, hogy reggel megnéztem, mikortól van telefonos ügyfélszolgálat, 8:00 a google és az oldaluk szerint. 8:01-kor hívom őket, bemondja az IVR automata, hogy 8:00-tól vannak, de nem működik a menügomb a Cetelemes részlegen. Felhívom a Cofidis részleget, elkezdem mondani mi a gondom, a nő a szavamba vág és átkapcsol ugyanoda ahol nem működött
Jó újrahívom őket, felveszik és megkértem, hogy ne kapcsoljon át mert nem működik a menügomb, mintha zárva lennének. Kicsit várakoztatott, majd azt mondja, hogy a cetelemes részleg 8:30-kor nyit ki. pfff
Tehát ha vki régi cetelemes az 8:30-tól telefonálhat, de mindenhol azt írják, hogy 8:00-tól elérhetőek. -
-
axioma
veterán
válasz
confuser #160 üzenetére
otletkent egy nem modosithato, link birtokaban megnezheto google sheets link lehetne (pl. akkor lehet rogzitett elso oszlop melle odagorgetni az eppen erdekes kartya adatait, meg tetszoleges meretre betu/cella ara'nyt modositani, ha valakinek az kell), de nincs eros velemenyem hogy legyen arra kicserelve
hatrany, ami a usereknek elony, ha ez neked szempont, hogy akkor masolhato a tartalom, bar nem lepodnek meg ha azt is lehetne tiltani, kezzel meg a kepernyokeprol is kiirhato -
vnorbi
aktív tag
válasz
confuser #124 üzenetére
Köszi a választ. Axioma és más esetét olvastam már korábban, ezért tartok ettől kicsit. A helyzet kb egyezik, a K&H-nál csak hitelkártyám van folyószámla nélkül, és rendszeresen koppra le van merítve. Időben visszafizetem a teljes tartozást minden hónapban, az évek alatt egyszer sikerült elszámolnom egy héttel, hogy mikor terhelik az éves kártyadíjat, amiatt lett egy túlhívási büntetésem.
Elolvastam a K&H-s jogi tájékoztatót idő közben, ami általánosságban szól a hitelkártya online igényléséről, de ezt adja be az a keretemelésnél is. Bankfióki személyes megjelenés nincs a folyamatban. Elvileg csak pozitív bírálat esetén jut el a folyamat odáig, hogy az ügyfélnek legyen elfogadási és aláírási lehetősége. Annyi probléma azért van, hogy az én nyilatkozatom, a K&H-s számlámra érkező jövedelmem és a KHR alapján megy a bírálat, viszont ugye nincs K&H-s számlám, amit ellenőrizhetnének.
Lehet, hogy azért április elején rápróbálok.
Azt esetleg valaki megnézné, hogy neki a folyamat első képernyőjén mit ír be új keretként az app? Ez módosítható, és a megnézése még nem számít a folyamat elindításának. Nálam a jelenlegi keretem 10 ezer forinttal növelt értéke szerepel itt. Az nem derül ki, hogy ez már egy kalkulált / ajánlott összeg, vagy csak a minimális emelés, amit kérni lehet.
-
axioma
veterán
válasz
confuser #126 üzenetére
Fel is mondhat, nem kotelezo szerzodnie. De amugy ASZF eldugott sarkaban irja.
Me'g olyan is volt, hogy le volt koltve, es alatta lecsokkentettek, majd hitelkeret-tullepest es kamatot terheltek, azt azert reklamaciora visszaadtak.
Erste mondjuk adott lehetoseget a nagyobb keretet megtartani, de nem eltem vele; az otp-nel amikor nyafogtam hogy mi ez, leraztak hogy jogukban all. Me'g az is hogy kesve tajekoztassanak, ok feladtak a levelet.... szerencsejukre nem voltam akkor jo passzban, nem mentem veluk is a penzugyi bekeltetohoz. -
axioma
veterán
válasz
confuser #124 üzenetére
ez tuti tevedes, mind az otp mind az erste csokkentette mar a meglevo hitelkartya keretet, otp 2x is, pedig nem is kertem rmelest es halvany lila gozuk se volt a jovedelmemrol [de azt lathattak hogy nen futok bele kamatozasba es kihasznalom a kartya keretet majdnem maxra]
azota egyik sincs mar meg... -
SzGee
aktív tag
válasz
confuser #114 üzenetére
A hitelt nem kötelező nyújtani, és egyetlen bank sem fogja nekem elmondani, hogy miért nem kapsz annyit, amennyit szeretnél, nyilván a bank sem a saját pénze ellensége, ha azt látja, hogy havi 2 milliót töltesz revora, akkor nem fog több keretet adni
Mivel ezt sokan nem hajlandóak tudomásul venni, gondolom ezért kell ezt a "bullshit"-et az ügyintézőknek mondani -
-
axioma
veterán
válasz
confuser #108 üzenetére
nem feltetlen, lehet hogy ugyanazokkal a feltetelekkel csak mas brand alatt
(volt par ilyen pl. malev kartya talan, vagy a supershop erste helyett is adtak masik fajta ersteset ugyanazon kondiciokkal)
nyilvan olyan kartyat nem forgalmazhat, amire egy olyan brand van irva, ami vagy nem letezik, vagy plane ha letezik me'g es nem az ove -
pictigjis
őstag
igen, ezt például azért adják, ha icsekken befizetsz csekket. de tényleg semmi értelmesre nem lehetett beváltani ezeket a pontokat soha, pont levélfeladásra nem jó. borítékot akartam egyszer venni postán, arra se jó
szóval végül is tökmindegy, hogy mennyit vesznek el lejárat miatt
-
kopeter1982
csendes tag
Nekem meg pont csak Este Max hitelkártyám van, folószámlám nincs náluk. A hitelkártya vásárlási limitet valóban 24 órára engedi módosítani a George app-ban, utána visszaáll az eredeti értékre. Nálam ez az eredeti érték 150 ezer HUF, én meg növelés helyett pont lecsökkenteném mondjuk 50 ezerre, aztán ha egyszer-egyszer kéne magasabb érték, akkor tudnám növelni George-ban 24 órara. De még nem jártam utána, hogy telefonon vagy személyesen lehet-e hosszabb időre módosíttatni.
-
N0R
csendes tag
Nem a visszatérítés, hanem a kapcsolódó szolgáltatások miatt választottam, mert összességében ingyen van a kártya, sőt a visszatérítés több, mint az éves kártyadíj és semmi más díj nincs, így áttekinteni is könnyű. Mínuszos nálam soha nem lesz. Valamint külföldön szállodában vagy autóbérlésnél jobban szeretek magasabb presztízsű kártyával fizetni és a külföldi költésekre dupla visszatérítés jár. Van mellette még egy Budapest Arany hitelkártya, ami ad 5e (+5e utazás 3%) visszatérítést, szóval az OTP BonusGold teljesen feleslegessé vált a - számomra - rossz kondíciói miatt.
-
N0R
csendes tag
-
Végülis a “szenvedéseket” nagyrészt magamnak köszönhetem, mert hónapokig lusta voltam átkocsikázni a szomszéd településre, hogy megnézzem, hogy az ottani MBH fiókban hátha értelmesebb ügyintézők dolgoznak, de aztán egyszercsak egyébként is akadt arrafelé más dolgom is, így egybekötöttem a kettőt.
Az alap “szenvedés” ugye az volt, hogy nem tudtak a helyiek NetBank-ot regisztrálni a kártyához és addig hónapokig a 675 Ft-os MobilBank-ra voltam kényszerülve, ami egyébként egyáltalán nem volt egy rossz rendszer.
Mindenféle tranzakcióról azonnal jött minden SMS, és azt külön hasznosnak véltem, hogy azok az SMS-el az aktuális egyenleget is mutatják.
Amikor regisztráltattam végre NetBank-ot, közölte az ügyintéző, hogy mivel nekem náluk csak hitelkártyám van, így nehezebb valamiért a folyamat (próbáltam megértő fejet vágni, miközben kicsit sem érdekelt amúgy), de csak összejött, le is mondtam egyúttal a MobilBank szolgáltatást.Azóta minden este rápillantok a NetBank-ra, hogy minden rendben volt-e aznap a költésekben (nincs-e gyanús vagy ismeretlen tranzakció), mert ugye itt nem érkeznek push-ok a pénzforgalomról.
Hasznosnak tartom, hogy a NetBank app-ot több készülékemen is tudom akár egyidejűleg is használni, mert ha épp táblagépet használok és úgy jut eszembe megnézni valamit, akkor ott is ugyanúgy be tudok jelentkezni.Nem vagyok nagy hitelkártyás amúgy, inkább csak érdekességképpen csinálom az egészet, mert csak nagyon minimális zsebpénz folyik be nekem belőle.
Például a havi jóváírásaim ilyen ~1500 Ft-ot szoktak csupán lenni, viszont ehhez hozzáteszem, hogy a számlatörténetek szerint rendre nem ad valami után visszatérítést, mert ami az adott hónap visszafizetendőm szokott lenni, az alapján mindig kevesebb szokott lenni a jóváírásom, de ezek úgy ilyen 1-200 Ft-ok, nem is érdekel nagyon az egész.Én is használok iCsekk-et és kb minden számlámat abból fizetem, bár az összes ilyen számla Díjnetből érkezik és nem fizikai csekkeket olvasok be QR kóddal, az is lehet így nem használódik ki előnye az ÉnPosta kártyának, de ugyanúgy csak 1-200 Ft-okról lenne abban az esetben is szó, szóval mindegy is.
Abban az időben, amikor hallottam sok előnyét az MBH “partner” hitelkártyáknak, abban az időben a Classic kártyáról áradozott mindenki és én is azt terveztem eleve intézni magamnak, csak amikor egyszer MediaMarktba jutottam, akkor kiderült, hogy még pont nem dolgoztam annyit a jelenlegi munkahelyemen, hogy lehessen kártyám és aztán később csak azért lett ÉnPosta kártyám, mert nagyobb Postahivatal 8 km-re van tőlem, MediaMarkt üzlet pedig 80 km-re (Euronics pedig a kettő közti távolságra) és alapjaiban végülis ugyanazok ezek a kártyák.
-
kapasz
tag
Ha kicsit olvasgatsz ebben a témában különböző fórumokon, találsz olyan olvtársakat, akiknek néhány hónapja emiatt mondták fel a Cetelem kártyáját.
Valóban fapados a bank és át lehet csúszni a szűrőn, de nekem pl. fontos ez a kártya a középárfolyamos euróváltás miatt, ezért én nem kísérletezem ilyesmivel.
Amelyik bank nem ad rá visszatérítést, annak igazából haszna van a dolgon az interchange díjak miatt, ezért nem szólnak érte.
-
ablack
senior tag
Nekem a lemondás se volt egyszerűbb.
Bementem egy bankfiókba, felvittek mindent a rendszerbe az igényt, aztán "lefagyott a rendszer".
Vissza kellett mennem másnap.
Akkor rögzítették ismét az igényt, azt mondták hívni fog a központ, de fogalmuk sincs mikor, és hány nap a felmondás.
5 nap után hívtam a központot hogy mi újság, ott azt mondták hogy kb. 2 héten belül hívnak mindenképp, semmi gond, várjak.
Utána mivel nem hívtak ismét felhívtam őket 2 hét után. Ekkor derült ki hogy az az eljárás hogy 5 napon belül 5x hívnak és ha nem veszem fel akkor 2 héten belül megtörténik a felmondás. A gond az volt hogy az ügyintéző azt se látta a rendszerben hogy a felmondási folyamat el lett indítva.
Mikor kérdeztem hogy mi legyen az mondta hogy amúgy ha szeretném azonnal meg tudja szüntetni, semmit se kell várni.Most ott tartok hogy a KHR-ből kiszedtek, de van netbank hozzáférésem, látom hogy néhány ezer Ft többlet van a hitelkártya számlám, de mivel nem kértek számlaszámot ahova elutalnák a különbséget így valószínűleg mehetek be újra.
Amúgy igénylésnél úgy emlékszek nekem nem csináltak netbankot, meg se kérdezték hogy szeretném-e. Utólag kellet bemennem kérni. Ha belépsz akkor ott már minden látszani fog.
Ja és akkor úgy volt hogy leadtam az igénylést és a bankszámlakivonatot valamint az egyéb dokumentumokat. Mondta az ügyintéző hogy most itt megáll az igénylés, szerezzek be munkáltatói igazolást. Miután beszereztem és bementem egy hét múlva azzal fogadott hogy a bank jóváhagyta az igénylést, semmi dokumentum nem kell már. -
pictigjis
őstag
nekem énpostám hitelkártyám van, egyszerűen harmadik hónapja nem írják jóvá a postás/icsekk költések visszatérítéseit. holott a legutóbbi válaszban megígérték, hogy novemberben megtörténik a pótlás, hazudtak, és most december 10-én megint elmaradt az előző havi 2500 jóváírása. 7500-zal tartoznak, plusz a kompenzáció, amit kértem. jövő héten nyitom az ügyet a pbt-nél, elegem van
-
RR-13
őstag
"elsődleges célok között van"
Esetleg, de nem az általam logikusan gondolt, és az összefoglalóban "csak" a 3. pontjától írtakból történő kikövetkeztetés alapján, és a Topik fő témája alapján, amit írtál itt is az 1# Hsz-ben:"A bankos topikban már többször felmerült az igény a hitelkártyák részletes összehasonlítására, ami nagyrészt elkészült. Az összefoglalóba hamarosan bekerül az elemzés, a topikban pedig megvitathatjuk a témával kapcsolatos a tapasztalatainkat, illetve az összefoglalóval kapcsolatos pontosításokat/kiegészítési igényeket is."
és a Bank Topikban is, ami pontosan ott így néz ki:
"Az ígéretnek megfelelően elkészült a hitelkártyákat összehasonlító topik, részletes összefoglalóval. Innentől mehetnek oda a hitelkártyákkal kapcsolatos kommentek."
Mert mindkét helyen összehasonlítást írtál csak.
Ezekben még csak a visszatérítés kifejezés sincs benne..., és ezt vettem alapul."bankosban eddig is csak megtűrt téma volt a hitelkártya"
Ez egyáltalán nem így van, maximum 1-2 ember nem szerette volna, hogy ott legyen, de a több száz, minimum 542 db Hk. Hsz nem azt igazolja, amit állítasz.Az, hogy nem ismered azokat a Hk. termékeket, melyek nem adnak visszatérítést, ahhoz nincs mit hozzátennem, és nem is dolgom már ez.
Nem értünk egyet a Hk. igénybevételi céljával sem, ez sem baj.
Sok sikert kívántam korábban. -
RR-13
őstag
Félreértettél, mert egyáltalán nem sértődtem meg, csak furcsa volt a megfogalmazásod, meg ezek szerint részben félre is értettem amit írtál, amit sajnálok.
"de kedves tőled hogy átkereszteltetted az összefoglalót amivel annyit dolgoztam"
Én semmit nem szerkesztettem át, így az összefoglalódat sem!
A javaslatommal csak segíteni, és pontosítani szerettem volna, hogy jobban megtalálják majd a hitelkártya kifejezést beírva, sajnos a Fórum listában a nevét nem írták "még" át ezen Topiknak, mert akkor a keresés is működne talán már a hitelkártya szóra. (azt egyébként sehonnan nem lehetett kikövetkeztetni, hogy neked a visszatérítés az elsődleges Topik célod)
Megjegyzem, hogy ezen Topik létrehozása miatt nekem is dolgom van még a Bank Topikban. Módosítanom kell OTT az összefoglalót!
Érdemes lett volna velem egyeztetni, hogy mit szeretnél ide áthozni onnan, és nem egyedül eldönteni pl. ezt: "Innentől mehetnek oda a hitelkártyákkal kapcsolatos kommentek." (vagyis ide), azért is, hogy ne magam találjam ki a változásokat, és ne legyen később ebből Topikszintű kavarodás.A Bank Topikban azt írtad itt, hogy ez a Topik hitelkártyákat összehasonlító topik, akkor nem értem, hogy most miért írtad ezt:
"az egyik kereső kulcsszó (visszatérítés) explicit nem szerepel benne, ami elsődleges témája a topiknak."A Bank Topikban kiemelt Hsz-ben lett írva mindenkinek segítségként, hogy ezen Topikban az összehasonlítást, és a visszatérítéseket lehet megbeszélni.
Ide fogjuk irányítani a visszatérítések kérdéseit is, ezért nem kell aggódni, előbb-utóbb mindenki tudja majd.Magam részéről csak ennyit szerettem volna reagálni. Sok sikert a Topikhoz.
-
RR-13
őstag
"Más: köszönöm a topik nevére tett ötleteket és javaslatokat, igyekeztem egy nem túl béna, de jól kereshető alternatívára módosíttatni."
A fentebb írt, és külön is jelzett, majd 10:52-kor "elfogadott" javaslatom találóbbnak gondolta az "illetékes" (gondolom a keresés miatt is), és nem "nem túl bénának".
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max