- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- A Realme bemutatta a GT 6-ot, Európában is kapható a telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
Sziasztok!
A bankos topikban már többször felmerült az igény a hitelkártyák részletes összehasonlítására, ami nagyrészt elkészült. Az összefoglalóba hamarosan bekerül az elemzés, a topikban pedig megvitathatjuk a témával kapcsolatos a tapasztalatainkat, illetve az összefoglalóval kapcsolatos pontosításokat/kiegészítési igényeket is.
Figyelemfelhívásként álljon itt rögtön az első hozzászólásban: a hitelkártya egy kockázatos termék, így mindenki csak saját felelősségre használja!
-
ripo05
tag
K&H Mastercardnál az éves díj és az automatikus keretfeltöltés a teljes tartozásra nullázható egy prémium számlacsomaggal. Bár tény, hogy akkor se kerül visszatérítésnél dobogóra.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Köszi az észrevételt. Kedves a K&H-tól, hogy a hitelkártya hirdetményben erről mélyen hallgat, csak a prémium számlacsomag hirdetményében van róla szó
Összességében viszont ez csak megerősíti, hogy a K&H-s hitelkártya csak K&H-soknak ajánlható, csak így most egy kicsit jobban azoknak, akiknek van ilyen csomagja A következő összefoglalófrissítéssel bekerül majd a táblába és a szöveges részbe is.
-
vargazoli007
csendes tag
Megjegyzés az összefoglalóhoz: UniCredit kicsit hasonlóan működik a Cetelemhez, azaz nem terhel számlavezetési díjat, ha nincs fordulónapon tartozás. Cetelemtől eltérően itt ez csak a havidíjra vonatkozik, az éves kártyadíjat ekkor is terheli. Vagyis az éves kártyadíjat a terhelés hónapjában érdemes pluszban rátenni, és akkor a havidíj ekkor is megúszható. És MÁK-ra is adja az 1 %-ot.
-
pictigjis
senior tag
válasz vargazoli007 #4 üzenetére
az arany hitelkártyánál a "tagsági díj" valami rémes egy összeg...
-
66zio
aktív tag
Érdemes lenne átíratni a téma címét, vagy megkérni a Prohardvert, hogy a hitelkártya szóra is dobja ki a topicot, mert így többesszámban nem biztos, hogy meg fogják találni az emberek.
Illetve mennyire off itt a nem hitelkártyák, de cashbacket adó szolgáltatók? Pl.: Curve (ott most lett pár negatív változtatás) vagy írtam a fintech topicba, hogy elvileg most már a trading 212-nek is van kártyája, igaz nem hitelkártya és nem is hazai, de jan 25-ig 1,5 % cashbacket adnak.
fintech topic hsz -
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz vargazoli007 #4 üzenetére
Nem találom az Unicredites hirdetményben ezt a fordulónapi tartozásmentességtől függő zárlati díj elengedést, és mintha a MÁK vásárlás ellen is le lennének védve.
Nem minősülnek Vásárlási tranzakciónak a kereskedelmi elfogadóhelyek POS termináljain, vagy internetes felületen keresztül, illetve telefonon megadott kártyaadatok segítségével végrehajtott fogadási és szerencsejátékhoz kötődő tranzakciók, illetve készpénzfelvételi tranzakciók, átutalási és pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb tranzakciók, valamint a Bank által a hitelkártya számlán végrehajtott díj- és kamatterhelések.
Biztos így van ez még a most kapható kártyáknál is?
@pictigjis
Klasszikus példa arra, hogy miért nem éri meg a bankon belüli prémium hitelkártya. Kék kártya éves visszatérítés 30k, Arany 48k. Kék kártya kártyadíj 7302, Arany 22322 (+15k). Egyik kézzel adnak, a másikkal meg (szinte) ugyanazt elveszik... -
RR-13
őstag
Az összefoglaló tartalma alapján a javaslatom a Topik "új" nevére:
Hazai hitelkártya összehasonlító Topik.
-
confuser
senior tag
Igen, de eleve szűk az a réteg, akinek hitelkártyája van, és még szűkebb az, aki az utazással kapcsolatos kedvezmények miatt tart - legalábbis ez a feltételezésem - ezért én a mindenki által könnyen felhasználható pénz visszatérítésre koncentráltam, és ennek megfelelően írtam ajánlásokat az összefoglalóba. De ha kiderül hogy sokakat érint, akkor persze semmi akadálya felbővíteni a tudástárat.
Más: köszönöm a topik nevére tett ötleteket és javaslatokat, igyekeztem egy nem túl béna, de jól kereshető alternatívára módosíttatni.
#4 vargazoli007
Neked mióta van meg az UniCredit-es hitelkártyád, illetve milyen néven fut? Hátha így jobban megtalálom az említett feltételeket a hirdetményeik között... -
RR-13
őstag
"Más: köszönöm a topik nevére tett ötleteket és javaslatokat, igyekeztem egy nem túl béna, de jól kereshető alternatívára módosíttatni."
A fentebb írt, és külön is jelzett, majd 10:52-kor "elfogadott" javaslatom találóbbnak gondolta az "illetékes" (gondolom a keresés miatt is), és nem "nem túl bénának".
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz vargazoli007 #12 üzenetére
Szuper, köszi a megosztást! Jó lenne tudni, hogy a most igényelhető kártyáknál is megy-e ez még, de mindenesetre feljegyzem ezt is
@#13 RR-13
Felesleges megsértődni, egyébként sem a te javaslatodra írtam a bénát, hanem a saját többi ötletemre. Amúgy az én módosítási kérelmem még át sem ment, de kedves tőled hogy átkereszteltetted az összefoglalót amivel annyit dolgoztam A keresésen sajnos nem segít, kipróbáltam. Az általad írt javaslatnak egyébként ugyanaz a baja, mint az én eredeti topikelnevezésemnek (csak kisebb mértékben), mégpedig hogy az egyik kereső kulcsszó (visszatérítés) explicit nem szerepel benne, ami elsődleges témája a topiknak. De engedtessék meg, hogy belátásom szerint el/átneveztethessem a topikot, amit létrehoztam, és uram bocsá' nem 1:1-ben átvéve mások javaslatát, "csak" azok alapján tegyem ezt meg. -
RR-13
őstag
Félreértettél, mert egyáltalán nem sértődtem meg, csak furcsa volt a megfogalmazásod, meg ezek szerint részben félre is értettem amit írtál, amit sajnálok.
"de kedves tőled hogy átkereszteltetted az összefoglalót amivel annyit dolgoztam"
Én semmit nem szerkesztettem át, így az összefoglalódat sem!
A javaslatommal csak segíteni, és pontosítani szerettem volna, hogy jobban megtalálják majd a hitelkártya kifejezést beírva, sajnos a Fórum listában a nevét nem írták "még" át ezen Topiknak, mert akkor a keresés is működne talán már a hitelkártya szóra. (azt egyébként sehonnan nem lehetett kikövetkeztetni, hogy neked a visszatérítés az elsődleges Topik célod )Megjegyzem, hogy ezen Topik létrehozása miatt nekem is dolgom van még a Bank Topikban. Módosítanom kell OTT az összefoglalót!
Érdemes lett volna velem egyeztetni, hogy mit szeretnél ide áthozni onnan, és nem egyedül eldönteni pl. ezt: "Innentől mehetnek oda a hitelkártyákkal kapcsolatos kommentek." (vagyis ide), azért is, hogy ne magam találjam ki a változásokat, és ne legyen később ebből Topikszintű kavarodás.A Bank Topikban azt írtad itt, hogy ez a Topik hitelkártyákat összehasonlító topik, akkor nem értem, hogy most miért írtad ezt:
"az egyik kereső kulcsszó (visszatérítés) explicit nem szerepel benne, ami elsődleges témája a topiknak."A Bank Topikban kiemelt Hsz-ben lett írva mindenkinek segítségként, hogy ezen Topikban az összehasonlítást, és a visszatérítéseket lehet megbeszélni.
Ide fogjuk irányítani a visszatérítések kérdéseit is, ezért nem kell aggódni, előbb-utóbb mindenki tudja majd.Magam részéről csak ennyit szerettem volna reagálni. Sok sikert a Topikhoz.
-
RR-13
őstag
Egyetértek, ráadásul jellemzően nem is a visszatérítés miatt választják az emberek a hitelkártyát, hanem azért, hogy megtudjanak venni bizonyos dolgokat előre, stb.
Továbbá nem is minden hitelkártya ad visszatérítést, főleg alapból, így a visszatérítés nem igaz minden hitelkártya esetében. -
RR-13
őstag
Van még egy utolsó javaslatom az összefoglalóval kapcsolatban:
Az MNB "hivatalos" Hitelkártya termék ismertetője itt megtalálható, a link esetleg az összefoglalóba emelhető, persze Forrás megjelöléssel együtt.
-
confuser
senior tag
Szerintem kicsit túlgondolod. Ha olvastad a topik címét vagy az összefoglalót, akkor tudod hogy a visszatérítés az elsődleges célok között van. Kavarodás meg nem lesz a topikok között, a bankosban eddig is csak megtűrt téma volt a hitelkártya, most meg lett dedikált helye. Ha meg 1-1 komment a másik topikban landol, az szerintem még nem kavarodás.
"nem is minden hitelkártya ad visszatérítést, főleg alapból, így a visszatérítés nem igaz minden hitelkártya esetében"
Melyik nem ad? 8 magyar bank standard hitelkártyáit néztem át (+MBH partnerkártyák), mindegyik ad, alapból. Cetelem, Erste, MBH, CIB, UniCredit, OTP 1% minden vásárlásra, K&H és Raiffeisen meg bizonyos üzletkategóriákra."jellemzően nem is a visszatérítés miatt választják az emberek a hitelkártyát, hanem azért, hogy megtudjanak venni bizonyos dolgokat előre, stb."
Pedig szerintem ha már hitelkártyát vált ki az ember, ez az egyik legfontosabb szempont (visszatérítés-költségek), hiszen "hogy meg tudjanak venni bizonyos dolgokat előre", azt mindegyik kártya tudja, mert mindegyiknél a bank pénzét használod. Persze ha valami konkrét egyedi igény az elsődleges szempontja valakinek, mint a fent említett utazás, akkor már más tulajdonságok is fontosak, és vonzó lehet mondjuk akár egy Erste Wizz Air hitelkártya is.Az MNB-s link jó ötlet, egész biztosan bekerül.
-
RR-13
őstag
"elsődleges célok között van"
Esetleg, de nem az általam logikusan gondolt, és az összefoglalóban "csak" a 3. pontjától írtakból történő kikövetkeztetés alapján, és a Topik fő témája alapján, amit írtál itt is az 1# Hsz-ben:"A bankos topikban már többször felmerült az igény a hitelkártyák részletes összehasonlítására, ami nagyrészt elkészült. Az összefoglalóba hamarosan bekerül az elemzés, a topikban pedig megvitathatjuk a témával kapcsolatos a tapasztalatainkat, illetve az összefoglalóval kapcsolatos pontosításokat/kiegészítési igényeket is."
és a Bank Topikban is, ami pontosan ott így néz ki:
"Az ígéretnek megfelelően elkészült a hitelkártyákat összehasonlító topik, részletes összefoglalóval. Innentől mehetnek oda a hitelkártyákkal kapcsolatos kommentek."
Mert mindkét helyen összehasonlítást írtál csak.
Ezekben még csak a visszatérítés kifejezés sincs benne..., és ezt vettem alapul."bankosban eddig is csak megtűrt téma volt a hitelkártya"
Ez egyáltalán nem így van, maximum 1-2 ember nem szerette volna, hogy ott legyen, de a több száz, minimum 542 db Hk. Hsz nem azt igazolja, amit állítasz.Az, hogy nem ismered azokat a Hk. termékeket, melyek nem adnak visszatérítést, ahhoz nincs mit hozzátennem, és nem is dolgom már ez.
Nem értünk egyet a Hk. igénybevételi céljával sem, ez sem baj.
Sok sikert kívántam korábban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Cetelem hitelkártyát már az eMAG Etele plázában sem fogadják el, egyelőre bizonytalan ideg
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Megtakarítanál? 20.000 Ft ajándék a Magyar Kincstártól december 16-ig! ⏺ Részletekért keress priviben
-
confuser
senior tag
Az enyém postázás alatt, de 100% MÁK a használati terv (mikor először szembejött velem a Cetelem kártya, épp akkor zárták az eMAG üzleteket, és rájöttem hogy így normál vásárlásra nekem nem akkora biznisz).
vargazoli007 komoly dilemmát okozott nekem, hogy kérjek egy UniCredit kártyát is MÁK vásárlás célból, de előtte még ki kell tapasztalnom a Cetelem kártyát, meg MBH-t is szeretnék nyitni, szóval az UniCredit-re szerintem legkorábban majd jövő tavasszal kerül sor[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, még mindig fent van a Cetelem oldalàn hogy 7% kedvezményt adnak.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Megtakarítanál? 20.000 Ft ajándék a Magyar Kincstártól december 16-ig! ⏺ Részletekért keress priviben
-
confuser
senior tag
Erste MAX-nál tudja valaki, hogy az élelmiszerboltok/hiperek (Spar, Lidl, Aldi, stb) MCC kód alapján beletartoznak-e valamelyik kategóriába? A szórakozás kategóriában vannak éttermek példának hozva (McDonalds, KFC, Burger King, IKEA étterem, stb), de a fentiekhez hasonló boltokat egyik kategóriában sem látok példaként.
-
confuser
senior tag
válasz pictigjis #25 üzenetére
1%-os visszatérítésekkel az Erste MAX nagyon gyenge, ez tényleg csak akkor jó ha nagyon tudatosan csak a két választott kategóriában vásárolsz vele (vagy Curve-val csak azokat irányítod oda). Próbálom kisakkozni, hogy 2 kategóriából hogy szedjek össze 250k-t, de nem könnyű (túl keveset költünk )
-
pdr755
tag
Azért bátorkodok ide írni mert a bankos topicban volt mostanában két [link] [link] MBH hitelkártyát érintő google/apple wallettel kapcsolatos csalásról szóló data point.
Igazából csak ürügy, de a kérdésem valódi: mennyire elterjedtek Mo-n ezek a csalások?Értsd a rosszindulatú aktor valahogy hozzáadja a károsult bankkártyáját google/apple pay-hez és utána csaló tranzakciókat hajt végre. A bank pedig azt mondja hogy mivel a mobiltárcához való hozzáadáskor OTP kód (SMS) kell, valamint a mobiltárcás vásárláskor biometrikus azonosítás (ujjlenyomat, face id) kell, ez biztos a tulajdonos tranzakciója, vagy ha nem is az ő hibája.
Eddig csak Revolut és hasonlóknál hallottam ilyenről, ott viszont betudtam annak hogy egyrészt idióta startup/silicon valley hozzáállásuk van mindenhez, másrészt köztudottan gólyaf*s minőségű a support ill. általában a felhasználókhoz való hozzáállás. -
confuser
senior tag
Nekem és az ismeretségi körömben szerencsére nem volt rá példa. Mondjuk nekem nagyon kevés helyen vannak elmentve a kártyaadataim, pl. SimplePay fiókom sincs, igaz ettől még megadni megadja az ember millió webshopban, meg fizettem több külföldi országban is, de nem volt még ilyen gondom.
Ettől függetlenül a virtuális kártya szerintem egy jó megoldás, vagy ha az embernek több számlája van, akkor az egyiket (és az ahhoz tartozó kártyát) "spam-kártyának" használja, mint ahogy sokan az email fiókjaikkal is teszik. Ez lehet akár egy alacsony keretű hitelkártya is, vagy egy ingyenes bankszámla olcsó kártyával, vagy Revolut önmagában is funkcionálhat így. Így azért elég jól be tudja biztosítani magát az ember egy komolyabb anyagi kárral szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- HP ZBook 15-G4, 15,6" FHD IPS Kijelző,XEON E3-1505M v6 CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M2200M 4GB VGA, W
- HP ZBook 15-G3, 15,6" FHD IPS Kijelző,XEON E3-1505M v5 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, M2000 4GB
- HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6200U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest