- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései.
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
Szerk: jó lassú voltam, axioma ugyanezt írta csak rövidebben, de ha már bepötyögtem, maradjon, 1-2 plusz gondolat van benne.
Egyik sem egy nagy összeg, de a kettő felvázolt opció nem egymás alternatívái, mivel DKJ-ba saját pénzt teszel (kivéve Cetelem/Unicredit hitelkártya) és az “kamatozik”, hitelkártya esetén meg a bank pénzét kölcsönzöd egy rövid időre, és annak az elköltésére kapsz visszatérítést. Vagyis a két opció igazából mehet párhuzamosan, és akkor összeadódik a DKJ hozam meg a hitelkártya visszatérítés összege.
Az ideális eset meg ugye a fenti két kivétel, Cetelem/Unicredit hitelkártyával veszel DKJ-t, ráadásul hitelkártya visszafizetési határidőt megelőző lejárattal (ami sajnos az utóbbi időben nem lehetséges), és akkor nincs bent saját pénzed, mégis megkapod a hozamot és a visszatérítést is.
Egyébként elég alacsonynak tűnik a költésed, ami alapjáraton tök jó, de felmerül a kérdés hogy biztos ez az össz költésed? És ha nem, a többi miért nem hitelkártyán keresztül megy? Ha viszont igen, én azért dobnám a hitelkártyát, mert éves szinten alig hoz valamit, egyszerűen nem éri meg a rizikót. De az is lehet hogy egy másik hitelkártyával ugyanerre a költésre jóval több visszatérítést kapnál, pl. ha 2 üzletkategóriára szűkülnek a költéseid, vagy legalábbis a nagy része oda csoportosítható, az Erste Max nyerő lehet majd 3-szoros visszatérítéssel.
-
Fifi
őstag
Ahogy axioma is írja, ez szerintem a HUF-tól eltérő devizanemben történő vásárlások kerekítései miatt van. Ha a NetBankban (sajnos a mobilapp nem tudja) számlatörténetet exportálsz xlsx-be, ott látszik az adott összeg nem forintra kerekített értéke is.
Szerk:
A keretet túltölteni is lehet, így az egyenleg anomália megszüntethető. -
axioma
veterán
-
confuser
senior tag
A kettő nem zárja ki egymást
De amúgy tényleg nem, én mindkettőt igényeltem (bár MBH esetén én Go!-t kértem) de teljesen máshogy tervezem használni őket.
Ráadásul amennyit szenvedtél azzal az ÉnPostám kártyával, én biztos nem adnám visszatényleg, leírnád az azzal kapcsolatos tapasztalataidat? Az összefoglaló írásakor rákerestem a bankos topikban, de nem volt nekem még kerek a történet...
@kapasz
Nem tudom meddig tolerálja a Cetelem, de pl. Raiffeisen több mint 1 éve minden hónapban ~100%-os MÁK felhasználásért nem szólt semmit. Oké, ők nem adnak rá visszatérítést, de attól még "nem erre találták ki", a Cetelem viszont annyira fapad, hogy ott meg azt nem tudom elképzelni, hogy kiszűrjék az ilyen jellegű használatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest