- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
nem felejted el, amivel bunti jar sokszor, meg 1x beallitas utan evekig muxik idoraforditas nelkul
simple [mint jellemzo elfogadorendszer] meg nehanyhetente osszeesik kisebb-nagyobb idotartamokra... na az sincs h pont akkor nem tudsz fizetni
hk-nal nem feltetlen elony, de a csopbesz az utolso napon probal beszedni, es jellemzoen ha hiba van, pl. nincs fedezet, me'g egyszer megprobalja 1-2 hettel kesobb, de amugy a sikertelenrol a bank is ertesiteni szokott vhogy -
confuser
senior tag
Jaa, félreértettem, bocsi. Nálunk a feleségem csak a költései egy részét fizeti hitelkártyával, szóval nálunk is több a valós költés, pl. a teljes család ruházkodását online rendeli, és egy jó részét visszaküldi, azt meg szerintem egyrészt nem is akarja hogy lássam
másrészt a sok sztornóba én biztos belezavarodnék, de megkockáztatom az adott hitelkártyát kibocsátó bank is a visszatérítéseknél
-
axioma
veterán
KH szamlam van a novemberi akciobol, es 800e valos fizu is van. Ha jo hk-bol az mondjuk haladas, de hogy erre egy premiumnal figyelni kelljen meg 50e feletti utalas miatt masik bankszamlat fenntartani... az nekem nem premium. Mondjuk igy lehetne ingyen hitelkartya, ez az egyetlen szempont - jelenleg ingyen utalok, korlatlan 1%, meg bonusz a legjobb spec-et azt duplazzak vagy hogy, szoval nekem ebbol valtanom kh-ra nem erdemes, de masnak jol johet.
-
confuser
senior tag
Átérzem, szerintem hasonló életszakaszban lehetünk
Tavaly volt pár hónapom, amikor én is alig hagytam a folyószámlán likvid pénzt, de nagyon stresszelt a dolog, volt hogy sakkoznom kellett nagyon, úgyhogy azóta növeltem a likviden tartott összeg határát. Az infláció ebből a szempontból neked dolgozik, mert valamennyit egyébként is likviden kell tartani a folyószámlán, ami az inflációval egyre nagyobb összeg, ezek a hitelkártyakeretek viszont nem nagyon mozdulnak (főleg amennyit visszatérítés miatt érdemes tartani), szóval egyre könnyebben le tudja/tudná emelni a likvid parkoló pénzből a beszedés ezt az összeget. Nekem is több folyószámlám van, 1-re jön a fizetés, amikor megjön, akkor körbejárja a fizetésem a többi számlát, aztán visszaérkezik a főszámlára, és ott parkol a likvid rész. Ha ez nálad a K&H, akkor nincs probléma a beszedéssel
Cofidisnél meg amint veszek vele valamit, egyből vissza is töltöm, így a fordulónapot sem figyelem, persze így nem használom kamatmentesen a pénzüket, de valamit valamiért.
-
confuser
senior tag
Ha a 3 hitelkártyából 1 Cofidis 100% MÁK/Revoval, azzal azért nem kell túl sokat foglalkozni, szóval úgy "csak" 2 hitelkártya foglalkozós.
A K&H/Erste/MBH hármasod valóban erősnek hat, bár ha a K&H-nál van a főszámlád prémium csomagban, akkor az ottani hitelkártyádat ingyen tudod automatikusan visszafizetni a teljes tartozásra, úgy azt mondom az megint "csak" fél hitelkártyának számít foglalkozás szempontból
Az ősszivatás az lenne, ha valamelyik MBH partner hitelkártyád lenne más hitelkártyák mellett, és az MBH kártyadíj nullázásra hajtanál, na azt nem szívesen vállalnám én sem (épp ezért nem is tettem
ezért lett nekem is Go-m)
@axioma
A K&H Prémium csomagról volt szó, az igazából ingyenes, csak az utalás 50e feletti részére kell tranzakciós illetéket fizetni, de számlavezetési díj, kártyadíj nincs, szóval a bankmonitoros csomagokhoz hasonló.Curve-ban pictigjis a penge, vele beszéltem én is pár hónappal ezelőtt erről, és azt írta hogy a Smart Rules "vagy működik, vagy nem", úgyhogy a Go Back in Time funkciót szokás használni, de mindkét funkcióra érvényes, hogy az ingyenes csomagban csak korlátozottan használhatók (Smart Rules: 2 db, Go Back in Time: 3db/hó), és igazából a Pro csomag ad csak korlátlan Go Back in Time funkciót, ami már 10€/hó (vagy éves előfizetésnél ~8€/hó). Ha a Smart Rules jól működne Curve-on, akkor az ingyenes 2 szabállyal + 3 áthelyezéssel már szerintem egész jól lehetne egy Erste MAX-ot utólag rendezgetni.
Egyébként gondolkozom is, hogy belinkeljem a Curve meg a bankos topikot az összefoglalóba vagy téma tudnivalókhoz, mindkettő kapcsolódó topik a hitelkártyákhoz.
Szerk. na tessék, meg is jött
-
axioma
veterán
Go kartya elso felevben nem von havidijat, utana fog, nekem mar vonjak boszen.
Nekem legnagyobb elonye amugy hogy mehet ra csopbesz es arra is ad... az tud szep tetel lenni, es ugyanannyira kenyelmes mintha folyoszamlarol vonna'k. [Kb. 15 eve megy minden beszedesunk valamelyik hitelkartyarol... volt amelyik kirakta a visszateritesbol pl. raiff akkor mentunk tovabb. Erstenel talan rarakhato de nem ad visszateritest.]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest