Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Merlini

tag

válasz ablack #271 üzenetére

Cofidis (ex Cetelem) hitelkártyánál vannak „érdekességek”, amik miatt - egy normál hitelkártyához képest - összetettebb követni a számlát, feltételeket és ez bizonytalanságot okozhat.

1. Ezt a számlavezetési és SMS díjat a következő hónapban, a befizetési határidő előtti napokban fogják a hitelkeretből levonni.
    2. A befizetésed, befizetéseidet netbankba nem látod, csak a hitelkereted nő. efzoltan fórumtárs sérelmezte ezt 1 2.
    Email-ben visszaigazolják a befizetés(eke)t.

3. Egy újabb „érdekesség” amiről még itt nem volt szó.
    Hitelkeret 1%-át írják jóvá 16-23-tól következő hónap 16-23 közötti elszámolási időszakra, de elseje és hónap utolsó napja között is ekkora a keret.
    Példa 500 eFt hitelkeret május 22–31. adtak 2500 Ft jóváírást, június 01–19. közötti időszakra szintén 2500 Ft jóváírást. Június 19–30. közötti időszakban 300 eFt költés után 2500 Ft jóváírást adnak, mert egész június hónap folyamán ott lett elérve az 500 eFt-os keret plafonja.

Táblázattal sem olyan egyszerű a Cofidis (ex Cetelem) hitelszámlát követni. Tavaly hónapokig nem egyezett nekem a kettő. Ekkor ezt az alapszabályt követem: a kivonaton lévő záró egyenleget kell átutalni egy vagy több részletben következő hónap 9-én elvileg 18 óráig beérkezően. Persze lehetőség szerint célszerű minél hamarabb tölteni/töltögetni a keretet, mert onnantól újra költhető.

ablack: A hitelkártya törlesztőrészletéhez a havidíj feltüntetése nekem is új. Remélem a következő kivonaton valamilyen formában javítják.
    De miért nem tartalmazza a felhasznált keretem 5%-át?
    Ha megcsúszik valaki akkor számolják neki ezt az 5%-ot. (A banknak jó, ha a havi 95%-okat elhúzódva kamatoztatja éves 25-40%-kal, ezért találták ki ezt az 5%-ot.)

• Merlini

tag

válasz dptrsk #113 üzenetére

2023 január elején igényeltem Cetelem HK-t.
    Tavaly tavasszal a netbankban lehetett maximálisan 20% emelést beállítani. Ezt a lehetőséget sokaknak felkínálták, nem kértek munkáltató igazolást. (többen írták az index.hu Cetelemes / Hitelkártyás fórumában is).

„jó tanács: Ne csak bukjon rajtatok a bank!(nekem 5 évig nem sikerült emeltetni)”

Tavaly áprilisban néhány órával megcsúsztam a fordulónapon.
    Fizethettem 1% hitelfedezeti biztosítás díját, „Éves kártyahasználati díjat” 4 069 Ft, Havi számlavezetési díjat 354 Ft. De adtak „Elektronikus csomag kedvezményt” 760 forintot. Bővebben.

Miután az éves kártyadíjat így kifizettem, elkezdtem fizetni a havidíjakat ezzel valósabb kártyahasználatra tértem át. Na meg a keret folyamatos kimaxolása nem csak a keret emelést gátolhatja, hanem fel is mondhatják a szerződést. Bővebben.

Ez és a fenti előzmények után kaptam 2,5 hónapja levelet.

Nem reagáltam rá.
    Nagyjából két hete az internetbankba feltűnt (tavalyi után ismét) hitelkeret állítás, akkor nem sikerült rögzíteni. Ezen a héten sikerült, 700 eFt hitelkeretet rögzíteni.

"2024 tavasz végén jött az első emeléses email, felhívtam őket megpróbáltuk, munkáltatói kellett.
    Munkáltatói 1 hét alatt megvolt, beküldtem, majd 1,5 hét után hívtak h beérkezett s mehet az emelés.
    Múlthéten megint jött az emelős mail, most nem kellett munkáltatói…"

Van másik aktívan használt hitelkártyád, vagy hiteled?

Új hozzászólás Aktív témák