Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
Reptéri fizetős váró ingyen van és plusz egy személynek is. 10 alkalom évente a külföldi fizetős várókban is ingyenes. A PressReader önmagában éves szinten több ezer forint lenne, így ingyen olvashatok mindenféle magazint. A kiemelt utasbiztosítás sem pár száz forint éves szinten, ha ilyet szeretnék.
Ha ezeket egyébként is használnád, akkor így már értem, de önmagában a "dupla visszatérítés" külföldön nem tenné megérőssé a 300k-s korlát miatt.
-
confuser
senior tag
Egyébként szabad tudni, miért Erste Platinum? Maximum 300e Ft után belföldi vásárlással 1%, külföldi vásárlással 2% az éves szinten 36-72e Ft, amiből még lejön a 25 ezres kártyadíj (vagy 15-20e Private Banking/Prémiummal), nem tűnik acélosnak. Nyilván a kártya maga prémium és van hozzá néhány kapcsolt szolgáltatás, de így is szinte csak külföldi vásárlásokat érdemes rajta bonyolítani, különben könnyen minuszos lesz az éves mérleg, nem?
-
confuser
senior tag
válasz Protonmail #54 üzenetére
Köszi a tippet, felveszem szempontnak. Viszont úgy tudom bankfüggő hogy hol és meddig ingyenes, a közeljövőben díja lesz a legtöbb helyen, ezeket még össze kell gyűjtenem + a maradék banknál is jó lenne tudni, hogy él-e a lehetőség fizetési kérelemre. Esetleg másnak tapasztalata Unicredit, CIB, K&H, OTP fizetési kérelmével?
-
confuser
senior tag
A kettő nem zárja ki egymást De amúgy tényleg nem, én mindkettőt igényeltem (bár MBH esetén én Go!-t kértem) de teljesen máshogy tervezem használni őket.
Ráadásul amennyit szenvedtél azzal az ÉnPostám kártyával, én biztos nem adnám vissza tényleg, leírnád az azzal kapcsolatos tapasztalataidat? Az összefoglaló írásakor rákerestem a bankos topikban, de nem volt nekem még kerek a történet...@kapasz
Nem tudom meddig tolerálja a Cetelem, de pl. Raiffeisen több mint 1 éve minden hónapban ~100%-os MÁK felhasználásért nem szólt semmit. Oké, ők nem adnak rá visszatérítést, de attól még "nem erre találták ki", a Cetelem viszont annyira fapad, hogy ott meg azt nem tudom elképzelni, hogy kiszűrjék az ilyen jellegű használatot. -
confuser
senior tag
Uramisten, mekkora egy őskáosz lehet náluk, biztos élmény bejárni dolgozni gondolkozom, legalábbis eddig gondolkoztam hogy itt kérjem a max hitelkeretet és azzal DKJ-zzak (a Cetelem-en és az itteni visszatérítéshez szükséges kereten felül), de elgondolkoztató hogy akarok-e ekkora összeggel játszani egy ilyen trágyadomb tetején... meg az elérhető DKJ-k sem azt mutatják jelenleg, hogy érdemes lenne.
Mindenesetre köszi hogy megosztottad, tanulságos
-
confuser
senior tag
Na erre is kíváncsi leszek, mert nem tervezem hosszútávon fenntartani a bankszámlát náluk. Majd megosztod légyszi a tapasztalatod? Illetve ami még érdekes, hogy mobilbank nélkül hogy rögzítek pl. csoportos beszedést hitelkártyára?
@pictigjis: jó kilátások Bár ezek szerint lehet hogy "csak" a postai részt érinti a dolog, hamarosan kiderül.
-
confuser
senior tag
Na, nagy nehezen megérkezett az MBH Go! kártyám, de már most tapasztalom az MBH fejetlenségét. Egyrészt azt mondták hogy telefonon míg hívnak az elbírálás miatt, ami nem történt meg, egyszer csak megjött a kártya... Másrészt csak a kártya jött, se hitelkártya-számlaszám, se netbank-os lehetőség, se semmi. Mivel ettől függetlenül igényeltem nemrég bankszámlát is náluk, bemegyek egy fiókba, hogy app-on belül tudjam majd kezelni a hitelkártyát is, de ha ez nincs, akkor mi van? Küldik a számlakivonatot, amin rajta lesz a számlaszám, addig meg nem is tudok róla semmit? Közben sem látok egy egyenleget sem?
Illetve @pictigjis úgy tudom neked a jóváírásokkal is van probléma, megosztod légyszi hogy mire érdemes náluk még figyelni? -
confuser
senior tag
Nekem és az ismeretségi körömben szerencsére nem volt rá példa. Mondjuk nekem nagyon kevés helyen vannak elmentve a kártyaadataim, pl. SimplePay fiókom sincs, igaz ettől még megadni megadja az ember millió webshopban, meg fizettem több külföldi országban is, de nem volt még ilyen gondom.
Ettől függetlenül a virtuális kártya szerintem egy jó megoldás, vagy ha az embernek több számlája van, akkor az egyiket (és az ahhoz tartozó kártyát) "spam-kártyának" használja, mint ahogy sokan az email fiókjaikkal is teszik. Ez lehet akár egy alacsony keretű hitelkártya is, vagy egy ingyenes bankszámla olcsó kártyával, vagy Revolut önmagában is funkcionálhat így. Így azért elég jól be tudja biztosítani magát az ember egy komolyabb anyagi kárral szemben.
-
confuser
senior tag
válasz pictigjis #25 üzenetére
1%-os visszatérítésekkel az Erste MAX nagyon gyenge, ez tényleg csak akkor jó ha nagyon tudatosan csak a két választott kategóriában vásárolsz vele (vagy Curve-val csak azokat irányítod oda). Próbálom kisakkozni, hogy 2 kategóriából hogy szedjek össze 250k-t, de nem könnyű (túl keveset költünk )
-
confuser
senior tag
Erste MAX-nál tudja valaki, hogy az élelmiszerboltok/hiperek (Spar, Lidl, Aldi, stb) MCC kód alapján beletartoznak-e valamelyik kategóriába? A szórakozás kategóriában vannak éttermek példának hozva (McDonalds, KFC, Burger King, IKEA étterem, stb), de a fentiekhez hasonló boltokat egyik kategóriában sem látok példaként.
-
confuser
senior tag
Az enyém postázás alatt, de 100% MÁK a használati terv (mikor először szembejött velem a Cetelem kártya, épp akkor zárták az eMAG üzleteket, és rájöttem hogy így normál vásárlásra nekem nem akkora biznisz).
vargazoli007 komoly dilemmát okozott nekem, hogy kérjek egy UniCredit kártyát is MÁK vásárlás célból, de előtte még ki kell tapasztalnom a Cetelem kártyát, meg MBH-t is szeretnék nyitni, szóval az UniCredit-re szerintem legkorábban majd jövő tavasszal kerül sor[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Szerintem kicsit túlgondolod. Ha olvastad a topik címét vagy az összefoglalót, akkor tudod hogy a visszatérítés az elsődleges célok között van. Kavarodás meg nem lesz a topikok között, a bankosban eddig is csak megtűrt téma volt a hitelkártya, most meg lett dedikált helye. Ha meg 1-1 komment a másik topikban landol, az szerintem még nem kavarodás.
"nem is minden hitelkártya ad visszatérítést, főleg alapból, így a visszatérítés nem igaz minden hitelkártya esetében"
Melyik nem ad? 8 magyar bank standard hitelkártyáit néztem át (+MBH partnerkártyák), mindegyik ad, alapból. Cetelem, Erste, MBH, CIB, UniCredit, OTP 1% minden vásárlásra, K&H és Raiffeisen meg bizonyos üzletkategóriákra."jellemzően nem is a visszatérítés miatt választják az emberek a hitelkártyát, hanem azért, hogy megtudjanak venni bizonyos dolgokat előre, stb."
Pedig szerintem ha már hitelkártyát vált ki az ember, ez az egyik legfontosabb szempont (visszatérítés-költségek), hiszen "hogy meg tudjanak venni bizonyos dolgokat előre", azt mindegyik kártya tudja, mert mindegyiknél a bank pénzét használod. Persze ha valami konkrét egyedi igény az elsődleges szempontja valakinek, mint a fent említett utazás, akkor már más tulajdonságok is fontosak, és vonzó lehet mondjuk akár egy Erste Wizz Air hitelkártya is.Az MNB-s link jó ötlet, egész biztosan bekerül.
-
confuser
senior tag
válasz vargazoli007 #12 üzenetére
Szuper, köszi a megosztást! Jó lenne tudni, hogy a most igényelhető kártyáknál is megy-e ez még, de mindenesetre feljegyzem ezt is
@#13 RR-13
Felesleges megsértődni, egyébként sem a te javaslatodra írtam a bénát, hanem a saját többi ötletemre. Amúgy az én módosítási kérelmem még át sem ment, de kedves tőled hogy átkereszteltetted az összefoglalót amivel annyit dolgoztam A keresésen sajnos nem segít, kipróbáltam. Az általad írt javaslatnak egyébként ugyanaz a baja, mint az én eredeti topikelnevezésemnek (csak kisebb mértékben), mégpedig hogy az egyik kereső kulcsszó (visszatérítés) explicit nem szerepel benne, ami elsődleges témája a topiknak. De engedtessék meg, hogy belátásom szerint el/átneveztethessem a topikot, amit létrehoztam, és uram bocsá' nem 1:1-ben átvéve mások javaslatát, "csak" azok alapján tegyem ezt meg. -
confuser
senior tag
Igen, de eleve szűk az a réteg, akinek hitelkártyája van, és még szűkebb az, aki az utazással kapcsolatos kedvezmények miatt tart - legalábbis ez a feltételezésem - ezért én a mindenki által könnyen felhasználható pénz visszatérítésre koncentráltam, és ennek megfelelően írtam ajánlásokat az összefoglalóba. De ha kiderül hogy sokakat érint, akkor persze semmi akadálya felbővíteni a tudástárat.
Más: köszönöm a topik nevére tett ötleteket és javaslatokat, igyekeztem egy nem túl béna, de jól kereshető alternatívára módosíttatni.
#4 vargazoli007
Neked mióta van meg az UniCredit-es hitelkártyád, illetve milyen néven fut? Hátha így jobban megtalálom az említett feltételeket a hirdetményeik között... -
confuser
senior tag
válasz vargazoli007 #4 üzenetére
Nem találom az Unicredites hirdetményben ezt a fordulónapi tartozásmentességtől függő zárlati díj elengedést, és mintha a MÁK vásárlás ellen is le lennének védve.
Nem minősülnek Vásárlási tranzakciónak a kereskedelmi elfogadóhelyek POS termináljain, vagy internetes felületen keresztül, illetve telefonon megadott kártyaadatok segítségével végrehajtott fogadási és szerencsejátékhoz kötődő tranzakciók, illetve készpénzfelvételi tranzakciók, átutalási és pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb tranzakciók, valamint a Bank által a hitelkártya számlán végrehajtott díj- és kamatterhelések.
Biztos így van ez még a most kapható kártyáknál is?
@pictigjis
Klasszikus példa arra, hogy miért nem éri meg a bankon belüli prémium hitelkártya. Kék kártya éves visszatérítés 30k, Arany 48k. Kék kártya kártyadíj 7302, Arany 22322 (+15k). Egyik kézzel adnak, a másikkal meg (szinte) ugyanazt elveszik... -
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
Köszi az észrevételt. Kedves a K&H-tól, hogy a hitelkártya hirdetményben erről mélyen hallgat, csak a prémium számlacsomag hirdetményében van róla szó
Összességében viszont ez csak megerősíti, hogy a K&H-s hitelkártya csak K&H-soknak ajánlható, csak így most egy kicsit jobban azoknak, akiknek van ilyen csomagja A következő összefoglalófrissítéssel bekerül majd a táblába és a szöveges részbe is.
-
confuser
senior tag
Sziasztok!
A bankos topikban már többször felmerült az igény a hitelkártyák részletes összehasonlítására, ami nagyrészt elkészült. Az összefoglalóba hamarosan bekerül az elemzés, a topikban pedig megvitathatjuk a témával kapcsolatos a tapasztalatainkat, illetve az összefoglalóval kapcsolatos pontosításokat/kiegészítési igényeket is.
Figyelemfelhívásként álljon itt rögtön az első hozzászólásban: a hitelkártya egy kockázatos termék, így mindenki csak saját felelősségre használja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest