Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Vigneau #1922 üzenetére
ja bocsanat, en vagyok a hulye..tenyleg nem mondtad azt, hogy leeg..
''Csak ki ne pukkadjon nekem''
en szoktam nezni a smajlikat, de vannak olyan dolgok, ami moge hiaba biggyesztesz egy-egy neveto arcot.. a lenyeg az, hogy viccelodve is lehet marhasagot terjeszteni
azert, mert hallottal a szomszedolt egy olyat, hogy egy masik kontinensen valakinek ''kipukkant'' a procija a tulfesztol, meg nem jelenti azt, hogy az ugy is van
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Vigneau #1920 üzenetére
nem ertem, hogy honnan szeditek ezeket a marhasagokat, hogy leegnek a procik...
legyen mar annyi sutnivalatok, hogy nem terjesztetek tevhiteket.. szemely szerint nem szeretem, ha valami olyat allitanak emberek teljes bizonyossaggal, amirol fogalmuk sincs..
en a venice-emet 1.7 volton jarattam a gyari leghutesevel, de semmi baja nem lett!
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #1732 üzenetére
Visszaálltam 290-es FSB-re. Túlzottan melegedett a proci 300-on, bár bírta a gyűrődést, viszont a stabil működéshez kellett neki az 1.6V. 290-en azonban elég neki a 1.55V, így a további melegedésnek elébe mentem. Most ezek után majd a RAM időzítések finomítására állok át.
-
vedini
őstag
válasz
Vigneau #1732 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de nekem már rég nem prime stabil(12 óra prime) az occt, főleg nem 32M. persze mindenki másra esküszik
Más:
lehet eladom a procim, a kérdésem az lenne, hogy ha azt kérdezik mennyit nyom alapfesszel, akkor milyen beállításokkal fer ezt tesztelni?
- 1.35v vagy 1.4v amit a cpu-z kiír vagy a bios
- 1T v 2T => gondolom 2T-be többet nyom
- alapórajel ahogy tetszik kis szorzóval
- ramok szinkronba v aszinkronba
mert sajna sokan vannak akik az alapfeszes teljesítményből vonják le a konklúziót, pedig szerintem pl. a szobahőmérséklet 2x annyit számít.
mi számít stabilnak:
12 óra prime, OCCT, Pi32M
előre is köszi
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
válasz
Vigneau #1692 üzenetére
P4P800-nál nem volt gond,viszont az a szar hogy az A8N-E -ben nem lehet 1,55V-nál nagyobb szorzót megadni,talán majd a 1010-es bios.Bár belegondolva úgysem érdemes 1,5 felett huzamosabb ideig járatni a procit mert kinyúvad.Talán jobb is hogy nincs engedélyezve a nagyobb fesz mert könyebb lenne lefüstölni a prockót
-
westlake
félisten
válasz
Vigneau #1269 üzenetére
szerintem erre nem lehet altalanos valaszt adni..
en eleg sok fajta tccd-t (maskor gyarott) lattam mar es azt lattam, hogy valtozo a dolog..
valamelyik fajta 2.9 volton erezte jol magat, a masik meg 2.77-en. (mint a mostaniak is)
hallottam mar olynarol, hogy egy bizonyos fajta 3.5 voltig jo volt (ez mar szerintem szelsoseges ertek) -
Foglalt név
addikt
válasz
Vigneau #1255 üzenetére
A kérdés az lenne, hogy mennyit számít, hogy egész szorzó van-e a cpu és a mem clock között. Elvileg, ha sikerül olyan osztást találnod, ami az adott prociszorzóval egész számot ad, akkor szinkronban megy a ram. Az órajel mindig kisebb a ramnál, de ha nem egész számú az arány, hanem pl. 6.5, akkor ugye 7 órajelenként kaphat adatot a cpu a memóriától. Pl. 11es szorzó 2:1.83-as osztás 10 2:1.66 9 2:1.5 stb.
-
törölt tag
válasz
Vigneau #1021 üzenetére
Hát igen, a bika 2x1GB-nak megkérik az árát.
Én a PC4000-es GSkill-el szemezgetek ([link]), mehetnek akár 550MHz-en is, de ha az 540 megvan, s a procit is sikerül 9x270MHz-re belőni, nem lesz egy szavam se.
Ezeket nem Hynix, hanem Samsung UCCC chip-ekkel szerelték.
Ilyen memót - ha minden jól megy - 62-63K-ért tud hozni HardWare február elejére. Nekem márciusban lenne aktuális, meglátjuk akkor lesz-e. Remélem lesz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Vigneau #1019 üzenetére
OK, kiderítem mit tud a gép, nyugi!
580-600MHz-es 2x1GB-os kit? Pffff....talán a Mushkin Redline PC4000-es ([link]), fini kis Hynix chipekkel, vagy az OCZ PC4000 Platinum EB-je ([link]) képes erre. Az OCZ PC4000 Gold állítólag lazább időzítések mellett éri el a Platinum EB működési frekvenciáját: ([link]) Bár szerintem még ezek sem képesek ekkora frekvencián üzemelni.
A Mushkin tts-nél kapható (kb. 90K), a Platinum EB szinte beszerezhetlen, s még drágább is. (Megaztán ugyanolyan IC-vel szerelték mindkettőt.) A Gold-hoz talán innen lehet a legegyszerűbben hozzájutni: [link]. Ez sem olcsó mulatság, 300EUR postaköltséggel együtt.
Ezt pedig most jelentették be, nem tudom, vajon mennyit fog teljesíteni: [link]
Én ezeket ismerem, de majd biztos jönnek a nagymesterek, s ajánlanak Neked tuti memóriát!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
igen-igen,bar inkabb a memtestet hasznalom ramtesztelesre
azert is irtam
Meg a primeot en marhara nem szeretem,mert kb 1 percen belul hiazik,de minden mas orakig,napokig elmegy.Most is pl 2. hete megy a gep 100% terhelessel (az aids ellenszeret kutassa
) occt is lefut,spi 32M-es tesztje akarhanyszor egymas utan toastal egyutt is.
-
NoLF
veterán
hát igen, ramja válogatja, semmi nem garantálja hogy egy mezei 400as ram elindul 2,9V-on, meg hogy lehet tuningolni. sztem még a 466nak is örülni kell egy mezei ramtól... enyém talán azért bírja, mert hát ugye csak kingston, tesztelt, élettartamgaris, stb. ettől függetlenül nem tuningram, ezért is hívják valueramnak
300mhz meg hogy nem jött össze, hát, szintén szerencse kérdése. sok embernek megy, sok embernek nem. nekem mostmár végleg kijött a csúcs-csúcs eredmény, a 302 fsb, ha a lapom tudna adni 1,55V-nál többet a procinak, talán több is menne, de a mi a pék lábának hajtanám szerencsétlent... ezt a 302őt is visszaveszem 250re, ha meglesz a kingmax hardcore, menjenek szinkronban, és mindeni boldog.
mennyi feszt adsz a procinak? milyen hűtőd van? -
Fecdzo
senior tag
Nnnnaaaa!!! Azt csináltam h kivettem az egyik videokarit és nekiestem a biosnak ma....mindent beállítottam manuálisan így:
RAM-ok 400 MHz 3,3,3,8 1T
HT: 5x
DDR voltage: 2,70V
CPU miltip.: 11x
CPU voltage: 1,450V
Így megy a proci 2530 MHz-en!!
Tovább is lehetett volna zongorázni és variálni de majd legközelebb.....legalább rájöttem h kevés a táp....hiszen ezen beállításokkal ha beteszem a másik karit akkor csak úgy hajlandó pl a 3dmark lefutni ha visszaveszem az fsb-t 220-ra. Hiába adok több feszt a procinak ekkor már, kifagy és újraindul. Köszönöm amúgy a támpontot mert ennek segítségével oldódik a problem... -
Fecdzo
senior tag
Nem jó....
Beállítottam a korábbi értkek mellett mindent és mellette 333ra a ramokat és a késleltetést is növeltem 3,4,4,8 2T re és adtam feszt a ramnak 2,80-at meg a procinak is 1,4675...próbáltam auto-n is a feszt de semmi....235 fsb (itt nálam cpu frequency néven fut) fölött a win nem bootol....
Ötlet még?? -
Allien
veterán
Cseréljünk ramot?1:1-ben?
Külömben, nálam auto-n vannak a ram beállitásai. De, ennek ellenére utánna állítja, tehát ha fentebb tekertem az fsb-t, akkor az időzitéseket is feljebb rakta. Ennek ellenére, manuálon kellene beállítani?Ugyanis, van vagy 9-10 rész, amit ''tekerni'' lehet, ebből a régieket kb. 4, amit tudnám, hogy hova rakjam, a többiről lövésem sincsen!
[Szerkesztve] -
Fecdzo
senior tag
Nos....van egy kis problémám. A következő beállításokat alkalmaztam:
RAM-ok a minimumon 200MHz-re állítva + 2T id.:3,3,3,8
HT:3
FSB:233
PCI EXp: 100 MHz
DDR voltage: Auto
CPU multip.:9
CPU volt.: 1,450 V
PCI clock sync.: 33,33 MHz
Így 2104 MHz-en szaladt a proci de kiabált az XP h rendszerleíró adatbázist kelett helyreállítani és mikor ezen állapotból akartam visszaírni neked képernyő frissítési és fagyási hibák mutatkoztak úgyhogy vissza mentem oda ahonnan ''jöttem''.:
RAM-ok 400 MHz +1T id.: 3,3,3,8 (ugyanaz mint fentebb, lehet ez a baj??)
HT: auto
FSB:220
CPU multip.: auto
CPU volt: auto
Így 2404 MHz-en van a proci.
Az eggyel előbb írtnál 235 FSB mellett nem is volt hajlandó elindulni az XP.
A memória időzítésen kéne buherálni?Vagy mi lehet a gond?? -
Vigneau
félisten
-
NoLF
veterán
nem ártana tudni először is, hogy milyen az a ram. enyém 400as kingston value, alapon 466ot megy, 2,9en meg 490et (eddig)
nekem úgy tűnik hogy a memó nem partner.
hát mit ad Isten, adataidnál ottvannem ismerem a micront túlzottan, de ez a 455 nem tűnik rosszank tőle, ha adsz egy kis feszkót lehet hogy megy tovább, 2,9et adj neki ne többet.
utána mehet a ramvisszaosztós módszer.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topic
- PlayStation 5
- Autós topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged