- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
LuzZzer
tag
válasz
westlake #1141 üzenetére
hát elég gyenge az a read, úgy hogy közel 650en megy bár nem tudom melyik everestet használtad, mondjuk ez is szempont. Nekem 6521MB/s volt 500on (Everest 2.20 Home) és lehurrogtak hogy kevés, na ekkor döntöttem el hogy abba a topikba nem írok többet. Én nem lehurroglak de 650en tényleg kevés.
-
LuzZzer
tag
a kérdés egyszerű tett már fel vki 5ös béta biost MSI-re, ha igen érdekelnének a következmények?
-
LuzZzer
tag
válasz
vincent4000 #560 üzenetére
pcmark05, metabench, aquamark...
-
LuzZzer
tag
válasz
Alvin_ti4200 #546 üzenetére
most erre sorry nincs időm, de ha lesz, csak a te kedvedért megnézem. Eddig különben nem fagyott meg semmi és egy 2 órás FEAR kicsit azért megnyúzza.
-
LuzZzer
tag
válasz
DeadMeat #541 üzenetére
nem mert, SPDben 250MHzre írja a 3-5-5-10et, 133MHzre 2,5-3-3-6ot. Viszont nekem meg 2,5-3-3-5 1Tben megy 500MHzen, 8 órás prime teszt futott, szóval minden faja. Most kicsit növeltem az órajelet, szóval csak 480on mennek, szintén hibátlanul.
mod: ja dualban, természetesen
[Szerkesztve] -
LuzZzer
tag
válasz
Alvin_ti4200 #540 üzenetére
ott van a konfigomban, de MSI K8N SLI Platinum
-
LuzZzer
tag
válasz
Alvin_ti4200 #534 üzenetére
nekem a Kingmax HC 500MHz-en 2,5-3-3-5 1T ben megy 2,8V-tal. A 3-5-5-10 az SPDben van az a ''hivatalos''. Nézd meg cpu-zben.
-
LuzZzer
tag
válasz
villamos #473 üzenetére
az kevés lesz(minden). A feszt tudod még emelni, nyomd át fixre 1,45re és úgy a 9.9%ot és 1,595V lesz. 2600 meg azért kevés mert a 3000+ megy annyit szóval lehet hogy még több van benne. Más lappal biztos jobban menne mert ez az MSI nem egy tuningbajnok, de akkor is kevés a 2,6G.
-
LuzZzer
tag
UP
[Szerkesztve]
-
LuzZzer
tag
válasz
kretenallat #388 üzenetére
jaja, de ha visszaolvasnál szerintem már leírtuk
-
LuzZzer
tag
válasz
kretenallat #385 üzenetére
ezért van a forum
szerintem ha cikkben megjelenne hogy egy 3000+ egy 4000+os proci szintjén lehet hajtani, mert a nagy részét lehet, senki nem venne 3000+esnél nagyobbat. Csak FXet, X2-őt, meg a szerveresek opteront, de ezekből is a legkisebbet
. Szerintem minden le van itt írva. Nem részletesen hogy konkrétan a HT(hyper-transport) mi is hogy is, csak annyi hogy a szorzat ne legyen 1000nél nagyobb mert nem bírja a lap. Memónál a ras, cas.... sincs leírva hogy mi egyszerü memó időzítések irás olvasás közti ilyen olyan késleltetés beállítása. Részletesen, a googleba beírva szerintem sok cikket fogsz találni, hogy mi micsoda. Itt annyi van beírva, hogy tudod túlhajtani a procid, ha nem megy beírod mi a nyűgöd, mi kitalálunk közösen vmit a megoldásra és hogy megy vagy nem az lehet alaplap, proci, táp, időjárási probléma is.
-
-
LuzZzer
tag
egy kicsi UP! Sajnos nem megy a topic úgy ahogy reméltem. Eredményeket nem látok PCMark05-ket szívesen nézegetnék. Félve de kijelentem itt NoLF az egyetlen igazi tuningos
No mind1 egyszer csak beindul
-
LuzZzer
tag
Akkor ezt gondold at. A procinak kell az áram hogy a túlhajtott órajelen vigye. Ergó neki kell az áram--->energia. És min keresztül jut az áramocska a procihoz? A válasz az alaplap. Ki fog belepusztulni hogy kiszolgálja a procit? Ismét az alaplap. Miért kell túlhajtásnál a CNQ-t kikapcsolni, mi ne mennyen tönkre? Hát az alaplap. Kinek lesz kevesebb az élettartama? ALAPLAP. Procinak baja nem lesz, max. ha nem rakod rá rendesen a hűtést.
koko88: te meg nyugodtan visszaolvashatnál pár hozzászólást. Ne vegyünk még 1 ramot hogy mennyen duálban? esetleg be is szereljük? 30 hozzászólásonként le van írva, hogy mit kell csinálni.
[Szerkesztve] -
LuzZzer
tag
legújabb BIOS van, lehet hogy a kövvel, ha lesz egyáltalán menni fog, de lehet hogy a prociból fogtam ki olyat ami nem bírja, a hőfokok jók eddig max 42 fok volt. NFet Memót nem is modolod? Lehet hogy nem tudja rendesen meghajtani a memókat azért restartol, mert eléggé a végére van húzva az is. (ha 300as FSB --> mem: 500MHz 2,5-3-3-5 1T) Szóval minden lehet, de nagyon meg vagyok elégedve a géppel, egy csúcsrajáratásnál nyomott PCMark05ben 4040 pöttyöt. Tiéd mennyit nyom, mert ahogy elnézem a konfigunk szinte ugyan az, csak más gyártókban bízunk?
-
LuzZzer
tag
jó neked, akkor az ASUS szereti, és az MSI nem szereti a 9x300at. A kérdés hogy mennyi feszkót nyomsz rá? Nekem elvileg 1,595 V-on van a proci, NF 1,5V memo 2,8V, de CPU-Z 1,52V körülit mutat a procira. Szerintem majd a köv BIOS viszi majd, de nem biztos
Pedig vinnie kéne mert elvileg tuningra jobb az MSI, de ezek szerint mégse.
-
LuzZzer
tag
És tesztelted is mert, nekem is elindul 9x300on, csak nem stabil a lelkem, ergo bármilyen játékot, tesztert indítok, fagy. Viszon most 8,5x310en (2635) küldöm és semmi baja, igaz a memókat visszavette a feles szorzó miatt 480ra és egyszer tegnap fagyott vmiért, de eddig stabilnak tünt, prime alatt is jól viselkedett.
-
LuzZzer
tag
nem veszi vissza, a srác nem negatív tuningot írt le. Egyáltalán kipróbáltad, amit leírt? Teszteld le a géped pl. pcmarkkal, húzd fel a procit ahogy leírták teszteld megint és láss csodát jobb eredményeket kapsz, ha nem így lenne vagy nem bírja vagy nem csináltál vmit jól. Ha minden najon faja futtas egy tourture tesztet hogy stabil-e. Aztán egy memtesztet hogy azis fain. Ezek megvoltak és minden szép és jó az órajelet elosztod az alapórajellel(2000) ezt megszorzod 100zal és annyi százalékos túlhajtást csináltál elméletileg. A tuning nem csak a beállításokból áll!
-
LuzZzer
tag
az szép, jól kifogtad. Érdekelne mekkora feszt tolsz neki? Memók mennyin suhannak?
Nekem 9x300on fagy a srác. Most 8,5x300on megy eddig nincs hiba. Azt nem értem hogy a memók BIOSban 250en vannak windowsban ez már csak 232??? Szóval ezt nem vágom. Eddig 250en használtam szinkonban memóval, most kipróbálom így hátha jobb. Pcmark05ben mennyit teljesít?
Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest