- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Tomyhawk90 #4368 üzenetére
Nem igazán lehet segíteni, ha nem tudni, milyen géped is van, illetve, mit is csinálsz. Külön kell választani a proci tuningot, a ram tuningjától. HT-t vedd lentebb, mondjuk 4-re, vagy akár 3-ra is, ramokat oszd vissza, és ezek után kezdjed el emelni a megaherzeket, proci feszt. Lehet, hogy a ramod fogja vissza, lehet, hogy az alaplap.
Ja, most találtam meg az egyik hozzászólásodban, és látom, már mások is magyarázták, de ha NEM úgy csinálod, ahogyan mondják, tuti nem jössz rá, melyik cuccosod fogja vissza a tyuningot. Szerintem, erőssen ram, mert két külömböződ van.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
westlake #1902 üzenetére
Amikor kerestem ramokat, milyet vegyek, előtérbe került a 2x1 giga, mert annyiba kerül, mint a 2x512 tuningram. Végül, Mushkin EM 3200+ -s ramokat vettem, mely elvileg 400-on 3.3.3.8-l ''mennek''. Jelenleg ugyan ilyen időzitésnél, 2,7V fesz melett 480-on stabilak! A Mushkin is forgalmaz jobb ramokat, csak éppen pénzem nincsen rá, de kipróbálnám.P
-
Allien
veterán
válasz
Interceptor #1730 üzenetére
Bocs, láma vagyok. Ezek szerint, abban van északi híd?
-
Allien
veterán
válasz
Interceptor #1604 üzenetére
Én anti zalmanos vagyok. De, még ha nem is az lennék, nagy hiba lenne egy régi, elavult konstrukciót ajánlani, amikor a zali is gyárt ennél sokkal jobbat is (ZALMAN CNPS7000B-AlCu). Ennél szinte az összes heatpipes hűtö jobb! Esettleg a 7700-s sorozat, de szerintem CSAK heatpipest érdemes venni.
Soak-nak el kellene döntenie, mennyit szán egy hűtőre, mert pl. már 4-5E forintért elég jót kap, melyel tuningolni is lehet. Presze, aztán vannak az igazán extrémek, 10E felett, mint a zalinak is asszem a 9500-s, vagy mi a neve. De, mint írtam, én anti zalmanos vagyok, és elvből nem vennék ilyen kommersz terméket! -
Allien
veterán
válasz
kavicssli #1520 üzenetére
? Nem értem magát a kérdést. Milyen? Jó!
Olyan tuning cuccos féle. Van, aki szerint a No.1 a világon. Természetessen, sokan még csak hírből sem halottak róla, mert ugye ára is van, de a többi tuning ramnak is. Természetessen, mint minden más ramgyártónak, vannak gondjaik is, tehát a kompatibilási gondok általános dolgok. ma már kishazánkban is elérhetőek, és elég jó árban, mind a konkurenciához képest, mind a ''nyugati'' árakhoz képest is. Szerintem.
-
Allien
veterán
válasz
kavicssli #1515 üzenetére
Pedig igaza van! Nem írtad, mire akarod használni a gépedet! Ha csak internet, akkor elég bőven a 2x256, ha tuningolni akarsz, és pl. 3Dmark-okban akarsz jobb eredményeket, akkor tuning 2x512 ramocska (mondjuk pl. Muskin 47E huf tutinyerő
). Kisebb játékokhoz talán elég egy nem annyira tuning 2x512, de CSAK single player üzemmódban.
Ha viszont multiplayeres gammában gondolkodol, akkor minimum 2x1 giga (persze megy 2x512-vel is), még ha csak 400-s is (Muskin 54E huf, de talán van olcsóbb is Muskin-ban is).
Ha van della, akkor megint minimum 2x1 giga, de már ugye itt is vannak erősebb ramok, csak szerintem nem biztos, hogy megéri a külömbséget (~90E huf). -
Allien
veterán
válasz
Dragbajnok #1481 üzenetére
A mákosrétesit nekije!
GRATT!
-
Allien
veterán
válasz
mr_knight #1468 üzenetére
Ramot nem lehet csak úgy szét-, és el- rontani! A magas feszkót nem szeresse, ez előfordulhat. Most nem tudok utánna nézni, de a ramjaid honlapján talán utánna lehet nézni, mennyi feszkót bírnak el gyárilag. Ez mondjuk alapban 2,6 körül van, és ha ezen az értéken nem változtatsz, vagy csak amennyire hitelesítve van (mondjuk 2,8-ra), akkor semmi baj nem lehet, max nem indul el. Tehát, simán ram időzítést állítsad át, fsb-t felrakod, amekkorára írtad, és ennyi. Várd meg, amíg a win feláll. Ha el sem jut odáig, tuti nem bírja, ilyenkor szoktak adni neki még plussz feszkót, annyit, amit kiírnak gyárilag az oldalukon. Ha így sem áll fel a win, akkor vissza lehet állítani, és ennyi.
Ha viszont win feláll, akkor jöhet a tesztelés. Eredetileg a memtest progit szokták erre használni, de ha elkezdesz játszani, és nem indul újra a gép, akkor bizakodhatsz. Ettől függetlenül, memtestet futtatni ilyenkor sem árthat, sőt, kifejezetten ajánlott, mert kihozhat hibát ennek ellenére, és inkább az a mérvadó. -
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1471 üzenetére
Hát, erről inkább ne is beszéljünk, mert csak felmegy a pumpa. Vagy a BF2 totyikban.
De, pl. tegnap is, éppen fülessen halgattam a többieket. Az egyik éppen erőssen lövöldözött egy embert, telepített géppuskából, és a találatjelző jelezte is a találatokat. Az ürge elég messziről rohant felé, majd odaért, rárakott C4-t, felrobbantotta, és még ezt is túlélte! De, nekem egy kommanderrel gyült meg a bajom (jó régen, de valahol megvannak a fotóim is). Olyan mappon, ahol minden zászló elfoglalható, nem beszélhetünk BC-ről (ezt azért leírom, mielött valaki megvádol a BC alkalmazásával, amit mi elvből elutasítunk), és bizony, beleengedtem 2 tárat AK-ból, pisztolybol is, majd gépkocsi géppuskájából, késeltem, és csak akkor volt kegyes meghalni, miután rádobtam a 3. gránátomat!
De, lehet, csak átált a másik oldalra?
-
Allien
veterán
válasz
mr_knight #1459 üzenetére
Erre NEm lehet egyértelmü igen/nem választ adni. Kivéve, ha a ramokról lehet tudni infókat, pl. mindenkinél ment gyorsabban, és ezt a gyártó garantálja, akkor van rá esélyed, de Murphy szerint ilyenkor pont a TE alaplapod nem fogja tudni ezt kihajtani!
Ergo, ne vaczakolj, csináld meg, tehát irány a bios, átállítod, ha bejön a win, akkor jöhetnek a tesztek. Pl. memtest 12-24 órán át (ez speciel nem win alatt fut), esettleg utánna játékokkal tesztelni, hosszu ideig. Mondjuk, hétvégén jópár órácskát el lehet esettleg lövöldözgetni.
Szerintem. -
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1463 üzenetére
Sajnos, nem tudom megmutatni, munkahelyről, legalábbis. De az ''Aláírás''-omban ott a ''nevem'', így már rá tudsz keresni!
Bár, felesleges, egy mezei amatőrt láthatsz, sok óra játékkal, kevés eredménnyel.
Snipi a fő fegyóm, esettleg emlitésre méltó lehet a claymore startisztikám.
Már ami a mennyiséget illeti, nem az eredményességet!
Azért lenne rá szükségem (a real-time felvételre), mert néha lehetne a csítereket filmezni is, illetve, vannak jó ''poénok'' is, a játékon belül, illetve, vissza tudnám nézni a bénázásomat ott is, ahol nincsen battlerekorder a szerveren.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Hát, érdekes problem. Ez kb olyan, mintha a biosban beállított dolgaidat NEM mented el. Gondolom, amikor kilépsz a biosból, nem simán az exit-re nyomsz? Ami még lehetne, hogy a CMOS jumperen nincsen rajta a rövidre záró modul.
ja, az is lehet, hogy a billentyűzeten az Y-Z fel van ''cserélve'', és Y-t nyomod, de azzal nem menti el, hanem ''Z''-t kellene. Jártam én is így, hirtelen sietség miatt.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1457 üzenetére
Addig nem számít, amíg nem indítasz a háttérben más progit. A teszt készítők is nehezen tudják elképzelni, mi lehet az a progi, amit egy user elindítana, miközben játszik, és az proci igényes is (tehát pl. nem TS), hiszen nem valószinü, hogy játék közben konvertálna, meg ilyesmi. De, attól, hogy a tesztelők NEM tudják, mi az a progi, én a saját dolgaimat ismerem, és ki tudnám használni a második magot! Jelenleg is, ha simán megy a kedvenc game-m (Battlefiled 2), és melette indítom a második progit, eszmélettlenül leesik az fps. Pl. alapban 60 körül van, progit bekapcsolva 20 körülre, de inkább kicsit alá esik, ergo játszhatattlan.
Ez a progi pedig a Fraps.Ugyanis, szeretném felvenni realtime üzemmódban az eseményeket, de ez jelenleg nem nagyon jön össze.
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1311 üzenetére
Szerintem, be kell rakni a hűtőbe, és rácsukni az ajtót. Illetve, kínai cipősdobozból kiszedni azokat a kis zacsikat, melyek feladata a nedvesség elszívása, és ezeket berakni a gépbe, hogy az esetleges lecsapódó párát azonnal elszívják.
-
Allien
veterán
válasz
wassermann #1232 üzenetére
Áhá! De ennek az a hátulütője, hogy a procit is visszaosztom (leveszem a zorzóját). Ha azt akarom, hogy a ram 400 (200) -on menjen, akkor a proci fsb-je 400 lesz!
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1218 üzenetére
És nélkül!
Tehát, a mostani Venice 3200+ (939) procik szorzója 10! NEM 11! Tehát, 10x200-ról indul, ez a default (alap) értéke. Nem világos most nekem sem, hogy hogyan is kellene hajtani ezeket a procikat, mert hallottam ugye olyat is, hogy ezeknél már NEM kell szinkronban mennie a proci/RAM párosnak, és olyat is, hogy de igen. Az tuti, hogy ha megy a procid 2700 felett, az már nagyon mákosrétes. Ami a ram sebességét illeti, az mégis fontos, hiszen ezt használják a progik, ergo, egyáltalán nem mindegy, hogy 400-on CL3-ban mennek, vagy esettleg 600-n CL2,5-en. Persze, ez is alkalmazásfüggő dolog, tehát internetre nem kell sebesség.
Játéknál viszont tutira megérzed a külömbséget! Persze, csak akkor, ha esettleg le is tudod tesztelni mind a két beállitást (cl 3 400-n, kontra cl 2,5 600-n).
Én speciel azt mondom, megéri a gyorsabb ram, de csak akkor, ha számodra ez előnyt jelent, tehát nem netezni akarsz a géppel. Viszont, egy gyorsabb 512-s rampár már annyiba kerül, mint egy lasabb 2x1 giga (~50E huf). Vannak viszont olyan alkalmazások, melyek jobban meghálálják a több ramot, még ha azok lasabbak is, mint esettleg a gyorsabb, de kevesebbet.Remélem, érthető.
Speciel, én kénytelen leszek ramot cserélni mindenképpen, mert a jelenlegi lassunak számít, de én lassu 2x1 gigára váltok, mert amire én használom (Battlefield 2), arra sokkal jobb ez a választás. Már meg is rendeltem, csak arra várok, mikorra hozzák be.
-
Allien
veterán
Hát, semmi sem tökéletes. Én pl. a Memtest-l faragtam rá. Régi SD ramos lapban teszteltem együtt 3 ramot. 2db egy oldalast, és egy kétoldalast. 22 óra után sem volt baj, látszólag, de a wint nem lehetett feltelepíteni, mert közben leált olyan üzivel, hogy kapcsoljam ki a ram árnyékolást, meg még nem emléxem mit. Persze, ez olyan lapban (Compaq), ahol a bios szinte semmi. A megoldás, a kétoldalas ramot mégsem csípi a lap, kiszedve minden rendben volt.
Hallotatm olyanról, hogy nem szereti a kétoldalas ramokat némely lap, de nem tudtam, hogy miben nyílvánul ez meg, mert általában ezek az emberek csak ennyit írnak, hogy hogyan jött rá, meg hogyan lehet rájönni, azt sehol nem olvastam.
-
Allien
veterán
Cseréljünk ramot?1:1-ben?
Külömben, nálam auto-n vannak a ram beállitásai. De, ennek ellenére utánna állítja, tehát ha fentebb tekertem az fsb-t, akkor az időzitéseket is feljebb rakta. Ennek ellenére, manuálon kellene beállítani?Ugyanis, van vagy 9-10 rész, amit ''tekerni'' lehet, ebből a régieket kb. 4, amit tudnám, hogy hova rakjam, a többiről lövésem sincsen!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Egy ''gyors'' kérdésem lenne. Prime95-l mennyi ideig nyomassam a procit? Most tesztelek. A ramjaim szarok.
PC 4000 Kingmax Hardcore (500 MHz) Hynix D5 csipes (gondolom, legalábbis ''papíron''), nem csípi a dfi lapom (A TCCD-t szeresse főleg). De, legalább gond nélkül megy 200-n (400). Viszont a procit most 2500-ra raktam (250x10, 1,52V-n), és megy egy ideje. Kb.4 órája. Everest az alaplap hőfokra 49C-t ír, északi híd 51C, a cpu pedig 44C. Ha reggel lekapcsolom (kb 10 órát menne), már stabilnak mondható, vagy 24 óra kellene?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
God Vazzeg #465 üzenetére
Én most vettem (kb 1,5 óra), nem tudom kipróbálni még, de örültem, hogy egyáltalán kaptam!
Külömben, az első hozzászólásban szinte minden alap le van írva. A tuning részt meg nem tudom, de kezdettnek szvsz még jó (már az első hsz).
-
Allien
veterán
Hát, előre ''félek'', amikor majd nekiállok a dfi-m memória beállitgatásának, mert zgye auto-n, vagy spd-n nem ildomos hagyni.
Azt még nem tudom, hogy hogyan járok jobban, ha CL2,5-re lövöm majd be a rendszert, vagy rakom cl 3-ra, mert ugye akkor magasabb fsb-t lehet neki tolni.
Elvileg, a mem olvasás/írás fog számítani, ha jól gondolom (nekem). Nem tudom, az everest mennyire jól teszteli a mem olv./írás részt, mert valahogyan le kell tesztelni. Bár, lehet majd a BF2-vel kipróbálom, hogy mennyi idő alatt tölti be a pályát a két beállitással, mert nekem ez a lényeg.
-
Allien
veterán
Bocs, láma vagyok, még nincsen a kezemben ilyen cucc, de erőssen készülök rá. Amit leírsz kb. világos is, de ezek szerint a CPU/ram nem szinkronban kullog?
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest