- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz
EQMontoya #2377 üzenetére
Ez így van
nekem egy Mercury alaplapot adtak hozzá még annó, de úgy képzeld el, hogy nem lehetett FSB-t állítani a lappal. Pedig sztem lehetett volna azt a jó kis procit rángatni
Videókarit nekemis cserélnem kellett egy idő után (ASUS GF4 ti4600) Mekkora király kari is vót vmikor
) 1db samsung 256megás ram volt benne... De jó vétel volt én azthiszem
-
OBLIVION
csendes tag
-
dokar
addikt
válasz
EQMontoya #2313 üzenetére
Módosítottam az oldalon és téged is feltettelek.
Sztem ez a +%-os tuning éppen ellenkezőleg nagyon is kedvező ahhoz, hogy mindkét platform CPU-i egyenlő eséllyekkel vegyenek részt. A legtöbb hasonló lista a mega-gigahz-eket veszi alapul vagy a teljesítményt. Itt a változás a mérvadó, azaz a tuning. -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
EQMontoya #2255 üzenetére
Nem biztos, de kipróbáltam már mindent, amit csereproci, és egyéb cserealkatrész bevetésenélkül ki lehet próbálni, és semmi több. Most azt szervezem, hogy unokatesóm prociját kölcsönkérem, hogy azzal hogy teljesít a rendszer. Nála biztosan megy többet is. Az ő masinájába esetleg az én procimat is bele lehet próbálni. Így biztosan megtudjuk, mi a gyenge pont.
-
Tibicsoki82
aktív tag
válasz
EQMontoya #2241 üzenetére
Az nekem is megvan, úgy megy most is a gépem alapfesz 2533 (10x253), mert a ramjaim csak 506on stabilak 2,5-3-3-5-1T-ben.
Feszkó változtatgatásokkal pedig:
1V -> 1500Mhz
1,125V -> 1800Mhz
1,4V -> 2550Mhz
1,525V -> 2700Mhz
1,6V -> 2770Mhz
'Erkélyen' 1,7V-on a max ahol még stabil 2889Mhz! Ahol meg még felállt a win és képem is van róla az 2958! 3giga nem jött ki belőle sehogy!
Pitcburg: Mi a procid sorozatszáma?
[Szerkesztve] -
Kacsa100
csendes tag
-
Vigneau
félisten
válasz
EQMontoya #2050 üzenetére
A VIA chip-es ABIT AX8-am meglepő dolgokra képes. Az ASUS A8N-E-m lepipálta tuningban, pedig sokan esküsznek arra a lapra. Szerintem nálam fesz kérdése a dolog, ha nem töltögetek majd, akkor meglesem. Külön-külön a Super PI és az OCCT lemegy huzamosabb bekapcsolás után is, de egymás után újabban nem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
EQMontoya #2022 üzenetére
olyan bh5 volt ami 550et ment 2-2-2-5el
persze irdatlan fesszel de stabil volt.
Egyébként én azon a véleményen vagyok, hogy kell venni 2*1gb hynixet ami ugye legolcsobb kategoria 470-490et jóesélyel mennek és sokkülönbség nincs egy 600as tccd hez képest.
anandon a64 tuningolos cikkben pl jólkitűnik -
Vigneau
félisten
válasz
EQMontoya #1930 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy a ház oldala az a ház tartozéka. Nem szoktam levenni és úgy húzni. Inkább a légáramlásra figyelek oda jobban. Levett oldallal meg hangosabb, könnyebben koszolódik, ki van téve a család takarító személyének, stb.
#1930: Az valami professzor...?
[Szerkesztve] -
Looserke
őstag
válasz
EQMontoya #1839 üzenetére
Úgy gondolom, hogy rám értetted......
Egyszer számolj csak utána a részegységek maximális fogyasztása alapján, hogy mennyit fogyaszt egy áltagos gép, teljes terhelésen. Nem hinném, hogy 230-240 W-nál töb jönne ki.
De ha te ilyen Watt mániás vagy, akkor ez a TE tápod!
[link]
Egyébként nézz csak rá a konfigomra, hogy az én FSP 350W-os tápom miket is hajt meg...és még csak nem is meleg a levegő, amit a táp kinyom magából, szal' le sincs terhelve...
[Szerkesztve] -
-
éN79
addikt
válasz
EQMontoya #1128 üzenetére
Köszönöm az javallatot neked (ez vonatkozik Alvinka és Vedini hozzászólására is term.).
Tegnap 1.5125-el ment 2400-on (2.85 Memfesz mellett (3-4-4-8)) de a prime egy óra után hibát jelzett. SuperPi 8M tökéletesen lefutott. A hőfok prime stress teszt alatt (100 CPU terhelés, ha jól vettem ki) max. 50 fok volt, tehát az még nem lehet gáz. Nem tudom hogy lehetne stabillá tenni, mert a 2200-at meg 1.4V-on koppanás nélkül viszi, ráadásul ott azért jelenleg 2-3-3-6-os beállításokat tudok alkalmazni, de kipróbálom 440-on a 2-2-2-5-öt, hátha tényleg TCCD lapul a bordák alatt.
Viszont most meg a lap szórakozik, minden áramtalanítás (este) után mintha csak CMOS Cleart csináltam volna....
Lemerült volna a telep ennyi idő után? -
törölt tag
válasz
EQMontoya #1010 üzenetére
Áh, szép is lenne, de közben elszállt a Prime.
Úgy látom, mégsem megy ennyit ez a proci, nem sokkal 2400MHz felett mindig megfekszik, akármekkora feszültséget is rakok alá.
1,5V-on úgy tűnt, végre stabil, de nem. Ennél többet nem merek adni neki, mert félek, hogy elpusztul szegény. Így hát visszavettem 320-ra az FSB-t, a feszültséget pedig 1,45V-ra, így 2400MHz-en stabilnak tűnik.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vagyok egy nagy tuningos, A64-et is kb. három napja tartok, ezért aztán lehet, hogy megy ez a dög, csak tudni kell kihajtani.
Azt is ki kell még tapasztalnom, hogy a memória szempontjából ezt a 7,5x~320MHz-et célszerű tartani, vagy inkább a 8x~300-at célozzam meg.
A RAM-ok nem tudom mennyit mennek, s azt sem, hogy a hogy milyen chippel szerelték őket. [link]
Joco: Dehogyis, vissza vannak osztva.
Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat