Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz westlake #1024 üzenetére

Pedig ezt éppen Te írtad a DFI topic-ban az OCZ Platinum EB-ről: [link]
    Privátban pedig a GSkill 2x1GB kitről mondtad, hogy ''de mivel uccc chip-esek 550nel jobb eredmenyt nem nagyon lehet elvarni toluk..''. :F

Itt pedig éppen az ellenkezőjét állítod, miszerint az UCCC-k esetleg mehetnek 600MHz-en, de más - gondolom ide tartozik a Hynix IC-kel ellátott Mushkin és OCZ is - nem képes erre.
    Most akkor hogy' is van ez a memóriákkal? :F :B

törölt tag

válasz Vigneau #1021 üzenetére

Hát igen, a bika 2x1GB-nak megkérik az árát. :(
    Én a PC4000-es GSkill-el szemezgetek ([link]), mehetnek akár 550MHz-en is, de ha az 540 megvan, s a procit is sikerül 9x270MHz-re belőni, nem lesz egy szavam se. :)
    Ezeket nem Hynix, hanem Samsung UCCC chip-ekkel szerelték.

Ilyen memót - ha minden jól megy - 62-63K-ért tud hozni HardWare február elejére. Nekem márciusban lenne aktuális, meglátjuk akkor lesz-e. Remélem lesz. :)

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz Vigneau #1019 üzenetére

OK, kiderítem mit tud a gép, nyugi! :R

580-600MHz-es 2x1GB-os kit? Pffff....talán a Mushkin Redline PC4000-es ([link]), fini kis Hynix chipekkel, vagy az OCZ PC4000 Platinum EB-je ([link]) képes erre. Az OCZ PC4000 Gold állítólag lazább időzítések mellett éri el a Platinum EB működési frekvenciáját: ([link]) Bár szerintem még ezek sem képesek ekkora frekvencián üzemelni. :(

A Mushkin tts-nél kapható (kb. 90K), a Platinum EB szinte beszerezhetlen, s még drágább is. (Megaztán ugyanolyan IC-vel szerelték mindkettőt.) A Gold-hoz talán innen lehet a legegyszerűbben hozzájutni: [link]. Ez sem olcsó mulatság, 300EUR postaköltséggel együtt. :(

Ezt pedig most jelentették be, nem tudom, vajon mennyit fog teljesíteni: [link]

Én ezeket ismerem, de majd biztos jönnek a nagymesterek, s ajánlanak Neked tuti memóriát! :)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz #72042496 #1014 üzenetére

Elkezdtem betesztelni a RAM-okat, s nagyon nem akarnak menni...az lehetséges, hogy a magas FSB miatt nem képesek normálisan működni?
    320-as FSB mellett még 3/4-re osztva (240MHz) is RAM hibával szállt el az Xp, úgy, hogy a CPC 2T volt. Plusz feszültséget is adtam nekik (2,8V-ig), de ez sem vezetett eredményre.

Az eddigi Athlon Xp alapú rendszeremnél azt tapasztaltam, hogy azonos órajelen egy nagyobb FSB-jű (és értelemszerűen kisebb szorzójú) processzor nagyobb teljesítményt hoz, ám A64-nél nem igazán tudom, mi hogyan működik.
    Itt a HT, ami az A64 topic-ban leírtak szerint az FSB-t helyettesíti. Ennek értékét az FSB növelésével csökkenteni kell, kérdés, ez hogyan hat ki a processzor, illetve a rendszer összteljesítményére.
    Érdemes a magas FSB-re gyúrni osztott RAM-okkal, vagy inkább a kisebb FSB, magasabb szorzó melletti szinkronban hajtott memóriák hoznak nagyobb teljesítményt?

szerk: Joco: Köszi szépen. :) :R

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz EQMontoya #1010 üzenetére

Áh, szép is lenne, de közben elszállt a Prime. :(
    Úgy látom, mégsem megy ennyit ez a proci, nem sokkal 2400MHz felett mindig megfekszik, akármekkora feszültséget is rakok alá. :(
    1,5V-on úgy tűnt, végre stabil, de nem. Ennél többet nem merek adni neki, mert félek, hogy elpusztul szegény. Így hát visszavettem 320-ra az FSB-t, a feszültséget pedig 1,45V-ra, így 2400MHz-en stabilnak tűnik.
    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vagyok egy nagy tuningos, A64-et is kb. három napja tartok, ezért aztán lehet, hogy megy ez a dög, csak tudni kell kihajtani. :)

Azt is ki kell még tapasztalnom, hogy a memória szempontjából ezt a 7,5x~320MHz-et célszerű tartani, vagy inkább a 8x~300-at célozzam meg.
    A RAM-ok nem tudom mennyit mennek, s azt sem, hogy a hogy milyen chippel szerelték őket. [link] :(

Joco: Dehogyis, vissza vannak osztva. :))

törölt tag

Sziasztok!

Úgy döntöttem, odacsapok picit az adataimnál szereplő konfignak, jól rágyúrva az FSB-re.
    Azonban akármit is csináltam, az csak nem akart 230MHz fölé menni. No, mondom jól nézünk ki, itt ez a frankó deszka, s csak nem produkál.
    Aztán miután leesett, hogy a HT értékét vissza kellene venni, meglódult a cucc...szóval jelenleg 7,5x330@1,5V-nál járok. :D
    Lehet menne alacsonyabb feszültségen is ennyit, de ez momentán hidegen hagy, hiszen ki szeretném sajtolni a prociból a stabil 7,5x340-et.
    Utána pedig alávágok a memóriáknak, hadd dörrenjen csak meg az új cucc! :D

Aktív témák

Hirdetés