Aktív témák
-
törölt tag
válasz
westlake #1024 üzenetére
Pedig ezt éppen Te írtad a DFI topic-ban az OCZ Platinum EB-ről: [link]
Privátban pedig a GSkill 2x1GB kitről mondtad, hogy ''de mivel uccc chip-esek 550nel jobb eredmenyt nem nagyon lehet elvarni toluk..''.
Itt pedig éppen az ellenkezőjét állítod, miszerint az UCCC-k esetleg mehetnek 600MHz-en, de más - gondolom ide tartozik a Hynix IC-kel ellátott Mushkin és OCZ is - nem képes erre.
Most akkor hogy' is van ez a memóriákkal? -
törölt tag
válasz
Vigneau #1021 üzenetére
Hát igen, a bika 2x1GB-nak megkérik az árát.
Én a PC4000-es GSkill-el szemezgetek ([link]), mehetnek akár 550MHz-en is, de ha az 540 megvan, s a procit is sikerül 9x270MHz-re belőni, nem lesz egy szavam se.
Ezeket nem Hynix, hanem Samsung UCCC chip-ekkel szerelték.
Ilyen memót - ha minden jól megy - 62-63K-ért tud hozni HardWare február elejére. Nekem márciusban lenne aktuális, meglátjuk akkor lesz-e. Remélem lesz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Vigneau #1019 üzenetére
OK, kiderítem mit tud a gép, nyugi!
580-600MHz-es 2x1GB-os kit? Pffff....talán a Mushkin Redline PC4000-es ([link]), fini kis Hynix chipekkel, vagy az OCZ PC4000 Platinum EB-je ([link]) képes erre. Az OCZ PC4000 Gold állítólag lazább időzítések mellett éri el a Platinum EB működési frekvenciáját: ([link]) Bár szerintem még ezek sem képesek ekkora frekvencián üzemelni.
A Mushkin tts-nél kapható (kb. 90K), a Platinum EB szinte beszerezhetlen, s még drágább is. (Megaztán ugyanolyan IC-vel szerelték mindkettőt.) A Gold-hoz talán innen lehet a legegyszerűbben hozzájutni: [link]. Ez sem olcsó mulatság, 300EUR postaköltséggel együtt.
Ezt pedig most jelentették be, nem tudom, vajon mennyit fog teljesíteni: [link]
Én ezeket ismerem, de majd biztos jönnek a nagymesterek, s ajánlanak Neked tuti memóriát!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#72042496 #1014 üzenetére
Elkezdtem betesztelni a RAM-okat, s nagyon nem akarnak menni...az lehetséges, hogy a magas FSB miatt nem képesek normálisan működni?
320-as FSB mellett még 3/4-re osztva (240MHz) is RAM hibával szállt el az Xp, úgy, hogy a CPC 2T volt. Plusz feszültséget is adtam nekik (2,8V-ig), de ez sem vezetett eredményre.
Az eddigi Athlon Xp alapú rendszeremnél azt tapasztaltam, hogy azonos órajelen egy nagyobb FSB-jű (és értelemszerűen kisebb szorzójú) processzor nagyobb teljesítményt hoz, ám A64-nél nem igazán tudom, mi hogyan működik.
Itt a HT, ami az A64 topic-ban leírtak szerint az FSB-t helyettesíti. Ennek értékét az FSB növelésével csökkenteni kell, kérdés, ez hogyan hat ki a processzor, illetve a rendszer összteljesítményére.
Érdemes a magas FSB-re gyúrni osztott RAM-okkal, vagy inkább a kisebb FSB, magasabb szorzó melletti szinkronban hajtott memóriák hoznak nagyobb teljesítményt?
szerk: Joco: Köszi szépen.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
EQMontoya #1010 üzenetére
Áh, szép is lenne, de közben elszállt a Prime.
Úgy látom, mégsem megy ennyit ez a proci, nem sokkal 2400MHz felett mindig megfekszik, akármekkora feszültséget is rakok alá.
1,5V-on úgy tűnt, végre stabil, de nem. Ennél többet nem merek adni neki, mert félek, hogy elpusztul szegény. Így hát visszavettem 320-ra az FSB-t, a feszültséget pedig 1,45V-ra, így 2400MHz-en stabilnak tűnik.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vagyok egy nagy tuningos, A64-et is kb. három napja tartok, ezért aztán lehet, hogy megy ez a dög, csak tudni kell kihajtani.
Azt is ki kell még tapasztalnom, hogy a memória szempontjából ezt a 7,5x~320MHz-et célszerű tartani, vagy inkább a 8x~300-at célozzam meg.
A RAM-ok nem tudom mennyit mennek, s azt sem, hogy a hogy milyen chippel szerelték őket. [link]
Joco: Dehogyis, vissza vannak osztva. -
törölt tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, odacsapok picit az adataimnál szereplő konfignak, jól rágyúrva az FSB-re.
Azonban akármit is csináltam, az csak nem akart 230MHz fölé menni. No, mondom jól nézünk ki, itt ez a frankó deszka, s csak nem produkál.
Aztán miután leesett, hogy a HT értékét vissza kellene venni, meglódult a cucc...szóval jelenleg 7,5x330@1,5V-nál járok.
Lehet menne alacsonyabb feszültségen is ennyit, de ez momentán hidegen hagy, hiszen ki szeretném sajtolni a prociból a stabil 7,5x340-et.
Utána pedig alávágok a memóriáknak, hadd dörrenjen csak meg az új cucc!
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest