Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz
Laraxior #2568 üzenetére
vágom a tuningot,de az 1,55V akkor sem elég a procinak!A ramot kétszer is viszaosztottam,nem az a baj,a HT-t meg nem szabad auton hagyni hanem vissza kell venni a szorzóból különben kinyírd a lapod ha tartósan 1000mhz fölé engeded.Szóval 2650mhz-nél egyszerűen kifagy az egész.Az én procim E4 steppinges és 10-es a szorzó,szóval nem ugyanaz a procink.
-
Interceptor
addikt
Hi!
tudja valaki esetleg hogy lehet az A8N-E-ből kiütni az 1,55V-os procifesz lockot?Mert így csak 2640mhz-ig lehet küldeni. -
Interceptor
addikt
körülbelül mennyi egy 3200+ os Venice magos procinak a tuning határa?Amit a valóságban is el lehet érni,mert a 3,7Ghz-et túlzásnak tűnik!
-
Interceptor
addikt
válasz
wassermann #1720 üzenetére
Ezért kell Venice magos procit venni és Asus lapot alá,és akkor nem lesz ilyen gond
-
Interceptor
addikt
válasz
Vigneau #1692 üzenetére
P4P800-nál nem volt gond,viszont az a szar hogy az A8N-E -ben nem lehet 1,55V-nál nagyobb szorzót megadni,talán majd a 1010-es bios.Bár belegondolva úgysem érdemes 1,5 felett huzamosabb ideig járatni a procit mert kinyúvad.Talán jobb is hogy nincs engedélyezve a nagyobb fesz mert könyebb lenne lefüstölni a prockót
-
Interceptor
addikt
válasz
NitemaN #1640 üzenetére
tulajdonképen a pénz miatt akarsz cserélni
oké végülis érthető.Viszont lenn egy kérdésem!Az A8N-SLI chipsett hűtőjéről rentgeteg rosszat halottam hogy mennyire hangos.Az én A8N-E lapomon már rev2-es chipsett hűtő van ami 5800-at pörög de nagyon csendes.Szóval a tiéd is rev2 mert ha nem akkor nem szivesen áldoznám fel az SLI oltárán a nyugalmat
Maximum azért cserélnék mert a lap sokkal állatabbúl néz ki,meg ki tudja lehet egyszer 2 vga-m lesz.
-
-
Interceptor
addikt
Havernak elküldtem az eredményt,azt mondja állat de azt is hogy vigyázzal el ne füstöljem a lapot.Lehet visszavszek kicsit
bár mondjuk Asusból van,de biztos ami biztos visszaveszek az arcomból,igaz így 20mhz-el rosszabbúl fogok aludni,nah dehát ilyen az élet
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
válasz
NitemaN #1609 üzenetére
Igaz ami igaz!Én is gondolkodtam hogy A8N-SLI-t vegyek vagy A8N-E lapot és végűl a 6-7 ezerrel olcsóbb de tudásban ugyanazt nyújtó(kivéve SLI) lapot vettem meg az A8N-E személyében.Nem bántam meg.Elvileg az A8N-E is támogat valami SLI szerűséget mert van egy másik slott ami 4x-est támogat,de nem egészen vágom hogy lehetne működtetni.
pedig ott a hely a másik karinak.
-
Interceptor
addikt
húha rentgeteg kérdést tettél fel nekem ebből nemsokra tudok választ adni,de a VGA-val kapcsolatban valóban kevesebb a pipe a GT-ben ott csak 20 nem 24 mint a GTX-nél.Az órajel is kisebb.Alaplapok:úgytudom Intel prociknál az Asus a legjobb,AMD-nél a DFI és csak utánna az Asus ha a tuningot nézzük.Hogy menyiért és hol vesztegetik a DFI-ket fogalmam nincs magáról a márkáról sem tudok sokat.A procid a 2500mhz-et alapfeszen vígan bírja,az enyémnél 5 órás prime 95 futtatás után sem jelzett nekem hibát.Léghűtésben állítólag a zalmanok nagyon ott vannak pl ZALMAN CNPS7000B-AlCu
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
Ne csináld,épp ma beszéltem másokkal arról hogy sli-s lapot annak érdemes venni aki belepakolja a 2 legütösebb nvidia kareszt.nem érdemes két közepeset belerakni mert akkor már veszel egy nagyobb kategóriásat ugyanazért a pénzért ami sok esetben jobb teljesítményt nyújt.
[Szerkesztve] -
-
Interceptor
addikt
válasz
NitemaN #1562 üzenetére
igen a HTF-et nem szabad 1ghz fölé engedni,nekem is 3x-oson megy 301,4HTT-vel,így kb 900mhz.Szóval azért nem lehet 301,4 fölé vinni a HTT-t mert a lap ennyit tud?Biosban pedig engedi fölé állítani,de windows alatt már minden diagnosztikai progi azt jelzi hogy a HTT bizony 301,4 mhz.
-
Interceptor
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem hogy 301,4 FSB-nél(HTT) feljebb miért nem lehet tolni a configommal?Hiába állítok a biosban 305-öt 310-et a windowsban az alkalmazások pl CPUZ is csak 301,4-et mutat.
[link]
A másik kérdésem hogy a 2650mhz felett 1,55Vcoral instabil a rendszer és újra indúl,függetlenül a HTT értékétöl.Gondolom több fesz kéne de a biosban 1,55V a max.Egy új Bios megoldaná a problémát? -
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1319 üzenetére
Asrock az Asus leányvállalata nem?
-
Interceptor
addikt
válasz
sosperecek18 #1314 üzenetére
Miért nem hűtöd szárazjéggel mint a Forma 1-ben ahogy a motorokat szokták?
-
Interceptor
addikt
válasz
sosperecek18 #1310 üzenetére
te állat
Azért a fesszel annyit nem babrálnék max 1,55-1,6 de azt se tartósan osztjóvan.
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1301 üzenetére
Végülis a kingmax 400-as ramjai nem tuning modulként vannak meghírdetve,szóval még annak a kevésnek is örülhetek,de pl az 500-as hardcore már igazi tuningram.elvileg.
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1297 üzenetére
bazz ez a dolog engem is érdekelne,mert ezeket a 400-as ramokat 225-nél már vissza kell osztani,a proci meg vígan megy még tovább alapfeszen
-
Interceptor
addikt
válasz
Whaskes #1273 üzenetére
Nem még soha.
Én laikus vagyok a témában,tuningot is úgy fogom majd belőni hogy amennyit bír a proci fesz emelés nélkül.Eddig 2550-ig próbáltam fesz emelés nélkül és még azt bírta!Igaz prime-ot nem futtattam le rajta csak más tesztprogikat.Kiváncsi vagyok meddig lehet küldeni fesz emelés nélkül a procimat úgy hogy a prime 4-5 órán keresztül hiba nélkül fut -
Interceptor
addikt
Lenne egy kérdésem hogy mennyi ideig érdemes járatni a prime 95-öt?
-
Interceptor
addikt
nah megnyugodtam mégse szar a vinyó,vagyis lehet döglödik most gond nélkül bebootoltam vele.Nem értem mi lehetett a gond
de félek megint elö fog jönni a problem ezért midenképp veszek egy satás vinyót.Unokaöcsém most rám akarja tukmálni a 200gb-os samsungot 25-ért pedig patás,ráaádásúl annyiért vette egy hete,csak nála nem ismeri fel a szar VIA-s lapja a 200gb-ot csak 130-at(bár a vinyót is csak egyszer észlelte,azóta nem sikerült neki) de azt sem kezeli rendesen.
Tuningot majd késöbb probálom, procinak megse kottyant a 2550mhz(10*255), feszemelés nélkül vígan bírta a teszteket.Szóval onnét folytatom majd -
Interceptor
addikt
Csessze meg tuning közben elszállt a vinyóm 1 órája kb(3 éves Maxtor 80gb).Pedig már 2550Mhz-nél(10*255) tartottam, a cpu fesz emelés nélkül bírta, a ramot egyszer vissza kellett osztanom(a HTF is 4*-esre volt állítva),mert a memók(400mhz Kingmax) feladták 225mhz-nél.Super PI is végig futott.Mikor küldtem volna 260-ra újraindításnál behalt a vinyó.Véletlen lehetett hogy most purcant ki mivel a pci frekit direkt lefixáltam 33.33mhz-re vagy mi,ahogy írták.
A szerencse hogy pont nálam van egy 200gb-os Samsung,most azzal megy a gép.
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
válasz
vlagyimir83 #1213 üzenetére
Nálam is ez volt pár nappal ezelött,van egy progi ami kiír mindent [link] a 7.6.0.4 verziót töltsd le! Az már végleges és a legújabb.
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1218 üzenetére
hát csupán annyi hogy te 200*11-et írtál
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1214 üzenetére
Az én venicem 200*10-röl indúl,és ez a legújabb széria.
-
Interceptor
addikt
Hi!
Az nem gáz hogy +10%-os AI NOS-nál megfagy a rendszer,ha példáúl egy processzorigényes alkalmazást futattok? +8%-nál semmi baja.Tudom ez még nem a rendes manual tuning,de egyenlöre csak kis lépésekben
-
Interceptor
addikt
mi ez az E3 E4 ? az enyém milyen? E4? [link]
-
Interceptor
addikt
Hi!
Megvan az új configom(lásd adataim) mit érdemes állítani biosban elöször, proci tuningot egyenlöre most hagyjuk.Bios verzió 1008.
Köszi
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
Hi!
Tegnap vettem egy Asus A8N-E alaplapot.
Két kérdésem lenne az egyik hogy milyen magos 3200+os procit érdemes venni hozzá?
Kis tuning azért lesz.
A másik kérdés hogy a jelenlegi 2*512mb Kingmax(superram) normálisan fog benne működni duálban,csak mert az alaplap kézikönyvébe ez a memória típus nincs feltüntetve a többi típus mellett
köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iGO Primo
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest