Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
C.Brigante #4327 üzenetére
Tartsd be azt, amit Szabesz mond, akkor gond nem lehet.
Alapfeszen egy 3200+ kb. 2350-2400 MHz-ig képes elmenni. Pl. az én 3000+-om 260*9-ig volt jó alapfeszen. -
Vigneau
félisten
válasz
C.Brigante #4324 üzenetére
Elvileg igen, de ekkora tuninghoz még feszt sem kellett volna emelned. Bőven elmegy ezen az órajelen a névleges feszültség mellett.
-
Vigneau
félisten
válasz
Tomyhawk90 #4320 üzenetére
Kezdetnek 10 MHz-enként emeld az FSB-t. És ha már nem stabil, akkor adj a procinak +0.05 V-ot. És így tovább...
Szabesz: Látom, megelőztél.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
No, megvan a 3700+ E4-es SD-m. Eddig 255*11 jött vele össze, vagy 280*10, 1.55 V-on. Tartok tőle, hogy ez a vége. Azonban még így is érezhetően gyorsabb, mint a korábbi, 2610-en szaladgáló 3000+ E6-os Venice-m.
-
Vigneau
félisten
válasz
Silencer83 #2212 üzenetére
Húha. Komoly behatás kellett az intelhez. Ezt minden flém nélkül mondom. De most már lassan visszatérsz a rögös útra.
-
Vigneau
félisten
válasz
Silencer83 #2209 üzenetére
Te is megbántad? Én is visszatértem az ABIT AX8-amhoz.
Persze, ehhez az is hozzá tartozik, hogy nem kelt el időben. Mára abszolut nem bánom a dolgot.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
EQMontoya #2050 üzenetére
A VIA chip-es ABIT AX8-am meglepő dolgokra képes. Az ASUS A8N-E-m lepipálta tuningban, pedig sokan esküsznek arra a lapra. Szerintem nálam fesz kérdése a dolog, ha nem töltögetek majd, akkor meglesem. Külön-külön a Super PI és az OCCT lemegy huzamosabb bekapcsolás után is, de egymás után újabban nem.
-
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #2030 üzenetére
Szép eredmény, gratulálok.
-
Vigneau
félisten
válasz
EQMontoya #1930 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy a ház oldala az a ház tartozéka. Nem szoktam levenni és úgy húzni. Inkább a légáramlásra figyelek oda jobban. Levett oldallal meg hangosabb, könnyebben koszolódik, ki van téve a család takarító személyének, stb.
#1930: Az valami professzor...?
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
westlake #1923 üzenetére
Értelek. Nem igazán szoktam felülni én sem a tengeren túlról érkező pletykáknak. Ettől függetlenül megmaradtam azon a vonalon, hogy léghűtéssel a névleges feszhez képest max. +0.2V-ot adok a procinak. Lehet kipróbálom a +0.25V-0.3V-ot is huzamosabb ideig. De ha nem megy jobban a proci, akkor a pár MHz plusz nem éri meg a fokozott melegedést.
A viccről meg annyit, hogy a tuning topikba reményeim szerint olynok írnak, akik azért értik a csíziót. Fel sem merült bennem, hogy parázsló vita tárgya legyen a dolog. -
Vigneau
félisten
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #1732 üzenetére
Visszaálltam 290-es FSB-re. Túlzottan melegedett a proci 300-on, bár bírta a gyűrődést, viszont a stabil működéshez kellett neki az 1.6V. 290-en azonban elég neki a 1.55V, így a további melegedésnek elébe mentem. Most ezek után majd a RAM időzítések finomítására állok át.
-
Vigneau
félisten
Szerintem ne foglakozz vele, ki mit gondol. Írd be, milyen környezetben mit teljesített a proci és vonják le a vásárlók a tanulságot. Aki ilyet akar venni, nagyjából tudja, mi a dörgés.
Ha pedig alapról beszélünk, akkor a biosban adott alap fesz és alap szorzó a mérvadó szerintem, emellett nézd meg, meddig megy a tuning. Nálam a proci 260MHz-ig bírja ezt teljesíteni. Egyébként ez persze függ attól, milyen lapban van. -
Vigneau
félisten
Elértem az egyéni legjobbam:
A64 Venice E6, 2700MHz, 1.575V-on. 300*9 szinkronban hajtva a RAM-okkal. A RAM-ok 600MHz-en 2.5-5-5-9-2T-ben, a lap pedig egy ABIT AX8 v1.0. Természetesen a chipnek elkélt +0.1V, a RAM-ok 2.8V-on járnak.
Super PI 32M és OCCT lefuttatva, Westlake MemTest-jét még nem próbáltam.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1694 üzenetére
Kicsit fura hsz., de értem, mire gondolsz. A 1010-ben is csak 1.55V a max. adható feszkó. Lehet, így próbálják elkerülni a megátalkodott kocatuningerek ''baleseteit''.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1683 üzenetére
Arra viszont jó, hogy az addig hű vásárlókat eltántorítsák.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1681 üzenetére
Hm... Olcsóbb? Lehet, régen az volt, de amikor vettem az A8N-E-t, akkor épp a KN8 és az AN8 jóval drágább volt nála. Előtte egyébként ABIT-jaim voltak, de ez az új slot elrendezés nem jött be nekem.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1678 üzenetére
Én pont az elrendezés miatt választottam az ASUS-t. Van 3 PCI karim, amit használok. Ha az AN8-at választottam volna, akkor egy terebélyesebb VGA hűtő után 2 PCI slot-ról le is mondhattam volna.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1672 üzenetére
A Heatpipe-os az általam említett A8N-SLI Premium hűtője.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1656 üzenetére
Hasonló okok miatt választottam az A8N-E-t a KN8/AN8-al szemben. A PCI slot-ok nincsenek a PCIe 16x mellett közvetlenül, hanem 2+1 PCIe 1x/4x van köztük.
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1648 üzenetére
Ezzel egyébként egyetértek, bár pont saját magam ellen beszélek így éppen. De sebaj...
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1278 üzenetére
Nálam egy 2500+-os Barton anno 1 évig ment emelt feszen gond nélkül és nem volt semmilyen ingadozása. Én ezért vagyok ilyen bátor. Hasonló képpen hajtottam egy 2000+-os T-Bred-et - szintén elég sokáig. Miután eladtam, az új tulaj egy héten belül lesarkazta...
-
Vigneau
félisten
válasz
Interceptor #1271 üzenetére
Egyesek szerint 5 óra minimum. Nálam eddig max. 4 óra volt, de 2 órában limitáltam a teszteket.
-
Vigneau
félisten
válasz
Foglalt név #1238 üzenetére
Overlocker nyitotta.
Milyen tesztről is lenne szó? Bár nekem még nem mennek 600-on, de már közel járok hozzá.
-
Vigneau
félisten
Úgy néz ki, elértem a csúcsom: 290MHz szinkronban. A procim 1.5V-on, RAM-ok 2.8V-on 2.5-5-5-5-2T-n. Remélem, meg is marad. A Prime dolgozik szép csendben egy ideje.
-
Vigneau
félisten
No, tuningolgattam egy kicsit. Prime stabil vagyok 280MHz-en, szinkronban, a RAM-ok 562MHz-en szaladgálnak az Everest szerint, 3.0-4-4-7-2T-n, 2.8V-on. Még várom majd Achill3us barátom instrukcióit a csiszoláshoz, kinek közreműködésével jutottam eme jó kis modulokhoz.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #1063 üzenetére
Tény, de ha a gyári ajánlotthoz tartja majd magát a RAM, akkor nincs mit tenni. De szerintem vinnie kell a 2.85-2.9V-ot. De csakis saját felelősségre, ahogy a nagyok szokták mondani.
Ha netán vennék valami jó RAM-ot, akkor nem szeretném egyből Neked adni vigaszdíjul, mivel miattam szállt el a motyód... -
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #1054 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a lapunk túl magas RAM fesz esetén egyszerűen letilt. Szerintem megpróbálhatod 2.85V-on is. Ha meg nem engedi, akkor meg simán visszaállítod a 2.8V-ot.
-
Vigneau
félisten
válasz
Foglalt név #1000 üzenetére
Látod, már megoldódott a kérdésem. Persze, hogy kipróbáltam volna, de kiváncsi voltam a véleményetekre is.
1000. hsz. ebben a topikban... -
Vigneau
félisten
Megint elkezdtem ''kínlódni''. Megy a Prime ezerrel. Proci 9*290-en, 1.525V mellett. RAM-ok 478-on, 3.0-5-5-10-2T-n. Szerintetek a 280*9-n hajtott proci és 460-as, 3.0-3-3-8-2T-n menő RAM-ok esetében, vagy így jobb a teljesítmény?
-
Vigneau
félisten
válasz
Foglalt név #979 üzenetére
Egy frissebb kiadású Everest (pl. 2.60.485) eredményeit is ide linkelhetnéd.
-
-
Vigneau
félisten
Tök jó ez a 2.9V a RAM-oknak. Nálam, ha felteszem erre a feszre, akkor el se indul a lap. Nem értem... A 300MHz meg nem jött össze a Te módszereddel. Ha még lesz kedvem, akkor kínozom egy kicsit a cumót. Most 280-on stabil a lelkem, 284-nél 1 óra után hiba a Prime-ban. Ha szerencsém van, akkor a 282-283 talán még mehet 333-ra visszaosztott RAM-ok mellett.
-
Vigneau
félisten
válasz
God Vazzeg #884 üzenetére
Te még jól jártál. Az én moduljaim csak 460-466 környékét bírják. Ez van...
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #873 üzenetére
Elismerésem a tuningodért!
Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chrome
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest