Aktív témák
-
MooN00
aktív tag
válasz
Tomyhawk90 #4448 üzenetére
3000+ 9x200
3200+ 10x200
3500+ 11x200 -
törölt tag
válasz
Tomyhawk90 #4448 üzenetére
Úgy, hogy magasabb órajelű procit veszel, neadj isten FX-et. A64-ek esetén a szorzó felfelé csak és kizárólag az FX-eknél állítható. Viszont minnél magasabb névleges órajelű a processzorod, annál magasabb a szorzója.
-
rob210
nagyúr
válasz
Tomyhawk90 #4391 üzenetére
Célszerű biost floppyról dos alatt frissíteni
de már nagyon jó winflash progik is vannak
mindíg a gyártó oldaláról leszedhető progit és biost használd -
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4388 üzenetére
használd a Gigabyte @Bios nevű progiját, azzal egyszerű... windowsból lehet, én is azt csináltam...
-
MooN00
aktív tag
válasz
Tomyhawk90 #4386 üzenetére
elvileg restartolnod kell, úgy ,hogy tudj majd gépelni még az opr. betöltése előtt.
majd ott kell futatni az autoexe-t..asszem. -
Tomyhawk90
tag
válasz
Tomyhawk90 #4385 üzenetére
Nem tudjátok hogy kell BIOS-t instalálni?
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4381 üzenetére
''instabillá válhat a géped tőle'' hát, ez nem valószínű, feltéve hogy sikerel frissíted, áramszünet nélkül...
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4381 üzenetére
''Így se jó'' ezt úgyérted hogy 1 RAM modullal?
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4378 üzenetére
Halod? neked milyen bios van a lapodban? A legújabb? UI: prbáld meg hogy egyik ramot kiveszed, és úgy meddig megy... Persze mivel 400-asok feltétlen oszd vissza őket 333-ra.
(2 - 1.86 ) a CPU-DRAM rationál... Ha nincs ilyen lehetőséged a biosban akkor valószínűleg valami régi bios van fent, tedd fel a legújabbat!!!!!! és mint mondtam ha visszaosztás ok és késleltetések auton vannak, akkor vedd ki egyik ramot, és probáld ugy, igy ki lehet deríteni hogy a nem összeillő ramok miatt van-e ez a meglehetősen alacsony határ nálad... -
Tomyhawk90
tag
válasz
Tomyhawk90 #4378 üzenetére
Ja, megtaláltam nekem úgy van hogy : k8 CPU clock
lehet hogy én ittam túl sok söröcskét ehez.. -
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4376 üzenetére
Akkor már anyira túllépted az alkohol bevitelt hogy fel se tudsz állni
P.S.: RAM visszaosztást próbáltad már? -
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4367 üzenetére
Azt hogy nem stabil
Fagynak a tesztprogramok ill hibásan futnak le.. valmelyik komponens ilyenkor hibásan működik. Ez olyan mint amikor a kelleténél többet iszol, egy ideig jó felpörögsz minden fasza, aztán mikor túl lépted a határt többet látsz mindenből mint kellene, és nem bírsz egyenesen menni
nagyjából ez van a gépeknél is
csak finoman az OC-al
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4371 üzenetére
Hát mivel két különböző ramod van ezért mindenképp azok adják a szűk keresztmetszetet... Oszd vissza őket rendesen, a GB lapon elvileg van egy CPU-DRAM arány ami elvileg neked 2-2. ezt állítsd 2-1.86-ra, vagy 2-1.66 ra... És a DRAM Timing-ot hagyd Auto-n!!
-
Allien
veterán
válasz
Tomyhawk90 #4368 üzenetére
Nem igazán lehet segíteni, ha nem tudni, milyen géped is van, illetve, mit is csinálsz. Külön kell választani a proci tuningot, a ram tuningjától. HT-t vedd lentebb, mondjuk 4-re, vagy akár 3-ra is, ramokat oszd vissza, és ezek után kezdjed el emelni a megaherzeket, proci feszt. Lehet, hogy a ramod fogja vissza, lehet, hogy az alaplap.
Ja, most találtam meg az egyik hozzászólásodban, és látom, már mások is magyarázták, de ha NEM úgy csinálod, ahogyan mondják, tuti nem jössz rá, melyik cuccosod fogja vissza a tyuningot. Szerintem, erőssen ram, mert két külömböződ van.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4365 üzenetére
Jah mert a CCMOS = Clear CMOS, amelyik gyártónak ahogy tetszik a rövidítés
-
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4361 üzenetére
CCMOS felirat a lapon (vagy Reset CMOS) és mellete egy három ágú jumper, ilyen kis sipkát keress
De az elem kivétele majd visszarakása is megoldja, azt gondolom megtalálod az alaplapon -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tomyhawk90 #4359 üzenetére
Insert hosszabb nevén, elvileg a home mellett balra. /legalábbis nálam
-
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4357 üzenetére
Keress az alaplapon egy CMOS reset jumpert, vagy vedd ki az elemet pár másodpercre majd vissza , a BIOS nullázódik és elvileg mennie kell...
-
rob210
nagyúr
válasz
Tomyhawk90 #4316 üzenetére
A táp oké a ram gáz két alap ramod van és azok is külömbözőek.
Ha komoly tuningot szeretnél javallom a kitek megvásárlását.
AZaz azonos ramok/ és még azonos sorozat számúak is néha/
mert ebben az esetben még az is lehet, hogy a két ram külömböző chippekkel van szerelve, ami meg végleg legyilkolja a tuningot.
Na akkor most a lényeg, mert ez eddig csak ismertetés volt
A ramokat jelen esetben oszd vissza.
A procit emelheted Hűtéstől függően!!!!! egésszan 250X9-ig is.
Ezen az értéken szokott előállni az, hogy kell neki esetleg egy kis feszemelés.
Ha még feljebb akarsz menni még fontosabb a jó hűtés.
AMi pedig elengedhetetlen, hogy a HT-t visszább vedd az alap 5X200Mhz-ről 4Xesre250Mhzig, majd 3Xra 250Mhz felett.
A lényeg, hogy Ht legyen 600Mhz felett és 1000Mhz alatt.
A többi szerintem most nem számít.
Azt majd ha ezek már megvannak.
Értem itt a ramokkal való próbálkozást finomhangolást esetleg tuningolást. -
Vigneau
félisten
válasz
Tomyhawk90 #4320 üzenetére
Kezdetnek 10 MHz-enként emeld az FSB-t. És ha már nem stabil, akkor adj a procinak +0.05 V-ot. És így tovább...
Szabesz: Látom, megelőztél.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4319 üzenetére
Attól függ hogy szereti a proci.. kezdd el emelni az FSB-t (mondjuk kapásból 20-al) +0,05V Vcore, ha stabil még egy kicsit ha megy de instabil még egy kis fesz (léghűtéstől függően 1,5-1,55V max, gyárival nem ajánlott a tuning...) 50°C főlé ne menjen a CPU dióda (ha ebben van
)
-
Tomyhawk90
tag
válasz
Tomyhawk90 #4319 üzenetére
Senki se tud???
-
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4316 üzenetére
Kezdésnek [link] egy kis tutorial.
-
Szabesz
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4314 üzenetére
Egy kis infot a konfigról..
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest