- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
st3v0
tag
hat... sajnos nem szereti a 300 FSB-t, sot meg a 290-et sem, meg 1.55V-on(ez a max amit adhatok neki)
. viszont most tesztelem 285-on, 1.5V-on. ha jol megy akkor kiprobalom kevesebb V-on is, hat ha
amugy furcsa hogy csak 1.55 V a max, regebbi biossal(1006 v 1008) mintha tobbet lehetet volna adni neki. ahh.. mind1 -
whitewolf5
csendes tag
Rendeben. De remélem abban egyet értünk hogy amemoria kezelés akkor a leghatékonyabb és ezt bárhol megnézheted, ha szinkronban van a prociFSB a memoriaval. Én ebben a mondatban arra utaltam hogy azonos frekvencián /processzor/ ha a memek szinkronban vannak nagyobb a teljesitménye a gépednek és ez biztos, ha az enyém is menne szinkronban nem ennyi lenne semmilyen teszteredményem sem és a kodolásokat sem ennyi ido alatt végezné el ebben biztos lehetsz..
-
Vigneau
félisten
Tök jó ez a 2.9V a RAM-oknak. Nálam, ha felteszem erre a feszre, akkor el se indul a lap. Nem értem... A 300MHz meg nem jött össze a Te módszereddel. Ha még lesz kedvem, akkor kínozom egy kicsit a cumót. Most 280-on stabil a lelkem, 284-nél 1 óra után hiba a Prime-ban. Ha szerencsém van, akkor a 282-283 talán még mehet 333-ra visszaosztott RAM-ok mellett.
-
-
kormi0312
senior tag
hali!
nekem is pont ugyan ez a konfigom (na jó, hozzávetőlegesen)
mik a beállitasaid? hogyan sikerült elérned ezt a felemelő teljesítményt? nekem 9*280on megy , de 9*285on már nem hajlandó pedig a ramok még birnák,mert 9*280on még csak 360MHz körül tartanak és elméletileg az 5MHz fsb növeléssel nemkéne átlépniük a 400at sem,ami viszont gyári órajel. ??? és időzítések is elég lazák(3-4-4-8 2T) de a proci sem melegszik fel,a hő nem lehet gond.
1.55V-t kap a CPU.
??
segits egy kicsit légyszi! -
Vigneau
félisten
Valami hasonlóra gondoltam én is. De legalább megerősítettél benne.
Egyenlőre a DDR RAM ref voltage-val nem tudok mit kezdeni, mennyit is adjak neki? Jelenleg +10mV-ot adok neki. Azonban lövésem sincs, mire való.
A RAM-oknál milyen időzítést használsz? Nálam a 3.0-3-3-8-2T a nyerő - minden frekin (400-tól 466-ig - az előző konfigomban ennyit vitt max). -
vazzz
őstag
Jol beszelsz. Egyebkent nem nagyon birtam feljebb huzni a procit, hogy stabil maradjon a gep...talan ha visszabb osztanam a ramokat... de akkor meg a savszelesseg lenne tul kicsi. Nem latom ertelmet tovabb feszegetni a tuningot. Szerintem igy is eleg szep teljesitmeny. Megerte a cucc az arat. Nagy inteles voltam eddig, ez az elso amd-m, de le a kalappal elotte. Kellemesen csalodtam.
-
csuszi
aktív tag
Közben még egy kérdés eszembejutott, remélhetőleg az utsó
Olyan programot tudnátok ajánlani, ami azt nézi, hogy a processzor mennyit hibázik. Csak azért kérdem, mert már tudom mivel mérni a hőmérsékletet, tudom mivel kell terhelni ehhez, de nem tudom mivel nézhetném meg, hogy mennyi az a határ, ameddig húzhatom, anélkül, hogy a processzor hibázna (hőmérséklet úgy látszik nem igazán számít, nem tudom 40 fok fölé tornázni - de lehet nem voltam eléb bátor eddig
, és valószínű hamarabb kezd a proc hibázni, mintsem a hőmérséklet miatt vissza kelljen vennem...) ?
-
-
kovasz
senior tag
annyin nekem is megy talan 240Mhz-nel hal be... egyenkent jo ez a cnq. amikor nem kell a cpu 915MHz-ig is leveszi a frekit ilyenkor semmi hangja. jatek, stb kozben amikor kell power meg felhuzza es akkor fel is porog a venti. na akkor olyan minr egy porszivo
hat igen elotte 3 evig vizhutesu gepem volt.... ezt meg lusta vagyok atalakitani. mar valahogy nem erdekel az egesz. -
kovasz
senior tag
nekem is ilyen venice-em van, 2200MHz-nel nem lehet tobbre huzni es ott sem satbil. igy alapon hasznalom. cnq-val mert ugy halk is
egyebkent ezek a ''szeduletes'' tuningerredmenyek nem sokat ernek. egy kis szamolgatas meg is mutatja miert: pl a 2200MHz en csak ~18%-al lassabb mint a 2700MHz en nagyon keves alkalmazast tudok elkepzelni ahol ez szamit. sokkal jobb valasztas az alacsonyabb cpu es a magasabb ram frekvencia. ezt mar superpi is megmutatta. -
LuzZzer
tag
legújabb BIOS van, lehet hogy a kövvel, ha lesz egyáltalán menni fog, de lehet hogy a prociból fogtam ki olyat ami nem bírja, a hőfokok jók eddig max 42 fok volt. NFet Memót nem is modolod? Lehet hogy nem tudja rendesen meghajtani a memókat azért restartol, mert eléggé a végére van húzva az is. (ha 300as FSB --> mem: 500MHz 2,5-3-3-5 1T) Szóval minden lehet, de nagyon meg vagyok elégedve a géppel, egy csúcsrajáratásnál nyomott PCMark05ben 4040 pöttyöt. Tiéd mennyit nyom, mert ahogy elnézem a konfigunk szinte ugyan az, csak más gyártókban bízunk?
-
LuzZzer
tag
jó neked, akkor az ASUS szereti, és az MSI nem szereti a 9x300at. A kérdés hogy mennyi feszkót nyomsz rá? Nekem elvileg 1,595 V-on van a proci, NF 1,5V memo 2,8V, de CPU-Z 1,52V körülit mutat a procira. Szerintem majd a köv BIOS viszi majd, de nem biztos
Pedig vinnie kéne mert elvileg tuningra jobb az MSI, de ezek szerint mégse.
-
LuzZzer
tag
És tesztelted is mert, nekem is elindul 9x300on, csak nem stabil a lelkem, ergo bármilyen játékot, tesztert indítok, fagy. Viszon most 8,5x310en (2635) küldöm és semmi baja, igaz a memókat visszavette a feles szorzó miatt 480ra és egyszer tegnap fagyott vmiért, de eddig stabilnak tünt, prime alatt is jól viselkedett.
-
Calibos
addikt
szokásom hogy rákeresek előtte, ezért is van ilyen kevés hozzászólásom az eltelt napokhoz képest, mert egy csomó kérdésemre úgy kaptam választ hogy elolvastam kérdésemhez tartozó topikokat…
az alaplaphoz tartozó topikban nem kaptam választ, ezért próbálkoztam itt!
Amúgy meg köszi, legalább te hozzám szóltál… -
pschio
őstag
ja en azert ovatosan estem neki. kicsit meglepodtem az asus huto leszedese utan hogy milyen kicsi is az nf4. volt korulette valami kis muanyag keret is azt otthagytam igaz nem sokat segit de valamenyire megakadalyozza hogy nagyon lotyogjon a borda. nf2re sokkal konnyeb volt felrakni mert az olyan jo nagy
de ezek utan holt biztos hogy nagyon ovatos leszek ha majd esteleg leszedem vagy piszkalom. -
AzO
csendes tag
Eleg jol megertetted a bonyolult kerdesem, mert erre kerdeztem ra, de most megvalami
Szoval ha leosztom ramomat, es utana huzom procit, akkor az megy vele, es eleri eredeti maximalis sebesseget. Ekkor miert is lassabb a ram olvasas? Es ha lassabb, akkor erdemes-e huzni, mert ha ram lassul, proci gyorsul, akkor egyutt a ketto? -
Tsunami
senior tag
Olyan 45-50 rugó a dobozos. Ha veszek, akkor már olyat amivel bármivel tudok játszani full grafikával egy ideig, valamint 3dmax, after effects, meg hasonló számitást igénylő progikkal elszalad. Szerintem nyárig elég lesz ez, de lehet hogy nem birom ki csak tavaszig
[Szerkesztve] -
csongi
veterán
Két PATA vinyó az egyikk csak néha van bent. Egy dvd író+1 olvasó. X800GTO-t szánok bele. 3x512/400ramok ami jelenleg most is van nekem. és 400W kodegány van. tehát deszkát vid karit meg procit akarok cserélni. A deszka ecs nf4-t néztem sajna csak erre leszz zsé.Valszeg később csere lesz az is.Jaj azt sem tudom még alapon mennyit megy, nem hogy tuninggal. Ennek még utánna kell néznem.Egyelőre a pénztárcámhoz probálom igazítani a dolgot.ez az amit meg tudok fizetni.
[Szerkesztve] -
Szab81
csendes tag
Szia NolF!
Gigabyte k8nf-9 (F7 Bios) alaplapomon van egy Athlon64 3000+ proci, ami 1800-n megy....ezt érdemes mondjuk 2000-2200-ra felhúzni (persze ha fel lehet)??? Gyorsabb lesz tőle a gép?? A memóriám 2*256Mb 400Mhz TakeMs.,,,VGA: Gigabyte X600Pro
Ha szerinted érdemes, akkor le tudnád irni hogy mit és hogy álltisak be a Biosba??? De elég részletesen kellene mert nem igazán értek hozzá!
Köszönettel: Szab
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest