- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
válasz
Achill3uS #903 üzenetére
special thanx to U!!
ígérem áttanulmányozom!!, nagyon rendes arc vagy!
most mennek a RAMok (2*512 kingston value kit) 2,5-3-3-7 2T kerek 460MHz Dualban!!
szted érdemes ezt még kínozni? (nics rajta hűtés!!)
everest 2006 : írás : 1800 olvasás : 6130 késleltetés : 45ns
mennyire korrekt ez egy ilyen RAMtól? -
kormi0312
senior tag
én asszem betaláltam a procimat! : CNQ mellett 9*280 ramok: 460MHz és stabil.
egyszer hibázott a prime95 20perc után.
magasabb FSB mellett már visszakéne húzni a ramokat annyira, hogy az már drasztikus sebesség csökkenés lenne. (333->266ra) A proci meg 9*290en igencsak hibázott!! -
kormi0312
senior tag
hali!
nekem is pont ugyan ez a konfigom (na jó, hozzávetőlegesen)
mik a beállitasaid? hogyan sikerült elérned ezt a felemelő teljesítményt? nekem 9*280on megy , de 9*285on már nem hajlandó pedig a ramok még birnák,mert 9*280on még csak 360MHz körül tartanak és elméletileg az 5MHz fsb növeléssel nemkéne átlépniük a 400at sem,ami viszont gyári órajel. ??? és időzítések is elég lazák(3-4-4-8 2T) de a proci sem melegszik fel,a hő nem lehet gond.
1.55V-t kap a CPU.
??
segits egy kicsit légyszi! -
kormi0312
senior tag
válasz
Silencer83 #819 üzenetére
látom neked is AC Silencer 64 Ultra TC-d van., nekem is.
nálad hogyan alakulnak a hőmérsékletek ezzel a hűtővel? nekem a Venice 3000+ 9*280on
54 fokos 2100rpm melett.
te menyire birtad meghajtani a procid ezzel a hűtővel? -
kormi0312
senior tag
-
kormi0312
senior tag
válasz
Achill3uS #822 üzenetére
köszi a válaszokat! - igyekszem megszívlelni őket!
megkérdezhetem hogy milyem procihűtőd van?
most járatom 9*290-en és a prime95 hibát jelzett. -ez minek lehet az oka?
a ramok visszaosztva 200ra időzítések : 3:5:5:10 2T
a proci kap 1.55V a ram 2.65V-t. hogy lehetne megoldani hogy a proci ne hibázzon?
elég láma vagyok a témában, de megpróbálok igyekezni! , mit jelent hogy szinkronban jár a ram a procival? ( 9*290 hez mi a szinkron a ramnál?)
thx előre is! -
kormi0312
senior tag
válasz
Achill3uS #817 üzenetére
Szia!
ez igen szép eredmény!!! Grat hozzá!
nekem sajna még közelébe se ér. most 9*267 megy és a prime95 még igy is hibát jelez.
megkérdezhetem neked milyen ramjaid vannak? (nekem Kingston Value 2*512 400MHz)
sztem a RAMokat nemtom helyesen belőni hogy vmilyen szinten szinkronban legyenek..
volt már ugy hogy 9*283nál nem jelzett hobát a prime95, de RAM 200MHz-re volt levéve a BIOSban. Neked hogy alakultak a RAM beállításaid??
Az FSB növelésével milyen módon alakul a RAM sebessége?- miylen összefüggés van köztük?
Thx előre is! -
kormi0312
senior tag
Jó reggelt!
Kérdezni szeretném a nagyérdeműt! Nemrég levettem a bordát a prociról , láttam van rajta paszta.. és utána ugy ahogy volt visszaszereltem.
A gondom az lenne, hogy tuningkor full terhlés mellett eléri a 69 fokot
arra gondoltam hogy a paszta lehet a bibis. Amikor leszedtem a bordát,akkor valszleg levegő is szorult a paszta közé és köztudottan jó hőszigetelő a levegő.
Szerintetek is lehet ilyen baja, vagy csak túlfantáziálok mindent?? -
kormi0312
senior tag
hűha....most raktam be a procit 9*265re és már 68 foknál tart. prime95el megy a teszt In-place large FFT-vel. ...kéne rá egy rézhűtő sztem. nálatok mi a helyzet hőfokok frontján??
Láttam itt valakit aki 9*300on hajtotta a kicsikét., kérdezném hogy azon milyen hűtő volt?
egyébként 1.55V-ot kap a proci (nem enged többet a BIOS), lehetséges lenne a fesz növeléssel és spéci hűtéssel jobb eredmény elérésére??.. 9*280on már fagyizott nálam. -
kormi0312
senior tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy szerintetek melyik az a hőfok,aminél már lehet aggódni a proci élettartmával kapcsolatban?? Nekem most 36 fokos 15%-os terhelés mellett és 10%-san húzva.
Mi a legfelső határ ameddig ellehet menni?? -
kormi0312
senior tag
tudnátok vmit javasolni hogy hogy kéne a proci köré kötni az érzékelőt??
-
kormi0312
senior tag
nálam 34fok terheletlenül most - 700rpm.
a borda közé volt berakva az érzékelő gyárilag,most azt kiszedtem onnét és a graf kari egyik igen melegedő részére kötöttem. ugy ment a venti 1200rpm-et. (a kari az a része 40fokos volt) szal azt gondolom hogy a prociventi érzékelőjét kéne ofakötni vmi nagyon durván melegedő részhez,hátha életre kel és elére a gyártó által mondott 2500rpm-et.
De majd nemsokára megpróbálkozok a 3pin-es dugaszolós cserével is. -
kormi0312
senior tag
kérdezném hogy ki milyen hőfokmérőt használ? diagnosztikai eszközök?
-
kormi0312
senior tag
eszem megáll!!! videokódolás alatt a fordulatszám beáll 500ra a proci hője 58 foknál tart!!
mindezt Everestel néztem.
mi a fene lehet ezzel a hűtővel?
[Szerkesztve] -
kormi0312
senior tag
megnéztem a Q-Fan controllt a BIOS-ban és disablead volt. Most bekapcsoltam és tényleg megáll a venti alapállapotban.
Már megy a gép 10 perce és nem áll meg. de most 43 fokos terhelés nélkül és 2000 rpm.
fura, mert Q-Fan nélkül fix 800 rpm-en ment de 38 fokos volt a CPU. ...nem értem??:!!!!
most megnézem mit megy terhelve......
ötlete van vkinek?....volt már ilyen problémája? -
kormi0312
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #556 üzenetére
Szia!
Látom neked is ASUS lapod van-estleg tudnál vmit segíteni nekem a fentebb említett példára? Próbáltam egy picit tuningolni , 9*240-en,de be se jött az XP.
most teljesen alapon megy a rendszer. (ahogy default a BIOS) -és igy is 55fok a CPU terhelten.
PLS help. -
kormi0312
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS A8N-SLI lapom ,benne egy A64 3000+ Venice E6 teljesen alapon és rajta egy Artic Cooling Silencer 64 Ultra TC L hűtő.
Észrevételem, hogy teljes terhelés alatt (videokonvertálás) a hőméséklet stabil 55 fokon áll meg. Kérdem én a hozzáértőket, nem gáz ez egy kicsit????
A gyártó szerint (AC) fordulatszabályozós a prociventi és az Everest azt mondja hogy 1000rpm-el forog. Namost a gyártó szerint ez a fordulatszám 1000-2500ig terjed.
Hol lehet a bibi?? -
kormi0312
senior tag
Sziasztok!
Nemsokára lesz egy A64, ASUS A8N-SLI lappal. Nemsokára én is közlöm a tuningeredményeket!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Próba
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest