- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
DummyBoy
senior tag
Nem szeretném emelt fesszel járatni a gépet, csak meg szeretném tudni hol a vége a procinak
Nekem a vízhűtés mellett a Samsung winyóim voltak a hangkeltők a házban ...
A vízhűtést anno nem is igazán a tuning miatt vettem, hanem mert tetőtéri albérletben laktam haverokkal, 2 méterre a géptől aludtam (Ami persze 0-168 órában megy ...) és zavart a hang (Meg hiába a jó levegőhűtés, ha átlag 30 fok felett van a szoba)
Utánna jött a tuning ... később a tuning abbamaradt, elköltöztem és egy kifejezetten hűvös szobában van a gép (külön ...) ...
És a jóba könnyű beleszokni, most megbolondulok a VGA hűtő hangjától, péntekre jön a Zalman cucc, akkor fog kiderülni hogy milyen hangos az alaplapi chipsethűtő ...
Jelenleg Arctic Freezer 64 van ... de nem tudom milyen hangja van, mert a VGA mindent elnyom -
Laraxior
titán
1.5250-el volt stabil 2600MHz-en most éppen alapon van mert a prime teszt nagyon meghalt már azon is amin eddig simán ment...visszatettem a régi hütöt a Freezer64-re igy nem melegszik annyira.Nem hiszem el hoyg csak 400MHz-et enged egy AMD proci. mondjuk a 4100+ is tetszik
de a 4400+ még szebb lenne
Azt sem hiszem hoyg egy 3000+os ugyanaddig huzható mint az én 3500+om...mert ha ez igy van akkor bizisten elcserélem.Tekintve a cache memó ugyanannyi benne.felháboritó -
Laraxior
titán
Nem hinném hogy azt birná a memória hogy mondjuk visszaosztom 266MHz-re és ugy lest mondjuk 440en a RAM.mellesleg akkor a szorzót is vissza kéne venni 9x-esre,szerintem.
A 2800MHz-et szerettem volna elérni ami 4400+-ot jelent. még próbálkozom..de nem hinném hogy megy feljebb.... -
-
Zennon
tag
Kösz a ram volt a ludas mármint az időzítés...
Megtaláltam a legjobb párost:proci 2473Mhz,Ram 440Mhz,HT 1011Mhz.
Annyi a gond hogy a proci 100%-os kihasználtság mellett 48-50 fokos,ez nem sok???
Na mind1 ha sok lejjebb veszem...
Jah és a bios cserével (mert sikerült)285-öt is bírja a procim.
-
-
Zennon
tag
Nah egész este méricskéltem teszteltem prime95-el is meg Super-Pi-vel is meg mindennel a ramjaim végeredménye:448Mhz
Ezt bírja sőt a 450-et is bírja de ott 1 óra után hibázik.
a 448-nál 3 órán keresztül meg se nyikkant folyamatos tesztelés alatt.
Jah és lehet hogy ez számíthatÉTA Bios-om van de a legújabb.
Ez számíthat?mos 224 Fsb-n van a proci és így a mem 448Mhz. -
Zennon
tag
Nah sok sok tesztelésa után ez az eredmény.:
A max stabil alapórajel 300Mhz-re visszaosztott rammal 262 FSB *9 1,475 V-al és az alaplap ienkor 600Mhz-es Ht-vel megy.
A proci 281 FSB-t bír ez 2528 Mhz a ramok ekkor 266-ra vannak visszaosztva így mennek most 362Mhz-en a procinak attam 1,55 V-ot és így naon stabil 1 óra folyamatos teszt+tonyhawk underground2fél óráig
.
Itt is 600Mhz-es HT van. -
Zennon
tag
A chipsetem most (260fsb 9*-es szorzón) 25 fokos...
De ez úgy van hogy vettem rá egy ventit eddig amúgy 30 fokos volt 260-on.
A memnek 2,8-at attam.
A procinak így 260-on 1,45-öt attam először aztán többet de nem segített.
A legnagyobb alapórajel az 9* 261 Mhz...
A mem ienkor 430 Mhz-en megy.
De nem mindíg bírja...
De most hogy rányomtam a ventit a chipsetemre azóta itt stabil,még a mem is.
a HT az most 4*-esen van így 1031 Mhz ez sok vagy maradhat vagy visszategyem 3*-osra azaz 600Mhz-re?
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Hello,
Alapfesszel úgy teszteld, hogy a cpu voltaget auto-ra rakod. 1T-ben jobb eredményeket érsz el. Ez a command rate, 1T azt jelenti, hogy minden órajelre képes végrehajtani, 2T-ben csak minden másodikra(a különbség persze nem 2x-es). Alapon mindig a default beállítást kell érteni, azaz a 3500+nál 11es szorzó 200as clock és szinkron ramok.
Stabilnak? Nem mindegy, hogy szerverbe lesz vagy otthoni célra esetleg super pi-re. Ha hagyod egy napig futni a prime-ot, az elég meggyőző tud lenni. -
Vigneau
félisten
Szerintem ne foglakozz vele, ki mit gondol. Írd be, milyen környezetben mit teljesített a proci és vonják le a vásárlók a tanulságot. Aki ilyet akar venni, nagyjából tudja, mi a dörgés.
Ha pedig alapról beszélünk, akkor a biosban adott alap fesz és alap szorzó a mérvadó szerintem, emellett nézd meg, meddig megy a tuning. Nálam a proci 260MHz-ig bírja ezt teljesíteni. Egyébként ez persze függ attól, milyen lapban van. -
wassermann
addikt
Az A64-nél a memóriák közvetlenül a CPU-hoz kapcsolódnak. Korábban a memóriák és a CPU között az északi híd volt, ez végezte többek között a memória vezérlését. A CPU-ba áthelyezett memóriavezérlő jelentősen növelte az átviteli sebességet, de a nagy seb. velejárója sajnos az instabilitás lehet . Ezek miatt a hibák miatt az első A64-hez képest átgyúrták a CPU-t, így született a Venice, ami már egy kicsit jobb, de még mindig eléggé érzékeny Dual Chanell üzemben.
-
MC Pite
veterán
Nem, OCCT-t igen. Kollega szerint mindeki ezt használja, mert fél óra alatt tutit mond.
Én prime párti vok, amit az OCCT jónak mondott, prime 8óra után kidobta.
Srácok, úgy halottam ne egyedüli vagyok a 3700+ San Diego @ 2600MHzel?
(tuninghoz thx értek, nem azzal van a baj, a procival hogy rohadna meg) -
Looserke
őstag
Hmm hát nekem egy FSP Blue Storm 350W szolgál ki egy AMD XP 3000+@3200+-t, egy GF6800GT@Ultrát, 2 winyót, 1 DVD írót meg persze a bill+egér+TV tuner+SB Live és vígy stabilan megy a rendszer és játék alatt sem érzem, hogy langyosnál melegebb levegőt nyomna ki a táp, szal nincs túlterhelve...kicsit túl van misztikálva ez a nagy W igény...
-
Interceptor
addikt
nah megnyugodtam mégse szar a vinyó,vagyis lehet döglödik most gond nélkül bebootoltam vele.Nem értem mi lehetett a gond
de félek megint elö fog jönni a problem ezért midenképp veszek egy satás vinyót.Unokaöcsém most rám akarja tukmálni a 200gb-os samsungot 25-ért pedig patás,ráaádásúl annyiért vette egy hete,csak nála nem ismeri fel a szar VIA-s lapja a 200gb-ot csak 130-at(bár a vinyót is csak egyszer észlelte,azóta nem sikerült neki) de azt sem kezeli rendesen.
Tuningot majd késöbb probálom, procinak megse kottyant a 2550mhz(10*255), feszemelés nélkül vígan bírta a teszteket.Szóval onnét folytatom majd
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Medence topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged