- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Alvinka
tag
válasz
LuzZzer #1111 üzenetére
Hmm
A képem szrtem ismét minden rajta van...
[link]
Valszeg a procid nem birja. Egyébként én a chipsetnek is adtam+ feszt 1,6on ment. Ramnak meg 2,85 voltot adtam. A procinak meg a maxot amit a lap bir, ez elméletben ugyebár 1,59 dehát ugyis leviszi 1,52re kitudja miért... Amugy meg azonos proci nincs max x2ben -
villamos
őstag
Kicseréltem a Biost a 3.8 -ra. A maximális alapfeszültség nem változott. Továbbra is 1,400 maradt...
Ezek szerint bios frissítéssel nem tudok több feszt kicsikarni ebből a dögből. (nehogy előgyertek a 9,9% -os extra feszültséggel, az már rég megvolt
) Forrasztgatni viszont nem akarom! Marad a kompromisszum...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Ez nekem nem fog menni. Az én bios-omban ugyanis a legnagyobb feszültség alapban csak 1,400 .Nincsen 1,450 benne!
(De ezt már leírtam, igaz, egy másik topicban). Kérdésem, valaki legyen szíves mondja meg, hogy melyik verziós bios-ban tudnám elérni ezt a 1,45-ös alapfeszültséget? Mert a proci bírná a 2700-at is (meg lehet hogy még többet is), de így nem stabil, csak az XP fut, minden más fagy.
Igaz hogy eredetileg nem állt szándékomban tunningolni, de ha bírja (nem hajlamos a melegedésre), és elvileg teljesítmény növekedéssel is jár, akkor miért ne?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Hát, előre ''félek'', amikor majd nekiállok a dfi-m memória beállitgatásának, mert zgye auto-n, vagy spd-n nem ildomos hagyni.
Azt még nem tudom, hogy hogyan járok jobban, ha CL2,5-re lövöm majd be a rendszert, vagy rakom cl 3-ra, mert ugye akkor magasabb fsb-t lehet neki tolni.
Elvileg, a mem olvasás/írás fog számítani, ha jól gondolom (nekem). Nem tudom, az everest mennyire jól teszteli a mem olv./írás részt, mert valahogyan le kell tesztelni. Bár, lehet majd a BF2-vel kipróbálom, hogy mennyi idő alatt tölti be a pályát a két beállitással, mert nekem ez a lényeg.
-
csuszi
aktív tag
Thx, már azóta tesztelem is. Azt olvastam, menjen egész éjjel, akkor kiderül stabil e a tuning. És közben csinálok egy grafikont is a hőmérsékletváltozásról. Azt nem tudod véletlenül, hogy az alábbi konfig-nál, miért nem tudom feljebb venni az órajelet 220-nál (10-es szorzó), be se pöccen a gép... Állítani kell még valamit, ha ebbe a tartományba állítom (teszem azt fesz.-et, vagy FBS-t, vagy bármi mást?
Szórri, főlámi vagyok ebben a kérdésben, de hát nem úgy születünk hogy vágunk mindent rögtön.
Alaplap:MSI K8N Neo4 Series (MS-7125), Proc.:AMD Athlon 64 Processor 3200+ Venice
Thx előre is -
Vigneau
félisten
No, meglátom, mit tehetek. Kiváncsi vagyok, hogy bírja a VIA chip a tuningot.
A memók eddig 166-ról indultak, és 2.7V-on mennek. Sima 400-asok, most 466-on szaladgálnak. Lehet, 300-on visszább kell osztani a RAM-okat 133-ra. Akkor viszont hiába a 300-as FSB, ha nincs sávszélesség. 2db 500-as gigás modulra most még nem futja.
-
Gabás
addikt
-
chop
őstag
te mi a rakrol beszelsz? milyen srac? annyit kerdeztem, hogy alapvetoen a ht link alacsonyabb sebessege nem fogja-e tulsagosan vissza a rendszer osszteljesitmenyet, erre pcmarkrol, meg mittomen mirol szovegelsz. hogy jon ez ide? az alaporajelem meg nem 2000, hanem 1800, de ez mar kukacoskodas, szal hagyjuk inkabb.
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózatokról alaposan
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged