- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1405 üzenetére
ezaz hogy rengeteg van minden magfajtának, és azonkívül nemelég a jó hetet nézni egy steppingben, az egésznek össze kell állnia hogy jo legyen..
-
Achill3uS
nagyúr
köszi igen asszinkront akartam írni , ez van ha sokat ph-ztok
Stalker-2572: mint említettük nem vesz vissza, és ahhoz még a ''híres'' 1T/2T és a single/dual channnel is kevés hogy látványos fps esést produkáljon neked játékokbanaz osztókat nagyon egyszerü, de nemtom a te lapodban hogy néz ki, átlagosan 200/166/133/100 szokott lenni, ha tegyükfel 10x250fsb-n menne a procid, de csak 400-as ramjaid vannak amik nem tudják az 500-at, abban az esetben fogod leosztod annyra a ramot amennyit bír (166-nál 208fsb-t kapsz).. ennyi
mod: most látom AXP-d van, akkor viszont feletsd el a fentieketott télleg nagyságrendekkel a szinkron a gyorsabb, az fsb állítás az hasonló elven müködik, csak kiírja számokkal is 3/4 6/6 amiket te is írtál, egyszerüen ki kell próbálni és rájössz..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1394 üzenetére
ekkora fsb-ket DFI-vel érünk el ennyi a ''titok'' és mivel 700-800mhz-es ddr1-ek nincsenek egyértelmüen visszaosztással.. ha megmagyarázod nekem mit jelent a globális teljesítmény tudok válaszolni
(szinkron nem vesz vissza, ezen tudom lehetne vitatkozni de maradjunk annyiban elhanyagolható A64-nél..)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1347 üzenetére
sztem nem tudja megszámolni az összes ujján dare..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #890 üzenetére
mert ez gagyi mar megbocsass
és semmi stabilitásmérő, gskill 650 2,5-4-3-6-on 1M is lefutott (tudod ami ottvolt nálad
)
Ezeket még probald ki (jobb beallitasok mint ahogy neked volt):
Trc: 7
Trfc: 14
Trp: 2
Twr: 2
Twtr: 1
Trtw: 2
Tref: 166 MHz 3,9us
DQS Skew Mode: Fast
DQS Skew: 128
Max Async Latency: 7ns
Read Preamble: 5ns
Idle Cycle Limit: 16clks
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kormi0312 #833 üzenetére
Ilyen: [link]
Hát sajnos a prime ha hibázik nem lehet mit kezdeni mert a proci nem stabil, max adj neki még feszt, 1,6v-ig nyugodtan adhatsz valami jobb léggel, gyárival inkább csak 1,5-1,55-öt..
a 9x290 szinkron azt jelentené hogy 2x290 - 580mhz-en járna a ram, de a tieid ezt nem vinnék, viszont az időzítést sem kell ennyire magasra tenned, 3-4-4-8 1T bőven elég -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Templomegere #827 üzenetére
azajo, nem a szándiégó, az én procim a felébe se került mint egy ilyen 3700-as
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Templomegere #824 üzenetére
Akkor a tied az nem 3700+ szándiégó?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Tibicsoki82 #823 üzenetére
Az a 2700 1,5-ön is elég fasza hidd el, nagy mák egy olyan proci is, az Opteron 144-em sem tudott annyit
2880mhz körül, 2900 sajna nem volt az -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kormi0312 #818 üzenetére
köszi! legalább a 15. a64 procim, ideje volt hogy találjak egy jót
hát ramokban sem spóroltam, 2x512 OCZ PC4000 VX Gold van alatta, így 9x311-röl 166-os osztásban most 510mhz-en mennek ''csak'' 2-2-2-5 1T-ben..
A lényeg az hogy ki kell őket tesztelni hol stabil, ramot pl ugy néztem hogy proci alapfesz 9x250, 260, 270 és közben állítgattam az időzítéseket feszt.. és így tudtam meg hol mennyit megy, milyen feszen és amikor a procit teszteltem utána már ehhez könnyű volt igazítani a ramokat, tudtam mit fognak bírni és mit nem..
persze néha ígyis előfordulhat hogy a proci memvezérlője vagy a ram nemszereti az asszinkront és megint kiabálni fogde ez azért nem jellemző..
FSB növelésével nem fog nőni a sebességed mint ahogyan az anno AthlonXP-ben volt, itt szinte elhanyagolható hogy 10x280 vagy 9x311 ha a ramokat ugyanannyi mhz-re osztod le.. apropo leosztás, nm kell félni azsem jár semmilyen sebességveszteséggel
Prime-on kívül pedig Superpi és toast együttes használatával, is érdemes stabilitást tesztelni, eléggé megdolgoztatják a procit
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Tibicsoki82 #812 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #446 üzenetére
tanuld már meg leirni a nevem dude
villamos: ha ez stabil is akkor szép eredményprime-ot, superpi-t, vagy hasonlókat nézzél még..
[Szerkesztve]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #431 üzenetére
29.85
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Silencer83 #346 üzenetére
Elvileg uj venice lesz, jan körül jön..
de enyim is E4, csak Venus -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #210 üzenetére
[link]
Bár az utóbbi honapban az e6-ok egész jok, de igazából teljesenmind1 vagy mákodvan vagy nincs -
Achill3uS
nagyúr
Ez nem 1 de mind1
Pcmark2002-ben nemigen fogod látni a változást, tul régi tesztprogram az..
Egy 3000+-bol legtöbb esetben 2400mhz-et simán ki lehet hozni gyári hűtővel még akkoris ha kell feszt emelni.
754-et az AGP-ről való áttérés, a fejleszthetőség és az értékállóság miatt érdemes lecserélni, sebességben észrevehető többletet a 939 sztem nem hoz.. (dual channel - vitatott, de tény hogy valamennyit gyorsít..)
L2 számít persze, de drágább is..
Ezek nemigazán ebbe a topicba tartoznak amugy, ilyen kérdéseket inkább az A64-esek klubbjába.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
DeadMeat #146 üzenetére
Hogy mutatná már???
ez a lényege, h lesz@rhatod szinkron-e vagy sem..
pl 10x270 1:1-ben vagy 8x338 leosztva 270-re, az egyik logikailag a szinkron miatt másik meg a nyagyobb fsb miatt lenne gyorsabb, valojaban elhanyagolhatoak a különbségek..
Everest-ben pedig nem bizom egyátalán, DDR600 single channelbe 4000-ret olvas, dualba 8000-ret, pi-be, metabench-be meg semmi változás.. há hogyne.. (de ezt te is tudod)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
Gyári venti baromi hangos én 1 hétig birtam vele, mondjuk alapon semigen ment a proci
végülis megértelek, csak ha nem volt A64-ed akkor azt is tudnod kell hogy 1800mhz vs 2400mhz -en se látnál semmi gyorsulást a legtöbb játékban, nemhogy 2200-on..
Nagyon sokan mondják ezt mostanában, 400-as ramom van nem lehet tuningolni a gépet..
és akkor mire való a memória osztás? 300fsb mellett fogod 133-as osztás csokolom 400mhz kereken, csak számolgatni kell
Amugy átlagban Winchesternél csak a korai venice-k mennek jobban, többi ugyanazt a szintet viszi ált. 2500-2600mhz, 3ghz alapfeszre meg csak egy-két NAGYON korai szériás venice, vagy sandiego magos procc képes.. (még XS-en is ritkaság)
De persze én csak a tapasztalataimat mondtam el, a döntés a tied
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Próba
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest