-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamis
őstag
válasz
krystman #21899 üzenetére
Mert több infó fér el a kijelzőn és nekem még simább is volt a működés. Ha nincs a rom-ban lehetőség, root-olt telefonon lehet próbálkozni az LCD Density-vel!
-
Dexter68
addikt
válasz
Adamis #21897 üzenetére
Nnnamost itt még mindig csak a márciusit látom, de lehet, hogy gapps-ból is van ennél frissebb? Hova dugták a májusit?
-
-
krystman
őstag
A multi és a sima közt mi a különbség a Gaapsban?
-
Dexter68
addikt
Tessék:
Light_RootBox-JB-skate-Nightly-20130320.zip
Light_gapps-4.2-stripped-20130329.zip
Light_gapps-4.2-stripped-multi-dpi-20130329.zip
(természetesen mindenki saját felelősségre használja) -
starchild
tag
Én is feltelepítettem a javított verziót Fagyitól, működött is, egészen addig, míg be nem aktiváltam az Xposed framework moduljaimat. Onnantól meghalt az egész, dobálta az FC-ket, az egész rendszer kiakadt. Próbáltam frissítésként és tiszta telepítéssel is feltenni a ROM-ot, de mindegyik esetben hasonló lett a végeredmény.
Igaz a systemui-ba belenyúló moduljaim vannak (főleg állapotsáv módosítások miatt), de az első Fagyi-féle ROM-mal tökéletesen együttműködnek. -
angelius
aktív tag
Fagyi megcsinálta a javításokat a Kit Kat romon kíváncsi leszek mennyire lett sikeres.
-
angelius
aktív tag
válasz
Adamis #21880 üzenetére
Nem próbáltam ki mert ma akartam, de láttam más is írta hogy olyan lassú. Várok Fagyinak a javítására. Pár napja a Slim Bean-t használom kiszedtem belőle amit kilehetett szedni, kicseréltem a Bootanimációt nagyobb Slim Bean kiírásra. Frissítettem a Holo Launchert és a Slim file managert. Nem volt lassulás nem volt újra indulás sem, és nem ütköztem FC-kbe sem.
-
krystman
őstag
Egy kérdés. Ha leszedek egy ilyen 4.xx Romot. Elképzelhető, hogy olyan játék is elindul a telefonon, ami esetleg már az uj telokra van írva?
-
angelius
aktív tag
Ma Jenkinsék újabb Kit Kat-ot töltöttek fel.
-
Pogika
aktív tag
Nekem fagyi 4.4-es romja nem jött be, merült a teló tőle mint a féltégla, az akuhasználat menüpontba bemenve pedig az óra 89% vitte az energiafelhasználásnak, valahogy bekapcsolja a gps-t úgy hogy nem jelzi semmi, és egyébként le van tiltva. Most kipróbálom a jenkinsét.
-
Dexter68
addikt
Na, sikerült addig optimalizálgassam a rootbox teljesítményét mindenféle be- és elállítgatásokkal, meg scriptekkel, hogy teljesen legyilkoltam, úgyhogy feltettem tisztán az általam kikönnyített verziót. Ennél csak a procit húztam 902/200-ra SmartassH3-mal, semmi mást nem piszkáltam, megy is, mint a veszedelem.
Ha érdekel valakit a lightos verzió, felrakom valahova... -
Adamis
őstag
Bocsánat, hogy új hsz-ben írom ezt le, de néhány embernek talán fontos lehet.
Feltöltöttem az eredeti rendszert, melyet még anno a ZTE oldaláról szedtem le, de most már nem található meg ott. Ezzel az a teendő, hogy az SD-lártyára felmásoljuk a .zip-ben található image mappát tartalmával együtt, kikapcsoljuk a telefont, majd kiszedjük 3 másodpercre az akkumulátort is. Visszatéve a következő kombinációval kell elindítani a telefont:
Hang FEL + Menü + Bekapcsolás
Ekkor végigmegy a folyamat és ennek végeztével teljesen gyári állapotba kerül a telefon - eredeti TPT-kiosztással és abban az állapotban, ahogy kivettük a dobozból.
Garanciáztatás előtt mindenképpen tegyétek fel ezt, mert így nem lesz root-jog sem!
keresőszavak: tpt, zip, gyári, gyári állapot
-
Dexter68
addikt
válasz
krystman #21868 üzenetére
Nekem annyival ad többet, hogy ugyan le kell mondjak a vaku nyújtotta élményről (mást nem vettem észre, hogy ne menne), cserébe egy csomó app mégiscsak kompatibilis vele, ami 2.3x-re nem ment fel (pl. Google keep). Ja, és lényegesen szebb bejövő híváskor a felület (ugyan ez már egyéni nyűg, de nekem fontos).
-
krystman
őstag
Az addig jó, hogy cserélgeti az ember ezekre a 4.xx ROMokra, de mit ad többet, mint a 2.3.x ROM? Mert én is kipróbáltam többet is, de inkább hátrány, gyorsabbnak nem gyorsabb, és több dolog sem megy benne. Amiket kipróbáltam idáig, inkább rosszabbul mentek mint a 2.3.x ROM-ok.
-
Dexter68
addikt
Ez természetes. Nekem pl. a filmnézés volt a nünükém és sokáig ez nálam csak 2.3.7-es rendszereken ment zökkenőmentesen, így azokat részesítettem előnyben. Többnyire a romok készítői írnak is egy listát, hogy mi az ami nem megy, mi az ami bizonytalan és lehet dönteni, hogy együtt tudunk-e élni vele vagy nem. Hál´Istennek (és a romkészítő fanatikusoknak) van miből választani bőségesen.
-
n00n
őstag
válasz
Dexter68 #21861 üzenetére
Meg, ha jól tudom a rádió sem működik. De mindegy is, az Ice Armor III+ nálam jó szolgáltatott tett. Lassan így több, mint két év használat után megérett a cserére (jó igazából apám régi telefonja adta meg magát, ezt meg kapja Ő, én meg veszek egy másikat.
) a telefon, szóval már nem sokáig leszek boldog Skate tulaj.
-
angelius
aktív tag
Ma reggel a Jenkins töltött fel Kit Kat 4.4 es romot. A Modacon olvastam hogy Fagyi azt ígéri hogy hétvégén felfog tölteni egy újabb verziót kipróbálásra.
-
Dexter68
addikt
Na, most jövök rá, hogy hülyeséget írtam, mert a helyes verziószámok a következők:
IceArmor III az 2.3.7-es, a machspeed pedig 2.3.5-ös.viszont a 4-es romoknál tényleg fel kell készülni arra, hogy a vaku nem működik, ami nem nagy veszteség, ellenben, ha megpróbálod használni, akkor tönkremegy (ami jó alap lehet a garira
). Én inkább kikapcsoltam, így, ha visszavennék a verzióból, vidáman használhatnám, ha mégjobban elcseszett képeket akarnék csinálni, mint amilyeneket vaku nélkül csinál.
-
angelius
aktív tag
Nem feltétlen mert a ParanoidJelly - ParanoidAndroid is nagyon stabil és majdnem minden müködik benne. Akkor ott van a beton stabil Rootbox (ezt használom jó ideje én is) De ott van a már most egész tűrhetően működő Android 4.4.2 - KitKat
-
Dexter68
addikt
Modaco-n, meg a HTC manián
Illetve, ami fontos még, hogy Adamis kolléga írt egy cikket linkekkel.Itt van egy spanyol kolléga gyűjteménye.
Az én szubjektív véleményem:
Az IceArmor III. nevű rom 2.3-as, minden porcikája működik és atomstabil. Megy az extpartíció link2sd-vel is, meg int2ext scripttel is. Én az utóbbit favorizálom.
A 2.5-ösök közül brutálgyors és szintén stabil a H3 Mach Speed v2.2 + nitroglass
Én jelenleg a Rootbox-ot használom, meg vagyok elégedve vele. (link Adamis cikkében) -
angelius
aktív tag
válasz
Dexter68 #21848 üzenetére
Letöltöttem Jenkins test 4.4.2 es tegnapi feltöltésű romját Gallery fc-vel nem találkoztam de még mindig nagyon fura Superuser.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Dexter68 #21850 üzenetére
Más a megközelítés. Itt az apróbbnak tűnő is jelentősen befolyásolhatja a használatot és nem lehet, nem tehetem megy, hogy "bocs, de ez nem lesz benne". Pl. zölden villog a kamera... na puff... ha ezt egy weblap egy beépített flash része csinálja, akkor megmondod a megrendelőnek, hogy az a modul nem kerül be egyelőre (...és ugrik a pénzed, ami nyilván nem jó), de a kapott tartalom nem szenved csorbát. ...de én pl. hogy mondjam hogy: "Oké srácok, hát kamera az nem lesz benne..." ?
A másik dolog az, hogy mikor adott pl. egy javítás, akkor hiába a nyílt kód, sok hülye tűzzel-vassal védi és véletlen sem adná oda. Na most ezzel kontrába jön, hogy az ember megunja, hogy még te vért izzadtál vele két hónapig mire kitalálod, holott másnak megvolt, valaki jön és a már kész munkád saját neve alatt viszi tovább, úgy hogy téged szépen kihagy említés szinten is....
-
Dexter68
addikt
válasz
Keeperv85 #21849 üzenetére
Ezért írtam, hogy „apróbbnak tűnő” mert akármennyire is cserélgetem a romokat, mégiscsak laikusnak számítok, hiszen csak használni tudom, létrehozni, fejleszteni nem. Viszont pontosan tudom, hogy amkor kiadványt, weboldalt csinálok, az ügyfelek milyen „apróbbnak tűnő” ötletekkel tudnak előállni és leesik az álluk, amikor megmondom, hogy az mennyibe fog kerülni
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Dexter68 #21848 üzenetére
Sajnos vannak olyan hibák, amik bár tökre egyszerűnek tűnnek, de felülmúlják a készítő tudását. Nálam pl. most kezd el a Blade G fejlesztése ebbe az irányba haladni. Hiába minden erőfeszítés, mikor a problémák a tudásszint fölé emelkednek, amivel a készítő rendelkezik. Két lehetőség van: segítséget kérni és kapni, vagy feladni. Ő nyilván az utóbbira jutott...
-
starchild
tag
Nekem már most is nagyon bejött Fagyi ROM-ja.
Igaz, első telepítés után 1 nappal megkeveredett az SD kártyám és a telefon is, de nem biztos, hogy a ROM hibája volt.
Teljesen le kellett formáznom a kártyát, újra TPT-ztem a telefont, és recoveryt is cseréltem 4.0.1.4-ről 6.0.2.7-re. Ráadásul a CWM csak másodjára ment fel hibamentesen a telefonra. Kezdtem azt hinni, lejárt a Skate ideje.
Viszont onnantól kezdve (néhány Gallery FC-től és kisebb Play inkompatibilitási problémáktól eltekintve).tökéletesen működik a Fagyi-féle CM11. Sokkal kevésbé lassul be néhány nap és közel 50 feltelepített alkalmazás után, mint a többi általam tesztelt 4.x-es ROM. Pedig kipróbáltam párat az elmúlt közel egy évben...RootBox, SlimBean, jenkins, stb.
Most olyan érzésem van, mintha egy új telefonom lenne, pedig már elmúlt 2 éves a Skatem. Maga a KitKat is nagyon megtetszett, és úgy látszik a Google komolyan gondolta a régebbi telefonokra való optimalizálást. A CM által nyújtott többletfunkciókkal, illetve az Xposed kiegészítőkkel szépen sikerült saját igényeimre alakítanom a ROM-ot. -
starchild
tag
Úgy néz ki, Fagyi besegített a jenkins-féle CM11-be. De ha jól értettem, még nem ajánlja a mostani feltöltést, nincs minden patch beépítve.
http://www.modaco.com/topic/368280-devrom151-cyanogenmod-110-android-442-kitkat/?p=2191072
-
angelius
aktív tag
Jenkins féle Kit Katot. Kíváncsiságból feltettem, gondoltam megnézem mire jutott a jenkins. De nekem már a ott elbukott hogy az sd kártyát nem látta. Így ebből is várni kell még használható verzióra.
-
angelius
aktív tag
Jenkinséknek sikerült feltölteni működő képes 4.4 Kitkat romot.
-
angelius
aktív tag
Ma ahogy látom Jenkinsék próbálkoztak a 4.4-es rommal kétszer is próbálták feltölteni.
-
angelius
aktív tag
Ma megcsináltam a Paranoid Jelly rom light változatát. Egész jó lett, gyorsabb mint amilyen volt egyenlőre marad fent.
Ma Jenkinsék töltöttek újabb KitKatot de sikertelenül, azt hittem hogy most már van egy tűrhető belőle hogy ők is csinálnak használhatót de még eddig nem. -
rzerge
aktív tag
válasz
vizslakutya #21830 üzenetére
az a baj, hogy nem ismeri fel a Skate-et
VAgyis felismeri, de azt írja, hogy nincs a támogatott eszközök listáján ...
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Dexter68 #21831 üzenetére
Azt nem tudom neked mitől lesz jobb egy új CWM-tól,de pl nekem 3..valamilyen volt fent és minden romcserénél be kellett mennem egy META INF/ / / mappába és ki kellett törölni pár sort belőle,mert különben nem települt fel.Ezt sokszor elfelejtettem,aztán kezdhettem mindent elölről (meg untam is már de nagyon)
A Playről lehet letölteni.
Megy minden a maga útján,felismeri a telefont,megkeresi a neki való CWM-et és neked csak okézgatni kell (meg imádkozni egy kicsit)
-
Dexter68
addikt
válasz
vizslakutya #21830 üzenetére
Némileg hézagos a műveltségem:
Miért is lesz jobb nekem egy új cwm-től?
És honnan is lehet letölteni?
És egyáltalán hogy működik? -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors segítséget kérnék. CWM-et is lehet cwm-ből frissíteni? Vagy csak úgy, mint ha újonnan raknám fel? 4es van most fent és feltenném a 6ost.
Köszi -
Pikaa
aktív tag
Várok én is egy picit,majd megpróbálom.
-
angelius
aktív tag
válasz
Dexter68 #21823 üzenetére
Nem lesz ez rossz. De mivel ez az első kiadás van mit csiszolni rajta. Nekem a gallery fc-vel bezárult elég sokszor. A Lucky Patchernél meg kiírja hogy nincs root jogosultság frissítse a Busyboxot vagy a SuperSu-t. A Busyboxot nem tudtam frissiteni mert valami hibát írt ki, a SuperSu-t meg feltelepítettem nem indult el a rom. Így ment vissza rootbox amit egyenlőre nem adok oda semmilyen romért.
-
Adamis
őstag
Feltettem tegnap este, próbálgattam, eddig bejön!
-
Adamis
őstag
Én meg most cseréltem a telefont Idol S-re...
Nem baj, a Skate itt van mellettem és bevetésre vár! Tesztelni jó!
-
angelius
aktív tag
Fagy mester megcsinálta Cm 11 Kit kat 4.4 kíváncsi leszek rá.
-
vizslakutya
senior tag
Nos,többek közt ezért is megéri a biztosítást megkötni az új telefonra (szerintem)
-
Delerium
senior tag
Üdv. Részleges granciás Skatemet kicserélték a T-ben egy "új"-ra. Mivel nem én mentem a telefonért így nem is tudtam kipróbálni. Otthon néztem, hogy az új rosszabb mint a régi. Foltos és színtelen a kijelző, nem működik a vaku és karcos a kijelzővédő fólia a kamerával együtt, az akku meg simán kiesik a helyéről. Ilyenkor vajon kérjek egy harmadikat is vagy van lehetőségem készülékváltásra áron belül? Előre is köszönöm a választ.
-
Adamis
őstag
Nem tudom, szokta-e valaki figyelni a MoDaCo-s Skate topicikat, de tegnap írtam, hogy nagyon nem halad a 4.4 fejlesztése, erre jött ma EZ Fagyitól!
Just a few days...
-
krystman
őstag
Ha a kijelzőn csíkok jelennek meg. Ezzel a hibával vissza lehet vinni gariba a telt? 3db vízszintes csík.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged