Hirdetés
Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Na, látom mennek itt a dekóderről a találgatások. Nos, én médialejátszót írtam vizsgára a suliban, de ehhez képest van biztosan itt pár ember, aki nálam sokkal de sokkal jobban ért hozzá. Viszont azt a véleményt még most is fenntartom, hogy arról a PC-s betegségről jó lenne most már leszokni, hogy a procikat Mhz szerint méri fel valaki. Attól mert ebben 600 Mhz van, SEMMI szinten nem egyeztethető össze a x64/86 CPU-val. SEMMI közük egymáshoz!
Csak egy egyszerűbb példa visszafelé: PSP. Abban ugye 300-as proci van kb (pontosan most nem tudom, van pár verzió már..). Ehhez képest, ha x86-oson kell ugyan azt csinálni, amit az művel, akkor egy dupla magos 3300-as jól jön, még ahhoz a kis felbontáshoz is. Vagy vegyünk egy Xbox360-at példának? Próbáljunk csak pc-n egy videót úgy lejátszani, ahogy azon megy..
Egy szónak is 100 vége, az ARM6-osban másképp kell a dekódolást megcsinálni és itt a hangsúly azon van, hogy másképp, mert az magával hozza, hogy a PC-re optimalizált videók az életben nem fognak 100%-os teljesítménnyel menni, mert a pc-s xvid/divx környezet emulációja külön erőforrásokat igényel. Legalábbis ez az én véleményem Ha hatalmas baromságot írtam, akkor meg majd valaki kioktat most..

-
mazsonpopo
tag
válasz
orrlyuk
üzenetére
A News and Weather hírei közé nem lehet valahogy becsempészni mondjuk azt, hogy az Index-ről szedje a híreket? Láttam, hogy lehet Custom Topic-okat hozzáadni, de azt nem lehet szerkeszteni.
@SupaCow: már nem létezik olyan, hogy gradhibás vagy 256-os. Mint egy 2 percnyi munkával otthonról lehet frissíteni a "régi" 256-osokat és lám 512 lesz.
-
Krinyo
senior tag
News&Weather apk-ja engem is erdekelne.

-
Sorcery
tag
Valaki mostmár tényleg szájbarágósan írja már le, hogy mit és hogyan kell csinálni hogy a telefonkönyvben a számokhoz hozzárendelt fotók megjelenjenek ha hívásom van az illetőtől!!!
-
SupaCow
aktív tag
Tegnap bent voltam a dunaújvárosi T-boltban. Annyit mondott az értékesítő hölgy, hogy több ZTE készülékük van még raktáron. Megnéztem egyet, nagyon rendben van. Sajnos nem kapcsolta be, hogy megtudjam melyik (256/512) verzió van a kezemben, de egyet elrakattam és jövő hét elején kiderül, mert egyet elhozok.
Kinek mi a véleménye, ha a 256Mb-os verzió akkor felejtős?
-
latis666
aktív tag
Szuper nagyon szépen köszönöm meg is vagyok már a kollégám telefonját is megcsináltam.

Ha mondjuk felrakom a froyot-t stb és szervizre szorulok akkor elvileg ezt előkaphatom és felrakhatom ujra ezt a verziót? -
latis666
aktív tag
előre bocs hogy nem turom fel a fórumot de meloban vagyok.

Segitenétek hogy hol van az a leírás ami alapján te megcsináltátok magatoknak a frissitést otthon? Előre is köszönöm. -
Zozoka73
tag
válasz
latis666
üzenetére
Javaslom az otthoni frissítést, sokkal egyszerűbb bármilyen rootolásnál, froyo-s rom felrakásnál. Én is innét vettem az iránymutatásokat, nekem pár perc alatt kész is volt!
A módszer arra is kiváló, hogy visszaállítsd a készüléked ún. gyári állapotra (ha mégis más okból kifolyólag szervizbe kényszerülsz)! Sok sikert!
-
latis666
aktív tag
Rootoltam a telot ezzel a programmal:
UniversalAndroot-1.6.2-beta5Gondoltam felrakom a froyot erre látom ezt a memoria dolgot. Azt irják MINDEN tmobilos telo 512-es.
Namost hogy oldjam meg hogy az enyém is az legyen? Szedjek le minden rootos dolgot a telorol és rootoljam vissza a fenti programmal? Aztán adjam be a szervizbe?Vagy frissitsem otthon? Gondolom ez romcsere szintű melo amit még nem csináltam.
-
Arm0red
csendes tag
Egy kis érdekesség annak aki kíváncsi, hogy hogyan nézhet ki a Blade belülről
(Ám egy apró észrevétel, a Blade-ben egy pár chip samsung gyártmány
) -
vampire17
addikt
Az itteni ROM fozo mesterek megtudnak nekem mondani h vajon egy elore telepitett android appot le lehet e valahogy menteni? A fonti video lejatszas dolog miatt kerdeznem...
Valahogy le kene szedni egy samsungrol vagy LG rol a media lejatszot... remelem nem a rendszer melyebb reszeibe van implementalva a divx/xvid codec... Vagy ahhoz is hozza lehet ferni? En nem vagom az android rendszert, szal egy hozzaertotol kerdezem.
-
DIEGO15
őstag
egy backup készítésnek kb meddig kellene tartania? mert nekem kb 5perce szüttyög vmin

-
Reverting
őstag
Hi... az alpha full ban volt egy apk amit nagyon kedveltem es most hianyzik , valaki megnezne nekem h mi a pontos neve, hatha fent van a marketban...

hireket es idojarast chekkolt es volt soprt, szorakozas,vezeto hirek... sajnos nem ugrik be a neve... thx -
Thrawn
félisten
válasz
devast
üzenetére
Qualcomm MSM7227
Supported Video Codec Performance:
Local File Playback:
Codec Performance
MPEG-4 Simple Profile Up to 30fps@WVGA (800x480), 2Mbps
H.263 Profile 0 Up to 30fps@WVGA (800x480), 2Mbps
H.264 Baseline Profile Up to 30fps@WVGA (800x480), 2Mbps
DivX 3.11, 4.x, 5.x, 6.x Up to 30fps@WVGA (800x480), 2Mbps
WMV-9 Simple Profile Up to 30fps @VGA (640x480), 1Mbps
VC1 Main Profile Up to 30fps@WQGA (400x240), 512kbpsStreaming Performance:
Codec Performance
MPEG-4 Simple Profile Up to 15fps @VGA (640x480), 1Mbps
H.263 Profile 0 Up to 15fps @VGA (640x480), 1Mbps
H.264 Baseline Profile Up to 15fps @VGA (640x480), 1Mbps
WMV-9 Simple Profile Up to 15fps @VGA (640x480), 1Mbps
VC1 Main Profile Up to 15fps @WQGA (400x240), 512kbps -
vampire17
addikt
Itt az ominozus resz:

-
xdx@
aktív tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Hát pedig ez akkor is Microusb.Tudom hogy a kettő más.
-
dragon1993
addikt
A t-mobilnál azt írják MiniUSB és a mini és a microusb az más
http://aingeru.files.wordpress.com/2007/09/usb_types_2.jpg
Bal első és bal másodikAki csak ezt olvasná a töltőről van szó
-
Forceman
tag
Bementem ma a T-be mondván hogy nem annyi ram van benne mint amennyi kéne és szoftverfrissítés kéne.
Sajnos eléggé erősködtek, hogy nem meg minek meg hogy nem oldja fel, én meg mondtam hogy akkor azért pedig megnézném, de ők nem nagyon akarták.
Így hát akkor szerintem bemegyek majd egy másikba, esetleg valami tipp? -
-
devast
addikt
válasz
vampire17
üzenetére
Nyilván, ha nincs ebben hardveres dekódolás, de a gt540-ben van, akkor abba fizikailag raktak. Ez nem feltétlenül kell, hogy benne legyen magában a soc-ban(abba szerintem nem is turkálhatnak bele), ez lehet egy külön chip is erre a célra. Szerintem így oldották meg.
-
-
xdx@
aktív tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Nem, mivel a szabvány a Microusb lesz (ha jól tudom) és a Blade-et már most is ilyennel szerelik.
-
bbandi
tag
válasz
vampire17
üzenetére
Azért azt hozzá kell tenni, hogy avi is lehet h264 kódolású, vagy mkv xvid. Bár általában valamiért nem szokták, viszont ha én dvd-t rippelek magamnak, az esetek 99%-ában h.264/avi-ba rakom.
Amúgy xvid/divx kódolást használni manapság tényleg értelmetlen, talán a p3 gépek amik nem bírkoznak meg egy h.264 sd videókkal. -
dragon1993
addikt
Szerintetek ezért késik a ZTE Blade.
Egységes mobiltöltők jönnek. -
vampire17
addikt
válasz
devast
üzenetére
akkor az LG megis hogy oldotta meg az Optimus one al?

Az egesznek semmi koze a procihoz. egy 600Mhz-es proci tudjon mar vinni egy 640*xy meretu xvidet

Ez a szabvany olyan idos, hogy akkor meg nem is almodtak 600Mhz-rol

Ez az egesz az androidrol szol. O nem tamogatja nativan az xvid-et.
-
devast
addikt
-
vampire17
addikt
válasz
llaszlo
üzenetére
Nem, nem jo hozza 18 FPS. A meret, vagy a bitsuruseg nem szamit. durvan 1000kbps szokott lenne egy standard xvid-es avi, ugyanazon felbontason, ugyanakkora bitrata mellett a ZTE viszi az MP4-re konvertalt filmet NTSC szabvanynal 23,97 FPS-el, PAL-nal 25 FPS el.
Ezt varnam az Xvid tol is.
-
vampire17
addikt
válasz
veector
üzenetére
es a kepernyofelbontas mit szamit?
Maradna annyi amennyi most benne van a scene szabalyban az avi-nal. Az jo szgepekhez, meg telokhoz is.Itt van a standard (remelem ez nem szamit wareznek)
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_%28warez%29
The maximum width of a rip is lowered back to 640px for WS releases,
ugye ez kimondja h scene Xvid nem lehet nagyobb felbontasu szelessegre mint 640 pixel. Ezt meg ma is betartja az, aki scene release-t csinal. Ennyi jo lenne az MP4 hez is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Murderer69
üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
vampire17
addikt
-
Ronam
addikt
-
csitatomi
csendes tag
a gradiens hibát otthoni frissítéssel is orvosolni lehet?
-
vampire17
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
sztm amugy nincs sem az LG ben sem a Samsungokban kulon media chip... az egesz sztm a megfelelo codecrol szol. A google a h.264-et preferalja, mert ugye ezt hasznalja a youtube is, meg ez eroforraskimelobb/modernebb mint az xvid. Minosegben kb semmi kulonbseg nincs kozottuk, sot, a h.264 meg jobb is mint az xvid...
Golndolom az LG/Samsung programozok irtak egy kimondottan androidra optimalizalt xvid codecet es azert tudnak egyes keszulekek olyan szepen avi-t lejatszani.
-
kelzsoca
félisten
Szeretném megváltoztatni az alapértelmezett betűtípust a Blade-en van erre lehetőségem?
Igen, van rá lehetőség, de csak root-olt készülékkel működik.
Mielőtt bármit is csinálnánk készítsünk biztonsági másolatot az egész rendszerről (recovery/backup)
Letöltöd ezt a programot, majd telepíted a készülékre: [link]
Elindítod, majd a MENU gombot lenyomva kiválasztod a felugró ablakból a Backup fonts panelt.
Ez a művelet készít egy biztonsági mentést az SD kártyára a fontokról sd/fonts
Ezután kikeresed a neked tetsző betűtípust (akár a PC-d C:/windows/fonts mappájából, akár internetről)
A lényeg hogy a betűtípusodnak egy normál és egy félkövér változattal rendelkeznie kell. (pl: Segoe Print Normal, Segoe Print Félkövér)
Ha ez megvan akkor nevezd át őket pl:
Segoe Print Normal=>DroidSans
Segoe Print Félkövér=>DroidSans-BoldEzután a két átnevezett fájlt másold be az sd/fonts mappába (írd felül az eredetit)
Ha ezzel végeztél, ismét nyisd meg a programot, nyomj egy MENU gombot, és válaszd ki a Restore fonts-t
A program elvégzi a helyreállítást, majd újraindítást kér, újraindulás után már az általunk kiválasztott betükészlet lesz használatban.
Ha a készülék nem indul újra magától, akkor kapcsoljuk ki, majd kapcsoljuk be.
Előfordulhat, hogy a friss betűkészlettel a készülék nem bootol be, ilyenkor használjuk a biztonsági mentést, amit a művelet előtt csináltunk a rendszerről.
Csak saját felelősségre!
Kép hogy miről is van szó:

-
Penyus
senior tag
Valaki tud linket adni egy mukodo volume boostra? Mert en sehol nem talalok elo linket
THX! -
vampire17
addikt
Amugy ezzel az AVI(xvid) - MP4(h264) dologgal kapcsba lehet rosszul kozelitjuk meg a dolgot... az lenne a jo, ha vegre a release-ek eleve MP4 be keszulnenek! A szamitogep tulajoknak jo lenne, mert qurvara nem latnanak semmi kulonbseget minoseben, a mobilosaknak is jo lenne, mert nativan vinne akadas nelkul minden android telo. Egyedul az asztali lejatszosok szivnanak vele, de sztm ok kepviselik a legkissebb reteget.
Szal valahogy a release keszitoket kene ravenni az MP4 supportra
Csak az a baj h ok qurva vaskalaposok ebben a kerdesben, a rarozasrol sem tudnak leszokni... Pedig annak csak FTP szerokon volt ertelme, ma meg mindenki torrentezik.... -
mpire
tag
Mióta megcsináltam a 256 to 512 update-et, power gombra simán feléled, és nem kell feloldani az elhúzogatással. 10 perc sleep után sem... Másnál nem történt ilyen?
Amúgy nekem 3 és fél napja megy folyamatosan a teló, azóta töltőn nem volt, az akksi 42%-on van. (ezalatt volt kb 15 perc telefonálás, 30 perc zene, 10 perc gps, meg ugye az update) -
DAVE_CH
csendes tag
Ezt a hibát írja frissítésnél:
E:Can't mount /dev/block/mmcblk0p2
Recovery nél mounts and storage / mount sd-ext -nél is ezt írja!
Hogy tudom visszavarásolni sd-ext? thx!

-
Peat;)
veterán
válasz
vampire17
üzenetére
Nem tudhatjuk mi van az LG-ben pontosan... Azt tudom hogy egy külön média chip potom összeg lehet, pláne ha csak avi meg xvidre kell. Elnézve az android pár éves múltját a multimédia területen, lehet olcsóbb egy ilyen chipet alkalmazni és drivert írni hozzá ami minden készülékben felhasználható lesz a továbbiakban, mint egy komplett lejátszóprogrammal vesződni az összes létező különböző hardwaretípusoknál meg mint kiderült romtípusnál...de legyen igazatok, oldják meg programmal, ez a kijelző elég minőségi lenne egérmozira! Csak elég régóta probléma ez a lejátszás androidon, nem lehet egyszerű összehozni azt látja mindenki..(nem tudom, ilyenkor azért a google besegíthetne
, avagy segít ha fizet az adott gyártó?!, volt egy érdekes cikk anno, hogy nem is olyan ingyenes ez az android...) -
llaszlo
veterán
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Én nem használom ezt, mert wifi van szinte mindenhol. Itthon is. Egyébként rákérdeztem és Ad-hoc hálózat. Korábban azt is írta ki, hogy "Create ad-hoc" emlékeim szerint, csak valami rendszer frissítést követően adja a gép nevét a hálózatnak.
-
-
vampire17
addikt
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
llaszlo
üzenetére
Főzöttekről olvastam hogy adott esetben megoldást jelenthetnek erre a problémára. Nekem egyelőre alap ROM van. Ha így folytatja akkor nem sokáig. Azt nem értem ha főzöttekben megoldható, akkor mi a fenéért nem tudják hivatalosan is megoldani? Mintha nem is akarnák. Vegyél csak mobilnetet paraszt akkor is ha ott a kábeles előtted az asztali gépen. Ehh.
-
harait
tag
Szevasztok, olyan gondom lenne h a Blademen nem mükszik a gombok megvilágítása, főzött 2.2-es rom van rajta( a gyárival mükszik)
Értsd az értesítéseknél villog a vissza gomb, de alapból nem kapcsol be a megvilágításuk sötétben... a rom miatt lehet?? Köszi -
llaszlo
veterán
válasz
Flagstaff2
üzenetére
Igen főzött ROM és ad-hoc. De ez utóbbira még rákérdezek.
Avi: Most próbáltam egy 1.5gigás filmből kivágott részletet megnézni. Simán ment és csak nagyon minimálisan szaggatott. Kb 18fps-el ment.
720x304 1237Kbps-es video, AC 48000Hz, 2Ch, 218Kbps audio -
syl5
őstag
válasz
DAVE_CH
üzenetére
Ugyanazzal a recovery-vel tedd vissza a backup-odat, amivel csináltad! Én a 0.9-el csináltam, és nekem is az 1.8 hibásan tette vissza. 0.9-el visszament tökéletesen.
Jó tanács: Kerüld az ilyen mértékű kiemelést! Ez ilyen full kiemelés, és mint engem is felvilágosítottak ez a modik lehetősége, meg rájöttem én is hogy ha ilyen szinten kiemelem az egész irományomat, akkor az zavarja az ember szemét...Egy két szót szoktam én is már csak kiemelni főként akkor, ha egy hsz-en belül több témára is reagálok.
Headset:
Na a gyárit én se mertem kipróbálni...
Egyébként engem is érdekelne olyan headset, ami kompatibilis a Blade-el. Ki mit használ? Esetleg eredeti sony ericsson headset-et nem tudtok honnan lehet szerezni? Kerestem már utána, de nem nagyon találtam...(#15078) 72mviktor
2.1-es romok leírásában olvastam olyat, hogy a cpu felhúzása visszavesz a 3d teljesítményből. Gyakorlatban nem próbáltam, hittem a rom készítőjének. Lehet Froyo-k esetén is ez van.(#14997) Ádyka
Ha rászántad magad, és visszavitted gariztatni a porozódás miatt, akkor feltétlenül számolj be légy szíves róla. Érdekelne, hogy mit mondanak erre... -
Knagymate
csendes tag
válasz
sagesz93
üzenetére
Tényleg. Amúgy és a TubeMate nevü programot használom, ha rámész a videóra felajánlja, hogy megnézed, vagy letöltöd. A letöltésnél pedig ki tudod választani, hogy melyik felbontásba szedje le. HD videóknál mind a 3 felbontás közül választhatsz.
Egyébként valaki gyári 2.1-es rommal tudot már a telóval flasht lejátszani? Engem csak az swf player érdekelne, tehát nem böngészés közbeni flash lejátszás, csak ami sd-n rajta van swf file.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- Samsung Galaxy Z Flip 7 256 GB Kék Használt állapot 12 GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)