Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Ha már ext2. Van valami pc-s progi, amivel az ext2 partíció olvasható? Jöhet Linuxos is nyugodtan, simán elvagyok vele. Csak alapban az sem látja (Ubuntu-m van) az SD kártyán lévőt, ami meglepő...
Valakinek játék ügyben ötlet?
A NOVA még mindig nem megy, a Sandstorm meg textúra hibás és nem menti el az adott állást. Pedig ez a két játékom volt összesen, bíztam benne, hogy itt is menni fognak. Ezek szerinte adjam fel? 
-
spence225
aktív tag
Esetleg tud valaki nekem linkelni akár fórum hsz.-t erről a root jogosultságról, recovery... csak hogy képbe legyek?
-
Saccco
nagyúr
válasz
DAVE_CH
üzenetére
Azt nézd meg, hogy az sd-n a clockwork/backup/dátum mappán belül az sd-ext.img-nek van-e mérete. Ha nulla akkor az a baj, hogy nincs benne semmi azért nem tudja felrakni.
Ha nagyobb mint a rendelkezésre álló ext partició akkor azért.
Ha nem ext2es az ext partició akkor azért (alpha4 esetén). -
ux1
addikt
válasz
veector
üzenetére
Pontosan: Az android Nyílt: Settings->Abouth phone->Legal information->Open source licences ill. Google legal
Nos ezért van Androidom és nem iOS

Viszont az NCK függetlenítés illegális. Mert ott már védelmet törsz fel. A rootolással itt nem töröd fel a telefont. Attól még a marketen nem tudsz fizetős programokat lopni.
Ha tilthatnák amúgy a rootolást, nem is használhatnák a linux kernelét. Zárt rendszert kellene alkalmazni mint az iOS. Ja és nem Opensource licence alatt kiadni. Nos ezzel a téma részemről lezárva. Ne rezeljetek már mindentől. 
-
DAVE_CH
csendes tag
Hi! sd-ext.img problemam van. Barmilyen androidot rakok fel, az eddig feltelepitett programok mind alapbol benne van. Ez miert van? Miota formaztam a recoveryvel azota ez van. Miert nem talalja sd-ext? Aki tudna segiteni
azt megkoszonnem!! -
-
spence225
aktív tag
válasz
Saccco
üzenetére
Értem, köszi a választ. Igazából egyetlen idegesítő problémám van, van 1-2 játék ami nem mindig úgy fut ahogy kéne (mondjuk gondolom ezen gyári rom-nál nem csodálkozol.) Próbálok olyan megoldást keresgélni amivel esetleg megoldódnak ezek a problémák. Pl játszok a GT Racing Motor Academy-vel és az elején eléggé akad majd megjavul. Ugyanez a helyzet a Gangstar West Coast Hustle esetén. Itt a fórumon bele-bele olvasgattam egy-két oldalba és láttam hogy többen is módosított 2.2-es romot használtak. Ezzel csak egy gondom van, mégpedig hogy nagyon új vagyok ezen a téren és nem merek belevágni ilyesmibe.
-
futo001
senior tag
-
spence225
aktív tag
Bocsi ha a kérdések triviálisak de én még nagyon szűz vagyok android-ba. Első android-os teló
-
spence225
aktív tag
Üdvözlök mindenkit !
Nekem kb. 3 hete van meg a Blade -em, gyári T-s rommal. Lenne egy kérdésem. Olvastam az első hsz.-ban erről a bizonyos VM Heap-ről. Kérdés hogy ezt be lehet állítani gyári T-s rommnál is vagy csak rootolt telókon, ill. van-e értelme ezt gyári rommnál átállítani és ha igen akkor ezt pontosan hol és hogyan tudom megtenni? Lehet hogy valahol ezt leírtátok és elsiklottam felette ez esetben bocsi.
-
futo001
senior tag
Köszönöm, közben meglett máshonnan. Meglep, de működik, szóval mégis lock-olható a telefon.

Keeperv85
Párom Pulse-ában lehet állítani, de a Bladen úgy látom nem. Gondolom valami okosság kell hozzá.Ez az A-GPS dolog érdekes, nem látom itt hogyan lehet használni. A HTC-men volt egy QuickGPS nevű progi, ami netről leszedte az adatokat. Droidra ilyet nem látok.
-
tibe0309
tag
Vicces, hogy dobálóztok számokkal a GPS-nél, és nem írjátok oda milyen indítást végeztetek el. Mert hogy kikapcsolod, nem mozdulsz 90 percig, akkor nagyon gyorsan talál. De mondjuk egy teljesen cold start már hosszabb időt vesz igénybe, ez normális, és semmi köze ahhoz, hogy milyen antenna van benne.
És ha mondjuk van internethozzáférése a telefonnak, akkor le tudja húzni a jelenlegi műholdak pozícióját, ami segíti a gyors jeltalálást. -
Keeperv85
nagyúr
Tudom hogy volt kérdés, de nem volt rá egy érdemi válasz sem: hol kell vagy hol lehet állítani a "munkaasztalok" számát? Alap androidban tudom, de Blade-ben nincs olyan beállítás mint ott..
Megnéztem ezerszer, semmit nem találok. Nekem pedig nem kell 5, ne adj isten 7 az alpha full-ban ugye...
-
ovecs
senior tag
Tud valaki valami infot errol a foliarol ? [link]
Megmerjem rendelni ?
-
Addel
senior tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Nem lehetett a sim-ről törölni, én is a régi nokia-ban töröltem a sim-ről a telszámokat, de kipróbáltam mostmár a Blade is tud törölni sim-ről.

-
Saccco
nagyúr
Lehet állítani a névjegyzékben a sorrendet, ha jól néztem.
Contacts -> menü gomb -> Display options -> View contact names as -> Given name first vagy Family name first
Van még egy Sort list by -> given/family name
kelzsoca:
Nem lenne mit beletenni, ha nem ügyködne itt mindenki. Többek között te is.

-
_NCT
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Szerintem ez sajnos chip minőségétől függhet.... Nokiánál nálam ugyanez volt... Bátyám Nokiája, felhős időben, esőben, hóesésben A-GPS nélkül, benn a szobában kb 10másodperc alatt talált jelet.... Az én telefonom pedig ott pettingelt az ablakban 15-20 percet, mire lett jel.... Úgy látom ez is szerencse kérdése sajnos

-
-
koncz-314
csendes tag
Sziasztok!
Válaszolt a karácsony előtti levelemre a T. Bemásolom egy részletét:
"Tisztelt Előfizetőnk!
December 23-án fogadtuk el a ZTE Blade-re az Android 2.1Build: TM_P729TV1.0.0B03 szoftvert, ami javította a SIM névjegyek bemásolási problémáját. Azonban módosította a memória lekérdezésben a rendelkezésre álló 512MB Flash memóriából a korábbi 200 MB helyett 400 MB szabad használatát a felhasználó által.
A készülék hardver fizikailag nem változott, a korábban értékesített készletekre is rátölthető az új szoftver, amelyet december 23-án a szervizeinknek át is adtunk."
Ezek szerint volt még más hiba is a telón. Nem tudjátok, hogy ez a SIM-es téma 512-s példányokon is megvan-e, mert ha igen akkor érdemes feltolni egy frissítést.
-
Saccco
nagyúr
Ha valakit érdekel az leendő első hsz.
Kiegészítve újabb pár fontos/visszatérő kérdéssel.
-
Ádyka
őstag
Na a 2 napos porosodó kijelzős BLADE-emmel lefutottam a napi körömet.
Récsei Center: Nincs szerviz, csak átvevőhely, azt mondták valszeg azonnal cserélik.
Aréna Pláza: Ilyen hibalehetőségről nem informálta őket a gyártó, nincsen csere, 15 napra otthagyhatom bevizsgálásra. Mondom akkor elállnék a szerződéstől. Aszongya olyat nem lehet, de el tudom adni a telefont. Mire én: Igen? És mit írjak a hírdetésbe? Gyorsan porosodó telefon eladó? Mert ez a hiba hamar fel fog tűnni a vevőnek.
Westend: Ugyanaz mint Aréna. Központi szerviz 15 napra. Plusz még hozzátette, hogy minden készülék porosodik valamennyire. Aha persze. Csak nem 2 nap után.
Csere nincs, mert a működést nem befolyásolja.Baromira ki lettek okosítva, hogy már nem cserélnek készüléket olyan egyszerűen. Viszont aszonta, hogy 3 pixelhibára már van csere.
Ezt érdemlem 15 év T-s/Westeles múlt után. Imádnivaló ez az ország komolyan. -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Az előző gépemhez képest kifejezetten gyorsan, akár a lakásban is talál jelet, természetesen lent a nappaliban lassabban és gyengébben mint fent az emeleten.
Akkor lassú kicsit a jel megtalálása, ha mozgó autóban próbálom bekapcsolni a navit. Akkor tényleg viszonylag lassan leli meg a holdakat. -
Saccco
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha kitörlöd vagy átnevezed a system/media/bootanimation.zip-et akkor egy sima android feliratot kapsz amin néha átfut egy kis tükröződés.
A fórumban már volt szó a stock lockscreenről - ezt kellene feltenni, aprócska gondja, hogy csak pin nélküli telefonon megy.
Egyszerűbb a Lockbot.
-
TOZ
addikt
válasz
sonique
üzenetére
En.
Mondjuk most is i900 foliat hasznalok. Csak gondoltam legyen tartalek. Ha a jelenlegi Brando megunja az elet, akkor meg fel ra az IS... na de ha az IS-sel van valami, es gariztatni kell US-ben, akkor addig legyen mihez nyulni...Bar most hogy mondod, lehet hogy getty leszek es visszakerem az arat...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vampire17
üzenetére
Abba gondolj bele, hogy maga az Xvid illetőleg az összes dekódoló szoftver meg van írva külön-külön pc-re, MAC-re, meg a bánat tudja még mire. Egy dolog, hogy a hardver fel van készítve rá, de maga kódolás menete eszközönként változik és kizárólag gyártón múlik, hogy a kódolás SZOFTVERES részét hogy írja meg. Hiába a tökéletes hardver, ha nem adsz mellé egy felületet, ami majd kezeli. Márpedig a mi ARM6-osunkhoz nincsen ilyen felület. Nincs meg az utasítás készlet, amivel hozzáférnél a hardver adott részeihez Xvid vagy DivX alatt. Ettől kezdve hiába a hardveres dekóder, semmire sem mész vele.
Most akkor megint egy sarkított példa. Tudsz lejátszani bink videót egy pc-n? Na ná, hogy tudsz, hiszem egy csomó játék azt teszi! Tudsz másik lejásztót írni hozzá, ha a gyári nem tetszik? Képtelen vagy, mert az sdk nélkül semmire nem mész. Pedig adott a hardvered (ez esetben a pc). Ráadásul ennél a videó formátumnál pont tudom, hogy külön-külön platformokra írt sdk-ja van, aminek le kell kezelni ugye gépi rutinban az alap hardvert... hiába ugyan az az adott videó, mégis másképp kell lejátszani egy-egy eszközön.
Na ná hogy meg lehet oldani a hardveres kódolást, csak előbb gépi kódban meg kell kérned a CPU-t szépen, hogy használja ki az adott funkcióit. Képes vagy rá otthon? Hajrá! Nekem elég volt Windows alá úgy média lejásztót írni, hogy a codecek már készen vannak. Így is több mint 400 oldal lett a forráskód mire végeztem...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vampire17
üzenetére
Mpeg4 Part2 Simple Profil-lal tömörits, ne advanced meg ilyenek. Elmeletileg kisebb felbontasu wmv9 is lejatszhato. Optimusomon a 3Mbites 1280*720-as wmv is 15-18fps-sel megy... pedig az nemszabvany. Lejatszobol meg a VFP-s rockplayert hasznald ne az universal kiadast. (rockplayer armV6 vfp) Bar mondjuk nekunk MSM7627 van Blade-ben meg MSM7227.
-
IM_Weasel
csendes tag
Valaki hozzáértő azért mondja már el hogy ha esetleg a főzött romom után felrakom újra a csodazippet, a szervízes (aki még a csodazippel is szenved
) , honnan fogja tudni hogy volt rajta főzött rom ? -
sonique
őstag
rendelt még valaki innen foliat bladere !!!
ne tegyétek kamu ...
i900 foliat küld ami nem 100% passzol ..paypal vissza is kértem a pénzt

ANTI-GLARE Matte Screen Protector Guard for ZTE Blade, dcmugen88
-
vampire17
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
igen, de hiaba adok be neki szabvanyos mpeg4 vidit, nem fogja hardveresen gyorsitani.
Illetve a lista szerint, hardveresen tud gyorsitani divx-et is, vagyis akkor az mpeg4 part2 ASP-t is tudja. megsem gyorsitja automatikusan, pontosan a google korlatozasa miatt. Pontosabban azert mert nincs hardveres codec android ala.
-
törölt tag
A boot animationt hol tárolja a rendszer? 2.2alpha4-en ez a Modacos figura van, nekem jobban tetszett a gyári ZTE-s logó. Illetve a már feltett ROM-on hogy tudom kicserélni a képernyő zárat? Most az ingás van, de az eredeti csúszkás jobban bejött.
-
vampire17
addikt
válasz
Keeperv85
üzenetére
Abba gondolj bele, hogy pl egy asztali dvd player is letudja jatszani az mpeg4 et, ha a chipje erre hardveresen fel van keszitve!
Mint kitargyaltuk, a ZTE chipje kepes hardveresen meghajtani az mpeg4 class2 szabvanyu vidit.
Olyan h "pc-re optimalizalt" nem letezik. Ha egy video megfelel egy szabvanynak, akar mikrosuton is futtathatod, ha a mikró chip-je fel van keszitve ra, akkor vinni fogja...
Szoval szinte biztos h a hardveres decodolast meg lehet oldani, (ahogy azt megtette a samsung meg az LG is) kizart h kulon chipet raktak volna bele, amikor a benne levo is tokeltesen tudja...
Amugy a CoreCodec-eket gyarto ceg dolgozik most egy lejatszon android ala, a Coreplayer 2-on, ok azt irtak a forumukon, h a google nem engedi h a szoftverek ilyen melyen belemenjenek hardverszintre, es kozvetlen kihasznaljak a proci lehetosegeit, ezert ok ugy oldajak meg a dolgot, h szénné optimalizalt mpeg4 codecet irnak android ala. allitolag nem soka megjelenik, bar mar lassan egy eve fejlesztik...
-
asdke
csendes tag
Sziasztok
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/327319/bladeunlock-sim-network-unlock-nck-code-generator/
Ez a program 100%, hogy visszazárja a telefont (az nck függetlent is) -
djozsi
senior tag
És már itt is a Blade a téma (#15ös hozzászólás, természetesen fikázás, mi más, a 2G 3D-s teljesítménye jobb, mint a ZTE), ezek az Apple arcok nagyon ráéreztek a dologra!

llaszlo, ez egy poén volt ám! ;-)
-
_NCT
addikt
Szerintem is maradjunk a fórum eredeti koncepciójánál.
Aki nagyon nem bírja, annak a következő oldalt javaslom --> LINK
Más részt lesz rá esély, hogy Turbo Sim működni fog valaha is evvel a telefonnal, vagy ez azért nem olyan egyszerű?
Valamint GPS szinkronizáció milyen gyors? Remélem ennek azért nem kell 5-10 perc mire talál jelet... A-GPS természetesen kikapcsolva

-
Keeperv85
nagyúr
Valaki megnézné mielőtt még 200 oldalban folytatjátok a szardobálást egymásra a NOVA megy-e? Átraktam az előző telómról (még mielőtt valaki megvádolna warez miatt) de fekete képernyőnél tovább nem jutok vele

-
xdx@
aktív tag
Blade még szóba fog kerülni?

-
Edez
tag
válasz
llaszlo
üzenetére
Az a gond, hogy ez megint olyan téma mint a torrent vs törvény igazából nehéz bizonyítani a bűnösséget. A T sem fog valószínűleg feljelenteni de a gari elveszik ez jogos is hisz ha a szoftveres módosítás miatt ment tönkre a telefon olyan mintha a vízbe dobtad volna, saját hibádból történt. Jogi dolgokról meg nem éri meg vitatkozni, meghagyom a jogászoknak.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Murderer69
őstag
válasz
llaszlo
üzenetére
ott a pont legyen tisztában a dolgokkal ha már annyira penge hogy moddol akkor ahhoz is legyen agya hogy nem veri az asztalt
amúgy még mindig tartom a véleményem hogy nem illegális jelen esetünkben a bladenél a rom csere mert 1 nyílt forráskódú a rendszer 2 már létezik 2.2-es verzsön a blade re szóval érted csak akkor lenne az ha 1 zárt lenne és másik készülékről portolt 2.2 lenne rá hegesztve a blade re -
-
Echoo
senior tag
Emberek!
Ébresztő! Ez alapból egy olyan topic, ahol szinte (!!!) mindenki a telefon módosításán dolgozik. Vagy unlockol, vagy romot cserél, esetleg ezek kombinációja, de előfordul pár warez letöltés is. Ne legyünk álszentek! Pontosan tudjuk, hogy ezektől a folyamatoktól a garlevél kb. WC-papírrá alakul, és aki ezt nem akarja, az ne matasson mindenféle illegális dolgokkal a készülékén! Ha pedig megtette, ne erőlködjön. Ha ezután legarizzák örüljön, ha nem hát azt mindenki magának köszönheti! (Pl. én nem háborognék, ha az agyonflash-elt készülékemet nem javítanák garban!)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
llaszlo
üzenetére
Nem ütközik jogszabályba, a root hozzaferes az olyan mezei egybites userek miatt nem hozzáférhető alapból mint te, hogy ne bafd el. A Google nyilt forraskodja miatt barmennyit modosithatsz, viszont a simlock az mar mas teszta.
Amugy meg ha leteglazod akkor nincs az az ember aki megmondja miert tegla.

-
llaszlo
veterán
válasz
marcitp
üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy ha valaki moddolja a telefonját, hanem azzal, hogy utána ha ő elk@rta akkor megy verni az asztalt, hogy akkor most miért is nem javítják meg neki.
Holott, hogy ha nem nyúlt volna bele a rendszerbe akkor ha valami történik a telefonnal akkor jogosan reklamálhatna. Ezt már a Pulse fórumán is lejátszották.veector: Nem ez mindenre vonatkozik. Csak a cikkben még nem foglalkoztak az Androiddal, mert akkor még nagyon elenyésző számban volt csak Androidos telefon. De kérdezz rá abban a fórumban. Az, hogy nyílt forráskódú nem azt jelenti, hogy te szabadon módosíthatod a rendszert és azt telepítheted is. Ok kiadják a forráskódot és azt te felhasználhatod, de akkor az garivesztéssel jár, hogy ha a saját magad által készített rendszert telepíted.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelzsoca
üzenetére
Már így is tele off-al a tooic, de írtam neked korábban egy pü-t, azt megkaptad?
Csak mert jól jönne egy kis help, mert kicsit meg vagyok lőve ébresztőóra nélkül az alpha 4 lite ROM-al (nincs mobilról sem net, sem Market itthon..) és még nem tudom azt vagy esetleg egy másik Kitchen-t működésre bírni, addig gyaníthatóan nem fogom tudni visszatenni azt az app-ot, mert ha felmásolom a helyére, akkor is lelövi a rendszer. -
veector
senior tag
-
marcitp
őstag
válasz
llaszlo
üzenetére
Na. Szóval akkor van gradiens hiba, vagy nincs??
Kezd olyan lenni megint a topic!
Sztem meg mindenki tisztában van a dolgokkal, ne ragozzátok már túl...
És szted amikor a winmo-s telóra android-ot raktunk??
Igazából azt csinálsz vele, amit akarsz, csak ha baj van, akkor van gubanc.
XDA fórumon nem tudom, mennyiszer olvastam, hogy tégla lehet belőle, csak saját felelősségre. Ennyi a lényege. Ha valakinek nagyon fontos a TÖRVÉNY, meg a full GARI, akkor ne nyúljon bele. (csak picit
) -
k2laci
tag
Van arra lehetőség, hogy csak a GSM-módot kapcsolom ki (nem a fly mode) és a többi (WIFI stb.) működik ?
-
_NCT
addikt
Lehet hülyeség lesz, sőt biztos.... Turbo Sim működhet ennél a telefonnál?

-
llaszlo
veterán
Ha unlockolod akkor is bele nyúltál a rendszerbe (vagy ROM-ot cseréltél) és ez bizonyítható. A bíróságon nem érdekel senkit, hogy te hogyan gondolod, hogy ez mégsem törvénybe ütköző. Attól még elmarasztalhatnak.
ux1: Látom nehéz a felfogásod. Ez nem számítógép és nem módosíthatod a ROM-ot. Mivel olyan jogosultságokat szerzel amivel a teljes rendszerhez hozzáférsz és ez már jogszabályba ütközik. A ROM csere és módosítás illegális.
xdx@: Nem konkrétan neked írtam, hogy unlockoltad, csak a te egyik bejegyzésedre válaszoltam ahol az is oda került.
-
Murderer69
őstag
miért nem verekedtek az sokkal érdekesebb mint az itteni fröcsögés?
ha olyan ember ossza az észt aki nem cserélt rom-ot soha életében akkor megérteném
de nem így van szóval inkább mindenki maradjon csendbe mert lassan olyan lesz ez a topic mint egy brazil szappanopera...
amúgy azért mert romot cserélgetünk nem fogják egyikünket sem lecsukni nem törvénybe ütküző csak a garanciális feltételeket sértet ergo elvész a gari....
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- Használt Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Szép állapotú Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 12/128GB, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A NOVA még mindig nem megy, a Sandstorm meg textúra hibás és nem menti el az adott állást. Pedig ez a két játékom volt összesen, bíztam benne, hogy itt is menni fognak. Ezek szerinte adjam fel? 

Kezd olyan lenni megint a topic!