- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Gshopper-en most A3FEAB536656 kuponkóddal 25.700Ft: [link] .
-
Rick4
félisten
válasz
d00mbr1ng3r #4995 üzenetére
Szerintem ha ezt a témát átbeszéled az openwrt topicban, biztosan hamarabb kapsz választ a kérésre, a rendszer maga nem router függő, szóval ami másoknak működik, az minden bizonnyal itt is fog, nem hinném, hogy bármi is limitálná ezt a dolgot, pláne hogy a routereinken a gyárból kijövet is is openwrt fut.
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
A gyári fw-rel baromi egyszerű a vendéghálózat beüzemelése: engedélyezni kell a Miwifiben, aztán megadni az SSID-t/jelszót és már lehet is csatlakozni. Úgy néztem az általad linkelt openwrt wiki oldalon, hogy az openwrt-ben kicsit összetettebb beállítani, de talán meg tudnám csinálni.
Az viszont még mindig megfontolandó, hogy érdemes-e belefognom, hiszen a vendégháló kiterjesztése még mindig kérdéses.
Bár - ahogy mondod -, a logika szerint valóban át kéne vinnie, viszont a gyakorlat ennél a router/fw kombónál mást mutat. Ax3000-ről is olvastam, hogy ugyanígy (nem)működik, bár arról nem volt infó, hogy kínai vagy eu változatról volt-e szó. -
Rick4
félisten
válasz
d00mbr1ng3r #4992 üzenetére
Értem, így ugyan bonyolultabbnak tűnik, viszont a logika szerint át kellene vigyen a mesh mindent, de mivel jelenleg egy routeren megy az openwrt, ezt nem tudom tapasztalati alapon megmondani, cserébe jó hír, hogy ma vagyok túl az első hónapon, mindenféle hiba, probléma nélkül megy a cucc, szóval aki fel tud egy openwrt-t 5 perc alatt pattintani, az ne várjon vele.
netcore: Természetesen a 2.4 és az 5GHz egyben megy, én is így használom, hogy most az azonos SSID okozza, vagy ez már tudatosan így van megírva, nem tudom.
-
netcore
tag
Arra van lehetőség Openwrt alatt hogy ne külön hálózat legyen a 2,4 és az 5ghz?( egy wifi legyen mint a gyári fw alatt)
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
Remélem, hogy pontosan fogalmazok:
Egy alhálózatot hoz létre a router, külön SSID-vel és külön jelszóval, külön ip-cím tartományban osztja az ip-ket az eszközöknek, amelyeket elszeparál egymástól és a helyi „magán” hálózattól is.Engem elsősorban az érdekelne, hogy a vendéghálózat működik-e meshben, tehát az alárendelt routerre is kiterjeszti-e a vendéghálózatot, mert egy elég nagy, több szintes házban kellene megoldanom a teljes lefedettséget.
-
Rick4
félisten
válasz
d00mbr1ng3r #4990 üzenetére
Miről szólna ez a vendég hálózat? hogy net legyen, de ne lásson rá a helyi eszközökre?
Openwrt-n pl meg lehet csinálni, hogy bepipál az ember a 2.4-es sávon e3gy kis checkboxot, aminél azt írja:
Ügyfelek elszigetelése Megakadályozza az ügyfél-ügyfél közti kommunikációt
Nem próbáltam, de gondolom működik, de lehet külön vendéghálót is létrehozni: [link] -
d00mbr1ng3r
csendes tag
válasz
trance89 #4989 üzenetére
Köszi, ezekre én is gondoltam, de a kínai fw-hez a bdata-t is át kell írnom mindkét routeren CN-re, különben nem megy a Miwifi, ami nélkül nem tudom bekapcsolni a vendéghálózatot.
Ezt azért megspórolnám, ha nem orvosolja a problémát.
Várok még a kísérletezéssel, hátha valakinek van konkrét tapasztalata.
Az openwrt-t nem ismerem, csak akkor próbálkoznék vele, ha garantáltan megoldaná a kérdést.Kedves fórumtársak! Van valaki, aki meshben használja Miwifi kompatibilis kínai fw-es ax3600 routereit? Ha van ilyen, megtenné, hogy kipróbálja működik-e a vendéghálózat kiterjesztése a mesh node-ra?
-
trance89
Topikgazda
válasz
DJ Diablo #4988 üzenetére
Kicsit utánaolvasva ennél a modellnél már nincs olyan egyszerű dolgod (sőt semilyen) mint a régi AX1800 esetén ahol csak simán feldobtad a kínai fw-t és kész.
AX3000-nál sehol sem írnak kínaisításról szóval ha teheted vegyél inkább egy fehér 1800-ast (global/kínai tökmindegy) vagy ha találsz akkor használtan egy 3600-ast.#4987 d00mbr1ng3r
Szerintem érdemes lenne kipróbálni a kínai fw-el is, a global ahhoz képest egy bugtenger. Ha az sem jönne be akkor viszont ott az openwrt amiről már egyre jobbakat olvasni. -
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő topicot a típushoz, így itt kérdeznék, ha lehet.
Van egy Xiaomi AX1800 kínai verziós routerem, de valami elhalálozott benne.
Nem lehet hozzá csatlakozni egy áramszünet után.
Nézegettem mi legyen helyette és egy Xiaomi AX3000-est néztem ki (az AX1800 upgradelt verziója), viszont itthon olcsóbb mint kintről, de itt global verziókat lehet kapni, amin ugyebár korlátozva van a jelerősség. A kérdésem az lenne, hogy ennél a modellnél is igaz az, hogy hardveresen megegyeznek és simán rá lehet tölteni a kínai firmware-t a globalra?Köszi!
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam az egész fórumot, több külföldi bejegyzésben is találkoztam hasonló kérdéssel, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra, amiben kérem a hozzáértők segítségét.
Elöljáróban annyit, hogy van két, eredetileg EU-s ax3600 routerem, amelyekben a bdata-t nem piszkáltam, de - hála a fórumon található részletes leírásoknak (köszönet minden közreműködőnek) és a halált megvető bátorságomnak
– a firmware-t a 3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr-re frissítettem.
A két router jelenleg wifis meshben működik kb. 8-10 hónapja (a mesh node adder scripttel sikerült összehozni), próbáltam a vezetékes backhault is ami szintén rendben van, de a födémáttöréshez még nem szedtem össze magam
.
A problémám az, hogy a vendéghálózat csak a master routeren érhető el, tehát a mesh node azt sem wifis, sem vezetékes backhaul konfigban nem terjeszti ki.
Van-e valakinek tapasztalata a kérdésben, használ-e valamelyikőtök vendéghálózatot meshben. Esetleg kínai firmware megoldás lehet-e. Ha minden kötél szakad esetleg openwrt, bár attól egy kicsit tartanék, nem vagyok egy hálózati guru.
Köszönettel veszek minden segítséget!
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
Ax 3200 ra le tudná nekem valaki írni érthetően hogyan tudnám feltenni az openwrt-t?
Működik a telnet benne azt látom de nem egyértelmű nekem hogyan tudom kinyerni a telnethez a jelszavat. Privi is akár nem akarom szennyezni a topikot.Köszi szépen.
-
dchard
veterán
Na az király. Nekem laptoppal sikerül kitekerni gigabites sebességet (2x2, 160MHz), telefonnal 80MHz-en is stabilan kijön 7-800Mbit, de az enyém AX6, amiben gyengébb a FEM mint az AX3600-ban.
A 2.7-es wifi FW is lassan éledezik, attól is várható némi javulás, a changelog két A4-es oldal a jelenlegi 2.5-öshöz képest, ami két évvel újabb a gyárinál... Szóval el tudod képzelni.
-
tlala
addikt
Na, feltettem én is az openwrt-t (aminek a Luci felületét most látom életemben először - meg is izzadtam a PPOE meg a wifi beállításokkal).
Tapasztalom én is, amit mások is megjegyeztek emlékeim szerint, hogy a kínai fw-rel elérhető 950 Mbps körüli sebesség helyett (Telekom 1000/1000 optikai net, ONT PPOE passthrough módban, AX3600-as csinálja a PPOE kapcsolatot), nekem is olyan 640 Mbps körüli a le/fel.
A Firewall menüben a Enable SYN-flood protection és a Software flow offloading bepipálva.
Mit kellene még beállítanom, hogy a letöltési sebesség növekedjen? -
csabi10
senior tag
A hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy az OpenWRT FW-ben van értelme telepíteni az Irqbalance nevű plugint?
-
csabi10
senior tag
válasz
csabi10 #4975 üzenetére
Dchard 3725 hozzászólásában ír a gyári vissza rakásáról. Viszont azt írja, hogy:
“Ha valakinek nem jön be a dolog, akkor pontosan ugyanígy tud visszaállni is gyárira. Csupán arra van szükség, hogy a gyári firmware fájlból a rootfs-t ki kell szedni, tehát nem a gyári binárist kell beégetni egy az egyben.”Hogyan tudom kiszedni a gyári fw-ből rootfs-t?
-
Rick4
félisten
válasz
csabi10 #4971 üzenetére
Jaja, látom, nincs meg, hogy kellett-e a 10 perc, mert kábellel csináltam.. Mire mindent belőttem, és a helyére került, bőven eltelt a 10 perc.
Nálam ez a második router a 3-ból, szóval van még érintetlen, gyári rendszerű, minden belső ip-vel portforwarddal beálított darab, ha ez összezuhanna, de nem akar. -
csabi10
senior tag
Dchard kolléga 4855 hozzászólásában említette ezt a 10 percet, de mindegy mert egyszerűen nem indult el. Majd délután próbálok egy resetet, ill. akkor lesz több időm foglalkozni vele.
Más: A sysupgrade-t hogyan kell csinálni? Arra nem találtam semmi leírást.
-
tlala
addikt
Feltenném a robimarko féle openwrt-t az AX3600-asra.
Nem vagyok otthon a témában, ezért kérdeznék azoktól, akik már feltették, hogy tényleg így megy-e (windows alatt)?
A gépemre Dchard kolléga tanácsa szerint lementettem az ART (mtd8) partíció tartalmát.
A partíciós tábla nálam vélhetőleg változatlan, hiszen az eredeti kínai fw-re csak az Összefoglalóban lévő orosz moddolt 1.19-es fw-t tettem fel.Szóval így kezdenék neki:
A.) Először innen letöltöm a openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-nand-factory.ubi nevű fájlt.
https://github.com/robimarko/openwrt/releases/tag/ipq807x-2022-11-14-1222B.) Ezt követően az itt olvasható leírás szerint felteszem a rendszert (Az SSH megszerzést átugrom, a "Flashing OpenWrt" résztől indulok, mert azt korábban megcsináltam, amikor a moddolt orosz 1.19-es fw-t feltettem).
https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_ax3600?s%5B%5D=ax3600#flashing_openwrtC.) Itt csupán az utolsó, a 7. pont nem egészen világos nekem: "After the router boots it should be running the OpenWrt image, but now you need to flash the other partition..."
A kérdésem: reboot után ennél a parancsnál: ubiformat /dev/mtd13 -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-nand-factory.ubi -s 2048 -O 2048 a vastaggal szedett részt az ellenkezőre kell állítanom, mint amit az 4-es pontban használtam (ez a tippem), vagy marad mtd13?
Illetve megváltozik a 6-os pont reboot után a router IP címe? Vagyis a 7-es pontban végrehajtandó parancshoz át kell állítanom a winSCP-ben az IP címet?D.) Illetve kell-e a folyamat legvégén resetelni a routert?
Köszi minden súgást.
-
qqzs
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
csabi10 #4965 üzenetére
Nekem nem az itt promótált verzió van fent, hanem a dimfish - féle 175MB tárhelyes változat, ami persze a robimarko- féle változaton alapul, szóval nincs nagy eltérés, de ki tudja, lehet hogy a beállítások sem passzolnának. De a wifi sebesség a másik oldalon az eszköztől is függ, a környezetedben jelen lévő szomszédos routerek által használt freki, jelszint, és sok más tényezőtől is függ, nekem a két gépben két ax210-es wifi kártya van, azokkal 2400 a linksebesség, Oneplus 8 pro telefonnal 1200, de kertes házban élek, kevés szomszéd eszköz zavar be. Mostmár jóval több, mint 2 hete hiba nélkül megy minden.
-
csabi10
senior tag
Most teszteltem megint és sajnos nincs csak 530 mbit. Nem tudom mit kéne állítani még.
-
woodworm
veterán
Az ax3600 mimesh_init.sh scriptből:
add wireless wifi-iface
set wireless.@wifi-iface[$ii].device="$device_5g"
set wireless.@wifi-iface[$ii].ifname="$bh_ifname"
set wireless.@wifi-iface[$ii].network='lan'
set wireless.@wifi-iface[$ii].mode='ap'
set wireless.@wifi-iface[$ii].channel_block_list='52,56,60,64,149,153,157,161,165'
set wireless.@wifi-iface[$ii].ssid="$bh_ssid"
set wireless.@wifi-iface[$ii].encryption="$bh_mgmt"
set wireless.@wifi-iface[$ii].key="$bh_pswd"
set wireless.@wifi-iface[$ii].hidden='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].backhaul='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].backhaul_ap='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].wds='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].wps_pbc='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].wps_pbc_enable='0'
set wireless.@wifi-iface[$ii].wps_pbc_start_time='0'
set wireless.@wifi-iface[$ii].wps_pbc_duration='120'
set wireless.@wifi-iface[$ii].group='0'
set wireless.@wifi-iface[$ii].athnewind='1'
set wireless.@wifi-iface[$ii].mesh_ver='2'
set wireless.@wifi-iface[$ii].mesh_apmac="$lanmac"
set wireless.@wifi-iface[$ii].mesh_aplimit='9'Szerintem ez egyértelmű.
-
qqzs
őstag
Az AX3000 siman megtalalta a harmadik node-ot es nehyen szepen mukodnek egyutt ez mar trszteltem. A wifi beallitasokra ránéznétek légyszi. Hogy az időjárás állomás miért nem veszi észre a wifi.
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #4954 üzenetére
Pont ez a furcsa, én csak az AX3600-zal foglalkozom, abból van itthon, és max 3-ról tudok. A másik kettő esetén rágyúrtak volna a dologra? A 3600-as amúgyis csak utólag kapta meg a mesh funkciót, lehet ez az első fecske volt, a többinél már változtattak valamit?
Nem tudjuk biztosra, de mindegy is, vezetékkel egész biztosan megy, de szerintem a két router közötti váltáshoz mindenképp kell valamiféle wifis kapcsolat, hiszen vezeték nélkül nem tudják egymás távolságát, jelszintjét, éppen használt frekvenciáját, és ugyan nem ismerem a wifi sávok lelkivilágát, de gondolom maga a mesh is arra alapoz, hogy a routerek a wifin belül nem egymás ellen kiabálnak, hanem összedolgoznak. -
woodworm
veterán
A xiaomi honlapján, mint írtam ennyi van:
"Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) combines into a mesh network that provides Wi-Fi 6 coverage throughout the home, covering up to 4,000 square feet of space. Xiaomi Mesh System AX3000 supports mesh networking with the same model and/or Mi Router AX9000 for up to 10 total devices. The signal roams between different routers automatically and seamlessly, allowing you to play as you go."A két rádiós eszközök wifi sávszélesség feleződésén kívül nem látom mi akadálya lenne a felfűzésnek. Kábel esetén pl. ez sincs.
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #4952 üzenetére
Én elég régóta követem a dolgokat, és még most is 3-ról tudok, itt is azt írják: [link]
három Xiaomi router is képes lesz mesh hálózatban működni
Ráadásul nagyjából technikailag is értem, hogy működik, és szerintem nincs annyi szabad wifi sáv, amennyi 10 eszköznek kellene.
Kerestem, de ennél többet sehol sem találok. -
qqzs
őstag
Gyönyörűen beüzemeltem a Xiaomi ax3000-et. Családi ház négy pontján vannak elhelyezve mindenütt szuper térerő.De van egy régebbi időjárás állomáson(Aercus weather ranger), ami vagy nem is veszi a jelet vagy ha igen akkor egy csíkkal jelöli úgy hogy két node is van három méterre tőle. Csak valami frekire vagy csatornákra gyanakszom, de nem értek hozza. így néz ki most a wifi beállítás a felső a 2.4-es. ami meg erdekes hogy a mesh beuzemeles utan siman csatlakozott, de kb egy nappal kesobb elvesztette a jelet es azota is igy viselkedik
-
Rick4
félisten
válasz
csabi10 #4946 üzenetére
A kérdés az lenne, honnan, és mi alapján tetted fel, illletve a feltöltendő fájlokat honnan töltötted le?
A hálózat- tűzfal, és ott az alja fölött nem sokkal lesz a :
Szoftveres áramláskiürítés Szoftver alapú kiürítés az útválasztásnál vagy NAT-nál
rész, oda kell egy pipa.
-
csabi10
senior tag
Nos végül rászántam magam és feltettem az OpenWRT-t eddig minden oké. Egy kis gondom van, mégpedig az, hogy vezetéken az 1000 digi netből 500 mbit körül hoz. A gyári kína fw-vel meg volt a 900. Van valami beállítás amivel lehet növelni a sebességet?
-
Rick4
félisten
válasz
netcore #4936 üzenetére
Nekem 2 hete van fent, egy röccenés se volt, mindent tud, mindent megfog, minden állítható. Mesht még nem próbáltam, mert nem volt rá szükség, elég egy router is, kettő a dobozban vár, de fel fogom pakolni, azt írják, totál rendben van a mesh is.
Aki meg tudja magának azt a 20 sor bemásolást meg 15 embert csinálni, ne várjon semmire. Nekem a legfontosabb, hogy van adblock, és ha elmenne a net, akkor is van belső háló. Minden elsőre ment, pár perc az egész, igaz utána mire mindent belősz, eltelik egy kis idő. -
XtremLor
őstag
válasz
victorhun7 #4939 üzenetére
Döglött oldal.... A forint meg nem javul a 2.5evvel ezelőttihez kepest
-
szjoci
őstag
válasz
trance89 #4940 üzenetére
... a beállításokban pedig az openwrt topikban biztos tudnak segíteni
-
pisti222
csendes tag
Operwrt-ben mennyire stabil a mesh? Tesztelte már valaki itt a fórumról....?
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Feltettem a 3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr.zip global fw-t. Gigabites Vodafone netem van itthon, a modem bridge módban. Egy hétig kifogástalanul működött a történet.
Az elmúlt napokban azonban minden nap 10-15-20 percekre teljesen meghülyül a router. Felugrik egy új böngészőlapon, hogy a kapcsolatom megszakadt, holott az továbbra is él, de érezhetően belassult. Ami még érdekesebb, hogy a Chromeban a legkülönbözőbb, megbízható weboldalakra is azt írja, hogy az "Ön kapcsolata nem privát." Router/laptop restart nem segít, egy 10-20 perc után viszont magától megszűnik a probléma.
A Vodafone szar vagy a routerrel van valami? Támadnak kínaiak? -
krisi047
senior tag
Sziasztok! A leírás szerint feltettem a 3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr.zip fw-t, hátha így nagyobb az adatbiztonság. Vodafone 1 Gbit netem van itthon, a modem bridge módban, arra kötve a router. Egy hétig flottul működött a dolog.
Viszont az elmúlt napokban naponta több alkalommal 10 percekre mintha meghülyülne a router. Feldobja, hogy megszakadt a kapcsolatom, holott működik, de érezhetően lassabb, szinte akadozik. Továbbá a Chromeban gyakorlatilag a legkülönbözőbb, megbízható, hétköznapi weboldalakat is megnyitva "Az Ön kapcsolata nem privát" jelzés érkezik.
A routert, laptopot restartoltam, de semmi változás. Kb. 10-15 perc és meg is oldódik a történet magától.
A vodafone szar vagy a routerrel van valami? Köszi!
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Gondolkodom egy "torony" AX 3000-esen, de nem tudom hogy ez a Kínával beszélgetés vagy adatküldözés amiről olvasni,ez mit jelent pontosan.
Nem értek hozzá, ezért kérdezem, nem akarom piszkálni, módosítgatni, csak beállítani és használni.
Valaki fel tud világosítani, hogy kell-e tartani valamitől, vagy túl van tolva ?
KöszönömSzerk: bocs nem válasz akart lenni.
-
dchard
veterán
Nincs mit.
Hogy legyen ehhez egy kis magyarázat is: az Openwrt frissítő rutinja a tmpfs-re tölti fel a fájlt, ami a memória része. Azért hogy a kisebb memóriával rendelkező eszközök is működjenek, a sysupgrade jellemzően leálltja a wifit és más egyéb nem létfontosságú szolgáltatásokat, hogy legyen elég szabad RAM a frissítéshez. A probléma az, hogy az ath11k (a wifi driver) nem áll le kellően gyorsan és ez okozza a problémát. Ha a wpad szolgáltatást leállítod a frissítés előtt, akkor ezzel megkerülted a hibát.
De most jövök rá, hogy ezt a Luci alatt is meg tudod csinálni:
System --> Startup és itt a WPAD mellett nyomsz egy stop-ot. Így SSH-zni sem kell
-
Tim82
félisten
A Robimarko-féle OpenWRT-nál már meg van oldva az a bug, hogy nem lehet frissíteni a LuCI felületen betallózva az újabb verzió bin-fájlját?
Május óta van AX3600-om, első dolgom volt a Robimarko-féle OWRT feltétele rá és amúgy elégedett vagyok vele, csak kb. egy hónapja próbáltam így újabb verzióra frissíteni és akkor nem ment (elvileg lefutott, gyakorlatban meg maradt a korábbi verzió - a 4. ilyen kísérlet után feladtam akkor).
Az OpenWRT wikin még mindig kint van, mint probléma, de nem tudon, ez mennyire frissül: Sysupgrade does work, but for now there is currently a know issue where you need to flash the device two or more times (via sysupgrade) for the firmware to be upgraded, it should be fixed in the official firmware
-
dchard
veterán
"És nem tudom visszatenni a gyárit, majd onnan a hivatalosra frissíteni? Dehogynem! "
Ezt többen képzelték a QSDK alapú "változatoknál" is, aztán némelyeknél hard brick lett belőle. Az, hogy a gyári recovery tool pontosan mit csinál, és milyen mértékű változtatás az, amit még tolerál, nem ismerjük pontosan, és ezek a túlzóan magabiztos kijelentések, amik azt sugallják az átlagos usernek, hogy akármekkora szart csinál, a recovery tool majd mindig ott lesz hogy megoldja, egyszerűen hamis illúziók, alapos tesztelésükre soha nem került sor...
-
Rick4
félisten
És nem tudom visszatenni a gyárit, majd onnan a hivatalosra frissíteni? Dehogynem! Eszembe se jutna egyik verzióra ráfrissíteni a másikat, ez rossz példa volt, mert egyrészt nem történhet meg magától, ha megtörténik az pedig user error, és nem a router, vagy nem a fw hibája, és pláne nem érinti semmilyen szinten a jelenlegi működést.
Ansuel, Robimarko, és rajtad kívül a készítő, Dimfish is ott van az openwrt fejlesztői theadben, sőt, ő maga posztolta oda be a linket 10 napja amit én is betettem, és egyértelműen leírta, hogy nem megy a sima frissítés a régi kisebb tárhelyes rendszerről, újra kell pakolni.. Ha ezek után ráfrissítek, az már az én bajom, nem a routeré. Ilyen akármivel meg lehet csinálni, ez nem a készülék hibája. -
dchard
veterán
Ez majd akkor lesz probléma, amikor megpróbálsz a két változat között váltani... 1-2 hónap múlva elkészül a PR, bemegy master-be, a Dimfish féle verzió eltűnik a sülyesztőben, és amikor majd megpróbálod a Dimfish-re ráfrissíteni a valódi OWRT-t na majd akkor lesz gond...
" Van szerinted értelme ezen túl ragozni a dolgot az én szintemen? "
Persze hogy van: felvilágosítani másokat, hogy ne kövessék el ők is ezt a hibát.
-
Rick4
félisten
Hát, ez mostmár mindegy, mert az enyémen az van, amit linkeltem. Én csak azt tudom mondani, felraktam, restart, ment, és azóta is rendben megy, mindenki más azt gondol erről, amit akar, de ez különösebben nem befolyásolja az én routeremet, van még ezen kívül kettő eldobozolva, ha megmakkan, rápakolok egy másikat is, és kiderül, hogy szalad vele.
Figyelemmel kísérted eddig is a fejlesztést, vártam, mikor jön el a megfelelő pillanat, de nem értek hozzá, nem látok olyan rossz vagy jó dolgokat, amitől nekem az egyik rosszá vagy jóvá tenné az egyik vagy másik publikált megoldást.
Követtem az általam linkelt helyről a leírást, letöltöttem a fájlokat, feltettem, rendben működik több, mint egy hete. Van szerinted értelme ezen túl ragozni a dolgot az én szintemen? -
dchard
veterán
Azt hiszem jobb ha távolabbról indítok.
Tehát, jelenleg azon dolgozunk, hogy a platform szintű támogatás az IPQ807x-hez végre bekerüljön az Openwrt master-be. Ezt alapvetően Robimarko, Ansuel és kis mértékben jómagam végezzük. Ez nem egy, hanem számos eszköz támogatását jelenti, nem csak az AX3600-ét. Az összes ezzel kapcsolatos muknát Robimarko fogja össze, és a saját github account-ján található "a" változat, amit tesztelni kell. Ez segíti a fejlesztési munkát, minden más viszont nem. Vannak ilyen vadhajtásk, mint a Dimfish féle verzió, ami egyébként a Robi féle fork-ra épül, de belenyúlt a partíciós táblába. Hogy ezt helyesen tette-e vagy sem, az nem derül ki, mert akinek lenne hozzá esze, annak fontosabb dolga van. A partíció tábla összevonás ugyanis sokadlagos kérdés. És ha valaki (és volt már rá példa) egy ilyen vadhajtással elrontja a saját routerét, az magára fog maradni.
Tehát továbbra is ez az egyetlen forrás amit használni érdemes:
https://github.com/robimarko/openwrt/tree/ipq807x-5.15-pr
Persze mindenki azt rak fel a routerére amit akar, csak aztán nem szeretném hallgatni a "szar az openwrt" című nótát, meg téglásodott a routerem című örökzöldet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Stellar Blade
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged