- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
Topikgazda
-
-
trance89
Topikgazda
válasz
blasi20 #7107 üzenetére
Ha mindent a leírás szerint jól csináltál akkor reset után nem maradhat 1.0.17-en. Valami biztosan kimaradt.
Miért nem az összefoglalóban található 2. Gyári patchelt firmware szerint csinálod? lényegesen egyszerűbb
Annyira fontos a miwifi app? Nem értem miért ragaszkodnak annyian hozzá, egy primitív adathalász szar
Akkor már miért nem az NSS openwrt fw-el próbálkozol? Jobb teljesítményt produkál mint bármelyik gyári fw verzió. Nem kell hozzá bdata-val sem szórakozni ami azért eléggé mélyvíz#7108 Doky1988
Gyári 24.10.1, tudom nincs HW-es gyorsítás de nem izgat túlságosan. A 800/200-as netet kábelen röhögve kihajtja izomból is, nálam ez a lényeg. A mobil eszközöknek sima netezésre több mint elég a 6-800mbit, sokkal fontosabb a megbízható működés ez pedig a hivatalos openwrt alatt adott.#7111ozono
Na pont ilyenkor érdemes elgondoldni a gyári fw lecserélésén... -
trance89
Topikgazda
válasz
blasi20 #7105 üzenetére
1.1.25-ből nem készített senki patchelt verziót. A ruszkik sem foglalkoznak már vele (az összes patchelt fw tőlük származik), szinte mindenki áttért openwrt-re köztük én is. Nem vagyok hajlandó 5 éves fw-t futtani a routereimen, xiaominál minden újabb frissítés csak kozmetikai javításokat tartalmaz. Első a biztonság...
Ellenben az openwrt nagyon látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt 2 évben amióta hivatalosan elérhető a routerünkre, erről leginkább dchard kolléga tudna nyilatkozni -
trance89
Topikgazda
válasz
morpheus133 #7061 üzenetére
Minden Xiaomi routernél (AX típus esetén legalábbis) van egy rejtett ssid, ha használsz mesh-t ha nem. Ez vagy az iot wifi csatorna vagy pedig ezen keresztül scanneli a környező wifi hálózatokat, ez biztos volt már téma más fórumokon is.
-
trance89
Topikgazda
Azért ez messze nem így van, nagyonis van értelme a mesh node-okat kábelen összekötni.
Wireless mesh esetén ugyebár minden adatforgalom wifin keresztül zajlik így ha csak egyetlen klienssel is terheteled a wifit, pl torrent vagy más http letöltés esetén akkor azon az 1 node-on keresztül minimálisra csökken a wifi sebesség. Ez abban az esetben még talán ok ha 3+ node van jelen a hálón (pl háromszög vagy köralakban) és mind3 node látja egymást de ha pl egy síkban vannak pozicionálva amikor az 1. csak a 2. node-ra csatlakozik, a 2. pedig a 3.-ra akkor teljesen kinyírod a teljes háló sebességét...
Nekem is vezetéken van összelőve 2db AX3600 a családiház 2 végén így a ház minden pontján maximalizálva van a wifi sebesség. Ha wireless mesh-ként lennének párosítva a 2. router nagyonmax 3-400mbit-el tudna csatlakozni a fő routerre (1db 30-as és 2db 15-ös falon keresztül + akadályok), azért ez nagyon nem mindegy. -
trance89
Topikgazda
válasz
morpheus133 #6002 üzenetére
Ez a kérdés már az openwrt topicba való.
"OpenWrt nélkül csak Xiaomi eszköz jöhet szóba, és az később bővithetőség lecserélhetőség szempontjából macerás. (Mi van ha nem tudsz venni, vagy ha a xiaomi változatat valamit, és az újak nem kombatibilesek stb.)"
Valószínűleg nem sok xiaomi routered volt eddig, még a legöregebb típusaik is tökéletesen összedolgoznak az új AX szériával. Csak hogy egy példát említsek: 2db mesh-ben dolgozó AX1800(fehér+fekete álló) mellett egy 13 éve a piacon levő MI-NANO teljesít nálam szolgálatot reapeater-ként, tökéletesen működik az összefésült wifi háló. Azonnal vált a kinti 2.4GHz-es wifire amint kilépek a házból, szakadás nélkül. Openwrt-vel mindig szopás volt ilyen téren és több helyen olvasom hogy ez még mindig nem sokat változott. Az AX-es széria minden egyes típusa mesh-be kapcsolható, ami nagyon lényeges az a régió. Kínai/kínai és global/global verziós modellek látják egymást, keverve nem.
-
trance89
Topikgazda
válasz
morpheus133 #5844 üzenetére
Bármilyen QCA soc-al szerelt openwrt képes router megteszi, legjobb lenne viszont mégegy AX3600
-
trance89
Topikgazda
válasz
gaben88 #5765 üzenetére
Szia
Családiház esetén ha csak nem tudod középen elhelyezni az AX3600-at akkor szerezz be mellé egy AX1800-at vagy egy másik 3600-ast és mehetnek meshbe. 1800-ból tökmindegy melyiket veszed, az álló fekete és a fehér fekvő 4 antennás is jó. Nagyon olcsón betakarható a dolog, elég gyakran bukkannak fel aprón (konkrétan most is van fent 1) -
trance89
Topikgazda
válasz
FIRE PRINCE #5717 üzenetére
Az ilyen kérdések megválaszolására lett megírva az összefoglaló.
"Ha felteszem webui-n az eredetit és jön egy módosított akkor azt gondolom a bemásolós kódos módszerrel lehet feltenni."
Nem, ha visszaflashelted a gyárit akkor gyári lesz rajta amiben nincs xqflash script azaz csak webes felületen tudod frissíteni és csakis gyári, módosítatlan fw-re.
"A bdata nálam át írt mert global eredetileg akkor nem lesz probléma MI Home és társa működésében + a bdatának ha felteszem az eredetit?"
Mivel a bdata már át lett írva így gyári(módosítatlan) fw-re frissítés után sima kínai verzióként fog funkcionálni a router. Azt viszont vedd figyelembe, hogy patcheltről gyárira frissítéskor (vagy fordítva) erősen ajánlott resetelni és újra beállítania routert mert gyakran okoz anomáliákat az ilyen frissítés. A Mi Home / MiWifi működni fog
-
trance89
Topikgazda
válasz
FIRE PRINCE #5713 üzenetére
Nocsak, ez remek hír. És nem csak ez hanem az AX5 és AX1800 fw is frissült!
Patchelt fw még nincs, ha lesz úgyis bekerül az összefoglalóba. A leírás végén olvasható frissítési módszer (xqflash) csak patchelt fw esetén működik, ha gyárit akarsz feltenni akkor azt a webui-n feltöltheted -
trance89
Topikgazda
válasz
DJ Diablo #4988 üzenetére
Kicsit utánaolvasva ennél a modellnél már nincs olyan egyszerű dolgod (sőt semilyen) mint a régi AX1800 esetén ahol csak simán feldobtad a kínai fw-t és kész.
AX3000-nál sehol sem írnak kínaisításról szóval ha teheted vegyél inkább egy fehér 1800-ast (global/kínai tökmindegy) vagy ha találsz akkor használtan egy 3600-ast.#4987 d00mbr1ng3r
Szerintem érdemes lenne kipróbálni a kínai fw-el is, a global ahhoz képest egy bugtenger. Ha az sem jönne be akkor viszont ott az openwrt amiről már egyre jobbakat olvasni. -
trance89
Topikgazda
válasz
RicsiSuly #4755 üzenetére
#4744 INGJOKE
Simán betallózva max csak a gyári fw-ek egyikét rakod fel#4745 Wolfan
Mivel restart volt így teljesen normális hogy a putty elvesztette az ssh kapcsolatot.
Mit kötöttél hova?
Patchelt fw alatt az internet led nem is fog világítani.#4746 Skipper
Csak simán betallózod és telepíted a gyári global-t#4748 RicsiSuly
Minden benne van az összefoglalóban -
trance89
Topikgazda
válasz
Game-over #4738 üzenetére
A patchelt "MI" nélküli verzióban az AioT funkció ki van lőve, a webui-n található gomb nem kapcsol semmit.
A webui alján írja a verziót (xqrepack=patchelt fw).#4739 RicsiSuly
"ezt az antenna piszkálást csak kinai fw-rel lehet megoldani?"Minden benne van az összefoglalóban, van global és kínai patchelt verzió is. Bár az utóbbi ajánlottabb.
-
trance89
Topikgazda
válasz
TommyX_ #4716 üzenetére
Toolbox -> More tools -> Health mode
#4712 sodapepsico
You can find more info regarding these phone home functions here: [link]
He is the author of the xqrepaq script, the txpwr patch was made by russians: [link]
All of the patched firmwares linked here are from 4pda forums.#4710 Skipper
"Illetve mióta a kínai fw van fenn, a mobilom 2,4 GHz-re csatlakozik (a globallal egyből 5 GHz-re mászott)."
Ennek semmi köze a kínai fw-hez. Sőt a frissebb kínai alatt a wifi roaming még talán jobban is működik. Emellett az sem mindegy milyen eszköz amivel csatlakozol rá és milyen szennyezett környezetben mint ahogy Rick4 is írta előttem. Nálam 5db router megy mesh-ben (AX1800/AX3600), mind azonos SSID-vel, a rácsatlakozott eszközök mindig az 5G sávra ugranak először. Elég okosan kapcsol a 2.4G/5G sávok között. -
trance89
Topikgazda
A root jelszó patchelt fw esetén vagy admin, vagy a SN alapján generált jelszó. Az összefoglalóban találsz offline root jelszó generátort is. Ha egyikkel sem enged be akkor már átírtad régebben (patchelt fw felrakásakor), mindenesetre ha egyikkel sem tudsz belépni akkor én a helyedben egy reset-el kezdeném, utána menni fog.
#4675 TommyX_
"Egy kérdésem van, megoldható valahogy, hogy mondjuk a wifit 22:00 és 6:20 között kikapcsolja a router (az AX9000-es tudott ilyet.)"
MiWifi app-on belül beállítható
#4677 krisi047
"Húzóckodom a kínai fw-től is, ezért jól értem, hogy a céljaimhoz a 3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr.zip fw-t kell feldobnom?"Igen, jól érted
-
trance89
Topikgazda
A kábeles első párosítás csak kínain működik, utána mehet vezetéken vagy vezetéknélküli módban is.
Az első párosítás vezetékmentesen (1m-en belülre kell helyezni a 2 routert) tudtommal működik global és kínai alatt is, bár én eddig csak kábellel csináltam, minden routerem kínai fw-en van.
Pont ezekmiatt amit írtál nem szivatom magam én sem más fw-ek próbálgatásával, amióta leraktam őket a helyükre azóta nem kellett hozzájuk nyúlni. 2db AX3600 + 1db fekete álló AX1800 megy vezetékes mesh felállásban és másik helyszínen fehér AX1800 + fekete álló AX1800 wireless mesh módban + egy ősöreg MI-NANO wireless repeater módban. -
trance89
Topikgazda
"Régen elérte, és a szigniffikánsan újabb wifi FW + driver miatt régen meg is haladta azt... Ha teljesítmény alatt a 30dBm kimenő teljesítményre gondolsz, ugyanazzal a hekkelős módszerrel lehet elérni, mint ahogy kínaisítasz..."
Wifi teljesítményről beszéltem nem jelerősségről. Kíváncsi lennék milyen teljesítményt nyújt (és legfőképpen milyen stabilitás mellett) a wifi openwrt alatt pl nagy fájlok (20-25GB) mozgatásakor. Ez gyári alatt telóra (OP8T, X-Plore fájlkezelő) stabil 63-67MB/s, telóról nas-ra 45-50MB/s. PC esetén AX-es kártyával ezek még magasabb értékek de nem fossa össze magát mint ahogyan azt már nem 1 QCA SoC-os Tp-Link/D-Link tette régebben amik híresen jó openwrt támogatással bírnak. Olyan szintű stabilitást mint a gyári miwifi fw az openwrt talán soha nem fog elérni ezen a hardveren. Hiába jóval butább, kevésbé biztonságos, öreg wifi drivereket használ, egyszerűen csak teszi a dolgát mindenféle hiba nélkül nagyon hosszú uptime mellett. Pont emiatt nyergeltem át 2017-ben Xiaomi routerekre és azon belül Padavan fw-re, 4 évig boldogság volt és igazi felüdülés az openwrt-s szopások után, később pedig jöttek az AX3600-ak. Openwrt-s eszközök hajlamosak pár hetente összefosni magukat a semmiből és ezzel a tapasztalattal nem vagyok egyedül...
"Akkor neked tényleg nem való, ilyen hibák bő egy éve nincsenek, nem is láttunk hasonló panaszt pedig elég sokan használjuk napi szinten.
Nem meggyőzni akarlak, mint ahogyan senki mást sem, de a félreinformálásnak jó lenne véget vetni."Tudtommal az, hogy leírtam a tapasztalataimat az openwrt-vel kapcsolatban ezen a hardveren pár hónappal ezelőttről, nem számít félreinformálásnak. Mondjuk nekem aztán édesmindegy, hogy elhiszed vagy sem, megtörtént és nem user error volt, esküdözni azért nem fogok. Szerinted az openwrt egy tökéletes fw, szerintem pedig egy félkész tákolmány. Ez az én véleményem, mindenki azt használ amit akar a saját routerén.
#4619 Norbi.Sz
Nagyon sokan használunk itt AX3600 mellé AX1800-at, fehér fekvő(global) és fekete álló(kínai) verziót is. Tökéletesen összedolgoznak mind vezetéknélküli mind vezetékes mesh összeállításban. -
trance89
Topikgazda
válasz
netcore #4616 üzenetére
Én inkább nem tenném, 2 esetben is amikor váltottam kínaira beállítások megtartásával, utána a webui-n szét voltak csúszva az elemek vagy legördülő menüben hiányoztak az opciók, már nem emlékszem pontosan. Szóval erősen ajánlott a reset fw csere után.
dchard
"És rengeteg bug van bennük. És a Xiaomi-ról tudható, hogy soha az életben nem lesz főverzió frissítés: amelyik SDK-ra felépítették a modellt, az lesz amíg van support."Amikből az átlag user semmit nem tapasztal. Cserébe viszont betonstabil nagyon hosszú uptime mellett is. Openwrt nem mindenkinek való, majd ha lesz végleges stabil verzió akkor megint eljátszok vele a rezerva AX3600-on. Viszont kétlem, hogy belátható időn belül eléri a gyári fw stabilitását de legfőképpen a wifi teljesítményét.
Valamikor április végén dobtam fel az akkori legfrissebb verziót, a wifi-t bekapcsolva egyetlen eszközzel sem tudtam csatlakozni rá akármilyen csatornát állítottam be. Ekkor félre is raktam, majd talán 1-2 év múlva újra próba. -
trance89
Topikgazda
Szabadon cserélhető, max csak a miwifi app kezeléssel adódhat gond, lásd összefoglaló.
Hülyeség global fw-t használni mint azt már többször is hangsúlyoztam. Lényegesen gyengébb teljesítményt nyújt wifi-n mint a folyamatosan frissülő kínai, emellett pl a global AX3600-on bugos a port forward is. -
trance89
Topikgazda
válasz
eastsider #4591 üzenetére
Ezt tedd fel: miwifi_ra67_firmware_5a7fd_1.0.49.bin
Flashelés után reseteld a routert (asszem betallózáskor fel is ajánlja), a webes felület kínai lesz ezekután.
Ha nem látná a MiWifi app a routert az összefoglaló ezen sorában találsz segétséget:Ha mégsem működne bdata átírás után az app
-
trance89
Topikgazda
A GDrive mappámban találsz egy "calc_passwd.html" fájlt, ezt lemented az asztalra és megnyitod böngészővel, ugyanazt tudja mint az oxygen7 oldala és offline működik.
Később bedobom az összefoglalóba is. -
-
trance89
Topikgazda
Ezzel tisztában is vagyok, így ment jó darabig (DMZ-be téve a xiaominak kiosztott IP) viszont ahányszor restartolva volt annyiszor másik IP-ot osztott ki mivel nem lehetett statikusan MAC címhez rendelni a kiosztott IP-ket. 1 szó mint 100, ha saját routert használ az illető mindig jobb megoldás modem módban használni a szolgáltatói eszközt (már ha van rá lehetőség)
-
trance89
Topikgazda
AX1800/3600-akkal semmi hasonlót nem tapasztaltam több hónapos uptime mellett sem.
Amúgy MiWifi app-ban tudsz beállítani automatikus újraindítást vagy marad a manuális megoldás, webes felületen jobboldali lenyíló menüben "reboot" (utolsó előtti gomb)
DNS szervert a szolgáltatóit használod? Azt sem ártana belőni pl 1.1.1.1 (cloudflare) vagy 8.8.8.8-ra (google) -
trance89
Topikgazda
Router módban szerintem nem csinálna ilyeneket. Én szolgáltatói eszközre biztos nem bíznám az IP kiosztást. A szolgáltatódnál nem lehet átrakatni modem módba a connectbox-ot?
Ha nem lehetséges akkor egy másik primitív megoldás: a connectbox lan portját amin a xiaomi csatlakozik DMZ-be tenni, a xiaomit pedig kapcsold át router módba -
trance89
Topikgazda
Xiaomi repeater-ek nagyon stabilan tudnak működni ”családon belül", ugyanígy használok én is egy AX1800-AX1800 mesh rendszerhez egy MI-NANO routert repeater-nek, 1 éve amióta így megy csak áramszünetkor indult újra, sosem kellett hozzányúlni. Szintén azonos SSID-vel
#4533 zelikocc
Igen, az AX1800 128MB ROM, 256MB RAM -
trance89
Topikgazda
A xiaomi wan portját szúrtad a huawei lan portjára?
#4524 pszihopata85
Fix ip címen sem éred el? (192.168.31.xxx)
Érdekes, a crash törlés elmaradása általában csak wifi problémákat szokott okozni.#4523 qqzs
Az AX3000(álló fekete) sokkal gyengébb hardverileg mint az AX3600. Az AX3200 (Redmi AX6S) dualcore realtek procis ami kb az AX3000 szintjén van ha csak a nyers erőt nézzük. Vagy qualcomm vagy realtek routerekből építsd fel a hálót, ne keverd őket. QCA routereknél (AX1800/AX3000/AX3600/AX6000) nagyon jó az összhang. -
trance89
Topikgazda
válasz
pszihopata85 #4511 üzenetére
Akkor mehet minden elölről, kezdve egy reset-el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Oneplus Nord 5G
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest