- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rennew
csendes tag
Egy rövid kérdésem lenne. Tudja valaki miért nem fejezi be a frissítést?
Jelenleg a 8d1fb7d builden vagyok.Winscp-vel felmásololom a legújabb
3a2144f
buildet, parancs kiad:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
de nem történik semmi marad a korábbi verzió.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
csabi10
senior tag
Tegnap frisítettem a 1709-es verzióra azóta világít az AIOT antenna ledje.
Működik is vajon, vagy csak a led kelt életre? -
xabolcs
őstag
Az "auc"-ot es a hozza tartozo Luci-s feluletet felejtsd el egy kis idore!
Majd ha bemegy a PR es megjelennek az elso hivatalos SNAPSHOT verziok, majd akkor hasznald!
Akkor lesznek rendes verzioszamok, addig nem.
Addig nem is kellene mukodnie!
Marad a kezi frissites: letoltod robi oldalarol a legfrissebb forditast es telepited.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Tonyk
veterán
válasz csabi10 #5289 üzenetére
Nem felejtetted el odaírni, mert odírtad, de ahogy Rick4 mondja, nyomd meg a Save&Apply gombot, mert nem elegendő a Save gombra kattintani. Vagy a SAVE gomra kattintás után az oldal tetején a jobb sarokban kattins a UNSAVED CHANGES linkre és Save & Apply -ra.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
csabi10
senior tag
Segítsetek, mert nem tudom, hogy csak nálam jelent problémát vagy sem?
Nem működik a portforward. OpenWRT fw-nél adot ip címre nyitok portot, de a tesztelő oldalak zártnak mutatják.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz Norbi.Sz #5284 üzenetére
A hivatalos OpenWrt berkein belul a mesh halozatnak az a lenyege, hogy kabel nelkul is ossze tudd kotni a routerjeidet, pont ugy, mintha kabellel lennenek osszekotve. Az, hogy a Xiaomi milyen egyeb szolgaltatast tett a firmware-be, az ettol teljesen fuggetlen.
En ugy tekintek a mesh node-jaimra, mint dumb AP-kra: csak epp nem UTP-vel hanem wifi-vel vannak osszekotve.
Ugyanugy statikus ip-zem oket meg kikapcsolom a DHCP-t rajtuk, mintha be lenne kabelezve a lakas.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #5275 üzenetére
Egyébként akkor a fix IP beállításokat sem veszi át a második router??? Csak látja egymást wifin a két router, és egy hálózatként tudnak működni (vagy nem tudom, hogy írjam)?
Ki kell kapcsolni a DHCP-t egyáltalán a második routeren??? A mesh hálózatnak épp az lenne a lényege, hogy csak a fő routeren kell beállítani bármit is, vagy nem jól gondolom?
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
dchard
veterán
Már leírtam:
uci set system.@system[0].compat_version="2.0"
uci commit systemUtána frissítés ahogy szoktál. És ne tölts utána vissza semmit, mert a régi mentésedben a régi compat_version lesz, amit ha visszatöltesz, ugyanígy rossz lesz.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
-
xabolcs
őstag
válasz Norbi.Sz #5274 üzenetére
Az OpenWrt nem csinal ilyesmit.
Arra azert ugyelj, hogy a mesh node-ok csak egy "vezetek nelkuli kabellel" legyenek osszekotve! Azaz, ha tudjak a 2.4 es 5 GHz-t is, akkor csak az egyik savon menjen a mesh halozat, ne mindketton!
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Norbi.Sz
senior tag
Openwrt mesh-nél mindkét routeren be kell állítani a 2.4 és 5GHz-es wifit ugyanarra az SSID-re, jelszóra, stb.? Nem veszi át a fő router beállításait a második router???
-
tlala
addikt
A Luci Backup/Flash menüjéből (legfelső opció: Backup - Click "Generate archive" to download a tar archive of the current configuration files) készített konfigurációs mentést toltam csak vissza.
Az is okozhat gondot?A
cat /proc/mtd
-t kiadva ezt kapom vissza:
dev: size erasesize name
mtd0: 00100000 00020000 "0:sbl1"
mtd1: 00100000 00020000 "0:mibib"
mtd2: 00300000 00020000 "0:qsee"
mtd3: 00080000 00020000 "0:devcfg"
mtd4: 00080000 00020000 "0:rpm"
mtd5: 00080000 00020000 "0:cdt"
mtd6: 00080000 00020000 "0:appsblenv"
mtd7: 00100000 00020000 "0:appsbl"
mtd8: 00080000 00020000 "0:art"
mtd9: 00080000 00020000 "bdata"
mtd10: 00100000 00020000 "pstore"
mtd11: 023c0000 00020000 "ubi_kernel"
mtd12: 0d240000 00020000 "rootfs" -
dchard
veterán
Ha a jan. 9-ei verzión vagy és ezt írja: this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2.0), az csak egy féleképpen lehetséges: az egy partíciós upgrade után visszaírtál egy korábbi mentést.
Ha a jelenlegi verziód már összevont partíciós (de csak akkor!), akkor:
uci set system.@system[0].compat_version="2.0"
uci commit systemÉs újrapróbálod.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Január 9-i a38982e verzión vagyok.
Sem az Openwrt "Flash new firmware image"-n keresztül, sem a leírás "5-ös pontját" próbálva nem sikerül frissítenem az aktuális január 12-i verzióra.Openwrt frissítő menün keresztül próbálva ezt kapom:
"Fri Jan 13 19:23:22 CET 2023 upgrade: The device is supported, but this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2.0). Fri Jan 13 19:23:22 CET 2023 upgrade: *** Partition layout has changed from earlier versions. You need to reinstall the firmware from UART or a migration initramfs image. Settings will be lost. *** Image check failed.
The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform."Az "5-ös pont" szerinti frissítési kísérlet esetében pedig az a válasz SSH-n, hogy:
"root@OpenWrt:~# Fri Jan 13 17:15:37 CET 2023 upgrade: The device is supported, but this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2. 0).
-ash: syntax error: unexpected "("
root@OpenWrt:~# Fri Jan 13 17:15:37 CET 2023 upgrade: *** Partition layout has changed from earlier versions. You need to reinstall the firmware from UART or a migration initramfs image. Settings will be lost. ***
-ash: Fri: not found
root@OpenWrt:~# Image check failed.
-ash: Image: not foundHogyan tovább?
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz Norbi.Sz #5269 üzenetére
A hivatalos leiras azzal kezdi, hogy a mini es basic felszereltsegu csomagokat torold!
Az AC vagy AX reszletkerdes! Probald ki mindkettot es amelyikkel jobban mukodik legyen az!
De persze amikor a modernebbet valasztod, akkor mindegyiknel ki legyen valasztva!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #5268 üzenetére
Akkor a wpad-wolfssl-t is törölni kell? Csak mert leírásban sehol sem találtam ilyet...
Bocsi, ez meg lett, leszedtem a a wpad-wolfssl-t is, és így jó lett.
Viszont itt mesh-nél AC, vagy AX a wifi-nél??? (802.11s)[ Szerkesztve ]
-
-
Tonyk
veterán
válasz Doky1988 #5261 üzenetére
Amennyiben még a két rootfs-es verziód van jelenleg (a 2023-01-03-1333 verzió az utolsó ilyen)
cat /proc/mtd
-re vanmtd12
ésmtd13
is!:0. lépés:
Csinálsz egy backup-ot a jelenlegi konfigodról. (System -> Backup/Flash Firmware : Backup : Generate Archive)1. lépés:
Letöltöd a gépedre legfrissebb initramfs-es fájlt majd, a legfrissebb sysupgrade fájlt is.2. lépés
Kábelen csatlakozol a routerhez a lan portok valamelyikén.
Felmásolod a gépedről a /tmp-be az előbb letöltött legfrissebb initramfs-es fájlt.3. lépés:
Leállítod a wifit:service wpad stop
majd
fw_printenv flag_boot_rootfs
0
válasz esetében.:ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1
1
válasz esetében:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0
4. lépés:
reboot
majd reboot után mindenféle jelszó állítgatása nélkül belépsz ssh-n (nincs jelszó!).5. lépés:
Felmásolod winscp-vel a legfrissebb sysupgrade verziót a /tmp-be és ssh-n kiadod:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
6. lépés:
Ha csináltál backupot a 0. lépésben, visszatöltöd. (System -> Backup/Flash Firmware : Restore : Upload archive)A későbbiekben (az egy rootfs partíciós verziókon) már elegendő a 5. lépés frissítéskor (+ konfig backup és visszatöltés ha akarod).
Off:
Az, hogy a fájlnév milyen hosszú lényegtelen, mert mikor írod a TAB-ot nyomva kiegészíti a hiányzó részt[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Sysupgradelni hol kell?
System -> Backup/Flash Firmware és azon belül: Flash new firmware image ?Illetve SSH alatt hogy kell pontosan kiadni a parancsot?
SSH alatt ezt kaptam:
root@AX3600:~# sysupgrade -v /tmp/openwrt.bin
Thu Jan 12 11:48:18 CET 2023 upgrade: The device is supported, but this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2.0).
Thu Jan 12 11:48:18 CET 2023 upgrade: *** Partition layout has changed from earlier versions. You need to reinstall the firmware from UART or a migration initramfs image. Settings will be lost. ***
Image check failed.[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Tonyk
veterán
válasz ambushka #5254 üzenetére
" gyerek le nem veszi rola a szemet"
cuki, de ezek a gyerekek már csak ilyenek.
Openwrt alatt ki tudod kapcsolni a ledeket külön-külön egyesével. Bépített időzítő ezekre ugyan Luci alatt, de gondolom crontab-ba felvehető:
uci del system.led_wan.dev
uci del system.led_wan.mode
uci set system.led_wan.trigger='none'
uci set system.led_wan.default='0'
meg a tobbire is.[ Szerkesztve ]
-
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne a routerrel kapcsolatban, hogy esetleg van olyan FW, ami tud valami night modehoz hasonlot?
4 honapos babank van es ejszakankent ha felkel neha muszaj vele setalni, viszont a routernek olyan brutal fenye van a sotet nappaliban hajnalban, hogy a gyerek le nem veszi rola a szemet
Volt egy Huawei routerunk, aminel be tudtam allitani, hogy bizonyos idointervallumban kapcsolja ki a LED fenyeket, valami hasonlo megoldast keresek.
Vagy marad a szigszalag/tablafilc?
PSN ambushka8989
-
-
dchard
veterán
válasz xabolcs #5251 üzenetére
"Ellenben sose lattam meg ennyi "Tested-by:" beirast se PR-en"
Jah, kb annyit ér mint amikor a QCA-s csávók odaírják a commit alá, hogy "Tested -on" az ath11k listán, aztán kiderül, hogy le se fordul... De az vitathatatlan, hogy nagy az érdeklődés.
-
xabolcs
őstag
Volt utana szo errol a kovetkezo developer meetingen.
Nem ismerem Imret, meg hogy milyen a kapcsolata Robival, esetleg ismerik-e egymast korabbrol (Gaborral pl. egyutt dolgozik Robi).
Imre legalabb szavazott es hozzajarult az ervenyesseghez, nem ugy, mint a tobbi.Ellenben sose lattam meg ennyi "Tested-by:" beirast se PR-en, se levlistan egy fejlesztesnel sem. Vicces lenne mindet belerakni a kommitokhoz.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
dchard
veterán
Kellemetlen, hosszadalmas és szükség lesz hozzá egy linux virtuális gépre. Még mindig akarod? Akkor: [link] Nyilván Robi megfelelő repoját kell klónozni az elején, kiválasztani a megfleelő branch-et, a többi már ugyanaz. Legalább 20GB szabad hely legyen a virtuális gépen szabadon.
-
rennew
csendes tag
valaki tud nekem segíteni sqm feltelepítésében?
azt olvastam hogy a robimarko féle buildben nincs benne és nekem kellene lefordítanom úgy hogy alapból benne van, na már most ehhez nem értek -
rennew
csendes tag
én ez alapján raktam fel link
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Milyen leírás alapján raktad fel a csomagot a mesh-hez?
Próbáltam már, de nekem nem működött a dolog... (2db AX3600-al openwrt alatt, gyári firmel jó volt)Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
xabolcs
őstag
Ahogy az OpenWrt failsafe-nel kiderult, hogy en vagyok a bena, ugy lehet, hogy a Mesh-nel is kiderul, hogy valamit nagyon elnezek. Legyszives segitsetek!
Most, hogy celegyenesben van az OpenWrt-be valo bejutashoz a router, tettem egy ujabb probat Mesh-sel 5GHz-n.
A link felepul, de az atjaras akadozik: a mobilos Speedtest alig tudja befejezni a (sot, neha meg elkezdeni is) a merest, a telefon jo par masodpercig azt hiszi, hogy nem ad internetet a halozat, az oldalak alig jonnek be ...Valaki hasznalja az egyszeru, wpad-mesh + mesh11sd alapu Mesh-t OpenWrt-vel? Egy DIR-860L-lel (22.03-SNAPSHOT) es egy Xiaomi AX3200-zal (SNAPSHOT) kellene egyutt dolgoznia, es mint irtam a mesh link jol kiepul, az athalado forgalom nagyon megvan tepazva.
-
Tonyk
veterán
válasz csabi10 #5239 üzenetére
nekem nincs
(esetleg + repo?)De ha egyébként ott van, akkor miért kérdezed?
dchard: Ok, köszi. Akkor tényleg csak nem stimmelt így első olvasatra, meg n-edikre.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Természetesen nem jó a wiki, már megint olyan nyúlkál bele, akinek nem kéne... A 2 és 5-ös pontokban is az initramfs.ubi-t kell felírni, kizárólag az utolsó 10-es pontban megy a sysupgrade nevű fájl.
Ha van hozzá kedved, regisztrálj és javítsd ki, én a magam részéről meguntam hogy állandóan javítgatom mások hülyeségeit. Ugyanúgy szűrni kéne itt is a felhasználókat, mint a Dev topikokba való posztolásnál, vagy legalább a topik nyitásnál.
-
csabi10
senior tag
Az adguardhome-ot fel lehet tenni erre a routerre?
-
Tonyk
veterán
Véletlenül ránéztem a https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_ax3600 oldalra. A wiki tegap frissült.
Az install experimental firmware részben az 2. és 5-ös a,b pontban "....-squashfs-factory.ubi"-ra hivatkozik a költő, a 7. pontban meg azt írja, hogy az előzőkeben azt initramfs-t írta fel. Az 2. és 5. pontban nem az intiramfs-es fájlnak kellene lennie (mint ahogyan itt is írva vagyon)?
Már csak ezért mert ha valaki onnan akarna végigmenni a telepítésen.[ Szerkesztve ]
-
rennew
csendes tag
Srácok!
Sikerült felrakni az Openwrt-t. Esetleg van valakinek tippje miért nem tudom csatlakoztatni a Xiaomi Ac1200-as range extendert az 5Ghz-es wifihez?
-
dchard
veterán
válasz xabolcs #5232 üzenetére
Erről teljesen lemaradtam... Ez nem szívás, hanem elképesztően kiábrándító... Soha nem tudtam elképzelni, hogy az Openwrt szervezeti szinten működhet olyan szarul, hogy egy szavazásnál 16 igen, 1 tartózkodás és egy nem ellenében a nem győz... Ez a demokrácia szégyene, nem tudok erre mást mondani...
Persze ez nem akadályozza a PR-t, legfeljebb majd Ansuel segít az adminisztratív részben, de akkor is elképestő... És mindezek után folyamatosan megy a sírás, hogy nincs elég dev... Komolyan mondom az eszem megáll... És persze most is egy magyar csávó szavazott nemmel, de meg nem indokolta, pedig rá is kérdeztek...
-
xabolcs
őstag
Az u-boot-ot csak a telepites kapcsan irtam.
Igen, nagyjabol kovetem Robiek munkajat es nagyon kiabrandito, hogy ez a jo hardver a gyartoi tamogatas hianyaban csak vert izzadva tud bejutni a foagba.
Abszolut egyetertek Robi jellemzesevel, nem csak a hardverhez van turelme es kitartasa, de a forumozokhoz is.
Tiszta szivas, ami tortent a szavazasnal.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
dchard
veterán
válasz xabolcs #5228 üzenetére
Miért hiányzik annyira az upstream u-boot? Én inkább egy rendes ethernet meghajtót szeretnék ezekre a routerekre, mert ami most van az egy trágyadomb... DSA-zni is kéne, de azt ami van, nincs sok értelme... Szóval van még itt tennivaló, de ahogy kinéz, ez a partíció migrálós dolog volt az utolsó a PR előtt, a következő LTS kernelt már nem várja meg Robi, szóval lassan lehet majd lesni a végső változatot. Tegnap beszéltem vele egy maratonit, lenyűgöző a kitartása és a türelme.
-
rennew
csendes tag
Kérlek segíts. A te leírásod alapján raknám fel az openwrt-t, de miután újraindítom a routert nem bootol be, csak sárgán világít és rakhatom vissza repairtool-al az 1.0.17-es FW-t.
A legújabb openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi-t raknám fel.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Nyuszi is voltam kiprobalni, hogy mit okoz az ilyen A/B particiovaltasos at-flageles ezeknel a nagyparticios valtozatoknal.dchard: ezt irta Ansuel is, de nem voltam megelegedve a valaszaval.
De persze leginkabb egy upstream u-boot-nak orulnek, ahogy a mediatek/mt7622 subtargetben van nehany.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
A fejlesztok nem szeretik hasznalni, en viszont igen: flag_ota_reboot atallitasa 0-rol 1-re es mehet a reboot. Nem kell szamolgatni, hogy egyik flag vagy epp masik.
-
Tonyk
veterán
Természetesen elrontottam... Bocsi!
A 2. lépésben anvram set flag_boot_rootfs=1 && nvram set flag_last_success=1
parancsok helyett,fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1
vagynvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0
helyettfw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0
-
Tonyk
veterán
Aki a "régebbi" két partíciós rootfs-es verzióról menne át az új, egypartíciós verzióra:
0. lépés:
Csinálsz egy backup-ot a jelenlegi konfigodról. (System -> Backup/Flash Firmware : Backup : Generate Archive)1. lépés
Letöltöd és felrakod a /tmp-be a legfrissebb initramfs-es fájlt:2. lépés:
fw_printenv flag_boot_rootfs
0
esetében.:ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=1 && nvram set flag_last_success=1 && nvram commit
1
esetében:ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0 && nvram commit
3. lépés:
reboot
majd reboot után mindenféle jelszó állítgatása nélkül belépsz ssh-n.4. lépés:
Felmásolod winscp-vel a legfrissebb sysupgrade verziót a /tmp-be és ssh-n:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
5. lépés:
Ha csináltál backupot a 0. lépésben, visszatöltöd. (System -> Backup/Flash Firmware : Restore : Upload archive)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
mano42
aktív tag
-
dchard
veterán
-
csabi10
senior tag
Valaki tud nekem segíteni adblock beállításban, illetve telepítésben? Adblock-ot, luci adblock-ot, tcpdump mini-t telepítettem a libustream-mbedtls telepítésnél hibát dob.
Collected errors: * check_data_file_clashes: Package libustream-mbedtls20201210 wants to install file /lib/libustream-ssl.so But that file is already provided by package * libustream-wolfssl20201210 * opkg_install_cmd: Cannot install package libustream-mbedtls20201210.
Ezt nem igazán értem, hogyan kéne megoldanom.
Adblock elindul enélkül is.
Melyik blocklist-et kell, érdemes bepipálni?
[ Szerkesztve ]
-
mano42
aktív tag
nalam Generic 802.11acaxnDevice is not active, es alatta meg a Wireless is not associated. Ezt hogy lehet orvosolni?
-
dchard
veterán
Azt gondolnám, hogy igen, mivel a konfiguációban (/etc) nincs semmi ami a partíció méretével összeveszhetne. De ha mégsem így lenne, azon se lepődj meg
Igen, van visszaút gyárira, ugyanaz a módszer, mint eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ezzel kapcsoltban annyit még kérdeznék, és nem baj az ha itt is megmarad az utókornak, hogy a partíció összevonása után van még visszaút a gyári felé (pl MiWIFIRepairTool)? Én spec nem akarnék visszamenni, de ha bárki másnak eszébe jutna.
-
dchard
veterán
Tehát. Az utolsó változatba bekerült a két rootfs partíció "összevonása", így több hely lesz a routeren további alkalmazások telepítésére. Ezt csak úgy lehet elvégezni, hogy a meglévő beállításokat elveszítjük.
Az 5. lépésben ráformázod az új initramfs image-et a passzív partícióra, majd bebootolsz rá.
Majd a 9-es lépésen ráfrissítesz arra a változatra, amit az előbbiben felraktál, a normál (nem initramfs) változattal. NIics elírás: az 5-ös lépésben az "initramfs" nevű fájlt írod fel, a 9-esben a "sysupgrade" nevűt.
-
Tonyk
veterán
Dchardtól szeretném kérdezni, akkor most mi a helyzet a tegnapi frissítéstől (2023-01-05-2313) kezdődően (single/enlarged rootfs ) ?
Ott ahol már megy, mondjuk az ezt megelőző verzió , ez az út? 1-9-ig : [link]
A későbbiekben pedig a sysupgrade-hez a ...squashfs-sysupgrade.bin kell?
Engem ez kavar meg: 2023-01-05-i verzió leírásában ez van:
"If you are running one of the recent builds, you can flash the *-initramfs-factory.ubi image in the non-used rootfs and set env variables to boot from it and sysupgrade from that initramfs image"
A Changelogban a 9. pontban meg ez:sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
"and sysupgrade from that initramfs image"Vagy ezt úgy érti, hogy bootoljam be a korábban felírt initramfs-t, majd az alól nyomjam a sysupgrade-el frissítsem a
openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax9000-squashfs-sysupgrade.bin
verziót?
Gondolom ez a helyes, de inkább rákérdezek.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Doky1988 #5207 üzenetére
Én nem ezzel csináltam, hanem:
Szükséges:
MIWIFIRepairTool.x86 [link] (jelszó a kicsomagoláshoz: AX3600) , vagy innen [link]
- Futtatásához a Tűzfalat és Vírusirtót kikapcsolni a gépen!
- Indítás után első sávba betölteni a gyári firmware-t (?? jelekkel)
- Jobb alsó sarokban ??? gomb megnyomása
- Következő oldalon kiválasztani a gép fizikai hálókártyáját
- Jobb alsó sarokban a jobb oldali ??? gomb megnyomása
Vizuálisabbaknak így: [link] ,nyilván csak a képek jók itt a fájlok NEM!Gépet a LAN portok valamelyikén összekötni a routerrel.
Router áramtalanítása után a RESET gombot nyomvatartani és power kábelt bedugni.
A Power led (narancs) villogni kezd majd világít, tovább nyomni a reset gombot. Ismét villog a power led (narancs) majd ismét világít. El lehet engedni a reset gombot.
A fw. automatikusan feltöltődik (folyamatjelzó felugrik, elindul a feltöltés), a router újraindul. Kék powerled folyamatosan villog. Pár perc várakozás után áramtalanítás és újra áram alá helyezése után indul a gyári fw. a 192.168.31.1 ip-n.(Ha valami nem menne, ki lehet próbálni úgy, hogy fix ip-t (pl 192.168.31.200) adsz a gépnek.)
[ Szerkesztve ]
-
DonJoee
tag
Nna, úgy néz ki, nálam most vált értelmetlenné a wifi adóteljesítmény-növelés-hajhászás-srófolás.
Egy mesh rendszer szükségtelenné tette, sőt...Eddig egy darab AX3600-am volt CN-nel a bdata partícióban. Erre ment vissza a global fw. Ment is szépen low/mid/high power kínai módra. De így sem volt mindenhol kielégítő térerő, a teljesítmény meg már 1 watton mikrózta a maradék agysejtjeimet.
Aztán felütötte a fejét a cégnél egy külön vendég wifi gondolata, amire nem szándékoztam nagytudású (és pláne árú) Netgear, Ubiquiti vagy akár csak TP-Link Deco AP-kat rendszeresíteni.
Úgyhogy képbe került a Xiaomi AX3000 Mesh. Ez bár csak két rádiós, a backhault megoldja a már meglevő ethernet hálózat.Ami megvan itthon is, úgyhogy az AX3600 alatti és feletti szintre ment egy-egy AX3000 a kábel végére és így már le is vagyok fedve rendesen.
Persze nem ment minden egyből, kicsit masszírozni kellett a dobozokat. Például az AX3600-on levő 3.0.22-es globál fw a kínai országkóddal nem igazán akart párosodni a full EU-s AX3000-ekkel. Meg itt-ott olvasgatva az is lejött, hogy ennek a globál fw-nek amúgy sem erőssége a mesh, úgyhogy az AX3600-ra felment a kínai 1.1.19 fw (SSH+Mi+txpwr). Aztán a biztonság kedvéért az AX3000-ekben is CN-t írtam a bdata partíciókba az 1.4.21-es globál fw megtartása mellett.
Így első blikkre párosodtak etherneten keresztül a dobozok, aztán mentek a helyükre és immáron switchen keresztül is megtalálják egymást.
Az elején azért írtam azt, hogy "sőt...", mert mostmár vissza kell vennem az AX3600 teljesítményét, hogy ne dominálja le a két másik boxot és menjen a roaming rendesen. (Ja, amúgy az AX3000-ek gyárilag 17dBm-el, úgy 50 mW-tal mennek 2.4 GHz-en és 21 dBm-el, azaz 125 mW-tal 5 gigán.)
De még így is keresem a megoldást, hogy a dobozok hamarabb ledobják magukról a klienst és az át tudjon váltani az erősebb wifire. Talán valami uci -paraméter állítása lesz a megoldás, mintha láttam volna roaming treshold meg difference értékeket valahol...
Szóval ennyi, az AX3600 megint 20 dBm-mel megy minden sávon, de még lehet, hogy ebből is visszább veszek...
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
Tonyk
veterán
válasz Norbi.Sz #5201 üzenetére
Nálam is két router van, nem mesh-ben. Három külön (2,4 , 5GHz ezen, 2.4 a másik routeren) SSID-vel. Második router simán AP-ként konfigolva, madzagon összekötve a 3600-al. Wifi kliens (remélhetőleg) úgyis átáll az erősebb jelűre, hacsak nincs az openwrtben a "Disassociate On Low Acknowledgement" elől kivéve a pipa.
Rick4
Ezt az okoskázást te kezdted. Nehogy már megsértődj rajta![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Egyétalán nem szántam viccesnek a hozzászólást. Okoska....
Egyszerűen rosszul emlékeztem, hogy ezt is állítja. A linkben ott van, mit is szabályoz a CC. De szerencsére van itt nálam jóval kompetensebb, aki meg tudja magyarázni.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Norbi.Sz
senior tag
Úgy nézem, hogy a mesh nem megy openwrt alatt...
Mindkét AX3600 ugyanazon openwrt verzióval, fő router LAN port-> második router WAN port, második router resetelve.Esetleg kell valamit állítani, hogy működjön???
Ha nem műxik mesh, melyik megoldással használnátok a második routert, hogy minél jobb legyen a hálózat???
Fő router felső szint (mivel itt van a net bekötési pontja), alsó szinten nem minden szobába van normális wifi térerő. A második router lefedi a teljes alsó szintet (eddig mesh-ben jó volt a wifi térerő mindenhol), a két routert van lehetőség kábelen csatlakoztatni.Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.