- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt74
senior tag
Sziasztok.
Bocs hogy ide írok, de az én routerem-nek még nincs topikja.
Vettem egy Xiaomi Mi AX 9000-res routert.
A MIWIFI alkalmazás egyszerűen nem látja.
A Mi Home-ot, ha átállítottam Kínaira akkor az látja, működik is elvileg ugyanaz mint a MIWIFI de legnagyobb részt kínai.
Van esetleg valakinek ötlete hogy miképp tudnám a MIWIFI-t működésre bírni, hogy legalább Angol legyen?Ha esetleg nem ideillőnek találjátok a hozzászólásomat akkor az admin törölje.
A segítséget előre is köszönöm. -
ktommy91
addikt
válasz
XtremLor #2395 üzenetére
Még a haját is leordítja a szomszéd routerének?
Valaki haszonlított össze AX6-ot AX3600-zal? Lehet hinni ennek a tesztnek? Nem értem, hogy produkálhat gyengébb sebességeket a 3600, holott elméletileg hangyányival jobb...
AX6-ot szándékozok kínaisított AX3600-ra cserélni, mert könnyebb mókolni... -
dan1
tag
DHgate-re
DHAPR2
kupon 8 usd mínusz. Hátha rendel még valaki. Ha nem működneDHAPR1
5 usd még működik, most próbáltam. -
galizoli70
csendes tag
Sziasztok!
Írtam a Xiaomi-nak hogy a globál verzióban miért gyenge a wifi. Ime a válasz:
Dear Sir/Madam,
Hello, Greetings from Xiaomi Customer Support! This is Mia.
We at Xiaomi value your trust and we apologize for the inconvenience. Rest assured that we'll assist you on this.
Regarding your weak WiFi singal requirement, please follow the following steps:
(1) Place the router at an appropriate height and position to ensure signal coverage, and keep the router away from induction cookers, microwave ovens, refrigerators, Bluetooth devices and other devices (more than 3 meters) to prevent signal interference.
(2) Adjust the WiFi signal intensity to the through-wall mode.
(3) If the router hasn't updated ROM for a long time, please try to check the update ROM first.
(4) Try to manually change the channel. Channel 1,6,11, 13 can be tried for 2.4G WIFI.
(5) Try to update the driver of the wireless network card.
(6) You can adjust the MTU value of PPPOE. The default value is 1480, but you can change it to 1412. (Note: If normal websites can be opened, so there is no need to change the MTU value).
(7) If the QoS function is enabled, please check whether the speed measurement results accord with the network bandwidth of your home;If you know the broadband product rate at home, you can directly set the upstream and downstream speed.
(8) If there is problem of DNS, the non-continental region can be set to Google DNS: 8.8.8.8.
(9) The mobile phone can surf the Internet while the computer web page cannot be opened: Repair the network by LSP.
(10) If it is dial-up Internet access, you can restart the router; If you are in a complex office network, I would suggest you ask your maintenance staff if you have restrictions on your router.
Hope this information can help you. Sorry again for the inconvenience. We would appreciate your patience and understanding.
Please believe that Xiaomi takes every product and every user seriously and will not lower its quality because of the export region.
If you have any other questions, welcome to visit again. Always believe that something wonderful is about to happen!
Follow Twitter@XiaomiSupport to get latest product tips and service information. https://twitter.com/XiaomiSupport
Best Regards
Mia -
tlala
addikt
válasz
enginev3.0 #2369 üzenetére
Szuper jó fej vagy, köszönjük!
-
tlala
addikt
válasz
FIRE PRINCE #2366 üzenetére
Akkor a link ismét az angolosított/kínai herélt MiHome apphoz.
-
tlala
addikt
válasz
Amúgy a miui.hu magyar fórumból is hivatalosan letölthető a herélt Mi Home app magyarosított változata.
https://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=112&t=3287&hilit=mi+home -
tlala
addikt
válasz
Ez nem tudom miért van? Valaki tudja, hogy ez a MiHome linkem helyére került "about:blank#blocked" mit jelent? Valami moderáció eredménye talán, mert valaki tévesen azt gondolta, hogy ez warez?
Vagy? -
morpheus133
tag
válasz
-FreaK- #2362 üzenetére
A Playen a global változata van fent az apk-nak.
A másik a kinai, az kinában elérhető de fent van pl https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/mi-wi-fi/ oldalon.
És ezt a kinait és annak az angol változatát hasonlítottam össze. -
válasz
Te is milyen jó fej vagy.
Szerk: Hát majdnem én is így jártam. Olvastam a leírást és nem hiszem, hogy belevágok. Hála égnek utolsó pillanatban jó helyre ugrottam. PCX helyett ALI.
-
válasz
Én lehet élni fogok a lehetőséggel. Köszi. -
enginev3.0
félisten
válasz
BPeter01 #2368 üzenetére
Én nem pesti vagyok, de járok Pesten heti többször Deák téren
Ha nagyon fontos valakinek tudok vállalni alakítást, de csak akkor ha elhozza (Pesten) és mikor kész, akkor érte is jön ugyan oda
Ez szimplán jofejsegbol, szóval ezért nem akarok házhoz menni senkihez
Vagy posta amit oda vissza ő fizet
-
BPeter01
tag
válasz
enginev3.0 #2361 üzenetére
Esetleg lenne XVII kerület környékén valaki? Egy kis autózás nem probléma...
Természetesen nem ingyen! (privátban várom a jelentkezést) -
-
FIRE PRINCE
csendes tag
"Igen, ez a MiHome verzió jóval újabb, és herélve van a hülye régiófüggőség belőle, nekem remekül futnak a kínai cuccaim is rajta, meg az EU-s porszívóm is."
A link nem jó. üres oldal : about:blank#blocked
-
galizoli70
csendes tag
válasz
trance89 #2359 üzenetére
Köszönöm. Igen közben megtaláltam. Eddig arra jutottam hogy inkább rendeltem volna kínából. De még ez is megeshet ,ha másnak nem ez marad mesh-nak. Még barátkozom a leírással. Vagy veszem a bátorságot és belekezdek....vagy hátha találok valakit aki némi ellenértékért megteszi helyettem. Köszönöm !!!!!
-
-FreaK-
veterán
válasz
morpheus133 #2355 üzenetére
A különbséget mihez képest? mert ugye ez a verzió nincs fent a Play-en. Vagy ahhoz képest írtad, hogy csak alig van különbség?
-
Bandi67
csendes tag
-
trance89
Topikgazda
válasz
galizoli70 #2358 üzenetére
[link]
Ettől szájbarágósabban ne várd hogy bárki leírja neked, kb nincs is mit még hozzátenni mivel minden le van benne írva -
galizoli70
csendes tag
válasz
enginev3.0 #2357 üzenetére
Köszönöm. Csak sajnos eddig nem találtam általam értelmezhetó leírást.
-
enginev3.0
félisten
válasz
galizoli70 #2356 üzenetére
Mert global verzió gyenge wifiben, át kell alakítani kínaira, és jó lesz
-
galizoli70
csendes tag
Sziasztok!
Bár kértem már segítséget de megpróbálom mégegyszer.
Volt egy Xiaomi router 3G és most vettem egy AX 3600 mivel nagyon jó a tesztje és reméltem jobb lesz. Edigital vásárlás. 3.0.22. FW. A 3G router kínai régión volt mivel azt kínából rendeltem az ax 3600 Germany régióval megy. A kérdésem az lenne hogy moért gyenge a wifi. HP laptop i5 intel procival. A régi routerrel 17-190Mbps sebességet mértem. A 3600 valamivel jobb 220-230Mbps. A laptop kb 3-4m a routertől. A konyhában ami már kicsit messzebb van már gyenge a jel igaz már van pár fal. Látom itt milyen jó sebességeket mérnek. Már napokm óta próbálgatom de nem sikerül. Nagyon szívesen vennék minden tanácsot és segítséget.
Előre is köszönöm. -
morpheus133
tag
válasz
-FreaK- #2353 üzenetére
Android app esetén viszonylag könnyű visszafejteni a kódot és megnézni a különbséget.
Ezt én csináltam amikor még a másik oldalon nem volt kint a verzió:
https://www.mediafire.com/file/ra56o43mjoks4gy/Mi.WiFi.v.5.7.7.b.50707.eng.apk/fileItt a textek vannak csak cserélve, illetve a licence ellenőrző függvény legelejére beraktam egy return true -t, hogy ne ellenőrizzen semmit. (A másik linkelt esetén erre valami külön programot használtak mert nem értenek a programozáshoz)
-
válasz
Bandi67 #2341 üzenetére
[kép] mindenhol van net. A beálló hozzám közelebbi sarkán 5GHz-n jön a 300 megabit (poco f2 pro) Jel értékeket később írok. Könnyűszerkezetes a ház.
Minden sarokban jön legalább 30 megabit. Ami viszont kehes, az a beállón lévő okoskapcsoló wifi jele. Azt el el dobja mert -70dBm a jel legalább. Inkább -80dBm.
Sőt sokkal tovább is van net. Reggel egy lejjebb lévő szomszéd előtt volt net 30 megával.Nekem egyébként 6 és 40-es csatornán adja az 1W-ot. Ahol most is van a 2.4 és 5Ghz.
-
-FreaK-
veterán
válasz
FIRE PRINCE #2347 üzenetére
Nem féltek ezt az appot használni? Oké, hogy a Play áruházasban sem feltétlen lehet teljesen megbízni, de azért egy ellenőrizetlen helyről felrakni egy appot ami a telefonodhoz és a routeredhez is hozzáfér.. hát minimum aggályos.
trance89: köszi a leírást! neki is esek valamelyik nap.
-
tlala
addikt
válasz
Igen, ez a MiHome verzió jóval újabb, és herélve van a hülye régiófüggőség belőle, nekem remekül futnak a kínai cuccaim is rajta, meg az EU-s porszívóm is.
-
tlala
addikt
válasz
Bandi67 #2345 üzenetére
Azért, mert rossz az IP cím, amit beírtál.
Alaphelyzetben a router IP címe ez: 192.168.31.1 - ezt kell beírnod, hogy a webes konfigurációs oldalra juss.Nem, sajnos a "kínaiasítás" ennél jóval bonyolultabb ügy.
Tisztelettel kérlek én is, hogy használd a keresőt, olvasgasd a topicot, gyakorlatilag minden elhangzott többször azok közül, amelyeket kérdezgetsz. -
tlala
addikt
válasz
Ha jól silabizáltam az orosz fórumban, ott is mintha azt olvastam volna egyesektől, hogy az új kínai fw-rel nő a wifi jelszint, a bdata átírása nélkül is. De nem akartam beírni ide, az infó bizonytalan jellege miatt.
-
FIRE PRINCE
csendes tag
Köszönöm én is a linket:
"Ezt a MiWifi-t használd (ha androidos vagy), ne a play áruházast.
Kínára állítsd az elején, aztán olyan várost/időzónát állítasz be, amilyet akarsz"Én is feltettem nagyon jó, Mi home-ból is lehet kéni egy ilyen jó működött. A play áruházas:
Köszönöm.
1 hónapja írtam, hogy global van.A mély kinaisitást nem csináltam csak az egyszerűbb verziót. Amióta felttetem a kinai Firmwaret megtáltosodott erősebb jele lett pedig előtte mellette sem volt ereje.
-
Bandi67
csendes tag
válasz
Tiédetis #2344 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást
Sokat visszaolvastam, de nem találtam meg a megoldást még. Tényleg óriási segítség lenne egy szájbarágós leírás a kezdők kedvéért.
Kérlek, akinek ez már sikerült, hogy kínaiként hasítson a routere, tegye meg, hogy leír hozzá egy útmutatót, ami alapján mindenkinek menni fog.
Köszi előre is -
Bandi67
csendes tag
-
Tiédetis
senior tag
Üdv
Nincs ilyen routerem, csak figyelek.
Tudom, hogy nincs TG - bár lehet nem is annyira fontos - de ettől még lehet érdemes lenne összefogni a dolgokat és egy szájbarágós összefogalalót írni, és mod berakná. Tényleg elég sok az infó és egy idő után a keresés is kusza lesz. Tudom, hogy munka, de olyan kezdőknek mint én is - szerintem vagyunk így sokan - jól jönne. -
Bandi67
csendes tag
válasz
Kolondrum #2339 üzenetére
A háztól ahol most van a router, az udvarra kéne kivinnie a rendes jelet egy kb 10 méterre lévő másik épülethez, fakakon keresztül. A router melkett 99% a jelerősség, az udvaron kb 60%, de a célhelyen továbbra is 28-30%, ugyanúgy mint a régivel. Próbálkoztam én us utólag átállítani a régiót, de nyafog h a router hungray, nen használhatom a miwifiben a kínait. Ami fura, hogy nekem be se jött a miwifi webes verziója, pedig ott akartam beállítani. Csak az app működöttm. Valami, ami segíthez?
-
fil
őstag
A dedikált AiOT antenna, az csak a Xiaomi saját cuccait kezeli, vagy felismer minden ilyent , pl. Smart Life stb. eszközöket?
-
Bandi67
csendes tag
Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy nem visz messzebb mint a régi router, pedig ezért vettem.
Van valami update, ami hozzájárulhat ehhez?
A ház udarán kellene jobb vételt biztosítania. -
Bandi67
csendes tag
Elvileg beállította, adtam neki jelszót.
"Network name after setting MI Router: Xiaomi_6699, Xiaomi_6699_5G"
Ezután a telefonnal tudtam csatlakozni az új routerre az új jelszóval.
Majd kérte hogy jelentkezzek be a MI fiókba..megtörtént. Itt a toolbox-ban tudom letölteni hozzá az Updates-nél a legújabb verziót? -
Tim82
félisten
2570p esetében van wifi whitelist, talán az már azok közé a HP notik közé tartozik, ahol ki se lehet ütni azt moddolt BIOS-szal. Amúgy létezik mini PCI-e csatlakozós, félmagas változat is az AX200-ból, ami kompatibilis lenne a kis EliteBook-kal... ha nem lenne a whitelist.
-
Bandi67
csendes tag
Kiválasztottam a Xiaomi routert, hogy azt akarom beállítani, majd azt kérdezte hogy:
Please select Internet connection type,.....és ez a három lehetőség.
Itt ha a Router settings-t választom, akkor azt írja Connect the ...cable now.
Területet nem ajánlotta fel, hogy válasszak... -
tlala
addikt
válasz
Kolondrum #2314 üzenetére
Egy szintén régebbi mini PC-be (kb. noname Vorke) vettem AX200-as kártyát vakon aliexpress-ről, és megtáltosodott vele, ax-es wifivel sokkal gyorsabb lett. Guglizz rá, hogy a te notiddal mik a wifi fejlesztési tapasztalatok, hátha találsz valami biztatót. Nem egy nagy beruházás.
-
tlala
addikt
válasz
Bandi67 #2318 üzenetére
Nem kell. (Szerkesztettem az előzőt.)
A router induló wifijével be kell állítanod az AX-en a wifi SSID-t (ne a régit ad meg induláskor, hogy lásd, mihez is próbálsz csatlakozni - később is beállíthatod a régi kedvenc SSID-t), és jelszót, illetve a router módot (de azt hiszem, alapból az is jól van, nem AP módban indul).
Ezután összedugod az ONT LAN1-et az AX WAN portjával, ezt követően a telefonnal már tudnod kell az AX-hez csatlakozni wifin az új wifi SSID-n. -
tlala
addikt
válasz
Bandi67 #2313 üzenetére
Beállításkor még ne dugj össze semmit.
A telefonra a biztonság kedvéért a Play áruházas MiWifit telepítsd. (Később is felülírhatod az újabb kínai/angol verzióval.)
Kezd elölről (nyomj hosszú resetet a routeren), és csatlakozz a wifijéhez, majd válaszd területnek Kínát. (Budapesti zónaidőt később is beállíthatod.)
Add meg e wifi jelszót! (Alapból ezt állítja be a router jelszavának is, ha nem veszed ki a pipát.)
És a jelszót írd fel!!
Szerk.
Persze hogy "nincs internet" ha még nincs internet az új routerben. -
Bandi67
csendes tag
Lehet ott követtem el a hibát, hogy előszür összedugtam a régi meg az új routert, majd utána próbáltam a MiWifi-vel beállítani az AX-t.
Kérlek valaki ha tudna segíteni, hogya kezdhetném előlről, hogy működjön. A régi routeren még van wifim.... ez is probléma lehet? -
Bandi67
csendes tag
Kezdeném előlről, de a Miwifi azt mondja: New router can not be detected
Hogy kellene előlről kezdenem?
Az előbb nem voltam világos, a mobil telefon elvileg látja a Xiaomi routert mint wifi eszközt, de a régi wifi jelszóval megpróbál csatlakozni és azt mondja nincs internet. -
Szokták mondani, én meg azt, hogy maximálisan hangulatfüggő.
Nálam egyébként Majdnem minden hibátlan. Akkor történik valami ha megy a noti wifin. Akkor a tv adás is akad (az meg a Telekom dobozról megy kábelröl). A net meg lehal pár perc alatt a notin, majd teker teker teker és hopp újra jó. Persze a tv ettől még néha akad. 2011-es HP EltieBook 2570P valami intel 6205-ös wifi kártyával. Mindig nyűgös volt. -
Bandi67
csendes tag
Szia!
Megjött az eszköz, de elakadtam a beállítással.
Az összedugás régi router lan1 és új router wan port összekötve.
Az új router bekapcs után a MIWIFI érzékelte és ráböktem a Xiaomi.....5G-re hogy kiválasszam. Kért jelszót és felhasználói nevet, amit ha jól emlékszem a régi router admint és jelszót adtam meg.
Valahogy viszont elkeveredtem közben és most a MIWIFI nem érzékeli a routert.
A mobilomon felajánlja a Xiaomi routert csatlakozáshoz de nem tudom milyen jelszót írjak, mert semmit nem fogad el. (A régi wifi jelszót próbáltam)
Miért nem látja a mobilos MiWifi a routert, mit tudok tenni, hogy kezelni tudjam, illetve milyen jelszóval tudok csatlakozni.
Kérlek segítsetek, teljesen leragadtam. -
dchard
veterán
Azt valaki leírhatná, hogy a router-t magát hogyan lehetne elérni kívülről, mivel hiába forwardoltam be portot akár a webes akár SSH eléréshez, egyik sem akar működni. Természetesen natív elérés érdekel, nem Micloud-os, app-os és egyéb bohózatok
-
trance89
Topikgazda
Mivel gondoltam több embert is érdekelne összedobtam egy leírást az xqrepack script-el kigyomlált gyári firmware felrakásához.
Röviden arról hogy miért érdemes egy ilyen kigyomlált backdoormentesített fw-t használni: [link]
Mint ahogy itt is olvasható a gyári fw irdatlan mennyiségű adatot küldözget haza (a webuin is minden egyes kattintás logolva van) emellett nonstop pingelgeti a kínai szervereket, aki kicsit is odafigyel az adatai védelmére érdemes elgondolkoznia ezen...
Ha valaki nincs tisztában az SSH használatával először olvasson, a féltéglásított routerekért nem vállalom a felelősséget. 2db átírt bdata-s AX3600-on tesztelve, személy szerint a miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH.zip verziót ajánlom
Az aktuális fw-ek a GDrive mappámból töthetők, kis magyarázat melyik mit tartalmaz:<firmware_image_name>+SSH.zip: patched with original repack-squashfs.sh script, which enables SSH and does its best to disable Xiaomi functions/bloatware
<firmware_image_name>+SSH+MI.zip: enables SSH, but leaves Xiaomi functions intact, only ota predownload is disabled
<firmware_image_name>+SSH+opt.zip, <firmware_image_name>+SSH+MI+opt.zip: same as the respective two above, with additionally /opt directory created
A felrakásukhoz SSH hozzáférés szükséges, takcslajos1 leírása alapján (1. -3. pont). Webui-ból felrakni nem lehetséges mivel a módosított fw nem rendelkezik digitális aláírással.
Szóval 1. lépés WinSCP segítségével (SCP és beírod a router IP címét, root és jelszó) bemásolod az "r3600-raw-img.bin fájlt a tmp mappa gyökerébe
2. lépésként az xqrepack oldalán az "A/B Partitions" rész:
Putty-val belépünk SSH-n a routerre és kiadjuk a következő parancsot:grep rootfs /proc/mtd
A következőt fogjuk látni:mtd12: 023c0000 00020000 "rootfs"
mtd13: 023c0000 00020000 "rootfs_1"
mtd17: 015cc000 0001f000 "ubi_rootfs"
Kiadjuk a következő parancsot:nvram get flag_boot_rootfs
Ezután kapunk 1 vagy 0 értéket, aszerint hogy A vagy B partíció van használatban (mtd12 - 0, mtd13 - 1)
1 esetén beírjuk:ubiformat /dev/mtd12 -f /tmp/r3600-raw-img.bin -s 2048 -O 2048
0 esetén pedig:ubiformat /dev/mtd13 -f /tmp/r3600-raw-img.bin -s 2048 -O 2048
Elrontani nemnagyon lehet mivel ha az éppen aktuálisan használt partícióra akarjuk flashelni úgysem engedi mivel használatban van:ubiformat: error!: please, first detach mtd13 (/dev/mtd13) from ubi0
Utána kiadjuk ezt a 3 parancsot egyesével és készen is vagyunk, a reboot parancs beírása után újraindul a router:nvram set flag_ota_reboot=1
nvram commit
reboot
Mivel a módosított fw-ek már tartalmaznak egy xqflash scriptet, így frissítés esetén nem kell a teljes procedúrát végigcsinálni, csak bemásoljuk WinSCP-vel a friss fw-t a tmp mappába és kiadjuk ezt a parancsot SSH-n:
xqflash /tmp/r3600-raw-img.bin
Az xqflash ezután automatikusan az inaktív partícióra flasheli a fw-t és restartolható a routerMegkérnélek benneteket hogy privátban ne keressetek ezzel kapcsolatban, nem fogom mindenkinek ugyanazt külön elmagyarázni, az összes lényeges dolgot leírtam. Köszönöm
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest