- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
Warhammerben volt így,hogy egyik faj class képességei nem voltak egyformáák. voltak healerek de mindegyik más és máshogy tette a dolgát.
warcat : Én értme,hogy ezt írták,de nem állja meg a helyét mert a UD pap eltol egy szent fényt és avval akko rnem gyógyítja a UD warrior thanem kinyirná... és lehet a pap eltudja viselni,de egy mezei harcosnak köze nincs a mágia gyakorlásához. 8) Vagy UD holy pap healeli szent fénnyel a UD DK-t 8) Best ever. 8)
-
Whysperer
addikt
-
DrGonzo22
őstag
Örülök jó kis class, de egyre kevesebben játszák
FONTOS: a karácsonyi Yeti mount még exploitolható, de USA realmeken már fixálták. Módszer: garrisonban (lvl3 kell) fel kell venni a 4 új daily-t, Frostfire Ridge-be küld, ott gyorsan megcsinálni (érdemes a keresős team-ekkel, mert az egyik item nagyon lassan spawn-ol), eztuán vissza a Garrisonba, mind lead. Lesz 5 darab event currency-nk; az ajándékdobozt kell megvenni, majd AUTO LOOT kikapcsol (menüből érdemes, amúgy Shift + loot) és megnézni mi van benne, ha nem a mount, akkor eladni a vendornak, aki vissszadja az 5x currency-t. Venni egy másik dobozt, megnézni, visszaadni... Trade/AH-ban elég olcsón megy, érdemes megvenni mert bármelyik percben fixálhatják, és utána tuti nem marad olcsó, mert elvileg elég rossza a droprate-je (guildes tapasztalatok alapján 1% lehet, többségnek 70-80 nyitásból lett meg, de bőven voltak 100 fölött is; nekem harmadikra kidobta szóval még exploitolnom se nagyon kellett).
-
Lirion
addikt
Nyugodtan mehetsz ashranba kezdőként is, 40 vs 40-es harcban úgyis csak az aoe megy, senkit nem érdekel, ha nem te osztod a legtöbb dmg-t.
Elkezdtem csinálni a Tanaan-os repuzást a repüléshez, de ez az order of the awakened gusztustalan. Semmi történet nincs mögötte, az egész egy db napi questből áll, aminek az egyetlen célja, hogy ne fél órát legyél abban a dzsungelben, hanem 2 és fél órát.. Már most utálom, pedig még csak ma kezdtem bele...
Ha megvan a draenor pathfinder, akkor már minden karival lehet repülni, ugye, nem kell a többivel is szenvedni az achikért? -
Viktor77
titán
Valorból, igen. Jár a napi első random hc-ért (100), a mythic instákért (300), és az LFR szárnyakért (HFC 150, alatta 75).
Mindig a felét bukod, mindegy, mennyi van nálad. Amúgy mi? Nem a honorod bukod, hanem fragmenteket, amiet beválthatsz honorra.
Pro tip: ha van guild banneretek, akkor beváltáskor tegyétek le, 15%-kal több honort kaptok. -
Lirion
addikt
Most az aréna skirmish bónusszal elég gyorsan lehetett honort szerezni, ashran is elég jó ütemben adja a pontokat, emellett kapsz dobozokat, amik tartalmazhatnak pvp geart (kék 700as ilvl-t is), heti egyszer kapsz egy 710-es pvp cuccot, ha teljesítesz egy küldit és a bg-ken is kaphatsz olyan ládát, ami tartalmazhat kék 700-as pvp geart. Én 100-ra lépés után kb. 15 óra játékidő alatt lettem 701-es ilvl-ű, de ebben sokat segített az arenás bónusz is.
-
Healbacsi
őstag
1000 alatti nezoszamnal sokkal interaktivabb a streamelo kollega. Ekkor ugye nem porog annyira a chat, van ido megvalaszolni 1-2 kerdest. Sokan azert neznek streameket, hogy fogasokat, taktikakat lessenek el, amit majd a sajat jatekukban kamatoztatnak. Bizonyos jatekokban vannak versenyek is, aminek tetje van, es az sokszor eleg izgalmas, foleg ha szurkolsz az egyik felnek.
Amikor sok a nezo, azaz a stream elegge hype-olt (micsoda hypszter szoveg
, akkor csak 2-3 dollar/euro kipengetese utan vakaszol az alatalad feltett kerdesre. Nalam itt jon az, hogy nem ertem az embereket.
Peldanak okaert van egy Forsen nevu Hearstone streamer. Jo jatekos, tenyleg. 10 perc alatt kb 5-10 darab ilyen 2-3 dollaros kommentet kap, es kb olyan hozzaszolasokkal, hogy mit eszel - nezd meg ezt a videot - vagy kisnagymamam szuletett. Gyakorlatilag semmi ertelme, Forsen meg romma keresi magat a sok marhan. -
Ribi
nagyúr
Attól függ, hogy tekintesz az egészre.
Ha úgy, hogy focit nézel, akkor lehet unalmas. De ha úgy, hogy filmet, akkor már kevésbé.
Ha koncertet nézel youtubon, az sem annyira jó, mert nyilván a koncert lényege a csoportos fealing.
Ha ilyen tviccs, vagy mit is live néznéd, és közben kommentelhetnél, jóval évezetesebb lenne. De hogy nincs értelme az túlzás. Akkor filmeknek sincs értelme. Ha azoknak nincs akkor meg te nem értesz másokat. Ez van.
De ez nagyon off topik. -
-
warcat
veterán
Fel is mentek az árak,de a sok "fr33 goldz" miatt már eleve magasak voltak és van azért egy racionális plafon.
A drágulás további ellensúlya,hogy a kieg vége felé általában esik minden értéke.
Token előtt Arathoron a boe mythic loot azért nagyjából kicsúcsosodott 80k(átlag 60k) környékén,most elég könnyen 120k.
És el is viszik, amikor egyik éjjel találtam AHban olcsón egy cipőt 60+ apróért, miután guildben nem kellett végül senkinek,két nappal később órák alatt elkelt 120értSzerk.: garrison húzás: mint minden,ez is meg lett könnyítve a kieg előrehaladtával.Persze 20 treasure hunter az idő,de lehet vásárolni ogre ládákat,amiben 1000 GR van,úgy elég triviális felépíteni,aztán ha lusta vagy,csak felveszed a kocsmából hetente a követőt,nyilván így lassabb de zéró "omg nolifer kocka"-ság kell hozzá
-
Wolverine
félisten
Sumptuous Furt két módon szerezhetsz a garrisonban:
1. Barn: csapdázol naponta farkasokat (és még valamit, de nem emlékszem, mi a másik), amiket leadva work orderben jön a bunda.
2. Trading Post kereskedőitől veszel a fölös garrison resource-ért.
Ezt aztán beforgathatod Hexweave Clothba. -
parandroid
félisten
Nem nevetünk, az a lényeg, hogy élvezd minden percét. Nekem a WoW-ból a legszebb emlékeim az első karakterem felhúzásához kapcsolódnak. Se heirloom, se gold, se instant levelXX boost, a területeket, questeket, és az instákat sem ismertem, egyszerűen minden teljesen új volt. Már rég ott kellett volna hagynom zónákat, de maradtam még, mert annyira élveztem, ahogy haladok előre. Persze akkoriban még nem volt ennyire sem gyors a fejlődés (WotLK közepe táján csatlakoztam én be).
p
-
k.kristof
őstag
Később majd megszerezheted Leorajh-t followernek, akit ha beraksz a Barrackba dolgozni, és utána felfogadod testőrnek, megoldja ezt a gondot. Mobil Command Table-ként üzemel, nem kell majd folyton visszamenned a garrisonodba, illetve az egyes zónákban (Tanaan kivételével) lesznek outpostjaid, és azokban is lesz Command Table.
-
Ennyire azert en nem nyomom hardcoreban.
Egyebkent irjatok itt, hogy nagyon konnyu most goldhoz jutni.
Nekem ez mindig is problemam volt, soha nem szerettem a professionokkel foglalkozni, igy mindig csak annyi goldom volt amennyi epp kellett.
Ha most allok neki a WoD-al jatszani, akkor mennyire konnyen lehet goldra szert tenni es kb mennyit lehet szerezni 1-2 karival? -
parandroid
félisten
Semmi extra. Annyi, hogy ki tudod tenni a polcra, illetve tényleg kapsz egy guide-ot, amit egyszer át fogsz lapozni, aztán sose nyitod ki többet. Főleg, hogy gyakorlatilag minden patch-csel változik a játékmechanika, meg még egy csomó minden, ráadásul fogalmam sincs, hogy a Battle Chestben még melyik állapot szerinti Azeroth-térkép van pl.
p
-
TBT
addikt
Szép dobozos kiadás tessék. Dombornyomott minőségi papírdoboz, egy csöcsös Blood Elf csajszival a borítón.
-
warcat
veterán
A bónuszok már tökéletesen elhanyagolhatóak,addig ment a sírás ezzel kapcsolatban,hogy irgalmatlan apróságokká nerfelték őket, esztétikai alapon kell választani.
Persze ennek ellenére a vakok között a félszemű a király,ezért a human "ingyen pvp trinket-racial" a menő most.De abból a célból,hogy nehogy ez a hatalmas,egyértelműen minden csatát eldöntő előny megmaradjon,a kiegben berakják a pvp talentágra ahol viszonylag gyorsan elérhető lesz pár meccs után mindenkinek.Alig várom már a: (2 int) vs (1 int 2 spirit 1 stamina),de hát ez egyértelműen OP vitákat a kiegben
-
törölt tag
Nagyon megteveszto az amit irt.
Nem gond annak aki ismeri a pl. Gorgrond 92-100 par ora alatt tortenetet es egyeb trukkoket valamint fejbol vagja a legtobb quest-et ami kell es jobb esetben tul van a sokadik karakteren de az atlag jatekosok es ujak valamint Heirloom-al nem rendelkezoknek ez keptelenseg szerintem.
Ez inkabb felvagas volt mintsem segitseg azoknak akiknek tenyleg szuksege van tippre a gyors fejlodeshez... -
Viktor77
titán
Mindenféleképp prepaid a játék, azaz előre fizetsz. Te szerintem a Gamecardra gondolsz, ez 2 hónapos, és ketyeg ha játszol-ha nem.
Bankkártyával is fizethetsz, ekkor van más idejű konstrukció is (1 hónaptól fél évig akár, értelemszerűen a több idő olcsóbb), de mindre igaz, hogy folyamatosan ketyeg, függetlenül, hogy mennyit játszol az idejük alatt. -
Viktor77
titán
Van Raid Finder (amit törtön nem láthattál), ami úgy működik mint a Dungeon Finder, azzal a különbséggel, hogy itt 24 embert szerez melléd, így ölhetsz akár főbossokat is, napi 1-2 óra (ezek az insták általában 2 részre vannak bontva (ahol több a boss), így akár 0.5-1 óra alatt megvagy egy résszel, nem kell órákat kockulni) játékkal.
Ergó igen, egy idő után csak raidekkel juthatsz tovább, de teheted ezt casualként is, saját időbeosztás szerint, napi-heti 1-2 óra játékkal. -
FefeeX
veterán
[link]
Eventeket nézel, akkor mindig van összefoglalás wowhead kezdőoldalán olyankor mindig ott a link... Össze vannak gyűjtve a specc droppok, stb...Tauren alatt milyen jó a seprű, csak sajnos az nem mount, nem számít bele a számba, eltűnik az event végével, stb...
FPS csökkenés viszont mindig lesz. 4850, igaz 512megás, de onynál 25ben volt már hogy ledobott (ami kiderült, hogy addonnal együtt okozott problémát), azóta csak lecsökken az fps, 75ről 25fős 2oldalas whelpek esetén 26-30ra... Mégis, érzésre nincs meg a 24 fps sem... Szóval a mozgás darabos lesz picit, mondjuk játszható még... Csak akinek gyengébb gépe van, az hogy szívhat ilyenkor...
-
Nem egészen. Új motorhoz új animációk, magasabb poligonszámú karakterek, nagyobb és részletesebb texturák. Anno a WotLKban az árnyékok fejlődtek hatalmasan, a Cataclysmnél a vizet mondták, hogy teljesen átdolgozzák (legalábbis azt emelték ki). A motor egyes részeit újraírni, illetve hozzátenni sokkal, de sokkal kisebb meló ahhoz képest, amit egy új motor fejlesztése jelentene.
Cataclysmnál nem lesz ilyen, mivel az alapvilágot fogját átrajzolni, tehát a kieg nélkül is kénytelen lesz élvezni grafikai változásokat (legalábbis valami ilyesmit csiripeltek anno)
-
redbulz
tag
Igen így ezek alapján énis maradnék az invitelnél, csak nem mindegy hogy havi 11,5k HUF amit fizetnem kell(telefonvonal+dsl) vagy 3,5k...Szóval akkor marad a szenvedés, és a remény, hogy majd egyszer priorizálnak a minőség érdekében, mert ugye a letöltési sebesség nem minden...
-
Djuree
félisten
lehet itt is bármilyen embered. hosszúfülű karcsú és magas elf, alacsony, tömzsi törp nagy szakállal vagy bármi. igaz mindegyik embernek néz ki valamilyen szinten, mert az is, de amennyi féle karakterkészítési lehetőség van, még a simseket is lekörözi, a wow-ot meg sokszorosan. itt TÉNYLEG nincs 2 egyforma karakter. a wow-ban azért akadtak...
persze én is vágyom még fajokra, majd később biztos lesz.FefeeX: megvannak ezek az aion-ban is, nincsenek külön fajok csak 2, de ezeken belül csinálhatsz elf kinézetűt, törpét, kis fantáziával orkot meg undeadet is
millió féle karaktert lehet csinálni...és sokkal szebbek a karakterek mint a wow-ban, nem 2 poligonból állnak... -
FefeeX
veterán
Ha PVP-znél, én ezeket ajánlom...
H.O.D.:
nekem minden tökéletes, most mondjuk nem vagyok otthon, de eddig nem volt vele gond. Egyszer volt olyan, hogy beírtam gyors a kódot egyből váltásnál, és nem fogadta el még, majd beírtam mégegyszer ugyanazt a számot és elfogadta (időbeli csúszás picit) Ha nagyon nem fogadja el és mobilosod van, akkor szerintem szinkronizálj...
Peti78: elég nehéz elhinni amit írsz, aki eredetin játszik, sosem cserél realmlist.wtf fájlt, mert nem kell neki, max ha US klienssel játszik GB szerveren... Amúgy BS realm gyakran besz@rik, értsd, megáll connectingnél, nyomok cancelt, és be tudok lépni ragnarosra pl (azért ezt írom, mert ott van karim), de be tudok lépni máshová is csak BSre nem... De ez megjavul 5-10 percen belül...
-
Djuree
félisten
pedig sztem jobb. nekem már a wow tűnik olyan gagyinak ez mellett. jobban néznek ki a karakterek, nincsenek úgy eltúlozva mint a wow-ban, jobban hasonlítanak a karakterek a valósághoz. meg úgy az egész nincs úgy elnagyolva.
persze azért még sztem a wow-ban több tartalom van, de 3 év múlva ebben is lesz annyi... -
Bencexp
tag
én 3 évig játszottam összesen, ebből majdnem kettőt úgy hogy kb 40 addon volt telepítve, ezek nagyrészét soha nem használtam ki, aztán reinstall és ezzel egyidőben reroll egy sámánra. rengeteg questet csináltam meg amit azelőtt soha, de nem hiányzott a quest helper (mert nem raktam fel semilyen addont) de a 2 év tapasztalat elég volt hogy tudjam mit hol kell keresni (talán naponta 1szer fordult elő hogy olyan helyen volt egy npc ahol sohasem jártam, de akkoris wowheadnen 2 perc volt megnézni) ebből az egészből azt akartam kihozni hogy nem olyan brutális dolog qh nélkül játszani. na jó persze northrendhez már kelltett a qh, de ha újra elkezdenék játszani szerintem már oda se kéne (még azt hozzátenném hogy kb június eleje óta nem játszottam, de van egykét nagyonkocka osztálytárs, és nekik én vagyok a questhelper mert ha elakadnak sok esetben fejből megmondom mit hogyan)
-
adrian360
őstag
Szerintem pappal disc/holy talenttel kell fejlődni kb lvl60-ig shadow pap shadowform nélkül gyenge. spirit tap kell, de utána 13 pont disc-en manaregenig, majd holy. a damage pedig holy fire/smite spam.
én ezt raknám ki :talent lvl53 -
Wolverine
félisten
Én is használtam régen a QuestInfot (külső adatbázis nélkül, a saját adataimra támaszkodva alt szintezésnél), de tavaly nyár óta nem patchelik érdemben sem azt, sem az alapjául szolgáló 2.0-s Cartographert. A "fan update" nevű hackeléseknél meg igényesebben megírt addonokat szeretek használni
Ha már mindenáron kell valami, akkor Lightheaded+TomTom+EndoftheLine, vagy TourGuide.
Az X-Perl szerintem sok, és a fejlesztője egyéb addonjait ismerve lehet hatékonyabb, kisebb addont is találni a célra. Ez nekem sokáig az agUF volt, és mostanában a ShadowedUF. -
Hát pl ha valaki facerollal lövi el a CCket retri paladinnal ilyen CDk mellett és még meg is öli, akkor az szerintem nem a paladint minősíti
Xperl helyett most én is Shadowed UIt használok, egyedüli problémám vele, hogy a hotokat még mindig nem mutatja, vagy nem tudtam beállítani úgy, mint xperlnél. Kénezetre egyébként majdnem olyan, mint a pitbull3 csak sokkal egyszerűbb, nincsen 300 féle ablak, amit beállíthatsz.
-
Viktor77
titán
Megtesz.
Múltkor például direkt letöltöttem valamit, amiről tudtam, hogy keyloggert telepít (bátor vagyok tokennel). Indítanám a WoW-ot, természetesen a Launcherrel. Hát, egyből visít, hogy márpedig ő észrevett valamit a gépemen, és addig nem hajlandó elindulni, amíg el nem tüntetem. Leírtottam (tudtam mit keressek), ment is szépen.
User errorral a Blizz nem tud mit kezdeni.
-
-
TiMoN
senior tag
Igen sajna a bliz nem figyel oda mert 1 account mergelést nem kell megerősiteni emailben hanem 1xrüen gyorsan hozzáadja bárki accountjához.
2 cimborám accját húzták be ami nem volt bnetes acc azé 1 levelezés volt 1 hétig.
Érdemes a webform írás után 1 cimbora karakterével 1 ticketet irni.gyorsít sokat!
-
Cathfaern
nagyúr
Affliként trashen semmiképp se lesz jó DPS-ed. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, kár is nézni. Amúgy igen, ha más nem rak ilyen bonust adó debuffot, akkor CoE-t érdemes rakni, mert az egyéni DPS-nél többet számít a raid DPS.
Viktor77:
Ráadásul 3.2.2-től BG-n egyáltalán nem lesz gond, mert csak akkor indul majd a BG, ha mindkét oldalról vannak legalább annyian queue-ban, mint a BG létszáma. -
FefeeX
veterán
JC a te szakmád, trinket + 2 gem legjobb tank trinket atm (uldu25ben meg totc25ben már van jobb
)
63+51+51 stamina --> 165 stamina + usenál 300 dodge rating...
Robyroby: szerintem webes felületre is csak a kóddal tudsz belépni, szóval ha elhagyod a mobilod, akkor az szívás, olyan mintha a token menne tönkre, 1 hónapig kb nem tudsz belépni...
-
Wolverine
félisten
Vazze, ha a dps nem tud várni, amíg aggrót építesz, akkor pusztuljon.
egyébként az első Lacerate után azonnal Mangle kell, és a Mault meg folyamatosan nyomni, hogy ne üss fehéret, csak Mault - ez is durva threatet okoz ugyanis. A 2. Lacerate a Mangle után menjen... és Lacerate miatt ne mulassz Mangle-t semmiképpen.
Thrasht húztak le vagy bosst? Thrashnál jelölni kell keményen, és aki nem tartja be, mit lőjön vagy AoE-zik, az majd tanul a repairből... bossnál meg ne szórakozz a FF-pullal; ha mindenki kész, akkor charge. -
Cathfaern
nagyúr
"A területi Aoe aggroskillt nem akarom ellőni, azt tartogatom mindig. Neve most nem ugrik be. Challenging roar asszem"
Itt egy kis tévedés van. Kezdésnek válasszük külön a "threat" és "aggro" fogalmakat, amik nagyon nem azonosak, bár az emberek szinonímaként szokták használni őket. Ha "aggrod" van, akkor az azt jelenti, hogy téged üt az a mob. Ez alapvetően egy bináris fogalom, szóval vagy téged üt, vagy nem téged üt. A Threat pedig annak a mértéke, hogy mennyire akar téged ütni a mob. Normál esetben a Threat listát vezető egyént fogja ütni, azaz neki lesz aggroja. A tankolós skillek nagy része threatet növel (illetve minden sebzés pont 1 threat, és minden heal pont 0,5threat). De vannak speciális skillek, ilyen a Growl illetve a Challenging roar. Ezek nem növelnek threatet, hanem csak azt csinálják, hogy az adott mob rád fog aggrozni mindenképp pár secig. De amint elmúlik a hatásuk, visszaáll a normál eset, azaz a threat lista elsőt fogja az aggrot kapni. Ebből következik, hogy:
1. Hiába nyomod be ezeket a skilleket ha minden mob rád aggrozik, semmi hatásuk nem lesz.
2. Ha ezekkel magadra aggroztatsz mobokat, de nem "gyűjtesz" threatet hozzájuk, akkor pár sec múlva ugyanúgy azt fogja ütni, akiről leszedted."Szerintem tank a legdurvább, mivel rajta múlik igazán. Healer is nehéz, hisz életben kell tartani a raidet."
Eléggé helyzetfüggő szerintem, hogy melyik nehezebb. 5 fősben az esetek jó részében a tankolás, lévén biztos nincs OT, tehát ha addok vannak azt is az MT-nek kell lekezelni, az idő nagy részében trash van, amit nehezebb tankként kezelni, mint egy bosst (persze ez megint tank függő, egy DK-val nincs jelentős különbség, druiddal viszont sokkal nehezebb AOE threatet tolni). Raidekben trash esetén hasonló a helyzet, viszont egy boss esetén ha nem kell nagyon extra dolgot csinálni, akkor healelni sokkal nehezebb. Mivel egy MT nagyrészt tolja a rotáját, "ohshit" helyzetekre figyel és elsüti a CD-ket. Ezzel szemben healerként esélyes, hogy nem csak az MT-t healeled, ráadásul dispellelni is kell. Ha az MT kicsit elbambul, akkor jó eséllyel csak csökken a threatje, ha healer, akkor valszeg meghal valaki.
Viszont az egyértelmű, hogy a tankon nagyobb nyomás, felelősség van."Azért ott is, ha nagy dd-t akarok és nem leaggrozva a mobokat, akkor bezony gyöngyözhet párszor a homlok, hogy "uh, majdnem leaggroztam"."
Ha a jelenlegi contentben leaggrozol a tankról valamit, akkor az a tank hibája (kivéve ha jelentős gear különbségek vannak)."Fight elejére, dudura ha van javaslatotok, akkor szívesen fogadom. A rota már megvna, hála Wolverine-nek."
Ha azt a mobot lehúzzák rólad, amit épp ütsz, akkor 3 dolgot tudok mondani: Gear, gear és gearAmíg nincs meg, addig meg insta elején szólni, hogy picit figyeljenek oda (bár értelmesebbjének úgyis feltűnik és odafigyel). Esetleg talenteknél érdemes arra figyelni, hogy csak a túlélést növelő talenteket vegyél fel, hanem egy kis sebzést növelést is (ezt csak vakon mondom, nem tudom milyen a talent builded).
-
FefeeX
veterán
Senki nem mondta, hogy a tankolás egyszerű... Gyorsan kell ellőni minden aggro tartót, meg kell szerkeszteni, mi az amit, amilyen sorrendben el kell lőnöd, hogy menjen... És szokni is kell, erősen...
(Aztán később, mikor DPS-ként megyek néha magamra is rántok 1-1 gruppot, mert elfelejtem, hogy épp nem én tankolok
)
-
Wolverine
félisten
stat: sta, agi, exp, hit, armor (a def nem lényeges, de ha jön, akkor némi haszna van)
tankolás: bossnál FF/Demo Roar/Lacerate ne essen le, egyébként Maul folyamatosan és Mangle cd-re; ha jönnek addok is, Swipe-spam vagy Berserk+Mangle. Szintén nem árt cd-re tolni a Barkskint, "oh shit" esetben Survival Instincts a túléléshez. Ha a boss eldobálós típus, akkor állj a falhoz, vagy ha ez nem oldható meg, a levegőből vissza kell charge-olni.
Trashnél Demo Roar és Swipe. Ha nem elég az aggro, akkor Challenging Roarral kell felszedni a tömeget; problémás esetben a Berserk+Mangle ismét beválik. Maul itt is kell, az is 2 targetet üt glyphelve... és a magas criteddel a Swipe miatt a rage nem fog elfogyni soha. -
Cathfaern
nagyúr
Mint Wolverine is írta, ettől függetlenül bármelyik bosst le tudod tankolni vele, Ulduart is beleértve.
Amúgy jelenleg bármelyik tankkal betankolod bármelyik bosst, legfeljebb olyan van, hogy van olyan boss amelyikkel a 4ből egyik tan kesetén kicsit könnyebb dolguk van a healereknek. -
FefeeX
veterán
Healek szokták vala mondani, 3.2 előtt, azóta nem tudom mi van:
"macitankot jobb healelni, mert egyenletesen, lassabban megy lefelé az élete, míg a DKnak meg véletlenszerűen ugrál"
Emellett láttam macit 3.2 előtt 45ezer HPval... 3 talentből megvan a defcapje is... Hogy endgame mennyire válik be, azt nem tudom. -
FefeeX
veterán
no igen, anno én ezt úgy képzeltem el, mielőtt wowot játszottam, hogy olyan lesz mint a war3 - arthas pl. Holy light --> unholy light
Kérdés, mi lesz a plates meelee dps-el? eddig ők str-ből kapták az AP-t, nem agiból, gondolom csak nem folytatódott a leírás (hunter emellett nem meelee)
A számolgatást, gyűjtögetést én is jobban szerettem (eredetileg annyira nem, de aztán hozzászoktam nehezen, most meg szokhatok majd vissza...)
-
Wolverine
félisten
Obliterate-et csak akkor használj, ha van hozzá glyphed, különben megeszi a disease-eket. A Blood Boilt is csak végső esetben robbantsd, mert az is törli a disease-eket. Obli helyett tessék unholyn Scourge Strike-ot ütni. Ha van elég runic power, akkor jöhet a Gargoyle is.
szerk: #27422: ez igaz, de a dmg is aggrot jelent; és ha a tank nem ér el egy bizonyos dps-t, akkor azt az aggrotartása is megsínyli.
-
FefeeX
veterán
1 targettel szemben folyamatosan nyomogatod a rune strike-ot, vagy bemakrozod minden gombra...
blood boil csak tömegre kell, de a prestilence is.Cathfaern: ez így részben igaz. generates high amount of threat>damage. Mégis, másodlagosan a damage is threatet generál, így ha ellőttél mindent, ami ilyen (DnD, Runic Strike) akkor igyekezni kell minél többet sebezni - AOE tankkként meg ugye minél több felé minél többet... Rólam nem tudják lehúzni azokat a mobokat sem, amik épp nem targetek, legalábbis az átlag dps-eknek eddig nem sikerült, 1-2 full t8ast kivéve
-
FefeeX
veterán
prestilence után blood strike helyett blood boil.
frost pres alap, ha tankolni akarsz. tökmindegy hogy unholy vagy más talent, tank - frost presence.
icebound 20 seces, szóval előre feltenni pazarlás. Ha nagyon becsökken a HP-d, esetleg betámad egyszerre 2 mob pack, akkor kell kijátszani a plusz védelmeket.
érdemes minél több defet (tank gear) összeszedni, hogy ne kapjál criteket, mert az csúnyán tud fájni, és hamarabb összecsuklasz, mint a híler eltolna egy hílt... -
FefeeX
veterán
Sorban:
Érdemes BS-t húzni vele meg engit, ha van rá lóvéd, engivel kb megölhetetlen leszel más hasonló szintűek számára (lvl60on már ilvl 183-as cuccaim voltak) plusz nulla anyagból fullos 70es szintű tank cuccot össze tudsz rakni, majd a dungeon questekből ezek felét gyorsan kékekre is cserélheted. zöld cobalt "szett" (a defeseket nézd)
Majd 74től BSben is jönnek hozzá a kék tank cuccok a zöldek helyett.
Csak northrendi instába menj, dupla xp mobokért, jobb xp questekért (majdnem dupla ez is). Jó cuccok a droppok is.
Ha nem akarsz dual-talentet, tankolj unholy-n. Szerintem a legjobb fejlődő összeállítás egy unholy dps/tank fa. Valami ilyesmiDe ha ez nem tetszik, vagy dualtalentet akarsz, ajánlom a karimat, majd kis butítást a talentekben 70re...
Valamikor írtam is egy hosszabb szösszenetet, hogy tankként milyen rotát érdemes egyébként tolni...
Ja és mindenképp ajánlom az instát, jobban jön az Xp mint ha questelsz, és kevésbé unalmas... Meg könnyebben kapsz kék cuccot is.
-
FefeeX
veterán
Defcap>>ALL
Ez annyit jelent, stoneskin gargoyle, aztán meg már hamar összejön a dolog. Utána én speciel staminát stackelek. Nem látom értelmét dodge/parry rating pakolásnak, akkor már inkább strength, mert parry-t (asszem a kettő közül azt) majdnem ugyanúgy kapsz vele, mint parry ratingből.
Szóval szerintem:
def cap>stami>str>minden más. Nekem bejött, tankoltam 3.1 előtt naxxot, simát HC-t, minden HC instát és sosem volt gond (még defcap előtt sem volt gond HCkban, bár a csupa zöld már nem tudott akkor kihílelni, defcap fullepic óta meg gyakorlatilag tökmindegy, milyen a healer)Mégvalami: én pl most azon gondolkozom, hogy a 72es palám is felhúzom, pikkpakk fullepic lesz, ha tank/healer modeban nyomom
És a sokkoló mmo-champ "hír" - amivel már gyakorlatilag megint visszatérek a mostanság gyakran visszatérő, blizz igénytelenségével foglalkozó agymenéseimre -- kiemelem hogy remélem nem igaz ami ott van fenn - de ez a minden plate/mail/leather/cloth típuson belül ugyanaz a modell más textúra már erősen a biztosítékot csapkodja nálam...
-
FefeeX
veterán
Szerintem DK tank... Nem értem egyébként mi a healerek problémája, a HP ingadozásom a jó talenttel meg az átlag iLVL213 felett megszűnt, sőt, barom voltam, és Emalonon 2 percig véletlen Unholy presben maradtam, na ott ingadozott, de két healer ott is lazán életben tartott... Annyi kell, hogy amennyire kiszámítható, a tanknak el kell lőnie a sebzés csökkentő cuccait, amit sokan nem tesznek, mint ahogy sokan benn hagyják a presence-t is (amire nem mondok semmit, mert nálam is előfordult
)
DK aggro tartása kiemelkedő, több célponton főleg. Ez valszeg így is marad. Azért azt a sok területi cuccot hiába csökkentik 2-3%-al... Nerfelnek folyamatosan, mégis eddig csak dícséretet kaptam a tankolásomért
(sok a negatív tapasztalat általában a tankokkal kapcsolatban)
Azt mondom neked mégis, csinálj palát. Tank/Healer --> mindig lesz raid hely meg insta is, valamint sokkal könnyebb a szetteket is mind összeszedni. (Vagy csinálj macit, szintén hasonló a dolog, ez a két kaszt még univerzálisabb mint a DK - bár gondolkoztam már hogy elmegyek Death Coil + Bandage healernek
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest