- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #79275 üzenetére
Ha a felvételért felelősek az adott guildben csak az all ilvl %-ig jutnak el a logok megtekintésében, akkor azt a guildet jobb lesz hanyagolni is. Sokkal többet ér egy profi játékos gyengébb gearben, mint egy közepes játékos erős gearben, a legtöbb mythic bosson pedig nem a dos a szűk keresztmetszet.
Az meg, hogy mit tud az ember egy adott gearben, pont nem derül ki abból, hogy milyenek a % eredményei az összes ilvl-lel össze vetve. -
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #79273 üzenetére
A normal logjaid jók, látszik, hogy messze az átlag fölött vagy, de a HC logok kb. 50-60% körüliek, azaz átlagosak.
Talán nem ártana átkapcsolni a "For All Item Levels"-t arra, hogy "By Item Level" és mindjárt más kép rajzolódna ki...
Nem hinném, hogy bárkivel szemben elvárható lenne, hogy 958-as gearben 50-60%-nál jobb eredményt érjen el a 980-asokkal szemben...
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz
DrGonzo22 #79256 üzenetére
Igen. WoW-ra nagyon igaz,hogy olyan eros a csapat mint a elggyengebb tagja. En is neha vakaroma fejemet mit mondjak mikro 1 millios HPS-sel tartoam raidet mikro a kedvenc Druid healerunk a kis cuki holgy nevetgel raid kozben es alig karistolja a 400k. ameg En lezongorazok egy telejsen koncertett!!!!
)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #78256 üzenetére
Tiszta sor, ilyen ujjal én is maradtam volna a sok gombos egérnél
Nekem az volt a bajom, hogy nálam az első ujjperc stabilizál, szóval pont ellenkezőleg tudtam volna csak használni, hogy az izületet használtam gombnyomásra. Csak az meg lassú mozdulat, szóval nagyobb cd-s dolgokat tudtam csak oda tenni, ami meg ha nagyon akarom elfért volna nehezebben elérhető bill gombon is. Ha az ujjam elejével próbáltam nyomni, akkor mindig elcsúszott a kurzor. Ez azért dps-nél is zavaró (főleg ha mozogni is kell), de healerkedésnél kifejezetten gáz
Ahogy olvasgattam amúgy nagyjából az a helyzet ezekkel az MMO egerekkel ami itt a topicban is kirajzolódik: vagy imádja valaki, és sose cserélné le másra, vagy egyszerűen nem tudja rendesen használni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #78235 üzenetére
MMO egerekkel az a gond, hogy igazán csak tenyeres fogásban működnek jól ([link]), mivel a többi esetben a hüvelykujj is tartja és mozgatja az egeret. Sokat próbálkoztam ilyesmi egerekkel, de igazán csak szituációs gombokat tudtam hüvelyujjra rakni, és azok használata is megakasztja az egér mozgatást, szóval mióta drasztikusan visszavágták az abilityk számát (plusz tönkrement az egerem) visszaálltam sima 2 oldalsó gombosra.
Nekem amúgy a következő bindok vannak:
0-9 (5-6 általában valami nagy CD, fölötte erősen szituációs spellek csak)
q, e, t, f, g, í, y, c, vshift/ctrl/alt kombókat sose szerettem, engem zavar hogy nem tudom mozgás közben használni őket. Régen pvp-re használtam őket, de legionben a kasztok többségével meg lehet lenni nélkülük is. Ja egy kivétel van: ctrl+r = autorun
-
-
csontfox
csendes tag
válasz
DrGonzo22 #78235 üzenetére
nekem most semmi extra kombó nincs és mindent elérek. valahogy így néz ki:
0-9 ig, görgő fel,le, q,e,r,t,tab egér 1,2 gomb
shift + fel / le görgetés - 1,2 egér gomb.
feral / guardian druidával.más classt mondjuk nem ismerek mert mindig csak druidoztam, lehet oda még több gomb kell mint 22
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #75971 üzenetére
Group finderrel m+-ozni próbáltál-e már? Mert ugye azt is lehet tolni gyakorlatilag random emberekkel, van leaderboard rá, heti 3 random affix nehezíti a dungeont és a loot is annál jobb, minél nehezebb a dungeon (persze egy bizonyos szintig csak). Persze egy idő után az összes dungeon és affix megtanulható, de ez a mythic raiddel is így van...
a raidek viszont milliószor jobbak lettek
Ezzel én személy szerint mondjuk nem tudok egyetérteni, mert bár több a mechanika, viszont a 40 főnek a hangulatát semmiképpen nem tudják pótolni.
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
DrGonzo22 #75971 üzenetére
Most ezt csak egyszer olvastam el, de ez hogyan lenne képes helyettesíteni a csoportos világban bolyongást?
Én inkább akkor valami olyat képzelnék el, hogy lennének minden régióban az adott szinthez kötött (tehát csak azon a szinten) kipucolható szörnyfészkek. De nem dungeonszerűen, hanem random generálódva, hogy az adott szinten lévő playerek megtalálhassák, összejönnének 3-an 4-en és nekimennének valamilyen reward reményében.
Például Hogger. Legyen valami nagy reward, de nehéz ellenfél, aki egyedül nem küzdhető le, heirloommal sem, magasabb szintű karakterrel meg nem támadható meg.Esetleg össze is vonható lenne a te elképzelésed ezzel. Legyen a fészek végén Boss, ahogy leírtad.
-
KraX
őstag
válasz
DrGonzo22 #74558 üzenetére
Abszolút egyetértek a fenti irasoddal. A casual halmaznak is minimum két részhalmaza létezik. Az egyik a skill hiánya miatt kerül ebbe a csoportba, a másik az idő hiánya miatt. Én Wow EU Beta óta játszom. A kislányom szuletesekor volt egy több éves kihagyásom, de most már nagyobbacska és van egy kicsi időm játszani, mert alapvetően szeretem ezt a játékot, ez tud lekötni hosszabb távon is, viszont tényleg baromi jó lenne valamiféle szóló kontent akár úgy is ahogy régebben a guild warsban volt megoldva. Vihettél followereket magaddal ahogy most egy darabot tudsz vinni. Azokat gearelhetned és lehetne elmenni ai csapattal dungeonbe bossokat ölni. Így tudnál haladni úgy hogy nem kell várakozni stb.
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #67945 üzenetére
Az objektivitást saját maga is megcáfolja azzal, amikor egy videót azzal indít, hogy rendkívüli módon utálja a speccet (outlaw rogue) vagy unalmas neki (bm hunter), amit majd bemutat.
Ezek a videók max érdekességnek jók, de semmiképpen arra, hogy komoly következtetést vonhass le arról, hogy raid környezetben, fullos talentekkel hogyan működik a kaszt, főleg, hogy dps rotát nem mutat, csak végigszalad a képességeken és még csak nem is 110-es karakterrel végezte a bemtatót..
-
DrGonzo22
őstag
válasz
DrGonzo22 #67942 üzenetére
Shadow Priesthez még annyit, hogy akár ismerősök, akár ilyen Preach-féle teszterek véleménye alapján is a legérdekesebb specnek tűnik. Sokan azt mondják, hogy a wow-ban valaha kigondolt legjobb rotációval bír, majd elválik, de az biztos, hogy az instant 100-asom egy nagy szakállú gnome pap lesz...
-
k.kristof
őstag
válasz
DrGonzo22 #67940 üzenetére
Na jó, de két hónapja még Alpha volt, és ahogy belenéztem az MM videóba, be is zártam, mert már a talentek teljesen máshogy vannak, a képességek ikonjain is változtattak, van, amit fel sem ismerek. BM-et mondjuk WoD eleje óta nem használtam, bétában sem próbáltam (utálom a puskát, már csak ezért is), de az MM nekem bejön.
-
törölt tag
válasz
DrGonzo22 #67867 üzenetére
Az a gond, hogy nincs aranykozeput. En jol megvoltam tobb karakterrel ugy, hogy mindegyikkel foglalkoztam kicsit. 1-2 randomBG, szakmak, Garrison stb.
1-2 randomBG-nak ertelme nincs olyan karakterrel ahol nincs kimaxolva a PvP talent. A szakmakhoz questelni kell, oke az elso karakterrel de a sokadik utan majd visszaterunk erre is.
Annyit tudok most csak csinalni, hogy Garrison-bol megprobalok kiszedni annyi goldot amennyit csak tudok es Legion alatt megsporolom azt az idot amit most raforditok (szerencsere mar most annyit bezsakoltam, hogy elmeletileg soha tobbet nem kellene AH kozelebe se mennem). Igy problaok kis idot megtakaritani, hogy ne csak 1 karakterre legyen majd idom -
kenwood
veterán
válasz
DrGonzo22 #67862 üzenetére
Ez mar realisabb,mint az elozo,amiben kizarolag a reflexet tartottad fontosnak.
a target valtas es a mozgas okozza a legtobb problemat az embereknek.
sok olyan arc van,aki tokeletesen vagja az elemeletet,tudja,mit kell csinalnia,egy patchwerk tipusu fighton az elmezonyben van.
Aztan az elso lepesnel,vagy add fazisnal darabokra hullik szet a damage.
Az ertelmesebb probalkozik,csak beesik a tank ala,a kevesbe ertelmes meg ugy oldja meg,hogy akkor se valt a bossrol,ha eppen dmg immune,vagy a bevitt sebzes a healerek manajat zabalja,wipeot okoz
Masik kompenzacios megoldas a fight nagyreszeben teljesen jelentektelen,ujratermelodo addok megallas nelkuli aoezasa
Ilyenkor altalaban szoktma szolni a leadernek,hogy csinaljon valamit,mert nem akaro ka balfasz helyett is dolgozni.
Ha erre az a reakcio,hogy "de o sokkal jobb dps nalad" ,akkor kilepek a raidbol,guildbol -
benceman00
tag
válasz
DrGonzo22 #67869 üzenetére
Kazzakkal az a baj, hogy kb 2 nap a respanwja és még soha nem láttam életben realmok között ugrálva sem.
Egyébként tegnapelőtt adtam el egy transmog gatyát 120k-ért (2 hónap alatt ezt volt a 2.).Nem tudok mit csinálni legion előtt, gearelésnek nem látom értelmét augusztusig, így csak farmolom a gc-ket és egész jó móka.
Van itt valaki aki ilyen transmog farm megszállott? Tolhatnánk Lootapraiser Challanget. -
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #67802 üzenetére
Ha számítasz egy esemény bekövetkeztére, sőt, kifejezetten figyelsz rá, akkor sem tudsz 2-300 ms-nél gyorsabban reagálni rá (ha 200ms-nél mégis gyorsabban tudsz reagálni, akkor bőven átlagon felüli a reakcióidőd) és ilyen rövid idő alatt is csak akkor, ha kifejezetten arra az egy eseményre koncentrálsz. Vannak remek reakcióidő mérő tesztek a neten, ha nem hiszed, próbáld ki, hogy mennyire vagy gyors, ha egyszerre már két dologra kell figyelned.
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #67797 üzenetére
egy 80 évesnek is gyorsabb a reakcióideje, ők olyan 450-500ms körül vannak
Ez nagyon szép és jó, csak közben azt felejted el, hogy ez a reakcióidő kizárólag nyugalmi állapotban érhető el, amikor egy adott feladatra figyelsz. Vezetés közben pl. már 0.5-0.7 sec a reakcióidő egy 2x éves embernél, ez közel a duplája annak, amit te írtál. Egy raiden pedig nem csak egyetlen dologra kell koncentrálni.. Bár tény, hogy a dbm, bigwigs és hasonló addonok ezen sokat segítenek.
A másik, hogy a gcd nem azért amennyi, hogy mindenkinek legyen ideje két spell között gondolkodni, hanem azért, hogy a képességeket ne lehessen spammelni túl gyorsan. A pro játékosok képesek lennének mp-enként Egyes kasztoknak rengeteg instantja van, amiből másodpercenként 6-8 spellt leütni a balance-ra nézve katasztrófa lenne.
-
kenwood
veterán
válasz
DrGonzo22 #67792 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a kapuk 1000 bol 1-2 ember elott nyilnak meg.
Ha csak picit vagy jobb az atlagnal,vagy nincs oriasi mazlid az ingyen lootnal (world boss,garrison ladak stb ...)
Akkor az altalad felvazoltnal sokkal gyengebb pugokba is eselytelen bejutni,vagy bent maradni.tok jo,hogy te skill alapjan benne vagyok a legjobb fel,vagy 0.1 szazalekban,de pont emiatt semmit nem ernek az ilyen tippjeid az atlagos playereknek.
Nekem eleg komoly hc es mythic tapasztalattal is gyakran volt,hogy az egesz hetveget (25-30 ora online) gearelesre szanva 3-4 bosst sikerult megolnom osszesen.
Az ido varakozasra,az egy wipe utan szetesett raid ujraepitesere,meg baromi sok wipera ment el. -
Fandango
veterán
válasz
DrGonzo22 #67792 üzenetére
Komolyabb raidelés már nagyon régen nem érdekel. A solo tartalom köt le, mert az úgy osztom be ahogy akarom, nem időhöz kötött. 10 év alatt sok mindenben volt már részem, ez idő alatt végig guildben voltam (3 guild, ami mindig az előzőböl alakult újra, tehát a mag kb mindig ugyan az volt, ezt szerintem nem sokan tudják elmondani ennyi év után), de hát az emberek felnőttek idő közben, mindenkinek egyre kevésbé lett prioritás a játék, így lassan elhalt az egész, én is már csak a megszokás és nosztalgia miatt játszom/tam az utóbbi időben.
-
laceszgamer
addikt
válasz
DrGonzo22 #67448 üzenetére
Igen, való igaz, régen is jól megvoltunk fix raidekkel, csak azóta eltelt pár év, sok minden változott. Teljesen más volt az emberek hozzáállása a raidekhez, lényegében csak klánnal volt reális esély a raidelésre.
Emlékszem egyetlen ami félig meddig pug volt de jól haladt az LK végén a szervezett GDKP runok voltak.
-
laceszgamer
addikt
válasz
DrGonzo22 #67440 üzenetére
A probléma inkább azzal van itt, hogy ugyan az egy évig. Oké, pár hónapig el lehet lenni, meg főleg klánnal maximum TS-en közben el van ütve az idő. De mikor oda kerül a cucc, hogy na jó, akkor farm.... na ott már idővel biztos, hogy gond lesz. Mindegy, hogy mythic vagy csak HC.
Jó akkor aki csak HC-t takarítja guild persze mehet mythic-re, de ot már van egyéb megoldandó dolog, is, például a fix raidméret, bár ezt minden guild úgy is maga kezeli az emberei között, de hallottam már pár oylat emberektől, hogy neki sem állnak mythicnek, mert vagy nincs meg a fix 20 ember vagy többen vannak és nem akarnak sértődést.
Bár akárhogy is van csavarva, a legnagyobb gond az, hogy bő egy évre kiadják ugyanazt, ezzel ölik legjobban a játékot.
-
k.kristof
őstag
válasz
DrGonzo22 #67424 üzenetére
Az artifact power jelenleg úgy működik, hogy különböző itemeket lootolsz vagy kapsz küldetésből például, és azokat kell használnod a kiválasztott artifacton. Tehát van a kezedben egy, meg a táskádban még kettő (DH-nál csak egy, druidánál még három), esik egy cucc, ami ad 100 powert, akkor akármelyikre rátolhatod. A resetet még nem is próbáltam, ha összeszedek elég powert, megnézem.
-
HoaryFox
őstag
válasz
DrGonzo22 #67353 üzenetére
Raid finder nem életképes ezek szerint? Még ugyan nincs raid-képes gearem, másrészről elég szar a munkabeosztásom (3 műszak, megszakítás nélküli munkarend) és minden 3. héten változnak a szabad napjaim, szóval sajnos egyáltalán nem vagyok kiszámítható ilyen téren.
Ezért gondoltam, hogy Raid Finderrel mennék, amikor van 3-4 óra szabadidőm.
Ez mennyire életképes?
-
freezer922
aktív tag
válasz
DrGonzo22 #67351 üzenetére
Ha raidről van szó, gondolom akkor az nem csak akkor csinálható, ugye?
Mert ugyan annyi szabad időm persze van, de elképzelhető, hogy pont azokon a napokon délután dolgozom így csak éjfél után érnék rá de akkor reggeligTervezem megvenni az alapjátékot és a legutóbbi kieget. Amúgy max. beállítással játszom, egyedül az AA-t nem húzom ki, az valahogy megfogja az amúgy nem túl fiatal (hd7850) vidikarim, anélkül viszont minden jó. Viszont azt gondoltam, hogy a kezdő terület nem lesz sokkal jobb, csak a későbbit remélem, hogy jobb lesz
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #67325 üzenetére
Te egy kissé el vagy tévedve, ha azt hiszed, most nehezebb a játék, mint vanillában volt. Azt elfogadom, hogy a mythic raid nehezebb, de az csak kis szelete a wownak, a maradék content faék egyszerű, minden gyorsan elérhető és igazán meg se kell érte küzdeni.
Vanillában nem voltak faceroll dungeonök, nem léptél óránként szintet, nem voltál normal raid gearben két délután alatt, nem kaptál ingyen trade skill alapanyagokat garrisonból, goldot pláne nem, de még a raid is nehezebb volt olyan szempontból, hogy 40 főre kellett rostert optimalizálni, nem 20-ra. A sok gomb pedig nem egyenlő azzal, hogy valami nehéz is.
-
thomeef
őstag
válasz
DrGonzo22 #67171 üzenetére
Ez a baj, hogy szerintük nem kell többé pvp gear és pve gear. Csak simán gear lesz, amit vagy pvp-vel vagy pve-vel szedsz ki. Nyilván egy normál raidet könnyebb letolni a gearért mint hogy kiszedj 1700-as ratinget, és meg is tartsd. De akar a rossebb raidelni.
(#67172) Viktor77 Írtam hogy 1700-1800 aréna és rbg rating a szintem, ami nem magas, de nem is átlagos, mégis lósza*t sem fog érni Legionban.
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #67159 üzenetére
ennyire kevés előfizető maradt, hogy lement a mythic raidelők száma, és a jobb pvp-seket akarják így becsábítani?
Nem valószínű, tényleg jó pvp-s nagyon kevés van, eu-ban alig pár ezer játékos van 2k felett, amcsiban még annyi se. Plusz 3-4000 játékos a pve-ben nem éreztetné hatását.
De pvp-sek összességében is nagyon kevesen vannak, feltételezve, hogy van 4.5 millió előfizető, abból kb. 100-150.000 fő vesz részt rated pvp-ben. Kevesebb, mint az előfizetők 0.5%-a. Ezzel szemben conquestből (egy délután ashranban hetente) jelenleg 710-es geart tudsz szerezni, ami jobb, mint az lfr vagy normál raid gear. Igaz, hogy viszonylag lassú a gearelődés, de kiszámítható, a 700-as gear meg egy délután kiseggelhető, ami szintén a normal raid gearrel van pariban (ha lenne reforge, jobb is lenne). Sokkal valószínűbb, hogy ezt akarják kigyomlálni, ne legyen érdemes pvp-t pve gear miatt tolni, de közben átesnek a másik oldalra.A jó megoldás szerintem az lenne, hogy lenne egy köztes ilvl és pvp instában a pvp gear fel, a pve le skálázódna, pve-ben meg fordítva, aktuális pve instanceben a pvp gear le, a pve pedig fel skálázódna. Technikai akadálya nem lenne, mert már most is megoldott mindkettő (timewalking dugneonök).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #67144 üzenetére
"Emlékszem, 2009 nyara, Ulduar ToC váltás után jött el, hogy csak raidekre járok, és minden mást unok."
Nagyjából erre az időszakra tehető az, amikor a Blizz kiírtott minden maradék group contentet a játékból raideket leszámítvaUgye LFR Ulduarral együtt lett bevezetve, ekkor szedték ki az utolsó elite-es területeket és így groupos küldiket, ToC-os dailyk is olyanok voltak, hogy gond nélkül solozhattad őket (ugye a sárkány idézős volt kivétel, de ToC-os gearben már az is solozható volt sok kaszttal).
Szóval szerintem de, ez a Blizz hibája. Azt írod, hogy "Hogy ezt előhozza egy wow-szerű játék, ahhoz az kell, hogy az emberek megint tanácstalanok legyenek a "hogyan"-nal kapcsolatban.", és ebben igazad is van, de emellé kell olyan content is, amit soloban nem tudsz megcsinálni. Hogy legyen bármi értelme szocializálódni és összefogni és agyalni. Mert jelenleg lvl1-től lvl100-ig semmi jó nem származik abból ha valakivel összefogsz. Sőt, csak rosszabb lesz, mert kevesebb mob / felszedni való cucc lesz arányosan. WoD se javult semmit ilyen téren, mert oké hogy már nem zavaró ha ott van valaki, mert a neves mobokat megkapja mindenki ha beleüt, de szükséged továbbra sincs a másikra, mert minden solozható. Meg a rare-ek is...
LFR is ezért probléma: nem az "ingyen epic" a gond, hanem hogy nincs szükség arra, hogy másokkal összefogj azért, hogy letolj egy raidet. Régen nagyon sok, akár 25-ös casual guild volt (mondjuk ezeket már önmagában a Cata kinyírta, de legalább 10-esek maradtak), de ezek szinte kivétel nélkül felbomlottak az LFR-el, mert casualoknak amúgy is kicsit kényelmetlen volt a fix időpont, de tartották, mert így tudtak raidelni, és élvezték. Aztán jött az LFR, kényelmesebb volt saját időpontban menni, aztán 1-2 content után meg abbahagyták, mert hogy ez meg így unalmas.
Igen, annak idején probléma volt, hogy kiüresedett a világ a magasabb szintűek miatt, és ezért nem lehetett groupot találni a groupos questekre, de erre már van megoldás a cross-realm és összekötött realmek képében. Csak sajnos ezek a technológiák későn jöttek már... -
DrGonzo22
őstag
válasz
DrGonzo22 #67143 üzenetére
Ami lemaradt, mert megzavartak. Számomra a wow social/outdoor része wotlk alatt halt meg, és nem azért, mert a Blizz valamit elrontott, hanem azért, mert meguntam. Emlékszem, 2009 nyara, Ulduar ToC váltás után jött el, hogy csak raidekre járok, és minden mást unok. Igen kijön egy kiegészítő, tetszenek a területek, questek is jók, de már nem élvezem igazán, esetleg csak néhány napig, arra pedig végképp semmi igényem, hogy "abban a világban éljek". Valakinek, akinek új a wow / mmorpg évekig jöhet ez az élmény (habár szerintem nem, mert a régi játékosok már olyanok mint én, ráuntak erre az oldalára a wownak, és már nincs elég kellően motivált ember egy nagy community építéséhez). Egy drasztikusan újfajta játék kellene, ami olyan "semmittevésben" tudna lekötni, mint az őswow. Ez ugyanolyan, mint azok a régebbi offline FPS-ek (Vietcong, Line of Sight, Operation Flashpoint...), számomra maga a műfaj fáradt el. Épp ezért nem is várok semmi mást a wowtól, mint technikailag kifogástalan raidezési lehetőséget, lehetőleg elfogadható sztorival (sztem a legion sztorija nagyon ott lesz). A mythic raid leköt, szeretem, de nem mindig van rá lehetőségem, mert nem tudok folyamatosan felszabadítani heti 3-4 estét, így ha fél évre látom előre, hogy mehet, akkor aktiválom az accountom, ha változnak a dolgok, megy az unsub. A pug sajnos nem hozza az elvárt játékélményt, így mostanában, ha van időm/kedvem, akkor HS/HotS, de sokkal inkább irl sportolok, pl. futok 10-15 km-t, ami kb. ugyanúgy kikapcsol; jó lenne, ha a wow-ban is lenne egy élvezhető, a raidezéshez hasonlóan összetett, de instant induló rész, akkor biztos folyamatosan aktív lenne az accountom - talán majd az a kulcsos, mythic 5 fős, bár az 5 főssel kapcsolatban vannak kétségeim, eddig még soha nem sikerült kellőképpen nehézre belőni, illetve sokkal hamarabb monotonná is válik, mint egy raid.
A pugban nagyon vonzó, hogy bármikor indulhat, csak tovább kéne fejleszteni a keresőt, kéne egyéni skill-mérő, ami szerint rangsorolná/automatikusan összerakná az embereket, olyasmi mint a PG csak komolyabb, raid-szerű mechanizmusokkal; ezen felül kéne motiváltság mérő ispl. ha 5 perc után lelépek párszor, akkor hasonló szellemiségűekkel rak össze, ha maradok 2 órát, akkor pedig megjegyzi, hogy én ilyen tryhard típus vagyok, és pont ilyen játékosokat tesz be mellém. Meg valami előzetes felmérő arról, hogy képben van-e az illető az adott fightról, random kérdések, képen jelöld be, hova kell állni, ha a boss x spellt castolja, stb. ez mondjuk legalább HC killel kiváltható lenne. Eleve olyan fightokat írni pug mode-ra, ahol a hibázók könnyen szűrhetőek, egyéni teljesítmény felé tolni a mechanizmust a kooperáció helyett - pont ezért nem hozná a rendes guild raiding élményt 100%-ig (bár amilyen noobok előfordulnak még egy 13/13 mm guildben is...), de legalább hozná a 80%-át, még mindig jobb lenne, mint a mostani vicc rendszer.
Egy igazi társas élményt nyújtó, de egyben érdekes játékhoz sokkal interaktívabb, dinamikusabb "kalandozás" kellene, mert pont ez a nem betanult jelleg volt annyira jó a vanillában. Pl. ott volt az a quest Redridge-ben, ork főnök megölése a várban. Nem volt rendes healer/tank, mert olyan szinten kezdő volt mindenki, hogy nem is tudtunk ezekről a merev szerepekről, és vagy 2-3 órán keresztül próbálkoztunk kézzel-lábban, rengeteg kommunikációval (nem noobozás/anyázás, hanem konstruktív ötletelés, szervezés, mások bevonása, de hasonlóan homály embereké, nem egy olyan valaki keresése, aki egymaga "elintézi" a problémát, hanem sok olyané, aki bevonódik). Hogy ezt előhozza egy wow-szerű játék, ahhoz az kell, hogy az emberek megint tanácstalanok legyenek a "hogyan"-nal kapcsolatban. Egy NE/gnome karakter is azért volt jó elvinni SW-be az első 1-2 alaklommal, mert nem volt világos a hogyan; ma aki ezteket visszasírja, "ne legyen repülés" az bele sem gondol, hogy tudva a hogyan mennyire rémes lenni így vinni az altokat, nem lenne benne semmi jó, az emlékünk a jó kizárólag, arról, amikor ez m,ég megoldandó feladat volt, nem pedig rutin. Ócska sztori, de jön egy bazi erős sárkány, amit valahogy le kéne győzni, de senki nem tudja hogyan, mindegy ha végül 1 ember jön csak rá, a többi 200 is jól ellesz a közös próbálkozás alatt; a lényeg, hogy ne tudja senki előre, hogy mit kell csinálni; olyan játékmechanizmus kell, ami képes folyamatosan fenntartani ezt a tanácstalanságot, mert az előző napi megoldást nem lehet másnap eredménnyel használni, nem lehet külső weblapokról lenézni a "jó kivitelezést". Ha bárki bedob egy ilyen meglehetősen bonyolult játékot, akkor a wow meghal, megmarad magamfajta réteg raidereknek, bár én is biztos játszanám ezt az újabb mmorpg-t is (sőt, főleg azt játszanám).
Épp ezért szerintem a wow-val kapcsolatban felmerülő kritika 99,99%-a műprobléma, régi talent az új ellen, class vs spec, legyenek-e dranei warlockot... nem ez a gond, hanem, amit fent leírtam, annak viszont nem ezek a változtatások az okai, hanem az, hogy az eredeti koncepció elfáradt/meguntuk. Raid only módban a wow sosem volt olyan kiforrott és jó, mint most, csak ez nagyon keveseket érdekel, és igan a vanilla ennél több volt, de "hiba" nem a Blizznél van, hanem mi nem tudjuk már élvezni a játék tingli-tangli részét, mert már nem új. -
laceszgamer
addikt
válasz
DrGonzo22 #67133 üzenetére
Hát meglehet, igazából már én is csak pugolok, nem követem annyira az eseményeket, csak meglepő volt a dolog nagyon. Először azt hittem csak szórakozik, de mikor boss behúzásakor is abban a gearben volt akkor kezdett vicces lenni a helyzet emg mikor láttam, hogy mit tol.
-
echterion
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #65724 üzenetére
Unlockolt transmog item? Ezt nem értem. A héten vettem meg a WoD-ot, a Panda "kivesézését" is csak most kezdtem el (korábban megvettem, de aztán nem töltöttem fel gametime-ot). Van erről valami részletes leírás? Esetleg kellene még tudnom valamiről, ami Cata óta merőben más?
-
válasz
DrGonzo22 #65477 üzenetére
Bakker, te aztan tudsz irni
Soha nem jatszottam mage-el, de igazabol nem spec specifikus a kerdes:
hogy komplexebb fightokra is vigye valaki, ahhoz tényleg csukott szemmel is tudni kell, hogy ez a 3 paraméter hol van éppen, mert hiába a sok addon.. az csak a tanulási fázist segíti, egy valós bossfight alatt nem lehet ezeket nézni
Most probalok minel addon mentesebb eletet folytatni, ezert erdekelne megis hogyan lehet nelkuluk lekovetni mindent(nem viccbol/kotoszkodesbol kerdezem)?
Ami szamolhato nagyjabol, azt meg ertem is, pl mana, bar annak a fogyasztasa is gondolom valtozhat proccoktol fuggoen, de egyeb olyan parameterek, szinten leginkabb proccok, amik randomok, azokat hogy koveted le addonok nelkul?
Ok, hogy blizzes animaciok is jelzik a legtobbet, de fight alatt nehezebb eszrevenni es minden egyeb dolgot figyelembe venni, mint egy jol megirt WeakAuras ikont eszrevenni, ami csomo mindent figyelembe tud venni triggerelesnel.
Meg ha jol emlekszem pl trinketes proccot nem jelez semmi a buff ikonon kivul, azt meg szinten nem tul jol lathato alapbol, de meg atmozgatva is nehez eszrevenni.
Szoval hogy csinalja ezeket egy pro?
Alap rota megy gond nelkul az ok, de a tobbi random faktort, hogy koveted le "csukott szemmel"? -
Louro
őstag
válasz
DrGonzo22 #65477 üzenetére
Bár BC-s időkben törtön lockb*zinak tartottak, mert még leírásokat is gyártottam rotával, Tier settekkel kapcsolatban és rengeteget segítettem nem guild tagoknak is, de esküszöm, meghoztad a kedvem a mage-hez. Pedig pont mindig azért tartottam tőle, hogy elfogy a mannája, míg a lock life tap-pel sose fogy ki.
(BC-s időkben az arcane meg híresen 2 gombosnak volt titulálva.)
-
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #65369 üzenetére
A "most likely" nekem nem konkrét, főleg a blizzardtól.
Ha ennyi idő alatt kimaxolhatók a traitek, akkor ott lesznek még a relicek, illetve a kozmetikai változtatások. Biztosan lesznek olyan kinézetek, amiket nem 1 hét lesz megszerezni.
Viszont ez alapján nem lesz heti limitálás, ami jó. -
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #65366 üzenetére
lehet, hogy az alfában csak az első tier relicjei vannka benne, és a második tierre majd újakat írnak, melyek +30 +40 ilvlt adnak
Ezt veheted biztosra is. Eleve nem jöttek még ki epic relicec, csak kék meg zöldek, tehát még az első tier relicjei sincsenek benne az alphában és a kékek között is már van, ami 25 ilvl-t és 2 rank minor traitet ad. Az epic relicec biztos, hogy jóval többet fognak adni, engem az se lepne meg, ha az utolsó tierben már +100 ilvl-nél járnának.
A zöld relicek +10 ilvlt adnak (alfa érték) és jellemzően gyengébb traitekhez adnak +1 upgrade lehetőséget, míg a kék relicek +20ilvl és jobb trait.
Ez bullshit, az, hogy melyik traithez ad bónuszt a relic nem függ annak a minőségétől.
Magukat a traiteket lehet 1-3 hónap alatt mind megtanulni
Ez így konkrétan nem hangzott el, csak annyi, hogy "It will take months into the expansion to fill it out". Ez lehet 6 vagy 12 hónap is..
Ja és nem lesz catch-up mechanizmus sem, szóval az off-spec fegyverek érezhetően gyengébbek lesznek. -
whitezo88
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #65293 üzenetére
ha már mi volt rég: sose felejtem el mekkora balfaszkodás volt még TBC-ben is, hogy több raidboss bugos volt, vagy optimalizálatlan. Vanillában oké, de ott? Vashjt mikor megölték, bár lehet nem 1st hanem 2nd volt, azonnal respawnolt és nem tudtak lootolni. Az első verziós Magtheridon vagy Gruul is szinte megölhetetlen volt, és csak a legjobbaknak sikerült.
Mondjuk azóta hány olyan raidboss volt ami Vashj komplexitású volt? nem olyan sok. Top guildeknek nem jelentene goldot de a "cata babyknek" nem két perc lenne megtanulni milyen mikor passzolgatni kell azt a szart , közben van a kiteoló ember, a stridert ölő csapat (akiknek időre kell legyűrni mert jön a köv), a trash ölő csapat, és a "useoló" ember(ek). Ha pedig pár halál van, akkor bukik az egész. Régi szép idők
T6-os raideknél már azért sikerült jobban belőni a bossokat. Archimondenál volt ugye még az hogy ha meghalt valaki akkor jó eséllyel ment a wipe. És sok ember volt a régi guildemben aki rendszeresen elhasalt a tűzben, vagy nem tudta useolni a slowfallt.
-
Viktor77
titán
válasz
DrGonzo22 #65239 üzenetére
"nerf lgendaries or unsub..."
Ez konkrétan az ovi kategória.
Menjen, kit érdekel, a Blizzardot biztos nem, ő nem az a réteg aki eltartja a játékot.MOD, tovább olvasva a hsz-eket: egy "kicsit" tényleg túl komolyan veszed ezt az egészet. A játékosok döntő többsége nem néz videókat (semmilyet), nem érdekli, hogy hányadik a wowprogressen. Bátran állíthatom, hogy ez bőven 90%-ot jelent.
Akit érdekel, az a felső 1-5% (példának okáért, én a felső 8%-ba tartozom, de már engem sem érdekel, megnézek egy tax videót YT-on, ennyi, nem Twitch-cselek, nem követek pro playereket (még az Armory sem jó, mert hiába nézek meg valakit, nem tudom hol volt kilogolás elött), akik, mint már írták, egymás hangját erősítik. -
Lirion
addikt
válasz
DrGonzo22 #65242 üzenetére
A keveseket kell kiszolgálni, és nem a tömeget
Hallottál már a pareto elvről? A játékosbázisra vonatkoztatva nem a játékosok 1%-nak kell kedvezni a legendary world droppokkal, hanem annak a 20%-nak, akikből dől a lé. Akik vesznek mindent az in game shopból is és akik nem hc/mythic raidből gearelődnek. Ők azok, akik hosszú ideig aktívak, mert nem tudják 2 hónap alatt bis gearbe öltöztetni a karaktereket, mint a Serenitysek. Őket kell kiszolgálni és nem a progress raidereket...
Azt meg nem gondolhatod komolyan, hogy a blizzard mindent a hangadók és a forumozók véleménye alapján változtat/töröl/tart meg. Többször is írták már a CM-ek, hogy figyelnek, de nem ezek vezérlik a döntéseiket. Elhiszem, hogy volt a 10 év alatt 2-3 olyan eset, amikor összecsengett a kettő, sőt, akár az is lehet, hogy valamit tényleg a játékosok véleménye miatt módosítottak, de tonnányi ellenpéldát lehetne hozni.
-
Arnold2
őstag
válasz
Na ezt már én sem tudom szó nélkül hagyni. Blizznek egyre fontosabb a közösségi média, nyitnak is feléjük rendesen, de hogy pár YT celeb véleménye alapján alakítanák a játékot?
Ettől az elképzeléstől már csak egy lépés, hogy Mike Morhaime egy gyíkember és a WoW egy hatalmas illuminátus összeesküvés.
Ahogy Gertrius fogalmazott, egyáltalán nem biztos, sőt az, hogy ha egy YT celeb leiratkozik, akkor viszi magával a nyáját.
Ha én néznék ilyesmit akkor nem unsubolnék, hanem keresnék magamnak egy másik nekem tetsző csatornát.
Illetve arról sem vagyok meggyőződve, hogy az összes WoW develpoer naprakész az összes beömlő +/- véleménnyel, ami a szociális médiák csövén folyik be. Szerintem a legtöbben, a CM-ek által begyűjtött és jobb esetben cizellál infóhalmazt kapnak meg és összevetik a saját adataikkal, majd döntenek. Vagy nem.
De hogy pár YT-er diktálná az utat? Nekem kicsit erősViszont azt nem lehet felróni a Blizznek, hogy ha valamit elrontottak, azt utólag ne ismernék el. Általában akkor már késő, de oda tudnak állni 5-6-7-8 millió előfizető elé és megmondani, hogy figyu ezt mi másképp gondoltuk még a tervező asztalon, de nem úgy sült el. Tanultunk belőle.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Ezzel kicsit ellentmondásba kerül a Blizzard, mert a class specifikus kérdésekben mindig változtatnak, nem véletlen, hogy annyit változtatnak patchenként az adott classokon.
Mindemellett viszont a content terén hányszor mondták azt, hogy "elkúrtuk, hibás döntés volt" és javították ki az egészet a következő patchel? Valamilyen szinten a legendary cuccok is contentnek számítanak, mert az emberek játszani fognak azzal a céllal, hogy legyen legendary cuccuk.
Utálta az emberek 99.9999%-a a daily questeket, aztán még kaptunk több patchnyi ugyanolyan daily questet, és stb... esete. Nem kell olyan messzire visszanézni.A youtube-os streameres dolgokkal kapcsolatban nem tudok túlzottan sokat nyilatkozni, de abból, hogy egy top 10-es ember akit néz a sok birka unsubol, szerintem nem feltétlen következik az, hogy az összes nézője is unsubolni fog. És biztosan unsubolni fognak azok a streamerek? Végülis ebből nekik jön a pénz. Ha hozzám bekopogna 10 ember az ajtón, és azt mondanák, hogy itt van $$$, csak játsszál ahogy akarsz, mi meg beülünk mögéd egy doboz popcorn-nal, akkor hülye lennék abbahagyni azért, mert -2dps-t tol a karakterem, és így a rank 468. klán kitesz, és csak a rank 492. klánba tudok újra TGF-elni, és folytatni a streamelést, hogy kapjam továbbra is a $$$-t.
Aztán lehet ez másképp működik a gyakorlatban, Én sohasem bírtam felfogni, hogy mi a jó abban, hogy más játékosokat nézzek, ahogy játszanak, retardáltnak tartom az összes "youtube hírességet is", de főleg azokat akik nyálcsorgatva nézik őket, de ez csak az én véleményem. -
warcat
veterán
válasz
DrGonzo22 #65237 üzenetére
Az a baj,hogy rettenetesen szemellenzős vagy.Akikről írsz az egy viszonylag hangos, de parányi kisebbség.
Csepp a tengerben - nem jelentéktelen,de teljesen jogosan mérlegelheti a Blizzard,hogy mennyit vessen a latba náluk a véleményük.Ezt próbáljuk már páran elmondani neked.Könnyű ezt a szem elől téveszteni,mert ezek a fórumok erősen belterjes közösségek,egymás hangját erősítik,de nem a valós keresztmetszete az előfizetőknek.Bár szívem szerint a PVE, és ezen belül a raidek adják a lelkét a wownak, a sima heroic (nemhogy mythic) brf/hfc részvételek alapján sem kérhetjük az önzés bélyege nélkül még azt sem igazából,hogy legyen több raid tier Legion-ben.
Te meg már közben ott tartasz,hogy a world drop legendarykat (amikről azért lássuk be,csak megvillantottak pár kezdetleges tervet egy Alpha verzióból,és amiket Casual József örömmel és bőszen farmolna hónapokon át elégedetten dollárt csengetve a kasszánál) irgum-burgum kapcsolják ki,mert befolyásolni fogja hogy ki lesz egy külsős oldal listáján a 624. helyett a 800.Abszurd, nem tudom érzed-e. Azt talán már elfogadtad,hogy az egyéni lejutásnál nem lesz perdöntő normális guildnél,már haladtunk! -
nonsen5e
veterán
válasz
DrGonzo22 #65239 üzenetére
A kérdés csak az, hogy milyen módon lecsendesíteni.
Mert az a mód, hogy egyszerűen nem fog működni raideken az nonsense.
Válaszolj erre: Mi értelme lenne a legendaryknak, ha nem lehetne őket raiden használni? Hogy a random world mob 1.5 másodperc helyet 1.3 másodperc alatt haljon, így amikor clothot farmolok, óránként 53 stack helyett 54 stack jöjjön össze?Az effektek nerfelése szintén nem lenne megoldás, mert amennyiben egy kicsit is erősebb marad mint a "mezei" epicek, páran már kötelezőnek éreznék a 24 órában való farmolását, ha meg nem lenne erősebb mint az epic, akkor meg ismételten előjön a kérdés, hogy mi értelme?
Meglátjuk mit akar velük kezdeni a Blizzard, de a tapasztalat azt mutatja, hogy amennyiben valamit a fejükbe vettek, akkor nem tágítanak, végig fogják nyomni egy kiegészítőn keresztül ha tetszik, ha nem.
(daily questek, garrison, stb...) -
nonsen5e
veterán
válasz
DrGonzo22 #65236 üzenetére
Ha ez így is lenne, még akkor is ott tartunk, hogy a játékosok kicsi de annál hangosabb töredéke miatt változtatnak meg egy olyan dolgot, amivel a maradék 98%-nak semmi baja sincs. Mert miért is lennne bajuk ezzel, ha nem azok között a játékosok van akik féltik azokban a top klánokban az "állásukat", ahol fightonként cserélik le az embereket, mert az egyik 3-mal nagyobbat sebez mint a másik.
-
warcat
veterán
válasz
DrGonzo22 #65233 üzenetére
Nagyon mellé
Azt próbáltam érzékeltetni,hogy mennyit ér/milyen színvonalú egy ilyen oldal rangsorolása.Saját szerveren belül én látom nagyjából ki merre tart,de ha itt is ekkora trükkök vannak,mi lehet a helyzet ha ezt az egészre kivetítjük...Ez a fajta kivagyiság saját tapasztalatom alapján kb 2009-ben Wotlk után eltűnt,fórumokon sem találkoztam vele igazából,nekem furcsa,nagyon elmerültél benne,de én elhiszem neked,hogy még létezik,mindenesetre nekem nagyon idegen.Lehetséges,hogy a mi szerverünk lett nagyon állóvíz.
-
nonsen5e
veterán
válasz
DrGonzo22 #65232 üzenetére
Egyelőre maradjunk annyiban hogy, az, hogy a top 70k játékos 99.999%-a is ellenezné a Legendaryt, meg az, hogy "ami egyébként csak egy félreértés, mert nem fognak raid-ekben működni" mind-mind csak találgatás, speckuláció, a te (és még bizonyosan jópár, de itt jön az én találgatásom: nem 99.999% embernek a véleménye).
Továbbá a Blizzard bármilyen ellenkező értelmű megszólalása hiányában úgy kell tekinteni a Legendarykra, hogy bárhol fognak működni, kivéve azokon a helyeken, amiket már előzőleg említettek (Battleground, Arena), hogy nem fognak.Mondjuk elég érdekes, hogy erre a Tweetszálra még nem reagáltak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest