-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrszitya
senior tag
válasz
mefistofeles #17505 üzenetére
Aslain nem tudom, saját készítésű vagy más térképet tesz a saját XVM változatába, mindenesetre abban is benne van a lövegirány jelzése. (Nem a telepítős verzióra gondolok, hanem a sima XVM-jére. Gondolom, a telepítősben többféle térkép is lehet).
-
válasz
mefistofeles #17508 üzenetére
Én is kiléptem addig amíg elmentem reggelizni.Visszajöttem és nem tudok belépni.A klántársak ts-en most is fent vannak és játszanak.Pedig már félig kész a med-es küldi
-
Djuree
félisten
válasz
mefistofeles #17505 üzenetére
az xvm minimap modjába bele van építve asszem. azt használom én is.
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #17281 üzenetére
"Azért aki azt mondja, hogy a wotban random vagy véletlen vagy mi a frászkarika van az nem igazán van tisztában a matematikai alapokkal."
Nincs véletlen. Körülbelül 65871574658 dolgot tudok felsorolni ami beleszólhat a végeredménybe.
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17312 üzenetére
Mert zavar az emberi butaság, ez az egyik nagy hibám...
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17304 üzenetére
Nehéz megérteni, hogy én nem akarok megmagyarázni semmit?! Én csak játszani akarom ezt a játékot! Nem akarok hibát keresni a rendszerben, nem akarok semmi mást, csak odaülni a gép elé és kikapcsolódni! Az, hogy ilyen statisztikám van pont annak köszönhető, hogy nem a rendszerben keresem a hibát, hanem rászántam az időt az elején és megtanultam játszani, hiszen ha már órákat töltök valamivel legalább tudjam hogyan működik.
-
rlazol
veterán
válasz
mefistofeles #17302 üzenetére
Péntek este a játékosok egy része bulizni megy - na, nem a kockák! Hétvégén délelőtt, kora délután a családos emberek nagy része nem WOTozik, Hétköznap délelőtt az iskolások és a normál munkarend szerint dolgozók hiányoznak a harcmezőkről. Aki tegnap 10-essel ment, ma elkezd egy új vonalat és 1-2-3as tankokkal nyomul. valaki abbahagyja, valaki el/újra kezdi. Soroljam?
Ráadásul te is frusztráltabban vagy lazábban játszol épp - ez is sokat befolyásol.
Egyes időszakokban más-más a játékos állomány, de még az egyes játékosok teljesítőképessége is(tisztelet a kivételnek) és emiatt érzed azt, h néha jobban megy, máskor rosszabbul.Ez nem véletlen, mert alapvetően van benne egyfajta rendszer a fentiek szerint. De nem is befolyásolható, épp a fentiek miatt.
KaLeun - a rádióhibvánál azt mondja: "Antenna is damaged/hit" mi köze ennek a motorhoz?
-
rlazol
veterán
válasz
mefistofeles #17302 üzenetére
NEM..
Kreditszámítás szempontjából valóban, hiszen nem kapja meg egyik fél se a győzelmi prémiumot, de statisztikai szempontból a döntetlen külön kategória, nézd meg a WN8 vagy épp az ER-et, a 49%-ot tekinti átlagnak, pont az 1% döntetlen miatt.
egyszerű bizonyítás:
nézd meg a WOT player profilokat, pl ezt.
Lejátszott csaták száma: 41636
Győzelem: 25888 (62.17%)
Vereség: 14995 (36.01%)Gy+V= 40833 (98.18%)
valami hiányzik, nem? -
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17300 üzenetére
Minden véletlenszerű, ez a véleményem. Leírtam számtalanszor.
-
rlazol
veterán
válasz
mefistofeles #17295 üzenetére
lehet döntetlen is...
én nem látom, h kinek lenne érdeke azzal foglalkozni, h az épp sorban álló játékosok között a csapatösszeállítással és a csatatér meghatározással befolyásolni próbálja a csata kimenetelét.
Kinek jó ez és miért?
Talán a prémium - tehát vásárolt - gépek gyakrabban nyernek? ugyan.
Ez összeesküvés elmélet, semmi több.Példa:
Nálunk bizonyos gyakorlati vizsgán elvileg simán lenne lehetőségem befolyásolni, sok esetben meghatározni, hogy melyik hallgató melyik tételt kapja. A hallgatók meg vannak róla győződva, h "egyesek" (pl.: a szép lányok) jobb míg mások rosszabb tételeket kapnak. És akármit csinálok, ők ezt fogják látni. Az igazság viszont az, hogy bár kétségtelenül vannak a szívemhez közelebb állók és olyanok, akiket nem szívesen tekintenék kollégának, GŐZÖM SINCS, hogy kinek mi a jó tétel. Lehet, h amit én annak gondolok, és odaadom a kedvenc stréberemnek, pont kimaradt az illetőnek, az az egyetlen szűz tétele. Vagy fordítva, meg akarok szívatni valakit, aki esetleg épp azt nézte át az utolsó pillanatban. Hiába van egy elvi lehetőségem, az alanyok egyéni varienciája miatt még ilyen fix körülmények között se nyúlok bele, mindenki azt kapja, amivel épp sorra kerül, és meglátjuk, mit hoz ki belőle.WOTra vetítve: lehet, h ki akar baszni velem a Pantherral és berak egy 9es csatába, de pl én kifejezetten szeretem, mert akkor el tudok bújni sniperkedni, mivel a gyenge pontokat tudom, és senki se baszogat, h miért nem megyek előre. És lehet, h kedvezni akar másnak, szintén Párduccal és berakja Malinovka-ra, csak az illető utálja és nem ismeri azt a pályát.
Összegzés:
Összesen néhány száz, max 1-2ezer játékos áll sorba egyszerre, de nem rakhat be mindenkit mindenkivel (tier) és artyból se rakhat be akármennyit, a tankarányra, erőre is figyelnie kell vmennyire. Egy csomóan letiltottak bizonyos csatatípusokat. És mondjuk max 20-30 mpen belül el akarja indítani a csatát, különben hőbörög a user (1 perc körül már mindenképp). Most komolyan szerinted akkor még lábon lövi magát azzal, hogy na a JÓZSI mellé dafke gyenge statos játékost teszek, mert fél éve nem költött pénzt? -
Stigma.HC
senior tag
válasz
mefistofeles #17294 üzenetére
Igen, minden bizonnyal szerencsés
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17297 üzenetére
Ha egy csatának számodra csak kettő kimenetele lehet, akkor nincs is értelme folytatni.
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17295 üzenetére
Ez most komoly? No látod, így már tényleg nincs is értelme tovább beszélni a randomról.
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17292 üzenetére
Nem csak győztes és vesztes van...
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
mefistofeles #17284 üzenetére
Nem volt még 8-10 bukóm zsinórban. Legalábbis az utolsó 10.000 csatámban biztos nem. Nem véletlenül.
-
rlazol
veterán
válasz
hullámhegyek és völgyek mindig is vannak.
én azt érzem, h néha olyanokat pattintok, h nem értem és örülök, máskor meg semmit nem tudok eltalálni/átütni. A negatív dolgok, amin egy csata/érem/kill múlt erősebben megmaradnak, mint az, h rád lőttek és el se találtak. Szerintem összességében kiegyenlítik egymást, de kétségtelenül nem egyenletes a megoszlás. Ezért dobom fel az érmét 100x és nem 10x.lehet kövezni.
-
törölt tag
válasz
Konkrétan nem értem miről beszélsz.
Ha egy szar játékos beül a sarokba és nem csinál semmit, a jó játékosok meg lehozzák a csatát, annak nincs köze a random faktorhoz.
A random faktornak akkor van köze a dologhoz, ha minden csatában nagyjából ugyan azt a teljesítményt nyújtod (már pedig ugyan azt fogod), de egyikben még a szikla mögött is eltalálod az ellenséget, a másikban meg az ELC seggéről is lepattanik a JagdPzE-100.... -
diegho
nagyúr
válasz
Ez az, hogy próbáld ki egy 10 oldalú kockával - mert legalább ekkora kimeneti szórás van - ugyanezt. Legyen 1-5 az hogy bukta, 6-10, hogy nyersz. Amúgy továbbra is azt állítom, hogy nem véletlenül van az, hogy a jó játékosok nem nyihognak ilyenek miatt.
-
törölt tag
válasz
Mi köze a matematikai alapoknak a wotban levő randomhoz?
-
diegho
nagyúr
válasz
Aki az ellenkezőjét állítja pedig nem ismeri a valószínűségszámítás alapjait.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #17270 üzenetére
Ahogy néztem, francia klánok.. Ismered a "franciák győztes háborúi" google poént?
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17259 üzenetére
szerencsére nincsenek rajongóim, csak utálóim
-
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17079 üzenetére
Hat a kek kor kisse zavaro, foleg amikor kupolat kell lojek, de remelem megszokom.Koszi
-
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17067 üzenetére
Hat egy kicsit zavaro elsore a sok csilivili szin, de latom magatol toronyra, meg ilyen helyekre ugrik (ez nem tilos vajon?), csak a ruszki tankok (IS6 amivel most penzt gyujtok) tuti nem oda fognak loni 3-400 meterrol
De koszonom, probalom megszokni, es az FPS-t tenyleg nem bantja, legalabbis nalam, olyan 30-33 korul van. -
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17075 üzenetére
Azt kapja, amit beír. Ha neki .com kell, mert az írta, akkor az amerikait kapja, ha .eu-t ír, akkor ez európait.
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #17073 üzenetére
Nincs. Oda regisztráljon, ahová tartozik.
-
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17065 üzenetére
Ehhez a celzohoz adnal egy hivatkozast akkor ?
Es kellene magyar hang is, nem tudom a jelen valtozattal melyik jo...UI : es mirol csinaljak mentest, ha nem jo, vagy nem szeretem, az alapjatekbeli visszaallitashoz ?
-
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17048 üzenetére
Hat az, az biztos, igy ha el vagy a csata heveben, es nincs idod kukkolni allandoan a terkepet, akkor is van fogalmad hogy kb merre lehet az ellenseg, nem kell rajt tord a kis fejecskedet
(ez amolyan csalas fele, de vegulis a keszitok is betehetnek, mert vegulis miert ne lehetne legi felderites ?, Fiery Salient-en csak ugy repkednek a repulok ha jol emlekszem)
Lehet egy jobb celzo nekem is elkelne, de unok utannajarni, meg lehet hogy levinne az FPS-t, igy nem is vagyom utanna oly nagyon, XVM pedig nem kell, mert jobb ha nem latom a szineket
Nem kell ahhoz szin, hogy lassam, ha valaki nagyon kezdo, pl az elobb emlitett Fiery Salient palyan elindult egy KV3 kozepre a dombokhoz ahol a felderitok szoktak kergetozni.Az elejen gondoltam hogy irok neki, hogy ne menjen oda, de gondoltam lam igazam lesz-e, es igazam lett, kb 1-2 perc mulva kilottek, mert egy szar latotavu es lomha jargany nincs mit ott keressen 8as csataban.Halonnen : meg kezdo koromban szereztem 3 Halonnent a T-82 amcsi pancelvadasszal (epp a tegnapelott vettem vissza, mondjuk a legenysege a Pershingben csucsul mar reg), a egyiket Lakevillen,masikat - fene tudja mi a neve a palyanak, feszt elfelejtem, a 3ikra pedig nem emlekszem.
-
Magany
tag
válasz
mefistofeles #17048 üzenetére
Üdv, ha találsz TAIPANRA zoom módot megosztod velem? Én is szeretem azt a célzó módot, alapból sok hasznos dolgot ki ír. De zoomot nem találtam ami működne vele
-
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17043 üzenetére
Hat a kis terkep az hasznos tud lenni, marmint az, amelyik bejeloli a felderitett ellenseg utolso helyzetet, ez tenyleg ad elonyt.
A jobb celzo pedig nem er semmit, ha a lovedek lepottyan a becelzott tank elott, vagy vigan elmegy felette, ezt az asszem BL-10-esnel az ISU 152-es lovegevel tapasztalom a legtobbet, igy visszavaltok kulso nezetre celzo modbol ha loni akarok altalaban. (az elejen mar volt JadgPantherem, de meg nem tudtam a belso celzo nezetrol, es akkor is kulso nezetbol lovoldoztem)
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #17043 üzenetére
A célzó modokból már csak a zoom modokat használom, maga a crosshair az gyári.
Az előző patchben eléggé letisztultan használtam a játékot, mondjuk most meg kipróbáltam ezt az aslain installeres dolgot, és nagyjából bepipáltam mindent amire kíváncsi voltam. Úgyhogy most olyan szinten zsúfolt lett a GUI-m, mint Patriké... -
Antonius1978
addikt
válasz
mefistofeles #17012 üzenetére
Pl en, 3 evet...egyszer tettem fel valamit amit Emre adott, de lassitotta a gepet, igy leszedtem.
Utanna csak magyar hangot tettem, az ujabb patch ota az sincs. -
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Lassan egy eve csak modok nelkul, kerdezz batran.
-
xenom0rph
őstag
válasz
perpill van
-
Bad Pritt
félisten
válasz
mefistofeles #16758 üzenetére
Naálm pont, hogy sokat javult 9.2-ben a kapcsolat, a szokásos 50-60 helyett végre a normálisnak mondható 30-40 a pingem. Vannak néha idegrángások, az nem tudom, miért van, de ez nem kapcsolati hiba, mert csak az én tankom bolondul meg, midnen más normális.
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16742 üzenetére
Nagyon valószínű, mert ha a lövés időpontja van alapul véve akkor ahhoz az időpontoz képest hogy döntik el hogy egyáltalán sebezni fog-e? Illetve pl arty-nál a lövedék repülési idejével is kalkulálni kellene valamit.
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16740 üzenetére
vagy amelyik előbb talál, célfotó a wg-től?
így egyszerűbb
-
AMD Power
titán
válasz
mefistofeles #16682 üzenetére
Az előző lagolt mint az állat. Ez most szinte megszűnt illetve nagyon ritkán van.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #16682 üzenetére
De lettek megint. Ha valakit felspotolnak az elején, azonnal akad. Amúgy tényleg gyorsabb lett, nekem most fejlesztett garfon megvan a 40-50, a 9.1-en alapon kellett játszanom.
Viszont a spot rendszer szarabb, mint valaha. Ide is, oda is, vicc, amit művel. -
AMD Power
titán
válasz
mefistofeles #16660 üzenetére
Nekem is! Már csak a sebesség javulás miatt is.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #16544 üzenetére
Én a stug után eladtam, akkora csalódás volt. Aztán pár hónapja visszavettem, összebarátkoztunk, kicsit meg is szerettem. Az túlzás, hogy fájó szívvel adtam el, de már nem tartom olyan rossznak. A JP persze sokkal jobb, de azért a JPzIV sem használhatatlan. Szúnyogcsípés persze, amit lő, de sokat lehet vele csipkedni.
Persze, egy TD-nél jobb a ritkán nagyot odapörkölő (már csak az álca miatt is). Meg pont tegnap jött egy velem szembe, SU-152-ben ültem. Pofán lőttem, az a kevés hp-ja, ami megmaradt, leégett róla -
Flayer
senior tag
válasz
mefistofeles #16542 üzenetére
Nekem megvan a jp,jp2,jagtiger is!
Stug 3 most is ott van a garázsban viszont jagpz 4 amint. lehetett megszabadultam! -
mcwolf79
veterán
válasz
mefistofeles #16542 üzenetére
Én rühellem
Valahogy nekem TD-nél nem bejövős a sok "kicsit" sebző lövés. TD-nél én azt szeretem, mikor egyet durrantok,de azt megérzi az ellenfél (kivétel WTE100).
Várom már a JPanther-t, csak az a baj, hogy ezzel a gyökér TD-vel a duplázókat sincs kedvem letolni. -
nemeth989
senior tag
válasz
mefistofeles #16500 üzenetére
Pontosan, hogy most van-e azt nem tudom, de ha jól rémlik a wg befog vezetni egy rendszert, ami figyeli az ilyet, a csata vége előtti kilépést, és xp megvonását fog hozni, meg talán kredit büntetést. Mert ugye vannak olyan playerek, akik előszeretettel használják ezt a módszert, mikor a vég elkerülhetetlen számukra.
-
törölt tag
válasz
Egyszer volverinenal sand riveren 5 killel és 1500 körüli sebzéssel kiléptem, mert már az utolsó ellent hajszolta a csapat.
120 xp-t kaptam prémmel. -
scyllarus
veterán
válasz
Van. Pontosan nem tudom, mert nem csinálok ilyet, de úgy tudom, levonnak rendesen.
-
csapee
őstag
válasz
mefistofeles #16495 üzenetére
Most olvasom, jajj de rossz lesz a Panthernek.
Olyan hosszú csöve van, mindenhonnan ki fog lógni.
De ez mennyi ideig érvényes?
- A fokozott álca együtthatója el lesz távolítva a megállást követő és az álló helyzetből tüzelő tankoknál.Amúgy még egy kis buff a campereknek, sztem.
- Ahogy nemeth989 is mondja minimapon mindent kirak, ellenben a játékban minden irányban 565m-rig fog kirajzolni minden spotolt tankot.
-
nemeth989
senior tag
válasz
mefistofeles #16495 üzenetére
Szerintem a tereptárgyaktól ez független, ha egy ellenséges tank van egy 565m sugarú körben, akkor látni fogod, természetesen ha te vagy a társaid valamelyike spotolja, most ugye 1000x1000m négyzetben belül látod a csatatéren a tankokat. Ezen kívül is látod, de ugye nem fizikailag, csak ugye a mapon. Amit az xvm map módja is mutat, az a külső négyzet, fog körré változni, ha jól tudom.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mefistofeles #16392 üzenetére
Ha élvezettel játssza a játékot, akkor feltétlenül, hisz erre találták ki.
-
törölt tag
válasz
Ma láttam egy muksót T32-vel
34K csata 46%-os wr 270-es WN8.
Kitartó. -
válasz
200 alatti a statja
- Nekem csak 1 accountom van, egy stattal, de az csatánként változik!
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16363 üzenetére
"Nos ha nem legalább szakaszban játszol akkor erre roppant kevés esélyed van"
Nálam ez nem volt törvényszerű, volt amikor szakaszban jöttek a jobb eredmények, de volt amikor sorozatos bukás volt a szakasz is."Tudod mennyi a mai win rátám? 16,6%!"
Ilyenkor töröltem a játékot és próbáltam magyarázatot találni mert nem értettem mi van.és meg lehet találni az okát.
szerk: valami ilyesmi ahogy bullseye írja. csak azt se tudom mi az a 215B 183.
-
bullseye
addikt
válasz
mefistofeles #16363 üzenetére
Szerintem arra érti, hogy pl. amikor négyen álltok a sarkon, ami mögött egy 215B 183 van, akkor hátramaradni, és reménykedni, hogy meglőheted növelheti a WN8-t, de addig kilő esetleg még 2-3 tankot. Ha meg bemész elé, és kilöveted magad, akkor meg a többiek szétszedhetik az újratöltés alatt, és biztosabban nyertek, de nem tudsz tovább sebezni.
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16358 üzenetére
"ha te ekkora király vagy"
ez nem igaz."a te teljesítményed egyáltalán nem számít abban a mindenáron győzelemben? Akkor végül is a többiektől várod el, hogy lehozzák a meccset?"
Nemnemnem.Nyilván az is célom, hogy sokat sebezzek és sokáig életben maradjak. A hangsúly azon van, hogy közösen nyerni az mm által adott társakkal. Lehet az a magyarázat, hogy több tankot ismerek mint régebben és emiatt jobban tudhatom mint régebben hogy kit rohanhatok le, kitől kell elszaladni, melyik társ mögé bújhatok ha baj van stb stb.
"milyen a győzelmi arányod?"
Már ostromlom az ötvenegyetDe ha így haladok akkor egyre gyorsabb lehet százalék növekedése. Ez most a cél.
szerk: van olyan hogy feltolom a heygre a nálam lassabb tankokat hogy legyen segítségem
ritkán van hogy ellenkeznek, sokszor megköszönik. ez még eszembe jutott.
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16356 üzenetére
"hadd bosszankodjak már"
Nyugodtan! Majd megnyugszol. Én olyankor uninstallálni szoktam.
Azóta egy szemléletváltáson estem keresztül..lol..és rájöttem, hogy minden csatában csak és kizárólag a győzelem jöhet szóba, az én teljesítményem másodlagos. Az lett számomra fontos, hogy sikerre segítsem a csapatot ahogyan tudom. [link] És tök jó mert ma is legalább két meccsen megköszönték a segítséget.
-
Magany
tag
válasz
mefistofeles #16353 üzenetére
Közben utána olvastam, csak tippen van.bullseye úr észjárása szerint Diegho jól elküldött volna a fenébe ha ilyen dolgokkal sem bodogulok. Aztán addig sem zavarom a levegőt a játékban amíg nem tudok be lépni
Amugy az onnan ki vett parancsikonnal nem indul el.
-
dfsz34
őstag
válasz
mefistofeles #16337 üzenetére
Egyet tudok veled érteni, de az biztos, hogy itt nem fogod ezt megoldani.Ahogy látod a legtöbb ember még arra sem méltatja a gondolatod, hogy megfontolja, csak jó van az úgy, jáccá vele így, minek rinyálsz, kb ez a gondolkodás. Pedig minden dolgot a világon a gondolkodás visz előre, hogyan lehetne valamit jobban csinálni, de ez ugye bonyolult, nem eccerű, sokan nem szeretik.
A wg is lusta sok tekintetben, mert tényleg lennének egyszerű módszerek, hogy az mm jobban kiegyenlítse az esélyeket, de kb azt csinálja, hogy majd a szent RNG mindent megold. Azt hiszem, van lehetőség ötletek elküldésére valahogy, ha valaki már tett ilyent, meg tudja mondani. Talán megfogadnák.
Egyébként tényleg hatalmas élmény az olyan csata, mint a mostani, 30% WR mellett, belerohan a lövésembe egy hellcat, aki utána kilövi bosszúból a motoromat, leszedi a láncomat, kitéve engem az ellenséges tűznek. Megvártam, hogy megint legyen ellenség a lővonalban és belevágtam egyet, most már direkt. Le kellett vadásznom, mert én voltam a célpontja. Az ostobája nem figyelt rá, hogy legyen ellenség a tűzvonalában amikor rám tüzelt és annyiszor lőtt belém megint, hogy bekékült és én meg kiszedtem. Az ellenfélnél 3 ! játékos ölt saját csapattársat, nálunk még egy másik tank, csak ebben az egy csatában 5 TK volt, 3 bekékült játékos. Óriási élmény az ilyen csata és persze mi elbuktuk, ahogyan kell.
-
bullseye
addikt
válasz
mefistofeles #16337 üzenetére
Ha emre nyom le, akkor érdemes azt nézni, hogyan csinálta.
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16335 üzenetére
Ha már focis példát hoztál, a labdarúgásban is sokszor előfordul, hogy jobb csapat ellen kell helytállni. A ma esti vb döntőn sem fogják megbeszélni hogyan osszák el igazságosan a technikásabb játékosokat.
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16332 üzenetére
Nekem mindegy kiket dob az MM, a lényeg az hogy győzelem (!!!) legyen a csata vége. Győzni mindenki szeret.
Piros-narancssárga csapatokkal is le lehet verni ha esetleg jobbakkal kerülnek szembe. Ennyi kihívás legyen már egy-egy csatába, nem kell ide skilles MM.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #16277 üzenetére
Súlyosan félreértettél. NEM a jó játékosoknál csökkenne a játékélmény, ugyanis ők tudnak játszani, mindegy, ki az ellenfél. Pont a gyengébb játékosoknak jutna kevesebb.
A várakozási idő meg mindenképp megnőne, ehhez nem kell érts a programozáshoz, elég, ha annyit megértesz: ha + 1 feltétel van, mindenképp idő arra is szűrni, mindegy, mi a feltétel -
sith7
félisten
válasz
mefistofeles #16326 üzenetére
igaz
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16313 üzenetére
-
unravel
őstag
válasz
mefistofeles #16313 üzenetére
Jobbegérgomb a "Download replay" -re --> Cél mentése (vagy ilyesmit keress)
Letölti a .wotreplay fájlt. Ha társítva van az ilyen fájl a telepített wothoz akkor duplakattintással el kell indulnia. -
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16311 üzenetére
Igen, csak olyan géppel lehet megnézni amin telepítve van a wot.
Amíg nem csak ez az egy oldal létezett addig én is töltöttem fel máshova is replay fájlokat. -
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16309 üzenetére
A megnyitásra kell kattintani, úgy hogy a wot.exe legyen programként kijelölve. És a kliens nem futhat közben.
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #16295 üzenetére
Mivel kezded belekeverni azt, hogy ki mennyi pénzt tolt bele a játékba, valamint a hsz.-ed vége egyre inkább a lilák beteges utálata felé terelődik, szerintem le lehet zárni a témát.
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16292 üzenetére
De hát bárkiből lehet jó-jobb játékos, a fejlődés lehetősége ott van akár akár így akár úgy nézzük.
Tőlem épp tegnap kérdezték TS-en, hogy hogy a fenébe van 2000 feletti wn8-as értékem amikor az átlag győzelmi arányom csak 55%. Ez a folyamatosan jobb klánokban teljesítőknél minimum 56-58% ennyi sebzésre és wn8 értékre. Azt tudtam válaszolni hogy randomban kb ennyit tudtam hozni, mert egyedül a csatát nem mindig lehet megfordítani, de sebezni lehet.
A játékot én is eltartom, mert 1-2 időszakot kivéve prémium fiókkal játszok, és azért mert szeretek wotozni, nem pedig mások miatt. Ez nem is tudom hogy jutott eszedbe.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mefistofeles #16290 üzenetére
Milyen "elzárás"?
Természetesen egy unicum nem csak unicummal játszhatna, kb. a piros, narancs, esetleg sárga gárda lenne tőlük "elzárva"
Ilyen elzárás. Vagyis stat alapú.
A T10-es tankhoz meg nem kell jó stat, csak idő. Találkoztunk már nem egy 100 alatti WN8-al bíró pléyerrel T10-es csatában. Közös ismérvük, hogy 10k feletti csataszámuk van. 40%-os WR-el és 40-es WN8-al is össze lehet szedni az XP-t, lehet, hogy 20k csata alatt, de össze lehet, segítenek a jobbnál jobb botprogramok. Az újabb botokat -YT-on videó is van róla- gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni egy rosszabb játékostól, mert míg a rossz játékos betámasztja az első bokrot amit meglát, addig a bot mozog, lő, sebez, még öl is, ha valamit befog az autoaim. Két dolgot nem tud: Spot-olni, és lehozni egy meccset.
Így buktunk pár here egy egész jó kört. T6 top tier-be egyedül maradt a bot KV1S-ünk az FV304 ellen. Szerencsétlen FV 26HP-val hozta le a mecset a bot ellen játszi könnyedséggel...
Nem veled van a baj, hanem hogy 10000* kivesézett meddő témákkal dobálózol. Volt a probléma az eltűnő golyókkal. Mi volt a WG első válasza: Olyan márpedig nincs... Aztán két patch-el később beficcent a note-ba, hogy "Eltűnő golyók javítva". Ráérhetnek, ha olyasmit javítanak, ami nincs, nem igaz?
De ez csak a hozzáállás. A baj létezik, a megoldás létezik, még ha nem is az, amit írtál, balanszolni lehetne, csak nagyon növelné az MM terhelését. Gyak minden játékos tankjához tartozó balansz-értéket meg kéne szorozni a játékos értékelésével és az így kapott szám alapján egyensúlyozni a csapatokat.
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #16288 üzenetére
Azért, mert tényleg akkora probléma lenne a várakozási idő növelése.
Nemrég volt az az MM bug, hogy folyamatosan halmozta a tier 8 tankokat a várakozóban, ezért nekik volt, hogy 1 percnél többet kellett várniuk a csatába kerüléshez. Akkora sírás volt belőle a fórumokon, és jogosan, mert az ember játszani ül le, és nem a várakozóban csücsülni. És az csak kicsivel kevesebb, mint 1 perc volt... -
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16288 üzenetére
Akkor másképp mondom.
Engem baromian nem érdekel a sem stat alapú MM sem a jelenlegi. Olyan amilyen, nem rágódok rajta játszok és kész.
De neked meg azt kellene felfognod, bármennyiszer is dobod fel a témát hogy a stat alapú MM soha nem lesz megvalósítva. Ennyiből Sauron szeméről is folyhatna itt szakmai vita, és amíg ezt nem érted meg addig mindig rugózni fogunk rajta.
(#16287) TESCO-Zsömle
Jégcsákány polónium, orosz megoldás, Vologya fát vág, hullik a forgács.
(#16290) mefistofeles
Én azt szeretném, ha a játékos addig nem vehetné meg a következő tier tankját amíg a saját hp-ját a már kifejlesztettel átlagban nem tudja lesebezni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mefistofeles #16272 üzenetére
Már ki lett vesézve, hogy az elzárás nem vezet sehova, mert az átlagos sárga játékosok "alul" túl jók lennének, "felül" meg túl rosszak. Folyton oda-vissza dobálgatná őket a rendszer ahogy a statisztikák ingadoznak.
Balanszolni kéne, hogy 10 zöldre ne 10 piros jusson és kész. Lehet a csapatokban vérvöröstől hupililáig bármi, de legyen egyensúlyban a két csapat és kezeljék a játékosokat együtt a tankjukkal, mert az se megoldás, hogy betesz egy 50%-os tier 8-10 csatába, ahol nálunk a 8-asok kékek-zöldek, az ellenfélnél meg a 10-esek...
Mindazonáltal láttam már csapatot 75%-os csatát bukni, mikor a statisztikájukra büszke játékosok úgy hullottak el mint a legvörösebb siemka, aztán tolták a noobrage-es a chat-be, hogy mennyire retardált a csapat amiért ő egyedül rushol 5 TD-re a nyílt mezőn... Ez is meg lett beszélve, van amikor a kék játékos sem kék, csak ki akarja ereszteni a gőzt. És sokaknak a játék ennyi. Egy lehetőség a gőz kieresztésére. Nincs tétje, semmit nem lát benne, amiért komolyan kéne venni.
sz:@ emre: Ugye ment a sírás pár patch-el ezelőtt, hogy ha a várólistában van 1200db Tier6-os, 500db Tier7-es, 600db Tier8-as, 120db Tier9-es és 20db Tier 10-es, akkor miért olyan csatába rak be az MM 8-as tankkal, ahol van 10db Tier10-es és még 10db Tier9-es tank...
Megoldás? Elvették a lobbiból a várakozók Tier alapú megjelenítését...
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16276 üzenetére
"Tehát akkor mi értelme is pro gamer mellé rakni?"
Nincs értelme, így egyszerűbb, és ezen nem is fognak változtatni. Ha tehetnék az xvm-et is megszüntetnék.
Szóval az egész vita sajnos teljesen értelmetlen.A többire nem reagálok, mert a mi lenne ha nem a szakterületem.
Ha kíváncsi vagy hogy kezdtem itt a lehetőség, de gondolom csak felvetés volt. Sok mindenre nem emlékszek, de arra igen hogy egyszer kérdeztem hogy a 50% körüli avg win jó-e?Most meg úgy tanulok, hogy figyelem mit csinál a másik. Replay-t csak akkor nézek ha konkrét dolog érdekel, pl egy tank ami nem áll kézhez, vagy map amit nem szeretek.
mod.: Diegho és személyem két külön kategória a játékon belül. Ő profi, én meg mondjuk jó játékos vagyok.
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #16283 üzenetére
CS:GO. De oda van írva az is, hogy mennyi játékos van fent. 140132.
Az "unicum" srác kapott egy küldit, hogy egy bizonyos ritkán játszott mapon nyerjen, ezért beállította azt, hogy arra a mapra keressen csapatot. Szóval a 140k emberből keresett magának 9 társat, 70 percen keresztül sikertelenül. Na most ez pont olyan, mintha egy Unicum WoT játékos elkezdene új ágat húzni, de ~tier 7.-ig kb. óránként egy meccset tudna lejátszani, mert nem lenne soha elég játékostársa. -
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #16272 üzenetére
-
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16270 üzenetére
0, Láttam ződet is első percben meghalni, és engem is lőttek már ki ennyi idő után
1, Ha a piros benn marad a csatában abból sem fog tanulni, mert képtelen átlátni a rendszert.
2, Nem fog csalódottan távozni, mert fogalma sincs hogy mit kellett volna tennie, tehát szerinte amit csinál az pont úgy jó ahogy van, és a másik hibájából veszít a csapat.
3, Engem a pirosak csak annyiban zavarnak, hogy a játékuk sokkal kiszámíthatatlanabb a többinél, de egyébként mozgó úttorlaszként kezelem őket. Én egy hasonló leosztásnál csak arra figyelek, hogy a saját hp-mat lesebezzem. Sajnos ez egy ilyen játék, nem lehet mindig győzni, de úgy kell játszani mintha erről nem tudnál. De mindig lesz egy erősebb csapat, egy jobb játékos akár stat alapú mm-el akár anélkül.Ha ezt nem tudod elfogadni akkor keress meg egy olyan klánt ahol aktívan foglalkoznak a képzéssel, lehet században, szakaszban tolni a játékot, és három hasonlóan jó képességű játékos már erősen tudja befolyásolni a random csata kimenetelét.
(#16272)
Személyes tapasztalatom alapján a pro-nak nem attól lesz sikerélménye ha hogy pirosokat gázol, hanem a komoly taktikát követelő, skilles játéktól. Elég kevés embertől halottam hogy arra verte volna hogy egy piros afk-ba kitárazott. Ha ezt komolyan így gondolod akkor rosszul vagy bekötve, és csak mentséget keresel a saját bénázásodra a stat alapú mm-el.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #16270 üzenetére
A stat alapú mm felvetne egy csomó problémát:
- jóval hosszabb várakozási idő
- jóval kevesebb sikerélmény (azonos képességűek ellen/velük egy csapatban kevesebb TG/RW/Pool születne) -> csökkenő játékélmény -> itthagynák a játékot páran -> csökkenő bevétel. Tehát a wg SOSEM fogja meglépni.
- hosszabb csaták (nincs 15-2, 2-15)
és ezek csak így hirtelen jutottak eszembe -
emre
veterán
válasz
mefistofeles #16268 üzenetére
Hidd el ilyen mindenkivel előfordul [link] és legalább lehet hibáztatni az egy szem ződ játékost a vereségért.
Ráadásul a stat alapú mm esetében kitől tudnál tanulni? Mondjuk aki 9-10k csata környékén még 1000 eff és 46-48% win körül mocorog az már nem nagyon fog tanulni semmit, meg szerintem nem is akar. Szóval a stat alapú MM csak a felszínen érintené azt a mélyen emberi problémát, hogy mennyire hülye és gondolkozásra képtelen a játékosok jelentős része.Lehet itt még nem említettem, de a játékosok jelentős része szerintem egy kocsmai bunyó szintjén éli meg ezt a játékot. Vagyis leállnak egymással szemben, és adják egymásnak a pofonokat. Amelyik tovább bírja az győz. De az már nem fair ha netán mindeközben oldalba is lövik, mert férfiasan szemtől szemben kell harcolni.....(erre tudok konkrét példát, és még sorolhatnám a hasonló dolgokat)
-
xenom0rph
őstag
válasz
mefistofeles #16253 üzenetére
Nem játsszák vissza, mivel a bann rögtön megtörténik, én pár napja kaptam meg az első 1 órásomat .
-
válasz
mefistofeles #16251 üzenetére
Én tegnap 20 csatát játszottam, abban ötször találtam el baráti tankot, egyszer semmisítettem meg az egyiket. Mind véletlen volt, és nem kékültem be.
-
bullseye
addikt
válasz
mefistofeles #16248 üzenetére
Mostanában abból látszik, ha valakit kiraknak, hogy először bekékül, majd azonnal, vagy tovább 1-2 lövés után mozdulatlan marad.
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #16207 üzenetére
"Gun range: stock: 650 m, top: 990 m"
-
sith7
félisten
válasz
mefistofeles #16177 üzenetére
Vissza az egész ... csak 3 van ...
.....
-
dfsz34
őstag
válasz
mefistofeles #16172 üzenetére
A németeknek 9 csík van összesen, de így is jobb vagy, mint sokan.
A harmadik jel nem egyszerű szerintem. A T49-el még csak két csillagom van és már legalább 100 csatát mentem azóta, kb 3000-3500 wn8 mellett, az átlagsebzést nem tudom, de felment az is legalább 50-60-al közben, de a mutatóm megrekedt 92.22%-on, nem hajlandó megmozdulni és én meg az átlagsebzésemet csak nagyon lassan tudom már növelni tovább, sőt most már volt olyan nap, hogy csökkent, szóval valahol a tudásom határán vagyok, innen már lassú lesz a fejlődés. Megemeltem az arany lőszer adagot 8 darabra, ezt még úgy-ahogy ki tudom vele gazdálkodni (átlagban kb 2e kredit a veszteségem, azt könnyen pótolom az SP-vel) meg vettem 100 darab kólát még az akcióban féláron (na ezt már nehezebb lesz pótolni, ha elfogy, lehet, hogy veszek 1 nap prémet és egész nap tolom az SP-vel), azt felhasználom, de ahogy látható, prémium előfizetés nélkül egy kör kb 12-15e kreditbe kerül, úgyhogy nem egyszerű dolog ez. Kóla meg megemelt arany adag segítségével tudtam még egy kicsit csavarni felfele az átlag sebzésemen, de úgy látszik, hogy ez is kevés lesz, szóval még fejlődni is kell, ami lassú. Nem lesz meg egyhamar a harmadik csillag.
Mondjuk nem rossz dolog ez egyébként, mert akinek megvan mindhárom jelzés, az elmondhatja, hogy tényleg mesteri szinten kezeli az adott tankot, illetve ösztönöz a tanulásra.
Más szóval, szerintem ne várja senki, hogy majd 50-100 csata után megszerzi a csúcs jelzést, hacsak nem überpro játékos.
-
scyllarus
veterán
válasz
Ha 3 csík van, akkor a 65%-nál vagy jobb. A németeknél 3 keskeny csíkot ad egy szintre, tehát 3-6-9 csíkod lesz/lehet.
-
sith7
félisten
válasz
Az már szép
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #16120 üzenetére
És most képzeld el milyen volt, amíg a KV-1 ágyúja volt rajta... Az első Top Gunomat azzal szereztem, csak a nerf után adtam el, a KV-1 kifejlesztése után is sokat játszottam vele.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #16120 üzenetére
Cromwell kötelező darab, bár az már hatos.
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #16041 üzenetére
A WOT-ban hatványozottan érvényes, hogy mindig az a rossz (bunkó, köcsög stb, ahogy jobban tetszik), aki kimondja az igazságot
-
Flayer
senior tag
válasz
mefistofeles #16041 üzenetére
Szia!
Egy pár szót még mondanék és részemről ejtem a témát!
Tényleg csak kíváncsi voltam miért takarod ki a neved!
A másik dolog nick név nyilván nem az életbeli önmagadra értettem hanem csak a játékon belül!De úgy látom te ezt a dolgot kicsit felfújtad!
Ennyit akartam részemről a téma lezárva! -
Flayer
senior tag
válasz
mefistofeles #16015 üzenetére
Szia!
Nem kötekedni akarok csak a tudományos kíváncsiság miatt!
Miért takarod ki a nickneved?
Én is ezt csináltam egy darabig de rájöttem nincs értelme!
Elég aktív tagja vagy a fórumnak nem értem a kitakarás okát!? -
dfsz34
őstag
válasz
mefistofeles #16011 üzenetére
Kitörölted a nevét, de alul a chat-ben meg ott van
Ha rendszeresen ezt nyomja az illető, akkor durva, de néha ki kell engedni a fáradt gőzt.
Ma én is eleresztettem egy ilyen kedves szöveget, annyira ki voltam akadva a kivételesen idióta csapatra. Nem szép, de legalább nem mindenki érti a magyart, bár utána angolul is megköszöntem nekik a "szép" játékot.
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #15992 üzenetére
A T-150 az egyik legjobb tank a játékban, persze fullosan, addig szenvedős, mint a legtöbb stock.
-
válasz
mefistofeles #15992 üzenetére
A T-150 a befutó.
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #15990 üzenetére
Miért gyenge a 107-es csúzli?
-
vJokka
aktív tag
válasz
mefistofeles #15968 üzenetére
A skillek elég érdekesen vannak elosztva. BIA sem aktív, meg a 6. érzék sem. Ha már ennyit tolod vele, nem lenne érdemes legalább olyanokat használni, amik adnak is valami pluszt?
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
mefistofeles #15966 üzenetére
Majdnem ezer csatád van ezzel a kis döggel? Meg a kis némettel? Nem untad még meg?
-
Bingisz
addikt
válasz
mefistofeles #15865 üzenetére
A legénység kap 500 xp-t minden körért, további 500-at minden győzelemért.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mefistofeles #15381 üzenetére
Én tudom a választ. Berakta a Matchmaking a profilodat az állandó kivételek közé és folyamatos vereségre kárhoztat.
-
mrszitya
senior tag
válasz
mefistofeles #15335 üzenetére
Mint írtam, könnyen előfordulhat az alapszabályoktól való (fokozatos - várakozásod idejével is összefüggésben lévő) eltérés, azért hogy ne kelljen órákat várnod a csatába kerülésre. Kérem én is, hogy nézd meg azt a Ph3lanos videót, ami a cikk alján is ott van. Komolyan!
Egyébként nemcsak a kevés játékos okozhat gondot a szervereknek...
@Zsolt_72
Ahogy mondod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest