- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Én a MS és a Google hozzáállása miatt gondolom, hogy ettől már csak egy lépés, hogy akármelyik OS következő verziói ne legyenek telepíthetőek, mert mondjuk úgy írják meg az OS-t, vagy mert nyomást gyakorolnak az Intelre, hogy lehetetlenítse el a Dual OS-es gépeket, és a Z37xx-es Atomokra ne legyen mindkét rendszert egyszerre támogató bootloader/BIOS/firmware (nem tudom melyiket kell módosítani egy ilyen dual OS géphez). Most ha jól értem, akkor az Intel biztosítja az utóbbiakat, de a Google meg a MS hozzáállását tekintve szerintem egyáltalán nem garantált, hogy ez így fog maradni... Utána meg tényleg lesz kici ócó hegesztett butloder/biosz, 10 junkóért...
-
antibes2000
tag
köszönöm a választ.
most próbálok ismerkedni a win tabletekkel, most egy androidos és egy IOS-eset használok, airt és nexust. úgy látom, hogy ezek a 2GB ramos, atomos tabletek a középutat jelentik a 4 GB ramos, Core-M-es vagy "i" procis tabltekhez képest, viszont ezen utóbbiak 200 e ft-nál kezdődnek, amit egy picit soknak tartok.
Én igazából kiegészítő funkciókra használnám a tabletet, tehát nem akarok laptopot kiváltani, egy i7-es laptopot nem is tudnék ezekkel, inkább apróbb office munkák, outlook, böngészés, openvpn, youtube, online filmnézés, ez utóbbi miatt akarok egyébként egy win tabletet, mert sem android sem, ios gép alatt nem működik az adobe flash, és anélkül az online filmnézés nem megy.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek az atomos gépek, 2 GB rammal alkalmasak-e a fenti funkciókra, gyorsan, akadások, lefagyások nélkül működnek-e, van-e érezhető működési különbség egy 4 GB ramos atomos vagy 4 GB ramos core-M-es géphez viszonyitva?
Érdemes-e még 100 ezret rászánni, hogy egy high-end win géped legyen?
Illetve, ha nem érdemes drágább gépet venni, ezen a 100 ezres kategórián belül van-e jobb opció a T100-T200 mellett, hasonló paramérekkel?
köszönöm a válaszodat, -
hito
nagyúr
9.1mm mély, lehet, hogy még belefért a 7mm-es. De inkább 5mm szerintem. Na ha az bedobja a törülközőt, nem könnyű pótolni.
Csak feltűnt a SATA csatolófelület reklámozása. Akkor viszont nem alaplapra heggesztett az SSD. Még az is lehet, hogy mSATA. Sőt, több mint valószínű.
-
Cold5
senior tag
max. 200e-250e Ft.
Pontos procit stb.. nem fogok (tudni) írni. Lenovo X220-am van, ami nem egy mai gép, de folyamatos a munka rajta. Nincs akadás, gondolkozás. Gondolom valami 2-4 magos CPU és 4GB RAM jó lenne a tabletbe...
Mondjuk 10ablak megnyitva böngészőben, háttérben bluetooth zenehallgatás, skype, + 1-2 program a háttérben.
Nem notebook kiváltot keresek, csak szeretem ha gördülékenyen megy a használat.
-
törölt tag
A jelenlegi 7"-os tabok teljes értékű Windows 10-et kapnak.
Szerintem egyébként az új 7"-os tabletek ugyanazt a rendszert futtatják majd mint a telefonok, ARM alapokra építkezve. Reménykedem benne, hogy képesek lesznek telefonos appokat is használni, másképp hatalmas bukta lesz ez a termékvonal.
-
han_lev
senior tag
Igaz, igaz. Mondjuk eddig amit vettem a tiny meg a mini dealrőj jött. No meg a panda.
Köszi a tanácsot, nem ismertem ezt az oldalt.
Ettől független van néha csoportos rendelés, ha ilyen van erre akár, ( még nm tudom mennyire népszerű) jelezzétek privibe.
Lehet hogy offolok, és megnézem a sját topikját, mielőtt elküldenétek melegebb éghajlazra... -
han_lev
senior tag
Köszi, azt hiszem ez az almás designeos tablet számomra a legmegfelelőbb
Most már csak az a kérdés, hogy eszerint az ajánlat szerint ha hármat rendelünk akkor olcsóbb?
Esetleg valaki nem szeretne ilyet rendelni, hátha összegyűlne
persze gondolom az Onda saját oldaláról való rendelésnek megvannak a hátrányai, nem tudom pl hogy kiegészítőket lehet e onnan rendelni (egy kinyithatós bőrtok jó lenne)
De a 217 usd-s ár egész jónak látszik
+ posta + áfa ugye.... ha lesz rá....közbe látom hogy lehet hozzá rendelni..
-
SUPREME7
őstag
Én is hasonló gonddal küzdök mint r3dsnake, csak nekem jelenleg a laptop a plex media szerverem. (i5 2430M + GF 520M) de már elég régóta szeretnék valami HTPC-t szerezni, hogy ne a laptop menjen sokszor egész nap, csak emiatt. Bár ez a windows tablet topik, de mi a véleményed, ez (vagy valami hasonló) megbírkózna egy esetleges nas, torrent és médiaszerver szerepével? (720p többnyire)
-
hito
nagyúr
Erre a HD6000-re gondolsz, ami még egy gépben sem érhető el (legalábbis a notebookcheck szerint)? Hát ja, ez ütősebb...lesz
Egyelőre a HD4000 & HD5000 a legerősebb IGP. De utóbbi tablet fronton csak a Tap 11-ben van. HD 4400 meg alulmarad a 4000-hez képest, ha nyers erőről van szó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy jobb IGP tényleg nagyon hiányzik belőle. Munkára használva legalább 2x gyorsabb a Miix2-m az előző E-450 Brazos procis notimnál (Lenovo e125, SSD-vel, 8GB rammal), de (régi, 3D-s) játékokban pedig csak a fele teljesítményt hozza. Na nem mintha játszanák rajta bármit is, csak kipróbáltam az Unreal Tournamentet.
-
Tim82
félisten
Természetesen valamiféle objektív szempontrendszer alapján kellene meghatározni a bloatware fogalmát, mert a "nekem nem az, neked az"-szempontok nem igazán azok. Vállalati környezetben az említett két utility objektív mércével mérve is hasznos, ráadásul termékvonal-specifikusak, máshol (más termékvonalon) nem fogsz velük találkozni. Félreértés ne essék, nem beléd kötni kívántam azzal, csak jónak láttam árnyalni a történetet.
Abban teljesen egyetértünk, hogy ennyi extra ennyi pénzért kevés, de szerintem egyszerűen jóval több szolgáltatást kellett volna átültetniük az üzleti laptop-vonalról, ha már annak termékvonalához kívánják kapcsolni a megnevezéssel.
hito: Könnyen, a Windows 8-as tabletek iránt csak érdeklődöm egyelőre.
-
Tim82
félisten
Ebből a System Update semmiképpen sem bloatware.
Arra jó, hogy ne kelljen manuálisan frissítgetni vagy rendszerújrahúzás után a felhasználónak keresgélni a drivereket.
Persze marha jó lenne, ha nem csak ez a Thinkpad utility lenne rajta, hanem mondjuk az Access Connections és a Power Manager is (már amennyiben lehetne ezeket tabletre implementálni).
A Solution Center főleg hardver- és rendszerdiagnosztikai cucc, az sem haszontalan, csak az elődje (PC Doctor) jobb volt.
A többi cucc valóban bloatware kategória.
-
hito
nagyúr
Nézz bele egy ilyen gép BIOS-ába (bár biztos láttál már ilyet). Én a felét nem tudom mire jó pontosan, de azt tudom, hogy vállalati környezetbe elvárt dolgokról/beállításokról szól a dolog. Én nem használom ezeket. Az mondjuk hasznos lehet, hogy a komponenseket még rendszerindulás előtt le lehet tiltani. Otthoni használatra szánt tabletekben ez szintén nincs benne.
-
Mike88
senior tag
Kösz mindkettőtöknek, most már legalább ezt is tudom...
S ez eltér valamiben az MHL adaptertől vagy gyak. az is használható ilyen célra? Csak azért kérdezem, mert akkor tudom nagyjából az árát, hogy 4-5e körül már kapni...
Viszont az is kérdés, hogy egy Allview tablettel ez megéri-e, ha nem lehet 5e-nél lényegesen olcsóbban megúszni. Szóval ez a tablet önmagában másodgépnek is a gyenge akkuja miatt baromira kényelmetlen (ezt tapasztalatból mondom, korábban jellemzően 3000mAh körüli akkukkal szerelt tableteket használtam). Olyan lesz mint a nálunk céges akkus csavarozó, hogy csak akkor nincs pont feltöltve, amikor kéne, úgy...amúgy tök f.sza meg minden, csak ennyi problémája van. -
tlac
nagyúr
ok, kösz, akkor kicsit tovább bonyolítom
ha veszek egy olyan otg kábelt, amivel lehet tölteni és erre dugom a hubot, akkor ez így is érvényes összekötés? -
fabicska
tag
ÓÓ hát 174 euróért én fasza 10 colos gépet vennék
ONDA V101W
-
törölt tag
Többször olvastam itt ezt a "buherálás" és hasonló kifejezéseket. Mi ennek a definíciója ebben a témakörben? Minden, ami nem MS? Ha Chrome, vagy Firefox böngészőt használok, az már buhera? Ha egy Tab -hoz Huawei modemet csatlakoztatok, az már buhera? Vagy az lenne buhera, ha a Huawei saját alkalmazásával engedélyezem a hanghívás funkciót? Szerintem olyan nincs, hogy buhera. Csak jól és rosszul megírt szoftver van. De ha mégis hasonlatot kéne találnom a buhera megoldásra, akkor pl. egy X86 -os Windows érintőképernyőre faragása sztem tökéletesen példázza a buhera megoldás kifejezést. Vagy amit a MS csinál, az nem lehet buhera? Ó, dehogynem!
-
törölt tag
Imádom a szakértőket! Megvillannak, helyretesznek vkit, aztán eltűnnek, a kérdés meg ugyanúgy nyitva marad. Ha engem kiigazítasz, az azt jelenti, hogy pontosan ismered a szitut. Mindenki számára előremutatóbb lenne, ha a szakértelmed nem csak az én kiigazításomra korlátozódna, hanem Te javasolnál olyan konfigot, amivel a hanghívás megoldható.
-
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
Ezt kicsit kifejthetnéd.
1. A Core M alapjáraton is sokat fogyaszt, vagy csak terhelés esetén megy fel Core I-s magasságokba a fogyasztása?
2. Mire elég esetleg a mellé csomagolt IGP?
3. Hol van teljesítményben a CPU és az IGP az Atomok és a Core i-k között?
4. Mennyire melegszik alapjáraton és terhelés alatt?
Elnézést a vallatásért, de érdekeltnek érzem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bitcoin topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The First Berserker: Khazan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest