- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Libretom
aktív tag
válasz
AxBattler #6833 üzenetére
Én egy hónapja használom a Vivotabot munkára, és nagyon jó, (számomra közelít a tökéleteshez), a ceruza jó szolgálatot tesz, de ez persze egyénenként változó, attól függ mire használjuk. Ami a garanciát illeti, 1 éves teljes körű garancia jogszabály alapján jár, ezt nem korlátozhatja az eladó. A plusz 1 évnél elmegy a szervíz gari.
-
domerator
veterán
válasz
AxBattler #5929 üzenetére
Pedig jo az a BT... nekem most van eloszor BT egerem es nagyon elegedett vagyok vele... igaz a legolcsobb is dragabb, mint a radiosok, de tablethez megeri szerintem. Csak bekapcsolom es mar mukodik is es nem foglal portot, nincs vezetek, satobbi.
BestByte-ban Acme BT eger volt 5500 asszem. Ket AA-val megy (szerintem jo sokaig)
-
-
NGA
addikt
válasz
AxBattler #5892 üzenetére
Erre fogadni mertem volna.
Te mit használsz egyébként?
(#5893) r3dsnake: Akkor mit? Az SD a médiatartalom miatt kell. Mit kell backupolni a felhőbe? A pendrive-t nem kezeli rendesen az ipad, pl filmet, pdf-et nem tudsz róla felmásolni ha jól tudom.
Azért a Plex ott ahol nincs sávszélesség mobilneten, nem megoldás, ezt te is tudod. Csak ott, hol van normális net. De pl külföldön is nehéz vele filmet nézni, ha nincs a kempingben wifi
-
NGA
addikt
válasz
AxBattler #5885 üzenetére
1. A lenovon az sd kártyára nem tudsz tablet appot telepíteni
2. Nincs alkalmazás szinte semmi a win tabletre az ipadhoz képest
3. 1 óra GTA SA kb 5%-ot merít az ipadon, és kb 10-12 órát lehet böngészni
4. Ha meghibásodik az ipad, azonnal cserélik, a lenovora várhatsz 2 hónapot
5. Az ipad nem recseg ropog, ha megfogod a sarkát. -
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #5857 üzenetére
Anélkül is az*, de az a legegyszerűbb, ha az, akinek nincs szükséges az Androidra nem vesz dual OS-es készüléket. Lassan mondjuk eljutunk oda, hogy ez elég nehezen lesz kivitelezhető.
*Két fő gond van: a pre-rooted rendszer és bloatware. Vannak olyan gyártók, akik az Androidot telepumpálják mindenféle sz_rral, amiktől elég nehezen lehet megszabadulni, de az ellenkezőjére is van példa. Kapsz egy teljesen AOSP Androidot, amin néhány esetben még Play Áruház sincs (és ezzel el is jutottunk a cseberből vederbe esethez, mert ehhez meg rootolnod kell a rendszert).
-
NGA
addikt
válasz
AxBattler #5857 üzenetére
Én nem temetem ennyire az RT-t, mivel eleve nem arról volt szó, hogy megkapja a WIndows 10-et, hanem hogy kap valamilyen frissítést.
Tulajdonképpen, amig nekem x86-os tabletem volt, pont annyira használtam ki, mint az RT-s tabletemet, azaz Modernui appokat futtattam rajta, pont ugyanazokat a Lenovo Miix 2 10-en, mint a Surface RT-n. Semmi mást.
Ha az RT képes lesz futtatni a Win10 modernui appjait a frissítéssel, akkor teljesen hibátlan választás sokaknak, akik semmiféle x86 appot nem futtatnak.
Nálunk a feleségem használ egy első generációs RT-t, és az általános tartalomfogyasztásra neki tökéletesen megfelel. Tud böngészni normálisan, flash-es játékokat futtat a böngészőben, skype-ol, facebookol, és youtube-on zenét hallgat, fényképeket nézeget. Nem is érdekli az egész x86 világ. A desktopot soha nem használja, fent sincs az ikonja neki.
Természetesen, ha valakinek fontos az x86, akkor annak az RT halott ügy, de ne temessük már el, mielött kiderül, mit fog kapni. Reményeim szerint egy desktop nélküli felületet, ami futtatja a jövő win10-es moderui appjait. És ez bőven elég is sokaknak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #5850 üzenetére
„egy kínai tabon kiirthatatlan kémprogit találtak, szóval csak saját felelősségre...”
Egyrészt az a cikk a felesleges pánikkeltés és bujtatott reklám ékes példája volt, másrészt meg egy dual OS-es készülék Androidos részén jelzett be az ESET csodaszoftvere (nálam is bejelzett a Framaroot apkjára, mert végső soron ezek a rootolást segítő alkalmazások kártékony szoftverek is) csak ez már nem fért bele a cikkbe.
(#5854) Clemi
Valamit te nagyon elnézhettél, mert 1GB RAM-os ThinkPad 8 nem létezik, 2-nél kezdődik.
-
Clemi
veterán
válasz
AxBattler #5850 üzenetére
Ez azért elég gáz.... A Thinpad jól néz ki, de csak 1GB/32GB szemben az Acer 2GB/64GB-al. A gyártók szerint nem kell az a HDMI kimenet, ott a Miracast, csakhogy azt meg nem minden eszköz támogatja, én például a monitoromon is használhatnám HDMI kábellel, de Miracast max a TV-n lenne.
A másik meg a memória mérete. Valóban elég csak 1 GB a W8.1-nek? Nagyon kevés a 2GB-os modell.
Így a kör tényleg nagyon bezárult. -
Trialbiker
tag
válasz
AxBattler #5796 üzenetére
Igen ez első használat volt és folyamatos terhelés multitasking gta stb max fényerő max hang szerintem ez teljesen elfogadható ja meg ugye windows első konfigurálása ja és kitudja hogy mióta lehetett feltöltvemert amikor kivettem a dobozból 99% os volt a töltöttség de ez lehetett akár látszólagos is
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler #5662 üzenetére
A szoftveres support pocsek. Semmit se optimalizalnak Intel IGP-re, vagy ha megis valamit ossze akar hozni a studio akkor is csak a "low" presetet oldja meg hogy legalabb egy eppenhogy jatszhato szintet megusson a hardver.
Ott ahol nincs Intel IGP optimalizacio, ott meg az abszolut a veletlenen fog mulni, hogyan fog futni a jatek. En 10 eves jatekokkal is fix 15FPS-t kaptam, mindegy hogy az Atomos tabon vagy a Core M-es tabon probalkoztam, mindegy hogy "ultra low + VGA felbontas" vagy "maximum + fullHD felbontas", ugyanugy 15FPS-el akadt mindegyik hardveren, minden beallitason.Persze akad azert pelda ahol az Intel IGP-n is kepes elfogadhato sebesseggel futni egy jatek, de nem ez a jellemzo, sajnos.
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler #5654 üzenetére
Elhanyagolhato.
Kiveve ha <gunyolo uzemmod>verpistike vagy</gunyolo uzemmod>, ok biztosan benchmark pontszamok ezreivel tudjak bizonyitani hogy gyengebb, de a gyakorlatban ebbol semmit se fogsz tapasztalni, kulonosen jatekok teruleten ahol a legtobb esetben en nulla vagy nagyon minimalis differenciat vettem eszre az Atom IGP-je es az 5000 szerias Core M IGP-je kozott.
-
han_lev
senior tag
válasz
AxBattler #4608 üzenetére
Igen, a többiek nevében nem nyilatkozom, és wines tabletek terén sincs tapasztalatom. Az alcornál szervizeltettem a chuwit de az ugye androidos, ott elég korrektek voltak, bár nem őrültek meg a sebességtől.
Most Dellem van
A support szempontjából szerintem ott van a atoppon. Minden laptopjának egyedi gyártási száma van, felmész a weboldalukra, beirod, és minden drivert kidob, amire szükséged lehet. Hardweresen pedig rgyszerűen elnyűhetetlen (legalább is nekem) ugyhogy arról nem tudok semmit.Hasonlóan a tabletjeihez. Passs.
Remélem segitettem...
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #4593 üzenetére
Support alatt most csak szoftveres támogatást értettem, tehát hogy van honnan letölteni a drivereket, a BIOS-t, ha beüt a krach. Ez ezekről a Krüger&Matz kategóriájú márkákról nem igazán mondható el.
A szervizt meg múltkor már kitárgyaltuk, nem is lehet az arra vonatkozó kérdésre válaszolni.(#4597) aramis00
Egy éves Office 365 előfizetés jár mellé.
-
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #4117 üzenetére
Nem, a 32GB-ból jön le a 8GB-os recovery partíció...
(#4122) zenesz45
Az SST (Small Screen Touch) a gyártók számára 9" alatti tabokra ingyenesen licence-elhető verzió, semmi köze a rendszer milyenségéhez.
A Win8 w/ Bing pedig egy kedvezményesen licence-elhető verzió, amin a Bing az alapértelmezetten beállított kereső (de ezt a lyúzer átállíthatja). -
NGA
addikt
válasz
AxBattler #2839 üzenetére
Nekem a Tesco-s van szintén 1 giga rammal. Nagyon szépen kezeli az akár 100 megás pdf magazinokat is.
A nagy gond a hellyel van. A 16 giga elég sovány. Lementettem a recovery-t, be is bootol a pendriveről, de nem mertem törölni még a 6 gigás részt, mert nem tudom milyen hatással lesz a wimbootra
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler #2781 üzenetére
Az a legnagyobb gond az elozo generacios Z2XXX szeriaval, hogy nem az intel sajat fejlesztesu, hanem licenszelt imagination SGX grafikus alegyseg van benne, aminek a teljesitmenye windows alatt siralmas, es a szoftveres kompatibilitasa is rettenetes.
En egy Atom D2700 -al rendelkezem ami ennek a szerianak az asztalositott valtozata, es az IGP hihetetlenul silany, semmilyen multimedias tartalmat nem tud normalisan lekezelni a gep, es az IGP-re a mai napig nem letezik 64 bites driver (tudom, ez ritkan hiany ebben a kategoriaban).
CPU erore viszont nem panaszkodok, ilyen tekintetben jol allja a sarat, bar ilyen tekintetben joval nagyobb TDP-vel gazdalkodhat az asztali szeria mint a mobil, igy ez is sok elonyt adhat a SoC-nak.
-
bagyusz
őstag
válasz
AxBattler #2785 üzenetére
Max a bonyolultabb flash tartalmú oldalaknál lehetne észrevenni, hogy lassabb lenne Z2760 . Konkrét személyes tapasztalatom nincs az Z2760 kapcsolatban. Az általad említett felhasználási területen biztos kielégít, azért is merem ezt mondani, mert van a háznál egy sokkal régebbi intel atom procis(1magos 1.6Ghz-s) gép amin win 8.1 fut 2GB ram társaságában és köszöni szépen elvan. (youtube,skype megy rajta főként amivel nincs baj)
-
hito
nagyúr
válasz
AxBattler #2785 üzenetére
Ezt a legőszintébben mondom:
SEMENNYIRE
Pár hete volt nálam mindkét generációs procis gép (Tp Tablet 2, Miix 2 8) és nagyon sok helyen a Tp Tablet legyorsulta a Miix-et, hiába abban következő generációs proci van.
Böngészőben egészen elképesztő volt számomra, hogy egyszerűen fürgébb volt mindenben a Tp Tablet 2. Szerintem telepítéseknél, kicsomagolásnál nyersz a következő generációval, meg úgy általában renderelésnél. De én ezeket a feladatokat sokkal ritkábban osztom ki a gépnek, úgyhogy nagy hasznát eddig nem vettem a Z3740-nek. A Tp Tablet 2 meg azzal az akksival a világból kimegy, nagyon durva üzemideje van. Bátran állítom, hogy eddig talán a legjobb tabletem volt.
-
peterk
senior tag
válasz
AxBattler #2499 üzenetére
Nem is fogok 100 ezer alatt ajánlani, ha üzleti célra keres valaki tabletet.
Nem az ár vagy az urizálás miatt, hanem amiatt, mert nem arra való, és nem erre keresett megoldást az első postjában. Ha valaki crossroadozni keres járművet 3 millióért, annak se fogok ajánlani egy Opel Astrát csak azért, mert annak az alapára 3 millió alatt van.
Itt van a Huawei modemes történet, hogy hova vezethet, ha bátran beajánlunk valamit. Az is úgy indult, hogy valaki keresett telefonálásra is alkalmas windowsos tabletet. Ami nincs. De elég volt megemlíteni, hogy rá lehet hackelni, és máris akadt bátor ember, aki nekiállt.
Én ettől távol akarom magam tartani. Tegye ha jól esik, de tudja, hogy az hackelés. Ugyanígy, megveheti a MiiX-et is a cégbe, de azért tudja, hogy az consumer cucc. Te nem írtad oda amikor ajánlottad, ezért én megemlítettem.
(Egyébként magán használatra én sem vennék Thinkpad-et. Nem azért, mert ne tudnám megvenni, hanem mert nincs rá szükségem. MiiX 10-et vettem itthonra, pont azért, mert itthonra az tökéletes. És ha valaki privát használatra keres tabletet, annak ajánlom is. Annak meg a Thinkpadet nem ajánlom, mert az esetek többségében feleslegesnek tartom kiadni rá a plusz pénzt. Ettől még aki akar vegyen, de ha tanácsot kér, az én tanácsom ez.)
-
peterk
senior tag
válasz
AxBattler #2496 üzenetére
Értem én persze. De csak azért, mert 100e forint volt a kiindulópontja, attól még egy consumer kategóriás tablet nem lesz business class. Látszik, hogy még nem döntöttek, még keresgetik, hogy mi is lenne jó nekik. Még funkciókban is, hiszen billentyűzetesből indultunk és most ott tartunk, hogy kiderült, az nem is kell. A MiiX-re is azért írtam csak, hogy az consumer cucc, hogy tisztában legyen vele. Aztán majd eldönti.
Ha már Lenovo, akkor a Lenovonak a Thinkpad a business class termékvonala. Tabletben például ez. Ha megnézed, paraméterekben "papíron" semmivel nem jobb, mint a Miix, de az árcédula mégis más. A különbséget az alkatrészek, az összeszerelés, a támogatás minősége adja. (A semmivel sem jobb azért túlzás, mert jobb is - pl. ez digitizer tollal kezelhető, ami üzleti használatnál szempont lehet - de azért alapvetően ugyanaz a hardver, felszereltség kategória.)
A FHD meg jó dolog touch felületen, de nem biztos, hogy pont office-ra jó. Sőt, office, excel, stb. esetén éppenséggel még hátrány is lehet. Nem viccelek. A desktop felületen a FHD felbontás 10-es méretben az gyak. hangyakakikkal gurigázás, teljesen olvashatatlan, használhatatlan. A MiiX 10" is csak úgy használható, hogy "gyárilag" 150%-os nagyítás van beállítva. Ezt eleve sok dekstop alkalmazás már nem is szereti, szétesik tőle. (Az office azért nem ilyen, az OK.) Egyébként pedig egy pdf vagy egy pp prezentáció semmivel nem néz ki jobban egy 720p-s tableten, mint egy FHD-sen. De tényleg. Nagyítóval nézegetve persze esetleg ki lehet izzadni különbséget, de hogy egy üzleti bemutatón ebből semmit nem lát senki, az ziher. Egyébként is, nem úgy volt, hogy projektorra akarod kötni?
-
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #2448 üzenetére
nézd meg jobban, nem rendes bill az, hanem csak egy slim tok amit hajtogatni kell, hogy megtámassza a tabletet.
(nekem a rendes bill az, amivel kis netbookká bővíthető a tablet, attól, hogy nem ilyen, még lehet, hogy jól lehet rajta gépelni) -
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #2443 üzenetére
Egyébként ma fogtam a kezemben valami 11"-os HP-t a debreceni MM-ban, elég masszívnak éreztem, jobb minőségűnek tűnt, mint pl. a Miix 2 10.
Csak hát a HP tabletek... vagy csak hajtogatós tok billentyűzetük van, vagy ha rendes billentyűzet jár hozzájuk, akkor azon van az összes port. Ilyen utóbbi kialakítású volt az MM-ben, úgy meg szerintem tabletként kb. használhatatlan. -
geeri3
csendes tag
válasz
AxBattler #2426 üzenetére
Nekem a 2.0as usb miatt fő a fejem. Messze a legszimpatikusabb, még a 32GB tárhely is elég nekem, eddig is elég volt. De azert biztonsági megoldásnak a lehetőséget meghagynám a külső adattározóra, de ilyen sebességgel nem lenne igazi.
Szerencsére várjmhatok még 1-2 hónapot hogy essenek az árak, vagy jöjjenek esetleg új dolgok.Mivel tanulásra kellene így a Miix2 bejövős de a billentyűzetes tok nem egy életbiztosítás, nem győzött meg hogy elég erősen tart. De ha legalább egy újabb atom lenne benne beadnám a derekam.
HP supportról milyen véleményetek van? Ez még dönthet, az Asus tudom hogy a csheknel szervizel, Lenovorol rosszakat hallottam, milyen e téren a HP? Mar csak azert is mert az egyetlen Info amit találtam errol a gépről az az hogy hajlamos nem erzékelni a billentyűzetet a tab hiába van belenyomva.
-
peterk
senior tag
válasz
AxBattler #2426 üzenetére
Ha leveszem a telefon árát, akkor kb 90 ezerre jön ki. Ennyi a MiiX10 ára is, ha akció nélkül veszed (akcióban 70-75-ért is kifogható manapság, én 72-ért vettem 1 hónapja). A MiiX10-ben kicsit jobb proci, 64G háttértár van és fullhd a kijelzője. Ehhez viszont adnak billentyűzetet.
Szóval körülbelül értékén és árában van, különösebb kedvezményt nem érzek az árban. Akkor érdemes elgondolkodni, ha mindháromra éppen szükséged van: telefon, tablet, külső billentyűzet, és elég a 32GB. Ha viszont mondjuk a telefont csak azért vennéd meg, mert éppen benne van a csomagban, és akkor már miért ne cseréld le, akkor viszont nem éri meg szerintem.
-
válasz
AxBattler #2371 üzenetére
No, ma megnéztem jobban a plakátot, és egy másik boltban is megtaláltam: nem a 11"-os változat lesz nálunk kapható Lumia 630-al, hanem a HP Pavilion X2 10.
Szépnek hat a burkolat, meggyőző a kidolgozás, a hangszórók jó nagyok, és a billentyűzet is az eddigig legjobbnak tűnik, viszont csak 32GB-os, és nem látom, hogy járna hozzá (korlátlan) Office.
Szóval annyira azért nem egyöntetűen pozitív a benyomás... -
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #2371 üzenetére
csak sajnos tabletként az nem nagyon használható, minden port a dokkon van, még egy jack csatlakozó sem jutott a tab részbe...
meg gondolom 130-ért nem a 4GB RAM-os verziót fogják adni
abba úgy tudom N-es Bay Trail M Pentium van, az mennyire jó passzív hûtéssel? eddig csak aktív hûtéses note- és netbookokban láttam...(#2372) freelancer68
az kb. 50-55 ezerre jön ki, ugye?
annyiért nagyon korrekt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest