- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Azt se felejtsük el, hogy aki játszik az ígyis - úgyis frissíteni fog, mert a dx 12 csak win10 only. Idővel kihullanak majd a makacs öszvérek/jelentéktelen lesz a számuk. Számomra az egész win 10 hiszti egy hatalmas komédia, amin már röhögni sem tudok olyan fájdalmas.
(#38312) dejvid8
Én linuxot (ubuntu-t, majd később mintet) használtam 2010-2015-ig, majd a tízessel tértem vissza a win világába. Hidd el, nem bántam meg...A scalling problémáddal viszont együtt tudok érezni. Én 15-17"-on is kicsinek tartom a betűket, hát még akkor milyen lehet 13-on! Ezért tartom hülyeségnek az egyre nagyobb felbontásokat pc-re.
-
Popes
őstag
Az hogy lehet-e július után is frissíteni majd akkor derül ki.(szerintem)
Eleve az a céljuk hogy minél hamarabb és minél többen térjenek át a 10-re, ezért jelentették be hogy július után már nem lehet.(kis sürgetés kell a népnek, csak ma, csak most, mindjárt itt a július)
Az meg hogy a látásukban vagy mozgásukban erősen korlátozottaknak meghagyják a lehetőséget, becsülendő.(viszont egy kiskapu is lehet, majd kiderül) -
jeni
félisten
köszi
akkor érdemes azoknak akik Win7 és Win8/8.1 tartalék eredeti telepítő lemezük - serial kóddal megadva, a fiókokban tartva,attól függetlenül ,hogy a most használt saját gépükön egy másik aktivált Win-Win8 van Win10-ra elfogadtatva,hogy az Win10 ingyenesség még meglegyen az adott rendszerről elfogadta.
mivel korábban azt hallottam,hogy a Win8 nem volt géphez kötve sem az,hogy 32 vagy 64 bites.
A Win10 esetében is fenn áll ez a dolog,hogy az adott géphez lesz láncolva?
Gondolom ez csak az OEM Win-re érvényesek.
Az én Win8 gyári telepítőm viszont nem géphez lett vagy azzal lett vásárolva,így nem nevezhető OEM kiadásnak. -
netpeti98
addikt
Na igen, a csatolt állományok letöltése komoly probléma, ez is az egyik ok, hogy nem váltottam. Az Outlook fiókommal próbálgattam, ott viszonylag rendben volt a szinkronizáció és az értesítések is rögtön ugrottak az új leveleknél, szóval a GMail szinkronizáció lehet a problémás.
Viszont 2 Gmailes címem is van amit aktívan használok, szóval lehet, hogy majd a Thunderbird-re vetek inkább egy pillantást, csak jobb lett volna, ha van élőcsempém.
-
King Unique
titán
Az egy dolog, hogy ha felmész a netre és használsz bizonyos alkalmazásokat, akkor azok mit gyűjtenek és mit, hogyan használnak fel. Ahogy W10 esetén is felhasználják bizonyos célokra. Itt az a lényeg, hogy OS szinten is begyújt ezt-azt, pl. a telemetriát sem lehet kilőni teljesen, max. talán Enterprise kiadásnál, olyan meg eleve nem mindenkinek van... Illetve az nem érv, hogy a netre lépve mások is gyűjtenek, mert más OS-nél meg tudják ezek nélkül is oldani a dolgokat.
-
netpeti98
addikt
Régi cikk, de így működik a dolog
First, Cortana's reliance on Bing means that Cortana can get smarter over time. Any time that Microsoft wants to improve Cortana, they can theoretically make changes to the backend without forcing customers to update their phones.
Nem kell rendszerfrissítés, hogy frissüljön a kereső.
-
skyli
senior tag
Nincs elrejtve. Na most engedélyeztem megint a fast startupot és most 1mp-el gyorsabb, mint nélküle (12mp)
szóval csak be volt bugolva és tényleg ki-be kellett kapcsolni, mint ahogy olvastam valahol.
ebből ennyi a bios betöltés. Nekiállok tesztelni hogy lehet -e tovább gyorsítani -
King Unique
titán
Biztos. Ennyire nem ástam le a mélyére, de maga a modernebb kinézet viszont tetszetősebb, mint az IE esetén. Illetve jól mondod, hogy amíg ekkora a választási lehetőség (egy rakás külső program Windowsra), addig valóban nem muszáj és nem is érdemes mindenkinek a beépített megoldásokkal szívni. Én is felrakok akár 2-3 böngészőt, mert mindegyikben van olyan, ami jobban bejön, mint a másikban. Ha ekkora a mozgásterem, akkor már csak emiatt sem fogom lekorlátozni magam egy programra.
-
raidx
őstag
Asrock lapom van QC5000-ITX/PH És kapcsolható, hogy külső e a HDD.
Kivételt képez egy 500 Gigás Hitacsi HDD amire a letöltések mennek. Az nem kapcsolható és leválasztható. Szívtam is miatta mert USB kütyüt akartam leválasztani de mellé nyúltam. Jöhetett a restart.
A második SATA csatlakozó az oka? Van SATA3_1, SATA3_2, SATA3_A0, SATA3_A1. Az A-soknak más a vezérlőjük (ASMedia ASM1061). A másik meg AMD FT3.
Használom a FastBootot és nem ír hosszan leálláskor! Megszoktam, hogy az elosztót éjszakára kikapcsolom. Oka egy korábbi vihar alkalmával elszállt gép. Az az érdekes, hogy mikor visszakapcsolom indul is a gép. Nagyobb frissítés után meg külön kell bekapcsolni.
Azt hittem, az egeremet ette meg a fene de kiderült, a Win 10 kekeckedett az utolsó összegző frissítés óta. Egyszerűen vagy nem mozdult a mutató vagy máshova ment mint szerettem volna. Vagyis ugrott időnként. Ahogy jött a gubanc meg is javult. Lehet, időközben rátalált a jó driverre?
-
"Én ezért nem használom a fastbootot, no meg azért sem, mert leálláskor hosszan ír az SSD-re."
A FastBoot az egy BIOS opció, nem ír semmit az SSD-re. Vélhetően a Fast Startup-al kevered(meg raidx is), ami meg az OS (W8 vagy újabb) szolgáltatása.
(Fastboot-nak mindegy a hideg- avagy meleg start, a Fast startup-nak nem, mert csak ki- és bekapcsolásra van kihatása, restart-ra semmi) -
törölt tag
A Facebook követős sütiket használ, akkor is, ha kijelentkezel. Az összes beágyazott doboz (lájkolós vagy kommentelős) tudja, hogy az adott oldalon jártál. Ez ilyen, de elég könnyű tenni ellene, ha zavar (FB beállítások, vagy bővítmények).
A felhasználó korábban is árucikk volt (pl. vásárlásnál pontgyűjtés, blokkellenőrzés, stb), csak az internetnek köszönhetően sokkal egyszerűbb információt szerezni. Ennek azért van előnye is, például hogy az adott piacra/felhasználói csoportra szabott termékeket lehet javasolni és árulni.Az, hogy a Valve decemberben egy cache szerverrel kapcsolatos hiba miatt bizonyos adatokat szivárogtatott ki idegeneknek a neten, az nem baj, ahogy az sem, hogy a gépedről állandóan küld jelentéseket a kliens, a telepített programok listájával együtt (a gépadatoknál azt is gyűjti, így valószínűleg el is küldi). Nem, mert ez nem vonz annyi kattintást egy cikkben, nem lehet drámázni. De a 10, az nagyon kémkedik. Korábban már hosszasan leírtam, hogy a telemetria miért létezik.
(#35627) betyarr: Ennek a háromnegyede kikapcsolható a telepítés végén/az első bejelentkezésnél, a maradékot miért kéne tiltani egy külső programmal? A Cortana magyar régióval nem fut, a WU a 10 esetében kifejezetten fontos (mert akadnak bugok szép számmal, ellenben hibát okozó frissítések sokkal kevésbé), a biometrikus és egyéb szenzorok kikapcsolása meg laptopokon és tableteken nem ajánlott, mert értelemszerűen funkcióvesztéssel jár.
-
-
-
törölt tag
1-2 másodperc akkor érvényes, ha minden rendben van. Én jó 1 évig úgy használtam az ssd-t, hogy a szabványos ahci drivert hagytam fent (8.1 alatt, majd 10 alatt is, egyébként benchmarkok szerint semmi gond nem volt), úgy viszont jelentős, 10-15 másodperces különbség volt a fast boot javára.
-
CirrMee
addikt
Ők azok, akik miatt a Microsoft wisszarakta a start menüt a 10-esbe.
K*rvára nem rakta vissza.
Belehányták a 8 -asból ismert csempés sz*rt összenyomorgatva, egy bughalmazzal megfűszerezve, start menünek átcímkézve. Aki rendes start menüt szeretne a win7 utáni óperenciás rencereken, annak külső programot kell sajna telepíteni. -
Draken
őstag
Ezzel a laptoppal (y500) win 8-al indítottam, majd a visszajelzések miatt átálltam 10-re. Egészen a múltkori build frissítésig minden hibátlanul ment. Utána jöttek a problémák, watchdog.sys, nvidia kernel, distributedcom hibákra hivatkozva kék halálok. 2 héten keresztül próbálkoztam, régi driver, alapra visszaállás, win update tiltás, de megelégeltem. Mai nap úgy tűnt, minden rendben van, de ahogy sli-t bekapcsoltam, jöttek az anomáliák. Visszatértem 8-ra, és minden szuperül megy. Sajnálom, majd talán legközelebb.
-
-
ntomtb
tag
-
wjbhbdux
veterán
-
A baj annyi, hogy egyre több dolgom van vele, mert hát munkahelyen is elferdül már (mert ugye a friss laptopokon már az van), meg ugye amúgy én is a játékok miatt váltottam volna, mert hát attól hangos a net és a PH!, hogy a DX12 így meg úgy meg fogja váltani a világot.
Apró probléma, hogy ahol eddig láttuk a DX12-őt, ott általában nagyon nem látni azt, hogy ez bizony elementális erejű változásokat hozna, illetve a techdemó nem játék, tehát egyáltalán nem mérvadó, hogy a techdemókban jajj, de szépen muzsikál.
Sajnos biztos, hogy a Win10-re váltást sem fogjuk megúszni, de amíg ilyen állapotban van, annál többet nem foglalkozok vele, amennyit feltétlen muszáj.
-
vlevi
nagyúr
Lejárt az időm
Kereső mikor fog végre normálisan működni?Úgy, mint Win7 alatt?
Ott, ha beírtam valamit, akkor azonnal dobott minden találatot, ami a keresésre beindexelt könyvtáraimban volt.
Ez a töketlen majom viszont csak a saját dokumentumok mappában (és nagyduzzgova a onedriveon) keres. Google drive könyvtárban nem. -
Nálam is még a 10240-es verzió van fent, és ezek érkeztek ma.
Szerintem meg tudatos lépés az MS-től, hogy egyelőre nem erőlteti mindenkire a legújabb verziót. Aki akarja, az úgyis tudja frissíteni a legújabbra, akinek meg stabil a TH2 előtti verzió, mint pl. nálam, azt meg békén hagyják egyelőre, és ezért adnak ki időnként ehhez a verziókhoz is frissítéseket. Engem az jobban érdekelne, hogy az MS meddig fogja ezt a kettősséget hagyni, és mondja azt, hogy véget vet ennek a kegyelmi állapotnak.
-
-
törölt tag
Kiadás napja óta használom a 10-et, most először feküdt el, stabilitási problémám sosem volt. 3.1 óta használok Windows-t napi szinten, így már találkoztam egy-két szépséggel. Kb. 10-15 gépen fut mellettem 10-es és most először feküdt el úgy, hogy nem hardver hiba volt mögötte, nem mondanám, hogy a 10-es sokkal rosszabb lenne, mint 1-2 korábbi verzió (pl 98 első kiadás, ME, XP SP2 esetleg SP3 előtti verziók).
Azt, hogy beljebb leszek-e tiszta telepítéssel, nem tudom, de nincs most időm kísérletezni alaphelyzetbe állításokkal, frissítésekkel, hibakereséssel. 1-1,5 óra alatt kész egy tiszta Win+Office+VS+apróságok
-
raidx
őstag
Win 7-nél csak hibernálást használtam. Win 10-nél viszont a sima boot nagyságrendekkel gyorsabb mint hibernálásból élesztés. Nappal a Sleep gombot használom ha ott hagyom a gépet, Este kikapcs majd áramtalanítás. Az áramtalanítást megszoktam mikor egy éjszakai villám miatt a teljes rendszerem odalett, gép, monitor kukába. Érdekes, a router megúszta. Igaz az máshonnan kapta a delejt.
22 másodperc alatt munkakész. QC5000-PH 4 Giga ram SSD.
-
törölt tag
Én eddig is így használtam, azaz használtam a fast boot-ot (tehát mondhatni gyári beállításon voltak ezek), mégis lehetett altatni. Azaz még augusztusban párszor előjött ez a hiba, de th2-nél ezzel a legújabb telepítéssel jött elő ismét.
Tegnap megnéztem bootracerrel, hogy tisztán indítva milyen eredményt érek el, hát 30 másodperc alatti eredményt nem sikerült elérnem. Anno 7-esnél még ilyen 18-20 másodperces eredményeim voltak, és nem tiszta indítással! Persze nyilvánvaló, hogy nálam valami nem kerek a 10-zel, de ha az ember megnézi a top eredményeket, amit 10-zel értek el, összeveti a 7-essel, vagy épp a 8-assal, %-os arányban ott is igencsak elmarad a 10-es.
Ezen mondjuk még túl is tettem magam, hogy lassabb a boot, de hogy alapfunkciók nem működnek, legutóbbi telepítésnél év végén például a pendrive-ot nem tudtam használni, mert megbolondult tőle a rendszer, erre a mostani telepítéseknél utóbbi időben ez a hiba nem jön elő, jött helyébe más, altatni nem lehet/nem érdemes. -
törölt tag
Azóta szinte újra is telepítettem frissítés választásával, köszönhetően a javíthatatlan korrupt fájloknak (a történelem ismétli önmagát, 29800 körüli hsz-ek), de "csempe-ügyben" ugyanaz. Nekem egyébként mindig ment az összes élő csempe általában. Volt olyan időszak, amikor nem, még th1-nél, szeptemberben, panaszkodtam is itt rá. Mellesleg ez már win8.1 alatt is létező probléma volt, de ott is ideiglenes volt, pár napos. Akkor még azt gondoltam naivan, hogy win10-nél már biztosan nem lesznek ilyen gyermekbetegségek!
-
chester91
senior tag
Erről egy fejlesztő beszélt nem olyan rég, elmondása szerint addig nem fogják törni magukat a fejlesztők, amíg 4-500 millió felhasználóra fel nem duzzad a win10 platform. Persze ez egy valaki véleménye, de ezzel viszont magyarázható a win10 erőltetése. A Microsoft is tudja, hogy ahhoz, hogy értelmes, teljes értékű WinRT appok készüljenek, nagy bázisra lesz szükség. Ez az úriember azt is kifejtette, hogy a WinRT appok világa fejlesztésben könnyebb, kevesebb munka, és szebb dolgokat ki lehet hozni, mint a Win32 alkalmazásokkal. Jómagam távol állok a fejlesztéstől, így kénytelen vagyok elhinni ezt neki, ha van valaki, akinek ezzel konkrét tapasztalata van, azt szívesen meghallgatom. Nem néztem utána, jelenleg mennyi a bázis, de remélhetőleg elérjük a fenti minimumot, és akkor hurrá. Ezért is lett egységesítve az Áruház, ezzel is számszerűen nő a bázisérték. Ami elkészült, és korrekt, azok szerintem jól használhatóak, van néhány ilyen alkalmazás, amit rendszeresen üzembe helyezek, van benne potenciál.
-
Pierre75
senior tag
Én se vagyok felhős fiú. Drive-ba max 5 jpg-t lennék hajlandó másolgatni, amúgy usb.
Volt pár kalandom nekem is a win10-zel. Egy részét magam okoztam magamnak, más része a tiszta telepítés után megoldódott, a maradékkal meg együttélek. Nekem eddig megérte váltani.
(Mennyiért ment el a 100qcr?) -
vlevi
nagyúr
Mert én már csak ilyen maradi ember vagyok, szeretem összedrótozni a dolgokat.
Meg pl, amikor százegynéhány képet akarok rátenni a táblagépemre, hogy majd nézegessem, akkor ez a file küldözgetés dolog nem a legkényelmesebb.
A kábeles összekötésre más miatt is szükség van, pl. Android studio alatt így tudok normálisan debugolni, de ott is előjött az a farokság az MTP file elérérssel, hogy a progi lementette amit le kellett, de a géppel összekötve, a számítógépen nemhogy a file-t, de a könyvtárat, ahova el volt mentve, azt se láttam. kidug, bedug, frissítés, tökömtudja, akkorse. Aztán egy idő után megjelent. -
saelin
veterán
Nem kell hogy szó szerint be legyen kapcsolva, elég ha altatja, mint ahogy mi szoktuk a notikat. Ott marad minden megnyitva, gyorsabb rendszerindítás (boot után megy minden, mintha ki sem lett volna kapcsolva) és az akkut sem meríti különösebben. Volt hogy 2 hétig nem nyúltam a notihoz, mert nem voltam otthon és ez idő alatt csak 8%-ot merült alvó módban. Ha lenne asztali gépem, azt sem kapcsolgatnám ki-be... tök felesleges.
-
Locutus
veterán
Én annak se örülök, hogy a th2 óta néhány nap után mindig megszűnik működni a startmenü, a műveletközpont, meg minden win app... Ha ezek közül bármit használni akarok, újra kéne indítgatnom a gépet mindig...
A számológép olyankor pl így néz ki:Picit azért kínosnak érzem a M$-ra nézve, hogy egy ekkora hibát november eleje óta nem tudnak javítani. A reddittől kezdve az összes win10 fórum ezzel van tele...
-
törölt tag
Oprendszer telepítését követően nálam mindig elsők között van az Irfanview installálása. A win10 képnézegetője egy dolog miatt jó, hogy a csak online elérhető fényképeimet is látom ott. Amit csinálok telefonnal, azt feltölti OneDrive-ra, pár másodperc múlva már látom ott.
Ha már valamelyik "beépített" alkalmazást igazán kritika illeti, az a Posta és a naptár. A Posta azért, mert véletlenszerűen működik: hol megkapom az üzeneteimről az értesítőt, hol nem, de az üzenetek olvasatlanságának kijelzése sem szuperál valami jól. A naptár meg képtelen kezelni felvett google-ös naptárakat. Mondjuk ez a Windows Phone-os naptárnak is egy nagy hibája, telefonon is One Calendar-t használok meg gépen is.
Ellenben WP-s telefonon a "Posta" alkalmazás teljesen jól szuperál.
Van még egy pár ilyen, ami telefonon hibátlanul fut, gépen már véleményes. -
saelin
veterán
Sajnos egyet kell értenem az előttem szólóval... Nagyon nincs rendben a windows 10 képnézegetője! Amikor először megláttam el sem hittem, de sajnos az olyan... gagyi. De valahogy elő lehet halászni a régi winekben megszokott nézegetőt is.
ITT is van ni!
Nem is értem miért nem ez kapott egy "modern" skint-t oszt' jó van... inkább kísérleteznek itt minden vacakkal.
-
zaskar
senior tag
Van itthon asztali gép is, kábeles nettel, azzal semmi probléma nincs. Volt olyan nap, amikor alig csinálta, ma viszont nagyon rájött, pár percenként elmegy a wifi. És ez egy felső kategóriás laptop, amire azért még nem kellene sz...a a Dell-nek. Persze ellennék én a Win 7-el is, csak kitöröltem a visszaállítás lehetőségét, pedig ezen gyárilag jogtiszta 7-es volt. Nem tudom, vissza lehet-e állni rá valahogy.
-
kiskacz
senior tag
Egér és egy banki USB eszköz volt bedugva, amikor produkálta a hibát.Mindent eltávolítottam, úgyis ua. Később próbáltam pendrive nélkül, és arról bebootolva - ugyanaz.
Nem tudom mi volt vele "egyszercsak" magához tért. Eljutottam addig, mintha lett volna csökkentett mód. Teljesen legyalultam - most telepítgetek.Az ötletet KÖSZÖNÖM
, figyelmi fogok az USB csatlakoztatgatásokra,zárlatveszélyre - bár remélem még egyszer nem fordul elő...
-
AtHoS
nagyúr
Mivel visszavonták korábban MCT oldalról a 10586-ot, így az előbb linkelt verziójával lehet leszedni azt. Bár azóta voltak már olyan hírek, hogy ismét elérhető a normál MS oldalról letölthető MCT-vel is.
Te honnan és mikor kerítetted az MCT-t amivel elindítottad a frissítést?
-
Köszönöm!
Valamiért mindkettő (egér és hálókártya) előtt ott volt a pipa, amiket most rögvest ki is szedtem és majd tesztelni fogom, hogy történt-e változás.
Érdekes, hogy ez a frissítés miért "tette vissza" ezeket a pipákat, mert valószínűleg korábban kiszedhettem őket már onnan, csak közben tökre megfeledkeztem, hogy miket is módosítottam akkor az alvásban maradás érdekében.
Az is érdekes, hogy miért vannak alapértelmezetten bepipálva ezek.
Nem hiszem, hogy azért altatja az ember a gépét, hogy magától felébreszthessék egyéb eszközök. -
-
Anonymus23
veterán
Na jó egy kis mókolással, de könnyen visszahozható. Nekem jobban bejön a régi mint az új fajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mozilla Firefox
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged