Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz dejvid8 #38309 üzenetére

    Képtelenség rendesen beállítani, sajnos ez van :(

    A hagyományos windows programok (szándékosan nem használom az app szót), túlnyomórészt képpont alapú méretezésre vannak felkészítve. Windows 1.0 örökség. A betűméret 8 pont, vagy 10, az ablak 600x400 pixel, satöbbi.
    Ezt nem lehet normálisan átméretezni, csak úgy, hogy a rendszer utólag felnagyítja, és ettől lesz homályos, életlen. Az új, UWP appok esetén más a helyzet, mert az UWP futtatókörnyezet már fel erre készítve, és nem fizikai, hanem logikai méreteket használ, és teljes mértékben a rendszerre van bízva a méretezés.

    "Érdemes windows 10-re frissíteni,"
    Hát, jókérdés. Szerintem nem jobb, mint a hetes, sőt, néhány dologban mindenképpen visszalépés tapasztalható (pl. ha már bohóckodnak a startmenüvel, csinálják meg rendesen. Működjön a kereső. Mert az, ahogy most keres, az kakasztrófa. Saját filejaimat, doksikat csak akkor tudok megtalálni, ha a pontos helyét ismerem. Win7-nél csak beírtam a startmenübe a nevének az elejét, és megvolt. A win7, mint rendszer is stabilabb volt szerintem. Persze kevesebb dolog volt belezsúvolva, nincs pl. UWP, ami az egésznek a gyenge pontja. Az UWP nagyon instabil, rendszeresen csak úgy nem indulnak appok, vagy menet közben bezáródnak, satöbbi).
    De sajnos, ez a jövő, érdemes frissíteni. Szerintem keress valahonnan egy 40-100gigás vinyót, mindegy, hogy milyen. Tedd fel rá a win10-t (a rlégi meghajtókat húzd ki addig a gépből) add meg a win7 kulcsát, várd meg, míg aktiválja magát, aztán dobd el a winyót. Esetleg még nézegetheded pár napig, hogy neked megfelel-e.
    Ezzel meglesz az aktivált win10-esed, és megmarad a hetes is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák