- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Bacusuz #156382 üzenetére
Nincs a biosban bekapcsolva a meghajtóra a hot plug, vagy hot swap?
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #156365 üzenetére
Akkor elvileg simán újraaktiválódik egy újratelepítésnél digitális licenccel a termékkulcs megadása nélkül.
A másikra:
How to Reset Windows 10 -
-
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #156350 üzenetére
Ha a digitális licenccel aktivált a Windows 10, akkor igen, ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás telepítésekor automatikusan aktiválódni fog és nem kell ehhez újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír.
Gond akkor lehet az újraaktiválásnál, ha Windows 10 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcs és abból generált digitális licenc, illetve az utóbbinál akkor, ha közben jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, esetleg BIOS-frissítés) történt, lásd a #152130 számú hozzászólásban leírtakat.
-
válasz
Bacusuz #156355 üzenetére
Előtelepített gépeken létezik egy ún. Recovery partíció, ami egy speciális partíció, amin -nagyon leegyszerűsítve- ott figyel az OS telepítője (speckó konfigurálással stb stb)
Ezen partíció megléte esetén lehet visszaállítani a rendszert olyan állapotra, mint amikor megvették az előtelepített gépet. Korábban azt írtad, hogy simán feltelepítetted a W10-t és aktiváltad egy W7-s kulccsal, ilyenkor nincs Recovery partíció, ergo az a fajta visszaállítás, ami hajaz az Android-os gyári beállítások visszaállítására, nem kivitelezhető.Van egy fajta alapállapotra visszaállítás, ami fájlokat is megtart, ha működik, akkor azzal kellene kezdeni.
Ha ezzel gond lenne, opció lehet, ha van(nak) rendszervisszaállítási-pont(ok), akkor egy korábbira visszaállítani vagy vannak parancssoros megoldások is, amik tudnak hibát javítani, lehet, hogy megoldanák a problémá(ka)t.
Persze az is egy lehetőség, hogy pár ezer forintért venni W10 Home/Pro Retail kulcsokat, akár itt, a Hardverapróról aztán akkor mehet a tiszta telepítés.
Innen már többször vettem, egyik kulccsal sem volt eddig gond.
Ha ezt a lehetőséget választod, akkor amikor megkapod a kulcsot, letöltöd a ShowKeyPlus progit és ellenőriztesd vele, hogy azt kaptad-e, amit vettél. -
válasz
Bacusuz #156352 üzenetére
W7/8/8.1 kulcsokkal már nem lehet W10/W11-t aktiválni, ha tiszta telepítéssel rakod fel a W10/W11-t. Mintha vagy itt vagy a W11 topikban írta volna valaki, hogy frissíteni még tudott W10 vagy W11-re, holott annak sem szabadna működnie, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Pont ezért várj még mások válaszára, akik ezt gyakorlatból elkövették, mert az, amit az MS "mond" meg cikkben megjelentet, az nem ritkán simán csak bullshit. -
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #144915 üzenetére
Volt már arról szó itt sokszor, hogy ha 1x már aktiválva lett a Windows 10 adott kiadása digitális licenccel az adott PC-n, akkor ugyanazon PC-n ugyanazon Windows 10-kiadás (pl. Home / Pro) újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, mert eleve automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopok és BIOS OEM Key megoldás van, akkor pedig szintén automatikusan aktiválódik az OEM licenchez tartozó Windows 10-kiadás.
A "gyaluláshoz" adott az alaphelyzetbe állítás lehetősége, valamint Windows 10-zel előtelepített laptopok és a gyártó recovery partíciója megléte esetén a restore factory settings vagy a gyártóspecifikus factory reset (példa), vagyis a gyári alapállapotba történő visszaállítás lehetősége.
Vagy másik lehetőség értelemszerűen a clean install, viszont ha Windows 10-zel előtelepített laptopok és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor nyilván a gyári alapállapotba történő visszaállítást javasolt választani. -
coco2
őstag
válasz
Bacusuz #143121 üzenetére
Hát, lehet cron-ba rakni scriptet, hogy 5 percenkent pingeljen rá adott ip-ra, és a kimenetet fűzze hozzá egy log file-hoz. Utólag vissza tudod majd nézni, melyik 5 percben nem volt kívülről látható a cím. Bináris programozás nem kell hozzá, scriptelés elég, de az eredmény gyengébb minőség. Apropó, linux jobb lenne hozzá, mint windows, de windows-on is van timed task.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bacusuz #142895 üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, ha a biosban be van kapcsolva a fast boot, akkor az usb portok csak később kapcsolnak be. Az op rendszer betöltésekor:
What is fast boot in BIOS?
Fast Boot is a feature in BIOS that reduces your computer boot time. If Fast Boot is enabled: Boot from Network, Optical, and Removable Devices are disabled. Video and USB devices (keyboard, mouse, drives) won’t be available until the operating system loads.
Source: https://frameboxxindore.com/other/should-i-turn-on-fast-boot-in-bios.htmlNem biztos, hogy konkrétan nálad is ez vonatkozik rá, de van valami csoda gyorsító funkció a biosban, ami miatt egy darabig inaktívak az usb-s eszközök.
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #142771 üzenetére
A hardverazonosítóhoz (alaplaphoz) van rendelve a jelen esetnél a Home kiadáshoz tartozó digitális licenc és nem, nem lehet csak úgy törölni (példa). Ellenben attól még telepíthető és aktiválható másik Windows 10-kiadás (Pro), hardvermódosítás után újraaktiválható az előző válaszban leírt, linkelt módszerekkel, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #142769 üzenetére
Ha Home kiadáshoz tartozik az új alaplapnál digitális licenc, akkor nem meglepő ha azzal a Pro kiadás nem aktiválódik, ahhoz értelemszerűen Home kiadást kellene telepíteni, az automatikusan aktiválódna.
Ha jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) történt, akkor megvan az újraaktiválásnak a szakszerű módja, lásd a linkelt válaszban leírtakat, + akár az eredeti termékkulcs (W7 Professional) újbóli megadása is működhet (példa). -
Bacusuz
őstag
válasz
Bacusuz #130644 üzenetére
Erre valaki?
Szóval a lényeg, hogy feltelepít régebbi drivereket.
Töröltem a vga drivert DDU-val csökkentett módban, majd újraindítottam.
Mire feltettem volna az új drivert nem ment végig azt írta telepítés alatt van. Erre megint feltette a 3 éves drivert.
Hol lehet ezt kikapcsolni? -
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #127120 üzenetére
Ezt jobb helyeken normál esetben az IT feladata lenne intézni céges környezetben, nem a dolgozónak vesződni vele.
Nem derült ki a régi laptopon milyen licencek vannak, átvihető-e egyáltalán másik hardverre, stb. Amúgy meg ProduKey és társai programokkal lehet kiolvasni, ha már nem ismert / nem tudják megmondani a cégnél, de pl. a W10 esetében nem sokat ér, ha csak az általános termékkulcsot olvassa ki a program. De egyébként ha már laptop, meg céges, akkor adott Windowszal előtelepítettet venni és akkor kipipálva ez a része, meg ha a régi is olyan volt, nem FreeDOS/Linux kivitelűt. -
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #113957 üzenetére
1. Kikapcsolod a csoportosítást (példa).
2. Ha azt akarod, hogy ne jelenjenek meg értesítések a zárolási képernyőn, akkor a gépházban kikapcsolható. Valamint akár maga a zárolási képernyő is kikapcsolható.
-
prabhu
senior tag
válasz
Bacusuz #93709 üzenetére
Talán társítsd be? Valaminek el kell végeznie a letöltést. Én a qBittorrent-et ajánlom.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Bacusuz #68812 üzenetére
Hogyan tudom egy meghajtón helyreállítani a user/group permission beállításokat?
Éppen szerkesztettem ezt az egyik meghajtómon, amikor egy áramszünet bekavart. Újraindulva az összes user és group eltűnt ezen a meghajtón, ezeket egyesével elkezdtem újra felvenni, már hozzáférek újra a meghajtóhoz, de valami továbbra sem kerek, rá másolni például nem tudok (arra panaszkodik, hogy nem látja az elérési utat).
-
svgyula
addikt
válasz
Bacusuz #62708 üzenetére
Szia! Nézd meg a BIOS-ban mi ébresztheti fel a gépet, Vagy milyen opció van beállítva arra az estre ha "visszajön" a villany? Ha itt a "power on" van beállítva akkor kapcsold ki azt. Ha nem segít akkor az energiagazdálkodási beállításokban nézzél szét. Valamint rakjad fel újra az alaplapi drivereket amit a géphez, vagy alaplaphoz kaptál.
-
-
Rasiel
senior tag
válasz
Bacusuz #48296 üzenetére
Ezernyi dolog van, amitől ez előfordulhat. Lehet(nek) driver(ek), alkalmazás(ok), amelyek a gépeden feltelepítésre kerültek. Feladatkezelőben a memória használatot megnézted?
Szerk.: Egyébként igaza van Syl-nek, uTorrentre már régóta sok a panasz. Én kb. 6 évvel ezelőtt használtam utóljára.
-
raidx
őstag
válasz
Bacusuz #34115 üzenetére
Három szereplő közül az egyik minket is érint: Intel, AMD vagy NVIDIA. Mindhárom cég készít PC-s GPU-t, és abban is megegyeznek, hogy mindhárom állítja, termékei támogatják a DirectX 12-t. Ez nagyon fontos már most, de hamarosan, az újabb játékok megérkezésekor égetően kritikus lesz, csak éppen ott a kisbetűs rész, ami miatt sokan nagyon bosszúsak, miszerint nem mindegy, „mennyire támogatja” a DX12-t az adott GPU. Pedig lehet örülni a DX12-nek, legyen akár többéves videokártyánk.
Esetleg egy 3DMark teszt.
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #34081 üzenetére
Korábban még azt mondtad, hogy a dokkoló más HDD-vel is produkálja a hibát USB 2.0/3.0 portban egyaránt. Ha SSD-vel most jól működik, az megint megkavarja az egészet...ránézhetsz Linux alatt is, de nem kötelező. A korábbi screenshotból még látszik, hogy a dokkoló UASP módban csatlakozik, ezt a Win10 is natívan támogatja. A Win7 már nem, csak a normál BOT adatátvitelt. De ezzel sem szokott feltétlen gond lenni.
Egy dokkoló elvileg univerzális eszköz és normál esetben akármilyen SATA HDD/ SSD-vel megfelelően kéne működnie. Hogy nálad pontosan mi okozza a hibát, azt ezek után nem tudom. HDD probléma (nem adatmentés) topikot tudnám ajánlani, hátha valakinek van ötlete. -
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #34040 üzenetére
Érdekes...ha a dokkolóban más HDD-k esetén is ilyen, kifagy stb., akkor nem a Seagate lehet a hiba forrása. Illetve a laptopon teljesen jó, ahogy mondtad. A screenhotok alapján elsőre azt mondaná az ember, hogy a dokkoló / benne lévő HDD / USB kábel hibás, de a másik gépen való megfelelő működés megint megkérdőjelezi ezt. Illetve PC-n van, amikor az előlapi USB 3.0 portok furán működnek és inkább a hátlapi portok használata javasolt.
A driverek frissek, az csak egy dolog, mert nálam volt, hogy USB eszközök működésében pont a Win10 által felrakott alaplapi chipset driver okozott problémát. Valamint sebességproblémák lehetnek az alaplapi + dokkoló USB 3.0 vezérlője + az OS nem megfelelő együttműködése miatt is. Nekem volt olyan külső házam, aminél csak firmware frissítés oldotta ezt meg. A Quickport XT-ben JMicron JMS567 chip van. Ilyen vezérlős cuccom van, de én Win10 alatt nem tapasztaltam sebesség problémákat. Persze ez a rajta firmware-től is függ.SATA-n megnézed ok, de ha ott jó is, attól még a dokkolóban nem lesz. Hogy ki lehessen zárni ezt-azt, továbbra is a live Linux alatt kipróbálást lenne érdemes megpróbálni.
(#34016) raidx: abban a cikkben a manus az USB 3.1 Type-C kábeleket tesztelte és amelyik kinyírta a Chromebookot, az egy noname gyártó, olcsó xarja volt.
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #34011 üzenetére
Tehát a meghajtók jók, bár attól még a S.M.A.R.T.-ban lehetnek adatátviteli hibák. Illetve azt lenne jó lecsekkolni, hogy csak gyakorlati fájlmásolás közben csinálja, vagy szintetikus teszteknél is (CDM | ATTO)?
Továbbá találtam MS adatbázisában ugyanilyen problémára egy cikket: Error 0x8007045D while copying files from computer to external hdd . Ha jól vettem ki a lényeget, akkor az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:
a.) Külső meghajtó saját tulajdonba vétele [link].
b.) CHKDSK (Check Disk) futtatása a meghajtó(ko)n [link]*
c.) Esetleg antivírus kavarhat be.
d.) USB 2.0 portban kipróbálás, ott jelentkezik-e a hiba?*
Csak óvatosan, mert néha többet árt, mint használ és akár adatvesztést is okozhat [link] !!!
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #34002 üzenetére
Tehát a dokkoló (laptop is W10?) jó, a Win10 pedig natívan támogatja az USB 3.0-át is. Vsz a másik hardveren lehet vmi gubanc. A fórumtárs által említett cache dolog is közrejátszhat. Amúgy pontosan miről, mire másolsz, milyen HDD/SSD?? A másolás a forrás és célmeghajtó teljesítményétől is függ. Nem mindegy, hogy a lemez mely részén történik az írás, mennyire töredezett a fájlrendszer stb. Esetleg, ha szektorhibás, az megint beakaszthat.
"Mindezt vagy 30 perce csinalja."
30 perce áll a másolás?
Nézz rá HDS-el a belső + külső meghajtóra.
-
krealon
veterán
válasz
Bacusuz #33997 üzenetére
"Vettem egy Sharkoon Quickport xt usc3.0-ás hdd dokkolót.
Mikor másolok sokszor belassul,egyszer 90+mb/s egyszer meg áll mint a hal szeme és nem tudom mitől lehet,de szerintem valami win10 bug lehet."Amikor 90+ MB/s, akkor a cache-t (RAM) tolti, amikor all, akkor a cache-t uriti (var, hogy az adat kiirasra keruljon). (Az is elofordulhat, hogy nem USB 3.0-s sebesseggel mukodik.)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bacusuz #33997 üzenetére
Kábel?
Nekem van egy USB3-as kártyaolvasóm, többféle kábelt próbáltam már, de csak a saját, 30 centis drótjával másol rendesen. Az meg azért nem jó, mert pont nem tudom hova tenni, az USB csatitól nem ér el a gép tetejéig, csak lóg a gép mellett. De más kábellel nem működik normálisan.Nekem meg a postával van (már megint) bajom.
Láttam valahol, hogy jópár dolgot frissítettek benne. Feltelepítettem (asszem utoljára). Tegnap ment, viszonylag normálisan, kaptam új levél értesítést, élő csempék működtek, satöbbi. Csak annyi bajom volt vele, hogy a gmail felél 1-2 óra alatt se szinkronizálta vissza a levelek törlését.
Ma viszont azt vettem észre, hogy döglött csempéket látok. Jöttek új levelek (a telefon csipogott), de az asztali gépem semmit sem jelzett. A naptárat is próbáltam elindítani, elsőre csak felvillant, másodikra betöltődött, és rögtön nyitott még két üres új naptárbejegyzés ablakot.
Hihetetlen, hogy a Microsoft képtelen egy normális alkalmazást készíteni, ilyen alap dologra. -
szallasi007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest