- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ooloo
őstag
válasz
pendre54 #55331 üzenetére
Szia ,
Persze , elfut rajta a windows 10 , mer eddig is az volt rajta . De a megfelelő illesztőprogramok nélkül is lehet "anyázások" nélkül használni majd a gépet ? A mostani állapot siralmas , azaz nagyon lassú . Ez azért is lehet mert a gép lassan 4 éves , és az elsők között frissítettünk win 10 - re . Éppen ezért szándékozok egy tiszta telepítést végezni .
A választ köszönöm ...
Kellemes napot!
-
quailstorm
félisten
válasz
pendre54 #55175 üzenetére
User State Migration Tool, tehát a fiókállapotot tükröz.
Értelme: Van a tableten egy recovery, és gépházból lehet resetelni az eszközt, meg gondolom máshogy is. Ezzel alkalmazza a gyártói beállításokat.
Ha nagyon hely kell, akkor csinálj egy ghostot a jelenlegi lemezről, hogy legyen mentés vész esetére. Format, aztán VIMbootos Win10 telepítés recovery lehetőség nélkül, hibernálás kikapcsolásával. Majd a drivereket meg kell oldani.
-
quailstorm
félisten
válasz
pendre54 #52407 üzenetére
Én nagyon megszívtam vele. Nem voltam itthon mikor ez a szarjankó elkezdte (ennyi, itt a vége, többet autoupdate nem lesz bármibe is kerüljön).
Szóval hazaérek, megy a NodeJS, megy az Angular2 fejlesztés, VS Code, Chrome, ahogy hagytam. Ez meg ott áll 95%-on. Gontoltam fos, hát kikapcsolom. Láttam elakadt. Reset. Na onnantól semmi sehova, felhasználói fiókot nem töltötte be, aztán már egy taskmgr-t se. Próbáltam visszaállítást, emberi időn belül az se futott le, úgyhogy elmentem aludni 30 óra ébrenlét és programozás után.Most már be se bootol, csökkentett mód sincs, startup repair mindig elhal, logban missing OS loader van, Bootrec nem talál egy windowst se, ami azért lol, mert a 8.1 elég vígan működik most is...
Most W10 telepítőről indított rendszer-visszaállítás tart a véglegesítésnél, bizakodok, aztán legfeljebb megszoptam.
A gond a következő: adatvesztés nélkül kellene megúszni. A Windows XP volt az utolsó, amiben lehetett nem destruktív javító telepítést csinálni. Most csak akkor tudnék ha elindulna a rendszer.
Gőzöm sincs mi legyen, de hogy automata telepítést nem engedek soha semminek többé az biztos.Ja és telemetry szerintem is geci. Venném gameplayt, akad mint a fos. 2 magot két példányban használt maxon...
Rendszer visszaállítás közben sikertelen, ismeretlen hiba, 0x8000ffff remek. Kivágom a picsába, csak be kéne fejezni a félévet...
Sikertelenség ellenére bebootolt a szartálicsku, izgalmas éjjelem lesz.
-
TRob1
veterán
válasz
pendre54 #52407 üzenetére
This security update includes these additional improvements and fixes. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
-Improved reliability of Security Support Provider Interface.
-Addressed a service crash in CDPSVC that in some situations could lead to the machine not being able to acquire an IP address.
-Addressed issue where a Catalog-signed module installation does not work on Nano Server.
-Addressed issue with Devices left with Hello on for an excessive amount of time will not go into power savings mode.
-Addressed issue with gl_pointSize to not work properly when used with drawElements method in Internet Explorer 11.
-Addressed issue where Azure Active Directory-joined machines after upgrading to Windows 10 Version 1607 cannot sync with Exchange.
-Addressed additional issues with app compatibility, updated time zone information, Internet Explorer.
-Security updates to Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Uniscribe, Common Log File System Driver. -
Pierre75
senior tag
válasz
pendre54 #51310 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Ezt átolvastam már előtte, csak az nem volt világos, hogy a media creation tool tud alapból uefi telepítést, mert ezt egyes hozzászólók vitatták. Windows 10-t használok már jóideje, csak uefi-s géppel nem volt dolgom.
Egy Dell 7559-ről van szó. Az ssd-re kerülne az OS. Ha nem húzom le telepítés idejére a hdd-t, hanem törlöm install után azt, nem járható út?
-
-
juhi56
tag
válasz
pendre54 #50785 üzenetére
Én exportálni akarom a firefoxba, hogy újratelepítés után importáljam az edge.be.
Jobban járok, ha a firefox-ban importálom az edge-ből, utána az edge-be belépve importálom fireox-ból.
Egy kicsit bonyolultan írtam le. De lehet, hogy nem is lehet ezt a procedúrát meg csinálni. Még nem próbáltam. -
Sdi
addikt
-
vlevi
nagyúr
-
Rasiel
senior tag
válasz
pendre54 #49899 üzenetére
Most olvasgattam a topikokat, így bukkantam rá, hogy van egy ilyen hiba a múlt hét vége felé kiadott NVIDIA driverrel (375.57 WHQL). Egyelőre még csak letöltöttem, szerencsére nem volt telepítve a gépemre. 373.06 van jelenleg, így nem tudtam erről a problémáról. Végülis mindegy, az a fontos, hogy megoldódott a gondod.
-
Rasiel
senior tag
-
cozmo
őstag
válasz
pendre54 #49741 üzenetére
Nekem minap 32GB-os SSD-re fel sem ment az AU frissítéssel, mert nem volt elég hely.
Agyon verném azt aki kitalálta hogy laptopot elad INTEGRÁLT 32gb-os SSD-vel.
A végén nem volt megoldás mint USB-ről tiszta telepítéssel felrakni.
Mert nekem nem kínálta fel, hogy csatlakoztassak ideiglenes tárt a telepítésig. -
Popes
őstag
válasz
pendre54 #49600 üzenetére
Akkor a frissítés kavart be neki, vagy a CCleaner-nek, mert az az opció is megjelent hogy eltávolítottad a frissítést.
Valamelyik program még nem volt felkészülve arra a frissítésre.(de hogy is lehetne ezekre a W10 finomságokra minden programot és drivert felkészíteni
)
-
-
t72killer
titán
válasz
pendre54 #49238 üzenetére
! A jóédes... Asszem pendrive-on és külső winyón kívül semmit se fogok ehhez a trágyahalomhoz közvetlen csatlakoztatni. Hálistennek pl a fotógépem firmware-frissítése (amivel a legnagyobb kárt tudná nálam okozni) közvetlen SD-kariról megy.
Amúgy a pendrive-okat-külső winyókat is félve dugom bele, volt már kékhalál-sorozat külső winyó "miatt". Persze, szidatják az emberrel a készülékgyártókat, csak akkor miért volt 1511 alatt teljesen stabil a rendszer?
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
pendre54 #48972 üzenetére
Köszi!
Közben kutakodtam, Google a barátom.
Install mappa takarítás PatchCleaner progival, -4,8 GB szemét. Archiváltam.
DriverStore mappa takarítása Rapr_0.5 programmal, duplikált mentések, Nvidia 34-szer volt mentve.
Gratula frissítő program. -12,4 GB
17,2 GB szemét kilőve.
Véleményen nem változott, ennek nem így kellene működnie. -
Doky586
félisten
válasz
pendre54 #48487 üzenetére
Tehát mégiscsak be tudsz lépni a biosba. Javaslom töltsd be a default beállításokat. Nekem hasonlót akkor művelt amikor az USB beállításokat véletlenül Automatára állítottam (a helyes beállítás az Enabled) a 'Legacy USB Support' -ot...
(#48492) raidx: Ebbe azért a bios beállítások beleszólhatnak (főleg ha eddig se azon lemezről bootolt amin a C van)
-
AthlonXP
őstag
válasz
pendre54 #47273 üzenetére
GTX 560 és DVI csatlakozót használom.
Kezdem a reinstallt, ha az se oldja meg a gondot, akkor kiveszem a vga-t a gépből és használom az I7-es HD4600-asát..
Mert normális driver nélkül ezzel se megyek többre most sajna. Próbáltam játékot indítani előbb, de már a betöltéskor megjelenő fejlesztői logók is megakadtak. Tiszta diavetítés volt, fájlkezelőből lőttem ki a progit, mert megakadt. -
AthlonXP
őstag
válasz
pendre54 #47261 üzenetére
Sajnos a fenti dolgokat: DDU, tiszta telepítés, komponensek egyesével való telepítése, ccleaner stb már túl vagyok, de egyszerűen nem tudok más drivert feltenni, csak amit a win 10 feltesz, de az meg régebbi ( egy éves ).
Eszközkezelős, driver frissítés sem megy, semmi. Két nappal ezelőtti rendszer visszaállítási képem van, de már akkor is gond volt vele, így hiába állítanám vissza. Nem értem, miért nincs korábbi, ráadásul a jó 2 hónappal ezelőtti, általam mentett állapot sincs már meg. Lehet törölte a ccleaner..
Mindegy.
Szóval, nem tudom mi legyen most, emiatt meg nem nagyon akarnám újra telepíteni a win-t, bár lehet az lesz.
Vagy elég lenne az alaphelyzetbe állítás? Bár az meg tovább tart a kiírás szerint időben, mint egy tiszta telepítés. -
törölt tag
válasz
pendre54 #46564 üzenetére
Szerintem csak egy téves pozitív riasztás az Esettől. Nem tudom ellenőrizni neked, mert én Defender+Adblock+JózanÉsz 2016-ot használok. De ha kilőtted akkor megvan oldva.
Az biztos az Edge content process az rendes folyamat, az az audience izé meg talán valami reklám lehetett az oldalon ahol voltál, használj Adblockot malware ellenes listával, azzal és az AV szoftverrel már megnyugodhatsz.
-
-
Doky586
félisten
válasz
pendre54 #46344 üzenetére
tipp: a Bios(uefi) menüben az USB beállításánál nézz körül, engedélyezd a kompatibilis módot hogy az usb mindig működjön. (arra vigyázz hogy én Z87-en volt hogy véletlen még a biosból is kitiltottam az egeret, szerencsére uefi win-boot után újra aktív lett, így vissza tudtam kapcsolni..
-
-
válasz
pendre54 #45530 üzenetére
Akkor a problémámról még egyszer. Beszéltem most egy ismerősömmel, aki állítja, hogy csökkentett módban is elérhető egy olyan funkció, amellyel az MS által nem hitelesített programok, driverek is telepíthetők. Sajnos mivel nem volt gép előtt, nem tudta pontosan megmondani, hogy ez hol érhető el, de állította, hogy már telepített így programot. Van erről valakinek valami bővebb infója?
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #44448 üzenetére
Még egyszer mondom, hogy telepítésnél a lemez partíciós sémáját alapvetően a boot mód határozza meg. Ha nálad valami hibrid "UEFI and Legacy" opció volt beállítva, akkor ilyenkor általában az egyik szerint telepít. Ha GPT lett, akkor vsz az UEFI volt itt is az elsődleges. Tehát valami Legacy only módot kellett volna választani, ha azt akarod, hogy minden MBR maradjon.
Az is evidens, hogy ha a telepítés idején a másik lemez le volt húzva, akkor ahhoz nem nyúlt. Ha a boot módot szimplán átállítod, akkor még magát a lemezt csak úgy nem konvertálja át. -
válasz
pendre54 #44491 üzenetére
Sajnos itt inkább a Telekom a hibás, mert amióta kifejlesztették erre a pluginra épülő streamüket, azóta kb. lassan semmi nem támogat ilyen plugint, mert rég implementálták a HTML5-be a normális videó/audió védett streamet, amire nyugodtan átállhattak volna már legalább 1 éve (HBO GO simán meg tudta oldani). Úgyhogy inkább írj a Telekomnak, hogy igyekezzenek az átállással (fél éve hitegetik a Chrome felhasználókat, hogy folyamatban, addig használjanak másik böngészőt), mert ugye most már se a Firefox, se az Edge nem használja azt a plugint.
IE11-gyel próbálkozhatsz még, nekem 2-3x újratöltés után általában elkezdi a műsort.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #44395 üzenetére
Például úgy, hogy a géped UEFI módban bootolt, aminél eleve a GPT partícióstílus az alapértelmezett. Bár aszem olyan is volt, aki azt panaszolta, hogy az új Windows állítólag csak úgy átállította nála a partícióstílust, de az inkább a boot móddal lehet összefüggésben. Illetve, ha UEFI bootnál MBR a lemez, akkor rendszerint a szokásos hibaüzenet jön elő.
A Win8.1/10 ISO-k már fejlettebbek, mint a Win7-es és előbbiek akár MBR | FAT32 alapú pendrive-on is bootolnak mindkét módban. Ha Rufus-ban az első opciót választottad, akkor az alapértelmezetten NTFS fájlrendszert + aktív partíciót állít be. Nálam úgy pl. nem bootolt volna be az előbbi "teszt" alapján UEFI módban, de egyes gépeken viszont működik.
A Rufus azért javasolt program, mert az mindent aprólékosan beállít, hogy biztos, ami biztos alapon bootolható legyen pendrive-ról a telepítő. Más programok még aktív partíciót, MBR - GPT sémát és egyebeket sem állítanak be...ezért is fordul elő gyakrabban, hogy nem booltohatók a velük készített pendrive-ok. Na meg olyan extrákat sem igazán tudnak, mint a WTG telepítés, ISO - DD mód írás, UEFI-NTFS telepítő készítése stb. -
-
válasz
pendre54 #44257 üzenetére
Media Player Home Cinema szerintem viszi ezeket... tedd fel.
-
general
addikt
válasz
pendre54 #40365 üzenetére
köszi! és a nevet lehet változtatni? mert azóta nem is régi nicknevemet jelzi ki, hanem ezt az outlook-os mailcímet...
illetve erre valami ötlet?
2. a Fájlkezelő felülete, opciói nekem nem jönnek be, a win 7 egyszerűbb felülete gyorsabban használható volt sztem. például az is idegesít, hogy nem alul van a részletek sáv, hanem oldalra lehet kitenni, ahol sokkal rosszabbul használja ki a munkafelületet. le lehet ezt tenni valahogyan alulra, ahogyan a win 7-ben volt? én azt sokat használom.
-
törölt tag
válasz
pendre54 #40300 üzenetére
A problémádra nem megoldás, de nem egyszerűbb tálcára tűzni a Chrome-ot? Mindenki másképp használja persze, nálam a start menü csempés részén csak pár dolog van. Olyan ami vizuálisan nyújt valamit. Fotók, időjárás, naptár, twitter. Programok indítása bill parancsokkal vagy tálcáról.
-
törölt tag
válasz
pendre54 #38126 üzenetére
Nem hiányzik onnan semmi. Ha rákattintasz valamelyik partícióra vagy eszközre, akkor megjelenik a többi gomb is. Az "Ez a gép" nem fájlműveletekre van, hanem a meghajtó kiválasztására, eddig sem volt ott több lehetőség.
steele80: Kiolvasta a 8 kódját, és mivel már elfogadja, így települt vele.
-
Popes
őstag
válasz
pendre54 #37467 üzenetére
Szia!
Megpróbálhatod ezek közül a legfrissebbet manuálisan felrakni de lehet a win10 is ezt próbálja. LINK (a link lehet hogy csak IE-el megy)Másik lehetőség hogy a gyártó drivereivel próbálkozol. LINK
AI Suite fent van neked? Mert ha jól emlékszem az is tud drivert keresni frissíteni, de ahogy nézem még ez sincs a lapodhoz w10-alatt támogatva. -
King Unique
titán
válasz
pendre54 #36995 üzenetére
Azért arra figyelni kell nyilván, hogy nem ész nélkül mindenhova berakni a pipát, hanem csak azt törölni, ami szükséges. Illetve írja is szövegesen, hogy egyik-másik törlésekor mire lehet számítani, ajánlott-e törölni, vagy sem. Elvileg akkora nagy problémát nem okozhat ez a lemezkarbantartó, de kisebb kellemetlenségek vsz előfordulhat, ha valami olyasmit is lepucol, amit nem kéne. Az említett jelenségbe én még nem futottam bele, így nem is tudok rá mit mondai, ha nincs hozzá Win10-es driver. A Win7-est nem lehet feltenni?
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #36989 üzenetére
"bejelölve a "Rendszerfájlok törlése" opciót is, ennek ellenére nem törölte se a Windowsold mappát, se a WindowsBT mappát, ezek meg több gigányi helyet foglalnak."
Ilyenkor ugye lefuttatja még egyszer a keresést, de az ablakban manuálisan is be kell ám jelölni, hogy pontosan miket akarsz eltávolítani és utána leokézni, azaz törölni. Nálam simán működött és a 10586-ra való frissítés után több mint 20 GB tárhely szabadult fel és a $Windows.~BT | Windows.old mappa is eltűnt.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Hobby elektronika
- Wise (ex-TransferWise)
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Motoros topic
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Doogee S Mini ütés/por/vízálló telefon
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest