-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hape60
aktív tag
csixy, King köszönöm az ötleteket, megoldom valahogy a dolgot. Lehet, hogy újratelepítés nélkül, A c-ről már lecsíptem egy részt, a d-n meg nincs semmi érdekes, így talán egyszerűen egyesíthető a lecsípett résszel.
csixy leírása a korrekt, csak ennyire nem akarom felforgatni a gépet - nem olyan nagy user az illető. -
embe
nagyúr
Melózok, nem igazán tudom megoldani. De feltudok menni W10 alól is. Nem az a gondom, hanem hogy random dobálta le a lapost a routerről. "Nincs internet, biztonságos" mondta ő.
És ezzel mások is találkoztak. És csak laposokat, már eszközt nem. És volt olyan fórumtárs akinél szintén w10 volt.Szasanyi: - Igen úgy volt, de lusta voltam hozzá. Meg ugye az új laposok otthon tökéletesen működtek.
-
-
King Unique
titán
Hát, ha azt választottad, akkor az márpedig gyárilag FAT32-re formázza. Sőt, ez esetben még a 32 GB < USB-meghajtókat is megformázza FAT32-re, amire a Windows alapból nem képes... Kipróbáltam már többször Win7 ISO-val is, szóval nekem ne mond, hogy nem működik...
(#49859):
Formázz meg sima fájlkezelővel egy 32 GB+ pendrive-ot FAT32-re...
Amúgy meg nem téma, mert a külső programok általában magasan verik a beépített alkalmazásokat. -
-
King Unique
titán
Azért, mert a 3 opcióból az elsőnél Windows ISO-nál az NTFS az alapértelmezett és általában az kell Legacy boot esetén + aktív partíció. Viszont, ha a másodikat választod, akkor alapból FAT32-re formázza és az aktív partíció is megmarad.
(#49835) gurubefree:
Nem meglepő, de hisz gyári tool... Korábban írtam ezt-azt a telepítő elkészítésével kapcsolatban. Tehát, akár manuálisan is rámásolhatod az ISO tartalmát, akár a Rufus-szal is kiírhatod a boot módnak megfelelő opciót választva. Utóbbi már nyilván fel fogja ismerni a pendrive-ot. -
"nem volt hajlandó csak NTFS-re feltolni"
Egy bármilyen filekezelő át tudja másolni a fileokat..!
Ha nem sikerült fat32-re tenni az azt jelenti hogy mókolt iso-t használtál amiben a .wim file nagyobb volt 4GB-nál.. (fat32 max 4GB fileméretet támogat) A gyári iso esetén ez mindig kisebb 4GB-nál. De néhány alaplap már uefi telepítés esetén is támogatja az ntfs-t is, ki kell próbálni. Vagy a nagy .wim -et ketté lehet vágni WIM splitterrel. (Win7-nél ezen kívül még a pen:\efi\boot\bootx64.efi file is hiányzik a pendrive telepítéshez, de pótolható [link] ) -
Debilon
addikt
honnan veszed, hogy tettem fel linuxot és dualboot- van? sehol sem írtam..
amúgy semmi ilyesmi nincs, csak W10 van a gépenha eddig működött így, ahogy van, miért kéne bármit kikapcsolnom? (fastboot)
az internetes kiszolgálót most nézem, time.microsoft nem válaszol, de egyik másik sem, mert időtúllépés miatt megszakad a kapcsolat
-
Apaxp
senior tag
Köszi neked is és Döglött Rókának is
Közben az éjszaka sikerült kitörölnöm. Igaz ehhez két free progira volt szükség. Az egyik egy file eraser, amivel a sys fájlt sikerült kinyírni, de a mappa maradt és tulajdonba vétel sem volt lehetséges mivel én voltam a tulaj.
Így kénytelen voltam egy unlocker progit telepíteni és azzal sikerült törölni a mappát is.@Döglött Róka
"Nem izé az, hanem nvidia driver..." csak ez megvolt az eredeti win mappában is duplikálva.
-
Norby86
őstag
Ez a vinyó a routerre van kötve, onnan osztja hálózatra a tartalmát, eddig sosem volt vele gond. Külön tápról megy a vinyó hiszen ez 3,5"-os, nem a piciket 2,5"-os vinyó.
Azóta nem fordult elő ez a probléma, szóval nem tudom az okát. Akkor egymás után dobálta el a kapcsolatot, most meg stabilan tartja. De lehet valami a routerben haldoklik. A netet is néha random eldobja.
-
SamSem58
aktív tag
A delikvens
nevében is köszönöm a segítséget!
Amint lesz időm nekiesek leformázom és particionálom
a havernak a HDD-t, aztán jöhet az újratelepítés. Ám egy dolog szöget üt a fejembe, mégpedig az, hogy a Windows telepítő vajon miért nem particionálta megfelelően a HDD-t? (állítólag piff-paff felment fel rá a Windows, úgy, hogy nincs meg a 100 MB-os indító menü...)Egyébként volt egy olyan sejtelmem, hogy a gépet azonosítja Microsoft, de nem voltam ebben biztos
-
netpeti98
addikt
Csak arra az egy alkalomra, így logikus hiszen az az időpont nem minden esetben alkalmas. Miután letöltötte a frissítéseket általában küld egy értesítés az Action Centerbe így tudni fogod, hogy be kell állítani egy időpontot vagy újra kell indítani.
Ha van egy olyan állandó időszak amikor biztos nem jó az újraindítást azt is be tudod állítani az Active Hours alatt. Ez a beállítás már mindenkorra vonatkozik:
-
-
pete_21
addikt
(#30864) Lenry, (#30868) dokee78, (#30896) csixy: Köszönöm a válaszokat! Akkor teszek egy próbát az Irfanview-val élesben is. Ha egyelőre semmi extrát nem szeretnék vele, csak képeket nézegetni, illetve formátumot konvertálni/tömöríteni, akkor a 64 bitest tegyem fel?
(#30905) vlevi: Ezek szerint még hektikusabban működik, mint hittem. Nem csak a Total commanderrel van baja. Hanem alapból nem 100%-os a működése. Nem tudom miért cserélte le az MS a régi, jól működő képnézegetőt, egy kb. használhatatlanra...
-
sagit
veterán
Nem OEM, dobozos win7 pro. Azt hagytam frissulni win10 re. Megtartanam a win7 et, és felraknam az új gépemre, ott szintén frissitenem. Ha ez működik nem adom el a vevomnek mert valami vicc 5k - t adna érte, de ha úgyse tudom a win7 et az új gépemen használni win10 ként, akkor eladom neki.
-
-
Majd a szakik megmondják a frankót de miért kell neked boot particiót csinálni? Nem tudom mekkora a merevlemezed de ha megcsinálod a C:-t akkor ha van még hely akkor ő majd készít magának boott particiót ha nincs több hely akkor a kellő darabot majd lecsípi magának. Felesleges ezzel előre vesződni, mikor automatikusan úgy is létrehozza.......
-
radgyulaba
tag
-
King Unique
titán
-
a gyárilag előtelepített Win7-je nem volt beaktiválva, ami miatt nem aktiválódik a Win10-je sem, ahogy azt a hibaüzenet le is írja.
egyébként két dolog jutott eszembe: hogy ez nekem így eléggé gyanús, másrészt ha mégis tiszta minden, akkor ott a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálata, ingyenesen hívhatók és igen segítőkészek, ha az ember túlteszi magát az indiai akcentusukon
-
mutyi
senior tag
Az a baj,hogy jelenleg nem találom az adatait az ismerősömnek,addig hiába akarok tiszta installt neki.
Megtalálom a fileokat a jelenlegi user mappában mint recent file-ok, látszódik az összes mappa,de egyiket sem tudom megnyitni,mert a parancsikon helye megváltozott és nem tudja megnyitni.
Valahol meg kell lenniük, ez azért elég durva,hogy az első windows 10 indulás után ami az asztalra került nem elérhető,mert egy másik felhasználó vagy a fene se tudja mit csinált a windows újraindulás után -
bbdzyx
senior tag
Pont most végeztem a 8.1 reinstallal. A probléma az, hogy most már a 8.1 sem fogadja el a kulcsot.
Már itt is "Ez a kulcs érvénytelen" üzenetet kapom amikor a Gépházon belül próbálom aktiválni a kulcsot.
Termékkulcsának adatainál pedig egy teljesen más végződésűt mutat (...-D3VPT), gondolom ez valami ideiglenes lehet.Lehet köze ehhez annak, hogy a legelső alkalommal, azaz a win8.1-re tisztán való win10 telepítéskor legyalultam a gyárilag létrehozott összes partíciót?
Lassan fordulhatok a Microsoft ÜFSZ-hez?
-
ripla
addikt
Elég jól összefoglaltad.
Na de, nálam úgy lenne, hogy egy 120 gigás SSD-re telepíteném fel, és amikor végzett, akkor dugnám rá a terás vinyót, ami tulajdonképpen csak adattárolásra szolgál.
Hordozható vinyó nincs, nyomtató nincs.
Akkor gondolom az ezzel kapcsolatos leírt problémák nem problémák és nem lesz adatvesztés.A másik dolog, elolvastam a topiknyitót, de kicsit még így is parázok az adatszivárogtatástól. Ha azokat a kis kapcsolókat kikapcsolgatom, akkor tényleg nem fogja figyelni a letöltéseimet, a webcamerámat, a jelszavaimat, az általam látogatott oldalakat?
-
zoltan6
addikt
ugyan nem nekem válaszoltál,de ugyanez a problémám mint neki,mióta frissítettem a gépet nem látszanak a hálózaton levő gépek,sem pedig a nas,a hálózatfelderítés be van kapcsolva.
így néz ki amelyik gépet még nem frissítettem:
és így pedig a frissítés utáni gépek: (enyém,fiamé,és egy tablet:
valamit szétcseszett a frissítés,de mit? -
Nem, nálam még a TH2 előtti állapot van a gépen, hozzáteszem szerencsére, olvasva itt, hogy sokaknál bekavart rendesen. Igazából én is attól tartok, amiről írtak ma is itt, a hangrendszer működési problémáiról.
Nálam a zenehallgatásra vannak egy kicsit komolyabb cuccaim, ennek a jelenlegi gyenge láncszeme a Win 10 alatt, ez a DAC.[link]
Amikor frissítettem Win 7-ről a 10-esre, szerencsére simán működött a korábbi driverrel. Azután október elején kijött pár frissítés a 10-eshez, és azok közül valamelyik totál gallyravágta a DAC-ot. Az eredeti, ehhez a gyártási szériához kiadott Win7/8-as driverrel nem is sikerült azóta se megszólaltatni, hanem a gyártó oldaláról leszedtem egy másik gyártási szériához tartozó drivert, azt valahogy sikerült felmókolni, azóta ismét szól, de ezért tartok ettől a TH2-es cucctól, hát majd meglátjuk.
-
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, hogy megy ez, de én felraktam a legelső win10 insider verziót, még tavasszal, és nézegettem nagyon erősen (de egyre kevesebb lelkesedéssel, ezt bevallom). Aztán ez frissült egészen a 10166-os buildig, majd ráment frissítéssel a 10240, vagyis a végleges win10. Sose látott másik rendszert abban a gépben az a HDD, amire ez a win10 telepítve volt. És most ősszel ugyanez a gép frissítéssel megkapta a kovetkező insider build verziót, mostmár a 10565-öt, úgy, hogy végig aktiválva van. Persze lehet, hogy ehhez az kellett, hogy már régi insider vagyok, és ezért ment tovább, de technikailag én nem az insider preview helyett egy végleges win10-t használok insiderként. A licensz részleteit nem értem én sem, de egyelőr ehasználom, nézegetem, de ha valami miatt kiírná, hogy nem szabad, abban a pillanatban szívfájdalom nélkül dobnám ki az egészet, és sóval hinteném be a lemezen az ISO fileok helyét is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest