- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#54715584 #86895 üzenetére
Elhiszem. Nálam ilyen: [kép] aztán [kép]
#86893) svgyula: Használd a Ccleanert ha szereted. Temp fájlokat, sütiket, cache-t tud törölni a Windows saját megoldása is automatikusan ha beállítom. Registry-t takarítani 99,99% felesleges és a Microsoft sem ajánlja. Én még olyat nem láttam amit állítottál Win10 + SSD alatt registry nem takarítása miatt percekkel nőne a boot, ez nem kioktatás csak ellenkező vélemény. Szabad?
Ha pedig sok szemét beépülő kerül a böngésződbe, válogasd meg micsodákat telepítesz és figyelj az extra cuccokra next-next-finish közben.
A Ccleaner probléma átlag user szempontból szerintem a többet árt mint használ arány: Avast sumákságok, beeszi magát automatikus indításba 24 órában feleslegesen azaz épp miatta nő a Win betöltése, el tudja rontani a kereső indexet és számtalan szívás amikor a nagy 3rd party karbantartás miatt valami félremegy és átlag user kiabál szar a Windows.Velem is előfordult szökőévente valamilyen freeware program uninstallja nem volt alapos és jobb klikk menüben bentmaradt bejegyzése. Nem rohantam Ccleanert telepíteni, hanem registry-ben rákerestem a program nevére és kézzel töröltem a kulcsot, probléma megoldva.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #81167 üzenetére
Közben az egyik oldalon találtam egy ilyet: "The sixth setting, for Other Windows Settings, sounds vague, but it covers options like list of installed apps, connected printers, and the size and color of your mouse cursor."
Szóval még lehet jó lesz ez. Még utánaolvasok. Ha van valakinek még pontosabb infója, ne tartsa magában.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #81163 üzenetére
Például ez? Én MS fiókkal használom, mert egyébként outlook.com emailem van és használok MS appokat. Így mindenhova be vagyok lépve automatikusan. Szinkronról annyit Edge jelszavaknál tök béna, kedvenceknél jó általában. Amúgy a OneDrive egy rejtett részére menti a dolgokat és onnan vissza. A háttérképnél szintén béna a szinkron, mert tömöríti és rosszabb minőségű a roamingolt kép, egyszerűbb eredeti fájlból beállítani. A billentyűzet, nyelvi beállításokat jól szinkronizálja. Egyéb: tálca hol van, intézőben a dupla katt vagy netes egy katt lehetőség. A start menü kinézetét nem tudja szinkronizálni, ezt csak a Win8 tudta.
Ha Win10 telepítéskor rögtön MS fiókot adsz meg, akkor az email első 5 karaktere lesz kisbetűvel a C:\Users\neved mappa neve. Ha telepítéskor helyi fiókot adsz meg az lesz amit megadsz és utólag MS online fiókra váltva nem fogja elpiszkálni.
1. igen
2. nem hiszem
3. nem, viszont a korábban telepített áruházi appok listáját
4. persze, csak a változások pl. OneNote jegyzet majd később szinkronizál amikor van net
5. a OneDrive felhőd rejtett részére szinkronizál
6. kényelmes ha használod az MS appokat és szolgáltatásokat, újratelepítés után pár beállítást megspórolsz -
pc360
addikt
válasz
#54715584 #69980 üzenetére
+ MrBean
Annyira bírom write only usereket. Belepofáznak valamibe, amiről szó sincs...
Ha elolvastátok volna a hozzászólásomból legalább a kulcsszavakat, tudhatnátok, hogy nyilván a hivatalos oldalról próbáltam letölteni, arról beszéltem... A link pedig az az előző verzióról szólt, és az meg a saját oldalam. Két külön dolog. A NeszeTools természetesen nem vírusos. A hivatalos oldalról tölti úgy le a CCleaner-t, hogy azt vírusosnak jelzi, valószínűleg a Google Toolbar miatt.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #69953 üzenetére
Sok program fut nálad, akármelyik kérheti az internetexplorer.exe-t lehet pl. a Citrix?
Adguard, Webroot, Hitman is egyszerre futnak, az is okozhat megakadást a Facebook önmagában is egy nehéz oldal. FF helyett másik böngészővel is nézted? Lépj ki az extra programokból, tiltsd le az addonokat és úgy teszteld. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #69903 üzenetére
Kaptál egy képet eggyel felettem. Azzal egészíteném ki, hogy a kérdéses elemen jobbklikk részletek, és ott is kép.
Amúgy ez egy elég jó tool. -
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #69900 üzenetére
Ezt csak megvizsgálás után lehet megmondani. De az elmúlt 10 évben az általad leírtakat nem tapasztaltam, és nem is tartom normálisnak.
IE magától nem indul el. Explorer.exe igen, de az se fogyaszt.Legjobb lenne, ha barkochbázás helyett inkább ellátnál minket adatokkal. Például a kérdéses processekről...
-
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #69896 üzenetére
Teljes bizonyossággal meggyőződtél róla, hogy tényleg az eszi, amit hiszel?
Amit írsz, az eléggé valószínűtlen. Inkább a szokásos álcázott minervírus.IE-t amúgy el lehet távolítani vezérlőpult szolgáltatásokban, de mivel az az alapértelmezett WebView Windowsban, ezért kellemetlen meglepetések érnek utána. Szóval nem ajánlott leszedni csak beágyazott gépen.
-
Borisz76
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#54715584 #69517 üzenetére
Vissza ehhez a kérdéshez: a megosztott mappáimhoz nem lehet csatlakozni. Látom őket a hálózaton, de semmilyen eszközről nem tudom böngészni őket. A gépen amelyen osztva vannak a mappák, azon sem tudok belépni. Diagnosztika után ezt az üzenetet kapom:
Előzőleg nem volt semmi gond, egy HDD/SSD csere után bolondult meg a rendszer. Illetve DHCP-vel működik minden, de fix IP-vel nem megy.
-
törölt tag
-
svgyula
addikt
válasz
#54715584 #62544 üzenetére
Szia! Semmi különös nem történt csak amit felraktál és ami volt nem ugyanannak ismeri fel az "új" rendszer így elvesztetted a hozzáférést! A régi könyvtárak/file-k újra meg kell adni a hozzáférést! Vagy az egészet egyenként átmozgatod az eredeti helyéről és újra létrehozod a könyvtárakat, vagy a helyén egyenként jobb klikk tulajdonságok-biztonság-speciális-módosítás-itt megadod a "mindenki" nevet és ok. Engem kitiltott 1,5TB anyagból.......Meg a vezérlőpult felhasználói fiók, felhasználói fiókok felügyelete. Itt kikapcsolhatod azt, hogy minden programindításnál visítson a rendszer, hogy biztosan biztosan
Ez amúgy is egy kávépótló mert akinek normál vagy alacsony a vérnyomása annak ettől biztosan a robbanás határon lesz egy-egy telepítéskor
-
Syl
nagyúr
válasz
#54715584 #56916 üzenetére
Ikonokat is átpakolja az elsődleges kijelzőre
(#56924) Pityesz78
A turbózás elég erős kifejezés volt. Tudtommal csak mappákat lehet hozzáadni az indexeléshez. De olyat már nem lehet, hogy ha pl. beírok egy szót, akkor egyszerre hozza a hasonló programokat, képeket, zenéket stb. Kézzel/egérrel kell váltani a keresőben...
-
yusukee
aktív tag
válasz
#54715584 #56916 üzenetére
Nálam az ikonokat átpakolja, de ha visszakapja mind a 2 monitort a PC, akkor visszarakja az eredeti helyre őket. Nem értem az ablakokkal miért nem tudja ezt megcsinálni.
Szerk.: DisplayFusion programmal kísérletezem most, az ablakos problémát majdnem sikerült megoldani vele, még próbálgatom.
-
válasz
#54715584 #56850 üzenetére
Hol itt a vírus?
és ez így megy ha magára hagyom akár órákig is. A bootnet, vírus, cionbányász az azért dolgozik hálózati forgalmat generál egyebek.
Nem követendő!! Csak leírtam, az előző levélre válaszként, hogy nálam hasonló a szitu az írási jogokkal, és hogy nálam 101% hogy nem a víruskergető nem engedi írni a meghajtót, lévén nincs.Syl,
én legfőképp a 2. tipp, a külső alkalmazásoknak befellegzik. Nem holnapra, de pár év.
A csak C meghajtó talán nem, de csakis w10 által formázott/írt tárolókat fog elfogadni. NTFS adatokba elfér az erre utaló adat.Ha már itt vagyunk, az írásvédettséget hogyan lehet levenni, van olyan könyvtáram hogy 20x levettem, végig is mazsolázza az összes mappát, fájlt, és ennek ellenére írásvédett marad.
Amúgy pontosan ez mit is takar? -
Popes
őstag
válasz
#54715584 #56213 üzenetére
Nézz rá a Process Explorel-el, gondolom fut egy rakás felesleges dolog is.
-
Csupingo
veterán
-
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #55173 üzenetére
Nem. Mondom a TELEPÍTŐ MÉDIÁRÓL A SETUP EXE.
De akkor itt egy teljes tutorial.Amit te mutogatsz az minden programot töröl.
-
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #55167 üzenetére
A legvégét olvasd, be van dátumozva.
Van külön SFCfix segéd, az csinál asztalra reportot.
Telepítőlemezről helyre tud állítani. Olyankor kéri.
-
raidx
őstag
válasz
#54715584 #39115 üzenetére
Feltelepíted az avast progit majd leszeded a saját eltávolítójával. Jelenleg a regisztribe is van nyoma és azért nyivákol a Win 10. Meg a fene tudja még hova épült be valami részecskélye. Manapság ezeknek már külön eltávolítójuk van külömben nem szünnek meg létezni.
-
raidx
őstag
válasz
#54715584 #31910 üzenetére
Regseeker. Valamikor még XP alatt használtam. Teljes takarítást az sem tud. KB. 90%-os. Sokáig állt a fejlesztés Vista volt az utolsó de most 7, 8, 8.1, 10 is támogatott. Van portable és telepítős verziója is.
Legtökéletesebb minden telepítés előtt egy lemezképet készíteni mert nem kell az uninstallal és takarítással bíbelődni. -
cigam
titán
-
törölt tag
válasz
#54715584 #31869 üzenetére
Te magad tapasztaltad, hogy mégsem működik és ha tanácsot kérsz és kapsz akkor fontold meg és fogadd el, ha nem akkor töltsük a topikot értelmetlen szóváltással. Amit ajánlottam egyszerűbb megoldás és biztosan működik. Miért nem jó?
Milyen régi a tévé? Mit jelent, hogy régi? Az is gond lehet.
-
Apucy01
őstag
válasz
#54715584 #27425 üzenetére
Szia!
Szerintem sem os hiba, régen az az AM3 mas gépemmel jártam úgy hogy négyszer ötször kellet ujra inditani mire rendesen müködött az első inditásnál mindig csak feketeség volt semmi más
a vége ram és táp csere lett utánna ment a gép 9 évig hiba nélkül
Viszont azt nem értem miért nem találja a WU s frissitést???
-
törölt tag
válasz
#54715584 #27026 üzenetére
Az nem beállítás, hanem tájékoztatás arról, hogy mennyire terhelik a rendszert induláskor az egyes programok. A High pl. azt jelenti, hogy 1 mp-nél több CPU-időt használ vagy 3MB-nál több lemez I/O művelet történik betöltéskor.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #21678 üzenetére
Amennyiben be van kapcsolva úgy mindenütt keres, legyen az wifi vagy vezetékes hálózat.
Számítógépek, eszközök és tartalmak keresése a hálózatonPéldául ezt is érdemes kikapcsolni azoknak akik nem akarnak evvel a lehetőséggel élni. A telepítéskor a testre szabható beállításokban van egy ilyen menüpont.
#21677) Poplacsek
Glary Disk Cleaner vagy a Glary Utilities
[link] A tippem szerint. -
törölt tag
válasz
#54715584 #21660 üzenetére
Gondolom ez miatt, hogy ez neked be van kapcsolva.
(#21664) sgery
Amennyiben inteles vagy úgy annak a biosában van egy olyan pont, hogy csatlakozik az intel szerveréhez vagy az alaplap gyártójához. Azt ki kell kapcsolni.Nem tudom pontosan de szerintem ebben segítenek neked itt akinek inteles lapja van vagy a win 8 topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest